עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by B@Kss,

אהלן קניתי היום Kaze Server 5.25" Fan Controller וכשבאתי להתקין אותו הבנתי בעצם שאין לי שום מאוורר שאני יכול לחבר כי שלושת המאווררים שלי ( המקורים של אנטק P182 ) באים עם חיבור MOLEX (החיבור העבה מהספק). הצלחתי לאלתר מתאם בסגנון הבא: כמצופה, הבקר לא מסוגל לקורא את המהירות כי חיברתי אליו רק 2 חוטים של פלוס ומינוס לכן לא מופיע כלום בRPM. כמה שניות ראשונות עם הפעלת המחשב המאוורר מתחיל להסתובב ולאחר מכן נעצר, סיבובי הבורר לא משפיעים עליו בכלל. כפי שנאמר כאן מתאם שכזה היה אמור להפעיל את המאוורר הספציפי הזה. מה יכולה להיות הבעיה? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. הנה המפרט: AMD 900Mhz ASUS A7V 133 384mb sdram Hercules 3d Prophet II pro geforce 2 לאחרונה החלטתי לעשות אוברקלוק אבל להפתעתי גיליתי שטמפרטורת המעבד מגיעה לרמות גבוהות מאוד של 65 מעלות ואף פעם אחת אחרי מאמץ של המעבד הגעתי ל67 מעלות. לוח האם גם הוא מתחמם מאוד ונמצא על 42 מעלות ברגע זה. יש לי מארז רגיל עם מאוורר אחד ועוד היטסינק ומאוורר טוב (מנחושת) למעבד. כמה שאלות: 1. מה הטמפרטורה הרגילה שאמורה להיות למעבדים מהסוג שלי? האם טמפרטורות כאלה נורמליות? 2. האם הטמפרטורות שהגעתי אליהן מסוכנות עד כדי שריפת המעבד או רכיב אחר בלוח האם? 3. מה אפשר לעשות כדי לקרר באופן משמעותי את המעבד (עוד מאווררים יעזרו? הרי יש לי היטסינק טוב למעבד)? אם מישהו מבין בעניין (ונראה לי שיש פה לא מעט כאל…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. לאחר קריאת כמה דיונים פה של משתמשים שבידיהם epox 4g4a+ עם מעבד 1.8 של אינטל מסדרת ה"עץ הצפוני" שהגיעו ל2.2 והחלו להגיד שהלוח אינו טוב ועוד הרבה בולשיט ... אני בעצמי באותה תקופה גם האמנתי פחות בלוח כי הגעתי עמו רק ל2.3 עד שכמובן אנטי_וירוס נתן לי טיפים חשובים . לזכרונות , מעבד ולוח תסתכלו במפרט ( מעבד 1.6 למי שלא יודע איפה המפרט ) מקווה שזה יעבוד : wcpuid קצת מסנדרה ( לא ידעתי מה להשים , אז שמתי את מה שנראה לי הכי הגיוני 8) הנה 3dmark , התוצאה יחסית נמוכה ( כנראה בגלל שאני משתמש בwin200 , אבל אני מעדיף את היציבות של win2k ופחות חמישה-עשרה פריימים מאשר את xp אבל זה לדיון אחר : הנה התוצאות , הזכרונות בראטיו של 4:5 ... מקווה שתבינו שישנם גם מעבדים עם ס…

• 7 תגובות
    • 896 צפיות
  4. Started by the_saint,

אני מחפש מקום באזור המרכז שמישהו יודע (מניסיון!) שאפשר לקנות בו מקדח כוס לקידוח במתכת בגודל של כ 120 ממ ומקדח בגודל של 80 ממ לקדיחה בפרספקס. הייתי כבר באלוהים יודע כמה סניפים של אייס ולא הצלחתי למצוא שום דבר חוץ.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Leo101,

שלום... אני רוצה לדעת אם החלקים שלי מתאימים לאוברקלוקינג....ואם כן, לאיזה ביצועים אני יוכל להגיע? כמו כן חשוב להגיד כמה אני אצטרך להשקיע בקירור....(אני מדבר מבחינת כסף)... החלקים: מעבד- intel pentium 4 2.8 Gh HT prescot' זכרונות- hyundai 256 mb ddr 400 לוח אם- gigabyte GA-8IPE1000-G תודה רבה לעוזרים.... ;D ;D

