עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Psy,

מה הטמפ' הממוצעת הרציונלית של הרכיבים הבאים? לוח אם מעבד CPU כרטיס מסך GPU הארדיסק ובמצב מקסימום עד איזה טמפ' כבר יכול להיגרם נזק לחומרה ? תודה.

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  2. Started by yuno11,

שלום קניתי מחשב חדש ועכשיו אני רוצה להרכיב אותו. עכשיו פתאום אני מגלה את כל הקטע של הקירור של המחשב וזה נורא בלבל אותי. להלן המפרט של המחשב : 1. לוח אם GigaByte GA945PS3 2. מעבד Pentium D 820 2800Mhz 3. דיסק קשיח Samsung 80GB 7200RPM ממשק SATA2 4. זיכרון Kingston DDR2 1024MB 667 Mhz 5. כרטיס מסך nVidia GeForce 7300GS 128MB 6. המארז HEC 6CS3-NPS (מארז ב-150 ש"ח עם מאוורר אחד נראה לי בלי פטנטים מיוחדים) יש לי מאוורר של אינטל למעבד שבא ביחד איתו. הייתי בטוח שאני מרכיב אותו ישירות על המעבד וזה כל הסיפור עד שקראתי שאני חייב לשים משחה טרמית. הסתכלתי על כל מיני מאמרים של קירור וראיתי המלצות למערכות קירור מתקדמות מאוד (ויקרות גם), הוספת מאווררים למארז מקדימה, מאחורה…

• 4 תגובות
    • 461 צפיות
  3. Started by sirexrv,

אני לא בטוח שכאן זה המקום המתאים... פעם ניקיתי מאבק את המחשב עם מייבש שיער (לא על חימום), אבל הבנתי שיש בקבוקים עם לחץ אוויר גבוה שמנקה יותר טוב... מישהו יודע איפה אפשר להשיג דבר כזה? ובכלל יש עוד שיטות שאני לא מכיר?

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by esoreanu,

האם זה בר ביצוע? בלי לגרום למחשב להישמע כמו טרקטור... ולקחת בחשבון שאני רוצה אולי גם לרכוש את ה- 8800GTS מה שיוסיף עוד חום למערכת...

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by niva401,

עם איזה דבק להדביק בחזרה את מדבקה שעל המאוורר בסיום השימון?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום, ברשותי p.4 3.2ghz 478 ולוח asus p4c800e delux. המחשב נמצא בארון סגור סמוך למיטה, גודל הארון - רוחב 100 ס"מ, עומק 60 ס"מ, גובה 70 ס"מ. המחשב היום מרעיש מאוד (המארז מכיל 8 מאווררים וזה מאוד מרעיש). אני מעוניין לרכוש מארז חדש עם מערכת קירור שקטה ככל האפשר (קירור מים או מאורר) וספק כח חדש 450-550 וואט. בנתונים הטכניים של המערכות רשומה העוצמה ב db ואין לי כ"כ אומדן לעוצמה הזו ולכן אני מעוניין לשמוע את דעתכם. מבחינה תקציבית - אני חושב להשקיע עד 3000 ש"ח (כ 2200 ש"ח למארז + 800 לספק) - אפשר גם פחות אם למישהו יש המלצה למערכת שקטה. מבחינת יישומים, אני לא גיימר ולא עושה OC בסה"כ גולש באינטרנט ועובד עם OUTLOOK פתוח. תודה מראש, עומרי

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  7. Started by Maiasony,

טמפרטורה של 55-60 C למעבד AMD 64 3000+ היא בסדר?

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by navk2,

איך אני בודק מה מקור הרעש ? יש לי : מאוורר של 80 מאוורר של 120 המאוורר של הכ.מ (XPERTVISION) המאוורר הפשוט של המעבד בדקתי את כולם פרט למעבד וכולם דיי שקטים אבל אני לא יכול ליהיות בטוח עד שאני אבדוק את המאוורר של המעבד ואוודה שהוא באמת מקור הרעש. אתם חושבים שזה בסדר שאני תיתאום אשים עליו יד שהמחשב עובד ? המעבד לא יתחמם מידי ?

• 5 תגובות
    • 576 צפיות
  9. שלום לכולם, 2 שאלות: 1) האם הבסיס של הקירור מלא או חלול? כלומר: הוא מרובע ועבה... - זה אומר שהוא מלא? 2) איך אני יכול לדעת איזה חומרים יש בתוך הצינורות? בתודה מראש, וסליחה על הבורות!.

