עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by SuB,

שלום! זאת הפעם הראשונה שאני נתקל בבעיה עם הטמפרטורה של המעבד (ואני מקווה האחרונה). לפני כשבוע, כאשר התקנתי את MBM5 בשביל להציג מידע ל-LCD, הייתי צריך להגדיר שם את החיישנים. ניסיתי את כולם (חלקם הראו 110 מעלות וחלקם 21) עד שמצאתי את החיישן שהכי נראה לי (שקרוב מאוד לביוס - 35 מעלות). באחד הפעמים שהסתכלתי על ה-LCD שמתי לב שהוא מציג לי טמפרטורה מפחידה שלא ראיתי כמוה לפניה בשום בדיקה (כולל Tosat ו-Prime) - לא פחות מ-52 מעלות! קפיצה של 17 מעלות בבת אחת. כשאני אומר בבת אחת אני מתכוון שאני מתסכל על הצג וכל עשירית שניה עולה מעלה! היום (ואפילו כרגע זה קורה) החלטתי לפתוח את המארז ולבדוק במו ידי את ההיטסינק של המעבד, ואכן, הרגשתי חום לא מועט לעומת פעמים קודמות. מה שמפתיע זה שברגע …

• 10 תגובות
    • 799 צפיות
  2. Started by EVGA-yuvalll22,

אז ככה אני צריך המלצה לקירור מעבד בתקציב עד 250 שח שיעשה עבודה לOC צרכים: * סוקט 1156 *קירור טוב לOC *ללא צורך פירוק מלוח אם *חנות עדיפה KSP ,אם אין אז לא חשוב איזו חנות *תקציב עד 250 שח אפשר חריגה +- תודה

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  3. Started by Orillion,

יש לי את ה-8800GTS של ג'יגבייט שבא עם תוכנת ה-GAMER'S HUD שלהם. התוכנה אמורה לאפשר להעלות את ה-Voltage ל-1.2 וכך אפשר לעשות לו יותר OC. משום מה כאשר אני מתקין את התוכנה היא כותבת לי NOT SUPPORT YOUR VGA CARD. האם יש דרך\תוכנה אחרת להעלות את ה-VOLTAGE של הכרטיס?

• 10 תגובות
    • 799 צפיות
  4. יש לי לוח אם של אינטל D850MV ואני רוצה לברר את טמפרטורת המעבד. איך אני עושה את זה? תודה. יאיר.

• 6 תגובות
    • 799 צפיות
  5. Started by yam_sh,

שמעו המחשב שלי מתחממם ררררצח (67 מעלות בפעולה וזה אינטל בלי OC!!!!!), עיגלתי IDE, סידרתי קבלים ויש לי מאורר אחד שהשגתי ממחשב מקולקל (80 ממ') ורציתי לדעת איפה ניתן למקם אותו לקיררור מירבי... (אני מוכן להשקיע השקעה נוספת של עד 150 שח' על מאוררים נוספים וכדומה) המטרה שלי זה להגיע מתחת ל55 במאמץ. מקווה שתעזרו לי ותודה מראש

• 12 תגובות
    • 799 צפיות
  6. Started by ShowstoppeR,

טוב אז ככה. אני כבר הרבה זמן מנסה להחליט על איזה קירור כדאי ללכת. ברור לי שזה יהיה קירור מים השאלה היא של איזו חברה. הרעיון האחרון שלי היה לעשות קומבינה של כמה רכיבים מ EMP כמו רדיאטור עם מאוורר של אנרמקס ומשאבת קיקןצ 1048+ בלוקי קירור של waterchill מסדרת ה antarctica שלהם ובלוקי קירור הרגילים שלהם ל ציפ ו כ.מסך אחר כך פשות חשבתי שאני יקנה את המערכת השלמה מ pandas שעולה 2200 ש"ח עם צנרת 1/2" שנותנת יותר ביצועים. אך לאחרונה נתקלתי בכמה ביקורות של עוד חברה שמייצרת מערכות קירור איכותיות swiftech. כל הביקורות שיבחו את האיכות והביצועים היוצאים מן הכלל של הבלוקי קירור שלהם ולרוב אלה היו דגמים יותר ישנים של החברה. כשהגעתי לאתר שלהם: (www.swiftnets.com) ראיתי שהם הוציאו דגם חדש …

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  7. Started by ben-bassat,

שלום לכולם ! אם אני רוצה לחבר לדים בשרשרת אני צריך לפני כל לד נגד או מספיק אחד בהתחלה ?? ההיגיון אומר שאם אני יחבר אחד בהתחלה אז הוא ישפיע על כול המעגל.

• 10 תגובות
    • 799 צפיות
  8. Started by Gil28,

ברשותי מעבד E6750 עם זיכרונות 800 value select של קורסייר... בתצורה 8*450 אני על מתח 1.45 יציב... ומה שמוזר טמפרטורות סבירות ביחס לקירור סטוק: מאמץ-64(!!!) הגיוני?

