אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
הסרתי את הדרייבר של כרטיס המסך ועכשיו הוא לא מגיע למסך ה-login בלי לקרוס.
-
- 78 תגובות
- 42k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי את הלוח הזה: http://www.asrock.com/product/product_p4s61.htm וכפי שאתם רואים בלינק, הוא תומך ב-Hybrid Booster. טכנית זה מאפשר לי לשנות את ה-Vcore בביוס, מעשית עוד לא מצאתי את האופציה הזאת אם מישהו יכול לכוון אותי, אודה לו מאוד. במיוחד כשעכשיו אני על 3.5 ורק המחסור במתח מונע ממני להגיע ל-3.73 (גבול הביוס)
-
- 4 תגובות
- 556 צפיות
-
-
טוב אני בשלבים אחרונים של בניית קירור מים ויש לי כמה שאלות קודם כל: מסתבר שאני לא מוצא את אחת מפלאטות הH שקיבלתי עם הבלוק קירור של TT...האם יש מקום שאני אוכל להשיג (האם למישו מהפורום יש וירצה למכור?)? מעבדות כלשהן שנראה לכם שיש להם כאלה שנשארים מהרכבות שלא צריך? כי הברירה השניה היא לקנות בלוק חדש=\ ולא כזה מתחשק לי להוציא 300 שקל עכשיו. דבר שני...אני בונה בעצמי מיכל. מצאתי מקום שמוכר פרספקס ואני חושב שהם יכולים גם לעשות לי אותו "בצורות" כלומר אני אבקש מהם מיכל במימדים מסויימים בלי גג (יענו קוביה)...חשבתי לשים את המיכל ב5.25 drive bays. יש לי 3 פנויים.מה שחשבתי זה לשים משני הצדדים "מסילות" מפרספקס, המארז שלי (אורורה 3D), שיטת תפיסת הכוננים היא בלחץ ככה שאני אדביק את שתי …
-
- 9 תגובות
- 764 צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי המלצה למשאבה מים הכי שקטה שאפשר מחיר לא חשוב ואם אפשר לדעת כמה dba
-
- 1 תגובה
- 396 צפיות
-
-
אהלן לא מזמן החלפתי לוח אם במערכת ישנה(מבוססת פנטיום D), בזמן האחרון המאוורר של המעבד התחיל להרעיש ברמות שזה כבר בלתי נסבל. בגלל שזו מערכת ישנה שלא מתאמצת יותר מידי(אינטרנט אופיס וסרטים) אשמח אם תמליצו לי על פתרון קירור זול ויעיל(~60-70) חוץ מזה, האם יש צורך להחליף גם את ההיטסינק? או שיש אפשרות לרכוש רק מאורר שיתלבש על ההאחד הקיים? בנוסף, הבנתי שצריך גם למרוח משחת קירור תרמית, איזו מומלץ לקנות על מנת שזה יהיה הכי פשוט ויעיל למרוח? במקביל, על מנת לחסוך פוסט נוסף, יש לי מארז(במערכת אחרת) דגם CM690, בזמן האחרון המאוורר האחורי והקדמי התחילו להרעיש יותר מבעבר(רעש שמתחזק במשחקים), מה ניתן לעשות על מנת להשתיק אותם בחזרה? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
חבל שזה בגרמנית , אבל עדיין אפשר להבין http://www.cooling-masters.com/articles-28-0.html [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 0 תגובות
- 452 צפיות
-
-
טוב, הלכתי ללוג'יק כבר פעמיים, בפעם הראשונה קניתי את כל המפרט, אחרי זה עשיתי שינויים. בהתחלה אמרתי שאני אקנה את ה 5700 של איגלו, אחרי זה המוכר שכנע אותי שאני יקח ביג טיפון, ואתמול הלכתי שוב והחלפתי בחזרה לאיגלו 5700, בגלל שדר. נוב הביא לי טבלה שמראה שה 5700 נותן טמפרטורות יותר נמוכות. אני עכשיו צריך את עזרתכם, שתעזרו לי מה לקחת, עם ביקורות שיגבו את מה שאתם אומרים, עדיף יותר מביקורת אחת. ביום שני כנראה אני ילך לקחת את המחשב... בבקשה תענו מהר. תודה רבה לכם. עריכה: ושחכתי, אני רק רוצה ביצועים, לא משנה לי הרעש.. תודה.
