עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yotamavi,

איך הטמפ' של המחשב שלי במאמץ? נורמליות? מעבד :37 לוח אם: 36 כרטיס מסך: 62 (לא גבוה מדי?) דיסק קשיח: 42

• 11 תגובות
    • 935 צפיות
  2. Started by semi-t,

היי.. במחשב שלי ישנם 3 מאווררים, 2 מאווררי 80 מ"מ מאחורה שמוציאים אוויר, מאוורר 92 מ"מ (קצת רועש, מפורק מספק כח) מתחת לדיסק הקשיח שנושב עליו אוויר. ומאוורר של gigabyte על המעבד.. אבל אני מעוניין לקרר עוד את הכרטיס מסך שלי.. כיצד ניתן לעשות זאת? הנתונים לפי תוכנת אוורסט הם: מעבד + לוח אם = בין 38 ל-39 מעלות. דיסק קשיח = 35 מעלות. כרטיס מסך = 50 מעלות במנוחה (אבל הדרייבר של nvidia אומר 60 מעלות, מי צודק?) כיצד ניתן להרכיב עוד מאוורר שיקרר את הכרטיס מסך? כי הוא די חם.. אפילו אם הוא 60 - זה נורמלי? כמו כן איך ניתן לסדר את חוטי הספק בקבוצות של חוטים (כמו כבלים עגולים של כוננים)? הם כרגע קצת מבולגנים אבל דחפתי אותם בין הכוננים כדי שלא יפריעו.

3. Started by SharonSx,

יש לי מעבד P4 2.8 GHz לא זוכר איזה סוג ליבה... המעלות שלו בזמן האחרון נעות בין 29 - 34.. רציתי לדעת אם זה הגיוני ואם זה בסדר??

• 2 תגובות
    • 468 צפיות
  4. המכפלה שלי 12.5 האם אני יכול לשנות אותה? יש לי מעבד amd ahtlon xp 2600 לא ברטון ולוח אם של גיגהבייט ga-7vax האם אני יכול לשנות?

• 11 תגובות
    • 692 צפיות
  5. Started by SpecOps,

רקע: לא התקנתי שום מאוורר נוסף, ואני לא בטוח כמה מאווררים יש לי... אני חושב שאחד באיזור של הכרטיסים ואחד בדופן הקדמי של פנים המארז. הורדתי את MBM, ורציתי לדעת מה הטמפרטורה האומפטימלית של CPU ומארז (כשלא עושים כלום, בזמן משחק/משהו מאמץ אחר וכו') תודה

• 6 תגובות
    • 766 צפיות
  6. לפי המדריך באינטרנט בATITOOLS כתוב לי שאני יכול.. אבל במקום אחר ראיתי שמסוכן לפתוח צינורות לליבה כמו שלי.. ומהם הסיכונים והאם אני יכול לפתור אותם? והאם 1500 נקודות ב3DMARK היא תוצאה טובה בשבילי: מעבד- INTEL PENTIUM 4 3GHZ זיכרון- 1GB כ. מסך- X800GTO

• 2 תגובות
    • 711 צפיות
  7. אני הסתכלתי במדריך של האתר בקשר לבנייית מאוורר מאולתר מספק ישן. אז חתכתי את הכבל של החשמל של הכונן A מהספק הישן, זה ראש בעל 4 חוטים והוא מלבני כזה. כשמצאתי איזשהי יציאה על הלוח אם שלי שרשום עליה Fan וחיברתי את המאורר לשמה, המאוורר לא עבד לי. לכניסה של הFan יש שלושה רגליים ובמדריך אומרים לחבר אדום לאדום ושחור לשחור, כלומר 2 רגליים. לאיזה רגל אני אמור לחבר מה והאם המאוורר אמור ישר לעבוד לי אם הפעלת המחשב? תודה רבה מראש אילוסטרציה: אדום\שחור ||_ :::: ||| fan3

