אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
כולם פה בפורום אומרים שעדיף לקנות AMD 2500 ולעשות OC ל-3200, אבל משהו ב-OC הזה נשמע לא טוב. ראשית, קשה לי להאמין ש-2500 @ 3200 עובד כמו 3200 אמיתי. לדעתי זה בולשיט. יש לי מספר סיבות לחוסר האמון: א. קראתי שב-3200 האמיתי יש ליבת ברטון הרבה יותר משוכללת . ב. אם אפשר לעשות OC כל כך בקלות, למה AMD ממשיכה לייצר שבבים חזקים מ-2500? הרי הם סתם זורקים כסף. שיצרפו הוראות ל-OC לכל מעבדי 2500 ויפסיקו לייצר מעבדים אחרים. למישהו יש הוכחה שהמעבד 2500 @ 3200 עובד כמו 3200 מקורי? (זה שהוא כותב 3200 בחלונות לא אומר לי כלום)
-
- 7 תגובות
- 790 צפיות
-
-
יש לי מעבד 6300 אמרו לי שהלוח הנל לא טוב לאובר קלוק לכן אני מבקש שתתנו לי עוד אופציות מחברות שונות תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 510 צפיות
-
-
ראיתי שהמון ממליצים עליה כדי לבדוק עומס על המערכת... אפשר לקבל לינק? חיפשתי במדור ההרדות אבל לא מצאתי! תודה!
-
- 7 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום! אני חדש בתום ויש לי כמה שאלות מעבד amd 3000 64bit athlon venice זכרון של KINGSTON CL3 יש לי לוח ga-k8nf-9 הגעתי רק לבאס 231........ דיי עלוב... איפה בביוס אני מבטל cool 'quite? איפה יש כזה דבר command rate ואני מנסה להוריד את התדר של הזכרונות אך ללא הצלחה איך אפשר לעשות את זה? דרך איפה ולגבי ה מכפלה של הHT מה עושים איתה על מה היא משפיעה ועל מה צריך לשים אותה כרגע אצלי ככה 2024MHz fsb:231 (231X9.0)M core: 46 c במאמץ אחרי שעה בתוכנה sp2004 מתח 1.475 יש לי קירור של זלמן הטמפ אצלי דיי טובות הכי הרבה זה 36 במאמץ מבין כל הטמפ' שיש לי במחשב.... איך אני ממשיך מפה מקווה שתעזרו תודה. אלכס.
-
- 7 תגובות
- 625 צפיות
-
-
יש לי ATHLON XP1800 וקניתי בשילו VOLCANO 9 +. הבעיה שלי שאני לא מצליח להוציא את הגוף קרור המקורי מהמעבד. יש שמה שני חיבורים המחברים אותו ללוח,כפי שהבנתי באחד מהם אני לא נוגע והשני שהוא מן קליפס כזה אני צריך לדחוף אותו עם מברג למעטה עד שהוא ישתחרר!! אבל הבעיה שאני לוחץ עם המברג למעטה וזה לא קורה!!! הוא פשוט לא רוצה להשתחרר.. אני חושב שאני דוחף עם מספיק כוח (אני מפחד להפעיל עוד כי יש מצב שאני אשבור את הלוח אם!).. למישהו יש נסיון ויכול לתת לי טיפים בנושא בבקשה? ועוד שאלה.. יש לי volcano 9 עם COOL MOD. האם יש דרך לחבר את הלדים למחשב לא על חשבון הלדים של המארז? תודה.
-
- 7 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש קירור לNB לו צ'פסט של NV דגם 650I ULTRA תודה.
-
- 7 תגובות
- 585 צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. אז ככה, המחשב שלי ב - OC כבר קרוב לשנתיים עם אותן הגדרות (לא שיניתי כלום) והיום קיבלתי מסך כחול באמצע שהשתמשתי במחשב. כמובן שבעקבות המסך כחול חששתי שזה אחד או כמה מכרטיסי הזכרון שלי אז הרצתי Memtest ואחרי שניה-שתיים עלה לי Error בבדיקה .. כבר חשבתי להתחיל לבדוק כל כרטיס זכרון בנפרד אבל לפני זה החלטתי לבטל את ה - OC .. הפלא ופלא אחרי שה - OC מבוטל לא יוצא שום Error (הערה: הרצתי את הבדיקה אחרי שביטלתי את ה - OC במשך 4 דקות ואני יודע שזה לא מספיק אבל בעקבות ה - Error שיצא לי ישר מקודם כשהמחשב היה ב - OC, הנחתי, שאם אחד מהכרטיסים לא תקין ייצא לי שוב Error גם כשהמחשב לא ב - OC) .. מה יכולה להיות הבעיה ?.. להזכירכם המחשב היה ב - OC קרוב לשנתיים עם אותן הגדרות …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת מה אפשר לנסות לעשות כדי לשפר אפילו קצת את הביצועים של הכרטיס.. למרות שאני די מרוצה ממנו.. אבל אני מקבל FPS נורא נמוכים ב3DMARK.. יש עליו רק את הקירור סטוק כרגע שזה אומר צלעות קטנות כאלה אנאערף בלי מאוורר... מצורף מידע מאוורסט: בבקשה בלי תגובות של חרא כרטיס ותחליף אותו.. זה מה שנשאר לי בתקציב וזה מה שקניתי... אז אפשר לעשות משהו עם זה? ואיך אפשר לדעת מה הטמפ' אם אני עושה OC?