-
- 34 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מדבר על מאורר 80ממ מה שחשוב לי זה העבודה שלו, וכמובן השששששקקקקקקטטטטטטט !!!!!! מצד אחד יש את ה ANTEC שעולה 90 שקל , שלפי מה שהבנתי מפנה הוא על מיסב רגיל ולא כדורי http://209.235.219.174/pro_details_cooling.php?ProdID=77042 מצד שני יש את ה Cooler Master שעולה 86 שקל, ולפי זיגזג המאורר עובד על מיסב כלשהו שקולר מסטר פיתחה, לא ידוע להם איזה ואיך הוא עובד לא מצאתי קישור באתר של החברה אז יש רק קישור של זיגזג.. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=835 מצד שלישי ואחרון יש את Spire שעולה 42 שקל בלבד!! הוא עובד על מיסב כדורי, כנראה... http://www.spire.nl/asp/hdd.asp?ProdID=58
-
- 12 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש עכשיו אמרו לי שכדאי לי לעשות אוברקלוק ולקנות את הלוח אם הזה: ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) עכשיו שבאתי לחנות הוא אמר לי שאני רוצה לבצע אוברקלוק ויש סיכוי גבוה שהמעבד ישרף ולא יהיה אחריות רציתי לדעת מה הסיכוי שזה יקרה אם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד בתודה מראש Spid3R [נערך ע"י amiram - בפעם הבאה תרשום כותרת הגיונית]
-
- 14 תגובות
- 908 צפיות
-
-
בדר"כ הדיונים שלי שוקעים ללא מענה למעמקי הארכיון, מקווה שתענו לי הפעם. אני צריך כמה הבהרות בנושא. 1) כמה התזמונים של הזכרונות משפיעים על ה-OC? שווה להוסיף 100 שקל לזכרונות OCZ בעלי תזמונים 4-4-4-12 מזכרונות 4-5-4-15? 2) איך זכרונות DDR2 עובדים בלוחות של אינטל? אצלי (AMD) הם עובדים במהירות כפולה מהבאס (באס 200, מהירות זכרונות 400). אם אני קונה זכרונות 800 הם יעבדו ב-800 או במהירות כפולה ממהירות הבאס (מהירות באס של E4300 היא 200, אני אני מניח שמהירות הבאס תהיה 200 גם בשביל הזכרונות)? מה שאני שואל בעצם זה אם העלאת הבאס תתחיל את ה-OC לזכרונות מ-400 או מ-800 (התדר שבו הם אמורים לעבוד). תודה טל.
-
- 0 תגובות
- 446 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות חיישן טמפ', אבל אין לי לאן לחבר אותו... לבנאדם במדריך יש חיבור לחיישן כזה (2 פינים אגב) על הלוח אם שלו (Abit BM6), לי אני לא חושב שיש. לאן אני יכול לחבר חיישן שכזה? תודה נ.ב. המדריך
-
- 0 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי מחשב לי המפרט הכתוב בחתימה. מערכת הקירור שלי היא מבוססת מים (מערכת סגורה) ועד היום לא היתה שום בעיה. לאחרונה המחשב ללא הודעה מוקדמת נכבה באופן פתאומי ללא שום התראה. הבוקר, החלטתי לבדוק את מצב החום של ה-CPU וגילתי שהוא מגיע ל-100 מעלות ללא שום מאמץ מיוחד (מצב סרק) כמובן שהוא מגיע ל-100 וקורס. (כל זאת אחרי כ-7 דקות מקסימום) אגב, הרדיאטור של המערכת וכל הצנרת דיי קרירים שהוא מגיע ל-100 . מה עושים? מאיפה מתחילים? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש 2 מאווררי 120מ"מ, אחד בחזית, שיכניס אויר על 5 הארדיסקים, שני מאחורה שיוציא אוויר. מארז COMPUCASE המפורסם... 6I משהו.... לא משנה לי המחיר, העיקר שיהיו חזקים ושקטים, דגש על שקטים. תודה רבה.
