אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
יש כאן מישהו שהוסיף מאוורר מעבר למאוורר היחיד שהמארז מגיע איתו? האם אתה מוכן להעלות תמונה+הסבר? תודה!
-
- 9 תגובות
- 717 צפיות
-
-
אני בקרוב רוצה להוסיף מאוורר למארז שלי שיכניס אוויר. יש לי אחד למעלה מאחורה במארז שמוציא אוויר. אין לי מקום במארז לעוד אחד חוץ מזה שאני אוסיף עכשיו ככה שאני רוצה שהוא יעשה את העבודה. מדובר במארז mini tower. הטמפ' לא יותר מידי גבוהה. איזה מאוורר כדי לי לקנות?
-
- 5 תגובות
- 516 צפיות
-
-
אהלן חברים, אתאר ברשותכם את המצב בקצרה, אני כרגע עם מארז corsair 460x rgb, כאשר המארז עצמו הגיע עם שלושה מאווררי corsair SP120 rgb ששואבים אוויר מקדימה, כל אחד מחובר בנפרד לחיבור 4 פין בלוח, כמו כן ישנו מקום פנוי לעוד מאוורר 120 מאחורה. קירור המעבד שלי הוא corsair h100i v2 והוא כולל שני מאווררי SP120 שדוחפים אוויר כלפי מעלה דרך הרדיאטור. המעבד הוא ryzen 7 1700 עם אוברקלוק (רגוע, ל3800Mhz ובקר הזכרון מחזיק 32GB של זכרון על 3200Mhz) שיושב לו לרוב סביב ה30C. כרטיס מסך GTX1070 של Palit. עכשיו המקרה שקרה הוא כזה, הפעלתי משחק ברזולוציית 4K ולאחר זמן מה שמתי לב שלפחות חלק מהמאווררים פתחו מבערים ופצחו בסינפוניית רעש בSPL לא רע... מחקר קצר העלה את הממצאים הבא…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום ותודה שנכנסתם! אני מתכנן לעשות מוד לדלת שלי בקרוב.. ואני רוצה לשים בדלת מאוורר 120. זה המארז שלי (מצטער על האיכות. אין לי דיגיטלית ואני צייר גרוע ). http://www.geocities.com/darkkiller1988/maaraz.jpg במדריכים שבאתר עוסקים במספר מאווררים.. לי יש רק אחד... בגג אבא שלי לא רוצה שאני אשים מאוורר. אבל יכול להיות תשהוא יסכים בעתיד. לכן אני רוצה שתעזרו לי למצוא את המיקום המתאים למאוורר 120 שאני הולך לשים, עם התחשבות בזה שבעתיד אולי יהיה לי גם אחד בגג.. אני גם אשמח אם תמליצו לי להשתמש בהוצאת אוויר או הכנסה.. כי אני לא מומחה גדול.. מה שכן, אין לי אפשרות לשים את המאוורר ליד ההארד דיסק והכוננים, כי הם פשוט קרובים מדי לדלת.. שכחתי לציין משהו בתמונה שסרקתי: המאוורר של ה…
-
- 7 תגובות
- 560 צפיות
-
-
היי, קראתי טיפה על קירור, הבנתי שחשוב בעיקר שהאוויר ינותב למעלה ל-exhaust fan וליצור לחץ חיובי (יותר intake מ-exhaust) במטרה לצמצם את האבק. השאלה שלי - אילו היה לכם מאוורר שלישי (גם כן 14 ס"מ, מאותו סוג, של Fractal), היכן הייתם ממקמים אותו? אני חשבתי על intake מקדימה או מלמטה, אבל לא בטוח: כמובן, כלוב הקשיחים העליון שמסתיר את המאוורר שמגיע stock יוסר, אבל אם אוסיף מאוורר מאחורי כלוב הSSD, הSSD והHDD שלי יחסמו חלק מהאוויר. אני קצת חושש ממאוורר מלמטה כי אז להבנתי יכנס אוויר קר מתחת לכרטיס מסך, ואז יתפזר לכל עבר. אני חושש שאופציה זו תזיק קצת לזרימת האוויר. ובחזרה לשאלה - מה דעתכם? איפה הייתם ממקמים מאוורר שלישי במארז זה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי מחשב פנטיום 4 שהאמפרטורות בו הם: מעבד 43-45 במצב עמידה עם אימיול, במצב מאמץ המחשב מגיע לאיזור ה55-59 מעלות לוח על 30-39 AUX 24-29 במחשב שלי יש מאוורר מקדימה שמכניס, שני מאווררים על הדלת שמכניסים ועוד מאוור מאחורה שמוציא ובנוסף יש מאוורר של הספק שמוציא וכל המאווררים בגודל של 80 מ"מ חשבתי להוסיף עוד מאוור שיוציא מאחורה מה אתם אומרים על המאוורר הזה או שיש לכם פתרון אחר בשבילי להוריד את הטמפ? עמית
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ברשותי קירור למעבד Freezer XTREME. http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=69 שאלתי היא: האם הוספת מאוורר מהצד (שיכניס אוויר נוסף לגוף הקירור) תשפר את היעילות של הקרור? ואם כן למישהו יש רעיון איך ניתן לחבר מאוורר נוסף לגוף הקירור? תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם ניתן להוסיף עוד מאוורר לכרטיס מסך שלי RADEON 8500 RETAIL FROM CANADA אני רוצה לקרר את הכרטיס מסך כדי לבצע אוברקלוק קטן ניתן? ואם כן אז איך?
