עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by gilad_mos,

שלום לכולם המחשב שלי יושב בתוך מין תא שסגור מ 3 כיוונים (כמו ארון קטן מתחת לשולחן). בחלק האחורי יש שני חורים בערך בקוטר 8 ס"מ בשביל העברת כבלים, משם גם ניכנס ויוצא אוויר. נכון להיום למחשב יש שני מאווררים, אחד מאחור שמכניס אוויר ואחד מלפנים שמוציא אוויר. הטמפ' עבודה של המעבד היא בערך 48 מעלות והוא עולה ל55 בלי הרבה מאמץ... בקיץ תחת עומס עבודה, הלוח אם מתחיל לצפצף כתוצאה מחום יתר. אני רוצה להוסיף לארון שלו שני מאווררים שיצרו סירקולציה של אוויר וע"י כך יתנו לו טמפ' סביבה נמוכה יותר וגם אוויר קר יותר שיוכנס לתוך המחשב. השאלה היא האם אני יכול לקנות מאווררים כמו של המחשב ופשוט לחבר אותם לשנאי 12V רגיל באופן קבוע? האם יש להשיג מאווררים שפועלים ישירות על חשמל 220? כל הוספות ורעיו…

• 7 תגובות
    • 953 צפיות
  2. עם הדריורים הללו התוכנה RivaTuner לא תומחת באוורקלוקינג , וגם לא התוכנה של הדריורים עצמם מה לעשות? הכרטיס הוא 6800GS של GigaByte

• 0 תגובות
    • 471 צפיות
  3. מצאתי מדריך מעולה ופשוט להתגבר על הבעיה הזו. לא צריך לשים את המאוורר קבוע על 100% יותר. http://www.guru3d.com/article/article/449

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  4. Started by Cereal Killer,

מישהו נתקל בזה בארץ? בחול? מצאתי ב 30 דולר כולל שילוח אבל זה יקר להחריד.. (באותו מחיר אפשר לקנות גוף קירור חדש..)

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. ומה צריך בשביל לעשות OC(לדוג' תוכנה)?

• 2 תגובות
    • 535 צפיות
  6. Started by Drek Boy,

טוב רובכם בטח מקירים שמעתם או ראיתם אנשים שמקררים את המשחב שלהם בעזרת מקרר מיני שמגיע לטמפ' כמו של מקרר רגיל 4-8 מעלות. אני לא מבין למה לא הזכירו את זה אפילו פעם אחת (לפחות שראיתי). זה עולה בסביבות ה400 שקל כך שזה לא כל כך יקר כל החומרה מלבד סידי רום נמצאים בתוך המקרר. מאפשר אוברקלוק לכל חלקי הלוח אפילו עם סינק ממש מעפן. מעלה בהרבה את ביצועי המערכת. עלות המקרר והחשמל מפצה על כך שאפשר להשקיע פחות בקירור לכרטיס מסך או מעבד ועדיין לקבל ביצועים לא פחות טובים אם לא יותר טובים. לא צריך הרבה כדי להכניס את המחשב פנימה, רק לעשות חור להעביר חוטים החוצה. זה לא מרעיש ואני כמעט בטוח שזה "יבלע" את הרעש שהמחשב עושה ויעשה אותו הרבה יותר שקט. למודרים שבינינו יש גם עם דלת שקופה כך…

• 13 תגובות
    • 969 צפיות
  7. שלום לכולם, לפני כשנה קניתי מחשב חדש (לפי המלצה שקבלתי כאן באתר - AMD 2500, 512MB, AN7 וכו'), שעובד כמעט מושלם. הבעיה היחידה היתה, כמעט מההתחלה, אזעקה שהיתה מושמעת מדי פעם מלוח האם, בעקבות ירידת מהירות הסיבוב של אחד המאווררים. לוח האם המדובר הוא AN7, והמאוורר הוא זה של ה-NB. לאחרונה האזעקה הפכה קבועה - פירקתי את המאוורר, שימנתי אותו, והוא עלה מסביבות 1000 סל"ד למעל 5500. היום, יומיים אחרי הטיפול, חזרו נפילות המהירות. הוא עדיין עובד לא רע רוב הזמן, אבל יש לי הרגשה שלא כדאי לי לסמוך עליו יותר מדי. מבירור קצר באינטרנט הבנתי שהמאוורר הזה, שמגיע יחד עם לוח האם, הוא די דפוק ונוטה לעשות צרות. נראה לי שהגיע הזמן להחליף אותו. אני לא הולך לעשות OC למעבד, והמחשב שלי לא עובד קשה מדי.…