• 8 תגובות
    • 799 צפיות
  9. Started by ThePinkPanther,

אני מחפש מדריך איך לעשות VMOD ללוח של GIGABYTE כדי להעלות את הVOLTAGE לוח : GA-7DXE

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  10. נראה כאילו אני צריל להחליף את ה HEATSINK יש לי מעבד XP ATHLON 2600 THOROUGHBER לוח אם Gigabyte GA-7VM400M שאלתי הראשונה האם זה SOCKET 462 או SOCKET A או שמה זה אותו דבר שאלה שניה האם אמצעי קרור שמצ"ב מתאים? http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=35-151-111&depa=1 ואחרון חביב קראתי את השרשור בנושא קרור ומאחר ואנני ידען גדול אשמח אם מיהו ימליץ לי בנושא (הטמפרטורה נמדדה גם בביוס וגם בתוכנת CPUCOOL ?) תודה

• 10 תגובות
    • 799 צפיות
  11. Started by DeadByDawn,

אוקי אני בודק בתוכנה הכי חדשה שנקראת Sisoft Sandra 2005 Rs2a מה שזה לא יהיה (הכי חדשה הכוונה הכי מעודכנת לעת עתה) אז תראו. הטמפרטורות נמצאות אי שם באזור התחתון. השאלה שלי היא כדלהלן: כתוב שה60 מעלות הם של הספק (יש לי ThermalTake PurePower 480W שחור כזה יפה..) עכשיו בביוס כתוב שה60 מעלות זה מעבד. חשוד לי .. למה? כי אני יותר מאמין לSandra כי : שאני נוגע בספק מאחורה,איפה שהמאורר הוא ממש חם! חם בצורה רצחנית. אין בעיות מתחים טובים וכו. תמיד זה היה ככה. עכשיו שאני נוגע בהיטסינק של המעבד..הוא לא כזה חם,אז עוד אני יכול להאמין ש39 מעלות זה מעבד...השאלה שלי היא : מה אתם אומרים?? (אני לא מהמבינים הגדולים בתחום) תודה מראש. SiSoftware Sandra Mainboard Manufacturer : Gigabyte Technolo…

• 5 תגובות
    • 799 צפיות
  12. שלום לכם. נרשמתי רק אתמול ורשמתי בפורום מודינג ועיצוב-והופתעתי לגלות את ידע המדהים של המשתמשים כאן. אז שאלה פרמטיבית לי אליכם האם רצוי לעשות אורבקלוק למעבד פנטיום 4 3.0? יש ברשותי קירור ביגטייפון והמעבד במנוחה כ35 מעלות ובעבודה ובחום הזהה לטמפ החדר היא כ41-42 גג. אם המאוורר האחורי על מהירות מירבית-בעבודה הוא על 34 מעלות!!! כן כן אתם רואים נכון. במידה ואחליף את מאוורר הביגטייפון שלי ל120 מ"מ של טרמלטייק סמארטפן-ואקרר אותו כמו שצריך לחצי מיום מלבד הלילה שאני ישן ולא ירעיש בחדר-הוא יתחמם מאוד? עלול להישרף? איפה צריך להתחיל ואיפה צריך להפסיק? עם איזו תוכנה עושים את כל זה? מה צריך לדעת קודם בשביל זה בכדי לא להרוס את המעבד או כל רכיב שרוצים לשפרו? תודה רבה מראש .

• 11 תגובות
    • 799 צפיות
  13. וזה בכלל אפשרי?

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  14. Started by בייגל טוסט,

http://www.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.matbe.com%2Factualites%2F14200%2Fzalman-cnps9700-led%2F&langpair=fr%7Cen&hl=en&ie=UTF8 ספינת הדגל החדשה של זלמן עתידה להתבסס על אותו מודל של ה9500 הישן והטוב, אך הפעם בגירסת 110 מ"מ. בהתאם לזאת, הגדלת הקירור מעלה את משקלו ל764 גרם. כמו-כן, ובהמשך לטרנד שהתחילה TT, זלמן משמיטה את התמיכה בסוקט 478 ותומכת מעתה בסוקטים 775/754/939/940/AM2 בלבד. חידוש נוסף שמביא עימו ה9700 הוא מאוורר בעל טווח מהירויות רחב יותר (1250-2800RPM לעומת 1350-2600RPM בדגם הקיים) אם כי רועש יותר מאחיו בקוטר 92 מ"מ, במהירות מינימלית ומקסימלית גם יחד. סביר להניח שהסיבה לכך היא קיומם של קירורים חרישיים רבים מבית זלמן, ולכן החברה בחרה הפעם לג…

15. Started by parlux,

עשיתי OC לכרטיס מסך Asus Radeon HD7950 3GB DDR5 עם העלת מתח גם Core Voltage, המקסימום שהתוכנה MSI Afterburner 3.0.0 Beta 10 נותנת לי בהעלת תדר ל Core Clock היא 1100Mhz. נראה לי לא הגיוני שהמקסימום OC לכרטיס מסך זה 1100Mh. איך יש לי אפשרות לעלות עוד ב Core Clock? ה OC שעשיתי יציב לגמרי! בדקתי עם OCCT ,3DMark 11 ,3DMark13 וגם שחקתי ב Far Cry 3, Metro Last Light הכל עובד חלק התקנתי גם Asus Tweak GPU ובתוכנה הזו היה לי אפשרות המקסימום ל Core Clock 1095Mhz מה אני עושה? איך יש לי אפשרות לעלות ליותר מ 1100Mhz ב Core Clock?

