אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום. כאשר אני מבצע בדיקת מאמץ למחשב אני שם לב שהמעבד שלי רץ במשך מספר דקות על תדר מקסימלי (3.4G) ולאחר מכן יורד לתדר מינימלי (1.6G), הבעיה היא שהטמפרטורה של המעבד לא עולה מעל 65 מעלות לכן אני לא רואה שום סיבה שהמעבד ירד בתדר. הרי הוא יכול להגיע לטמפרטורה של מעל 80 מעלות, לא? דבר נוסף שאני שם לב זה שמהירות המאוורר של המעבד היא על 200RPM ולא עולה, יכול להיות שמוגדר שהיא תעלה רק מעל טמפ, יותר גבוהה ממה שהוא מגיע אליו? ראו מפרט בפרופיל. עריכה: בדקתי בביוס ואכן מוגדר למאוורר של המעבד שיכנס לפעולה רק מ80 מעלות ומעלה. עריכה 2: שינית את ההגדרות בביוס לכך שהטמפ הרצויה היא 50 מעלות והטמפ שבה המאוורר על 100% היא 60 מעלות. ואכן לא בוצע throttleing down. עכשיו השאלה הגדולה ה…
-
- 6 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום רב, המפרט שלי הינו - CM690,Q9550,GA-EP45DSL. לאחר שתפסתי קריזה וסידרתי את המאוררים במארז שלי נתקלתי במס' בעיות. יש לי קירור למעבד - MUGEN ומסתבר שהמאוורר עליו לא עובד,ניסיתי לחבר אותו לנק' אחרות ללא הצלחה,בנוסף הלהבים שלו בצורה ידנית מסתובבים בצורה די "קשה".האם מישהו יודע האם יש עליו אחריות?או האם ניתן לעשות איתו משהו? לבינתיים שמתי את הS-FLEX 1200RPM על המוג'ן ומסתבר שהוא משמיע זמזום - פיצ' די גבוה ובלתי נסבל. בדקתי שהוא יושב טוב ומחוזק לקירור ללא שינוי,איך אני מצליח להוריד לו RPM לכיוון ה600-700 אולי שם זה יפתר,לא הצלחתי דרך SPEEDFAN וET6. לבינתיים ניתקתי אותו. יש לי את הKAZE 140MM שמוציא אוויר מלמעלה,ואת הCM הסטנדרטי של המארז מלמטה שדוחף אוויר. בנוסף,המאוורר האחור…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איזה תוכנה מומלצת למדידת טמפרטורת המחשב, מתחי הספק ומהירות המאווררים בכדי שבמידה והם יוצאים מתחום סביר תתריע לי בצפצופים על כך?
-
- 3 תגובות
- 982 צפיות
-
-
אני שוקל לעשות אוברקלוקינג למעבד שלי Intel P4 2 GHZ 512 K Chace. בעל לוח אם ASUS P4T-E בזמן עבודה רגיל לפני אוברקלוקינג הטמפ' של המעבד שלי הוא 39 מעלות ושל הלוח אם 29 רציתי לדעת אם בטמפ' כאלה אפשרי לעשות אוברקלוקינג? ואם לא אז יש לי שאלה אחרת אם אני אעמיד את המחשב שלי מתחת למזגן שיכול ממש לקרר אותו טוב ולעשות אוברקלוקינג תוך כדי הקירור של המזגן ולאחר שהמחשב עובד טוב לאחר האצת המהירות ע"י האוברקלוקינג עם המזגן להחזיר אותו למצב רגיל שבו קירור בלי מזגן ובעצם הטמפ' של המחשב תעלה אז זה ידפוק לי משהו או שהמחשב כבר רגיל למהירות ולא יקרה כלום?
