עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כרגע ההיטסינק של המעבד שלי הוא GlobalWin CAK II 38 (המאוורר הוא דלתא). ולצערי נדפק לי החוט של החיבור של המאוורר לספק + ניטור הסיבובים, אז נאלצתי לחבר את המאוורר ללוח אם... :-[ אני יודע שהדלתא דורשת 1 ומשהו אמפר וזה לא ממש בריא ללוח אם (בלשון המעטה)... :-\ זה מחובר ככה כבר איזה חודשיים - שלוש :-[, ורציתי לדעת אם אני ח-י-י-ב במיידי ללכת להשיג לי מתאם לחיבור לספק ???, או שאני יכול לחכות אם זה איזה חודש עד הקנייה הגדולה של המאווררים (והציוד) שאני מתכנן ? דרך אגב, יש לי מעביר רגיל מ 4 פינים ל 3, אבל הלוח מצפצף לי אם הוא לא מזהה את המאוורר של המעבד מחובר אליו...

• 3 תגובות
    • 783 צפיות
  2. Started by A.S.A.P,

יש ברשותי מחשב עם AXP 1600 plus ו geforce 3 ti 500, וטמפ' המארז שלי מאוד גבוהה. המארז הוא מארז midi tower דיי קטן ויש בו שני מאווררים חלשים - אחד מכניס אוויר מקדימה והשני מוציא מאחורה. ב full load המעבד יכול להגיע עד 57 מעלות בערך כשלא דולק מזגן וכשכן דולק אז עד 53 בערך, אבל כרטיס המסך במאמץ יכול להגיע עד 73 מעלות!! הכרטיס הוא של חברת אזוס ובעזרת ה smart doctor שלהם שהיא תוכנה לניטור כרטיס המסך אני יכול להוריד את הטמפ' בסביבת ווינדוס ל56 מעלות ע"י שימוש באופציית ה enable dynamic graphic cooling שמורידה את מהירות השעון של הכרטיס ל80 מגה הרץ במנוחה. אז השאלה שלי היא איך אפשר להוריד את הטמפ'? ??? הביאו לי מאוור של Tt שדוחף 37 cfm וחשבתי לקדוח חור בדופן המארז. קראתי את המדריך…

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  3. Started by idan3072,

הראשון : VANTEC AeroFlow TMD VP4-C7040 FOR P4 השני : ZALMAN CNPS7000A-Cu השלישי : Thermalright AX-478 בלי מאוורר אם אפשר לדרג אותם אשמח... כאילו מהטוב ביותר לגרוע

• 13 תגובות
    • 783 צפיות
  4. Started by blueboy,

סוף סוף אחרי שקראתי את המדריך באתר על אוברקלוקיג למעבד חמשה פעמים הבנתי איך העניין פועל, וברוב טיפשותי הלכתי ישר לביוס והעלתי את ה-FSB ל-160 ואחרי זה ניסיתי לעשות ריסיט למחשב אבל הוא לא פעל לי...אז עשיתי ריסיט לביוס, ועכשיו אחרי שלמדתי מהטעות שלי התחלתי להתקדם צעד אחרי צעד והצלחתי להגיע ל-150 אבל אחרי שאני פותח משחקים ואת 3DMark2001 אחרי כמה שנית הם נסגרים, אז יש לי כמה שאלות : 1- הבעיה נובעת מהתחממות של המעבד? (הטמפ עם OC היא 68) 2-הצלחתי להעלות את ה-FSB בלי לפתוח את המכפלה של המעבד, איך זה? תודה מראש. ;D

• 10 תגובות
    • 783 צפיות
  5. איך אפשר לעשות את זה?

• 8 תגובות
    • 783 צפיות
  6. יש לי אחד של samsung 2700 256MB DDR ואחד של GEIL256MB 3200DDR ערכתי והוספתי... מעבד axp2400 לוח epox8rda+

• 11 תגובות
    • 783 צפיות
  7. המעבד הוא מסוג PALOMINO. (כבר גיליתי שזאת היתה טעות לקנות, לא היה לי מושג שיש סוג אחר בשם T-BRED) ההיטסינק שעליו הוא של זלמן נדמה לי דגם ה- 6000. המשחה הטרמית היא זאת שקיבלתי עם ההיטסינק. במצב של עומס החום ממריא ל-60 (!) מעלות (וזה עוד בצל). אפילו עם מארז פתוח ומאוור ביתי על המעבד לא הצלחתי להוריד אפילו מעלה. רק הלוח ירד באיזה 8 מעלות. האם זה טבעי? מה עושים, זה נראה לי חם מידי... המחשב לא נמצא ב-OC. ולא היו לי מעולם קריסות כתוצאה מהחום הזה. אני פוחד אבל שהמעבד יהרס... אם למשהו יש מעבד זהה, ורוצה להזדהות עם חום גורלי מוזמן. ולכל החברה שיכולים להמליץ על פיתרון מיזוג - אנא קררו את הילד...

