עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by POD,

עשיתי אוברקלוק לכרטיס וב- FarCry אני רואה הכל טוב חוץ מבמצב ראיית לילה, יש עיוות צבעים וגם הראיה הכללית לא כ"כ ברורה. ביטלתי את האוברקלוק והמצב נשאר ככה. יכול להיות שהכרטיס נדפק?

• 10 תגובות
    • 838 צפיות
  2. Started by mp91,

טוב אז אני רוצה לעשות ל 7600GS SONIC DDR3 אוסי.. טמפרטורה במנוחה 50 קלוקים רגילים של SONIC : 500*2 זכרון 450 ליבה ספר אנרמקס 370W מעבד אינטל פנטיום 530, אני רוצה להגיע לרמה של 7600GT רגיל(560 ליבה ו700*2 זכרון), ללא שום מודים והעלאות מתח וכדומה.. רק אוסי פשוט. וללא החלפת גוף קירור. תוכנות שיש לי: ריוה טיונר (אין לי מושג איך אני מגיע שם לאופציות (OC ATI TOOL (אין לי מושג עם אפשר לעשות עם התוכנה OC לכרטיסי נוידיה) דריברים של הכרטיס שגם שמה אין לי מושג איפה אופצית ה OC. אז בקיצור הייתי רוצה לדעת אם הטמפרטורה תקנית לכרטיס ויעילה לעשיית OC, כמו כן, גם אם יש לי את התוכנה הדרושה לעשיית ה OC- אם לא אז איזה תוכנה אני צריך?, והאם אני אוכל להגיע למהירויות של GT בלי בעיות בדרך של ה…

• 5 תגובות
    • 838 צפיות
  3. אחרי מספר נסיונות כושלים לברר גם אצל היבואנים קיוותי כאן לקבל תשובה. תודה !

• 3 תגובות
    • 838 צפיות
  4. Started by Kukishin,

מישהו אמר לי היום שהם יחסית מתחממים ולכן הם ייחסמו אותי בOC. האם זה נכון? איני יודע עדיין את הדגם המדוייק אבל מדובר בשתי גי'גה במהירות 800

• 0 תגובות
    • 838 צפיות
  5. Started by Alduin,

יש לי את המארז Antec 1080 והייתי רוצה לקבל המלצות למיקום המאווררים בו. קיבלתי את המארז עם 3 מאוררים של אנטק. למארז יש מקום ל5 מאוררים: 2 בקדמת המארז (שמושכים אוויר דרך הפילטר), 1 בדלת ו2 מאחורה שמוציאים אוויר. הנה המארז http://www.virtual-hideout.net/reviews/antec_perfplus_1080amg/Image04.jpg http://www.virtual-hideout.net/reviews/antec_perfplus_1080amg/Image05.JPG http://www.virtual-hideout.net/reviews/antec_perfplus_1080amg/Image24.JPG כרגע יש לי מאוורר אחד בקדמת המארז שמושך אוויר, אחד בדלת שמושך ועוד אחד מאחורה שמוציא. השאלה שלי היא איך לדעתכם אני יכול לקרר יותר את המחשב? (אולי להוסיף מאווררים) ואם לדעתכם כדאי לי לעשות שהמאורר שבדלת יוציא אוויר במקום שיכניס וא…

• 8 תגובות
    • 838 צפיות
  6. Started by shayccc,

שלום לכולם ברשותי p4 3.0 . המעבד מתחמם ומגיע ל 60 מעלות במנוחה. ככל שנהיה יותר קיץ הסתכלתי על החום שלו שעולה בהדרגה. איך אפשר להוריד את הטמפ'? אשמח לקבל מידע לגבי המאוורים שבסצנת הקירור.(הוצאה/הכנסה וכדו'). מצורף תמונות. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 838 צפיות
  7. Started by The_overclocker,

נדמה לי שזה מסחרי ואפילו אפשר לקנות את זה אבל זה בכל זאת זה מגניב ! :smoke: , ראיתי את זה בפורטל אינטרנט שמתקשר לעלים ריחניים . . . ;D נ.ב האתר ביפנית ואי אפשר לדעת מה כתוב בו. מעניין אם אפשר לגלגל אותו... http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20021221/ballpc.html

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  8. https://www.amazon.com/dp/B09VH14935?tag=thetechnoti03-20&th=1&psc=1&geniuslink=true 300 וואט ? קטן עליו ... עריכה: המממ עם קורט מלח. למעבדי AMD זה לא. ב - INTEL המצב טוב בהרבה. שורה תחתונה - מלך ? בספק. אחד הנסיכים ? יש מצב ...

