עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by BlackSheep,

קיבלתי את המחשב החדש היום ואיך שחיברתי הכל והתקנתי ווינדוס ישר רצתי לעשות OC. הבעיה היא, מסתבר, שבלוח שלי (GA-Z68A-D3H-B3) אין הגדרה ידנית ל-Vcore. במקום זה יש Dynamic Vcore שחשבתי בהתחלה שזה רעיון סביל, אבל מסתבר שלא. ראיתי בביוס שהמתח הנוכחי שלי זה 1.224V, אז הגעתי למסקנה שאני יכול לשים 0.060 או קצת מעל זה ב-DVID כדי להגיע לאיזור ה-1.3V שזה לפי מה שהבנתי הממוצע בערך שאפשר להריץ עליו 4.5GHZ. בקיצור היה לי פוסט על 100x45, אבל בCPU-Z ראיתי שהמתח על 1.10V. אח"כ הפעלתי P95 וראיתי שהמעבד מגיע לכמעט 70C תוך 5 דק'. ניסיתי לרדת ב-DVID ל-0.020 אבל בביוס זה עדיין קרא 1.356V שזה עדיין יותר מדי בשביל המהירות הזו. בסופו של דבר ויתרתי על כל העסק וחזרתי להגדרות הרגילות. די התבאסתי מהס…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Freddy,

יש ברשותי כרטיס מסך מסוג Geforce 4 Max 440. ברצוני לבצע בו אוברקלוק והייתי מעוניין לדעת מהי תוכנת ההמהרה הכי טובה להכרטיס זה.. האם RivaTUner?

• 8 תגובות
    • 486 צפיות
  3. Started by YairZ,

היי כולם! יש לי מעבד פנטיום 4 3Ghz (שאר המפרט בצד...), אני מעוניין לעשות לו OC, הטמפרטורה שלו במנוחה היא 44 ובמאמץ 55. שאלתי היא כזו, האם ניתן לעשות OC למעבד כזה? הוא מדגם פרסקוט ועוד בטמפ' האלה? אם כן, מהי הטמפרטורה המקסימלית שניתן לעבוד איתה עם מעבד הזה. ניסיתי פעם לעשות OC דרך תוכנה שסופקה לי עם הלוח-אם שלי של MSI ושם המחשב נתקע כל שניה (כמובן שאני רוצה עכשיו לעשות דרך הביוס...) כעיקרון אני מתכנן לקנות מחשב חדש עוד חצי שנה-שנה יש לי כבר תקציב 8K, אבל אני רוצה למשוך ת'מחשב הנכוחי עד גבול הביצועים שלו, האם זה יזיז למשחקים אם אני אעשה OC קטן אפילו מ3 ל3.2? והאם כדי לבצע את הOC למעבד הזה אני יוכל להשתמש בכל המדריכים האלה למעבדי C2D? סליחה על כל השאלות אני פשוט ממש נוב בז…

• 8 תגובות
    • 621 צפיות
  4. Started by JohnnyBravo,

לא מצאתי בשום חנות,לא בפנדה/IQPC... האם אני יכול להשתמש בדבק של תעשיה?כי אם כן אני יכול לקנות מ3M?

• 8 תגובות
    • 4k צפיות
  5. שלום לכם אני יודע שזה ישמע ממש ממש מוזר אבל מצאתי קשר בין הדלקת מזגן בחדר שלי לבין צניחת הטפרטורות במחשב שלי שהמזגן מכובה הצ'יפסט שלי על 50,כל ליבה במעבד שלי על בסביבות 40 וההארדיסק על 37 שהמזגן דלוק הכל צונח ב2 מעלות בערך והטמפרטורה של ההארדיסק צונחת ב7 מעלות

• 8 תגובות
    • 914 צפיות
  6. Started by dino,

ראיתי שיצא ה-EPOX 8RDA+ הכל-כך מפורסם ב-REV2.0, יכולות האוברקלוק שלו זהות ל-8RDA3+? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 851 צפיות
  7. Started by segevon,

קניתי את הקרור במקום TT Big Tayphoon המאכזב במקצת.. במאמץ לא עובר את ה-50 (מאוורר 120 ב-100%..) ובמנוחה (מאוורר 120 ב-70% - חרשי לחלוטין) לא עובר את ה-40.. תמונות בהמשך..

• 8 תגובות
    • 726 צפיות
  8. אהלן, יש לי מעבד E8400 ואני מעוניין במאורר טוב ושקט באיזור ה 150 ש"ח. כרגע המעבד שלי עובד באיזור ה 45 עד 47 (עם הזלמן 7500) מעלות שזה נראה לי די הרבה.. תודה מראש ושבת שלום.

