עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by realmagic,

ראיתי שיש כמה וכמה אנשים שקנו לאחרונה היטסינק Big Typhoon. מישהו יכול לספר לי עם איזה חיבורים ללוח זה מגיע (ועדיף תמונה אם יש). למה אני שואל? כי ראיתי באתר שלהם שיש חיבורים מסוג אחר - H עבים שבכל מיני אתרים ראיתי שהם סיפור לחבר ללוח שלי כי אין מקום (תראו בתמונה). שאלתי את ABIT הם שלחו לי תמונות עם חיבורים דקים יותר (צירפתי תמונה - רק שמישהו יגיד לי אם הBT מגיע עם החיבורים האלה). [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 771 צפיות
  2. יש לי לוח GIGABYTE - 945P-S3, יש שם חיבור למאורר: CPU_FAN SYSTEM_FAN סבבה. המאוורר CPU מחובר ל-CPU כמובן הSYSTEM FAN מחובר למאוורר האחורי עכשיו יש משהו מוזר, עכשיו שמתי לב יש לי גם מאוורר בדלת בצד לאן הוא אמור להתחבר בדיוק? נגיד אני רוצה לקנות עוד מאוורר ולהניח אותו בנקודה במארז - לאן אני אחבר אותו אם אין לי מקום? |:

• 10 תגובות
    • 771 צפיות
  3. שלום. הנה עוד אחת מהשאלות המוזרות הללו.... למחשב שעתיד לעבוד באזור סגור למחצה, כאשר הטמרטורות לעתים מרקיעות שחקים לאזור ה 40 צלזיוס, האם יש צורך (להבדיל מכדאי) להתקין קירור aftermarket? המחשב המדובר עתיד לשבת לו במיאמי פלורידה, באזור הבריכה (תאמינו או לא) של בית מלון - ואמור להריץ יישומים כמו תוכנות DJ למיניהן (לא ממש מבין בזה אישית). דבר זה גורם לי גם לשאול גם - האם יש בכלל קירור שיכול להתגבר על ה ambient ו"לדחוף" את הטמפרטורה של המעבד אל מתחת לטמפרטורת הסביבה? או שאני "חי בסרט" כמו שאומרים?

• 7 תגובות
    • 771 צפיות
  4. שלום לכולם עקב כמה בעיות ה BIOS התאפס לי לגמרי והלך הפרופילים של ה 2500K שהגיע ל O.C של 4.3 מישהו יכול לעזור לי לעשות אוברקלוק עם מדריך או וידאו , כל משהו שיהיה בצורה מובנת ושלא יסכן את חיי המעבד ושאר הרכיבים

• 4 תגובות
    • 771 צפיות
  5. האם יש סיבה לקנות חומר אחר ממה שמגיע עם המאווררר או שהוא בסדר גמור? המחשב עדיין לא מורכב, מחכה לכל החלקים ואז אפשר יהיה להרכיב. המעבד הגיע TRAY בלי שום דבר.

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  6. אני יודע שכאשר מבצעים Overclock לחומרה אז אין יותר אחריות אבל: נאמר ואני משתמש בתוכנה של nVidia- nTune יורד האחריות? אני כמעט בטוח שלא אבל עדיין... ושאלה שניה: נאמר ועשיתי Overclock למעבד ולאחר מכן החזרתי, הFSB חזר לנורמלי של החברה, האם יש אחריות? או שאפילו אם לשניה אחת המעבד שלי היה Overclocked אז אין לי אחריות? שאלה שלישית: נאמר ועשיתי Overclock האם ישנה דרך לדעת האם או בכמה חיי המעבד / החומרה שלה נעשה Overclock יתקצר (אם בכלל)?

