אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אתמול סיימתי להרכיב מחשב חדש, i5 2500K עם קירור מים של אנטק (קולר 620). שאני בודק את הטמפרטורה של המעבד בשתי תוכנות שונות ובביוס אני מקבל בשתי התוכנות את אותן טמפרטורות ובביוס טמפטורה אחרת, יותר קרובה למה שאמור להיות שזה 30 מעלות ב IDLE. CORE TEMP ו SPEEDFAN מראות נתונים זהים על ארבעת הליבות והטמפרטורות נעות בין 40 ל- 44 מעלות. בביוס זה לא מראה כל ליבה בנפרד אבל הטמפרטורה נעה בין 30 ל- 32 מעלות. בקיצור, אני לא בטוח על מה להסתמך פה ולמה זה מציג ככה והשני ההפך... אני רק אתן הערה קטנה, במקום המאורר שבא עם הקולר 620 שמתי מאוורר אחר, זהה, אותו חיבור אותו הכל. אני שוקל כמובן לנסות עם המאורר המקורי שבא עם זה אבל אני עדיין לא מבין למה יש הבדלים בין התוכנות והביוס. תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
אני מחפש תוכנת בנצ'מרקינג טובה אשר בודקת את יציבות המעבד ובמה מסתקמת יציבות מעבד טמפ' או משהוא?
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
שלום , ברשותי מחשב חדש (שלא בוצע בו OC) אשר נכבה מפעם לפעם. מבדיקה בעזרת "EVEREST Ultimate Edition" שמתי לב לטמפרטורות קיצוניות וגבוהות (לרוב לאחר מספר שעות עבודה) בעיקר במעבד אבל גם בלוח האם ולפעמים על הכרטיס המסך . למעבד ולכרטיס המסך יש קרור מקורי בלבד. מפרט המחשב כדלקמן : GIGABYTE GA-8I965P-DS3 P-4/P-D/Core2Duo P965 DUAL DDR2 (כרטיס רשת 1G on board,כרטיס קול 7.1 on board) Corsair DDR2 2GB 800MHz PC6400 CL5 DUAL PACK 2x1Gb MSI RX1950PRO TD256E RADEON X1950PRO PCI-E COMPUCASE HEC CI-6919B-NPS SUPER MIDI ATX BLACK HEC ACE580 20/24PIN 580WATT ATX/XEON ATX 2.0 RETAIL BLACK LG GSA-H12N (B) DVD WRITER X18 BLACK OEM 2Y WD 320GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER RAID 24/7 WD3200…
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום זה כבר פעם שנייה שאני מנסה לעשות OC לכרטיס מסך שלי ולא מצליח יש לי כרטיס של ג'יגה ביט 7950GT 512MB עם קירור של זילמן מובנה סטוק : מעבד:550MHZ זיכרון : 700MHZ גירסת דרייבר :93.71 (הכי חדש) עכשיו בהתחלה הישתמשתי ב ForceWare Coolbits הוא עשה לי הודעת שגיאה שניסיתי לעשות טסט ל OC עכשיו אמרו לי תעבור ל RivaTuner וגם היא עשתה הודעת שגיאה שניסיתי לעשות טסט ל OC ומה עשיתי בשנייהם הקפצתי רק בתדר של 5MHz את המעבד (ז"א סטוק היה 550MHz הקפצתי ל555MHz) ועשיתי טסט והוא נכשל הינה השלבים : אני ממש לא יודע מה לעשות אם מישהו יודע מה הבעיה שיעזור לי אני ממש לחוץ בקשר לזה תודה מראש .
