עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by HitmanX,

well.. התחלתי בOC, הכ.טלויזיה התחיל להתחרפן ובסוף ולוח הפסיק לזהות אותו. הורדתי FSB לנורמה, תקעתי את הכרטיס בסלוט אחר ועכשיו הוא מזוהה. חרשתי על הביוס ואני לא מוצא נעילה ל-PCI או שאני לא רואה טוב יש למישהו מושג? תודה

• 8 תגובות
    • 866 צפיות
  2. Started by guylederer0,

שלום הורדתי את התוכנה RivaTuner בגרסא החדשה ... עכשיו ראיתי במדריך http://www.guru3d.com/article/rivatuner-20-fan-speed--overclock-guide/2 שאפשר לתת פרופילים למאוורר כדי שיסתובב בטמפרטורות מסויימות איך שאני אקבע ... עכשיו רציתי לדעת למה התוכנה מוגבלת ל 3 פרופילים כי אני ממש צריך יותר ... והאם יש משו לעשות ? אם לא אז תנו לי תוכנה חילופית שכן תעשה את העבודה תודה

• 8 תגובות
    • 698 צפיות
  3. Started by O.G.D 2k5,

השאלה בכותרת, המעבד AMD Athlon 64 3700 (939-pin) Box San Diego לוח:DFI LAN PARTY NF4 SLI-DR מתלבט בין: Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan או Thermalright XP-120+מאוורר 120MM או Thermalright XP-90C for P4&K8+מאורר 90MM תודות מראש

• 8 תגובות
    • 901 צפיות
  4. Started by naaman,

אהלן אני מחפש מאורר למחשב ישן מעבד אינטל 810 עם סוקט 423 המחשב עדיין עובד! ככה שהוא לא יוחלף , רק המאוורר התקלקל בחיפושים בחנויות לא מצאתי לסוקט הזה רק ל478 מישהו מכיר מקום למצוא בו מאוורר כזה באיזור תל אביב? האם יש דרך להתאים מאוורר 478 ל423 ? תודה

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by leahd3,

הפרויקט המגניב ביותר שעשיתי !!!!

• 8 תגובות
    • 3.9k צפיות
  6. Started by midnight8,

היום (שני) אני מזמין קירור למעבד כי אתמול הרסתי את שלי ואני רוצה לדעת כמה דברים: *איזה קירור יתאים לי למחשב יש לי S775 INTEL *זה מגיע עם משחה כי אני לא יודע כל כך איך לשים אותה ושמעתי שיש גם מדבקות שזה הרבה יותר פשוט (מקסימום אחי מבין בזה הוא יסדר לי הכל) *יש לי עכשיו קירור של COOLER MASTER שהוא יושב על הלוח אם בתוך ארבע חורים שנכנס אליהם בורג אם אני יקח קירור אחר הוא ישב לי בדיוק שם או שנצתרך לעשות התאמות? *הינה משהו שראיתי מה אתם חושבים עליו הוא יקרר לי טוב? (יש לי CORE 2 DUO E6300) http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4396 הוא שווה את הכסף? *אם יש לכם משהו אחר להציע בוא נגיד עם חריגה של עד 100 שקל תציעו אם יש חנויות אחרות יותר אמינות תציעו אני לוקח הכל רק כ…

• 8 תגובות
    • 821 צפיות
  7. יש לי אפשרות בלוח אם לשנות את המכפלות , כרגע הוא על X10 וזה נותן לו 2GHZ הורדתי את הנעילה בביוס ושיניתי ל X11 וזה שינה ל2200MHZ עם מתח של 1.4V ..אבל:הוא מראה ששניתי אבל יש כאילו 2 מספרים שמראים -אחד את המקורי ואחד את החדש. ואחרי שמירה של השינויים זה לא משנה בכלל... ?? אני גם לא הבנתי את ההסבר שבנעוץ על ה L1 שנועל את המכפלות...זה בתוך המעבד או בלוח אם ? איפה זה נמצא?

• 8 תגובות
    • 734 צפיות
  8. Started by Impreza,

יש לי לוח שהוצאתי לו את הצ'יפ ואני רוצה לנקות ממנו את כל הלבן הזה שנשאר עליו איך?

• 8 תגובות
    • 581 צפיות
  9. Started by Aqualung,

זה לוח שמגיע בלי ג'מפרים או סוויצ'ים על לוח האם לשינוי המכפלות של המעבד. הוא גם לא מכיל אפשרות לשינוי המכפלה דרך הביוס. מה שכן ראיתי שיש עליו זה "הכנה" לג'מפרים (8 או 10 נק' מתכת לא מחוברות שמוקפות במרובע - ולידן כתוב Multiplier). השאלה שלי היא - האם ניתן לקצר את הנק' כדי לשנות את המכפלה או שהפונקציה הזאת "סורסה" מהלוח? ואם לא - האם ניתן להשתמש בביוס אחר, לדוגמא של איפוקס, כדי לשנות את המכפלה (בלוח ישן של אסוס ישנה אפשרות להפעיל את שינוי המכפלה מתוך הביוס ע"י חיבור בין הנק' עם חומר מוליך) . כמובן שאני מתכוון לשינוי המכפלה אחרי פתיחתה על המעבד.

