אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
המאוורר של הספק כוח התחיל להרעיש (גם אחרי שניקיתי הכל מאבק). מה עוד אני יכול לעשות? איך אני יכול לבדוק שהספק לא מתחמם יתר על המידה? תודה (מצטער על שאלות ה-NOOB)
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
הדבר הכי חשוב לי זה שהמאוור יעבוד עד 2K RPM +- ולא פחות כמה שפחות במחיר(סביבות ה30 שקל) ולא כל קח חשוב השקט כי לפי הניסיון שלי כל המאווררים שקטים כשהם מתחת ל50 אחוז ומרעישים כשמעל(חוץ מהיקרים זה כבר לא עונה על הדרישות שלי.) תודה.
-
- 9 תגובות
- 839 צפיות
-
-
נשבר לי התופסן של הקירור למעבד. zalman מדגם alcu7500 - בדיוק באמצע שלו, כנראה בגלל החום. מה אני יכול לעשות עכשיו? אפשר להשיג את התופסן הזה איפושהו? הרי לא יתכן שאני אקנה קרור חדש רק בגלל שהלך התופסן. אולי קיימת בכל זאת דרך אחרת לפתור את הבעיה? אני נורא נואש, אשמח לקבל עזרה בנושא. תודה.
-
- 9 תגובות
- 839 צפיות
-
-
ראשית אף פעם לא עשית אוברקלוק אז רציתי לדעת אם מישהו יוכל להסביר לי איך לעשות לגבי המעבד והלוח האם. דבר נוסף רציתי לדעת עד בערך לאן אני יכול להגיע ישלי גם קירור MUGEN3 בנוסף רציתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי sapphire hd 7850 אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך לבצע OC לשניהם
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
-
טוב, הגיעו ל 20 שניות. מתי ירדו מתחת? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
טוב אני הולך לקנות עוד מעט את הכרטיס הזה ושמעתי שהוא מתחמם מאוד 1. זה בסדר שהוא מתחמם? האם זה ככה בכל הכרטיסים או שזה רק אצל חלק מהכרטיסים? 2. האם ההתחממות יכולה לגרום נזק לכרטיס המסך הזה? 3. ומה הטמפרטורה הממוצעת שלו במנוחה ובמאמץ?
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצות למאוררי 80MM למארז. חשוב לי שאחד יוכל להכניס אוויר, והשני להוציא, ושיהיו שקטים-חרישיים.
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
-
-
טוב אני די חדש בקטע החלפתי מאוורר לכרטיס מסך שלי ובאוורסט לא רואים את הטמפרטורה שלו (של ה GPU) אז או שאני לא יודע איפה לחפש ... או שמשהו מוזר פה ... כרטיס המסך radeon 9200SE ... אני יודע שהוא לא משהו (: אודה לכל עזרה, גם אם תוכלו להמליץ על תוכנה אחרת לניטור טמפרטורת ה GPU
-
- 11 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום, (מקווה שזה הפורום המתאים) קניתי לאחרונה מחשב חדש ושקט. הבעיה מתחילה כאשר המאוורר שעל המעבד מתחיל לעבוד ב-80% ומעלה (3000RPM) הוא מתחיל להרעיש. אני לא עושה OC ולכן אני יכול להרשות לעצמי שהמאוורר יפעל על 50% כשלא שומעים אותו כלל. אני מדבר כמובן על המחשב במצב IDLE ולא בעומס כשאין סיבה שהוא יפעל על 80%. ההבדל טמפ' הוא 40 לעומת 50 שזה לא קריטי, עדיף לי השקט. הלוח אם שלי הוא אסוס P5K והגדרתי בביוס שהמאווררים יפעלו כ SILENT. עכשיו לפעמים אני פותח את המחשב ומאוורר מסתובב ב-50% ואפילו פחות כמו שאני רוצה, אך לפעמים אני פותח אותו והוא על 80% ולאחר שאני מבצע ריסטרט הוא נההיה 50%. קיצר יש כאן משהו בהחלט מוזר. הורדתי SPEED FAN ואני רואה את מהירות המאווררים אך אני לא יכול לשנות …
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
איזה סינקים עדיף להשים על הזיכרונות שפונים למעלה (למטה יהיה לי סיילנסר) אז 4 סינקים נשארים פנויים, בתמונה אפשר לראות שיש 4 כאלה ו4 כאלה, אז מה עדיף הן מבחינת יופי והן מבחינת ביצועים תודה מראש, אלי.
