אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
כרטיס המסך הראשון הרציני שלי, ה X800GT, עבר היום את ה OC הראשון שלי ;D אחד השיקולים בקנית הכרטיס מהתחלה היה אם הוא OCer טוב, ככה שאני אוכל להחזיק בו לאורך זמן בלי להוציא סכומי עתק. החלטתי לקנות X800GT כי הוא מוציא תוצאות טובות בהרבה מה 6600GT והבדל המחיר היה בדיחה הלכתי על Powercolor בגלל הקירור החביב העובדות- הכרטיס עלה לי 1120 ש"ח מהירות ליבה בסטוק- 475 מה"ץ מהירות זכרונות בסטוק- 490 מה"ץ ועכשיו *פם פם פם* עם קירור הסטוק של הכרטיס, פתחתי את ה ATI tray tools ועשיתי Find max gpu כאמור. 490- עובר חלק. 495- עובר חלק. 500- עובר..... 520.... עובר...... 540....... עובר..... 560...... עובר........ ב 587 כבר החלטתי שמספיק להיום, השארתי אותו לבדוק ארטיפקטים ל 10 דקות, חזרתי, ואין…
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אז כמו שהבנתם מהנושא מה עדיף ותביאו לי מפרט אני רוצה לעבוא fsb 200
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום! זאת הפעם הראשונה שאני נתקל בבעיה עם הטמפרטורה של המעבד (ואני מקווה האחרונה). לפני כשבוע, כאשר התקנתי את MBM5 בשביל להציג מידע ל-LCD, הייתי צריך להגדיר שם את החיישנים. ניסיתי את כולם (חלקם הראו 110 מעלות וחלקם 21) עד שמצאתי את החיישן שהכי נראה לי (שקרוב מאוד לביוס - 35 מעלות). באחד הפעמים שהסתכלתי על ה-LCD שמתי לב שהוא מציג לי טמפרטורה מפחידה שלא ראיתי כמוה לפניה בשום בדיקה (כולל Tosat ו-Prime) - לא פחות מ-52 מעלות! קפיצה של 17 מעלות בבת אחת. כשאני אומר בבת אחת אני מתכוון שאני מתסכל על הצג וכל עשירית שניה עולה מעלה! היום (ואפילו כרגע זה קורה) החלטתי לפתוח את המארז ולבדוק במו ידי את ההיטסינק של המעבד, ואכן, הרגשתי חום לא מועט לעומת פעמים קודמות. מה שמפתיע זה שברגע …
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=546 קירור של TERMALTAKE מה דעתכם ??? נראה כבד לאלה יש למישהו ??? הרכבה קשה? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אינטל D850MV ואני רוצה לברר את טמפרטורת המעבד. איך אני עושה את זה? תודה. יאיר.
-
- 6 תגובות
- 830 צפיות
-
-
היי. יש ברשותי המפרט הבא : AMD X4 955 @4.0GHz 2x GTX 560 + OC 8GB 1333MHz Kingston memory Gigabyte 990XA-UD3 ברצוני לשפר את ה OC למעבד. קראתי באינטרנט שאת תדר ה NB מומלץ לעלות כמה שאפשר ויציב, למרות שבחלק מהאתרים היה כתוב שיש יחס מסוים בין התדר של המעבד לתדר ה NB שצריך לשמור עליו (ובמקרה שלי בתדר מעבד של 4GHz יש לשמור על תדר NB של 2600MHz). איזו טענה היא הנכונה לגבי? - תדר HT Link : בחיפוש בגוגל מצאתי הרבה פורומים בהם נאמר שאת ה HT לא צריך להעלות, אלא אם כן יש יותר מGPU אחד. אך לא מצאתי שום הסברים לגבי מה עושים במקרה ויש מערך של שני כרטיסים. האם ה HT אכן מגביל את ביצועי הכרטיסים שלי, ואם כן לאיזה תדר אני צריך לשאוף? תודה.
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי בעייה בתוכנה REAL TEMP והיא: שאני מנסה לפתוח אותה היא עושה לי ERROR ורושמת לי the processor detected is not supported genuineintel intel® pentium® cpu 2.8 ghz תודה מראש נ.ב מה הTj Max האמיתית של המעבד שלי )intel pentium d 820) ?
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי את הוולקנו 6CU+ ונמאס לי ממנו הוא מרעיש מאוד ולא ניתן להשאיר את המחשב דולק בלילה עכשיו רציתי משהו שקט ויש 2 אופציות שאני צריך שתעזרו לי להחליט 1) החלפת מאוורר 60 ממ שיש על הוולקנו ב 60 ממ גנריק פחות רועש 31DBA לעומת 38 DBA שעל הוולקנו בכל אופן מה שרשום על הקופסא שלו 2)קניית היטסינק חדש לא יודע איזה רק שיהייה שקט ויעיל ולא יעלה על 100-150 שקל נואש לעזרה ??? ??? :saint: עזרו לי :saint:
-
- 6 תגובות
- 830 צפיות
-
-
לפי מה שנודע לי מ Zalman בסוף החודש יכריזו על 2 גרסאות חדשות של ה- ZM80A-HP At the end of this month we will release new GPU cooler calls ZM80C-HP and ZM-OP1 80mm Fan.
