עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by זאק,

איזה מאוורר למעבד הכי טוב בתקציב של 300 שקל?? תודה מראש לכל העוזרים...

• 7 תגובות
    • 581 צפיות
  2. Started by Rinchwind,

אני מחפש גוף קירור טוב למעבד i5-760 (לוח אם P7P55D של Asus ומארז P183) אני מתכנן לעשות OC קל במעבד, אבל לא משהו קיצוני. מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ויחזיק לאורך זמן. ראיתי שהMugen 2 מאוד מומלץ, אבל הוא נראה לי טיפה בעייתי מבחינת הגודל (אני אמנם לוקח זכרונות XMS3 של Corsair שלא אמורים להיות גבוהים משמעותית, אבל עדיין נראה שהמאוורר של המוגן יושב על הסלוט הרביעי) והמשקל (כמעט קילו סך הכל, הלוח אם יעמוד במשקל כזה בלי להתעוות לאורך שנים?) בהתחשב שאני לא הולך לעשות OC קיצוני והמארז עצמו יקורר טוב (אני מחליף את שני המאווררים הרגילים ב3 slip stream של scythe) יש לי בכלל צורך בגוף קירור מפלצתי כזה?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by PuMbA,

תעזרו לי אני מחפש קירור טוב אבל רק אחד מאלה בעצם אם אתם מכירים משהו בסביבות המחירים של אלו אז תרשמו ומה עדיף מכל האפשרויות שנתתי תודה מראש ...

• 7 תגובות
    • 595 צפיות
  4. Started by globex,

רציתי לשאול לדעתכם על: Thermaltake "A1715" Spark 7+ for P4 CPUs Sock-478

• 7 תגובות
    • 682 צפיות
  5. Started by Vega,

שלום, שמתי לב שכאשר אני מפעיל את המחשב של סבי אשר אינו בן החיים, מופיע השורה הבאה באת הדלקת הביוס: Intel Pentium 733mhz (133x5.5) לפי מיטב ידיעתי זה אומר שהמעבד הומהר, או שאפשר להמהיר אותו. המחשב נקנה מחנות "ליטל מערכות". לא נראה לי ממש שסבא שלי עשה אוברקלוקינג, אבל זה אפשרי - הוא היה אשף DOS וכל הדברים האלה....

• 7 תגובות
    • 908 צפיות
  6. Started by asaf556,

לאחרונה קניתי זכרון 800 ויש לי שאלה האם אני צריך להוריד את תדר הזכרונות ל667 ואז לעשות את הoc. שאני שם על 533 ומעלה באס ל340 המחשב לא עולה. הוא עולה עד 333 אחרי זה כבר לא עולה. אם אני אשאיר את הזכרון על 800 והעלה לבאס 400 לא היה לזכרונות oc נכון? ואם אני אשים יותר כבר היה oc? asaf556 מעבד E6400 לוח אם msi p965 neo כרטיס מסך 7300 gs זכרון 2 גיגה 800 g.skill זה המפרט מתח לזכרונות שמתי 1.9 למעבד זה על אוטו טמפ במעמץ של המעבד לא עובר את ה45 כרגע המעבד נמצע על 2.65 וזכרונות על 533

• 7 תגובות
    • 495 צפיות
  7. Started by Baz34,

רציתי לשאול מה גבול יכולת ה-OC (אם אפשר במס) למעי הכוללת מעבד E6600 וזיכרון 2G 667 cl-5 ? תודה מראש למתייחסים

