אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מה אתם אומרים להשקיע בקירור אויר או שלחסוך את הכסף לכרטיס חדש ? יש למישהו רעיונות ? מהו הסף של החום של הליבה הזו ? מישהו פעם ניסה לעשות עליו OC ? עם איזו תוכנה עושים לו את ה OC וגם משאירים לו את ה OC קבוע ?
-
- 10 תגובות
- 758 צפיות
-
-
http://www.cpuidle.de/downloads.php אני עם 3 ג'יגה @ 3.4 נורת' ווד ועם קירור סטוק והמעבד לא עובר את ה47 כדי שהתוכנה תוריד טמ''פ תכנסו ללשונית START UP ותסמנו את OPTIMIZE CPU\CHIPSET ו את RUN ON WINDOWS START UP ושיעברו ה30 יום אז רק תתקינו את התוכנה עוד פעם ....
-
- 9 תגובות
- 758 צפיות
-
-
יש דרך להעלות את המירות סיבוב של המאוורים היה לי מאוור אחד שלפי EVEREST מסתובב 2700 ומשהו עכשיו שמתי עוד מאוורר ושהסתכלתי בEVEREST היה רשום שעכשיו המאוור שהסתובב על 2700 ומשהו הוא על 2500-2600 עכשיו אני שואל אם יש דרך להעלות את המהירות של שתי המאווררים?
-
- 1 תגובה
- 758 צפיות
-
-
שלום חברים יש לי מעבד אינטל פרסקוט 3000 באובר של 3200 המתח שלו הוא על 1.48 והבנתי שהמתח המקורי הוא 1.30 !!! איך זה הגיוני שהמתח כל כך גבוה ? יש לי לוח INTEL ROCK LAKE D865PER-L ובטח שהזלמן לא שינה שום טמפרטורה עם מתח זה !!! נ.ב בלוח אינטל אין אפשרות להוריד מתחים ולעלות וגם בלי האובר המתח היה ככה... מה עושים ?
-
- 14 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שיחקתי קצת עם האוברקלוק למעבד שלי רק יש לי בעייה אחת אני לא יודע אם אני עושה נכון ? משהו שכן שמתי לך אליו שהמטח שמגיע אליו הוא לא יציב הוא יורד ועולה לא יודע אם זה נורמלי? וגם כשאני שומע מוזיקה אזז המחשב נתקע קצת ועושה לי תקיעות במוזיקה ? וגם קורה שאני זז עם העכבר אזז הוא ניתקע ואזז ממשיך לזוז ? אולי זה איזה משהו שעשיתי לא נכוןן בבקשה אפשר עזרה ?
-
- 10 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אז איך כדאי לסדר את המאווררים במארז? מה מוציא מה מכניס? כדי להגיע לתוצאות הכי טובות? כרגע התוצאות ממש לא משהו למרות כל אוויזרי הקירור שיש לי ואני לא מבין למה. אני חושב שהבעיה היא הסרקולציה במארז בגלל ששיניתי כמעט את כל המאווררים. איך כדאי לסדר אותם? ויש המלצות למאווררי 80 שעושים עבודה טובה מאד בלי הרבה רעש? או כמעט שקטים לגמרי?
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אהלן אנשים! מישהו יודע אם לCoolerMaster Centurion 532 יש הכנה למאוורר בחלק העליון של המארז? אני רוצה להחליף את המארז שלי ואני יודע שזה מארז טוב, השאלה אם יש לו הכנה למאוורר הכי חשוב בערך במארז... דבר נוסף, האם המארז מגיע עם ספק כח ואם כן אז איזה? אם יש לכם הצעות אחרות למארזים אשמח לשמוע... תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 758 צפיות
-
-
-
קיבלתי היום את הקירור big typhoon ואני לא מצליח לעבור את ה2600 וגם אם אני שם מתח על 1.55 שזה הכי גבוה עם הלוח שלי יש הצעות תודה
-
- 8 תגובות
- 758 צפיות
-
-
-
מה הטמפרטורה המומלצת ללוח אם אסוס P5W DH יש ברשותי לוח כזה המארז נקי ומאוורר (המארז שלי הוא סטאקר 830 +7 מאוררים של 120 ) והלוח עובר כל הזמן את 42 מעלות האם זה נורמלי?