-
- 7 תגובות
- 586 צפיות
-
-
חיברתי אותו ללוח אם, בEVEREST אני רואה את הסלד שלו, אבל אני לא יודע איך לשלוט עליו... בבקשה תעזרו. תודה
-
- 7 תגובות
- 970 צפיות
-
-
-
הי רכשתי מארז צ'יפטק מאש ויש אפשרות להוסיף 4 מאווררים 92 בצדדים (2 לקשיחים ו 2 בצד מול המעבד וה כ.מסך) ואחד 120 מאחור. מה הסדור הטוב ביותר הכנסה\הוצאה של האוויר כך שהתוצאה תהיה אופטימלית? תודה
-
- 7 תגובות
- 550 צפיות
-
-
-
חברי הפורום שלום הסיפור בקצרה (לא ממש קריטי לשאלה, אבל אולי מישהו ילמד ממנו לקח) - הסרתי את הקירור של המעבד במחשב שלי (סוקט 775, קירור סטוק של אינטל) לאחר כ-6 שנים, אך כאשר רציתי להחזירו לא הצלחתי. מסתבר שתופסני הפלסטיק הלבנים שנכנסים לחורים בלוח איבדו את האלסטיות שלהם (הם התרחבו) ולא הצלחתי בשום אופן למקמם מול החורים, כך שלחיצה על החלק העליון שלהם (הפלסטיק השחור) תנעל אותם במקום. שיחקתי עם זה הרבה זמן, ואפילו פירקתי את הלוח במטרה לנסות ליישר את התופסנים מול החורים, אך ללא הועיל. בסופו של דבר אחד התופסנים האלו נשבר והייתי צריך לקנות קירור חדש (כן, דפקו אותי - קירור סטוק של אינטל לסוקט 775 עלה לי 79 ש"ח, אבל לא הייתה לי ברירה). לפיכך החלטתי שמהיום אני מעדיף להתעסק עם קירו…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכם, לפני כמה זמן קיבלתי מחשב עם המעבד הנ"ל, ראיתי ברשת שניתן לעשות לו מודינג פשוט (על ידי חיבור גשרים) כדי לקבל עוד מטמון, פתיחת מכפלות ואולי אפילו להופכו לכפול ליבה. מכיוון שהנושא נידון לפני כמעט עשור, לא כל המידע עדיין נמצא ברשת, הנה מה שהבנתי עד כאן: הרעיו הכללי צריך להיות כמו שכתוב כאן: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20030930171549.html אלא שבפועל המעבד שלי נראה אחרת (צירפתי את התמונה), יש לו שכבה ירוקה של ציפוי, והבנתי שצריך לחפור מתחת באמצעות סיכה או משהו, לכסות את הבור ולקצר בין החיבורים. (כמו שמוזכר כאן: http://itshootout.com/r-184/new-style-amd-cpu-packaging-part-ii-solution/) אלא שמכאן עולה עוד משהו שנראה לי מוזר, לפי המאמר הזה, ניתן להפוך את המע…
-
- 7 תגובות
- 904 צפיות
-
-
אהלן אנשים! נתחיל בנתונים : הלוח : ג'יגבייט 7vrxp הHSF : סטנדרטי - גודל 80 על 60 עם מאוורר 60 על 60 . הטמפ' במאמץ 57C , הרעש בלתי נסבל חשבתי להחליף גוף קירור אבל אני לא יודע מה יכנס ללוח בלי שהקבלים ליד הסוקט של המעבד יפריעו - הקבלים נמצאים במרחק של חצי ס"מ מגוף קירור. אני מעוניין בV9 אבל אני לא בטוח שהוא יכנס , V7 לא בא בחשבון (ואני לא יודע מה לגבי הגדולים כמו זלמן\ AX7) בקיצר? איזה גופי קירור יתאימו ללוח במידות? אני פשוט לא רוצה לקנות HSF ולהסתבך בהתקנתו ...
-
- 7 תגובות
- 956 צפיות
-
-
יש לי קרור של P4 מקורי (זה שמקבילים) עכשיו אני רוצה לשים אותו על ה52FX אבל אני לא יודע איך לתפוס אותו?