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  8. היי. יש לי מחשב בעל המפרט הבא : AMD x4 955 @4.0GHz 2x SLI GTX 560 מארז : Thermaltake Armor A60 מאווררים: מאוורר קידמי 120mm מכניס אוויר, מאוורר אחורי 120mm מוציא אוויר, מאוורר עילי 200mm מוציא אוויר. קירור למעבד: Freezer 7 Pro + משחה טרמית Gelid GC2. שמתי לב לאחרונה, במיוחד כשהתחיל הקיץ, שבזמן משחק המחשב מתחמם בצורה קיצונית. בבדיקת מאמץ למעבד בלבד הוא מגיע ל65 מעלות, אבל בזמן משחק, החום מכרטיסי המסך במאמץ עולה וכנראה גם פוגע בקירור המעבד, ובמשחקים כבדים המעבד יכול להגיע גם ל 90 מעלות. כרטיסי המסך דווקא פחות מתחממים, בסביבות ה 75 מעלות. אשמח להמלצות לשיפור מערך הקירור שלי. לצערי אני לא יכול להשתמש במארז full tower בגלל שיקולי מקום. מה שחשבתי עד עכשיו : 1. לשים מאוורר בצד…

• 33 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by EAD,

היי אני יודע שהמעבד הזה מבחינת CPUZ יכול להגיע גם ל105 או משהו כזה ואני יודע שיש לו חתיכת מעטפת חום (4 ליבות וכל זה), של איזה 136W ! אז לכמה אני אוכל להגיע איתו בOC לפני שאדאג? אתמול בצהריים שהיה ממש סופר חם, בדקתי והגעתי איתו לאיזה 80+ עם OC ועומס של 100 אחוז על כל 4 הליבות. השאלה האם זה תקין ובאיזה שלב צריך להתחיל לדאוג?

• 13 תגובות
    • 884 צפיות
  10. Started by Electric Boom,

אחד של AC , 12CM דגם PWM http://skypc.co.il/pl_product~AC-AF-Fan-12025PWM~18~0.htm השני גם 120 מ"מ של scythe slip stream הראשון אמור להיות יותר שקט, גם במהירות מקסימלית, אבל השני דוחף יותר אוויר ביותר רעש אני לא חושב שיש לי עוד חיבור 3 פינים על הלוח(ואני לא הולך להרכיב את הfan bus בשביל מאוורר למארז) ככה שהשליטה במהירות של ה-PWM לא רלוונטית. שניהם עולים אותו דבר! על איזה מהם עדיף ללכת?

• 5 תגובות
    • 777 צפיות
  11. "בשרת" הביתי שכל כך הרבה זמן כבר רציתי להפעיל אותו ולא היה לי חלקים... לוח אם ABIT NF7-S2G מעבד: AMD SEMPRON 1800 Mhz Socket A זיכרון: DDR1 OCZ DUAL CH PLATINUM EDITION 2-3-2-5 2 GB קירור:TT pipe 101 משחה טרמית מקורית שבאה עם הקירור מאורר ג'נרי עם לדים. כ.מסך:RADEON 9550 GIGABYTE הרדיסקים סאטה: 160 ג'יגה ו 80 ג'יגה (צריך כרטיס הרחבה לסאטה ויצטרפו עליו עוד הרדיסק של טרה בייט ועוד אחד של 80) הרדיסק IDE זמני: 40 ג'יגה ספק די ג'נרי עם מאורר 120 מילימטר. צורב DVD ו כונן DVD קצת שרינק וזה מה שיצא הסידור לא כזה משנה במארז הספציפי הזה כי הוא לא נסגר חח יש לו רק דלת אחת וגם היא לא נסגרת זה מארז שנימצא ליד הפח ליד הבית שלי. תגובות

• 0 תגובות
    • 484 צפיות
  12. Started by Astrix-D,

1)מה זה T1 וT2? 2)איך אני משנה את יחס הזיכרונות למהירות הבאס? 3)איך אני מעלה או מוריד את הבאס? 4)איך אני משנה תיזמונים לזכרונות? 5)האם המדריך שיש בHWZone לOC הוא טוב למתחילים?ואני מדבר על עצמי,אני בחיים לא עשיתי OC.