• 6 תגובות
    • 783 צפיות
  8. זה המודאג יש לי לוח (לא לצחוק) ASUS p4s533 ואני לא מוצא בביוס ת'אפשרות להאצת מהירות מעבד,החלטתי לעשות לו Oc כי סידרתי את הטמפרטורות הגעתי ל30 מעבד 28 לוח במנוחה אז חשבתי לנצל אותם... דרך אגב לכל המנהלים ה"נחמדים" ש"אורבים" כאן,אני מקווה שלא עשיתי איזה בעיה עם הכותרת או משהו...

• 13 תגובות
    • 783 צפיות
  9. המעבד (1.7GHz 478) מסתדר רק עם היטסינק ומאוורר גנריים כבר שנתיים. הטמפרטורות בIDLE הן 38-45 ובשעת עבודה גם יכולות להגיע ל60. האם יש סכנה כלשהי במריחת Arctic Silver 5, שהוא יישרף לי? כי אם כן, אני לא אמרח ואמשיך ככה. בנוסף, האם כדאי למרוח גם על ליבת כרטיס המסך שלי? (Radeon 9000 Pro) תודה..

• 15 תגובות
    • 783 צפיות
  10. Started by elad the master,

http://www.inno3d.com/products/geforce_fx/fx5900xt.html מה אתם אומרים על הכטיס מסך ככה איך הוא במצב סטוק ? מה אפשר לעשות איתו באובר ? אני יכול להשיג אותו ב400 שקל...

11. Started by FlipM0de,

נראה לי שהמאוורר המקורי שבק חיים, גם אחרי שניקיתי אותו הוא עדיין לא פועל. :-\ האם עדיף לנסות לתקן אותו או פשוט להתקין מאוורר נוסף חלופי ואם כן אז איזה סוג?

• 11 תגובות
    • 783 צפיות
  12. Started by bad-sector,

יש לי פה מחשב של דוד שלי P4 1.7 (אני יודע ) בקיצור הוא עגלה רצינית כשלעצמו השאלה אם ניתן לעשות לו איזה OC נחמד ? יש לו קירור סטוק (שאני זוכר שהקירור של אינטל מספיק למעבדים האלה), לוח אם MSI 645 ULTRA עם צ'יפסט של SIS וזכרונות השד יודע איזה... יש איזה דרך לעשות OC בטוח ללא מתחים (אולי רק מתח למעבד)? כי אני ממש לא זוכר איך עושים OC למעבדים האלה אז אני אשמח לקבל עזרה... אני לא זוכר מה ההגבלים של המתחים (כאילו לאן אסור להגיע) ומה צריך להעלות חוץ מ FSB, איך עושים מחלקים בלוחות הישנים וכל הדברים... בקיצור - תמיכה זריזה ומהירה אודה לכם אם תעזרו בהקדם כי אני צריך להחזיר לו את זה עוד היום ואני רוצה להפתיע אותו קצת... (לא מצפה ל 3000MHZ אבל אפילו שיפור קטן יהיה נחמד...) …

• 10 תגובות
    • 783 צפיות
  13. Started by Wreckovski,

אני לא מבין את זה! זה ייתכן? הרי שזאת תושבת 754 רגילה לחלוטין!!! למה לעזאזל הוא לא עולה? כ"כ בניתי עליו! יש סיכוי שמישהו משתמש בלוח הזה ויש לו XP120? או אולי שמעתם? או אולי אתם יודעים איפה לחפש? אלוהים אדירים, אני לא רוצה להאמין שזה אפשרי! אה-הא, הבנתי, Gigabyte מכניסים פלסטיק כלשהו מתחת ללוח אם... ואני צריך להחליף אותו באחד סנטדרטי איפה אני משיג? איך אני מחליף? זה שוטטה את זה בכלל? או שאני קונה XP90 במקום?

• 10 תגובות
    • 783 צפיות
  14. חבר שלי הביא לי את האתר הזה.. הורדתי פה איזה תוכנה אני לא זוכר איזה.. ושיניתי משהו בMHZ של משהו אני לא זוכר.. עכשיו המחשב מתחמם לאלה לאיזה 70 מעלות לא יודע כמה... והכל עובד לאט ושאני לוחץ על ALT CTRL DEL אני מסתכל אני רואה שה explorer.exe עובד על 150 זיכרון משהו מוזר... והכל כמעט נתקע בבקשה איך אני יכול להחזיר למצב הרגיל

• 13 תגובות
    • 783 צפיות
  15. המפרט שלי בחתימה שתבינו על איזה מערכת מדובר. בגירסאת ביוס 1.3 הגעתי לOC מעולה על קירור סטוק של 2.6GHZ עכשיו אחרי שעדכנתי ל 1.4 אני לא עובר את ה 2.3GHZ אבל ללא OC גירסה 1.4 בבנצ'ים נותנת יותר נקודות.. לדוגמה אני מקבל 9700 על המעבד ב AM3 ועם גירסאת ביוס 1.3 הייתי מקבל 8400 על המעבד ב AM3 בקיצור מסקנה שלי גירסאת הביוס החדשה תומכת סוף סוף ב VENICE כמו שצריך אבל דופקת את עניין ה OC מישהו נתקל בבעיה דומה? הנה הפירוט של עדכון הביוס 1.4 K8N Neo4 Platinum (MS-7125) V1.4 BIOS Release ---------------------------------- 1. This is Award BIOS release 2. This BIOS fixes the following problem of the previous version: - Support AMD K8 reversion E stepping CPU. - Update NVPXE version to…

