עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Yaniv_Uzan,

כבר הרבה זמן אני רואה את החיבור הזה... עד היום לא העזתי לשאול. יש את החיבורים של הכוננים - ידוע חיבורים של פלופי - ידוע חיבור יחיד של ATX - ידוע חיבור 12V לפנטיום 4 וחלק ממעבדי AMD - ידוע עכשיו יש עוד חיבור של כאילו ספק AT ישן... של הלוחות הממש ישנים של 486 ופנטיום 1. אז בדרך כלל הם הולכים בזוגות... מחברים 2 זוגות ללוח אם. בספקים של היום יש כאילו רק חיבור אחד כזה ישן של ספק AT. הרי זה לא הגיוני לחבר את הספקים של אנרמקס לפנטיום 1 ועוד עם חצי מהחיבורים... חסר את הזוג השני שלו. מצטער על ההסבר העלוב... חחח אבל מי שקצת בעניינים בטוח יבין על מה אני מדבר. מה אתם אומרים? תודה! יניב

2. שלום.. היום הלכתי לחפש משחה טרמית של AS5 פניתי ל3 חנויות שכונתיות של חומרה, ואני שואל אם יש להם משחה טרמית הם מסתכלים עליי ואומרים לי שלא שמים משחה טרמית למחשבים חדשים רק לפנטיום 2 הייתי ממש מופתע ומזועזע וחשבתי לעצמי שבטח אם מישהו בא אליהם עם בעיה לחום אז הם לא שמים להם משחה במעבד... האם באמת לא חייב לשים משחה למעבד חדש יחסית או שהמוכרים ממש מפגרים?

• 7 תגובות
    • 895 צפיות
  3. Started by BlackDiablo,

לפני כמה ימים קניתי מחשב חדש (מפרט בחתימה) ואני מעוניין לעשות OC לראות עד כמה הוא מגיע לי :jump: אז ככה... אני לא כל כך מבין בדברים האלה אז אולי יש פה אנשים שמוכנים לעזור לי? צעד צעד... תודה מראש

• 7 תגובות
    • 706 צפיות
  4. לקחתי מאוורר של TT 90 ועשיתי לא טפסים מפח כדי שיתחבר בחורים של התאים של ה3.5 במארז מתחת להרדיסק שלי והוא מכוון ככה שהוא זורק אוויר אל מתחת להרדיסק עכשיו האם המגנט שיש בתוך המנוע של המאוורר מזיק להרדיסק? משבש תעבודה שלו?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by ohadbx,

יש לי 2 סטיקים של 256 מ"ב DDR, שרצים במהירות 266 (מהירות מקורית 133). רציתי לעשות להם OC, כדי לבחון את זה קצת. עד היום עשיתי OC רק ללמעבד שלי, שהעליתי אותו בהצלחה יותר מ100 הרץ בכל מקרה נכנסתי לביוס (לוח אם GA-8ST800 של גיגהבייט) ושם הייתה לי רשימה של מהירויות שעון אפשריות לזכרונות. הבחירה הנוכחית הייתה על 280 (אני מנחש שזה אמור להיות הכי קרוב ל 266) והבא ברשימה היה 350. קפיצה די גדולה חשבתי, אבל אמרתי שיהיה, בחרתי, שמרתי ויצאתי החוצה. הבעיה: במקום שהווינדוס יעלה עלתה לי הודעה שהקובץ קרנל של ווינדוס פגום או חסר, וצריך להתקין אותו מחדש. לחיצת מקש הפעילה את המחשב מחדש עם אותה תוצאה. בפעם אחרי זה נכנסתי לביוס והחזרתי את הזכרון למהירות הרגילה, מה שאיפשר לווינדוס לעלות ש…

• 7 תגובות
    • 520 צפיות
  6. כותרת... הטמפ' במאמץ 55 ברגיל 42, אבל זה לא אומר כי אני עומד להחליף קירור, לא למשהו רציני מדי אבל ממה ששמעתי הוא טוב (ושקט תודה לאל!) לאיזה רמה נראה לכם אני יכול להגיע, 7800GT?? (הלוואי!) וזה משנה איך אני עולה?(קודם ליבה, אח"כ זכרונות או 10 10 כל פעם או לאיודעמה) איך אתם ממליצים? וגם רציתי לדעת איזה בדיוק תוכנות טובות יש לבדיקת טמפ', 3DMARK 06 מספיק טוב? דרך אגב.. אני מתכנן לעשות את הOC דרך Coolbits אם זה משנה.. תודה לעוזרים! וסליחה על זה שיש לי הרבה שאלות, אני פשוט לא רוצה לשרוף משהו.. עריכה: לא קשור, אבל איך אני כותב את המפרט שלי?? לא מצאתי בשום מקום.