• 7 תגובות
    • 718 צפיות
  8. Started by (Arik),

יש לי את המפרט בצד ואני מנסה לעשות OC עכשיו אני לא מצליח לעלות באס יותר מ290..... וליהיות יציב. ולא מצליח לעבור פוסט עם יותר מ300 באס יש תמונה של CPUZ וטמפ' בעומס ומנוחה. עריכה: התזמונים מה שיש עכשיו והמהירות של הזיכרון זה אחרי שלא עלה הבאס כשהתזמונים והיחס של הזיכרונות היה 1\1, אז עשיתי להם OC כדי לראות שהם לא מגבילים ונשארתי ככה ביינתים, [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 739 צפיות
  9. יש לי כרגע מעבד AMD 2500 עם ההיטסינק המקורי שלו, והטמפ' הם על הפנים: 47 במנוחה ו53 במאמץ. כל החוטים מסודרים ויש סירולקציית אוויר טובה במארז, והטמפ' הגבוהה של המעבד היא כנראה בגלל ההיטסינק המעפן. עכשיו, יש ב-COMP-IL מבצע, שבו הם מוכרים וולקנו 8 ב-60 ש"ח, והמחיר ממש מתאים לי.: http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=FNTETV8SLSE&Cat2Cat1ID=1421&Cat2ID=1697 אם אני אחליף את ההיטסינק שעכשיו יש לי אותו בוולקנו 8 הטמפ' של המעבד ירדו? בכמה לדעתכם הם ירדו? ועוד משהו: ההיטסינק שהבאתי אליו לינק מתאים ללוח אם ABIT NF7? ובבקשה אל תתחילו להמליץ לי על היטסינקים אחרים, אני כבר מודע לזה שיש היטסינקים טובים יותר מהוולקנו 8 שעולים רק 60 ש"ח יותר, אבל אין לי 60 ש"ח להוסיף אז אני לא י…

• 7 תגובות
    • 612 צפיות
  10. כפי שנאמר בכותרת,אני מחפש תוכנה לבדיקת יציבות לאחר oc כבד. לפני כן הייתי בודק במשחק כבד אבל זה כבר לא מספיק אמין.

• 7 תגובות
    • 710 צפיות
  11. הוספתי מאוורר בין שני הcd-roms כך שהוא מוציא אוויר מהכיוון של המעבד החוצה. מאוורר של p2 חחחחחח נישאר הצלעות קירור שלו פעם ב 100% מאמץ הייתי על 58-60 עכשיו על 52-55 שזה די סביר אני כנארה יחפש לי עוד מאוורים דומים להוסיף לי שמה ככה בשורה אני יביא לכם תמונות מתי שהיה בערך 3 מאוורים

• 7 תגובות
    • 691 צפיות
  12. לאחרונה שידרגתי את הקירור של המעבד מ Bigtyphoon למשהו שחשבתי שיהיה יותר אפקטיבי והוא Thermalright IFX-14 המוצר נקנה במיטב כספי כ 420 ש"ח, לאחר התקנה לא מסובכת ע"פ הוראות היצרן מסתבר כי הלוח אינו נדלק(משהו שגרם לי להיות בלי מחשב למשך שבוע וקצת) בהתחלה חשבתי כי הלוח ככל הנראה נדפק(כמובן לאחר כל הבדיקות הסטנדריות) , רק לאחר שחיברתי את הגוף קירור המקורי הלוח עלה כאילו לא קרה כלום ניסיתי שוב להתקין ושוב המערכת לא עלתה התחלתי להבין כי משהו בקירור לא מורכב כמו שצריך ושיש קצר איפהשהו. בסופו של דבר ההתקנה הצליחה לאחר בידוד מקור הקצר שהיה כאשר הברזל של הגוף נגע במייצבים וגם ללוח כמעט להישרף!!!(לוח שעולה 1400 ש"ח). מסקנה: חברה שימו לב למה שאתם קונים ואת התאימות ללוח הצפציפי ש…

• 7 תגובות
    • 948 צפיות
  13. זה הגיוני שאחרי OC אני מקבל פחות נקודות ב 3DMark06 מאשר בלי??? מה ניסגר?????? איך?? Q6600 2.4 ל 3.0

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  14. האם גוף הקירור למעבד של זלמן מדגים 7000B CU יתאים לAMD 64 סוקט 939? יכול להיות שאני אקנה אחד כזה יד שניה, אך המוכר טוען שזה לא מתאים, וזה מתאים רק לסוקט 478 וסוקט A. יכול להיות שהוא טועה? שחיפשתי את הדגם הזה בגוגל, ראיתי שהוא מתאים להכל, אבל אולי זה מצא לי דגם חדיש יותר? תודה!! עריכה: ועוד שאלה, האם סוקט A = סוקט 462 ?