• 8 תגובות
    • 535 צפיות
  9. Started by שלמה הדג,

שלום, ברשותי כרטיס מסך מדגם 6800GT (גירסאת AGP) ואני מעוניין בקניית קירור חדש לכרטיס שלי. בהתחלה הזמנתי את ה Arctic Cooling NV Silencer, אך מכיוון שאני לחוץ בזמן בנושא ולחנות אין את הדגם זמין הוצע לי לקנות את ה Zalman VF700 AlCu VGA Cooler. לפניי שאני מבזבז 150 ש"ח רציתי לדעת האם הוא נחשב כקירור טוב? בבקשה תשובה עוד היום, כפי שאמרתי, אני לחוץ בזמן. נ.ב. מה ההבדל בין דגם זה לבין דגם ה Cu (ללא ה-Al)

• 7 תגובות
    • 553 צפיות
  10. העלתי כמה תמונות תביעו חותת דעת איך הOC מה אתה מציעים אם מישהו הגיע עם מעבד כמו שלי לתוצאות דומות או יותר שיגיד.. [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 851 צפיות
  11. איך אני יודע מתי להפסיק את האובר לכ.מסך אין לי מד טמפ(FX5200 כן אני יודע הוא גרוע) אני יודע שמתי שיש ארטיפקטים אז מפסיקים להעלות בזיכרונות אבל מתי מפסיקים להעלות לליבה ד"א שמתי קירור הרבה יותר טוב מהמקורי

• 7 תגובות
    • 545 צפיות
  12. Started by Stigmata,

תגידו בבקשה זה נורמלי שהחום של הכרטיס מסך עולה ב 6 מעלות במצב מנוחה ביגלל OC 2.66@3.52

• 7 תגובות
    • 637 צפיות
  13. אז היום הפעלתי לראשונה את הפריזר שהתקנתי במרפסת , מעבר לקיר שמאחורי המחשב. המערכת מבוססת על קרור מים שכבר יש לי, אלא שכעת המיכל יהיה הפריזר. יש במיכל לפחות 30 ליטר מים ממזגן בקייץ. יש לי עוד להתקין את הבידוד לצנרת ולסדר פה ושם . יש צנרת לכוון הרצפה ששיכת למזגן שנמצא בתוך המרפסת , אז לא לבלבל. בהפעלה ללא קרור אקטיבי כבר ניכר שיפור , משום שההפרש בטמפ' בין הCPU והSYS והGPU וה ENV היה נמוך משמעותית . אני סבור שזה משום שהזרימה באה ממקור גבוה יותר מהמארז בשונה ממקודם שהמיכל על הרצפה . הקרור האקטיבי על התרמוסטט המקורי קירר אל מתחת לנק' ההתעבות (לא טוב !) תוך כ 4 שעות. כי מקרר לא בנוי ל15C אלא פחות אז ככה , אני צריך לשלוט על הטמפ' של המים. ליתר דיוק לודא שלא תיוצר התעבות על ח…

• 7 תגובות
    • 925 צפיות
  14. Started by Omerole,

ראיתי ששלי לא נעול,וזה תוקע אותי לגמרי מבחינת OC,אז איך?

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  15. Started by qt1h00,

שלום, אני ככל הנראה קונה בפעם הראשונה AMD ורציתי לשאול איזה קירור אתם ממליצים , מטרת המחשב יהיה בעיקר משחקים. חשוב שהקרירור יהיה שקט וחשוב גם לשים לב שאם אתם ממליצים על קירור ב 150 שקל אז כבר שווה לשקול דגם מקביל באינטל כי המחיר מתחיל להתקרב לשם... (רק מתחיל כולם להרגע). בכל מקרה האם אני מחוייב בקירור ואם כן אז איזה?

• 7 תגובות
    • 683 צפיות
  16. Started by shacharoren,

אהלן, אני מעוניין לנסות פעם ראשונה להמהיר קצת את המעבד (E6850) לכיוון ה - 4GHZ כרגע יש לי קירור אוויר על המעבד, TR ultra 120 extreme ומאוורר שעליו - Scythe S-Flex (8GB Corsair XMS 2 CL4 800Mhz 4x2gb) לוח - P5K Deluxe/wifi ואני עובד על ויסטה 64. אז קודם כל אני חדש בעיניין לגמרי! ושנית זה הקירור שברשותי. האם אני חולם? האם אני יכול להמהיר עם המצב הקיים לכיוון ה - 4GHZ ולהישאר יציב לאורך זמן? על פי realtemp אני יציב כרגע בחדר די חם וללא מזגן על 35 מעלות. האם אפשרי?

• 7 תגובות
    • 634 צפיות
  17. אז ככה: מעבד -2.4C לוח - GIGABYTE 8IK1100 מארז COMPUCASE 6A19 - שני מאוררים 120 אחד מאחורה אחד מקדימה קודם כל, משום מה אני יכול לקרוא רק את טמפרטורת המעבד למרות שיש לי עוד שני חיישנים על מאוררי המארז... זה כנראה עניין עם לוחות של GIGABYTE/ [glow=red,2,300]נעבור לעיקר:[/glow] טמפ המעבד במצב מנוחה ללא אוברקלוק נעה באזור ה32-37. בבדיקת מאמץ של PRIME95 הטמפ מתיצבת על משהו כמו 53-54. אין לי מושג מה לבדוק ואיך? למה זה מגיע לכאלה טמפ גבוהות?? יכול להיות שיש בעייה עם קריאת הטמפ אצל GIGABYTE.? יש לציין שאחרי אובר קלוק מ2.4 ל-2.8 יש שינוי של 2-3 מעלות במאמץ(56 תחת PRIME95)...לא יותר מזה... כך שברגע שהטמפרטורות יהיו נורמליות במצב רגיל אני יודע שאוברקלוק לא יהווה שום בעייה! מה הכוו…