• 7 תגובות
    • 614 צפיות
  10. Started by shaharezra,

התמונות .... http://iopanel.net/forum/showthread.php?p=14172#post14172

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  11. Started by noamborisov,

יש בתוכנה מעלות של CPU שאני מבין שזה המעבד AMBIENT שזה סביבה כנראה HD שזה דיסק קשיח.. אבל יש גם את ה Remote מה זה? כי הוא על 55-65 מעלות אצלי תמיד.. מה זה?

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  12. Started by din707b,

שלום אנשים, התוכנה מטרת את מצס הטמפרטורה של לוח האם והעמבד בדיוק וללא בעיה. כמו מטרת את מהירות הסיבובים של מאוורר המעבד והמארז. הבעיה מתחילה כשאני בוחר בתפריט Q-FAN מה שאמור להתאים את מהירות סיבובי המאווררים בהתאם לנתוני הטמפרטורה. אלא שבפועלה ברגע שאני מפעיל את הפונקציה הזו אכן המאוורר של המעבד יורד מ- 3000 RPM ל0 1500 RPM וזה הגיוני בטמ' מעבד של 31 מע'. הבעיה היא במאוורר המארז - מאוור שבא עם מארז COMUCASE ברגע שאני בוחר מתוך ה- PC PROBE את הופציית ה- Q-FAN המאוורר של המארז משתגע מפסיק לעבוד לחלוטין ! אח"כ קובץ למהירויות קטנות של 800 RPM לשניות בודדות ושוב חוזר חלילה. והתוכנית מדווחת על כשל במאורר המארז והטמפרטורות של המארז והמאוורר עולות מייד. ניסיתי להוריד תוכנה מהאתר …

• 12 תגובות
    • 907 צפיות
  13. Started by Nirro,

שלום. המאוורר הוא מסוג AC FAN 12 הוא בעל חיבור 3 פינים. אני מחבר אותו ללוח 965P-S3 לחיבור ה- SYS FAN שהוא בעל 4 פינים. (כלומר פין אחד לא מחובר אבל ע"פ המגרעת זה החיבור היחיד האפשרי). ב-Bios האופציה של Smart FAN ב-auto. (ניסיתי גם לשים ב-Intel QST). בכל אופן אני רואה שהמאוורר תמיד מופעל במהירות מקסימלית (בערך 1600RPM), לדעתי השליטה במהירות המאוורר לא עובדת. אפשר הסבר איך לתקן את זה ? (בנוסף יש לי AC 7 על המעבד E6700, והמעבד בד"כ על 28-34 מעלות. אין OC). תודה.

• 12 תגובות
    • 632 צפיות
  14. ממ אז השאלה רשומה בכותרת.. מה עדיף ? ברשותי מארז 3D Aurora ככה ששניהם יתאימו לי טוב. תושבת 478 כמובן - ראה מפרט. בתודה, איתי

• 4 תגובות
    • 520 צפיות
  15. האם אוברקלוק לכרטיס מסך מקצרת את חייו? כרטיס: 9600 xt 256mb מהירות מקורית: vpu clock : 500 memory clock : 290 ואני עושה לו: vpu clock : 547.71 memory clock : 331.71 ואף פעם הטמפרטורה לא עברה את ה 65 מעלות במאמץ. האם פעולה זו מקצרת את חייו?

• 1 תגובה
    • 520 צפיות
  16. Started by DrecK,

יש לי e6300 ועכשיו כשאני רק גולש באינטרנט הוא ב 79 מעלות. בדקתי בתוכנה TAT אני לא מצליח להיכנס לביוס כדי לבדוק שם מעלות אז אני מסתמך רק על זה. אני גם לא יכול לפתוח את המארז כי זה יבטל את האחריות על המחשב אז מה לעשות??

• 5 תגובות
    • 605 צפיות
  17. שלום לכם התחלתי לא מזמן באובר קלוק למעבד... בינתיים הגעתי לבאס יציב של 280 ואלו הפעולות שביצעתי... העלאת הבאס ל280... הורדת מכפלת ה HT ל4 הוספת 10 אחוז מתח למעבד... לא נגעתי בזכרונות או בבאס של הPCIE כי אני לא ידוע מה לעשות שם... כיצד ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר?

