עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בוקר טוב יש לי מעבד i-7 עם 8 ליבות (ההוכחה שיש לי 8 ליבות היא כשאני נכנס לmsconfig אז הוא נותן לי להגדיר 8 ליבות לעבודת המחשב) זיכרון 8 גיגה DDR3 מערכת הפעלה win-7 ultimate -64bit\ בהגדרה די מפלצתי מבחינת היכולות שלו אני מייעד אותו בעיקר למוליטמדיה (המרות ותרגומי סרטים ברמות הגבוהות ביותר שיש full hd וצפונה) עכשיו מה שאני מחפש זה שמישהו יסביר לי בצורה פשוטה איך אני רותם את פעולת המעבד או את פעולת הליבות לריכוז על משימה אחת ספציפית(לדוגמה הדבקת כתוביות והמרת/עריכת סרט של 12 GB דבר שיכול לקחת הרבה זמן אני עובד עם cyberlink (תוכנת עריכת הוידאו אחת הטובות והיקרות שיש בשוק) ואני די חדש בכל מה שקשור לאוברקלוקינג לא רוצה לדפוק משהו ברכיבים/במערכת ההפעלה של המחשב יש תוכנת או…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. נגיד ואני לוקח מאוורר שהוא 800RPM ואני לוקח פן וגורם לו להסתובב במהירות יותר גבוהה יכול להיות שייגרם לו נזק?

• 7 תגובות
    • 631 צפיות
  3. Started by MoRtZkInG,

הכותרת אומרת הכל. תנסו לא לקפוץ לזלמנים של 220 שקל ולהגיד לי - נו זה אותו מחיר.... כרגע אני מתלבט בין ALX800 עם SF2 יוצא 190 שקל או V12 שיוצא 180 שקל... הגוף של הV12 נראה יותר טוב, לא ? נחושת מלא, הרבה סנפירים.... מה אתם אומרים?

• 7 תגובות
    • 632 צפיות
  4. שלום התחלתי oc למפרט athlon ii x3 445 שנפתח ל phenom ii x4 b45 בהצלחה לוח asus m5a78l-m lx Kingstone ddr3 1333 4gb Sapphire hd 6850 Seasonic ss-500et קירור hyper 212 plus ומארז מאורר היטב הגעתי לbus בתדר 230. הpci נעול על 100. הזכרון נעול על 667 אבל בcpuz רואים כי הזכרון בoc לפי מחלק 3:10 שאי אפשר לשנות. אני דואג שהht link לא יעבור את ה2000 עי הורדת המכפלה. איפה אני טועה כי קצת מעל ה230 המחשב קורס בבדיקה של occt תודה לכם

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, לאחרונה שידרגתי את המעבד E6300 שקניתי עם המחשב לפני כ-3 שנים למעבד E6700. המעבד החדש הגיע בלי מאוורר אז קניתי Arctic Cooling מדגם "Alpine 11 GT Rev. 2" במקום המאוורר סטוק שבא עם ה-E6300 (הנחתי שהוא לא יהיה מספיק). אחרי שהתקנתי הכל כמו שצריך הרצתי OCCT למשך שעה והטמפרטורות נשקו ל-70 מעלות, לפעמים (מצ"ב הגרפים). הרצתי את המבחן בחדר לא ממוזג. מפרט המחשב: מארז Antec Sonata 2, מאוורר מקורי 120 מ"מ מאחור (על מהירות מדיום), מאוורר חדש 120 מ"מ Arctic Cooling מדגם Arctic F12 PWM מקדימה. לוח אם אינטל DG45ID, שלושה הארד-דיסקים מותקנים. המארז היה סגור ותעלת האוויר למעבד שבאה עם המארז מותקנת. ספק כוח, מממ... לא זוכר אבל משהו איכותי שקניתי בזמנו בהספק 400W. הסיבה שאני מודאג היא ש…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום חברים, לכל בעלי מערכות AMD למיניהן, יצרתי מעין מחשבון אוברקלוק פשוט אך שימושי, המאפשר לתכנן את כל התהליך מבעוד מועד, ולראות אחוזי שיפור, תדרים סופיים וכו', מבלי לשבור את הראש בביוס או להשתמש בחישוב ידני. ניתן גם לשמור את הערכים במחשבון כדי לא לשכוח הגדרות (קרה לי מלא פעמים), וישנם 3 עמודים זהים ליצירת עד 3 פרופילי אוברקלוק שונים (נניח אחד למקסימום תדר מעבד ואחד למקסימום באס) המסמך מגיע בפורמט אקסל סטנדרטי, ונבדק גם בOpenOffice החינמי לתאימות מקסימלית השימוש ממש פשוט: בחלק העליון ממלאים את נתוני הסטוק של המערכת שלכם, ובחלק השני ממלאים את נתוני האוברקלוק הרצוי. החלק התחתון מציג את ההפרש בין נתוני הסטוק לנתוני האוברקלוק שהכנסתם, ומאפשר לקבל הערכת מצב על השיפור המתק…