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  7. אני מנסה להרים את הבאס מעבר ל250 ולא מצליח ב230-220 מקבל מסכים כחולים... מה הולך פה!? המכפלה על 2 מה אני אמור לעשות מישהו יכול לתת לי פרוט של הנתונים שעליי לשים - במתחים למעבד ולשאר הרכיבים? אגב זכרונות 1066OCZ 2X2GB.... לוח P35 מתסכל מאוד... רוצה כבר לשחק GTA 4 כמו שצריךךךךךךךך תודה מראש

• 10 תגובות
    • 771 צפיות
  8. יש לי כרטיס חדש יחסית מKSP נקנה לפני כחודשיים, והוא לא מפסיק לרסט את המחשב בניגון סרטים ומשחקים. לאחר בדיקה קצרה ב-OCCT (ז"א 2 דקות) עולה הכרטיס מטמפ' של 54C ב-Idle בהדרגתיות יעילה ל87C ומרסט. המאוורר מוגדר ידנית על 50% וגם זה המון לטעמי לפי הרעש. האם הטמפ' הנ"ל היא הגיונית? האם 87C אמור בכלל לרסט? ראיתי פה אנשים שכרטיסי ה-4xxx שלהם סוחבים עד ל-100C. תודה!

• 5 תגובות
    • 771 צפיות
  9. -------------------------------------------------------------------------------- הא Version EVEREST v5.02.1750 Benchmark Module 2.4.258.0 Homepage Lavalys - Comprehensive IT Security and Management Report Type Quick Report Computer HOME-2EF5C6D7D4 Generator MOSHE Operating System Microsoft Windows Vista Ultimate 6.0.6002 (Vista Retail) Date 2009-10-18 Time 09:28 --------[ Sensor ]------------------------------------------------------------------------------------------------------ Sensor Properties: Sensor Type ITE IT8720F (ISA 228h) GPU Sensor Type Diode (ATI-Diode) Motherboard Name Gigabyte MA770 / MA790FX / MA790GP / MA790X Series Chassis Intrusion Detected Yes Tempera…

• 5 תגובות
    • 771 צפיות
  10. היי אני ארצה לבצע אוברקלוק למעבד ה i7 920 שאני ארכוש בקרוב. על איזה קירור אתם ממליצים לי שקיים בשוק היום שהוא בעצם מבחינת הביצועים מאפשר אוברקלוק הכי גבוה מהמתחרים שלו?? תודה. רז.

• 11 תגובות
    • 771 צפיות
  11. שלום לכולם, המחשב שלי כבר שנתיים אצלי ולא חיברתי שום רכיב לאחרונה. פתאום הוא התחיל להשמיע רעש נורא מוזר (כאילו אחד המאווררים נתקע במשהו) למשך כדקה עם הדלקתו, ולאחר כדקה או מכה קטנה על המחשב הרעש מפסיק והמחשב עובד בצורה חלקה. פתחתי את המחשב ושאבתי ממנו אבק עם השואב (המלצת חבר) אך הבעיה לא נפתרה . מה לדעתכם הבעיה?

• 6 תגובות
    • 771 צפיות
  12. ככל הנראה אני מזמין את החלקים יום שלישי.... אז ככה... DFI LanParty UT nF4 Ultra-D Mushkin RedLine XP4000 DDR500 1GB (2x512MB) 2-2-2-6 לאיזה קירור אני צריך לדאוג במתח של 3.5V?... איזה מאורר מומלץ?? (שיהיה שקט וטוב...מעדיף שקט על ביצועים...עד גבול מסויים)... ועוד איזה מאורר הכי שווה אפשר לקנות לXP-120... אני מתחיל לחשוב שהTT TB לא משהו בגלל הנתונים השקריים של TT... והאם Enermax 420W EG425P-VE FMA יחזיק את כל העומס של הOC הזה?? (למעבד 250*10 בכמה מתח שיידרש) עריכה: בנוגע לHIS X800XL iTurbo.. איזה קירור צריך לזיכרונות בשביל להגיע לOC נחמד מאוד?? במארז מקורר היטב.

• 6 תגובות
    • 771 צפיות
  13. Started by GZA3,

אני רוצה לעשות לשלוש מעבדים שברשותי: AMD סמפטרון 2500+ 1800+ אטאלון 3200+ 64BIT 939 תודה מראש

• 11 תגובות
    • 771 צפיות
  14. או שרק תוכנות כמו prime 95 מתאימות לכך?