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום לכולם, הנושא הזה הוא לא שאלה אלא פשוט לשתף אתכם בחומר שאולי יעזור למישהו בעתיד.. היום מתוך שעמום פתחתי את המחשב כדי לנקות כמה מאווררים מאבק..אז על הדרך החלטתי סתם מסקרנות לבדוק את הטמפ' של הכרטיס מסך, לקחתי טרמומטר פשוט והצמדתי אותי לצלעות קירור של הכרטיס (XFX GEFORCE6600 256MB PCI-E), כרטיס שלא מגיע עם שום מאוורר עליו, ומצאתי שהטמ' על הצלעות עומדת על לא פחות מ 70!! מעלות צלזיוס.. המום מהמספר, חשבתי מה אפשר לעשות והחלטתי לאלתר עליו מאוורר של מארז רגיל וצנוע כדי לראות מה ההשפעה. חברתי את המאוורר תוך דקה על ידי שני ברגים קטנים לצלעות.. הדלקתי את המחשב שוב ונתתי לו לעבוד כרבע שעה ואז נגשתי שוב למדידה. הטמפ' ירדה ל 35 מעלות בלבד!! שמח וטוב לב החלטתי לבדוק מה הטמפ' תתן לי…
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
השאלה שלי היא שאם במחשב החדש אני אקנה מארז Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case ואני יודע שיש בו מאוורר אחד ועוד מקום פנוי לאחד שבו כבר הוספתי מאוורר. האם אני אוכל להוסיף עוד אחד או שניים בנוסף למה שיש?
-
- 6 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום! יש לי את הMUGEN II ואני רוצה לשים עליו עוד מאוורר. הבעיה שהפכתי את כל האינטרנת ואני לא מוצא בשום מקום את התפסנים שמחזיקים את המאוורר על גוף קירור. אם מישהו יודע באיזה אתר מוכרים אותם תנו לי לינק בבקשה. מדובר בפריט הזה: http://www.scythe-usa.com/product/acc/053/scy12fc_detail.html
-
- 10 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום, חשבתי על לתקוע מאוורר ביתי שמיועד לקרר אותי בימים החמים מול הדלת של המארז עכשיו אני בטוח שאני לא הבנאדם הראשון שחשב על זה, אם כך למה הדבר לא מומלץ, שהרי המאווררים האלה עצומיים ומספקים קור
-
- 1 תגובה
- 434 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי כרטיס רדאון 8500LE אשר מגיע עם קוף קירור דק ולא יעיל ועליו מאוורר פשוט - פיתרון הקירור הזה הוא בקושי מספיק למהירות עבודה הסטנדרטית של הכרטיס (250/500) כאשר אני מנסה לעשות בדיקת האצה עם ati tool ישר מופיעים כל מיני כתמים על המסך. אני לא רוצה לפרק את הקירור הנוכחי של הכרטיס אך רציתי לדעת אם אני אוסיף מאוורר סטנדרטי של מארז - 8 ס"מ מתחת לכרטיס מסך שיזרוק אויר על הכרטיס האם המצב ישתפר? או שעדיף שאני אציב אותו הפוך במצב שיקח אויר מן המאוורר של הכרטיס ויפזר אותו. האם פיתרון זה יעזור לי לעשות אוברקלוקינג למהירות של 8500 מקורי (275/550) והאם יהיה הבדל משמעותי בביצועים?