• 2 תגובות
    • 414 צפיות
  13. סט מאוררים למארז אלה טובים? יחס של מחיר ואיכות? לי זה ניראה כמו מאורר ג'נרי רגיל פשוט צבעו אותו והדביקו מדבקה. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1406&products_id=17071 הקירור לצ'יפ סט שבערך לפי היד ב... הרבה מאוד מעלות חח לדעתי סביבות ה 50+- 10 מעלות... איזה מן הכלי האלה יותר טוב? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=18808 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=21222

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Electric Boom,

תקשיבו אני פשוט חייב עזרה אני הולך להשתגע,זה הסיפור:התחלתי להתעסק קצת בoc הכל הלך כמו שצריך ובבעיית החום טיפלתי הטמפרטורות עמדו על משהו כמו 31 מעלות למעבד ו26 ללוח. את התוצאות(הטובות לדעתי) האלה השגתי עם סירקולציה נכונה ו4 מאווררים.הפסקתי עם הoc ומשום מה הטמפרטורות זינקו למשהו כמו 39 40.די נבהלתי אז התחלתי בסידור מאסיבי של 10 מאווררים (סה"כ) וסירקולציה עם המון אבל המון תכנון,לא עזר... לאחר מכן פשוט התחלתי להפציץ אוויר קר כמה שאני יכול והאוויר החם נפלט מ2 מאווררים,נשמע רעיון טוב אבל הוא לא כי לא הושקעה כל סרקולציה כאן והטמפרטורות עדיין עומדות על 39 40.רציתי לדעת אם למישהו יש איזשהו רעיון למקרה הכי מוזר שיש(יותר חם בלי oc מאשר עם...)תכנוון לסירקולציה או אפילו חומרה חדשה,הרב…

• 13 תגובות
    • 713 צפיות
  15. האם למרוח על כל המעבד ( DUAL CORE AMD +3800) שיכבה אחידה ואז להניח את הבלוק של הקירור מים או שיש שיטה אחרת ?

16. Started by rokman,

שלום, אני חדש באתר וגם חדש בתחום הOC. אין לי מושג איך עושים OC ואני ישמח אם תעזרו לי. הנה המפרט של המחשב שלי, תגידו לי אם יש טעם לעשות ואם אני יכול להגיע לתוצאות טובות. בהרצת 3DMARK05 (כל הבדיקות האפשריות) קיבלתי 3102. מפרט: AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem Venice Thermaltake TR2 M3 for ATHLON XP 3400Plus Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 GeIL 1GB 2*512MB Value PC3200 DDR400 Dual Channel Leadtek WinFast PX6600 GT Extreme PCIe GeForce 6600GT SLI 128MB Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM בתודה מראש...

• 1 תגובה
    • 528 צפיות
  17. Started by idani1983,

שלום , אני מעוניין לקנות משחה טרמית ואני לא יודע איזה , מהי המשחה הטובה ביותר (אני צריך אותה גם למעבד וגם לכרטיס מסך ומה החנות המומלצת לקנות בה (מבחינת מחיר אמינות וזמן משלוח) תודה רבה

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  18. שלום לכם , הייתי מעוניין לדעת פחות או יותר איך עושים OC הנושא הזה מטריד אותי הרבה מאוד זמן , משום שיש לי יידע נרחב במחשבים אך בכל הנוגע ל-OC אין לי שמץ ... אני לא מעוניין שתכתבו פה איך מבצעים את זה , אבל האם ישנו איזה מדריך כלשהו ברשת שיכול להראות צעד צעד מה צריך לבצע כשאני עושה OC ? כי אם אני לא יעשה OC אז לפחות להרחיב את היידע שלי בנושא

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by tom123,

ואיך עושים אותו? כי אני רוצה את המגביר מתח אם אני לא יעשה את המוד וישים את המגביר מתח מה יהיה? יש לי IC7MAX3 עריכה: ולמה באתר של OCZ רשום שאפשר לשים בלוח שלי?

