עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני כמעט כבר קניתי את הנינג'ה ונרתעתי פתאום. יש לי לוח של אביט IC7-Max3 עם מעבד 2.6C HT. כרגע אני עם הקירור המקורי ללא משחה טרמית וללא OC. הטמפ' נעות בין 45 ל- 65 (מאמץ בקיץ). נראה לי שמשחה טרמית טובה תפטור לי את הבעיה של ההתחממות כך שאני לא בטוח אם כדאי להוציא 280 שקל על ה-HSF הזה. האם OC, על המפרט שלי עם נינג'ה, מצדיק לדעתכם 300 שקל (כלומר האם השיפור בביצועים מצדיק את ההוצאה)? ...המרטש

• 13 תגובות
    • 788 צפיות
  2. Started by PeaS,

קניתי את המארז, ויש לי מספר שאלות, בעיקר בקשר לאיוורור. המארז מגיע עם 3 מאווררי 8CM, אחד מכניס אוויר בפאנל הקדמי למטה, ושניים מוציאים אוויר מאחורה ליד היציאות של הלוח-אם. קניתי את המארז יחד עם הספק 350W של אנרמקס (למרות שיש לו כמה מודלים אין לי כוח לבדוק עכשיו איזה בדיוק, וזה גם לא משנה), שמאוורר 8CM שלו מוציא אוויר מאחורה ואחד 9.2CM נושף אוויר לתוך המארז. לא יווצר מצב של תת לחץ? גם במארז, ובעיקר בספק כוח, בעיקר אחרי שהוספתי לו את מאוורר מקדימה שמוציא אוויר מהמגירה של הHDD's, כי חשבתי שיהיה יותר חכם להוציא את האוויר החם החוצה מאשר להכניס אותו חזרה למארז. אמור להיות תת-לחץ גבוה מאד, משום שרק מאוורר אחד מכניס אוויר (הזה שבספק בעצם מסתובב על "ריק" משום שיש כבר מאוורר שמוציא…

• 5 תגובות
    • 788 צפיות
  3. Started by bad-sector,

אז ככה, אני עם AMD 2000, וזכרון יונדאי 2100, מכפלה - 12.5 FSB 145 הגעתי ל 2200 @ 1810 מגה"ז.... כל מה שעשיתי היה להעלות קצת ת FSB.... ראיתי פה באתר כל מיני דברים על להעלות מתחים ולהקטין מכפלה בשביל להגדיל FSB, מה בדיוק אפשר לעשות מכאן? ועד כמה שהבנתי הקטע עם המתח עלול לשרוף משהו? האם יש צורך להגדיר מהירות של זיכרון באופן ידני?? ומה לגבי הקטע של ההקטנת מכפלה לטובת FSB??? אודה לכם המומחים, בתודה מראש....

• 7 תגובות
    • 788 צפיות
  4. ה-"asus ti 4600" הגיע אליי חדש באריזה עם "היטסינק" שהתנתק בזמן ההובלה מהכרטיס. האם יש לשים חומר טרמי חדש בין הצ'יפ להיטסינק ? או שאני יכול פשוט לחבר חזרה את ההיטסינק לכרטיס על החומר הטרמי הישן? אודה לכם מאד על עזרתכם.

5. זה מחמם לי תאמא של החדר קניתי מארז חדש של AOPEN וזה עדין לא עוזר מה אני צריך לעשות לגור במקרר

• 4 תגובות
    • 788 צפיות
  6. Started by chicks,

שלום, התקנתי היום את ה- ACCELERO S1 + ARTIC TURBO על הכרטיס הנ"ל. לרוע המזל וגם לפי קריאה ה - 8 RAMSINKS שמגיעים עם האריזה ומכילים דבק טרמי מאוד חלשים ונופלים בתזוזה המינימלית ביותר. האם מישהו יודע מהיכן ניתן להשיג דבק טרמי שיחליף את הדבק שהגיע מן המפעל? או האם קיים פיתרון אחר? נכון לעכשיו יושבים על הכרטיס רק 6 מתוך ה 8 עד כמה זה באמת משמעותי? הכרטיס עומד על 42c במנוחה כאשר הוא עמד על 63c לפני כן. טרם נבדק ב 3DMARK. עזרכתם אודה.