• 4 תגובות
    • 799 צפיות
  16. שלום אנשים! אני ממש מודה לכם על העזרה.. אז זה העניין, יש לי תוכנה שנקראת SensorView, והיא מציגה לי שהמעבד שלי מגיע לטמפ' 46 ללא מאמץ (ממש איך שאני מדליק את המחשב) ובמאמץ הוא מגיע ל65 בערך (וזה מציג לי אינסוף הודעות אדומות). אני לא יודע כמה אמינה התוכנה, אבל למה שהיא תשקר לי? יש לי תקציב נחמד של 500 ש"ח, אני לא מתכוון לבזבז את כולו, אני רק רוצה לדעת את הדברים הבאים: - איזה מאוורר כדאי לקנות (שיהיה עד 150 ש"ח בערך..) יש לי מעבד: Pentium® 4 CPU 3.00GHz (הבאתי את כל השורה..חח) - מה עוד כדאי לעשות על מנת לשפר את הקירור במחשב. אני שמעתי פה על משחה תרמית, אבל לא הבנתי ממש (גם מהמדריך) מה לעשות..ואיזו לקנות? איך בדיוק למרוח אותה והיכן? יש לציין, שלפני חודשיים בערך אני פתחתי את המ…

• 13 תגובות
    • 799 צפיות
  17. Started by zurkin1232,

אני צריך להחליף מאוורר למעבד (פנטיום 3). אם אני לא טועה זה 50 מ"מ. איפה אפשר לקנות? (רוב החנויות מפרסמות רק 80 או 120)

• 0 תגובות
    • 799 צפיות
  18. Started by קלוקיי,

שלום... עשיתי OC למעבד שלי ויש לי כמה שאלות. כרגע ה FSB הוא על 440 והמתח של המעבד הוא - 1.31 ותוך כדי המעבד עובר בדיקת יציבות ב - OCCT, עכשיו הטמפ' במאמץ נעה בין 58 - 64 שרוב הזמן הטמפ' היא - 60, עם קפיצות קטנות ל - 61,62,63,64 ... והמתח של הזיכרונות הוא 2.00, עכשיו רציתי לשאול אם הטמפ' בסדר.. כי אני לא רוצה שהמעבד יישרף או שייגרם נזק כלשהו... תודה לעזורים...

19. Started by Bashash,

קראתי את זה באיזה פורום באנגלית... ידוע לכם משהו על זה? תודה רבה לכל העונים!!

• 7 תגובות
    • 799 צפיות
  20. באתר של החברה לא רשום כלום, גם לנועה אין מושג, ואני צריך קירור לכרטיס שלי בדחיפות\ מבחינת ליבה הוא מתאים אבל קראתי שלחלק מהכרטיסים של SAPPHIRE יש רכיב כלשהו שמפריע פיזית לסיילנסר "להתלבש" על הכרטיס

21. אני רוצה לחבר מאוורר שיוציא לי אוויר מתוך המארז. רציתי לדעת אם יש על הלוח אם חיבור חשמל נוסף למאוורר כזה? היכן הוא ממוקם פחות או יותר? ובאיזה תצורה? 3 או 4 פין?

• 9 תגובות
    • 799 צפיות
  22. Started by 3p,

אני קונה את המפרט הבא: אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Cache 1180 1 1180 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 965P-DS3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 950 1 950 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB TwinMOS 570 2 1140 כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) Price Units Total Radeon X1900GT 256MB, DDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E 1390 1 1390 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 240 1 240 ספקי כוח? Enermax Price Units Total Liberty ELT400AWT 400W 490 1 490 מה שאני צריך זה קירור גם שקט כמו דלת וגם טוב לשמש ל-OC. הבנתי שעל המעבד הכי טוב בשבילי זה ה-Big Typhoon אבל מה עם המארז והכרטיס מסך? תקציב ע…

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  23. היום קיבלתי את ה 7VRXP שלי ביחד עם Athlon 1800. בניתיים אין בעיות בכלל. אני בכל זאת רוצה כזו תוכנה בעיקר בשביל לבדוק את הטמפ' בעומס. הכל חוץ מ Motherboard Monitor בבקשה כי יש לי בעיות איתה...

• 5 תגובות
    • 799 צפיות
  24. מכיוון שהכרטיס כולל גוף קירור פאסיבי ומאוד מאסיבי בעל "צינורות חום" ניתן להרכיב על צלעותיו מאוורר 80mm פשוט ולהגביר את אפקטיביות הקירור ואת פוטנציאל האוברקלוק שלו קירור זה ממש תוכנן במלאכת מחשבת ותענוג לעבוד איתו [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  25. Started by INFERNO,

1. באיזה קוטר אני עושה את החורים לברגים ? (לפי השבלונות) 2. האם זה יכול לפגום בסגירה של המארז ? (מארז במחשב השני במפרט )

• 9 תגובות
    • 798 צפיות

דיונים חדשים בפורומים