• 3 תגובות
    • 783 צפיות
  16. Started by The_Byter,

שוב שקרים בOCDB הפרוייקט האחרון של הליצן "PCingAddict". http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=311 Barton 2500+ @ 3140MHz עם קרור מים - אין דבר כזה. או חנקן נוזלי או גז עצבני. לא יפה לשקר...

• 9 תגובות
    • 783 צפיות
  17. עם אני עושה בלוק קירור מים מאלומיניום זה טוב?

• 13 תגובות
    • 783 צפיות
  18. Started by yotamavi,

הAccelero X1 מתאים לו? ואם כן אז כדאי לי להתקין עליו? או שהקירור שלו מספיק לאוברקלוק חביב?

• 1 תגובה
    • 783 צפיות
  19. Started by Yaron-Cohen,

יש לי לוח של K8 ללא פלטה אחורית...איך אני מתקין את הBT?. צריך לפרק את כל הלוח בשביל זה?

• 10 תגובות
    • 783 צפיות
  20. Started by shay7629,

יש לי 6800GT PCI-E של PNY , ואני מעוניין לרכוש 8600GT עם קירור פסיבי הכי זול שמצאתי (פלונטר), יש להם אותו כרטיס עם קירור אקטיבי אבל אני לא מכיר את החברה - SPARKLE יהיה לי אפשרות לקחת את הקירור מה6800GT ולהחליף עם הקירור של ה8600GT , החורים מתאימים?

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  21. זה מחשב חדש.. אני משתגע!!!! עשיתי OC באמצעות התוכנה של GIGABYTE (דרך הווינדווס) הגעתי לבערך FSB של 350MHZ ואז היא אמרה לי לתחיל מחדש את המחשב. הפעלתי מחדש ועכשיו המחשב לא מגיע בכלל לביוס... הוא מפעיל את המאוררים (בקושי), האורות הירוק וכתום נדלקים ונכבים תוך 2 שניות. ולמען השם אני לא מצליח להוציא את הCMOS! (חשבתי שזה יעזור...) הצילו! (מפרט ראשון בצד) נפתרה הבעיה! הצלחתי להוציא את ה-CMOS.. החזרתי אותו והכל פועל כשורה.

• 3 תגובות
    • 783 צפיות
  22. Started by PoHuisT,

Today I was at my girl house and installed some stuff Well I decided to check Pc overclocking ability : Cpu: Amd 3.0ghz Mem: 400Hz (Adata) I reached 265FSB 1:1 !!! how can it be it is 400hz mem? I think with 2.8v i can get 270 With my mem i cant get more then 230

• 9 תגובות
    • 782 צפיות
  23. Started by CocaCola,

שלום לכולם,יש לי מארז SHARK של טרמל טייק עם הרשת בצד והזרימת אוויר במארז היא לא ממש טובה. הטמפ' יחסית בשמיים של הסיסטם. יש מאוורר אחד שמעיף אוויר פנימה על הרדיאטור(ערכת קירור ביג ווטר) ומאוורר אחד מקדימה על הכונן הקשיח ומלמעלה אני חיברתי בעצמי מאוורר נוסף שמוציא אוויר החוצה. השאלה שלי היא,אם אני סוגר עם פרספקט את הרשת מפנים ולמעשה יוצר מארז סגור,הזרימה תשתפר? מקדימה יהיה מאוורר שמכניס פנימה וגם המאוורר מאחורה יכניס אוויר ומלמעלה המאוורר יוציא אוויר את האוויר החם החוצה,רעיונות? תודה לכל מי שעוזר.

• 9 תגובות
    • 782 צפיות
  24. Started by Qball26,

אני משתמש ב-SpeedFan, תוכנה נחמדה, שרבים המליצו לי עליה. שימו לב מה היא מראה לי היום: ה-51 מעלות פחות מטריד אותי כמו שה-75 מעלות המטורפות האלו ... יש למישהו מושג מאיפה זה נובע ?! מה יכול להיות כל כך רותח במחשב הזה ??? יש לי בו שני מאווררים מאחורה, מאוורר צידי, עוד מאוורר שמקרר את הדיסק קשיח 200GB, ואחד חדש שקיבלתי היום שמקרר את ה-ChipSet שלי. כמו כן.. אפשר לקבל עוד קישורים לתוכנות שבודקות חום של המחשב תודה.

• 13 תגובות
    • 782 צפיות

דיונים חדשים בפורומים