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  7. Started by זוהר ארגוב,

שלום, כמעט בכל מפרט באתר אני רואה שקירור המעבד המקורי מוסב לאחד איכותי יותר, נאמר הMUGEN II. במידה ואיני מתכוון לבצע OC למחשב שלי, האם עדיין מומלץ בצורה כ"כ קריטית להחליף את קירור המעבד המקורי שלי? המעבד המדובר במקרה הזה הינו I5 760 BOX וכרטיס המסך עתיד להיות GTX 460 (אם זה רלוונטי לעניין). תודה

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  8. Started by yam_sh,

שמעו המחשב שלי מתחממם ררררצח (67 מעלות בפעולה וזה אינטל בלי OC!!!!!), עיגלתי IDE, סידרתי קבלים ויש לי מאורר אחד שהשגתי ממחשב מקולקל (80 ממ') ורציתי לדעת איפה ניתן למקם אותו לקיררור מירבי... (אני מוכן להשקיע השקעה נוספת של עד 150 שח' על מאוררים נוספים וכדומה) המטרה שלי זה להגיע מתחת ל55 במאמץ. מקווה שתעזרו לי ותודה מראש

• 12 תגובות
    • 788 צפיות
  9. Started by SOLIDUS SNAKE,

לא יודע אם הופיע אצלכם בפורום המוד הזה אך הוא בינתיים המוד האולטימטיבי שלי - וחלום פרטי שלי. אתם שואלים מה זה YOSHI BOXX. מיתוך התוכנית בערוץ TECHTV בתוכנית THE SCREEN SAVERS הוצג פלא טכנולוגי זה שהוא שילוב של : Atari 2600 Nintendo Entertainment System Microsoft Xbox Nintendo GameCube Sony PlayStation 2 ומחשב חזק (לתקופה בה נבנה) לכתבה לתמונות

10. אני רוצה קצת להיתעלל במארז של המחשב הישן שלי המטרה לצבוע את כולו בשחור מראה (חלק) ושבצד המארז יהיה חתוך " INFECTED MUSHROOM " ושהוא יזהר בכחול אחריי שאני ישים איזה לד . רציתי לשאול האם כדאי שהאותיות שאני חותך האם כדאי שהם יהיו רק בעליי קוים ישרים ....או שהם יכולים להיות גם מעוגלים ואז זה בטח מצריך דיוק של ממש. אם מישהו יכול להביא לי איזה שבלונה יפה של האותיות אני ישמח ......כי היחיד שמצאתי זה זה INFECTED MUSHROOM ועם איזה מכשיר כדאי לחתוך?

• 7 תגובות
    • 788 צפיות
  11. הי, אני מתכנן לבנות מחשב מבוסס I5, עם 4870, לא מתוכנן OC. על המעבד אני אשים קירור NINJA. המארז יהיה ANTEC SOLO שלהבנתי מגיע ללא מאווררי יניקה קדמיים (יש מקום לשניים של 92 מ"מ) כמו כן אני מעוניין שהמחשב יהיה שקט. לאור הנ"ל האם אני צריך להוסיף מאוורר 92 מ"מ מקדימה? אחד או שניים? איזה מאווררים כאלו מומלצים שגם יהיו שקטים? תודה

• 5 תגובות
    • 788 צפיות
  12. בשעה טובה קניתי מחשב וקדחתי טיפה במארז לעשות אותו מאוורר יותר ועכשיו, שניה לפני שהכל מתחבר חשבתי: ימינה? שמאלה? למעלה? לאן? הסיפור הוא כזה: יש לי מאוורר 120 אחד בצד ימין למטה על הפנל הקדמי שמכניס אוויר בציר X כלפי הדיסק הקשיח. יש לי עוד מאוורר 120 מצד שמאל למטה על הדלת שמכניס אוויר בציר Y על כרטיסי ההרחבה השונים. יש לי HD4870X2 שמוציא אוויר מהמארז ע"י המאוורר שלו. יש כמובן את המאוורר 140 של הספק TT QFAN 650W. עכשיו בא החלק שאני מתלבט בו: קירור המעבד שלי הוא Vendetta 2 שיידחוף אוויר בציר X לאן שאגיד לו. השאלה היא לאן לפי הנתונים הבאים: משמאלו של הונדטה קיים מאוורר 120 על הפאנל האחורי (נקרא לו 1) ומימין למעלה, על תקרת המארז, ממש מימין לספק יש עוד מאוורר 120 (נקרא לו 2). השא…

