אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום אני חדש!... אני מבין קצת אולי הרבה במודינג קירור והחומרה אני מקוה להשתלב כאן. שמי אמיר אני בן 14 וחצי בקרוב.ועכשיו לנושא. יש ברשותי 3 רכיבים שהם לקירור לפי ידיעתי. ורציתי לדעת איפה אני יכל להרכיב אותם במארז על איזה חלק וכיצד??? הנה זה נקרא לי גוף קירור: ושני אלו הם דומים אחד לשני רק בנוים בצורה אחרת...גם נרא לי מן גופי קירור. מקווה שתעזרו לי...
-
- 11 תגובות
- 794 צפיות
-
-
אוקיי אני רוצה להאיץ את ה2.4C שלי, הוא כרגע על 200 באס כמו כן גם הזיכרון. כרגע הטמפ' אצלי במנוחה הם 43-47 בימים חמים ואולי גם 48, הזמנתי SP94+אנרמקם 92 מ"מ עם ארקטיק סילבר 5, ואני רוצה להאיץ את המעבד למשהו כמו 3200 או 3000 ולהשאיר אותו 24/7 אם זה יהיה אפשרי, אם יהיה יציב ואם תהיה טמפ' הגיונית. עכשיו השאלה שלי היא כזאת, בשביל להאיץ ל3200 אני צריך לעלות את הבאס ל270, אני כנראה ישתמש במחלק 5:4 כי יש לי זיכרון 400 מה"צ מה שאומר באס 200 אז זה ייצא שהמעבד יהיהי על 270 והזיכרון על 216 (יחס 5:4 כפי שציינתי) , האם 270 למעבד זה הרבה מדי בשביל להשאיר 24/7 כי חבר שלי אמר לי שהמעבד לא יוכל להחזיק את זה, וגם זה ישחק אותו מהר מאוד. מה אתם אומרים הרבה מדי 270? ללכת על 250 ככה? אגב, יש לי…
-
- 14 תגובות
- 794 צפיות
-
-
אני חדש פה ובמיוחד באוברקלוקינג אני ראיתי שמישהו העלה את מהירות המעבד שלו ב800 מגה הרץ ואני רווצה לדעת איך לעשות את אותו דבר עם המחשב שלי אז בבקשה תפנו אותי למדריכים בנושא זה אגב המפרט שלי הוא זה: 3ג'יגה הרץ פרסכוט 1מגה , MB512 DDR PC3200 400 MHZ ,לוח אאם ASUS P4 P800S SE תודה רבה לכם.......
-
- 2 תגובות
- 794 צפיות
-
-
בעע אני לא מצליח לכתוב כלום,זה רושם לי שגיאה Dear surfer, The request you just sent was invalid, Please contact your website administrator for more information. Best regards sPD.co.il Administration
-
- 13 תגובות
- 794 צפיות
-
-
יצרנית פתרונות קרור גז ASETEC הוציאה מוצר קרור חדש VAPOCHILL MICRO נראה מעניין ביותר.... http://www.asetek.com/
-
- 7 תגובות
- 794 צפיות
-
-
כשאר היום ניסיתי לעשות OC קטנטן לכרטיס הנ"ל ישר אחרי שהעלתי 30 MHZ לליבה ואולי 20 לזכרונות (כמו שאני יודע זה ממש מעט ולא רציני) הכרטיס ישר הראה ארטיפקטים ועשה בעיות (נכבה והייתי חייב לרסטט) לאחר שימוש בשלושה תוכנות כגון rive tuner, powerstrip, ati tools הרמתי ידיים... יש לכם הצעות? נ.ב כן אני מעודכן מבחינת דרייברים.