9. שלום , קניתי מחשב חדש עם מארז Compucase 6C28. המאוורר האחורי שבא עם המארז (120 MM) , די מרעיש. ציפיתי למארז יותר שקט . בוודאות זה המאוור של המארז כי ניתקתי את כל המאוורים האחרים לבודד את הרעש. 1. בגלל שלא נראה , שזה רעש סביר מהמאוורר , האם אפשר בכלל לבקש מהחנות להחליף את המאוורר בטענה שהמאוורר לא שקט ( לא ראיתי\שמעתי את המארז הזה לפני) . 2.במידה סעיף 1 לא רלוונטי , אני רוצה אופ' מוכנה מראש , כי אם לא יחליפו , אני מעוניין כבר לקנות במקום (אפילו בחנות אחרת) ולהחליף למאוורר אחר . השאלה האם חייב יהיה לשים מאוורר 120 או שאפשר 90 קטן יותר (יהיה ניתן טכנית לחבר?) .יש לי כרטיס מסך מובנה ומעבד 5200 אשמח אם מישהו ימליץ על מאוורר שקט.

• 9 תגובות
    • 838 צפיות
  10. Started by dubilev,

שלום, המחשב הנייד (T42, IBM) פשוט "קופא". כל מה שמופיע במסך תקוע, עכבר ומקלדת לא מגיבים ונשמע כאילו ההארד דיסק עדיין עובד. זיכרון - הרצתי memtest ועוד איזה בדיקה ולא מצאו כלום. זה קורה בעיקר כשאני עובד על סוללה, אבל לא רק. טמפרטורת המעבד מגיעה ל 59 מעלות ודיסק קשיח מגיע ל 36 מעלות. הבעיה נשארה גם לאחר פירמוט והתקנת חלונות מחדש, כך שרוב הסיכויים שאכן מדובר בבעיית תוכנה. מעבד - centino 1.7 זיכרון - 1.5 GB המחשב "מבוגר" (5 שנים), אך קניתי עכשיו נייח חדש ואיני מעוניין להשקיע גם בנייד נוסף (לצרכי עבודה). איך ניתן להציל את המחשב ללא השקעה גדולה? (אם לא מדובר בבעיית קירור, נעביר את הדיון לפורום אחר) תודה, דובי

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  11. Started by midnight8,

היום (שני) אני מזמין קירור למעבד כי אתמול הרסתי את שלי ואני רוצה לדעת כמה דברים: *איזה קירור יתאים לי למחשב יש לי S775 INTEL *זה מגיע עם משחה כי אני לא יודע כל כך איך לשים אותה ושמעתי שיש גם מדבקות שזה הרבה יותר פשוט (מקסימום אחי מבין בזה הוא יסדר לי הכל) *יש לי עכשיו קירור של COOLER MASTER שהוא יושב על הלוח אם בתוך ארבע חורים שנכנס אליהם בורג אם אני יקח קירור אחר הוא ישב לי בדיוק שם או שנצתרך לעשות התאמות? *הינה משהו שראיתי מה אתם חושבים עליו הוא יקרר לי טוב? (יש לי CORE 2 DUO E6300) http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4396 הוא שווה את הכסף? *אם יש לכם משהו אחר להציע בוא נגיד עם חריגה של עד 100 שקל תציעו אם יש חנויות אחרות יותר אמינות תציעו אני לוקח הכל רק כ…

• 8 תגובות
    • 838 צפיות
  12. Started by max_shifrin,

אהלן חברה', אני מתכנן לקנות מחשב עם מעבד בעל 4 ליבות בחודש חודשיים הקרובים, ההתלבטות כרגע היא בין ה Q6600 לבין המעבדים החדשים שצפויים להגיע שיכילו 12 מגה זכרון מטמון... השאלה היא כזאת, האם יש אפשרות (בכל אחת מהאופציות) לקרר את המעבד בצורה פסיבית? השאלה מתחלקת לשניים - בהנתן שאיני עושה OC, ובהינתן שכן. סה"כ אני לא בטוח לגבי הצורך ב OC במעבדים האלה כי למה שאני צריך אותם הם לדעתי מעל ומעבר גם ככה... אבל הסקרנות תמיד מחייבת לשאול.

• 7 תגובות
    • 838 צפיות
  13. Started by Jules Winnfield,

אני רוצה לחסוך בקניית E7400 ולקחת את המעבד הנ"ל כי הוא עולה 300 שקל פחות אז מעניין אותי עד כמה אוכל לקרב אותו לביצועים של הE7400 עם הקירור של אינטל ל24\7 עם טמפ נורמליות? והבנתי גם שהstepping המומלץ הוא M0 נכון? יש אפשרות לברר זאת לפני קניה? בבקשה לא להמליץ לי לקנות קירור זול כמו פריזר פרו ב100 שקל ולסגור עיניין כי אין כסף! תודה. עריכה: אגב הלוח P43 תומך עד 3600MHZ נכון?