• 7 תגובות
    • 781 צפיות
  7. הסיפור מתחיל ככה: חיפשתי פתרון יעיל וזול לבעיית ההתחממות של כרטיס המסך שלי. המארז שלי, למרבה האימה, הגיע עם מאוורר 92 מ"מ קטן ומעפן ותו לא. נכון. מארז עם כרטיס מסך בעל קירור פסיבי מגיע עם מאוורר סטוק מייד אין צ'יינה 92 מ"מ. אוי לחרפה. בכל מקרה, ה-92 עבר קדימה, הפך כיוון והתחיל להכניס אוויר, ומאחור נוסף 120 מ"מ שמוציא את האוויר החוצה. ועדיין, כרטיס מסך מתחמם... אני לא מקבל ארטיפקטים או תופעות התחממות, אבל בשלבים הכי קשים של 3dmark06 הוא מגיע ל-85 וזה מדאיג. בכל מקרה, החלטתי להיות חכם: הבאתי עוד 120 מ"מ, ושמתי אותו מקדימה, במקום ה-92, שיכניס אוויר. את ה-92 שמתי בדופן המארז (איפה שהגריל ברוב מארזי הסטוק) - מוציא אוויר. אז כרגע הסירקולציה במחשב שלי נראית כמות בתמונה המצורפת, …

• 7 תגובות
    • 734 צפיות
  8. Started by kewl,

למה ה-core speed באינטל, לדוגמא במעבד 1800, הוא 1800mhz, ובמעבד 3000+ של amd זה יהיה 1800 כ-core speed? לא ממש הבנתי למה זה ככה ו-HTT זה FSB פשוט ב-64bit של amd? אין מהירות באס ב-amd? תודה

• 7 תגובות
    • 609 צפיות
  9. Started by kobi122,

מזה אומר ב-speed fan temp 1,2,3,1 ואם אתם יכולים לעזור לי להשתיק את הרעש הזה ואיך אפשר לקרר אותו כי הוא גם מגיע ל-40 בלי שאני משחק וכשאני משחק זה 50 תודה [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 595 צפיות
  10. Started by romany2005,

הי, יש לי שאלה כשאני לא משחק ולא מופעל עומס על המעבד הוא בטמפ של 30-40, עכשיו שיש לחץ עליו וכשאני משחק הוא מגיע ל55-59 זה נורמלי? יש לי את הקירור הרגיל של אינטל ולא עשיתי OC לא למעבד לא ללוח ולא לכרטיס מסך(עכשיו אני משתמש ב onboard) זה נורמלי?

11. שלום לכולם, אני מאוד רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי אבל אין לי מושג איך ??? ??? עברתי על המדריכים שיש באתר ועל מדריכים במקומות אחרים אבל הם לא ממש ברורים ואין תמונות מסך של מה ואיך לשנות את ההספק והחשמל. עכשיו זה לא שאני ממש לא יודע איך לעשות את אני פשוט לא יודע לעשות את כל החישובים שצריך לעשות בשביל לברר באיזה חלק אני צריך להוסיף ו להוריד את המתח בביוס. אם מישהו מכיר מדריך יחסית פשוט שמסביר איך עושים את זה אני מאוד אשמח. מה שמוזר זה שלעשות אוברקלוק לכ.גרפי היה ממש פשוט מכיוון שהשתמשתי בתוכנה, למה אין תוכנה שעושה את זה גם למעבד לא ממש הבנתי.. ואם מישהו מכי את המאוורר שיש לי שמח לקבל דיעות.. תודה!!

• 7 תגובות
    • 654 צפיות
  12. Started by ^Z^,

איזה לוח אם עדיף באוברקלוקינג לקונרו? בבקשה לגבות דעות ע"י בנצ'ים\ת'ראדים.

• 7 תגובות
    • 653 צפיות
  13. Started by gilgil123,

מעבד אינטל E4400 CORE2DUO CONROE אמרו לי להחליף לו את המאורר כי הוא עושה רעש בכללי לגבי מאוורים האם קל להתקין אותם ? איך בוחרים מאורר טוב ? גם כאלו שנמצאים על המארז מה ההבדל בין קירור מאוררים לבין קירור מים או קירור אחר ? איפה אני לומד מהתחלה על קירור מים איך מתחילים והאם זה מתאים לכל מחשב ? עוד שאלה אפשר להחליף מאורר של כרטיס מסך ? תודה למי שיענה לי ;D

