אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי קירור של חברת thermaltake מדגם volcano 7+ (ה+ צריך להיות אחרי ה7 וכן זה דגם ישן למעבדי P4) מידע עליו: http://www.tweaktown.com/reviews/188/thermaltake_volcano_7_hsf_review/index.html על הגוף קירור יש מאוורר 70MM שלהפתעתי יכול לצאת בקלות רבה והוא בגודל של מאוורר 70MM רגיל אני רוצה להחליף את המאוורר הזה למאוורר אחר ורציתי לדעת אם זה אפשרי בהתחשב בזה שלמאוורר רגיל אין כבל נתונים (לפי מיטב ידיעתי) ואת הסוויץ של המהירויות שמקבלים עם הקירור אין לי לצערי תודה רבה לעזורים
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קבלתי את הטוניק בגרסת הלא LED, ובא לי מאוורר LED איזה מאוורר שהוא לפחות ברמה של המאוורר של הטוניק (או אפילו יותר חזק ממנו) שהוא LED ויש לו בקר שליטה חיצוני ? ואמרו שהמאוורר של הטוניק הוא ממש טוב, מה הזרימת אוויר שלו ? והאם בכלל שווה להחליף ? (תקציב לא משנה)
-
- 5 תגובות
- 542 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרטיס מסך PCI-e בן בערך 3 שנים מתוצרת Winfast (כיום Leadtek) עם צ'יפסט Nvidia 7600GS. הלך לו המאוורר וכתוצאה מכך הוא מתחמם בקלות ומגמגם במשחקים. הכרטיס עלה בזמנו 700 ש"ח ולדעתי הוא מספיק טוב בשביל להריץ משחקים עם גרפיקה בינונית כגון Starcraft II. ניסיתי לפרק את שרוול הקירור בעצמי אבל לא הצלחתי. חבל לי להיפטר ממנו רק בגלל מאוורר קטן. האם זה משהו שאפשר לתקן בחנות אלקטרוניקה בפחות מ-100 ש"ח ? 8) תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי המאוורר שלו התחיל להרעיש. פתחתי את הלפ טופ, ורשום על המאוורר 5v, 0.30a. מצאתי באינטרנט מאווררים 5v, אבל 0.42a או 0.50a. הם נראים בדיוק אותו דבר. המחשב שלי הוא lg rd-580. אלה שמצאתי מתאימים למחשבים lg r568, r580. לפי מה שזכור לי- אותו דגם בדיוק, מלבד זה שהמחשב שלי הגיע ללא מערכת הפעלה ואלה כן. לא מצאתי מאוורר כשחיפשתי את הדגם שלי בדיוק. האם ניתן לחבר מאוורר עם צריכת זרם גבוהה יותר? מה המשמעות של זה? האם יסתובב פשוט מהר יותר? האם יכול להיגרם נזק? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מאוורר מעבד arctic cooling freezer 7 pro בן כמה שנים, שלאחרונה עושה לי בעיות או שהוא לא מסתובב בכלל או שהוא מנסה להתחיל להסתובב ולא מצליח וחוזר על על זה כל כמה שניות מה שיוצר רעש שדי מעצבן, ניסית לשמן אותו כבר כמה פעמים ולנקות אותו מאבק אבל כנראה שזה כבר לא מועיל, אשמח להמלצות עבור מחליף עבורו, תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף את המאוורר במעבד שלי 478 פ3 איזה מאוורר אתם ממליצים? לא בא לי להחליף היטסנק וכאלה! מעוניין במאוורר חזק!יותר מהמקורי של אינטל?
-
- 10 תגובות
- 797 צפיות
-
-
המאוורר המקורי לp4-prescott משנת 2002 וכבר מרעיש מאד. ראיתי מאווררים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5656 במחיר 50 ש"ח אבל לא נראה מקורי של אינטל ואני חושד שהוא ירעיש. לעומת זאת יש מאוור מקורי במחיר 61 ש"ח: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13534&catid=903 מאחר ומאד מפריע לי הרעש, האם החלפת המאוורר במאוררים שקיימים היום בשוק תפתור לי את הבעייה?