-
- 1 תגובה
- 505 צפיות
-
-
שלום.. מצאתי איזה מאוורר של SUNON שהיה פעם של ספק, הלחמתי וחיברתי אותו למולקס. (80מ"מ) החלטתי שבינתיים עד שאני אקנה קירור חדש יכול להיות שאפשר לעשות עם זה שימוש. יש לי כרטיס קול מתחת לכרטיס מסך בPCI... שמתי את המאוורר עליו כך שהוא יזרוק אוויר על הצד של גוף הקירור ללא המאוורר... (בצד השני יש מאוורר). אז ככה: 1. האם המאוורר יתפקד טוב שם או שהכרטיס קול "יחנוק" אותו ולא יתן לו לשאוב אוויר כדי לזרוק אותו על הכרטיס מסך? 2. שאלה אחרת: יש לי מארז עם חלון ובו מאוורר, המאוורר בדיוק מול הכרטיס מסך, כדאי לי בנוסף להפוך אותו לכיוון השני שיזרוק אוויר קר על הכרטיס מסך? תודה =] אה ואגב המארז שלי מסודר ככה: 2 מאווררים מקדימה מכניסים, 2 מאווררים מאחורה מוציאים, מאוורר אחד מוציא בחלון למטה…
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במארז יש מקום פנוי למאוורר נוסף בפאנל הקדמי לפני הכוננים הקשיחים איזה מאוורר (גודל ומודל) כדאי להוסיף ?
-
- 4 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום יש לי מארז מסוג foxconn tla 436. נכון לעכשיו, יש בו רק מאוורר 80 מ"מ שמוציא אוויר מאחור. לא משהו, אני יודע... ואם זה לא מספיק, אז הוא גם חסום בחלקו בגלל ה-big typhoon שעל המעבד. הרעיון שלי הוא להוסיף שני מאווררים למארז, אחד שיכניס אוויר קר מלמטה ואחד שיוציא אוויר חם מלמעלה. השאלות שלי הן כאלה: 1. למישהו יש הצעה למיקום טוב יותר? 2. איזה מאווררים מומלצים (חברה, גודל וכו')? 3. כמה הם אמורים לעלות? 4. לאן אני מחבר אותם? בלוח אם שלי (965p-s3) אין יותר מקום לחבר מאווררים חוץ ממה שכבר מחובר (מעבד, כ. מסך וההוא מאחורה). 5. מי שמכיר את המארז, יש מקום למאוורר 80 מ"מ מקדימה (מול ההארדיסקים). איך מגיעים אליו? ועוד משהו - רוב הכבלים שלי מסודרים ומקובצים ביחד. רק כבל …
-
- 9 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי מארז XASER V7000A . שקלתי אולי שהחום יצא לי יותר מהר ויקרר טוב יותר. אולי מאוורר אחד של 120 מ"מ למטה או 2 של 90 מ"מ של טרמלטייק או מאווררים שקטים אבל מועילים עם לד. מה אתם אומרים? מועיל או מרעיש ומיותר מדי? אין לי פיתחי איוורר למטה ככה שאני לא יודע אם זה ישפיע. תודה לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום, ברשותי המפרט שתוכלו לראות בצד. המטרה שלי היא לפגוע ב4Ghz לi7 920 D0 בכמה שפחות חום. כרגע, הוא בעל מאוורר אחד ועוד לא התחלתי את הOC. -כמה מאווררים אתם ממליצים להוסיף? -יש המלצה למאווררים מסוימים? אולי כדאי לקחת S-Flex של Scythe מאחר והוא מאותה החברה של הקירור. -האם אחד נוסף יספיק? -כמה טמפרטורות ירדו כתוצאה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
קניתי את הפרקטל R4 באמת מארז מעולה אבל אני רוצה להוסיף לו מאווררים למעלה ומקידמה בגלל שהוא מגיעה רק עם אחד מקדימה ואחד מאחורה על איזה מאווררים אתם ממליצים?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המפרט שלי כרגע: האם הייתם ממליצים להוסיף קירור למארז? אם כן, איפה ועל איזה מאוורר הייתם הכי ממליצים (במחיר נמוך ככל האפשר)? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לחבר 2 מאווררים בגודל 8 ס"מ למארז למאווררים יש חיבור מולקס (4 פינים) לספק כח. השאלה שלי אם ניתן לחבר את שני המאווררים בחיבור טורי ואז לחבר לסידי רום? האם זה יצור מעמסה על הספק כח? יש לי ספק 350W ועל המאווררים רשום 12V 0.08A תודה