-
- 7 תגובות
- 747 צפיות
-
-
אהלן חברה ! סיממתי להרכיב את המערכת קירור מים. משתמש ב- XSPC Rasa RX360 Kit הבלוק של הכרטיס מסך הוא XSPC Rasa Universal Block רק אחד מכרטיסי המסך עם קירור מים כרגע. את השני אני אוסיף עם השדרוג הבא עוד מספר חודשים. מעבד עם OC ל- 4.1GHZ Vcore 1.3v יציב אחרי המון הרצות ביומיים האחרונים. אני אמשיך עם ה OC שבוע הבא. נראה עד כמה אני יכול למשוך אותו במקסימום 75C מעלות מעבד: IDLE - 37C-40C LOAD 60C-63C מעלות כרטיס מסך: IDLE - 27C LOAD - 37C CPUZ תמונות: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-
-
טוב אני חדש כאן ו יש לי שאלה רק קנתי P4 2.53 ו בIDLE החם עומד על 38-40 וב FULL LOAD 40-46 מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
יש לי מחשב משרדי פשוט (AMD 3800 X2) שדי מרעיש. שאני צריך שהוא יהיה שקט כמו דג. התקציב הוא בסביבותה 250 שח. למישהוא יש איזה מאוור טוב שאני יכול לשים ושימנע מימני את הצורך בשימוש במאוורים של המארז ? (מארז זול של פוקסקון
-
- 8 תגובות
- 595 צפיות
-
-
אחרי 4 שנים עם המחשב הזה: Intel Pentium 4 2.4GHz 512Mb RAM Radeon 9600XT ולוח אם זבל הגיע הזמן להשתדרג לזה: Intel Core 2 Quad Q6600+Arctic Cooling Freezer Pro 7 Abit IP35-E OCZ 2GB RAM BFG GeForce 8800GT OC1 512Mb WD 320GBAAKKS ENERMAX Uber Chakra 5001 FULL TOWER 25CM SIDE FAN BLACK מה אתם אומרים ? קצת תמונות: ועכשיו לשאלה שלי =) כפי שאתם רואים בצידו הימני של המארז יש מאוורר ענק של 25CM אבל הבעיה שהוא לא פועל טוב. העלתי סרטון... http://rapidshare.com/files/77422236/MVI_0079.avi.html מה הבעיה שלו ? אה ויש אפשרות לבחור אם להוציא אוויר או להכניס, מה אני צריך ? רק לציין שהוספתי עוד מאוורר גדול בנוסף למה שמגיע עם המארז שהתפקיד שלו הוא להוציא אוויר...…
-
- 5 תגובות
- 776 צפיות
-
-
http://www.hardware-review.net/html/modules.php?name=News&file=article&sid=987 מה שממש מוזר .. המעבד לא עלה אפילו מעלה אחת בין מאמץ למנוחה ... לא ממש מאמין לזה .. אבל לשיפוטכם..
-
- 10 תגובות
- 889 צפיות
-
-
מישהו שמע על בעיה עם הבקר זכרון של האופטרון? אוברקלוקר מדהים אבל לא ביחס של 1:1 אם אני לא משתמש במחלק הוא לא יציב הזכרון הוא TCCD שנבדק על אותו לוח עם מעבד אחר ומגיע בלי בעיה ל300 גם עם האופטרון הוא עושה את זה אבל רק במכפלה נמוכה במכפלה גבוהה חייב להשתמש במחלק יש פתרון?
-
- 35 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, יש לי בעיה במאוורר העליון של האנטק 300 ואני צריך לשמן אותו. האם יש "טכניקות" מסוימיות, או סתם לרסס את הציר (כשהמחשב כבוי כמובן)? אני חייב לפרק אותו, או שאני יכול גם ככה כשהמארז שוכב? בגלל שלפרק אותו יקח לי איזה 8 שעות, בהתחשב בעובדה שהקירור של המעבד קצת חוסם.. כמו כן האם יש למישהו מכם המלצה לשמן מסוים? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אנשים טובים, כפי שכתוב בכותרת הת'רד אני מעוניין לבצע פלאש לביוס של הכרטיס מסך שלי (Radeon 9500 Pro-של Sapphire) ואז לעשות לו אוברקלוק עד כמה שאפשר. בשביל מטרה זו אני עומד לקנות גם בלוק מים (Maze4GPU של DD) והיטסינק לזכרון של הכרטיס מסך (Coolermaster CRC-U01 Copper Memory Heat Sinks). השאלות שלי הן: *מהו הביוס של הכרטיס מסך המתקדם ביותר אליו אני אוכל לעשות פלאש? *האם אני אוכל לעשות אוברקלוק לאחר ביצוע הפלאש לכרטיס מסך עם הביוס החדש? *האם בקירור כרטיסי מסך עדיפים המים על הקירור אוויר או שבמקרה זה האוויר עדיף? *אולי זאת קצת אירונית, אבל האם תוכלו להסביר לי בשלבי ביצוע הפלאש או לתת לי מדריך לביצוע הפלאש לכרטיס מסך? *מה דעתך על הבלוק לכרטיס מסך ועל ההיטסינק לזכ…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
גיליתי שאחת הליבות הנפתחות של המעבד שלי "מתקשה" טיפה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520320.0 האם אפשר באמצעות העלאת מתח (או איזשהי הגדרה אחרת בביוס) ל"רפא" אותה? (אח"כ אולי אנסה להמהיר את המעבד (המכפלה פתוחה אצלו)).
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אחרי ים של צרות צרורות לחץ כאןhttp://hwzone.co.il/community/threads/551935-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A4%D7%95%D7%A1%D7%98#.VDGwDfl_vW5 (שאת הקטע שנשרף לי המעבד לא כתבתי כאן מחוסר זמן )הכל בא על מקומו בשלום, אני עובד בחברה שקניתי ממנה את הלוח והמעבד אז ארגנתי את הדברים דרך האחריות מהר יחסית, לוח ומעבד חדשים, הצלחתי לייציב לגמרי את המערכת, אבל לא מצליח לעלות יותר במעבד הזה, הגעתי ל4.9 עם 1.46 למעבד, אבל ב5 גיגה הוא כבר לא יציב, למרות שיש פוסט גם ב5.2
-
- 20 תגובות
- 14.7k צפיות
-
-
-
שלום לכולם התקנתי היום את הכרטיס מסך החדש שלי LEADTEK PX7600GS EXTRAME DDR3 הכרטיס מאוד רועש ולכן השתמשתי בתוכנה RIVA TUNER והורדתי את המהירות מאוורר מ 100 אחוז ל 70 אחוז ביצועים ועכשיו אפשר להגיד שפטרתי את בעיית הרעש... השאלה שלי כרגע האם זה ישפיע על הכרטיס? האם הוא יתחמם יתר על המידה? איך אני בודק את זה?