• 7 תגובות
    • 706 צפיות
  7. שלום לכולם, המפרט שלי הוא כדלקמן: מארז antec p182 מעבד q9450 לוח asus p5e קירור למעבד ללא מאוורר thermallight ultra 120 אני משתמש בתוכנה של אסוס שבאה עם הלוח אם (הורדתי את הגרסא הכי חדשה מהרשת) לקריאת הטמפרטורות ואני מקבל את הטמפרטורות הבאות במנוחה מעבד 18 מעלות. לוח 40 מעלות. מילא שזה נראה לי הזוי שהמעבד יהיה ב 18 מעלות זה נראה לי מממש חם מדי שהלוח יהיה ב 40 מעלות. המערכת רצה ללא המהרה כלל. רעיונות מה יכול לגרום ללוח להיות כזה לוהט? אלי התוכנה דפוקה?

• 7 תגובות
    • 930 צפיות
  8. Started by MuGi,

חשבתי על זה קצת. ובעיקרון לדעתי אפשר לנתק מאורר מאובק מהמערכת לשטוף במים לדאוג שיתיבש טוב ולהחזיר למערכת.. אני לא רוצה סיבה למה זה יכול לעשות בעיות.. מה אתם חושבים? אם אני אראה פה מספיק אנשים שחושבים כמוני אני אתרום מאורר מאיזה מחשב ישן שפירקתי למטרת הניסוי

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by Konst1988,

שלום לכולם. ברצוני לקרר את ההארדיסק, כי הטמפרטורה שלו גבוהה מידי. במארז שלי יש שני מקומות שניתן לשים בהם מאווררים: אחד מקדימה ליד ההארדיסק, ואחד מאחורה. רציתי לשאול איפה, ולאיזה כיוון כדאי לשים את המאווררים, כרגע כשיש לי רק אחד, ובהמשך אם זה לא עוזר, אז אקנה לי עוד ואז איך לשים את שניהם?(מבחינת כיווני אוויר). תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 808 צפיות
  10. Started by segev22,

ככה צירפתי תמונה אז שימו לב! השאלה הראשונה היא אם הטמפ של הלוח אם שלי בסדר (מראה 40 מעלות!)? ??? השאלה השנייה היא מה זה הטמפ' של ה-AUX?! זה מראה לי שזה על 127 מעלות ושזה שרוף! [attachment deleted by admin]

11. לקחתי רק את המאוורר לבד חיברתי אותו לכרטיס מסך שלי בעזרת שתי אזיקונים וחיברתי אותו ללוח יש לי שתי מקומות לחיבור של מאוור של מעבד חיברתי אותו לשם הכל עובד ואני רוצה לדעת אם זה השפיע על משהו הוא לא מראה לי מעלות והוא גם לא מופיע לי בשום תוכנה ואם כן אז באיזה תוכנה הוא אמור להופיע כי זה כאילו עוד מאוורר של מעבד ..

• 7 תגובות
    • 480 צפיות
  12. Started by roes,

א. איזה משחה טרמית הכי טובה בארץ? ב. איזה יותר טובה ZALMAN ZM-STG1 -זו http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=14460 או ArcticSilver 5 -זו http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=1185 ?? ^^^^ ג. אם אפשר אז גם עם סיבה...

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  13. אז כמו שכתוב אני מחפש מאווררים שהכי חשוב לי שיהיו שקטים כי כרגע יש לי תחנת כוח במארז מרוב רעש! אני מחפש גם גדלים של 80 מ"מ וגם 120מ"מ אם זה לא מייקר מאוד אז שיהיו עם לדים אבל לא חובה אבל שיקררו לא סתם משהו שקט ושלא עושה רוח. ד"א אני לא מבצע OC לשום רכיב במחשב שלי. ישנה עדיפות לזיגזאג כי יש לי נסיון קודם איתם . תודה! נועם

• 7 תגובות
    • 911 צפיות
  14. הצלחתי להוריד את המעבד שלי ל 19 מעלות, לוח אם 23 וHD ל19 וכל זה על קירור אוויר [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 623 צפיות
  15. Started by arnon,

האם יש צורך לקרר מערכת ב OC לאחר כיבוי , למשל עם זה : http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=ECS-GT〈=heb&cart=116872687171966