• 12 תגובות
    • 770 צפיות
  15. Started by dardanadg,

שלום אנשים, לאחרונה עשיתי פילטרים למאווררים. השתמשתי בבד הזה שמשמש לכיסוי רמקולים של מערכות סטראו. השאלה היא אם מישהו יודע אם יש שיטה יותר טוב כי הבד הזה בטוח מסנן אבק אבל הוא מפחית משמעותית את הזרימה של האוויר מבחוץ. אה, ודרך אגב מי שחושב ששמתי את הבד מהצד הפנימי של המאוורר אז לא - שמתי אותו בדיוק בין המאוור לדלת של המארז תודה.

• 9 תגובות
    • 770 צפיות
  16. Started by Saggitarius,

ערב טוב לכולם! בעזרת השם עוד מעט אני קונה מחשב חדש. המיפרט שלו הוא פחות או יותר כזה: 1 Intel Pentium 4 2.8Ghz C 800Mhz 512K Box 1,088 ש"ח 1 Asus P4P800 Deluxe 818 ש"ח 2 Kingston 256MB 400Mhz PC 3200 C2.5 721 ש"ח 1 Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD - קירור לכונן קשיח : SPIRE HD05040B FlowCooler 681 ש"ח + 70 ש"ח 1 ATI Radeon 9800 Pro 128MB DVI/TV/2H AGP Video Card Retail 1,864 ש"ח 1 Audiotrak Maya 7.1 Sound Card 511 ש"ח 1 Aopen DVD 16x48 Retail + Software 197 ש"ח 1 ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server 619 ש"ח 1 Thermaltake TT420APD 2-fan APFC 375 ש"ח 1 Sam…

• 9 תגובות
    • 770 צפיות
  17. Started by Idan-h,

יש לי כרטיס GF4 MX של Inno3d (אני יודע שהחברה לא משו). אם אני לא טועה הכרטיס הוא SE למרות שהדרייבר ושאר התוכנות מזהות אותו כMX רגיל. אני חושב ככה כי המהיריות שלו הן: ליבה -250. זכרון -332. יש לי קובץ REG שבעזרתו אני מוסיף ערך OC לדרייבר של NVIDIA ובאמצעותו אני יכול להעלות את הליבה והזכרון. כמה אני יכול להעלות לזכרון ולליבה בלי סיכון גדול מידי? לא יודע אם זה קשור אבל הנה הטמפ' של המחשב במנוחה: לוח -32 33. מעבד - 35-38, אם יש מזגן אז 33. ולשאלה - האם הGF4 MX שלי הוא 128Bits? הגיוני? הזה מידע עליו מאוורסט: Memory Bus Properties: Bus Type DDR Bus Width 128-bit Real Clock …

• 10 תגובות
    • 770 צפיות
  18. Started by zgd,

טוב, זה המצב: בשבועיים האחרונים המחשב שלי סבל מתקיעות חוזרות ונשנות ולאחר בדיקות גיליתי כי הגורם לכך הוא חום המחשב... המפרט הוא כזה: P4 1.8A ASUS P4B266-C Radeon 9700 Pro by Sapphire Maxtor 60GB 512 266mhz (מוגבל ע"י לוח האם) ומארז של simbadda מהדגם הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_689&products_id=2971 המממ... אוקי, אז חשבתי על להחליף גם HSF וגם להוסיף מאווררים... כעיקרון עכשיו יש את ההיטסינק המקורי על המעבד, ויש מאוורר אחד על ספק הכוח(חובה כמובן), ואחד מקדימה מול לחצני ההפעלה... בנוסף יש חור נוסף למאוורר מתחת למעבד (אבל לא מורכב עליו מאורר) רציתי מס' המלצות מכם בקשר לסרקולציה יעילה: 1)איפה כדאי לי להוסיף מאווררים? יש לכם המל…

• 9 תגובות
    • 770 צפיות
  19. היי, אני מתכוון לקנות את המעבד הבא: AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray על איזה גוף קירור (היטסינק ומאוורר) אתם יכול להמליץ לי בתקציב של עד 150+- (גג 200) שיקרר אותו במידה מספיקה? תודה.

• 7 תגובות
    • 770 צפיות
  20. Started by BandiT,

שלום. יש לי לוח אם של GIGABYTE GA-K8NF-9 אני לא יודע איך לחבר מאווררים, כלומר איזה מאוור לאיזה כניסה. אז ככה יש לי בלוח חיבורים ל 3 מאווררים.. CPU FAN SYS_FAN NB_FAN המאווררים שיש לי הם. 2 מאווררים של 12 ס"מ מאוורר 1 למעבד וזהו.. משהו יודע מה זה החיבור הזה NB_FAN? יש לו חיבור ל 2 פינים ולא ל 3 כמו SYS_FAN

• 12 תגובות
    • 770 צפיות
  21. אני מעוניין לרכוש את המאוורר שבכותרת והוא בא עם פוטנציומטר, אני לא רוצה להשתמש בפוטנציומטר עקב בעיות של נוחות וילד קטן שיכול לשחק עם זה, האם ניתן להפעילו ללא הפוטנציומטר ולתת ללוח האם לשלוט על הסל"ד שלו - יש לי אופציה בלוח האם לשלוט על המהירויות של המאוורר ע"פ קביעת טווחי מתחים בהתאם לטמפרטורות.

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  22. הכרטיס מסך שלי מתחמם יותר מדי ואני רוצה לדאוג לאקסטרה קירור למארז.. אני לא בטוח שזה מה שיעזור לי אז אני הולך לשמור על האריזות המקוריות טוב מאוד כדי שאני אוכל להחזיר. לא יודע כמה זה צריך לעלות.. אני מוכן למתוח את זה עד 400 ש"ח לשניהם ביחד. תוכלו להמליץ לי על מאווררים טובים למארזים ולכרטיסי מסך ולתת לי קישור למקום שמוכרים אותם (עדיף בזול, מן הסתם)?

• 10 תגובות
    • 770 צפיות
  23. השאלה אם אפשר לשלוט על ה-RPM שלו :ם יש איזו תוכנה שעושה את זה ?

• 8 תגובות
    • 770 צפיות
  24. Started by edoson,

אני מתכנן לחבר שלושה מאוררים 12V למארז. אחד מקדימה תחתון מכניס אוויר (במארז אין חורים מקדימה, לחורר? או שאוויר עדיין יכנס?) אחד על הדופן מכניס אאויר על הלוח ואחד מאחור עליון ליד הספק מוציא אוויר. הבעיה היא שקיבלתי את המארז ללא מאווררים ואין לי מושג לאן לחבר את החשמל... אני ממש מפחד להגלות חוטים מהחוטים של ההארדיסקים (למרות שתאורטית לא אמורה להיות עם זה בעיה) ראיתי שיש מתאם כזה שמתאים לחיבור חשמל כמו בהHD (איך קוראים לחיבור כזה?), איפה אפשר לקנות אותו? בקיצור הצעות הערות ועזרה מאנשים שהתעסקו עם זה בעבר יתקבלו בברכה עריכה: עכשיו ראיתי נושא שנפתח לא מזמן בנושא. אין צורך להסביר בקשר לחשמל. אבל שאלה אחרת: 1. הסידור של המאווררים טוב? 2. הוספה של 3 מעבדים לא תעיק על הספ…

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  25. Started by eSLC,

אל איזה קירור אתם ממליצים למעבד חשבתי על ה- ZALMAN CNPS5100-Cu אני יודע שהוא מתאים ל-AMD אבל למעבדי AMD ו-P3 יש את אותו הסוקט.(תקנו אותי אם אני טועה) התקציב שלי הוא עד -100 ש"ח. אני מתכנן OC דיי כבד.

• 4 תגובות
    • 770 צפיות

דיונים חדשים בפורומים