-
- 6 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה להחליף את המאוורר למאוורר אחר שיהיה שקט יותר, ואני צריך לדעת כמה דברים: 1. יש סכנה כלשהי בהחלפה? (אני יודע שזה הלחמה, זאת לא הבעיה!) 2. המאוורר יפעל תמיד על 100%? (ג'נרי, 2 פינים..) האם יש צורך לקחת מאוורר שיודע לשלוט על עוצמה הקירור בעצמו? למשל זה ששומר על טמפ' בין 32 ל38. זה ריאלי בספק? 3. יש סיכוי שהחדש לא יקרר מספיק? (עד 31CFM) אני יודע שהכי פשוט וטוב זה לקנות ספק, אבל זה לא כל כך ריאלי כי אבא שלי עקשן..
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני קצת אובססיבי לרעש ועדיין רוצה מערכת גיימינג בסלון אצלי. המפרט הנוכחי שלי הוא (מארז corsair 250d): - מעבד Arctic cooling 11 LP - מארז: Corsair AF120L & AF140L - ספק כוח Corsair CX430M כל האוורור פחות או יותר זול / הגיע עם המארז - ורוב הזמן המאווררים של המארז והכרטיס מסך כבוים וגם שנדלקים, לא עושים רעש חריג. המאוורר בספק כוח לעומת זאת עושה רעש די מעצבן... אני מעוניין להחליף את המאוורר בספק כוח שלי למשהו שקט יותר, ומסרטונים ביוטיוב זה לא נראה כזה מורכב. השאלות שלי הן: 1. כמה זה מורכב באמת? (למישהו עם חוש טכני סביר) 2. בסרטונים ביוטיוב הקונקטור עצמו נראה שונה ממה שמגיע עם המאווררים - או שדמיינתי? ובכלל איזה קונקטור צריך? 3. איזה מאוורר לקנות? של מעבד?…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. במארז שלי יש מאוורר 24CM גדול בצד ומאוורר 80 מאחורה. חוץ מזה בספק יש מאוורר 120MM שמוציא אוויר לכיוון תכולת המארז (למטה הכוונה). אני רוצה להחליף מאוורר לספק, עד כמה חשובה דחיפת האוויר במקרה הזה ? האם מאוורר של 30 CFM ומטה יספיק ? בנוסף החלטתי כרגע ללכת על COOLER MASTER LONGLIFE כמאוורר לגב המארז, אני מעדיף לא ללכת על הNOCTUA P12 או S12 בגלל שלCOOLER MASTER יש 69CFM עם 19 דציבל לעומת הנוקטואה P12 שהוא 54CFM ל19 דציבל או לעומת הS12 שהוא 48CFM לעומת 17 דציבל. כנראה אני אשתמש באיזושהי תוכנה או במשהו אחר כדי להוריד את המהירות של הLONGLIFE ככה שהרעש יהיה קטן יותר אבל בכל זאת הוא ישאר בטווח ה50-55 CFM. הערות ? כדאי להחליף מאוורר לספק או שזה לא מומלץ ? יש לי ספק ג'נר…
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז compucase 6A19, עם מקום ל 2 מאווררים, אחד נמוך בקידמת המארז באיזור הדיסקים, והשני גבוה יותר בצד האחורי של המארז. בקידמת המארז נמצא המאוורר הסטנדרטי שהגיע עם המארז והוא יחסית חלש, היה לי מאוורר אחורי thermaltake TT-1225 שנשבר. במחשב מותקנים שלושה HD ולפעמים אני מריצה ישומים גרפיים כבדים. אני מעדיפה להתקין מאווררים יחסית שקטים. 1. ראיתי המלצות מבחינת עוצמה ורעש על NOCTUA NF-S12B FLX ב 95 ש"ח. האם כדאי לקנות אותו ? האם יש מאווררים טובים יותר בסדר גודל הזה של מחיר ? 2. האם מספיק שאחד המאווררים במארז יהיה חזק, או שכדאי להחליף את שניהם ? 3. אם משתמשים במאוורר אחד חזק ושני חלש, איך כדאי למקם אותם ? להכניס אויר עם החזק ולהוציא עם החלש, או להיפך ? תוד…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי גוף קירור ישן והמאוורר שעליו כבר עשה את שלו ומתחיל ממש להרעיש רציתי לדעת אם אפשר להחליף רק את המאוורר, אם כן, איפה ניתן להשיג משהו שקט ? תודה
-
- 4 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום, במסגרת החלפת המאווררים במחשב שלי, גיליתי שהמאוורר של ה-PSU מאוד מרעיש בעומס. מדובר ב-Corsair VX550W, וזו תמונה שלו שמצאתי באינטרנט: חיפשתי באינטרנט את הנתונים של המאוורר הזה (תמונה מצורפת): http://www.addausa.com/specifications/92-120.pdf פתחתי לפני כשבועיים את המאורר, ניקיתי ושימנתי עם שמן מנוע, אבל עדיין יש רעש חזק בעומס. כנראה שהספק מתחמם מאוד. ב-IDLE הוא די שקט, אגב. האם יש מאוורר תחלופי במחיר סביר שיהיה שקט יותר?