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
עשיתי OC לכרטיס מסך Asus Radeon HD7950 3GB DDR5 עם העלת מתח גם Core Voltage, המקסימום שהתוכנה MSI Afterburner 3.0.0 Beta 10 נותנת לי בהעלת תדר ל Core Clock היא 1100Mhz. נראה לי לא הגיוני שהמקסימום OC לכרטיס מסך זה 1100Mh. איך יש לי אפשרות לעלות עוד ב Core Clock? ה OC שעשיתי יציב לגמרי! בדקתי עם OCCT ,3DMark 11 ,3DMark13 וגם שחקתי ב Far Cry 3, Metro Last Light הכל עובד חלק התקנתי גם Asus Tweak GPU ובתוכנה הזו היה לי אפשרות המקסימום ל Core Clock 1095Mhz מה אני עושה? איך יש לי אפשרות לעלות ליותר מ 1100Mhz ב Core Clock?
-
- 4 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום אני חדש כאן.. ורציתי לדעת עם באמת כדי לי לעשות OC ? זה המפרט שלי + קירור: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 STEPING G0 - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-S3 ¤ כרטיס מסך: ASUS PCI-EX GeForce 8800GT 512MB DDR3 - RETAIL ¤ דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ צורב DVD: ASUS DVD-RW DL Super Multi DRW-2014BLT SATA - BLACK/WHITE ¤ זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤ מארז: NZXT LEXA BLACKLINE w/o PSU ¤ ספק כוח: HEC ZEPHYR 750W ¤ קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 קרור למארז: GLACIALTECH 120mm CASE FAN - HYDRODINAMIC BEARING 18dBA - BLACK - GT12252BDL
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה מאוד עם ההBIOS. לוח GA-P35-DS3L. אחרי שאני נכנס לBIOS, גם אם לא מתעסק בכלום, ועושה שמירה - הוא מכתיב למחשב UNDERCLOCK. כלומר - נתוני הOC בBIOS בסדר גמור, והכל מופיע כמו שצריך, אבל בפרקטיקה, בWINDOWS רואים כי הזכרונות והמעבד בUNDERCLOCK. ואפילו במסך הראשון שרואים בעת הפעלת המחשב, כאשר מופיע תדר הזכרונות, רשום תדר של 570~ במקום 800... כשכיביתי את המחש, וסובבתי את סוללת הCMOS במקום, אפילו בלי להוציא, המחשב היה עם ההגדרות הנכונות בעת ההפעלה. כלומר בOC, לא כמו אחרי איפוס של הBIOS. יש למישהו רעיונות לפיתרון? זה קצת מציק. במיוחד לאור העובדה שהמחשב אפילו לא בן שבוע. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 830 צפיות
-
-
הבנתי שבשביל להוריד קצת את התזמונים עושים משו בביוס שאותו הצלחתי לעשות אבל איך אני עושה שהם לא יהיו שכל הרץ שאני מעלה למעבד אז גם הזיכרונות עולים אם אני לא טועה ראיתי בפורום 1:1 לזה התכוונו? ועוד שאלה: מזה תזמונים משוחררים והדוקים?
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
היי. לפני כחצי שנה קניתי קירור לנייד בשמונים שקל. חודשיים הראשונים הוא עשה את העבודה, אבל בחודשים האחרונים הוא עושה רעשים וזה די מפריע. שמתי עין על קירורי Zalman, על הסדרה של Zalman ZM-NC מ1000 עד 3000. השאלה איזה הכי כדאי לקנות? גם שלא ירעיש הרבה וגם שיעשה את העבודה וישמור על טמפרטורה טובה במחשב, במיוחד כשהוא במאמץ כשאני משחק בו מדי פעם. מפרט: Acer aspire 5740G מעבד i7 620M כרטיס מסך Radeon HD 5650.
-
- 4 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי כרטיס חדש יחסית מKSP נקנה לפני כחודשיים, והוא לא מפסיק לרסט את המחשב בניגון סרטים ומשחקים. לאחר בדיקה קצרה ב-OCCT (ז"א 2 דקות) עולה הכרטיס מטמפ' של 54C ב-Idle בהדרגתיות יעילה ל87C ומרסט. המאוורר מוגדר ידנית על 50% וגם זה המון לטעמי לפי הרעש. האם הטמפ' הנ"ל היא הגיונית? האם 87C אמור בכלל לרסט? ראיתי פה אנשים שכרטיסי ה-4xxx שלהם סוחבים עד ל-100C. תודה!
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אני מעוניין ב AC Freezer 64 Pro PWM ו 2 מאוררי AF12025 PWM גם של AC איך אני יודע עם הלוח שלי תומך PWM? http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=108 הדגם של הלוח שלי הוא: GA-M55S-S3 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2470
-
- 4 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אז ככה פתחתי תמחשב לניקוי... סידרתי חוטים, ניקיתי אבק. ראיתי מלא אבק בקירור של המעבד אז הוצאתי את כל הקירור וניקיתי את האבק... החזרתי הכל חזרה למקום כמו שהיה |(אני ילד טוב ) הדלקתי את המחשב וזה מה שקרה: זה בלי מאמץ ! המעבד E6300 הלוח אם gigabyte 965p
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
הבנתי שההבדל הוא במאורר ובבורר מהירויות. זה הכל? פשוט יש לי HFS זול שבא עם המחשב. אני רוצה לקנות משהו אחר והמחיר מאוד חשוב לי. שווה לי לקנות את הוולקנו 7?