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה המחשב שלי עושה ריסטים מעצמו כשאני משחק במשו... זה קורה רק במשחקים, למעשה רק ב ASSASIN'S CREED, אבל זה קרה פעם אחת גם ב NFS. רוב הרכיבים שלי נמצאים באוברקלוק, אני דיי בטוח שזה נובע מאי יציבות... איך אפשר לאמת את זה? בקדתי מעבד עם PRIME95, עבר סבבה. בדקתי כרטיס מסך עם 3DMARK06 ב 10 לופים - עבר. זכרונות - MEMTEST86, עבר כמו גדול. אבל משחקים מתרסקים!!! איך עוד אפשר לבדוק?
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
יש לי מעבד סלרון 800 MHZ די ישן הוא על תושבת 370. אחרי שניקיתי את האבק שעל הגוף קירור הפעלתי את אורסט ולהפתעתי הרבה גיליתי שהטמפרטורה של המעבד שבד"כ הייתה 40 מעלות הכפילה את עצמה משום מה. כמו שמרתי המעבד על socket 370 הייתי רוצה לקנות גוף קירור חדש למעבד, אבל אני לא מוצא משהו מתאים. לכן עברתי לאופציה ב שהיא לשים משחה טרמית חדשה (אחרי 6 שנים שהמחשב קיים) נכנסתי לאתר של KSP שזה החנות הכי קרובה לבית וראיתי את שני המשחות הללו: Thermal Grease For CPUTiny syringe type applicator for easy spreading 1.0 gram of Thermal Compound (Thermal Grease) for CPU use Covers approximately 10-15 small CPUs Helps the heat dissipation from a CPU to a heatsink Thermal conductivity: >…
-
- 14 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לדעת איך אני משנה את המחלקים של הזיכרונות בכדי שכשאני עושה OC גבוהה למעבד לא יהיו לי בעיות..עשיתי OC גבוהה למעבד וזה עשה לי הרבה בעיות.!
-
- 7 תגובות
- 617 צפיות
-
-
זה המפרט: Intel Core 2 Duo E6420 Gigabyte GA-965P-DS3 Rev 3.3 Digma 2GB DDR2-667Mhz (2x1GB) WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS BFG Nvidia Geforce 8800GTS 320MB OC DDR3 DualDVI Retail NZXT Apollo Black Enermax Liberty 400W Zalman 8000 Copper P4/SocketA/K8 ZM8000 אני רוצה לעשות OC למעבד, קראתי את המדריך באתר ורציתי לוודא הכל לפני שאני מתחיל: 1) לבטל בביוס את: Spread Spectrum, CPU Thermal Trottling, EIST - Enhanced Intel SpeedStep Technology (אין לי אף אחד מאלה בביוס.. מצאתי רק את ה EIST וגם אני לא בטוח שזה זה) 2) להגדיר: - Shutdown Temperature כמה לעשות מקסימום? - להגדיר מחלק הזיכרון ל-1:1 - איך אני עושה את זה? :\ - DRAM Bank Interleave להפעיל - לנעול את PCI-Express ואז לעלו…
-
- 8 תגובות
- 520 צפיות
-
-
מוגן 2 ? הבנתי שיש בעיה עם הגודל והזכרונות ?? או TK V1 או TK SPINQ? מה לקנות?[br]פורסם בתאריך: 3.04.2009 בשעה 01:40:16 בבקשה תגובות קניה מחר ממש בבוקר...לילה טוב..