• 7 תגובות
    • 712 צפיות
  18. Started by Funkyzord,

תגידו לי בקשה אך עושים את OC למסך, מזה בכלל (מזה עושה, את מה זה משפער )ובכלל מידע על OC למסך

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by amirfefer,

המערכת שלי: AXP 2500 + קירור של טיטאן (עד 4000 RPM!) זיכרון 512 של גייל גירסה רגילה ותיזמון 2.5 DDR333 לוח ABIT KV7 KT600 3 מאווררים של קולרמאסטר (2 מוציאים אחד מכניס) הטמפ' של המעבד: 43 במנוחה (ללא מזגן) העלתי את הבאס ל200 וכשהרצתי פריים על השנייה הראשונה קיבלתי שגיאה... אני מאמין שהזיכרון מגביל אותי (יכול להיות?) יש אפשרות שעליית הבאס לא תושפע בזיכרון? (ראיתי פה מישהו שמזכיר יחס זיכרון מעבד יש דבר כזה? אם כן איך עושים?) דרך אגב איך אני משאיר את הAGP\PCI על 33\66 הרץ? איפה האפשרות נמצאת בביוס (איך היא נקראת?)

• 7 תגובות
    • 796 צפיות
  20. אני קונה את המארז קומפיוקייס ואני צריך עוד מאוורר 120 נוסף שאני אשים אותו בגב של המארז איזה כדאי לקחת?

• 7 תגובות
    • 522 צפיות
  21. Started by X-BLADE,

מישהו יכול לתת לי לינק לתוכנה שמראה את הטמפרטורות של הכרטיס מסך מעבד והארדיסק תודה ולא אברסט כי יש לי את זה כבר...

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  22. Started by yonni,

אני לאחרונה התחלתי להשתעשע ברעיון של אוברקלוק למחשב שלי... יש לדעתכם רעיון לאוברקלוק מורגש ובטוח מבלי לקנות אמצעי קירור נוספים בהתחשב במפרט זה: Gigabyte GA-8IK1100 Intel 875P Motherboard INTEL PENTIUM 2.4C DDR-RAM 512MB 3200 Winbond Memory X 2 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB הבנתי שהלוח אם שברשותי הוא לא משהו ל OC, אבל שוב אני רוצה משהו קטן....לא גרידי.... תודה....

• 7 תגובות
    • 603 צפיות
  23. Started by shdrthki1,

בעקרון במחשב שלי די חדש (פחות מחצי שנה) ומאז שקניתי אותו לא עשיתי לו ניקוי אבק , החלטתי לעשות OC לכרטיס מסך ולכבוד הOC עשיתי ניקוי מאוד יסודי של החלקים ואפילו סידרטי מחדש את כל הכבלים, הנה תמונה של מה שהצלחתי לעשות : למטה. בעקרון יש לי 4 מאווררים של 120 כאשר יש אחד מקדימה שמכניס אחד מאחורה שמוציא ועוד שניים בדלת שמכניסים , אחרי הוספת שני המאווררים לדלת הטמפרטורות עלו ב 2 מעלות בממוצע . אז חשבתי שכנראה יש משהו בסירקולצייה שעשיתי לא טוב אז אני צריך שתגידו לי איפה הכי טוב לשים את המאווררים ככה שיהיה הכי טוב. המארז שלי יש שני מקומות למעלה שנים בדלת אחד בתחתית אחד מקדימה ואחד מאחורה. [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 894 צפיות
  24. יש לי מעבד פרסקוט ונראה לי שהוא מתחמם יותר מידי משהו כמו 54 מעלות תמיד הוא היה על 41-45 מה עלי לעשות בבקשה עזרה

• 7 תגובות
    • 616 צפיות
  25. Started by mos86,

שלום רב, הבעייה המחשב שלי איטי, לעניות דעתי מדובר גם בחוסר זיכרון (קניתי זיכרון נוסף) וגם בחימום של המעבד (לפחות 70 מעלות בסטרס ולפחות 50 מעלות באיידל). אני צריך את עזרתכם בקירור המעבד ו\או המארז במינימום מחיר כי המחשב ישן. פרטים בדקתי שהמעבד (Q6600) לא התקלקל מהחום בעזרת Passmark PerformanceTest והוא עקף את ה E8400 חוץ מבדיקת סינגל ת'רד, אז נראה לכאורה שהוא בסדר. המארז שלי הוא מארז של HP שנלקח ממחשב שלא היה בו שימוש (מצורפת תמונה) יש לו מקום למאורר אחד בלבד מאחור (מתחת לספק כח מעל חריצי הכרטיסים, בניצב למעבד) לא מותקן בו כרגע מאוורר. השאלות שלי בקשר למארז האם מספיק להתקין מאוורר? אם כן, אנא תנו לי המלצה למאוורר כזה, המארז מאפשר להוסיף מאוורר בגודל של 8.5 ס"מ בין …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.