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  20. Started by rokman,

שלום יש לי מעבד amd athlon Thoroughbred 2700+ והוא מתחמם בצורה מטורפת... אני מדבר על 46 מעלות במנוחה בחורף (!) ואני לא רוצה לדבר על מה שקורה איתו במאמץ בקיץ...(נכבה אחרי שעתיים מאמץ ב60 מעלות) :-\ אני צריך המלצה על קירור רצחני, אין התנגדות לקירור מים. על מה אתם ממליצים לשיפור רציני, ה- rocket של tt או ה BigWater? או שיש משהו מומלץ אחר? מודה לכם על עזרתכם...

• 3 תגובות
    • 500 צפיות
  21. Started by hagayben,

קראתי את המדריך איך לקרר טוב יותר את הכרטיס מסך שמתי על 40 והוא רועש לי וקשה לי להתרגל לרעש הזה אז רציתי לשאול איך אני מכין עוד פרופיל ואיך אני משנה בינהם ? אני עבדתי עם המדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=345269.0 וראיתי גם את המדריך הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=403868.0// אשמח לדעת מה ההבדלים ומה עדיף המדריך שאיתו עבדתי או המדריך השני? המטרה שלי כמובן היא קירור בכמה שפחות רעש. תודה רבה מראש חגי.

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Dr.Drek,

חיפשתי רבות באינטרנט ובעיקר בAMD.COM ולא מצאתי אף לא מקום אחד בו הם אשכרה מפרטים מה הטמפרטורה המומלצת למעבד? שאלתי בהרבה מקומות ופשוט אמרו לי כל מיני הנפצות...אין לי מושג למי להאמין... למישהו יש כאן מקור מהימן לטמפרטורות המומלצות והמסוכנות בטוח??? תודה מראש, אמיר. נ.ב. - יוביוב!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. היי, רכשתי את הכרטיס הנ"ל של EVGA, הקירור שלו עדיין מצויין אבל רועש בטירוף. אני מחפש קירור איכותי שיקרר כמו שצריך אבל שיהיה שקט שקט אודה להמלצותיכם, תודה. אני מתלבט בין Zalman VF900-Cu ל Arctic Cooling Accelero X1

• 2 תגובות
    • 547 צפיות
  24. עידכנתי את הביוס של ה-DFI 975X לביוס החדש-C15- כמה בעיות: 1. הצלחתי להעלות את המעבד ל-2500MHZ מה שאומר 355X7 FSB , המחשב היה יציב והכל. 2. אח"כ ניסיתי להעלות ל-380FSB, המחשב לא עלה. 3. איפסתי את הביוס וניסיתי להחזיר ל-355 FSB עם אותן הגדרות בדיוק כמו בהתחלה, והמחשב לא עלה, מה יכולה להיות הסיבה? מה אני צריך לעשות כדי להשיג יכולות OC טובות עם הלוח כי ראיתי ש-400FSB זה לא בעיה להרביץ עם הביוס הזה, והזכרונות שלי עושים 400MHZ אפקטיבי [ זאת אומרת 800MHZ ], זה זכרונות Twinmos 667MHZ CL5 1GB Dual Channel, ככה שכדי להגיע ל-380-390FSB עם דיוידר 1:1 [ 533MHZ ], לא אמורה להוות בעיה בכלל! [ צירפתי תמונה להוכחה ] ההגדרות שביצעתי: ביטלתי את הPPM Function שמתי באס של 355FSB נעלתי את הPCI…

• 11 תגובות
    • 952 צפיות
  25. במנוחה מוחלטת בחדר ממוזג, ה- PC PROBE II מדווח על טמפרטורת מעבד של 42 מעלות בעוד EVEREST PRO מדווח על 32 מעלות. למי להאמין? יש אמצעי מדידה נוספים מומלצים יותר? תודה רבה TMP

• 5 תגובות
    • 744 צפיות

דיונים חדשים בפורומים