-
- 10 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב כבר בערך 5 שנים,והבעיה היא במעבד: פנטיום 4 - 2.80GHz, סוקט 478, פרסקוט. הוא נמצא בחום מתמיד, ועם כמה חלונות ie של ynet וHW, ועוד תוכנה קטנה או 2 (בהחלט לא מאמץ גדול מידי), הוא הגיע היום ל- 77 מעלות! אני מבין שהמצב מאוד מסוכן, ואני רוצה להחליף את הקירור שלו, כרגע אני עם קירור הסטוק. מצורפת תמונה של cpu-z, everest, ותוכנה שהגיעה עם הלוח אם שלי - core center. הדגשים בבחירת הקירור החדש: - שלא יהיה מסובך מידי להרכיב את הקירור (למרות שבגדול אני די חושב שאני אסתדר עם רובם) - עד 150 ש"ח - עדיף עם משחה טרמית מובנת, אלא אם כן יש לכם המלצה אחרת... - אני לא מתכנן שום oc, למקרה שהיה ספק. 1. מצאתי כמה קירורים מעניינים: Scythe: Kama Cross Samur…
-
- 6 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי בעיה עם המאוורר של המעבד - הוא עושה רעשים! אז אני לא ממש בור בכל נושא המחשבים (הייתי פעם תומך טכני באיזה פורום -ויסטה פורום .. מכירים ?) בכל מקרה פתחתי את המחשב וניקיתי אותו מאבק , הרעש כמו שבדקתי לא הגיע מספק הכוח , הוא ללא ספק יצא ממאוור המעבד .. אז מה שניסיתי לעשות זה לשמן את כל העסק , אבל אז נתקלתי בבעיה , הסרתי את המדבקה שמאחוריה מסתתר הציר שאני אמור לשמן , אבל מסתבר שהמאוורר הותקן הפוך (ככה הוא בא) ואין שום אפשרות להוציא אותו משם . המאוורר בנוי כך : רק שאצלי אין ברגים (רק עיגולים שחורים) ובצד שמאל יש ידית כזאת של נעילת המאוורר ( הרמתי אותה אך עדיין כל העסק לא זז!) ניסיתי להכניס את השמן עם קשית מיוחדת בלי לסובב את המאוורר אבל עדיין יש רעש..…
-
- 2 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן עשיתי OC לE4300 שלי הגעתי ל2400MHZ הרצתי ORTHOS כמה שעות טובות ולא היו שגיאות וטמפ' מצוינת(לא עבר את ה55 מעלות) לא מזמן כשהפעלתי את המחשב הוא נדלק,נכבה ושוב נדלק והOC התבטל. מישהו יודע למה?הוא לא מספיק יציב?
-
- 9 תגובות
- 794 צפיות
-
-
מהירות המקסימום של המאוורר של ה - athlon ii x4 630 - שלי נמוכה משמעותית בשבועיים האחרונים. לפני זה אם הייתי משחק באיזה משחק תובעני במיוחד והמעלות היו מגיעות לאיזור ה 55-60 המאוור היה עובד על 4000 + rpm , ואם הייתי משחק הרבה זמן גם ל 5000 ו לפעמים גם 6000 שצריך. עכשיו משום מה אחרי משחק ב bf3 למשל, המאורר נעצר באיזור ה 3500, למרות שהמעבד והלוח אם מגיעים למעלות מדאיגות (68-71). הורדתי את התוכנה 6 easytuner שמתאימה ללוח אם שלי שם אפשר לשלוט על מהירות המאוורר ושאני מנסה לשים את מהירות על מאה אחוז זה מגיע לאיזור ה 3400 rpm. מצד שני שאני שם את זה על כל מהירות אחרת זה גם מגיע ל 3400 rpm, אז אני לא יודע כמה זה שווה. ניקיתי את המאוורר וזה לא עזר. למישהו יש רעיון איך לסדר את זה? תו…
-
- 3 תגובות
- 794 צפיות
-
-
היי התקנתי קירור מים מקצועי לפני כמה ימים על מערכת SLI 470GTX והתחלתי לעשות אוברקלוק הגעתי בלי בעיה מ 607 ליבה ל 700 וזכרונות מ 1600- ל 1760 עבר בדיקה של פיורמרק וכל ה 3dmark בלי בעיות, איך שאני מעלה מעל 704 תליבה זה מתחיל לקרוס לי באמצע הבדיקה חפרתי באינטרנט על האוברלוק לכרטיס הזה חשבתי אולי זה הגבול מסתבר שאנשים מגיעים גם ל 850 ליבה ו 2000 זכרונות ...מכיוון שהקירור מים שלי פשוט מופלא הכרטיסים לא עולים לי בלחץ מעל 40-41 בלי לחץ 29-31 יש לי פוטנציאל אדיר ועכשיו לבעיה אמרו לי שמעל ליבה 700 צריך להוסיף טיפה טיפה מתח לכרטיסים ...(אני משתמש בתוכנה אקסטרים טונר HD יש שם אפשרות לשנות מתח לכרטיסים אך משום מה אצלי זה לא נותן זה מסמן אותו כאפור כמו כן ניסיתי בתוכנה של MSI לא זוכר …
-
- 2 תגובות
- 794 צפיות