• 8 תגובות
    • 945 צפיות
  10. יש לי מערכת מבוססת Athlon וספק כוח של 300 וואט. מאז שקיבלתי את המארז, לא הוספתי כלום .. יש לו מאוורר 120 מ"מ מאחורה. יש לי מאוורר 80 מ"מ ואני מעוניין לחבר אותו. עכשיו, אני לא יודע אם יש עוד הספק, ואם אין, מה עלול לקרות? משהו ישרף? קצר? או שפשוט יש מנגנון שמונע מקרים כאלה? בכל מקרה, אני אשמח אם תוכלו לעזור ולפרט. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 575 צפיות
  11. שלום לכולם, החלטתי סוף סוף לנסות ולבצע OC למחשב קראתי המון, המון חומר, גם פה וגם בפורומים אחרים ברשת שהגעתי אליהם אחרי חיפושים בגוגל ע"פ המעבד שלי ולוח האם קראתי גם את ה"סטיקי" פה בפורום אבל בסופו של דבר אני מתחיל להתבלגן כדי לעשות סדר בראש אני שואל פה (: מעבד Q6600 1. בכל מיני פורומים בחו"ל ראיתי שאומרים לא לעבור את רף ה 60-65 מעלות אבל מחיפוש פה (וגם במקומות אחרים) ראיתי שאומרים לא לעבור את ה70-75. עד כמה שניתן, מי צודק? 2. שאלה שניה וכנראה קשורה גם לראשונה, אני מקבל קריאות שונות מ Real Temp לעומת Core Temp. קראתי המון וכל מקום אומרים דברים שונים. בסופו של דבר אני רואה ש RT עובדת אצלי ע"פ TJ של 90 בעוד CT עובדת ע"פ TJ של 100. מהעמוד הבא, אני רואה שהTJ צר…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שחכתי איך קוראים לה , יש אותה פה באתר היא משפרת את הראדון 9500 ל9700 אז היא באמת עובדת או שזה סתם ? ומה יותר שווה לקנות? את הראדון 9500 ולהשתמש בתוכנה או אם ה9600 פרו ולעשות לו אובר קלוק ? תודה תודה תודה

• 8 תגובות
    • 576 צפיות
  13. יש לי מארז שבא עם המחשב מסוג Mini Tower: 1. אין לי מאוורר לכרטיס הזה...ככה שאני צריך המצלצה למאוורר טוב אך לא יקר מידי.. 2. הורדתי את התוכנה RivaTuner20RC16 לפתיחת הצינורות של הכרטיס אבל אני לא יודע איך להשתמש בה ו/או איך להגדיר את המאפיינים שם כדי שאני אוכל לעשות לכרטיס שלי אוברקלוק מוצלח ושיהיה יותר טוב בהרבה או עד כמה שאפשר (המקסימום). 3. יש לי מחשב כזה: מעבד: Intel 3.0GHZ LGA775 1M 531 זיכרון: 512DDR 400MHZ CL2.5 כ.מסך: MSI GeForce FX5200 128 DDR לוח אם: MSI PM8M2/3-V S775 800MHZ תודה לכל מי שעוזר!!!!

• 8 תגובות
    • 489 צפיות
  14. Started by AMIT_MEG,

טוב אז ככה קניתי מחשב חדש אתמול המפרט בצד מחשבבב מעולהההה באמת טוב אז ככה לשאלות 1.יש לי i7 והטמפרטורה במנוחה היא 45-48 ובמשחק היא 55+- 2.יש תוכנה אחרת חוץ מהדריבר של ati שיכול לשלוט לי אוטמטי במאורר כי הוא גרוע 3.בכרטיס ב מנוחה שהוא על 40% מאורר הוא על 42 ובמשחק 53 +- 4.יש תוכנה שיכולה לשלוט במאוררים של המארז כולם מחוברים ללוח אם ושאני משתמש בתוכנה של asus במקום לעלות את המהירות הם מורידים מהירות 5.עם איזה תוכנה אני יכול לבדק את המחשב שלי 6.ושאמרתי מחשק דברתי על crysis אהה ולמה אני לא יכול לבחוק very high תודה רבה עמית

• 8 תגובות
    • 607 צפיות
  15. http://www.koolance.com/technical/cooling101/001.html אני התחלתי לחקור את הנושא לא מזמן . לא הבנתי למה הנוזל שמשתמשים הוא מים(יכלו להשתמש גם בשמן) ולמה נחושת כלכך חשובה ויותר טובה מאלומיניום. בחיפושי בגוגל נתקלתי באתר הזה שהסביר די טוב את הפיסיקה של קירור מים וקירור בכלל. לפי העמוד השני המים הם נוזל שמוליך חום די טוב יחסית לנוזלים אחרים וגם יכול לצבור כמות גדולה מאוד של חום(מתחממים לאט). נחושת היא מתכת שמוליכה חום מעולה אבל לא צוברת הרבה חום (מתחממת מהר).כסף קצת יותר טוב מנחושת בהעברת חום אבל המתכת יותר יקרה פי 6 . אז כעיקרון מה מערכת קירור מים עושה זה מעבירה חום מהמעבד אל המים ואז מעבירה את חום המים לרדיטור שיש לו שטח פנים גדול ( גדול יותר מכל heat sink שאפשר לשים על …