• 6 תגובות
    • 788 צפיות
  13. Started by composite,

אוקיי, לא מעט נתקלתי במושג VDIMM MOD. הבנתי שהוא קשור לאוברקלוקינג ולזכרונות. אז השאלות שלי הן: מה זה? ומה בדיוק זה עושה? איך עושים את זה? וכמובן איך מבטלים את זה. למה זה תורם? מה היתרונות או החסרונות של זה? תודה מראש לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 788 צפיות
  14. Started by בייגל טוסט,

http://www.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.matbe.com%2Factualites%2F14200%2Fzalman-cnps9700-led%2F&langpair=fr%7Cen&hl=en&ie=UTF8 ספינת הדגל החדשה של זלמן עתידה להתבסס על אותו מודל של ה9500 הישן והטוב, אך הפעם בגירסת 110 מ"מ. בהתאם לזאת, הגדלת הקירור מעלה את משקלו ל764 גרם. כמו-כן, ובהמשך לטרנד שהתחילה TT, זלמן משמיטה את התמיכה בסוקט 478 ותומכת מעתה בסוקטים 775/754/939/940/AM2 בלבד. חידוש נוסף שמביא עימו ה9700 הוא מאוורר בעל טווח מהירויות רחב יותר (1250-2800RPM לעומת 1350-2600RPM בדגם הקיים) אם כי רועש יותר מאחיו בקוטר 92 מ"מ, במהירות מינימלית ומקסימלית גם יחד. סביר להניח שהסיבה לכך היא קיומם של קירורים חרישיים רבים מבית זלמן, ולכן החברה בחרה הפעם לג…

15. Started by Donkijoni,

היי חברים. המחשב שלי הוא מחשב יחסית ישן אולם המאוורר (המקורי) של המעבד עושה רעש מעצבן, לא משנה כמה אני מנקה אותו (ואני מנקה פעם בחודשיים). אני מבקש המלצה למאוורר טוב (המעבד שלי מתחמם מהר משום מה) ושיהיה שקט לחלוטין (זה חשוב!) - רק קירור אוויר. התקציב אינו מגבלה, אולם אשמח לקבל המלצות בכל דרגות התקציב. אבקש חברות מוכרות וידועות ולא כל מיני 'חברות נישה' מפרט מקוצר: פנטיום 4 , 3.00GHz . לוח אם: GIGABYTE GA-81945P-G, Socket775 (יש לי כ. מסך ישן יחסית עם קירור פסיבי ואין לי קירור על הצ'יפסט שבלוח אם - כך שיש מספיק מקום) תודה מראש

• 11 תגובות
    • 788 צפיות
  16. שלום! לאחר ניקוי אבק במחשב, שמתי לב שאחד החוטים של המאוורר 120MM יצא מהמקום שלו ולא ניתן להחיזרו לשם(אפשר "להניח" אותו שם אבל אם נוגעים במחשב הוא זז ומפסיק) אז אני צריך המלצה למאוורר 120MM, כמה שיותר חזק כמה שיותר שקט וכמה שיותר זול אפשרות להתפשר קצת על הרעש לטובת חוזק אם זה שווה את זה. תודה אריאל ראיתי את המאוורר הבא עם דחיפת אוויר של 70CFM, ברעש של 19DB במחיר של 45ש"ח! http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1389 שווה או לא? עריכה*** רמת הרעש של המאוורר שאני צריך להחליף כרגע זה: 16Db אשמח אם תתנו לי המלצה למאוורר אם אותה כמות רעש, אבל כמה שיותר חזק

• 11 תגובות
    • 788 צפיות
  17. יש לי AXP 1800+ פלומינו היטסינק AX-7 ומאוורר אנרמקס 80מ"מ מה אמורה להיות הטמפרטורה של המעבד בלי אוברקלוק? (את שאר המפרט יש במפרט<------------------)

• 7 תגובות
    • 788 צפיות
  18. שלום אני חדש כאן.. ורציתי לדעת עם באמת כדי לי לעשות OC ? זה המפרט שלי + קירור: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 STEPING G0 - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-S3 ¤ כרטיס מסך: ASUS PCI-EX GeForce 8800GT 512MB DDR3 - RETAIL ¤ דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ צורב DVD: ASUS DVD-RW DL Super Multi DRW-2014BLT SATA - BLACK/WHITE ¤ זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤ מארז: NZXT LEXA BLACKLINE w/o PSU ¤ ספק כוח: HEC ZEPHYR 750W ¤ קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 קרור למארז: GLACIALTECH 120mm CASE FAN - HYDRODINAMIC BEARING 18dBA - BLACK - GT12252BDL