-
-
אהלן לכולם אני די חדש פה ובעניין של אוברקלוק אז ככה אתמול החלטתי לעשות אוברקלוק למעבד שלי, המערכת שלי היא כזו - מעבד e6600 2.4 קירור זלמן 4 gb זכרון ddr2 800 mhz כרטיס מסך 9800gtx+ 1gb קירור זלמן דיסק קשיח 320gb +120 gb ספק כוח hec לוח אם gigabyte ds4 המטרה שלי היא להאיץ קצת את המעבד הצלחתי להביא אותו ל 2.88 גיגה והרגשתי שיפור משמעותי במשחקים(gta4 ) העליתי את הbus והורדתי את המהירות של הזכרונות כמו שקראתי פה באיזה כתבה רק דבר אחד לא הבנתי - אמרו שם לנעול את ה pci-e על 100 ואת ה agp על 66 ואת ה pci על 33 ...אצלי בביוס כששינתי את הfsb והזכרונות הלוח כתב לי לשים את ה system voltage control על אוטומט האם זה פותר אותי מלכוון את הדברים האלה? האם לשים על אוטומט יכול לגרום לנזק …
-
- 9 תגובות
- 794 צפיות
-
-
לאחר זמן לא מועט של חברות כאן באתר, החלטתי לבצע OC למעבד שלי. לא בצעתי אף שינוי למערכת הקירור הקיימת. העליתי את ה-FSB כרגע ל-120. המהירות עלתה ל-2.16G . מהירות הזכרונות עלתה אף היא. המערכת כרגע נראית יציבה לחלוטין. טמפרטורת מעבד 37-36 מעלות. במבחן burn in של Sandra שחזר על עצמו 5 פעמים הטמפרטורה עלתה ל-45 מעלות. מספר שאלות לי: 1. האם זה תקין להשאיר כך את המעבד קבוע על OC ללא כל סיכון - עם שמירה על מערכת יציבה? 2. מהו גבול הטמפרטורה המסוכנת למעבד? 3. האם כדאי להמשיך ולהמהיר את המעבד גם ל-FSB של 133 ? 4. האם ניתן להשאיר את המערכת כך ללא קירור נוסף? 5. האם יש צורך להעלות גם את ה-Vcore ? 6. האם העלאת המהירות שנוצרה של הזכרונות בטוחה להם? תודה רבה על המידע.
-
- 6 תגובות
- 794 צפיות
-
-
אני עומד לקבל P4 2.66Ghz חדש והבנתי שיש לו ליבה ענקית כזאת על כל ה CPU, בניגוד למעבד ה AMD שיש לי עכשיו שיש לו ליבה קטנה יחסית לשאר השטח. הליבה של הP4 נראת משהו כזה: או הממ... איך אני אמור למרוח את ה Arctic Silver שלי על זה ? על כל החלק הכסוף ? ומה עם החור הזה שם ?
-
- 9 תגובות
- 794 צפיות
-
-
only the base... few more lvls to be made and there you have it..
-
- 5 תגובות
- 794 צפיות
-
-
עריכה: התבלבלתי בפורום ;D תעבירו את זה בבקשה לפורום - מעבדים, לוחות אם וזכרונת/ אוברקלוקינג so - here we go היי, מצאתי את הלוח הנ"ל במחיר ממש טוב ורציתי לדעת - האם אני אוכל לעשות OC למעבד 1.8A מבלי להמהיר גם את הזכרון שמגיע איתו(כמובן ללא הצלחה), אם הבנתי נכון דבר כזה נעשה ברטריו ושם אני משנה את היחס באס בין המעבד לזכרון (או משהו כזה) תסבירו לי בבקשה בדיוק מה אני אצתרך להגדיר איך למה וכמה... ועוד באותו נושא אני יכול גם לקנות את אחד הלוחות הבאים: Epox 4g4a+ ו - Abit IT7 max עם זכרונות 2700/3000 ואיתם אני יודע שלא תהיה לי בעיה לעשות OC ולהריץ את הזכרונות ב 366-400 ומעבד ב2.4 אל תתחשבו עכשיו במחיר (למרות שיוצא כמעט אותו דבר) רק תגידו לי מה עדיף תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 794 צפיות
-
-
האם מהירות סיבובים של 2678RPM למאורר מקורי של המעבד פנטיום 4 2.4B שלי היא מהירות תקינה? אם לא מה יכול ליהיות מקור הבעיה?
-
- 10 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום, יש לי P4 די סטנדרטי, שמשמש להקלטות מוסיקה (כרטיס קול לא סטנדרטי בכלל). הרעש של המאוורר מאוד מפריע ונשמע בהקלטה. קניתי מאוורר שהמליצו עליו ב- pchardware בתור מאוורר טוב. אולי הוא קירר טוב (primus נדמה לי) אבל הוא הרעיש עוד יותר מהגנרי. אני מחפש רעיון טוב לקירור המחשב, ומוכן להשקיע כסף (לא משהו מופרז, ואני לא אשים את המחשב במקרר). ראיתי ביקורת על Aerocool DP-101 באתר. זה פתרון טוב? הוא יתאים למעבד שלי? תודה לכל מי שיוכל לעזור בפתרון!