-
- 8 תגובות
- 577 צפיות
-
-
לא מזמן נדפק לי הארד דיסק וקיבלתי בגדר האחריות(אם טיפה תוספת כי הקודם היה 20 גיגה) Seagate Baracuda 40GB 7200RPM אתמול אחרי שהמחשב היה פתוח מהבוקר עד הערב פתחתי את המארז (לעשות איזה סדר בחוטים) נגעתי בהארד דיסק וצעקתי .... איזה חום זה היה !!!!!!!!! יש לי 4 מאווררים (לא כולל ספק והיטסינק) 1 מתחת להארד דיסק מכניס 1 בין הלוח להארד דיסק שוכב (יש חור למטה) הוא מכניס אוויר ודוחף את האוויר החם למעלה 1 על הדלת מול הלוח והכרטיס מסך מכנס 1 מתחת לספק מוציא אוויר + הספק שמוציא אוויר וההארד דיסק עדין חם אני לא יכול להגיד לכם את המעלות ... כי החיישנים שלי הלכו ... מה לעשות איך לתקן את הבעיה ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא אכפת לי אם הוא לא כל כך טוב מבחינת זריקת אוויר אבל חשוב שיהיה שקט!!!
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ספוג הפילטר של ה NZXT HUSH שלי סתום באבק אבל איך אפשר להוציא אותו לניקוי? הוא תקוע מאחורי כבלים בצד הפנימי של קדמת המארז בלי שום אפשרות סבירה לפירוק. יש איזה פטנט?
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
-
שלום אני בתהליכי קניית מחשב שמתוכנן לעבור OC. המחשב כולל מעבד AMD Athlon XP 2500 Mobile , לוח אם ABIT NF7-S v2.0 , וזכרון A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 . המארז הוא COMPUCASE 6A19 עם מאוורר 120mm שמכניס אוויר, מאוורר נוסף של 80mm שמוציא אוויר, וספק Thermaltake 410W 120mm Fan PFC . מה שחסר לי כרגע זה רק גוף קרור +מאוורר למעבד שיחזיק OC של 2200-2600 בלי יותר מדי רעש. המועמדים הם : 1. Thermaltake Extreme VOLCANO 12 2. +COOLERMASTER Aero 7 3. VANTEC AeroFlow VA4-C7040 אשמח לקבל המלצות מניסיון אישי וגם חוות דעת על הזכרון (הכי זול שמצאתי). תודה
-
- 3 תגובות
- 423 צפיות
-
-
שלום, בצעתי חיפוש בפורום ומצאתי הרבה תשובות אבל לא ברור לי מה יתאים לי. יש לי מעבד 3770K ללא over clock על לוח 1155. כרגע בקשתי בחנות שיתקינו לי קירור סטוק שהגיע עם המעבד אבל מכיוון שאני עובד הרבה מאוד שעות עם המחשב חשוב לי שיהיה שקט ככל האפשר. במחשב הנוכחי יש לי nocuta d14. מה המעבד המועדף מבין אלא או אחרים שב-TMS: arctic cooler 13 arctic cooler 11 b Scythe MUGEN 3 REV B תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
תגידו שזאת לא כותרת עניינית!!! אז ככה... בהתחלה ראיתי, וחשבתי נחמד, ממ, מעניין למה אין להם מדבקות טרמיות ורק גריז, איך אני אמור לחבר... ואז הסתכלתי טוב... הדבר הזה מחובר, זה מטורף!!!!! מה זה הדבר הזה???? לא יאמן, הזלמן האלא, אל מה עוד יחשבו... ואז הגעתי למסקנה שכל זה הוא חלק ממה שזלמן מנסים לעשות במסגרת הניו אייג' של קירור הכרטיס מסך, נו אתם יודעים, הדור שאחרי הcrystal orb, הotes, השטות של tt וכל השאר... רק שכרגיל הם לא פירסמו את זה... מישהו מוכן להסביר לי איך זה פועל/זה שווה משהו/למה זה כזה מטורף????? אתם חושבים שאפשר לחבר לזה מאווררים, כי זה יכול להיות ממש כיף! דבר אחרון, לא ראיתי שזה בכלל נוגע בראם... :-\ נ.ב. הזלמן האלא... מטורפים
-
- 32 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היום ביצעתי OC למעבד הנחמד שלי וקיבלתי תוצאת דיי נחמדה ויציבות טובה.... הצלחתי להגיע ל 3904 MHZ על קירור אוויר Tuniq Tower עם מתח של 1.6 קיבלתי הצעה להחליף את המעבד בתוספת תשלום קטן ל Q6600 השאלה שלי האם הוא ישיג תוצאות טובות יותר ב OC?? צרפתי תמונה....