-
- 13 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אמממ, כל כמה זמן רצוי/מומלץ להחליף משחה טרמית ל CPU??? ועל איזה משחה הייתם ממליצים? תודה,
-
- 12 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום המחשב שלי בצד ימין במפרט עשיתי אוברקלוק ל 3.6 ושמתי בביוס 1.5V לליבה כדי שזה לא יגביל אותי ואני אוכל אפילו להתקדם עוד יותר [לעומת זאת ראיתי המון אנשים שהגיעו ל 3.7-3.8 רק עם 1.46~] קיצר האוברקלוק לא יציב ואני תוהה למה. זכרונות לא מגבילים כי שמתי מחלק כדי שהם יעבדו על התדר הרגיל שלהם [800MHZ+-] לוח אם לא ממש נראה לי, הוא הגיע לדברים הרבה יותר גבוהים מיזה. ומעבד מגביל הסיכוי ממש קטן.. ולפי דעתי אולי יש בעיה בהגדרות של המתחים בביוס.. לאו דווקא עם המעבד אלא יש עוד כל מיני הגדרות ששמתי על AUTO כמו SB Core, NB Core, FSB Voltage, ICH Voltage וכאלה. ניסיתי לשחק איתם קצת ולקבוע אותם על משהו אבל אין לי מושג כמה מתח לשים להם. אחרי זה הסתכלתי ב CPUZ תוך כדי ניסיונותיי …
-
- 12 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מחשב נפטיום D 3.2 כפול ליבה עם קירור טרמל טייק סיילנט הטמפרטורת עבודה -70 65 מעלות שזה ממש גבוה יש לי מארז סווינג של טרמלטייק ולא נראה שיש מקום לביג טייפון.. איזה קירור אתם ממליצים לי לקנות ואיזו משחה טרמית על מנת להוריד את המעלות המטורפות האלו... ברגע שאני מקודד סרט המעבד פשוט מתחמם כיאילו אין מחר!!! מה עליי לעשות על מנת לקרר אותו כהלכה.. ומה הטמפרטורות הסבירות של מעבד כזה ? נראה כיאילו הוא חם מעל ומעבר... אשמח להמלצות על קירורי אוויר במחירים לא אסטרונומיים ועל משחה טרמית שתעשה את העבודה... זה דחוף בבקשה, תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום. כרגע אני נמצא עם מארז קומפיוקייס 6A21 עם 2 מאווררי זלמן F3 מקדימה ומאחורה ו9 ממ של ארקטיק קולינק בדלת. הקדימה ובדלת מכניס אוויר ומאחורה מוציא. קודם ניסיתי קירור ASETEK VAPOCHILL MICRO שהחזיק לי את המעבד על 39 מעלות. בעקבות כך שמכרתי אותו שמתי את הקירור סטוק והפלא ופלא הוא מחזיק את המעבד גם על 39 מעלות. ה VAPOCHILL הורכב טוב מאוד והשתמשי עם משחה MX1. לדעתי אמור להיות הבדל בין קירור ב 50 ש"ח לבין קירור ב 300 ש"ח. אבל לא כאן העניין, אלא בזה שהלוח עומד על 55 מעלות. בלוח החלפתי את השמחות שבאו עם הלוח ב MX1 כדי שיהיה יותר טוב אבל לא שינה כלום. אני חושד שהסירקולציה במארז שלי לא מי יודע מה, או שפוט הוא בנויי בצורה שלא מאפשרת לו להתפטר מהחום הנוצר בפנים בצורה יעילה. השאלה שע…
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום, (מקווה שזה הפורום המתאים) קניתי לאחרונה מחשב חדש ושקט. הבעיה מתחילה כאשר המאוורר שעל המעבד מתחיל לעבוד ב-80% ומעלה (3000RPM) הוא מתחיל להרעיש. אני לא עושה OC ולכן אני יכול להרשות לעצמי שהמאוורר יפעל על 50% כשלא שומעים אותו כלל. אני מדבר כמובן על המחשב במצב IDLE ולא בעומס כשאין סיבה שהוא יפעל על 80%. ההבדל טמפ' הוא 40 לעומת 50 שזה לא קריטי, עדיף לי השקט. הלוח אם שלי הוא אסוס P5K והגדרתי בביוס שהמאווררים יפעלו כ SILENT. עכשיו לפעמים אני פותח את המחשב ומאוורר מסתובב ב-50% ואפילו פחות כמו שאני רוצה, אך לפעמים אני פותח אותו והוא על 80% ולאחר שאני מבצע ריסטרט הוא נההיה 50%. קיצר יש כאן משהו בהחלט מוזר. הורדתי SPEED FAN ואני רואה את מהירות המאווררים אך אני לא יכול לשנות …
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
Tov kodem kol ani hadash po ve ein li evrit ba mahshev az sorry... ani rotse livnot marehet kirur mashu lapanim taktsiv 1500 aval efshar lahrog raeti kama marahot muhanot kmo zot shel ZALMAN RESERATOR 1 Plus nira nehmad aval ba arets yakar ha marehet ha shniya hi Thermaltake BIG WATER 745, she nira harbe yoter kar tov az ha marehet shli Core2Q Q6600 LO G0 kartis masah 2900xt be ekaron ani rotse lekarer et shnehem az ma liknot ve eifo?oshe adif livnot? (ani rotse lasot overclock retsini leshimush yom yomi) edkun!!!!!!!!!!!!!! http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11481&catid=572 lefi tsoaot shel mivhanim zehu mispar 2 be kol ha pitronot mehir 1200 aval gol…
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
עוד מישו לא מבסוט מהקירור של המעבד הנ"ל? מעוניין לקבל חוות דעת על מוצר טוב שיתאים למעבד.. תודה רבה!!