• 7 תגובות
    • 608 צפיות
  6. Started by arnoNz,

קניתי מחשב AMD athlon64 3000 venice twinMOS speed premium 433 512 x 2 dfi LP UT nF4 ultra-d OCZ modestream 520w נתתי למעבד מתח של 1.5 לזכרונות 2.9 וניסיתי אובר קלוק לא רציני לעבוד על fsb 222 במכפלה של 9 הורדתי תמכפלה של ה HTT ל 4 והוא נותן לי מסכים כחולים כל הזמן. המעבד מקורר עם xp-120 הוא ב idle משהו כמו 30 מעלות וב load 36 לזכרונות אין קירור והצ'יפסט עם קירור סטוק קיצר ברגע שאני שם ככה אני מקבל מסכים כחולים ולפעמים המחשב בכלל לא עולה... מה לעשות? איך הטמפרטורות של המעבד? בשביל לתת מתח גבוהה לזכרונות (3.2+) אני צריך לקרר אותם? תודה

• 7 תגובות
    • 607 צפיות
  7. Started by nivezrati,

שלום לכולם כאמור עכשיו הצלחתי להדליק את התאורה האחורית של הצג שלי הצג ממש סבבה והכל אבל הוא ממש מתחמם וחשבתי לשים לו את ההנגד של ה100 אוהם לכיוון התאורה ומה שהכי מפריע לי זה שהקונטרסט (התווים) שלא בשימוש כל כך כהים שבזוויות מסוימות כמעט קשה לקרוא את הכתוב יש לי נגד של 1000 אוהם ואני מתכוון לשים אותו לקונטרסט אבל אני לא יודע בבירור איך לחבר אותו אז מי ששם אחד כזה בבקשה שיעזור לי? ולמי שלא שם זה לא מפריע לכם? איך אתם מתגברים על זה? בתודהההה ניב ;D

• 7 תגובות
    • 573 צפיות
  8. ממולץ להשתמש באחרת ואם כן באיזו ??? או שהיא מספיקה??

• 7 תגובות
    • 618 צפיות
  9. Started by noam23,

אלו הנתונים שמודפסים על גבי המעבד: 6400 SL9S9 MALAY 2.13GHZ/2M/1066/06 L630A378

• 7 תגובות
    • 563 צפיות
  10. Started by yehob,

יש לימחשב 1500MHZ P4 ולוח אם של INTEL רציתי לדעת איך אני עושה OC דרך התוכנה RIVA TUNER אם אפשר לפרט את המהלכים שאני צריך לעשות... אם זה אפשרי בכלל.

• 7 תגובות
    • 771 צפיות
  11. Started by MonoMan,

אהלן אנשים! יש לי מעבד AXP1800+ על 7VRXP1.1 , כל התוכנות המודדות מראות לי טמפ' עבודה ממוצעת של 84 מעלות , אינני יודע עד כמה זה נכון , במהלך מאמץ המחשב קופא על יצרו , הורדתי את הבאס ל100 כדי שהמחשב יפסיק להתקע. יש לי גוף קירור סטנדרטי 70 על 60 מאוורר 60 על 60 (green power ) לגבי מהימנות מדידת הטמפ' , יכול להיות שהלוח שלי סוטה באיזה 10 מעלות בערך (gigabyte 7vrxp rev1.1) קראתי פעם באיזה פורום על מישהו שטען שיש בעיה כזו בלוח , ידוע לכם על בעיה כזאת? לפני שאני מתחיל להכנס לוויכוחים עם החנות לגבי הלוח והמעבד המקוללים , רציתי לעשות משהו עם הגוף קירור - להוציא אותו ולמרוח מחדש את הגריז . לשאלות: שמישהו יסביר לי מהי הדרך האפקטיבית ביותר? אני שמתי קמצוץ על הליבה…