-
- 1 תגובה
- 546 צפיות
-
-
בשביל לעלות ביצועים ב5%-10% למי כדאי לעשות אוברקלוג לכרטיס מסך או למעבד ובכמה MHz? הנתונים של המחשב נמצאים במפרט ובאיזה תוכנה להשתמש? תודה [br]פורסם בתאריך: 16.02.2007 בשעה 15:16:38 מישהו? ???
-
- 14 תגובות
- 697 צפיות
-
-
היי.... אז ככה, הכרטיס הוא: NVIDIA 6600 Ultra 256MB AGP . החדשות הרעות הן שאין אחריות והחנות (שאני לא ינקוב בשמה) סתם מנסה לטרטר אותי... בקיצור, לפני כחצי שנה התחיל להיתקע לי המחשב בזמן משחקים פעם ב.. , חשבתי בהתחלה שזה בעיה במעה"פ אז התעלמתי. עכשיו המאוורר שלו בקושי מתניע וימיו ספורים.. מישו פה יודע איפה אני יכול לקנות מאוורר כזה או איזו מעבדה מתקנת דברים כאלה?(אגב אני מהצפון -בקריות) אני מתכוון לקנות מחשב חדש, אבל רציתי לשמור על הישן... כמובן שאני לא אשתגע וישקיע בו יותר מעלות של כרטיס כזה חדש... תודה מראש על העזרה...... ;D
-
- 0 תגובות
- 452 צפיות
-
-
טוב , אז הכל התחיל שחזרתי מהטיול שלי בכלא , השארתי את המחשב דולק שעזבתי , שחזרתי הוא היה כבוי ואין לי מושג מה קרה בזמן הזה שלא היתי (28 יום) בכל מקרה , זה המחשב , שפעל באובר קלוק מכובד במשך כמעט שנתיים. amd 1700 0.13 Vantec Aero flow Epox 8RDA+ Corsair 3200 XMS 400mhz 512mb (1 stick בכל מקרה , מאז שקיבלתי אותו עבדתי איתו על 2200 מגה הרץ , בלי בעיות בכלל , טמפרטורה , שבמקרה הכי גרועה הגיע ל45 גג. רוב הזמן היא עמדה בין 38-42 ועכשיו לקטע הדפוק , הגעתי הביתה , הדלקתי את החשב , לא ראיתי תמונה על המסך , בדקתי בהתחלה את הכרטיס מסך במחשב של אחי והוא עבד בסדר גמור , שמתי את הזכרון במחשב של אחי , גם כן בסדר. אפילו את הספק חיברתי אצלו וזה עבד. את המעבד\לוח אם לא יכולתי …
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
איזה גוף קירור יותר טוב ל-7800gtx ה-VF900-Cu החדש שעולה 235 ש"ח או את ה-Arctic-Cooling Accelero X1 שעולה 180 ש"ח
-
- 0 תגובות
- 443 צפיות
-
-
בחיים לא עשיתי אוברקלוק, או ניסיתי לעשות.. ובזמן האחרון המחשב פשוט התחיל להתחרפן לי... אחת מכל הבעיות שלו בזמן האחרון היא כשאני מדליק את המחשב, הוא אומר לי שיש שגיאת אוברקלוק, והוא שואל אותי אם להיכנס להתקנה של הביוס או להמשיך. כמו שאמרתי קודם, בחיים לא עשיתי אוברקלוק אז למה זה??