• 7 תגובות
    • 732 צפיות
  15. Started by Mind2,

אני מעוניין לבנות מחשב תקציבי . . עד עכשיו קניתי סטיק של twinmos PREMIUM ואת המארז 6a19 עכשיו . . אני מתלבט אם לקחת sempron64 מתי שהם יגיעו עם לוח dfi ut 250gb או לקחת 3000+ venice עם Dfi nforce 3 ultra הסיבה שאני לא לוקח nforce 4 היא שיש לי כרטיס מסך 9600XT וחבל לי להחליף אותו כרגע ל PCI - E מה אתם אומרים ? איזה מהמערכות יותר טובות ? ואם יש לכם אולי רעיונות להשאר בתקציב אבל לקבל יותר ביצועים אני אשמח . . המערכת בנויה ל O/C

• 7 תגובות
    • 537 צפיות
  16. Started by Dalmedigos,

שלום. קניתי מחשב חדש לא מזמן: intel conroe E6400 intel 945G Nvidia 7600GT EX (overclocked) 256MB etc. והמעבד שלי נמצא קבוע על 40-45 מעלות... אני שוקל לקנות מערכת קירור מים.. אבל יש לי בעיות תקציב.. אז איזה קירור עדיף בערך ב-300-400 שקל... תודה ג'וני.

• 7 תגובות
    • 502 צפיות
  17. Started by Answer3,

שלום, אחרי שהבנתי שאני לא יכול לעשות כלום בקשר לטמפרוטורה המעבד שלי (שהיא 57 צלזיוס במנוחה ...) הגעתי למסקנה שאני צריך לרכוש גוף קירור חדש. אני ממש ממש לא מבין בדברים האלה ולכן אני שואל את עצתכם כאן ... אני מחפש גוף קירור נורמלי וטובי למעבד עד 300 ש"ח - אני לא מחפש מזגן להכניס לתוך המארז שלי אבל אחד כזה שיוכל להוריד את הטמפרתורה של המעבד שלי ל43-44. אם יש גוף קירור טוב מאד ב150 זה בסדר גמור, זה לא חייב להיות 300. ה300 זה גבול עליון. המעבד שלי זה Core 2 Due E6400, אם זה נחוץ. מקווה לעזרה, תודה.

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  18. Started by MATOK,

עשיתי חיפוש בפורומים ולא מצאתי התיחסות להתאמה ללוח שלי : rock lake d856perl. לי יש : p4 2.8 northwood/478 באתר היצרן thermaltake יש התאמה ל- p4/478/prescott. תגובות..

• 7 תגובות
    • 562 צפיות
  19. אהלן. אני מחפש תוכנה שיכולה לשלוט במהירות של המאווררים בתלות בטמפ' של המארז/מעבד ושהתוכנה עצמה לא גוזלת זיכרון. הלוח אם שלי Asus P8Z77-V-Deluxe. התוכנה AI SUITE של אסוס שמגיעה עם הלוח אם, תופסת הרבה זיכרון במערכת. לא שחסר לי זיכרון אבל אני מעדיף תוכנה יותר "קלה" במובן הזה. האם יש למישהו המלצות? תודה.

• 7 תגובות
    • 876 צפיות
  20. Started by yakir10,

שלום יש לי מחשב כבן שבועיים והשאלה שלי אם המחשב יכול להגיע למשו יותר טוב ממה שהוא היום ... המחשב : intel duo core 6300 gigbyte 945 p-s3 ledtaek geforce 7800 gtx 256 הזיכרון משו אינפניון משו כזה ג'גה זיכרון 667 mhz

• 7 תגובות
    • 578 צפיות
  21. Started by The_Byter,

מה הדרישות למערכת AMD עם Athlon XP מבחינת אמפרים והספק מהספק ?? כי שלי היה 300W והתפוצץ באמצע העבודה ...