-
- 4 תגובות
- 593 צפיות
-
-
מערכת בצד : טמפרטורה במנוחה : 46 במאמץ 74 ..[ על LARGE בב- OTHROSE ] http://img98.imageshack.us/img98/1221/niceys6.jpg עריכה קטנה: במאמץ המעבד מגיע ל- 70 מעלות ולא 74 .. =]
-
- 5 תגובות
- 492 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך בבקשה קישור לתוכנה שמורידה טמפרטורות למערכות מבוססות NFORCE2 תודה.
-
- 8 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום אז ככה, יש לי הלוח... עם הביוס שיש לי- עשיתי 250 עם BH5 יש אצל חבר סטיק סמסונג TCCD שבדקתי- הביוס לא אוהב אותו... מישהו מכם מכיר ביוס שיתאים? ועוד משהו- ניסיתי לעבוד עם המחלקים ולא הצלחתי(כי הbh5 מוגבלים מבחינת מתח בסביבות המהירות הזו) מישהו יכול להסביר לי איך עובדים נכון עם מחלקים? נדב
-
- 7 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד 1.80 (1.8) רציתי לדעת מה המקסימום שהוא יכול לעשות עובר קלוק?? הוא יכול להגיע ל2.0 ??? ועם הוא יגיע אני ירגיש הבדל בין 2.0 לבין 1.8 ? אני לא רוצה לעשות עובר קלוק מעבר למה שאני יכול שלא ישרף ניסיתי להגיע איתו למקסימום 2.4 הוא נכבה לי זה אומר שאיפשר ל2.4 רציתי לדעת בקיצור למה המקסימום שאני יוכל להגיע הצחלתי לעלות אותו ל 1.84 אני מפחד לא להמשיך שלאא ישרףף הוא התחיל לי עם FSB 100 והצלחתי לעלות אותו ל FSB 102 ותגידו לי איפה הגבול עד איזה FSB אפשר לעלות ?. ואין לי שום קירור המאוורר הרגיל של המעבד 1.8 של אינטל !!!! ותגידו לי איך לעלות במכה אחת לעלות כמה ביחד או כל פעם FSB אחד??
-
- 47 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
המעבד: E8400 על לוח P5Q עם קירור של nirvana zreotherm 120 הטמפרטורה במנוחה היא 43 ובמאמץ באיזור ה65-70(המחשב מלא באבק), האם יש צורך להחליף משחה? והאם הטמפרטורה תקינה(ביחס לקירור הנל)? אגב OC ל4.1GHZ. תודה מראש ערן. עריכה: המחשב נקנה לפני כשנה וחצי
-
- 4 תגובות
- 684 צפיות
-
-
היי רציתי לשאול , להיות בטוח , אם סידור החוטים במארז , של ספק הכוח בעיקר , מאחורי דופן הברזל של הלוח אם (מצורפת תמונה לדוגמא) ישפיע בצורה כלשהי על הזרמים או יפגע בצורה כלשהי בתפקוד המחשב . אני יודע שבעיקרון לא צריכה להיות בעיה עם זה , לפחות ככה אני חושב , אבל כששאלתי חבר אם כדאי לסדר את החוטים ככה , הוא ענה לי שלא כדאי ולכן לא עשיתי את זה . תמונה לדוגמא של מאחורי המארז - http://www.tweaknews.net/reviews/nzxt_zero_computer_case/img/19.jpg חוץ מזה רציתי לשאול אם תהיה תועלת , מבחינת זרימת האוויר והטמפרטורה במארז , בהוספת מאוורר 120מ"מ מכניס אוויר במקום של כונני הדיסקים , תמונות לדוגמא - http://www.tweaknews.net/reviews/nzxt_zero_computer_case/img/15.jpg http://www.tweaknews…
-
- 11 תגובות
- 943 צפיות
-
-
-
-
היי אני חדש בעולם הOC רציתי לדעת איזה מן אוברקלוק אפשר לעשות למעבד הזה 3.0 גיגה הרץ של ליבה ו200 מגה הרץ של באס תושבת 784 למרבה הפליאה למה כדאי לתת עדיפות בהמהרה גם לבאס או לליבה הוא מקורר מעולה על ידי שני מאווררים והיטסינק 4 צינורות במנוחה 44 מעלות במאמץ 55 לערך באילו תוכנות מומלץ לי להשתמש בתור מתחיל - ואפילו בתור מתקדם ואם יש גם מדריך כלשהו למתחילים אודה מאוד אני יודע ששאלתי הרבה שאלות כאן אז תודה כפולה למי שיענה
-
- 2 תגובות
- 582 צפיות
-