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות משאבת מים רגיל (דוגמאת ALTMAN ) השאלה היא איך אני גורם לה לפעול רק בעת הדלקת המחשב? וכן האם אפשר לחבר אותה לספק ולא בקבל חשמל רגיל לשקע חשמל סטנרטי? תודה
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
https://www.datech.co.il/product_info.php?products_id=1422 יש לי סוקט 462 , בלוח אם ABIT - NF7 עכשיו, לא רשום שזה תואם, אבל אני כמעט בטוח שכן.. לפי זה: http://www.zalman.co.kr/product/cooler/7000(AB)_462MBlist_eng.htm מה אתם אומרים, מתאים או לא? --- כרגע יש לי athlon xp 2500 עם קירור סטוק
-
- 8 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות גריז טרמי חדש, ולהיתפטר מהגריז הלבן.. איזה לקנות ? (חשבתי על הננוטרם) ואיפה מוכרים הכי זול ? אשמח לתגובות 8)
-
- 7 תגובות
- 839 צפיות
-
-
יש לי קירור mugen 2 ומסיבה לא ברורה קורה לי הרבה פעמים שהמאורר שמותקן עליו מפסיק להסתובב בשלב כלשהו. אני פותח את המארז (בזמן שהמחשב עובד) ורואה את המאורר "מנסה" להסתובב, כלומר הוא עושה רבע סיבוב ונעצר, עוד רבע סיבוב ונעצר וכו".. מישהו יודע מה הסיבה או שנתקל בתופעה ? אגב, אין שם כבל או משהו כזה שמפריע לו להסתובב..
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
קניתי אתמול מעבד intel 5200, הוא בא עם קירור glacialtech Igloo 5058 אני חשבתי שיביאו לי קירור מקורי של אינטל ולא את החרטא הזה, שהוא עם רק 3 חוטים ומסתובב על 2700 RPM ועושה רעש (אמנם רעש יחסית חלש, אבל יש למה לשאוף..) אבל אני שם לב שיש לקירור הזה יתרון, והוא שהמאוורר שלו מתחבר עם 4 ברגים רגילים ובעצם אפשר להחליף אותו (תראו פה: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2299&page=2) השאלה היא אם כל מאוורר 8 סנטימטר יתאים? אני לא מבין גדול בקירורים. ואין ולא יהיה OC כמובן (הייתי קונה משהו יותר גדול אם הייתי מעוניין). האם אפשר להחליף למאוורר pwm של AC, אחד מאלה למשל: http://www.arctic-cooling.com/catalog/main.php?cPath=3_46 בלי לדאוג? יש פרמטרים שצריך לברר במאוור…
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
לפני כמה זמן גיליתי שהמאוורר האחורי (והיחיד) של המארז שלי (12 ס"מ) שבק חיים. כשהפעלתי את המחשב נמדדו טמפרטורות של 50-65 מעלות ואפילו קרוב ל-70. היתה לי הרגשה שהמחשב האט את הקצב. ניגשתי לחנות/טכנאי בסביבה וביקשתי לקנות ממנו מאוורר חדש. הוא ישר אמר לי "בשביל מה אתה צריך בכלל מאוורר במארז, יש לך פנטיום 4? (כן) אתה בכלל לא צריך מאוורר במארז אם אתה לא עושה אובר-קלוקינג". אמרתי לו שהטמפרטורות הן יותר מ-60, והוא אמר שזה נורמלי לגמרי ושאם המעבד יעבור את ה-70, רק אז יש טעם שאני אביא לו את המחשב לבדיקה... אחרי שהוא גמר את הטענות, הוא נזכר להגיד לי שאין לו בכלל מאוורר כזה (גם כן מעבדה...) אחרי כמה ימים מצאתי סוף-סוף חנות שמחזיקה מאוורר מתאים (לצערי עם חיבור ישיר לספק ולא ללוח אם) וה…
-
- 8 תגובות
- 839 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, לאחר שה PREEZER 7 PRO שלי הלך לעולמו שילשום (על ידי האח המפגר שלי )... החלטתי שהגיעה הזמן לקנות קירור מעבד באמת אבל באמת איכותי. עכשיו, יש לי E6600 + ASUS P5B DELUXE (עם ספק ANTEC איכותי והכל) שאני מעוניין לעשות לו OC עצבני ללפחות 3.6-8 GHZ עם הקירור החדש (עם ה PREEZER הגעתי ל3.4) יש לי תקציב של עד 300 ש"ח. אם חריגה של 50 גג עם זה באמת שווה את המחיר. חשוב לי בקירור שיקרר טוב נאטו, הרעש והיופי בכלל לא חשובים לי. מכיוון שאין את ה TUNIQ במלאי וכנראה לא יהיה בזמן הקרוב, חשבתי על שלושת האלטרנטיבות הבאות: חשבתי על ה- Thermaltake BigTyp 120 VX שעולה 285 ש"ח - קראתי עליו קצת, והוא קיבל הרבה המלצות חמות. או COOLER MASTER Hyper 6 plus ב320 ש"ח שגם הוא קיבל ב…
-
- 14 תגובות
- 838 צפיות
-
-
כי לפי כל מני תמונות באינטרנט הבנתי שצריך לפרק הקירור מגיעה עם משחה או צריך למרוח חדש? ואם כן אז להסיר קודם את מה שיש על המעבד?