16. Started by Omer DA,

עשיתי OC למעבד,והוא יציב על 3.0 GHZ,הבעיה היא שלאחר שאני עולה מעל באס 340 בערך המחשב נעשה לא יציב וקורס תוך שניות או לא עושה בכלל פוסט(במצב הזה אני מוריד את הזכרונות ל1:1 כדי שלא יעברו את ה800 שזאת המגבלה של הלוח,הכוונה כאשר אני מנסה לעלות מעבר ל3.0) תדר הPCI נעול על 100,מה אני עושה לא נכון? ועוד שאלה אחת,מדוע אני לא יכול לעבור את המפלה 9.5? זאת מגבלה של הלוח או של המעבד? הטמפרטורות המנוחה בסיבות ה33 מעלות(REALTEMP) ובמאמץ 50(אחרי 8 שעות ש OCCT) זה הOC עכשיו, מה אני עושה לא נכון? המטרה שלי היא להגיע בערך ל3.4

• 7 תגובות
    • 880 צפיות
  17. Started by McMerc,

אני עכשיו גמרתי לסדר את החוטים במארז (בשביל קירור יותר טוב), ואני צריך חוות דעת. אז איך יצא? (דרך אגב, היום הזמנתי KATANA). [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 681 צפיות
  18. Started by noambaum,

שלום לכולם! קראתי את הקירורים המומלצים (שקטים) בסטיקי,אבל אני לא יודע איזה מהם מתאים לי מבחינת ראיה לעתיד. האם ישנו קירור שיתמוך גם בתושבת העתידית? (AM2). הדבר הכי חשוב חוץ משקט בישבלי הוא הגובה,כי יש לי מול המעבד מאוורר הצד של הדלת ככה שאני מחפש משהו נמוך יחסית. תודה מראש! נועם נ.ב. בהתייעצות עם הצוות המהולל של ZZ הם המליצו לי על FREEZER 64 PRO אבל לא יכלו להגיד לי אם הוא גבוה מדי בשבילי...(13.5 ס"מ)

• 7 תגובות
    • 600 צפיות
  19. Started by Access Denied,

X-bit labs ערכו השוואה מרוכזת של 11 מאווררי 120ממ שקטים ויעילים.. זה אמור לתת פיתרון לכל השאלות שעלו בזמן האחרון בסגנון "איזה מאוורר הכי טוב לקירור שלי?" Roundup: 11 Fans for Two Super-Coolers and One System Case תהנו

• 7 תגובות
    • 790 צפיות
  20. Started by ORrrr,

עקב קניית מארז חדש בשביל להוריד את רמת הרעש ולעלות את רמת הקירור של המחשב, אני צריך לקנות שני מאוררי 120 ממ. עכשיו אחד מהם אני צריך שיהיה שקט או ניתן לשליטה על המהירות והשני שיהיה שקט או ניתן לשליטה אבל גם שיהיה בעל לדים ומסנן אבק מובנה! עכשיו ברצוני לדעת לגבי השני, האם יש חיה כזאת? ואם כן איפה אני משיג? תודה מראש, אור (שכחתי לציין ששניהם להכנסת אויר לא להוצאת) אוי סורי לא שמתי לב שפרסמתי את זה בלא נכון... מתנצל

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  21. יש לי מארז Fractal Design Define R4 ויש לי 2 מאווררים 120mm אסקטרה, אחד מיקמתי במקום הכי טבעי שאפשר, ואת השני אני לא בטוח היכן למקם (למרות שיש לי קצת מושג, אני מעוניין בחיזוק). ככה נראה +- הסידור שלי (תמונה אקראית מהנט, עם תוספות שלי) - מקרא: חצים כחולים - אויר קר נכנס. חצים אדומים - אויר חם יוצא. חצים ירוקים - אופציה למיקום מאווררים. הערה: חץ מספר 4 זורק אויר פנימה מדלת המארז.

• 7 תגובות
    • 848 צפיות
  22. Started by or,

האם אפשר לעשות OC למעבד בלבד ולא לעשות את זה גם לזיכרון :AR15: :AR15: :AR15: :AR15: :AR15: :AR15:

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Aviad Faran,

שורת מנורות שנמצאת בתוך כבל יצוק, ככה שאי אפשר להחליף מנורות זה הכל יצוק אם אתם מבינים על מה אני מדבר, יש אפשרות להתשמש בזה בתור תאורה למחשב? (מתחבר ל220V) א.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. השאלה שלי האם כדאי לקנות מאווורר חדש או משהו של זלמן במקום המקורי? גם ככה זה נראה לי חם(לא?) והאוברקלוגינג יגיע בעתיד

• 7 תגובות
    • 457 צפיות
  25. שלום לכולם, יש לי מארז של חברת TT VIKING שני המאווררים 12 ס"מ שלו ממש ממש רועשים ורציתי להביא מאוררים עם לד בצבע כחול ואיכותיים יותר כי קראתי בתגובות שמומלץ להחליף מאוררים.עכשיו על איזה מאוררים אתם ממליצים והוא מחובר לשני פוטנציומטרים בכניסת המארז שמאפשרים העלאה של מהירות המאוורר מ1000סלד עד ל2600 אם אני לא טועה..מה מומלץ וחנויות במרכז כמובן.תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 652 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.