• 14 תגובות
    • 737 צפיות
  8. Started by locke,

קודם כל, איך אני בודק את הניגודיות של נגד מסוים עם מולטימטר? דבר שני, אם אני מחבר 4 לדים של 3 וולט ביחד למתח של 12 וולט, אני צריך לזה נגד או שזה ישרוף לי את הלדים? מצטער על חוסר הידע, אני גרוע בחשמל.

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by mazoneli,

מישהו יודע כמה רעש הוא עושה והאם שווה להחליפו במאוורר שקט שמתחיל ב 120 ל AC7 PRO ועד ה Tuniq שאם כבר אני מזכיר אותו האם הוא יותר זול בארה"ב משמעותית ?, פשוט אין מה שיתקלקל בו אז אולי אני אעדיף שיביאו לי מחו"ל.

• 6 תגובות
    • 540 צפיות
  10. אהלן חברים, האוברקלוק שלי מתקדם יפה, הצלחתי להביא את ה-2500K שלי ל 4.4GHz עם מתח 1.325 כעת אני מתכוון להתקדם לכיוון ה-4.8 ובתקווה לעצור שם, יש לי רק בעיה אחת. כשאני מבצע מבחן מאמץ עם LinX אני משתמש בדרך כלל ב-5GB זכרון למבחן כדי לנצל כמה שיותר RAM, אבל מרוב שהמבחן שואב את הזכרון, CoreTemp וגם RealTemp פשוט קופאות ולא מספקות לי טמפרטורות, החלונות שלהם פשוט נשארים עם ערכים קבועים ולא מתעדכנים, רק בסיום לופ. מכיוון שזה מבחן מאמץ הכי קשה שיש, חשוב לי מאוד לנטר טמפרטורות ולראות שהמעבד לא קופץ לי לאיזור ה-90, אני פשוט שם את המאוורר של המעבד על העוצמה הכי גבוהה ומקווה שהכל בסדר, אבל עדיין זה בעייתי. יש הצעות מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 954 צפיות
  11. Started by hellspawned,

אני מתכנן לבצע בזמן הקרוב OC למחשב שלי (מפרט בצד). קראתי לא מזמן על מישהו ששרף את לוח האם שלו (P5B אאל"ט) כי השאיר את המתחים על Auto וכתוצאה המתחים עלו אוטומטית עם התדר (משהו בסגנון, תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה, אמרו לו לנעול מתחים על ערכים מספריים ששווים למתח הסטוק שהרכיבים עובדים בהם. בדקתי ב-BIOS, ויש אפשרות לקבוע ערך מספרי רק למעבד. לכל שאר הרכיבים (זיכרון, PCI-E, צ'יפסטים) אפשר לשים Normal או Over Voltage. מן הסתם, normal נותן את המתח סטוק. השאלה שלי היא אם הוא שקול ל-Auto או שזה כמו ערך מספרי קבוע? כלומר, אם אני אעלה את הבאס, המתחים לרכיבים יעלו או שיששארו קבועים? תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 648 צפיות
  12. היי חברים אני מריץ מחשב P4 2.66 לא מומהר, הסוקט הישן אני לא זוכר את המספר שלו בדיוק (לא ה775) בכל מקרה איזה קירור ושל איזה חברה יתן לי שקט בחדר? + האם יש מאווררים שהם יחסית שקטים, או הכי שקטים שיכול להיות למארז עצמו? (CHIEFTEC FULL TOWER)

• 12 תגובות
    • 763 צפיות
  13. מבחינת היופי אני מעדיף צינורות כמה שיותר דקים, השאלה שלי היא אך ורק מבחינת ביצועים, האם למערכת קירור מים בעלת משאבה עם ערך מוצהר של 500L\PH (שוב, זה מה שמוצהר, לא יודע עד כמה זה באמת נכון), מספיקים צינורות 1/4", או שעם משאבה כזאת הכרחי להשתמש בצינורות 3/8" בשביל לא להפריע לפעולת המשאבה? תודה רבה!