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אורח athlon
    Started by אורח athlon,

השאלה שלי היא כזאת, בהרבה מקמות בעולם אנשים קונים מארזים פשוטים, עושים להם מודינג ובסוף מוכרים אותם במחיר של רווח קטן על ההשקעה במארז והמאווררים. השאלה שלי היא האם אנשים בארץ יהיו מוכנים לקנות מארז MIDI לדוגמא שעבר מודינג או מארז FULL TOWER שקדחו לו מקומות למאוורי 120 מ"מ ו90 מ"מ במקום המקומות של ה80... האפשרי הוא הדבר? או שמה רק עושקי קברים קונים חלקי מחשב יד שנייה, והם כמובן יורידו את המחיר של המארז למחיר של פקק קקולה ממיחזור...

• 7 תגובות
    • 904 צפיות
  23. Started by ban26,

שלום לכולם היום עשתי פעם ראשונה OC למעבד אינטל 630 3.0 GHZ לוח אם ASUS P5WD2 PRIUME 955X זכרונות (CROSAIAR XMS DDR2 667MGH 512*2 (4-4-4-12 ?V1.9? קירור _על המאז ANTEC 1000 2 מאווררים ואחד על המעבד (מה שבה עם המעבד) עבדתי אם תוכנית AI BOOSTER ועשתי באופן אטוטמאטי 5% OC (הטפרטורה שם משהו מוזר 70 מעלות אבל בSISTEM זה 30 מעלות) fun sped 25מעלות אין לי מושג מה נכון ומה החום של המעבד. התוצאות שקבלתי:core speed 3150mghz 210*15 bus sped 840 ה -VOLTGE 1.4-1.43 כעיקרון אין לי מושג מה עשיתי היית רוצה לדעת מה בדיוק החום של המעבד ואם אני יכול לעשות יותר OC על בסיס הקירור שיש לי או כל דבר לשיפור צצ

• 7 תגובות
    • 650 צפיות
  24. שלום, יש לי מעבד P4 עם מאוורר פשוט של אינטל (שיש לו להב שבור). במארז יש עוד שני מאווררים, אחד מקדימה מכניס ואחד מאחורה מוציא. כשמזג האוויר התחיל להתחמם המאוורר התחיל להרעיש, וראיתי שכשהמאוורר מגיע ל 3000 RPM הוא מתחיל לעשות רעש מאוד חזק. ניקיתי אותו ואת ההיטסינק, ושימנתי אותו, אך זה לא עזר.. אני מניח שהגיע הזמן לקנות מאוורר חדש.. אני לא עושה ולא מתכוון לעשות אוברקלוקינג, ואני לא מעמיס על המחשב יותר מדי, אין משחקים, רק סרטים והרבה תוכנות פתוחות במקביל.. אז אני מבקש את עצתכם, איזה מאוורר לקנות? מדובר במעבד P4 1.7 (williamette), סוקט 478, והתקציב הוא דיי נמוך, כי לא נראה לי שצריך להשקיע יותר מדי בשביל מאוורר שקט עבור מעבד שלא אמור להתאמץ יותר מדי.. אז אשמח אם תוכלו להציע על…

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  25. Started by eyal00,

שלום, יש לי את הTT BIG TYPHOON VX ומעבד E4300 באוברקלוק של 3GHZ הבעיה היחידה היא שהקירור על 100% רועש מאוד ובלתי נסבל. גם אם אני מוריד את המהירות של המאוורר הוא עדיין רועש. וכמובן שאם המהירות שלו נמוכה והוא קצת שקט,הוא לא מספיק יעיל. יש קירור אחר בתקציב של עד 200 ש"ח שיהיה חזק ושקט?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים