עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by plissje,

אני מתעסק בנושא המחשבים והחומרה כבר הרבה שנים אבל נושא האוברקלוק לא היה עד היום משהו שהתעסקתי איתו בצורה רצינית. שבוע שעבר קניתי מחשב חדש אשר בניתי עפי המלצות מאנשים לחלחקים שניתן לעשות בהם אוברקלוק טוב. אז המפרט הוא כזה: מעבד: e4400 קירור מעבד: ac freezer 7 pro לוח אם: ga-965p-ds3 rev3.3 כרטיס מסך: leadtek 8800gts 320mb זכרונות: gskill 2gb 800mhz 2gbnr ספק: corsair HX520 מארז: nzxt apollo בגלל שהתחום חדש לי, הייתי מעניין לקבל כל עזרה אפשרית בנושא. מבחינת הגדרות ביוס לרכיבים כדי שאני יהיה בעל מספיק מידע לא לדפוק לי משהו. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 603 צפיות
  2. Started by AleXGanGSteR,

היי! .. יש לי הארד דיסק של WESTERN DIGITAL של 120GB ... ובמאמץ הוא יכול להגיע לי ל50 מעלות! אתם יכולים להמליץ לי על איזהשהוא קירור שאני יכול לשים על ההארד דיסק? ושלא יהיה יקר מדי... (הטמפרטורה של המארז היא סבירה.. אז זאת רק בעיה עם הדיסק קשיח) תודה!

• 13 תגובות
    • 605 צפיות
  3. אני זקוק להמלצה על מערכת קירור מים בתקציב של עד 1600 ש"ח כרגע אני על טמפרטורות 48C למעבד ו50C לגשר הצפוני במנוחה,עם BT וגוף קירור לNB.השאלה שלי האם אני אקבל טמפרטורות נמוכות בהרבה במידה וארכוש מערכת קירור מים טובה ואם כן בכמה מעלות,ודבר שני על איזה מערכת אתם ממליצים לי ללכת,אם אפשר לקבל לינק לחנות בארץ.. אציין גם שאני מחליף מארז גם ל570 של גיגהבייט http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6255 ושאני צריך גם בלוק לגשר הצפוני מן הסתם,כי הוא מאד מגביל אותי בOC אני חושב. תודה מראש, גיא

• 6 תגובות
    • 496 צפיות
  4. Started by Aegisfang,

הוא כרגע לא יכול לכתוב בפורום הזה אז אני מעביר בשבילו את ההודעה. אז ככה, יש לו מחשב כזה Intel Dual Core 3.0 Ghz MB Asus H.D Western Digital 160 JS 1Gb RAM 667 Mhz עם מערכת קירור מקורית של אינטל, המחשב אצלו כבר 11 חודשים ורץ כמו שור בלי בעיות. הבעיה התחילה אתמול, באמצע שהמחשב חי את חייו בחדרו של חברי קופאת המערכת הפעלה שלו. לוקח לו רבע שעה להפעיל אותה שוב, מה שפעם היה 40 שניות, והוא מריץ תוכנת בדיקה של כל החומרה. ומה הפלא, התוכנה נתקעת כשהיא מריצה את הבדיקה שלה על ה HD שלו. עצבני הוא בודק טמפ' ומגלה שהיא עומדת על 80 מעלות. חברי מפרק את המאוורר ומנקה אותו כי כל אדם הגיוני יחשוב שזה בעיה עם הקירור. אך זה הכל סתם כי בBIOS שלו הטמפ' קבועה על 72-75 מעלות כל הזמן אפילו ש…

• 9 תגובות
    • 534 צפיות
  5. Started by ofirn2,

אני מתכנן לקנות אותו ורציתי לדעת כמה דברים חשובים עליו. 1) רציתי לדעת אם הטוניק לא שוקל יותר מידי וכתוצאה מכך לגרום לסדק בלוח אם או אפילו לשבירתו. 2) באתר של INTEL רשום שלא מומלץ לשים יותר משקל מ-480 גרם על socket 775 אבל הטוניק שוקל כ-900 גרם, האם יש פתרון כדי לתמוך בלוח אם? 3) כמה CFM ו-DBA יש למאורר של הטוניק והאם כדי להחליף אותו באחד יותר חזק ממנו, והאם ניתן להחליף את המאורר בכלל? 4) האם ניתן לאלתר משהו ולעשות מודינג לטוניק לדוגמא הוספת מאוררים או משהו בסגנון שאתם מכירים? תודה מראש ותגובות בבקשה אני חייב יעוץ.

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  6. רוצה לקנות מאוורר ל P3 העתיק שלי (הישן מאוד מרעיש) איזה סוקט זה בדיוק?

• 7 תגובות
    • 546 צפיות
  7. Started by Shane McMahon,

יש לי סוקט 478 פנטיום 4 3 ג'יגה..... 47-50 מעלות(בזמן כתיבת ההודעה אפילו 52!) האם התוצאות נורמליות ? יש לי קירור סטוק שני מאוררים של 120 ואחד של 80

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  8. שלום יש לי לוח ASUS P5LD2 SE עם מעבד P-D 2.8 ואני רוצה לקנות מאורר zalman cnps 7700cu האם הוא יתאים למעבד וללוח ? תודה

• 4 תגובות
    • 581 צפיות
  9. Started by Big_Guy7,

עשיתי OC לכרטיס מסך שלי עם ATI-Tool. אני לא בטוח שעשיתי הכל טוב...אז בגלל זה אני רוצה שתעזרו לי קצת, זו פעם ראשונה שאני עושה OC הכרטיס מסך שלי הוא Radeon Sapphire 9600SE לפני ה OC הוא עבד ב 324MHZ, ותדר בזיכרון היה 195.75 לחצתי על Find Max Core ואחרי כמה דקות על Find Max Mem, ועכשיו אני על 418.50MHZ, ותדר זיכרון 207 מה אתם אומרים? אולי עשיתי משהו לא בסדר בדרך? כדאי להעלות/להוריד תדרים? תודה על העזרה עריכה: המחשב נתקע והמסך נהיה שחור, אחרי ריסטסט שיניתי את התדרים ל 410MHZ ו 201.54, מקווה שזה יחזיק[br]פורסם בתאריך: 29.05.2007 בשעה 16:03:18 אף אחד לא יודע לעזור לי?

• 4 תגובות
    • 578 צפיות
  10. אני מחפש קירור טוב למעבד אני סוף סוף לוקח סיכון ורוצה לעשות OC זה מגרה אותי שאני רואה אנשים מעל ל-3GHz עם מעבד כזה, ואני תקוע בסטוק. איזה קירור עדיף בסכום 500 ש"ח, כמובן אני מחפש משהו טוב אבל לא צריך להישתמש בכל התקציב. המעלות כרגע עומדות במנוחה עם קירור סטוק על: CPU-1 34 CPU-2 35, במאמץ בערך 47-48 לשני המעבדים. חשוב ליזכור שעכשיו קיץ וחם. תודה לעזורים!

11. Started by EviLeader,

שלום לכולם.. יש ברשותי את המשחה התרמית SILVER 5. אני מעוניין לשים אותה על המעבד ובגלל שיש לי מכחול בבית הייתי מעדיף להשתמש בו. רציתי לדעת האם זה יילך טוב או שבגלל שהשמשחה קשה זה לא יילך.. מהי דעתכם בעניין? תומר.

• 5 תגובות
    • 653 צפיות
  12. Started by yoav1000,

החלק שמתחבר למעבד בtuniq לא חלק לגמרי. איך ניתן להחליק אותו, באיזה חומרים אתה משתמש

• 1 תגובה
    • 473 צפיות
  13. יש לי נינג'ה פלוס ואני רוצה להחליף אותו בקירור טוב יותר חשוב לי שהוא יקרר יותר מהנינג'ה וגם שיהיה שקט. ?! תודה.

• 15 תגובות
    • 873 צפיות
  14. Started by lmlm,

הטמפ' מאמץ של הנינגה אצלי היא 63 עם שני אורטוס בכמה דקות. אני יודע שזה לא תקין עפ"י שאצל AnnadTech היה להם כ50 מעלות במאמץ (ועוד עם X6800) אבל לא ידוע כמה טמפ' החדר שהם השתמשו היה ,והחדר שלי הוא 30-32. מה דעתכם? דבר שני: רק ההיטסטיק בלי המאורר, יש לי 47-50 מעלות במנוחה (בדקתי דרך הביוס) האם לפי זה ולפי הטמפ' בחדר שלי ,ההיט סטיק מורכב היטב? חשבתי הבעיה של המאורר של סייפ ואני רוצה לקנות חדש אבל אני מתייעץ קודם איתכם תודה לעונים תמונה למי שיהיה צריך:

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by al_n,

חיפשתי בנרות ולא מצאתי :-) Motherboard Chipset Intel Broadwater G965

• 1 תגובה
    • 468 צפיות
  16. אני מעונין לפתוח את המאוורר כדי לרענן את המשחה ואני לא מצליח להבין איך לפתוח את המאוורר. איך אני פותח אותו? אם אפשר לצרף גם תמונות.

• 2 תגובות
    • 516 צפיות
  17. ראיתי כתבה עליהם, שבא נאמר שיש להם צריכת חשמל נמוכה כ45W, לכן פליטת החום שלהם אמורה להיות נמוכה. ראיתי שיש להם מכפלה של 10.5, והם באים בתדר BUS של 200, כך שאם נעלה אותו נניח ל250 (OC עלוב) זה יהיה 2650 בערך כך שהוא אמור להיות טוב. אני התעסקתי יותר בOC למעבדי אינטל כך שאני לא יודע עם יש קשר למכפלה וכו'... אז מה אתם חושבים, הם יהיו אוברקלוקרים טובים?