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
באחת המערכות הישנות שלי, נשרף המעבד- פנטיום D920, הזמנתי מאיביי מעבד משומש D945 (קצת פחות מ 250 שקל עם משלוח). אני רוצה לשים עליו גוף קירור, לא המקורי כי הוא מרעיש ולא מקרר. אין לי מטרה להשקיע הרבה, חשבתי על אלה מחו"ל: http://cgi.ebay.com/NEW-CPU-Heatsink-fan-Cooler-Intel-Core2-LGA-775-A6-/220655075453?pt=LH_DefaultDomain_0 יוצא כ 28 שקל כולל משלוח. http://cgi.ebay.com/Pentium-4-P4-Socket-LGA-775-CPU-Heatsink-Cooler-Fan-C14_W0QQitemZ280519168102QQcategoryZ3673QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3907.m263QQ_trkparmsZalgo%3DSIC%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D8%26pmod%3D350215818894%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6205710199552982327 יוצא כ 58 שקל כולל משלו…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי שני מאווררים אחוריים שמוציאים אויר אחד מכניס אויר מקדימה והלוח אם שלי חם חיברתי לאחרונה עוד מאורר שמשליך על הלוח קור עם אזיקונים ולא השפיע עליו אני מחפש פתרונות
-
- 15 תגובות
- 922 צפיות
-
-
ביום שני הצלחתי לסיים לאסוף את הרכיבים בהם חשקה נפשי למערכת החדשה. הרכיבים כמו שמופיעים במפרט כללו : 1. לוח אם abit nf7-sl rev2. 2. מעבד athlonXP 1700+ dlt3c. 3. זכרון 2X256mb kingston hyperX pc3500 CAS2. לאחר הרכבה זריזה ביותר (הרכבתי כבר עשרות מחשבים וזה מעולם לא היה קל יותר - כל הכבוד לabit) ניגשתי למלאכת ההתקנה שארכה עד שעות הבוקר הקטנות (ויכלה להתארך גם יותר ללא עזרתו הברוכה של ארמגדון בעת של מצוקה קשה :-* ) ולכן את האוברקלוק השארתי ליום למחרת... בבוקר - אמיץ ומחוזק מספל מים ירושלמים מגעילים במיוחד (בחסות עיריית/ביוב ירושלים) אמרתי לעצמי - למה לא? השארתי את הכל על דיפולט וכוונתי את מהירות הfsb ל200... לא ממש ציפיתי לבוט ואותו - גם לא קיבלתי - למעשה לא הצלחתי…
-
- 53 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אוקי אני מחפש מאוורר שהיה קודם כל שקט ויהיה יעיל מספיק לי כמו המאוורר סטוק שלי פשוט שלי עובד על 2300RPM ומתחיל לעשות רעש של שריקה מעצבנת O.C קל לא יותר מזה. אגב יש הבדל בין SpeedStep ל C1E שניהם יש לי בביוס תודה לכול העוזרים. תקציב 200-300.
-
- 4 תגובות
- 495 צפיות
-
-
בגלל שהרעש מפריע לי החלטתי להוריד את הוולט של המאוררים לחמש או שבע, והקפדתי שהם יקבלו כבל לבד בלי שום סי די או הארד דיסק, אז איך אני הוףך אותם עכשיו לחמש\שבע וולט? וכמה זה ישפיע לי על המעלות ?
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. הזמנתי כרטיס X1800GTO מנעה מחשבים. של חברת C3D עם קירור של ARCTIC COOLING. קראתי בפרומים של XS שניתן לפתוח את הצינורות לכרטיס ולהמהיר אותו ע"י צריבת ביוס של גרסת ה XL. הבעיה זה למצוא מדריך אשר יסביר איך לצרוב את הביוס נכון, ולמצוא את הביוס המתאים. אשמח אם מישהו יוכל לספק לינק למדריך כזה. כמו-כן אם מישהו יודע מה הזמנים של הזכרונות על הכרטיס של C3D אני אודה לו מאוד אם יגיד לי. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 536 צפיות
-
-
אתם יודעים מה יותר טוב ? לא מצאתי סקירות ראש בראש ... אבל לפי איזושהי סקירה הוא (הקולרמרסטר) עוקף את ה SK-6 במעלה (לטובתו). {שניהם מתאימים למאווררים 60) לקולמאסטר יש גם היטפייפ . וההשוואה האמיתי שלי היא הקולמאסטר + מתאם + מאוורר 80 נגד ה SK ומאוורר 80 .
-
- 2 תגובות
- 516 צפיות
-