-
- 31 תגובות
- 11.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז Thermaltake Spedo Advance http://www.thermaltakeusa.com/product.aspx?c=1400&id=1829#Tab2 בחלק העליון יש מאוורר: 230 x 230 x 20mm fan, 800rpm, 15dBA לצערי הוא 'מת', לא עובד (אם מנסים לסובב ידנית הוא מאוד נוקשה) ואני רוצה לדעת אם אפשר להחליף אותו במאוורר אחר, או אפילו זוג מאווררים למשל 12 ס"מ מישהו יודע אם במקום המאוורר 23" יש מקום להכניס בכלל מאוורר אחר? תודה מראש! עריכה: עכשיו מצאתי שמוכרים מאוורר 23" באייבורי למארז שלי. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8125 המחיר הזה סביר למאוורר כזה? נראה מחיר גבוה קצת.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם ניתן להחליף את המאוורר בלוח הזה במשהו גדול, זול ושקט? אני לא מתכנן OC. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי AEROCOOL EXTREME http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=aerocoolext ורציתי לדעת האם החלפת המאוורר שלו בSMARTFAN2 תעזור? לא שיש לי בעיות אבל הטמפרטורות הם בערך 43~ בLOAD עם OC ו3200@2600 אני רוצה להגיע ליותר ללא בעיות טמפרטורה והמאוורר שבא עם הAEROCOOL הוא טוב אבל ממוצע. תודה על העזרה!
-
- 7 תגובות
- 574 צפיות
-
-
אהלן , לאחר שהמאוורר של הכרטיס מסך(GT240) עבר כל גבול עם החפירות הוחלט להעיף אותו ולשים מאוור רגיל של מארז. ההחלפה היתה מאוד קלה להפתעתי. כמעת ולא שומעים את המאוור והטמפרוטה ירדה ב 3 מעלות במנוחה ו 2 במאמץ סה"כ היה שווה בשביל השקט. הנה התמונות : 1. פירוק הצלעות קירור והמאוורר 2.תפיסת המאוורר ה"חדש" על הצלעות באמצעות אזיקונים(שתפסו אותו מצויין ואין רעידות) 3.הכרטיס מסך בפעולה בסופו של דבר קיבלתי גם שקט וגם תוספת קירור ללא כל עלות. עריכה:הייתה בעיה עם התמונות עכשיו סידרתי
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
האם אפשרי?[br]פורסם בתאריך: 10.12.2010 בשעה 19:05:43 מצאתי בחנות laptopexpert ב-200 ש"חמישהו פעם רכש מוצר בlaptopexpert? איך הם? לא יקר "קצת"?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברה ניראה לי שספיקת האוויר של המאווררים הזעירים והרועשים של לוח האם וכרטיס המסך כל כך עלובים שניתן להחליפם על-ידי cpu HEATSINKS ברשותי: שני גופי קירור של מעבדים --אחד ביניוני והשני ענק מדחום מיקצועי עד 250 מעלות דבק טרמי arctic alumina adhesive משחזת דיסק יהלום לחיתוך והתאמה של גופי הקירור המקוריים להדבקה של גופי הקירור הנוספים עליהם השאלות שלי למביני עניין הן: מה מיתחמם יותר המעבד הגרפי או ה-northbridge ? עד איזו טמפרטורה הם יכולים להגיע מבלי שניגרם נזק בילתי הפיך ? על איזה ציפ כדאי לשים את ההיטסינק הענק ? אם עשיתם משהו דומה או שניתקלתם ברשת באיזה אתר אמין שבו יש מדריך שיכול לסייע , אנא תירשמו את הלינק כאן
-