-
- 7 תגובות
- 565 צפיות
-
-
מישהו יודע אם אפשר לפתוח לכרטיס הזה צינורות? (קישור יעזור) תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום רבותיי.. הרכיבים הנ"ל נמצאים ברשותי.. בעיה עיקרית: OC לזכרונות... מכיוון שהמכפלה נעולה.. יש לי מעט אופציות עם הזיכרון.. בלוח אם המתח המקסימלי לזיכרון הוא 2.3V - לא מספיק כדי להריץ את הזיכרונות ב720MHZ.. כך שכרגע אני נמצא בדאוןקלוק ל600.. [הזיכרונות שלי 667MHZ] השלישייה הזאת.. לא שילוב משהו לזכרונות 667MHZ..
-
- 7 תגובות
- 766 צפיות
-
-
מצורפת תמונה עם חץ על הטמפ' [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 880 צפיות
-
-
NOCTUA NH-U12P vs COCAGE TRUE SPIRIT איזה קירור יותר טוב,איכותי,שקט,עשוי מחומרים יותר טובים ואיכותיים,יחזיק OC בינוני עד גדול הכי טוב,עדיף מכל הבחינות? האם יש קירור אחר יותר טוב בתקציב של עד 300 שקל? אני מתלבט בינהם כי חלק מהבנצים שראיתי מראים שCOCAGE TRUE SPIRIT יותר טוב ובחלק מהבנצים מראים שNOCTUA NH-U12P יותר טוב אני לא יודע מה לבחור מה אתם מציעים לי? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה ההבדל בין מתח לוולט? אני מנסה לרכוש כמה שיותר מושגים עלמנת שאהיה שלם עם עצמי להיכנס לתחום הOC.
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-
-
היה לי מאורר מהקופסא של אינטל, החלפתי אותו לאיזה מאוררון חמוד, (רובוט משו) הבעיה היא שהוא לא יושב עם התעלה הזאת במארז ומוציא את האוויר מאחורה, ככה שחלק מהאוויר נכנס לבפנים ויושב לי על הכרטיס מסך שעלה באיזה 4-5 מעלות שלא בא לי עליהן, בטח לא כשהכרטיס מסך לא מתאמץ בכלל. כשאני מפריד ביניהם אפילו עם היד המעלות יורדות בערך ב2, יש איזה פתרון קליל וביתי ליצור מחיצה ביניהם? לא עולה לי כלום :\
-
- 7 תגובות
- 774 צפיות
-
-
יש לי תחושה שהוא יתחיל להעלות להבות בקרוב.... טוב אז אין לי מושג מזה Aux1 אבל כתוב לי שם שהטמ"פ שלו זה 71... מה לעזעזל זה Aux1 ומה אני יכול לעשות..???? בבקשה תעזרו ליייייייי תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם! וחג שמח השבוע הגיעה אלי המערכת: I7 4770K Scythe grand kama cross rev. b Msi G45 Z87 Gaming 1333 G.Skill Ares 16G Samsung Ssd 840 EVO 120G Toshiba 2T 7200 Seasonic SSP-650RT Active PFC +80 gold כרגע ללא כרטיס מסך מארז: Fractal Design Define R4 עם המאוורים שהגיעו איתו אני חדש לגמרי בנוגע לOC ואתמול זו הייתה הפעם הראשונה שלי שהתחלתי לעשות. תוצאות ביניים: ההגדרות של בBios: ובדיקת יציבות קצרה יחסית בOCCT דבר ראשון, אם עשיתי משהו לא נכון, לא תקין או משהו בסגנון אני אשמח לשמוע ביקורת בונה ולקבל הערות בעניין זה מאוד יעזור! דבר שני: שיפור אני מניח שאני ארכוש עוד שלושה מאוורים Noctua NF-F12 PMW אחד נוסף אל חזית המארז ושניים נ…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם ובוקר טוב!! יש פה מישהוא שקוראים לו 1511 והוא רשם אותה שאלה שאני רוצה לישאול אבל סגרו לו אותה אבל בצדק אז אני שואל אותה שאלה אבל יותר יפה . אז ככה ליפני שבועיים קניתי לוח של GIGABYTE 7VRXP ומעבד XP 1600+ המארז שלי בנוי בצורה הבאה: מאוורר אחד למעלה שמוציא אוויר . מאוורר אחד מאחורה שמכניס אוויר. ההרד דיסק נימצא במגירה שיש לה עד שני מאווררים שמתי אותה למעלה כדי שהאוויר החם שיוצא ממנה יכנס ישר למאורר ויצא החוצה. יש לי מארז של VIRGO 350 W שיש בשני הדלתות מלא חורים כדי להכניס\להוציא אוויר +מאוורר בספק. על הלוח יש לי מאוורר ORB BLOU + בד טרמי . הבעיה: הלוח שלי מגיע ל44 מעלות במנוחה והמאוורר פועל--- כאשר המאוורר לא פועל אני מגיע ל48 , 49 מעלות מה אני עושה???? תעזרו לי…
-
- 7 תגובות
- 992 צפיות
-