• 7 תגובות
    • 931 צפיות
  12. Started by DeadlYAciD,

+40 מעלות ב idle הגיוני?! שלום לכולם! יש לי בעיה קטנה עם המעבד שלי המעלות שלו גבוהות מהממוצע בוא נגדיר את זה ככה... ניסיתי להחליף ספק כוח אבל זה לא עזר סידרתי את החוטים טוב יותר וזה ירד במעלה... שמתי מאוורר מכניס ואחד מוציא :-\ אוקיי אז ככה הנה מפרט: Processor(s): Model : Intel® Pentium® 4 CPU 2.00GHz P4N (Northwood) Pentium System Mainboard: Gigabyte Technology Co., Ltd. ( Model : SiS-645 GA - 8SRX ) המעלות ב idle: 40-44 זה נע מדיי פעם... הנה תמונות של המארז מבפנים: המארז מבפנים בכלליות (ניתן לראות את החוטים..): המאוורר של המעבד והמאוורר שמוציא אוויר: מאוורר שתלוי על אחד הכרטיסים מופנה לכיוון המעבד ולמעלה (בתקווה למשהו טוב...): מאוורר שמכניס אוו…

• 7 תגובות
    • 817 צפיות
  13. Started by GRINFELD,

ביקשו שאני ישנה את הכותרת, אז זה הכי קרוב. הייתי בהום סנטר ואייס ורציתי לקנות חלון פרספקס ומקדח כוס ועוד כל מיני דברים ואני מזה מעוצבן. לא היה להם כלום !!! כל התכנון שלי לחלון ולמאוררים עכשיו נתקע ואני צריך ללכת לא יודע לאן ולמצוא מקדח ואת כל הדברים. בקיצור לא ממש היום שלי

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  14. Started by BassMan,

אז כך... גם לי יש את ה AXP2500+ עשיתי קצת OC ועכשיו אני בבאס 200 ומכפלה 11 המעבד ב 52.5 מעלות ובמאמץ ~ 55 מעלות המארז מאוורר היטב ועל המעבד יש את ה DP 101 (לא רציתי אותו אבל זה זמני) נשמע לכם הגיוני ה טמפ'? אם חסר לכם עוד פרטים תשאלו....

• 7 תגובות
    • 739 צפיות
  15. Started by Murmur,

שלום, אני מנסה להרביץ OC בינוני פלוס לצרכי שימוש ארוך טווח ל-E6500 של אינטל. הלוח שלי הוא Gigabyte P35-DS3L שעשה עבודה יפה ב-OC עם ה- E2160 שהיה קודם. זכרונות 800 MHZ ספק Antec Neo 430 קירור Thermaltake Max Orb בינתיים העליתי באס ל-300 ושמתי מחלק זכרון 2.5 (ככה שהזכרון עובד ב-750 מה"צ) - עם המכפיל X11 אני מגיע לתדר עבודה של 3300 MHZ. השארתי את המתחים באוטומט ובעומס (עם ORTHOS) המעבד מגיע לטמפ' של 66-67 מעלות, במתח 1.385V (אוטומט בביוס, כאמור). האם אפשר להעלות תדר ולהוריד טמפרטורה עם מתחים גבוהים יותר למעבד? קראתי אפשהו שלא מומלץ לליבות 45nm לעלות ל- 1.4V אולי להוריד את המכפלה ולהעלות תדר יעזור? אנא עזרתכם, תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by ברק2000,

הטמפרטורה של חלקי המחשב שלי בזמן מנוחה היא? מעבד: 49 aux:26 סביבה:32 כרטיס מסך:57 מערכת:43 השאלה היא אם הטמפרטורה גבוהה מדי :s05:

• 7 תגובות
    • 550 צפיות
  17. Started by ShadowFlame,

יש לי פנטיום 3 עם ג'יגההרץ אחד. האם כדאי לי לעשות אוברקלוקינג, ואם כן על איזה HS/F (רצוי זול מאוד) אתם יכולים להמליץ לי? ואין לי ממש הרבה כסף, אז אם אין פתרון זול ובטוח (שזה הכי חשוב), אני אוותר. אני גם לא אעשה אם אין סיכוי לשיפור גדול בביצועים.

• 7 תגובות
    • 934 צפיות
  18. Started by ktanta harta,

הרכבתי לי צג הוא עובד בסדר בתוכנה lcdcenter חוץ מבעיה שהוא לא עובד עם הגירסה האחרונה של mbm ואז זה לא מזהה לי הסנסור של המעבד בגירסאות ישנות זה עובד אבל כמו שאמרתי לא טוב אז עברתי לתוכנה קריסטל קונטרול אבל הבעיה איתה זה שנגיד אני רושם crystal אז הוא רושם חצי מילה בשורה העליונה ואת החצי השני בשנייה, אם תוכלו לפתור בבקשה את אחת הבעיות אודה לכם מאוד נ.ב. כזה יהיה גמור (כשזה יהיה מחובר לפאנל) אני ישלח תמונות לגלרייה

• 7 תגובות
    • 983 צפיות
  19. כאשר אני שם את התזמונים של הזכרונות שלי על 5-3-3-3 -2.5 המסך פשוט מסרב להדלק ! וזה לא מקרי ניסיתי את זה כמה פעמים ובכולם נדרשו לי שעות להדליק את המסך מחדש כדי להכנס לביוס, וכאשר שיניתי את זה הכל הסתדר !