-
- 14 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום, קניתי את המעבד E8400 ואת הקירור של טרמלייט אולטרה אקסטרים. קניתי את הקירור הזה בשביל לעשות לו OC גדול, אז כרגע אני על 4050MHZ עם מתח של 1.55 וזה לא יציב, למה ? הטמפרטורה היא 55 במאמץ, אם אני מוריד מתח זה עוד יותר לא יציב, הורדתי את המחלק ל 1:1 והוסתי מתח 0.2+ לזיכרונות ו 0.2+ לFSB הטמפרטורה של ה NB היא 31. מה לעשות כדי לייצב את המערכת ? להעלות ל CL6 לזיכרונות ? כמה מתח אני אמור להיות כשאני עומד על 4050MHZ ?[ תודה.
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
איך משנים את מהירות ה ram אם אפשר?
-
- 9 תגובות
- 758 צפיות
-
-
כבר סיפרתי שהפנטיום 3 שלי התקלקל וכמובן שתמיד יש מחשב רזרבי אז עכשיו יש לי (המחשב כמו שכתוב רזרבי בלבד בקרוב אני קונה AMD 2400) סלרון 800, לוח של אסוס, 384 SDRAM. הלוח הוא ASUS CUSI-M המעלות: 25 IDLE 19 LOAD 31 FULL LOAF בפנטיום 3 733 היה אוברקלוק ל 866 ולא הייה אם זה בעיה, ומשום מה בסלרון אני לא מצליח לעשות. העלתי כמה תמונות שתבינו את הביוס שלי ותגידו לי מה לעשות: (העלתי תמונות מהחלק שדרכו אני אמור להעלות את הבאס): ככה נראה כל הקטגוריה: http://forums.ort.org.il/files/30/1652413/1065610.jpg יש אפשרות לבחור את המירב 800 מגה הרץ ויש אפשרות ידנית: http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0004/g/o/d/_/o/f/_/n/e/t/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200212202054556858/200301072132155055…
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום! זאת הפעם הראשונה שאני נתקל בבעיה עם הטמפרטורה של המעבד (ואני מקווה האחרונה). לפני כשבוע, כאשר התקנתי את MBM5 בשביל להציג מידע ל-LCD, הייתי צריך להגדיר שם את החיישנים. ניסיתי את כולם (חלקם הראו 110 מעלות וחלקם 21) עד שמצאתי את החיישן שהכי נראה לי (שקרוב מאוד לביוס - 35 מעלות). באחד הפעמים שהסתכלתי על ה-LCD שמתי לב שהוא מציג לי טמפרטורה מפחידה שלא ראיתי כמוה לפניה בשום בדיקה (כולל Tosat ו-Prime) - לא פחות מ-52 מעלות! קפיצה של 17 מעלות בבת אחת. כשאני אומר בבת אחת אני מתכוון שאני מתסכל על הצג וכל עשירית שניה עולה מעלה! היום (ואפילו כרגע זה קורה) החלטתי לפתוח את המארז ולבדוק במו ידי את ההיטסינק של המעבד, ואכן, הרגשתי חום לא מועט לעומת פעמים קודמות. מה שמפתיע זה שברגע …
-
- 10 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אני מעוניין לחבר אותו לפאנבאס על 2 מצבים אבל יש לו חיישן מהירות שמשנה את מהירות המאוורר לפי טמפ' גבוהה.. עכשיו אני חושב שזה יצור בעיות עם הפאנבאס.. אתם יכולים לומר לי אם זה יעשה בעיות, ואם כן, יש אפשרות להפטר מהחיישן או משהו שזה לא ישנה מהירות לפי טמפ' תודה.
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
זה מחמם לי תאמא של החדר קניתי מארז חדש של AOPEN וזה עדין לא עוזר מה אני צריך לעשות לגור במקרר
-