- 9 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מארז antec p101 silent ,כאשר רק צמד כלובי האחסון התחתונים מורכבים. הוא מגיע עם 3*120 מאווררי סטוק מקדימה ו1*140 מאחורה. יש להם שני מצבים..במצב החזק הם קצת רועשים לי (התמיכה הראשית של אנטק לא יודעים לספק עליהם שום נתונים מעבר למהירות סיבוב של 1500 rpm). אני רוצה להחליף אותם במאווררי נוקטואה- 3* nf-s12a pwm ואת האחורי ב nf a14 pwm.. האם יהיה שיפור ברמת הרעש והקירור(גם אם ברמת ה1-2 מעלות)? האם יש המלצה על מאווררים אחרים? A12x25 יעשו עבודה טובה יותר?כי נראה שעם מהירות סיבוב של 2000 rpm הם יהיו רועשים הרבה יותר.. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום, קניתי אתמול את ה-CM 690, אשר מגיע עם 3 מאווררים: Front :120 mm Blue LED fan x 1, 1200 rpm, 21 dBA, Rear : 120 mm standard fan, 1200 rpm, 21 dBA, Top : 120 or 140 mm fan x 2 (optional), Bottom : 120 mm fan x 1 (optional), Left: 120mm fan x 2 (one is optional)-up to 140mm fans הבעיה היא שהמאווררים האלה רועשים מדי עבורי. רק לצורך השוואה, ה-BIG TYPHOON VX שלי מוציא16DBA 21DBA זה כמעט פי 2 רעש מ-16DBA. לכן, אני מעוניין להחליף את המאווררים למשהו שקט יותר. לא אכפת לי אם הם יהיו קצת פחות יעילים ממה שהגיע עם המארז, אבל חשוב לי שהם יהיו שקטים ושלא יתפרקו אחרי חודשיים. 1. מה כיוון המאווררים הנוכחיים (אויר פנימה או אויר החוצה)? 2. האם ניתן לקנות מאוורר עם פילטר נגד אבק? 3. ה…
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את המאווררים המקוריים המגיעים עם ה-ANTEC P180 למאווררים שקטים יותר להחרשה מוחלטת של המארז. המארז שקט מאד אבל עדיין נשמע רחש המאווררים (חלש אבל נשמע). המדובר ב-4 מאווררי 120. איזה מאווררים מומלצים, כמובן הדגש הוא על השתקה מקסימלית והם גם צריכים להתאים למארז ולהיות עם בקר מהירות.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי את המארז הבא:http://www.thermaltake.com/products/xaser3/v1000a.htm במארז יש פאנל לשליטה על המהירות של המאווררים:http://www.thermaltake.com/products/hdcooler/hardcano9.htm עכשיו השאלה שלי היא שאם אני מחליף 2 מאווררים לזה:Thermaltake 80mm Smart Fan 2 with "Coolmod"(מאווררים עם אור כחול) עדיין תהיה לי אפשרות לשליטה על המהירות שלהם או שזה לא אפשרי במאווררים האלה?
-
- 4 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אז ככה... יש לי מארז Supertalent fulltower aluminium ואני מעוניין להחליף\להוסיף מאווררים ליעילים יותר ושקטים יותר כי המארז בא עם 2 מאווררי 80 ג'נרים שעושים הרבה רעש ופחות אוויר. חשבתי על הקיט של טרמלטק שבא עם 4 פאנים 80מ"מ +פאנבאס או השני שבא עם 2 של 80 ו2 של 120 למרות שעשיתי חיפוש עליהם בפורום לא היתה דעה מגובשת מספיק, עכשיו הבעיה שבמארז שלי יש 4 מקומות למאווררי 80מ"מ ו120 יהיה קצת בעיה. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 663 צפיות
-
-
מדובר בספק Antec true 380W המאווררים עשו כבר את שלהם, וגם שימון לא עוזר. מכיוון ששקט מאד חשוב לי אני נצמד להמלצות SPCR מאווררי נקסוס זמינים בארץ, אבל על דגם 92mm נאמר: מכאן שאינו מתאים כ"כ כמאוורר ספק. 1. האם גם ה-80mm של נקסוס הוא Sleeve bearings 2. יש מאווררים נוספים מרשימת המומלצים שלהם שניתן להשיג בארץ? ריפר. עריכה: לא יודע איך פספסתי את זה אבל כל מאווררי הנקסוס הם מסוג Sleeve ולכן יהיו פחות מתאימים. - יש בארץ Scythe Kama Flow? - מה אתם ממליצים?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-