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
האם מעבד זה נחשב לאוברקלוקר טוב? נ.ב. לא קשור בגרוש, רק לפורום, האם המכפלה נפרצת במעבדי הTBRED B גם בEPOX 8RDA + או רק ב8K9A2?
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
מי היבואן של הקירור? במידה ואני צריך להשיג לו ברגים ותושבת איפה אני משיג את זה?
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש P4 2.6Ghz , שאני פותח את סנדרה היא מראה לי שהטמפרטורה של המעבד הוא 127 מעלות (צלסיוס),ניסיתי להפעיל את cpuidle ושום דבר עדיין על 127 מעלות לא משתנה,יכול להיות שהסנסור של המעבד פגום או משהו כזה? המאוורר שעל המעבד עובד מצד שני,שאני פותח את AIDA32 הוא לא מראה לי את הטמפ של המעבד רק של משהו שנקרא Aux (מישהו יודע מזה?)
-
- 12 תגובות
- 830 צפיות
-
-
לכרטיס מסך ראיתי יש באתר אבל למחשב איך עושים אני רוצה לעלות באיזה 70 mhz לא יותר כי אין לי קירור רצחני המעלות שלי עכשיו : לוח אם -47 מעבד- 32 הם די קבועים איך עושים אוברקלוקינג למעבד החומרה שלי : intel 4 2.4
-
- 8 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום, המפרט הבסיסי של המחשב שלי הוא זה: AMD Athlon XP 2500+(Barton) 512MB DDR3200 TwinMos RAM MSI K7N2 Delta-L MoBo(with latest BIOS version) Volcano 9 Smart&Silent Compucase 6A19 Case ניסיתי לעשות Overclocking למחשב. העליתי את מהירות ה- FSB מ- 166MHz ל- 200MHz, עשיתי סינכרון של 1:1 בין הזיכרון ל- FSB והעליתי את המתח המגיע למעבד ל- 1.75V. המחשב עלה כמו שצריך והגיע לחלונות, והחלטתי להריץ את Prime95 לבדיקה. שמתי את המאוורר על המהירות הגבוהה ביותר שלו(5000RPM) והרצתי את התוכנה על האפשרות השנייה(חום גבוה ובדיקה אינטנסיבית של המעבד). לאחר כ-4 דקות המחשב נתקע. במשך כל הפעולה של Prime95 עקבתי אחר הטמפ' דרך התוכנה של MSI הנקראת PC Alert. לפי התוכנה, המחשב נתקע כאשר המעבד הגיע…
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! בעזרת השם עוד מעט אני קונה מחשב חדש. המיפרט שלו הוא פחות או יותר כזה: 1 Intel Pentium 4 2.8Ghz C 800Mhz 512K Box 1,088 ש"ח 1 Asus P4P800 Deluxe 818 ש"ח 2 Kingston 256MB 400Mhz PC 3200 C2.5 721 ש"ח 1 Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD - קירור לכונן קשיח : SPIRE HD05040B FlowCooler 681 ש"ח + 70 ש"ח 1 ATI Radeon 9800 Pro 128MB DVI/TV/2H AGP Video Card Retail 1,864 ש"ח 1 Audiotrak Maya 7.1 Sound Card 511 ש"ח 1 Aopen DVD 16x48 Retail + Software 197 ש"ח 1 ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server 619 ש"ח 1 Thermaltake TT420APD 2-fan APFC 375 ש"ח 1 Sam…
-
- 9 תגובות
- 830 צפיות
-
-
כל המאווררים במארז, עובדים, כולל המאוורר של המעבד עצמו. האבק במארז, נוקה. כשמפעילים את המחשב, הווינדווס עולה ובעצם המחשב יכול לעבוד דקות ספורות, אבל אז הוא מכבה את עצמו. אם מנסים להדליק שוב, הוא פועל שניות ספורות ואז מכבה את עצמו. כלומר, אולי כאשר לא מנסים להדליק אותו לאורך זמן והמחשב מתקרר, לוקח לו זמן להתחמם כאשר מדליקים אותו שוב ולכן הוא מצליח לפעול כמה דקות, עד לחימום מחדש שמכבה את המחשב? כמו כן, לאחר שהמחשב מצליח לפעול כמה דקות ומכבה את עצמו, מיד כשמנסים להפעיל אותו שוב, נרשם על הצג של המחשב cpu termal event ואז הוא מכבה את עצמו. מה יכולה להיות הבעיה? מכיוון שבהפעלה הראשונה, המחשב מצליח לפעול כמה דקות(והווינדווס עולה), זה סימן שהמעבד עובד(כך אני חושב לפחות :-)). האם …
-
- 7 תגובות
- 829 צפיות
-