-
- 1 תגובה
- 461 צפיות
-
-
טוב חברה הוספתי מאוורר של 80 מ"מ על המארז + מאוור ענק של 120מ"מ על הצד וזה הוריד לי ב 12 מעלות האם זה הגיוני? יש לי 22 מעלות עכשיו במעבד מקודם היה לי 35 לינק לתמונה למטה. עכשיו האם זה יספיק לי לקרר ת 805D אחרי אוברקלוק אני צריך טמפרטורות ל 805D שאני אדע האם זה פועל טוב תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כאילו יש לי לוח של IBM ואי אפשר לשנות בBIOS משהו יש דרך אחרת(לא VMOD)? איזה תוכנה? משהו?
-
- 13 תגובות
- 960 צפיות
-
-
לקרוא עד הסוף... קניתי קירור Zalman VF900 Cu לכרטיס שלי radeon X850 XT והתוצאות מעולות היה לי קירור סטוק חרא שבשיא המאמץ הגיע ל-98 מעלות ועכשיו הוא בקושי עובר את ה-50 לא הצלחתי לעבור את ה-50 ורגיל הוא על 30 מעלות (זה אומר שמרחתי את המחשה טוב נכון?) עכשיו השאלה היא אם שווה לעשות אוברקלוק של נגיד 80 בקור ו100 בממורי כאילו אם זה באמת יעזור? בכמה FPS זה יעזור? גם יש לי מעבד 3.0GHz אם אני יעשה אותו 3.2GHz זה יהיה OC קליל ולא מסוכן נכון?
-
- 1 תגובה
- 514 צפיות
-
-
ראיתי שאפשר לעשות OC לכרטיס דרך הCCC.. ואני חושב לנסות.. אבל אני רוצה לדעת אם יש דרך אחרת לעשות OC לכרטיס מסך... ואם בכלל מומלץ לעשות OC דרך התוכנה שלו.. תודה
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
היי קראיתי את המדריך איך לעשות OC למעבד הבנתי שצריך להעלות את ה FSB ולהוריד את המחלק של הזיכרון מה לא הבנתי אילו אפשרויות אני צריך לבטל/להפעיל ורציתי שתעזרו לי ואם אפשר גם את הטמפרטורה הנורמלית למעבד שלי ( הבנתי שזה בין 55 - 65 מעלות ) זה נכון ? והאם הקירור שלי יספיק להגיע לOC של 3 או יותר ? המפרט שלי פה בצד תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האפ אפשר בעיקרון לערבר מהירויות שונות של זיכרונות (כמובן שהם יעבדו לפי האיטי ביותר) ואם כן זה הזיהוי נעשה אוטומטית או שאני צריך להגדיר בביוס את מהירות הזיכרון לפי הזיכרון האיטי ביותר? לוח Gigabyte 7VAX זיכרונות Hyundia 256MB 266Mhz 2700 Samsung 256MB 333Mhz 3200
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני ממש חושב לעשות ,יש לי גם מישהו הכי תותח בארץ שיכול לעשות לי את זה בעצימת עניים ,אבל מה על האחריות שלי ,אפילו עים אפשרי להחזיר תכרטיס למצבו הקודם והאים מתח מוגבר לא השרוף לי תכרטיס אחרי זמן מה, אני לא חושב להעלות בצורה דרסטית ראיתי שנתנו לכרטיס כמו שלי עד 1.7 ,אני רוצה רק 1.5 נראה לי די בטוח מה אתם חושבים
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראשית אסביר מה יש לי ואחר כך מה עשיתי איתם. יש לי כיסא מחשב ישן בגודל מספק וסאב לא גדול של YAMAHA, מעניין מה יצא אם אני אחבר אותם יחד. יצא משהו די מכוער אבל נשמע טוב ומרגישים את זה. חיברתי אותו למחשב ובמשחק כמו UNREAL אני מרגיש כל פיצוץ וכל פגיעה פיזית על הגוף. הדבר הכי טוב שיכול להיות FORCE FEEDBACK על הגוף. לא יודע אם מחשהו עשה את זה בעבר אבל זה נהדר ומומלץ - לא קשה רק צריך דרמל וכח לעבוד. תמונות בקרוב. ~~~~~~SNAKE~~~~~~~
-
- 9 תגובות
- 859 צפיות
-