• 7 תגובות
    • 681 צפיות
  20. Started by ftzahi22,

קניתי מפרט שמכיל : מארז ANTEC 1080B , זלמן 7700CU , כ.מסך GIGABYTE X800XL SILENTPIPE הסיבה העיקרית לחלקים האלו היא הרעש המינימלי שהם אמורים לעשות. המחשב רועש !! -- נראה לי שבגלל המאווררים של הANTEC זה מבאס לי את התחת -- מה דעתכם ?? מה לעשות מה להחליף ולמה ??

• 7 תגובות
    • 512 צפיות
  21. Started by Or ei,

האם המשחה מתאימה גם לצ'יפים של כרטיסי מסך ??

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, היום חיברתי לראשונה את המחשב שלי לחשמל. עדיין לא סיימתי את הבנייה אבל העלתי את ה bios כדי לראות שהכל עולה. הממתח על המעבד נראה לי גבוה וגם הטמפרטורה. המפרט שלי הוא: i7 4790K GA-z97m-d3h Asus r9 290 direct cu OC 8gb ram @1600 מארז: fractal design arc mini מגיע עם 3 מאווררים- 140ממ עליון 120ממ יניקה קדמי ו 120 ממ פליטה אחורי. קירור מעבד: scyte mugen 3 rev b + משחה טרמית של Noctua nt-h1. ספק: seasonic m12 II 620W כרטיס מסך לא מותקן כרגע. מארז פתוח משני צידיו. כשנכנסתי ל bios ראיתי את המסך המצורף למטה. נראה שהמעבד עובד ב 4.4ghz ב 1.416v עבור ה vcore. האם הלוח ממהיר לי את המעבד דיפולטיבית ? איך אני מבטל את זה ? המעבד מתייצב על 38 מעלות עם המאווררים בחצי מהמתח המת…

• 7 תגובות
    • 5.1k צפיות
  23. ברצוני לקנות מערכת קירור מים. יש כמה דברים שאני מתלבט בינהם. אך לפני זה אני אומר מה יהיה התפקיד של המערכת.. קירור למעבד במקום הTUNIQ שברשותי. הרעש לא כל כך משנה לי. כי המעבד שלי נמצא בOC מאוד חזק ואני מעוניין לתת לו אולי קצת יותר ושהטמפ' יהיו טובות ונמוכות. אז השאלות שלי הם: 1. עדיף לקנות מערכת כמו ה735 של TT ? או עדיף מערכת קירור שאני יקנה חלקים חלקים, של חברות אחרות? האם TT שווה בכלל בקטע הזה של קירור מים? 2.להזמין מחו"ל זה שווה? אני שמתי לב להשוואות מחירים בין הארץ לחו"ל ואלה השוואה בין 550 שקל לבין 180 לגביי אותו החלק. 3.זה יהיה כל כך משמעותי בין מערכת של 735 לבין מערכת עם חלקים כמו חברות של Swiftech ? לגביי המחיר הוא סביבות ה800 שקל.

• 7 תגובות
    • 659 צפיות
  24. Started by MDK,

בדקתי בspeedfan והטמפ' הם ככה: hdd: 81 !!!!!! cpu: 56 במנוחה mobo: 39 במנוחה אני מאמין כי זה מאיט את הכל......... איזה גוף קירור ומאוורר אתם ממליצים למעבד שיעשו את העבודה = יקררו טוב ולא בשביל OC...? : ואיך אני יכול להתגבר על בעיית החום של הלוח וההרד דיסק...? תודה מראש, מתן

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  25. Started by Vatos-Locos,

אני יודע שעל הקטודה שלי (הנאון הארוך) אני לא מסוגל להסתכל ישר בעיניים כי זה מסנוור אז איך אפשר להסתכל על הקטודה העגולה שיש על המאורר ?

• 7 תגובות
    • 769 צפיות

דיונים חדשים בפורומים