• 7 תגובות
    • 711 צפיות
  14. מה המצב אנשים ?.. אז ככה ... יש לי כ.מ x1950 Pro 512 של Sapphire עם מאוורר סטוק והטמפרטורה שלו במנוחה היא 52 בערך וכשאני נגיד נכנס לשחק ב - Crysis MP Beta אחרי כ - 10 דקות זה קופץ לי ל - 62-64 ... זה נורמלי ?.. יש לי קירור די טוב במארז כולל גוף קירור למעבד + 2 מאווררים של 120 ... האם ניתן להאיץ את המהירות של המאוורר של הכ.מ ואם כן המאוורר לא יכול להתקלקל או להשרף ?.. ועם איזה תוכנה עושים את זה ?.. תודה מראש, משה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by silky,

שלום רב, לא מזמן רכשתי את המעבד שבכותרת(4200+ X2 DC) יחד עם לוח של GIGABYTE ga-k8nf-9 והחלטתי לנסות להמהיר אותו... חיפשתי ברשת ומצאתי כמה אתרים כגון http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2452&p=3 שהצליח להמהיר אותו עם האמצעי קירור ה- STOCK ללא שום תוספות ל2.64 ככה שזה 11X240 והם טוענים ללא שום בעיה אני לא מצליח להעלות את זה מעבר ל 214X11=2356. אם אני מנסה 215X11 הוא פשוט לא עולה. למה????? דרך אגב עדכנתי את ה BIOS ככה שזו לא הבעיה. למישהו יש מושג? תודה

• 7 תגובות
    • 849 צפיות
  16. Started by King Of Action,

אמממ...יש לי מארז ENERMAX CS31-81L ...עד היום היו לי 3 מאווררים : אחד של 80 מאחורה מוציא , אחד של 80 מלמעלה מוציא ועוד אחד של 80 בדלת מכניס אוויר...הטמפרטורות במארז נעו מ-33 עד 36 בערך...אני מניח שזה די נורמלי . היום הוספתי עוד שני מאווררים : אחד של 120 מ"מ מכניס אויר מקדימה ועוד אחד של 80 מאחורה מוציא...הטמפרטורות השתפרו ועכשיו הן נעות בין 29-31 . עכשיו יש לי כמה שאלות : 1. מהן טמפרטורות נורמליות למארז ? והאם הטמפרטורות שלי טובות ? 2. מאוורר ה-120 מ"מ מרעיש ממש חזק . אין משהו לעשות בקשר לזה ? 3. איפה למקם את חיישן הטמפרטורה בשביל לבדוק את טמפרטרטורת המארז בצורה הכי טובה ? תודה .

• 7 תגובות
    • 576 צפיות
  17. Started by asafgolan,

מה הוא הקירור המומלץ במחיר הזה?

• 7 תגובות
    • 682 צפיות
  18. אני יודע שזאת שאלה די דבילית אבל איך אני יכול לדעת אם המאורר שלי נדפק? המחשב שלי התחיל להתקע נגעתי בו הוא היה בחום מטורף מזל שכבתי אותו ישר אחרת הוא היה פשוט נשרף, פתחתי את המארז נגעתי בלוח אם בדיסק קשיח בזכרון פנימי הכול היה רותח, עכשיו המחשב דולק בלי המכסה של המארז הייתה לי תחושה שהמאורר של המארז לא פועל כי המעבד לא היה חם כמו האחרים חוץ מזה שאני רואה שעכשיו הוא מסתובב, בניגוד למאורר של המארז שלא זז (הוא אמור לא לזוז?! כאילו זה למקרי חירום או משהו או שזה כמו המאורר של המעבד שפועל כל הזמן), נתתי למאורר דחיפה קלה והוא כזה עושה סימנים של אין כח כאילו מסתובב יותר ממה שהוא היה אמור להסתובב אבל מפסיק מהר מאוד. אז ככה אני רוצה לדעת אם המאורר שלי נדפק אם שווה בכלל לתקן את זה או…

• 7 תגובות
    • 693 צפיות
  19. Started by shibby15,

שלומות, אני מחפש קירור למעבד. הדרישות העיקריות זה שקט ויכולות אובר קלוק סבירות, אני לא מחפש משהו מאקסימאלי, רוב הסיכויים שמדובר במעבד 6300 שיומהר לבאס 400 כלומר2800, אולי קצת יותר ... או שעכשיו יהיה 805 ובעתיד יוחלף למרובע ליבות תקציבי יותר שגם הוא יומהר לאיזור ה 400 באס. כרגע אני חושב על ה Scythe KATANA או סמוראי כי אני יכול להשיג אותם בזול יחסית. הבנתי שההמלצה היא ל AC פריזר 7, אבל בהתחשב בזה שיש לי מחירים זולים יותר על ה סמוראי או קטנה, מה עדיף? המארז יהיה ככל הנראה אנטק P-150 עם שני מאוורים של זלמן F-2 (או שעדיף AC?) ומאורר מקורי 120 של אנטק. תודה מראש רום