-
- 5 תגובות
- 486 צפיות
-
-
שלום אנשים, לאחרונה הוספתי HD7950 חדש למחשב שלי. הכרטיס נמצא בתוך Antec 300 ואני רוצה לדאוג לסירקולציה אופטימלית במארז. עד עכשיו היו לי במארז 3 מאווררים: 1) 120 מ"מ של ארקטיק קוליג (AF12025) בלי PWM שמכניס אוויר בקדמת המארז. 2) 120 מ"מ של אנטק (Tricool) שמוציא אוויר מאחורי המארז. 3) 140 מ"מ של אנטק (Tricool) שמוציא אוויר מגג המארז. עכשיו אני רוצה להוסיף מאוורר נוסף, גם כדי לקרר את הדיסקים הקשיחים וגם כדי לשפר את הסירקולציה במארז. ניסיתי לחבר עוד AF12025 שהיה מונח לי בבית ליציאת 3PIN בלוח האם אבל הוא פועל על מהירות מקסימלית משום מה וזה מעט רועש לי. (ה12025 שמחובר ליציאת 4PIN בלוח אם פועל על מהירות נמוכה יותר, למרות שאין לו חיבור 4PIN או PWM). חשבתי לקנות את המאוורר הבא: ht…
-
- 15 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום בדרך אלי 3 מאוררים למארז CMSCOUT 2 2 מאווררים רגילים ואחד בעל אנטי אבק השאלה שלי זה איפה למקם אותם , ובאיזה תצורה (הכנסת אוויר מבחוץ / הוצאת אוויר מבפנים ) הנה כאן תמונה עם כל האיזורים של המאוררים רק ששכחתי לציין שבקדמת המארז נמצא מאוורר שמכניס אוויר ובאחורה של המארז מאוורר שפולט אוויר חם ויש לי עוד מקום אחד שלא ציינתי להכניס מאוורר וזה בקדמת המארז חשוב להדגיש ש2 המקומות לאוורור למעלה בעלי סינון אבק ואילו למטה ובצד המארז הם לא חשבתי לשים מאווררים במקומות 2 ו4 (בתמונה לעיל) מאוורר מס' 2 הוצאת אוויר מהמארז כי שאני שם יד למעלה אני מרגיש חום בעת מאמץ (משחקים וכו') מאוורר מס' 5 הכנסת אוויר כדי להכניס אוויר רענן ( ) למארז, למרות שהכרטיס מסך בע…
-
- 3 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מתכנן קניה בקרוב של מחשב חדש, עם המארז Enermax Chakra 3052 (גם על סמך המלצה מהפורום). לדגם הספציפי שאני מתכוון לרכוש יש מאוורר אחד בלבד, בפאנל הצידי של המארז, וגודלו 25 ס"מ. אני רוצה להוסיף 2 מאווררים של 12 ס"מ מקדימה ומאחור, והבנתי שיש 2 סוגי מאווררים - כאלה שמכניסים אוויר וכאלה שמוציאים אוויר (ככה נאמר לי...) השאלה שלי היא מה למעשה ההבדל ביניהם בתרומה לקרור המערכת (כמובן שאחד מוציא והשני מכניס אוויר, אבל בשורה התחתונה למה מיועד כל סוג של מאוורר), וכמובן לדעת בבקשה מה אני צריך (אם בכלל לדעתכם, יש כאלה שטוענים שהמאוורר הצידי הענק מספיק טוב לבדו). תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת, אני תוהה אם להוסיף עוד מאווררים למארז ישפר בהכרח את זרימת האוויר שבו וכתוצאה מכך את הטמפרטורה. המפרט: I5 2500k @ 4.2GHz + TRUE 120 Asrock Z3 Pro 8GB ram Antec NeoEco 620W כרטיס מסך עוד לא סגור, זה יהיה או 280x או gtx 770, כאשר מבחינת מערכת הקירור זה יהיה Direct CU II של אסוס, Windforce של ג'יגהבייט, או Twin Frozr של MSI. כרגע במארז יש 4 מאווררים: אחד מקדימה, אחד למעלה, אחד בצד ואחד מאחורה. יש מקום להוספת עוד 120/140 גם למעלה וגם מקדימה ואני תוהה אם הוספה של שניהם באמת תעזור. תודה לכל המסייעים, וד"א אם למישהו יש תובנה על אחת ממערכות הקירור של הכרטיסי מסך הללו יחד עם המארז הנ"ל אשמח גם לשמוע
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-