• 6 תגובות
    • 838 צפיות
  14. Started by Axel Foley,

יש למישהו ביקורת על ה-articsilver 5 והאם אפשר להשתמש בו בקירור לכרטיס מסך? תודה

• 1 תגובה
    • 838 צפיות
  15. Started by roc,

שלום יש לי מחשב 2.8GHZ NORTHWOOD 512DDR 400MHZ לוח אם של אינטל לא זוכר איזה נראה לי D865GLC אני לא יכול לבדוק כי הכונן קשיח שלי בתיקון לאחר שגיליתי בו תקלה וכרטיס מסך FX5200 128MBIT יש לי 3 מאוררים אחד במעבד אחד מאחורה ואחד בספק,עכשיו הבעייה במחשב היא שרשום לי בתוכנה הנקראת INTEL ACTIVE MONITOR שקיבלתי אותה עם הדרייברים של הלוח אם והיא אומרת את הטמפ' במחשב,לפני כמה חודשים לילה אחד המחשב צפצף וראיתי שיש 71 מעלות במעבד! כיביתי את המחשב מהר ולאחר יום הדלקתי אותו שוב וקרא אותו דבר,ישר לאחר הפעלת המחשב רשם לי 60+ מעלות שאלתי כמה אנשים וחלקם אמרו שיכול להיות שהחיישן נשרף כי לפני הבעייה הזאתי זכור לי שהיה לי 40 פלוס מינוס מעלות וכיום לפני שבוע החלטתי להתקין את התוכנה שוב לאחר …

• 11 תגובות
    • 837 צפיות
  16. אני רוצה לעשות מודינג ואני רוצה לדעת כמה עולה דרמל? לא משנה איזה סוג אבל שיהייו לא כל מיני ראשים כמה עולה מקדח כוס 80 מ"מ? וכמה 92 מ"מ? ו אני יכול לעשות חור למאוורר עם מסור ג'קסון? ג'יגסואו? זה יהייה קשה?

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  17. Started by VBMaster,

שלום, התקנתי מסך אלסידי במחשב דרך המדריך שבאתר והכל עובד מעולה עם CystalFontz. רציתי לדעת אם מישהו הכי תוכנה/פקד מויז'ואל בייסיק שיכולה לשלוט בו כי אף תוכנה שניסיתי עד כה לא פעלה... נ.ב, מישהו יודע אולי למה LCDSMARTIE עולה לי ריסט פתאומי אחרי כמה דקות של עבודה? תודה, נדב

• 8 תגובות
    • 837 צפיות
  18. Started by rk666,

כי לא מצאתי בביוס וזה נראה לי מה שגורם למערכת לקרוס (הוינדוז עובר לPIO ) עם אני עובר FSB מסויים (140)

• 8 תגובות
    • 837 צפיות
  19. Started by Kriz,

הממ... קצת רקע כללי על הבעיה : היום חשבתי לי להוסיף\להחליף גופי קירור על הV7700 הישן שלי (Geforce 2 GTS) , הדבקתי גופי קרור על הזכרונות , החלפתי את הגרוטאה שASUS קוראים לה מאוורר בCRYSTAL ORB... שמח וטוב לבב הדלקתי את המחשב והפתעה... הכרטיס חם (58מעלות) ומה שהכי הפתיע אותי הוא שהליבה על 2V (במקום 1.5V ,כבר המספר הזה מעלה מספר תהיות לגבי האמינות שהרי הVOLTAGE , עלה ב33% נשמע בלתי הגיוני בעליל, כך לפחות מורה הSMART DOCTOR של ASUS אבל זאת לא נראת טעות כיוון שהליבה רותחת , בדקתי... אין בעייה של כשל בהתקנה של הגופים כיוון שאיך שהוא אפשר לקרוא לעצמי מנוסה בעניינים אלה (אז אפשרות של התקנה כושלת של הCRYSTAL ORB אפשר לשלול)... מספר גורמים שרציתי לציין שיכולים להיות הסיבה לכשל (לא…

• 11 תגובות
    • 837 צפיות
  20. שלום לכם, ניסיתי לעשות OC לE8400 שלי ל4 ג'יגה,שמצריכים שהזכרונות ירוצו במהירות של 890 MHZ לפחות...אבל לא הצלחתי להגיע לשום יציבות,ותמיד הבעיות התקשרו לזיכרונות.. ניסיתי להביא להם מתח של עד 2.21 וולט ולשחרר את התיזמונים ל5-5-5-15,אבל כלום לא עזר,וגם כשהורדתי טיפה את תדר המעבד ואת תדר הזכרונות לא הצלחתי להגיע ליציבות... הנקודה הגבוהה ביותר שאליה הצלחתי להגיע היא מעבד במהירות 3.87 GHZ וזכרונות בתדר 860 MHZ...רק במצב הזה הזכרונות והמערכת כולה יציבים פיקס-והזכרונות מקבלים רק 2.05 וולט... ראיתי כאן בפורום אנשים עם מערכות דומות שהגיע עם המעבד הזה לתוצאות פשוט פסיכיות של מעל 4.5,ואני נורא מופתע ומבואס שאני לא מצליח להגיע אפילו ל4... אם מישהו יכול לייעץ לי ולעזור לי,אני אודה לו מא…