• 1 תגובה
    • 463 צפיות
  18. היי עשיתי אוברקלוק בלי להעלות מתחים חוץ מהזיכרון והורדתי את המתח של המעבד ל1.1 והטמפ ירדה משמעותית הגעתי ל2800 פעם הגעתי ל3500 אבל זה היה עם ביוס F8 ועכשיו אני עם ביוס F9 זה ואני על קירור סטוק מה אתם אומרים הגיוני או לא? [attachment deleted by admin]

• 43 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by Blabber,

ראה כותרת. עריכה:אני כמובן מדבר על הקירור למעבד של TT.

• 9 תגובות
    • 569 צפיות
  20. Started by arik100,

האם OC למעבד/זכרונות/כרטיס וכו' ולו OC הנמוך ביותר יבטל לי את האחריות במידה והמעבד יהרס? או שזה לא משנה ? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by jhonnyquan,

שלום! אני כבר כמה חודשים מתעסק עם החומרה שלי כדי להמהיר אותה ועד שהגעתי ליציבות לפני כמה חודשים בתדר מסויים שתיכף אפרט ,פתאום איבדתי את היציבות בתדר זה. יש לי מע' בינונית הכוללת לוח lan party ultra עם זיכרונות CROSAIR XMS DDR 400 ומעבד AMD 3500+ סטפפינג E6 ויש עליו מאוור ענק של זלמן (וספק ג'נרי ) שכחתי את הדגם של הזלמן נראה לי 7700 . כאמור הגעתי לתדר יציב של 237*11 שזה גם לא להיט וזה היה יציב כמה חודשים. הבעיה שלי היא גם שהמעבד כלל לא מתחמם והטמפ' במע' נמוכה ועדיין אין יציבות בתדרים שאני רוצה להגיע אליהם (העלאת מתחים מעבר איננה עוזרת) ,האם לפי דעתכם זה הספק הבעיה או שיש איזה ריכב ממה שציינתי שהוא מעפן. תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 369 צפיות
  22. Started by lalnage,

מפרט: AMD 64 4800+ AM2 etc. Gigabyte GA-M55S-S3 GF8800GTS 320MB 2GB Kingston 800 Mhz Liberty 400W עד עכשיו הצלחתי להעלות אותו ל2.8GHZ מ2.5GHZ והייתי צריך להעלות מ1.325 מתח בסטוק של המעבד ל1.375 מתח של המעבד כדי שזה יהיה יציב. קניתי קירור למעבד ביג טייפון VX ו2 מאווררים של 120MM למארז (ג'נרי) והשתמשתי במשחה תרמית ארקטיק סילבר 5 כדי להוריד מעלות. לא מצליח להתקדם מעבר ל2.8GHZ ועדיין שהמערכת תהיה יציבה, ואני רוצה אם אפשר להגיע לפחות ל2.9-3.0 GHZ. מה לעשות? לפי EVEREST, הטמפ' במאמץ של המעבד ב2.8GHZ (השתמשתי בORTHOS) היא בערך 50 מעלות, ו30 מעלות במנוחה. פרטים מהביוס (לא עשיתי שום שינוי, זה מה שהיה מההתחלה) בנושא של TIMINGS: cas latency: 5T 1T/2T command timing: 2T TwTr comman…

• 4 תגובות
    • 516 צפיות
  23. Started by aviv00,

שלום יש שני דגמים שאני רוצה לקנות כדי לעשות OVERCLOCKING ל E4300 ASUS P5B-VM יש בו טכנולוגייה יחסית חדשיה של CLEAR VIDEO [intel® G965 / ICH8 with Intel® Clear Video Technology] ועוד של GIGABIT ga-965p-s3 השאלה האם יש בכלל עדפה במבחינת OVERCLOCKING אם אין אז אני יבחר ASUS אבל אם יש אז עדייפ GIGABIT יעצו לי בבקשה

• 4 תגובות
    • 511 צפיות
  24. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מסך: DELL LCD 20´ 2007FP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - LIGHT SCRIBE - WHITE - RETAIL זיכרון: TWINMOS 4GB (1024X2) + (1024X2 DDR2 800MHz CL5 מארז: GIGABYTE TRITON 180 TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK - GZ-AX1CA ספק כוח: אנרמקס ליברטי 400W -------------------------- או שאני צריכה בשביל OC את: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Psy,

כשהמארז סגור אז טמפ' הלוח אם היא 34 מעלות אבל המעבד מגיע ל40 כשהמארז פתוח הטמפ' של הלוח אם עולה ב-10 מעלות אבל הטמפ' של המעבד יורדת ב-5 מעלות מה המצב העדיף?! האם להשאיר את המארז פתוח או סגור ?!

• 5 תגובות
    • 397 צפיות

דיונים חדשים בפורומים