• 40 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום. נתחיל קודם כל עם המפרט: E6600 @ 2.4 Ghz & Asus GEFORCE 8800 GTS GygaByte 965P-S3 & TWINMOS 2GB DDR2 667 Mhz ENERMAX LIBERTY 500W & AURORA 3D, קירור של AC freezer 7 pro. יש לי את המחשב בערך חודש וחצי, עד לפני יומיים הטמפרטורות היו סבירות, של המעבד 40-42 במנוחה, 50 מקסימום במאמץ, של הכרטיס מסך 58 במנוחה, 65 מקסימום במאמץ. ביומיים האחרונים ישנה עליה מפחידה בטמפרטורה, לא נעשה שום שינוי בחומרה/תוכנה, הכל על STOCK ללא OC. טמפרטורת המעבד במנוחה פתאום קפצה ל- 52 מעלות לפחות ובמאמץ בקירוב ל 60-61 מעלות. הכרטיס מסך במנוחה 62 במאמץ עובר את ה- 75 מעלות. זה פשוט טירוף, אין ספק שמשהו קורה, השאלה היא מה. כל המאווררים פועלים באופן תקין. מה אפשר לבדוק, מה גורם לזה? כל הצ…

• 4 תגובות
    • 581 צפיות
  19. Started by udih,

המאוורר המקורי כידוע רועש מאוד... קניתי קירור של XIN מנחושת ...יש שיפור אך עדיין רועש!!! האם יש מאוורר שבאמת שקט ומקרר???

• 1 תגובה
    • 472 צפיות
  20. האם ניתן לבצע אוברקלוק למעבד Core2Duo E6300 עם לוח אינטל DQ965GF זיכרונות של קינגסטון 667MHZ????

• 2 תגובות
    • 489 צפיות
  21. יש לי את המעבד: AMD ATHLON 64X2 3800+ יש לי סוקט 64? AM2? אני רוצה לקנות קירור למעבד שלי- כי הקירור הסטנדרטי שלו פשוט מרעיש בטירוף. אני צריך את הקירור הכי שקט שיש - תקציב הוא לא בעיה.

• 4 תגובות
    • 474 צפיות
  22. Started by Lol10k,

המחשב שלי בזמן האחרון לא יורד מ45 היום בבוקר הוא הגיע ל!60 (AMD רגיל,לא ליבה כפולה) ככה הוא עכשיו: השחור זה 2 מאוררים 120MM תחתון מכניס עליון מוציא הירוק זה הלוח אם כחול ספק אדום אזור הCD והHD,כמעט מכסה את המאורר התחתון הוספתי עוד 80MM דק בדלת,בדיוק מול המעבד. היה שם עד עכשיו שרוול... אבל הוא לא מזיז,לשים אותו מוציא או מכניס אוויר? יש לכם עוד רעיונות לקירור המחשב? אולי להחליף מאוררים? אולי לשים איפה שהPCI איזה 120MM מוציא? משהו לא יקר..

• 5 תגובות
    • 720 צפיות
  23. נושא זה נפתח על מנת שאתם, חברי הפורום, תשתפו עימנו את הישגיכם במבחני הביצועים הנפוצים ביותר: Super Pi - 1MB 3DMark 06 3DMark Vantage על מנת שנוכל לשמור על סדר הדירוג ואמינות התוצאות, הינכם מתבקשים לפרסם את התוצאות בפורמט הבא: מפרט המחשב הכללי (מעבד, לוח, זכרונות, כרטיס מסך). אוברקלוק למעבד/זיכרונות/כרטיס מסך (אם קיים). התוצאה עצמה + סקרינשוט של התוצאה - חובה!, כל סקרינשוט אחר שכולל את פרטי המערכת השונים (תדרי שעון וכו). כמו כן, לאלו מכם שמריצים 3DMark עם כרטיס של NVIDIA, יש צורך לבטל את האצת ה-Physx בדרייבר, שכן כאשר היא מאופשרת בדיקת החלק של המעבד ב-3DMark מתבצעת ע"י הכרטיס, מה שמביא לתוצאת CPU גבוהה ולא הוגנת כלפי הכרטיסים של ATI שלא תומכים בהאצה. הודע…

• 1.5k תגובות
    • 228.9k צפיות
  24. מישהו יודע? [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 463 צפיות
  25. כמובן שלחנויות הקטנות לא יהיו חלקים כאלו. חבל שאין בארץ חנויות מחשבים רציניות.. או שאולי אני לא מכיר (אני מקווה שזה נכון). אז מאיפה באמת קונים חלקים כאלו? תודה

• 7 תגובות
    • 873 צפיות

דיונים חדשים בפורומים