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD2000 וולקנו 7 פלוס. הטמפ' של המעבד במנוחה הייתה 55 מעלות בערך וייעצתם לי לפרק את המאוורר ולראות אם מרחו משחה טוב. אז פירקתי את המאוורר וראיתי שיש משחה מסביב לליבה ולא עליה אז תיארתי לעצמי שכשהרכיבו את המאוורר אז טיפה צריך לשחק איתו לפני שהוא נתפס בחלק התחתון אז המשחה נמרחה בצידי הליבה,מכיוון שאין לי משחה אז הצלחתי למרוח טיפה על הליבה וגם מהצד של המאוורר איפה שנוצר ריבוע(של הליבה) והטמפ' עמדה על כ-10 מעלות פחות(כ-44 מעלות בערך). השאלה שלי היא (מכיוון שאני די חדש בעסק) מה הייתה הבעיה? האם ההשערה שלי נכונה? האם המשחה אמורה הייתה להיות על הליבה והאם הטמפ' עכשיו נורמליות?(יש לי רק מאוורר אחד במארז 120מ"מ ומחר אנ ארכיב עוד אחד דומה מקדימה)
-
- 13 תגובות
- 838 צפיות
-
-
המעבד שלי רייזן 5800X הסטוק שלו אמור להיות 3200 מגהרץ. הזכרונות 3600. מחשב חדש כשהורכב נפתח הXMP והוא עובד רוב הזמן על מינימום 3600 ומדי פעם גם יותר. כשמפעיל כרום זה מעלה מיד את הטמפרטורה של המעבד ( אחת הליבות שלו) בכ 7-8 מעלות , מה ששמעלה את מהירות מאוורר הקירור למעבד ( b quiet drk pro 4) למקסימום עם רעש חזק. קורה גם מדי פעם תוך כדי גלישה, במעבר לטאב/אתר חדש. ניסיתי לבדוק אם אוריד את מהירות השעון ל 3200 הוא זה יתחמם פחות ויפתור את הבעיה. ניטרלתי את ה XMP אבל המהירות נשארה כמקודם. אגב, בדפדפן כמו אדג' זה לא קורה לי, אבל כל הדברים שלי על כרום ואני כבר רגיל אליו.
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
אני מודע לכך שהמט' טובה אך היא לא "טובה מידי"? זה יותר מידי נמוך.... יש לי E4500 וקירור סטוק, מארז של אינטל, שתי 80MM מוציאים אוויר מאחורה אחד מתחת לכרטיס במקום החריצי PCI ואחד מעל הכרטיס, 120MM שלא מכניס בכלל אויר ומאוורר 9' שולחני שמכוון למחשב...המארז פתוח. נשמע לי ממש מוזר שהטמ' כ"כ קרה (יותר מהחדר!!) ועוד המעבד 65NM... כיוונתי TJ MAX.
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום, אמרו לי שכדי לנקות משחה תרמית ישנה צריך להשתמש באלכוהול. ואני רוצה לדעת אם חייבים אלכוהול או שאפשר להשתמש נגיד באצטון.. ואיך ביוק לנקות (עם מטלית/טישו וכו')
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-