• 7 תגובות
    • 548 צפיות
  20. Started by DXT,

שלום, יש לי AMD שהוא, איך נאמר "ראה אווטר" ;D אז אני צריך מארז זול וקר כי אין לי איזה 500-700 ש"ח להשקיע במארז או משהו. זה פשוט המארז הכי זול שראיתי שיש לו הרבה מאוררים: שניים מאחורה, אחד בצד, אחד למטה מקדימה ועוד אחד על מגירת הכוננים (מספיק, לא? ;D). אז האם כדאי לי אותו? למישהו יש אותו? איך הוא? תלונות, מענות, נסיון איתו... נ.ב: עמוד המוצר הרשמי

• 7 תגובות
    • 977 צפיות
  21. Started by ofer_mat,

יש לי מארז ישן שעבר מודים יפה מאוד(לפי דעתי) של הוספת 3 חורים וכו... רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות מה אני עושה איתי כי יש לי עכשיו את הדרגון אלומניום ( שהוא רמה אחרת לגמרי )

• 7 תגובות
    • 977 צפיות
  22. Started by the flying sanwich,

או קי, ממש נאמס לי! אבל ממש!! בערך כל יום יש לפחות תר'ד אחד שנפתח ששואלים שם "למה אני לא מצליח להעלות מעל 150 FSB" או "המפרט הזה טוב?" ועוד המון, שבכולם כתוב לוחות שונים שבכלל כלל לא מיועדים לOC (בעיקר GIGABYTE) אז ככה, עשיתי רשימה, תקנו, שנו, כתבו לי מכתבי נאצה, או שימו את זה סטיקי, לא אכפת לי. המערכות הן רק לAMD, אני ממש לא מבין בPENTIUM EPOX: מהמומלצים ביותר אם לא הכי מומלץ, בעיקר בגלל היכולות שלו לפתוח את המכפלה של מעבדי הTBRED B אבל לא רק, יש לו את כל האפשרויות הרצויות (וולט'גים וכו) וב8RDA + יש נעילות PCI וAGP למניעת קריסה של המערכת בשלב מוקדם לוחות מומלצים: 8RDA + 8K9A לדורותיו (מומלץ במיוחד ה2) 8K3A ישן יותר KT333 ABIT: נחשבים לטופ שבטופ, גם במחיר, לוחות…

• 7 תגובות
    • 969 צפיות
  23. Started by 1,

יש לי כרגע את הקירור המקורי שקיבלתי איתו, מאוורר על 6200 סיבובים לדקה הטמפ' בימים אלו היא 59 בלי מאמץ, חשבתי להחליף למשהו יותר שקט במחיר של עד 200 ש"ח. המעבד שלי הוא ATHLON AMD1400MHZ הלוח אם ASUS A7V-E מישהו הציע לי לקחת הערכה של זלמן: http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps6000Cu.htm בKSP הוא עולה 190. מישהו יכול להגיד לי עם הוא טוב? יש הערות או הארות כלשהן בקשר למוצר זה? האם במחיר הזה אפשר לקבל משהו יותר טוב?

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  24. קראתי בהודעות של אנשים שיש להם סמארט פאן2 על המעבד עד כמה שידוע לי זה מאורר 80 למארז איך בדיוק הוא מתחבר על המעבד (יש איזה סינק מיוחד לזה?) ובכמה זה יותר טוב מה"ספארק7" או ה7 פלוס (זה סתם לידע כללי כי בכל מקרה הזמנתי כבר את ה7פלוס אפילו שאמרו שהוא פחות מומלץ מה7 אבל הוא יותר יפה :-) )

• 7 תגובות
    • 531 צפיות
  25. היי נמאס לי ונמאס לי מהרעש הנוראי של הקירור סטוק שכרגע בזמן עבודה שוטפת ורגילה נמצא בכ 62 מעלות בממוצע והמארז עוד פתוח! זה כבר הפך למטרד , אני חושב שגם הכ. מסך שלי זקוק למשהו בקיצור אני רוצה שקט ועוד פעם שקט מן המחשב וכמובן שאוכל לעשות לו OC קטן בעתיד המעבד כמובן מסוג אינטל סוקט 775 ואציין שהתקציב שלי מאוד מוגבל ועדיף כמה שפחות כלומר נותן התמורה הטובה ביותר

• 7 תגובות
    • 602 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.