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  21. השגתי לי 3 מאוורים 120mm 1. חלש לא משהו 2. חזק משרת כלשהו 3. סתם מעפן נורמלי יש לי שני חיברים בלוח למאוורים אחד תפוס למעבד ו שני הוא מאוור של שרת מה אני יכול לעשות כדי לחבר את כולם אין בעיה של ספק יש לספק כוח חיצוני של 300wats

• 9 תגובות
    • 837 צפיות
  22. יש לי מחשב AMD 1600 פלוס עם כרטיס מסך GEFORCE3 TI 200 של CREATIVE רציתי לדעת מה היכולות של CREATIVE בתחום האוברקלוקינג, על הכרטיס שלהם יש נראה לי את הצלעות קירור הכי גדולות שיש מכל הכרטיסים האחרים, זה ריבוע גדול שמכסה גם את הזכרונות אם אינני טועה ועל זה יש מאוורר קטן. רציתי לדעת אם יהיה לי צורך גם בקירור נוסף ואיך אני יכול לבדוק מהי הטמפ' העכשווית של הכרטיס, ובכלל אם כדאי לי לעשות אוברקלוקינג ? תודה מראש אחים .

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  23. Started by Anabol,

שלום לכולם, לא מכבר רכשתי מחשב חדש (בתקציב מאוד מוגבל). זהו המפרט: AMD ATHLON II X3 450 AM3 (3.2GHz) - BOX GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 GAINWARD GTS450 1GB GDDR5 - RETAIL ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU TOPOWER TOP-450P5 450W SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM וכל זה ב2200, אבל זו לא הנקודה. תהיתי האם כדאי להתחיל עם OC? אמנם לא ניסיתי אף פעם אבל קראתי מדריכים בסייסים ואת המדריכים הללו שמיועדים ספציפית לGTS 450: http://pcformat.techradar.com/article/how-overclock-gts-450-13-10-10 http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2369472,00.asp וחשבתי שאולי כדי לנסות למתוח את הגבול של המערכת הזו. האם זה מומלץ או שמא כדאי לחכות עוד שנה-שנה וחצי? אני לא חייב לשחק בה…

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  24. Started by ben007,

אלוהה, קיבלתי היום את הפריזר, שהלצתם לי לקנות בת'רד הזה, ובמילה אחת: תודה! יש המון סקירות ברשת אז רק בכמה מילים על המוצר: בא באריזה קומפקטית עם שכבת משחה MX-1 כבר על ההיטסינק, ומדבקה לקישוט. ההתקנה לדיסלקטים, פשוט מוציאים את הישן, מנקים את המעבד, ושמים את החדש. חצי דקה ולא יותר. אחרי זה, בא השלב הכייפי.. עם הקירור הישן, המקורי, SPIRE, המעבד היה על 50 מעלות ללא OC במנוחה. עם הפריזר, המעבד על 32 מעלות במנוחה ללא OC, ו-40 במאמץ. עם OC, ללא שינוי מתח - 35 מעלות במנוחה, 42 מאמץ [ 2000@2200 ] עם OC, הוספת 0.20V למקורי - 38 מעלות מנוחה, 45 מאמץ [ 2000@2500 ] אז נכון שה-BT טיפה יותר שקט ( לא שאני שומע את זה..) אז נכון שה-BT טיפה יותר קריר ( להוסיף עוד 100 שקל בשביל לה…

• 13 תגובות
    • 837 צפיות
  25. Started by Gil3,

שלום גמרתי כבר לעשות את ה OC לכרטיס מסך של הלפטופ שלי אך הייתי רוצה שה OC הזה יפעל באופן אוטומטי במצבים הבאים: 1) אך ורק כשמפעילים משחק או יישום שמציג גרפיקה 2) מתי שהטמפרטורה לא עוברת את ה 80 מעלות ושיתבטל במצבים הבאים: 1) כשיוצאים מהמשחק או המיישום שמציג גרפיקה 2) כשהטמפרטורה עוברת את ה 80 מעלות האם זה אפשרי? אם כן אז אשמח אם תגידו לי איך לעשות את זה! תודה לעוזרים! עריכה: לא משנה הבנתי איך עושים את זה!

• 1 תגובה
    • 837 צפיות

דיונים חדשים בפורומים