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  16. שלום, לא מזמן רכשתי כרטיס מסך GIGABYTE 8600 GT עם 512 בזיכרון. השתמשתי ב RIVA TUNER בכדי לעשות OC והשגתי ככה: Core Clock - 709 Shader Clock - 1602 Memory Clock - 542 וגם האמת ששכחתי את הערכים המקוריים אני יודע, מטומטם מצדי... רציתי לשאול, מה היא הטמפ' המומלצת ואיזה מספר לא כדאי לעבור או להגיע אליו? עד איפה אני יכול לעשות OC לכרטיס בצורה מומלצת? ואיך המספרים עד עכשיו :s05: טמפ' במנוחה 62-67 מעלות (יום ולילה) ובמאמץ 73-78 הדגם המדויק: GV-NX86T512H קישור לאתר יצרן: http://www.giga-byte.com/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2604 בתודה מראש, קובי

• 8 תגובות
    • 717 צפיות
  17. Started by zahi74,

לפני חצי שנה קנית את big typhoon והרכבתי אותו על המעבד E6600 (לוח GA965PS3) אני שם לב שהטמפרטורה ההתחלתית עומדת על 55 ובמאמץ הגעתי ל-67 פירקתי ומרחתי שוב משחה טרמית חשבתי שישתנה משהו אבל כלום זה בכלל נורמלי ?? וזה לפני OC

• 8 תגובות
    • 749 צפיות
  18. Started by ofer_fas,

שלום, הסתכלתי עכשיו מה הטמפ' של הכ.מסך שלי וגיליתי שהיא.. 70 מעלות!! הקירור שבה עם זה בכל מקרה מעצבן אותי והוא מרעיש בטרוף! יש לי R9800XT club 3d... עבדו אלי.. לא התכוונתי לקנות של החברה הזאת.... הוא היה אמור להיות בתכנון של ATI אבל.. הכרטיס פועל ככה ללא OC.. חשבתי להחליף אותו בקירור פסיבי שקט (סוף סוף..) התקציב הוא עד 200 ש"ח. תודה

• 8 תגובות
    • 554 צפיות
  19. Started by matteo,

מישהו יכול להסביר לי מה היה קורה אילו הייתי מוציא לספק את המאורר?

• 8 תגובות
    • 584 צפיות
  20. Started by LLLLiran,

יש לי מעבד amd athlon xp 2800+ וכשאני משחק במשחקים המשחק נתקע אז קניתי לו Thermaltake Volcano Silent Boost for AMD Athlon XP ואז הכל היה בסדר הכל היה רץ כמו שצריך עד לפני כמה ימים הוא שוב נתקע אני שם לו מאורר של הבית והוא עובד טוב אבל אני רוצה לתקן את זה מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 8 תגובות
    • 494 צפיות
  21. שלום, האם Scythe Mugen-2 מתאים למארז P182 ? הבנתי שהקירור דיי גבוה ולכן עלול לשלא להכנס בצורה חלקה. תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. 1. תראו את התמונה הזאתי, חבר שלי התקין את ספיד-פאן וזה מפחיד - תגידו מה זה יכול להיות בבקשה. 2. מה הטמפרטורה המומלצת למעבד אינטל פנטיום(בשעת מאמץ, וב-idle). תודה.

• 8 תגובות
    • 716 צפיות
  23. חודש הבא קונים לי מחשב חדש ואני רוצה לקנות את גוף הקירור הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7266 רציתי לדעת אם אני יוכל להלביש על גוף הקירור מאוורר 80 מ"מ, ולא מאוורר 92 מ"מ. יש אפשרות כזאת?

• 8 תגובות
    • 467 צפיות
  24. שלום קניתי היום מחשב חדש עם מעבד AMD 445 ולוח GIGABATE 770T UD3 פתחתי את הליבה הרביעית והיא נפתחה בקלות והרצתי OCCT שעתיים זה מספיק בשביל לדעת שהליבה יציבה?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. רק אחרי שקניתי אותם ידעתי שהם יכולים רק' להוציא אוויר ולא להכניס.. אז חשבתי שאולי אני אוכל לשים אותו מהצד החיצוני של המארז בשביל שיכניס, האם כדאי לי? יש לי רק חיבור אחד של השלוש פינים שהמאוורר מתחבר אליו ויש לי 2 מאווררים, אני יכול לקנות אולי בחנות מחשבים משהו שיתחבר ללוח שאני אוכל לחבא את המאוורר/מתאם מה3 פינים(זכר) למולקס?

• 8 תגובות
    • 585 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.