-
- 6 תגובות
- 794 צפיות
-
-
היום קיבלתי את הפאנל הבא http://www.pch.co.il/docs/pd1588436731.htm של אנרמאקס.. חיברתי הכל, כל הכניסות פועלות, יש שליטה על מאווררים והכל על הכיפאק.. חוץ מהמסך LCD... המסך דולק, אבל לא מראה נתונים.. פשוט אור LED כחול... אשמח אם מישהו יעזור ויגיד איך אני מפעיל ת'נתונים על המסך... תודה רבה לעונים....
-
- 11 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום יש לי בביוס שני אפשרויות: 1:1 3:4 מה ההבדל ביניהם? ומה עדיף לי?
-
- 3 תגובות
- 794 צפיות
-
-
כרגע יש לי 2 מאווררים - 1 מקדימה בחלק התחתון 80 מכניס ואחד מאחורה איפושהו ליד הספק גם 80MM מוציא. המחשב שלי מגיע לטמפ' מטורפות והגעתי למסכנה שאני צריך להוסיף מאווררים, אבל המארז שלי מאוד בעייתי ולכן פניתי אליכם. מכירים את המארזים עם פאנל מפלסטיק למעלה וידית? יש לי מארז כזה ולצערי בגלל הידית שמכסה את כל פאנל הפלסטיק העבה אני לא יכול להוסיף שם מאוורר. עוד כמה דברים שמפריעים: - אני לא יכול להחליף את המאווררים הקיימים שלי ב 120mm מהסיבה שיש שם הכנה רק ל80 ואין מקום ל 120. - בדלת (זאת שכשפותחים אותה יש גישה לכל הרכיבים) יש לי הכנה למאוורר 80. - אין לי עוד הכנות למאווררים. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי לתכנן את סידור המאווררים במארז בצורה הכי טובה שתאפשר קירור טוב של …
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-
-
http://www.x86-secret.com/articles/divers/v5-6000/v56kgb-1.htm שווה לראות מה היה בעבר...
-
- 10 תגובות
- 794 צפיות
-
-
לאחר שראיתי באתרים בחו"ל מוד לביגטייפון, שמים צמר פלדה בשני הרווחים של הטייפון(בכל צד) זה התברר כרעיון רע מאוד... במיוחד שהטייפון עולה קצת באש, לא ממש הבנתי איך.... למזלי, הכל שרד... לאחר מכן, גיליתי שהקירור של ה-LeadTek 6600GT שלי חצי מנותק, פתחתי, אין בכלל משחה על הליבה... פתחתי מרחתי סגרתי הכל קומבן למקומו בחזרה.... המעלות טסו מ-78 מעלות ב-OC במאמץ ל-41 MAX... אם מישהו ניסה את המוד והצליח לו... והמאוורר שלו לא נתקע בצמר פלדה... שישלח לי הודעה פרטית...
-
- 9 תגובות
- 794 צפיות
-
-
איזה מהם עדיף מבחינת קירור ושקט? המארז שלי הוא GIGABYTE 3D 570S דרך אגב אפשר להוסיף לאחד מהם עוד מאורר?
-
- 9 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום, בניתי לי מפרט למחשב אפשר לראות אותו כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265240.0 המארז שלי הוא שקוף לגמרי בצידו, לכן מן הראוי שתוכן המארז יהיה נעים לעין.. לכן אני מחפש גוף קירור למעבד (E6600) שלא יהיה מסובך וענק ויתאים למפרט שלי. בגוף קירור שרשום שם (ZALMAN CPU COOLER CNPS9500 LED FOR INTEL s775) קראתי עכשיו קצת, הוא טוב הוא יפיפה והכל אבל ה-FAN MATE2 הזה מאוד מפחיד אותי מהסיבה שצריך לכוון אותו לבד והוא איננו אוטומטית או משהו שכזה, זה לא סתם לחבר למעבד וזה .. אני מפחד טיפה להסתבך. בנוסף הגוף קירור הזה שוקל פאקינג 440 גרם יענו חצי קילו! יענו כמה טלטלות והגוף קירור הזה יכול לשבור ת'לוח אם...ואין על זה אחריות. וזה עוד משהו שמרתיע.. אגב אני יו…
-
- 11 תגובות
- 794 צפיות
-