• 5 תגובות
    • 788 צפיות
  19. Started by Jack Sparrow,

מעבד: E6600 L629A מתח: 1.5V ביוס, בסביבות 1.43 בפועל לוח: Asus P5B-Deluxe 400x9 עדיין לא יציב לחלוטין, אבל בדרך (אני מקווה). כרגע יש בעיה מטרידה שבגללה המחשב מבצע POST רק אחרי כיבוי/הדלקה, לא אחרי soft reset וזה די מעצבן. מישהו מבעלי ה-P5B-D הצליח לפתור את הבעיה הזאת? אני יודע שהיא נפוצה. (הביוס מעודכן) [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  20. ( חוץ מה- PanaFlo של פאנסוניק ). האפשרוית שחשבתי עליהן: 1) Thermaltake Smart Case Fan Blue LED-90mm 2) Thermaltake SilentCat 90mm אני רוצה לציין שהרעש של המאוורר לא מפריע לי, העיקר שיעשה עבודה טובה. בגלל זה אני נוטה יותר לכיוון האפשרות הראשונה, כי המאוורר הזה יותר חזק מהשני, לא? אם יש עוד הצעות תכתבו.

• 11 תגובות
    • 788 צפיות
  21. Started by NI4NI,

קניתי TT Big typhoon ואחרי שהרכבתי אותו גיליתי שהוא לא נכנס לי למארז !!! גם אם איכשהו אני אצליח לדחוס אותו פנימה אז יישאר רווח של מילימטר בערך בין המאוורר שלו לדלת המארז, מה שמבטיח איוורור גרוע. חוץ מהבאסה שלא יסכימו להחליף לי אותו ושהלך כנראה הכסף, האם יש המלצות לגוף קירור טוב ושקט שלא יהיה כזה גדול ? אני לא מתכנן אוברקלוק משמעותי. תודה

• 12 תגובות
    • 788 צפיות
  22. מה פשר ההבדל בין הטמפרטורות של הליבות לבין טמפרטורת המעבד? תודה

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  23. אני לא מבים את זה... אנשים עם קירור אויר מחזיקים OC בדיוק כמו שלי עם אותה חומרה כמו שלי (ממש אחד לאחד!!) על מתח הרבה יותר נמוך לדוכמה אני עםQ9550 + EP45 UD3R על 4 GHZ עם מתח 1.408 וככה זה כלום בארץ לא ראיתי מישהו שהצליח לרדת עם המעבד הזה נמוך יותר מ 1.4 ב VCORE בחול אני רואה אנשים מבאים תמונות של OCקלוקים יציבים ל 4 GHZ+++ על 1.2-1.3 ?!?! ומי שעובד על 1.3 24\7 לא מרוצה מזה ושואל איך להוריד את המתח איך זה הגיוני בכלל ? הינה האשכול שראיתי את זה... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=205132&page=185 יש שם אנשים עם Q9550\Q9650 עומדים על 5 GHZ עם מתח מצחיק של 1.25 ובסדר עוד היתי מבין עם זה היה איזה לוח אקסטרים אבל זה אשכול רק של EP45-UD3 / EP4…

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  24. Started by shumaher,

שלום, אני רוצה לקנות freezer 7 pro בשביל המחשב שלי. השאלה אם הוא יכנס? אם הוא יכנס ויתן ביצעוים יותר טובים מהסטוק המקורי של אינטל? (אני שואל אם הוא יכנס בכלל כי יש ליד מעבד סטוק של ציפסט והכול ממש צמוד) מפרט: intel Core 2 Duo e8200 GIGABYTE EX38-DS4 Kingston ValueRam 4 gb DDR 2 800 Seagate 320gb 7200rpm hec 500td psu 500W themaltake sopranoRS 101 vg7000BWS ------------------------------------------------ קירור: rear fun =2500+ rpm front fan = 800-1500 rpm processor FAN for intel CPU s775 (רגיל) כנירה מחליף ל freezer 7 pro עד כמה רחוק אני יכול להגיעה אם המפרט הזה??? תודה.

• 9 תגובות
    • 788 צפיות
  25. Started by voolkan,

אני רוצה לעשות לו o/c אבל אין לי מושג איך עושים את זה ואני לא מוצא הסבר טוב איך לעשות את זה בבקשה תעזרו לי

• 2 תגובות
    • 788 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.