14. כבר כמה פעמים יצא לי לראות שהמאורר בקירור לא מסתובב.....אבל איך שאני נותן לו דחיפה קטנה עם היד הוא מתחיל להסתובב....האם יש לו מנגנון כלשהוא הוא שהוא פשוט נידפק..? וגם כשהוא מסתובב...הוא מסתובב יחסית נורא חלש. יש תוכנה כלשהיא להגברת המהירות? יש לי I5 במנוחה הוא 38-40 בעומה (משחקים) הוא 52 האם זה סבבה ? תודה.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by LLLLiran,

יש לי מעבד amd xp 2800+ ואני מתלבט בין Thermaltake Extreme 3 in 1 Cooler - POLO 735 ל ZALMAN CNPS7700-AlCu מה עדיף?

• 10 תגובות
    • 577 צפיות
  16. Started by Shlomi32,

המאוורר שלי די חדש... ככה לפני חודשיים.. בזמן האחרון הוא התחיל לעשות רעש כזה של פח כזה וזה ממש מעצבן מה אני יכול לעשות??

• 8 תגובות
    • 657 צפיות
  17. איך כדאי לשים את המאווררים במארז יש לי 2*80מ"מ מאחורה ואני רוצה לעשות חור לעוד כמה חשבתי ככה 2*80 מאחורה מוציאים אוויר 1 בגג של 80 מוציא אוויר 1 בחלון 120 מ"מ מכניס אוויר אתם יכולים לעזור לי בזה? איך כדאי למקם את המאווררים? תודה

• 4 תגובות
    • 552 צפיות
  18. והפעם המערכת בתוך המארז.. עדיין הרצה על יבש הרדיאטור :

• 11 תגובות
    • 870 צפיות
  19. Started by FeedMe,

שוב אני והקירור גז שלי אז ככה, מישהו מחברי הפורום אולי יודע (עמרי שוסטר!!!) איפה אפשר להשיג את הרכיבים המפורטים בלינק הבא: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=105834 הכוונה לגריז הדיאלקטרי,conforming spray , והלכה הזו שהוא השתמש בה (או משהו זהה) תודה מראש

• 8 תגובות
    • 831 צפיות
  20. Started by Nasok,

רוצה לדעת מהו הקירור הכי טוב שאפשר לקנות בארץ לקונרו עד תקציב 400 ש"ח.

• 11 תגובות
    • 594 צפיות
  21. עד כמה מחשב יכול להתקרר עד כמה מעלות?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Cooler-Master,

טוב המחשב החדש שלי עבר קצת מודינג ואני רוצה לדעת מה אתם חושבים על הטמפרטורות. המעבד עם קירור סטוק רגיל הכרטיס מסך הוא מקורר פאסיבית על ידי צלעות קירור של היטסינק ישן שאני הרכבתי. המארז מקורר על ידי 2 120 מילימטר שמכניסי אוויר (אחד מקדימה והשני ברצפה של המארז מתחת לכרטיס מסך) ועוד 120 מילימטר בגג שמוציא אוויר ויש גם את ה120 של הספק כח שמוציא. וסידור חוטים טוב. את הרכיבים אתם יכולים לראות במפרט (זה המחשב הראשון) המערכת לא באוברקלוק או משו כזה. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  23. כותרת ? קיצור מה יותר טוב על תתיחסו למחיר פשוט מה יות רטוב מבין שני אלה : זה http://tms.co.il/product/3235 או זה http://tms.co.il/product/4368

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  24. Started by ranyr,

איזה hsf מומלץ למעבד בתחום מחירים בינוני גבוהה כשהמטרה היא קירור שקט ככול שניתן וביצועים סבירים?

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  25. Started by Zeev86,

היי. יש לי מעבד: AMD Athlon X2 Dual 5600+ 2.8 GHz המעבד כמעט בן שנתיים. שנה וחצי הטמפ' במאמץ לא עברה 55 מעלות. עכשיו הטמפ' מגיעה ל60 (כשאני מריץ משחקים כבדים). האם זה בסדר למעבד כמו שלי או שאני צריך לדאוג ליותר קירור ואפילו לחדש משחה טרמית? (אף פעם לא שמתי חדשה)

• 8 תגובות
    • 789 צפיות

דיונים חדשים בפורומים