אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברה. ברשותי מעבד Athlon XP 2000 לוח GIGABYTE Nforce2 Ultra 400 Dual Channel 1 סטיק זיכרון 512 וכרטיס מסך FX5200 של STLAB (כן,כן, אני יודע שהוא גרוע). מה ניתן לעשות כדי לשפר מעט את הביצועים (מבלי להשקיע בכרטיס מסך). תודה שמוליק
-
- 14 תגובות
- 871 צפיות
-
-
האם אפשר לעשות אוברקלוק בדרך הפוכה מהמקובל? דהיינו קודם כל להעלות את המתח של המעבד לרמה מסויימת ומשם להמשיך להעלות את המכפלות וכו?
-
- 6 תגובות
- 871 צפיות
-
-
מישהו יודע אולי מהי הטמפרטורה הנורמלית של הכרטיס. יש לי קירור טוב (V-1 של thermalight ) והטמפרטורה במנוחה היא 63 מעלות. האם זה נורמלי או שאני יכול לעשות משהו?
-
- 8 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום, יש לי 7600gs של Leadtek ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק קטן הטמפרטורה כרגע היא 45 מעלות לפי הסנסור (למרות שזה לא נראה לי כי לא יכול להיות שאיך שאני מדליק את המחשב זה לא יכול להיות 45 מעלות ) עם איזו תוכנה לעשות OC, ולכמה MHz לדעתכם אני אגיע? ;D
-
- 10 תגובות
- 870 צפיות
-
-
הי, מקווה שזה לפה. לאחרונה אני עד לתופעה דיי מוזרה במחשב של ההורים שלי. לאחר שימוש בתוכנה מסוימת (אוטוקד) התצוגה "נכבית" והמחשב מציג אנלוג-דיגיטל, נראה שהמחשב מכניס את עצמו למצב שינה (בדקתי בהגדרות של צריכת חשמל, לא מסומן שם שהוא צריך לעשות את זה), עכשיו גם קרה שהוא לא הצליח להתעורר ממצב השינה שאליו הוא נכנס על דעת עצמו. המעבד הוא Intel E2140 2GB DDR2 מריץ ווינדוס 7 הום בייסיק אמור להספיק בשביל התוכנה הזאת. עשיתי בדיקת מאמץ עם PRIME95 ושמתי לב שהטמפ' של הליבות עולה בהדרגה עד ל 67 מעלות (להבנתי, הטמפ' המקסימלית היא 61~). בנוסף הבחנתי ב HW MONITOR שמהירות המאוורר "AUXFAN" היא 577RPM~. מה דעתכם? אפשר לדעת מי המאוורר האיטי לפי השם או שצריך לנתק אחד אחד? למה הטמפ' כ"כ גבוהה? י…
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אהלן, כמו שציינתי יש לי את הR9800Pro, הגירסא שבא בלי ההיטסינק על הזיכרון.. כרגע (דיפולט) הכרטיס על Core : 378 Memory : 337.5 אני משתמש בדרייברים של אומגה. באיזה קצב לעלות את שניהם ? ובאיזה תוכנה לבדוק יציבות ? ומתי צריך ךהתחיל להעלות מתח? עוד משו אני צריך לדעת ? תודה רבה, תום.
-
- 9 תגובות
- 870 צפיות
-
-
הקירור U12P יתאים ללוח P55M-U12P ? יש לי מארז CM690 ושמתי לב שהמעבד לא נמצא באמצע של האיזור עם החורים מאחורי הלוח. זה לוח מיני ATX, קניתי אותו בלי לדעת את זה :\ לא תהיה לי בעיה אם אני אקנה את הקירור הזה ? (יש לו פלטה אחורית) ואיך הלוח לOC ? כמו שאר הP55 של ג'יגה ביט ?
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
-
-
;D כולם לכתוב כאן את כול אתריי האוברקלוקינג שהם שהם מכירים והטיפים והטריקים לשיפור המחשב. ;D
-
- 4 תגובות
- 870 צפיות
-
-
ראיתם את זה? http://www.dvhardware.net/review80_tt_mini_typhoon.html
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
כזה שמולחם כבר ,אם חיבור molex פשוט וחיבור לcom בלי כאבי ראש.
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
יש לי וולקנו 9 (ראו מפרט), המעבד כרגע עומד על 2080 מה"צ, ומגיע ל-44 מעלות במנוחה, ומעל 50 לפעמים בעומס מלא. המאוורר עובד על שיא הכוח (5300 סל"ד), ועושה מלא רעש, אבל אני מפחד להוריד לו את המהירות, לקח ממעבד קודם ז"ל... איפה יכולה להיות הבעיה?
-
- 13 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום, הצלחתי להעלות לו תדרים גם לזכרון ולמעבד: GPU Frequency : 518.4 MHz - [initial : 400 MHz] Memory Frequency GPU : 796.5 MHz - [initial : 666 MHz] מקור 400 -> עלה ל518 מקור 666 -> עלה ל796 מתחים אני לא רוצה להעלות. מישהו הגיע לתוצאות דומות?
-
- 2 תגובות
- 870 צפיות
-
-
ברשותי לוח GIGABYTE GA-7ZXE ו- AMD ATHLON XP 1600+. יש לי את ההיט סינק ספייר החדש. יש לו קליפס מגעיל, ואחרי מאמצים רבים לא הצלחתי להוציא את ההיט סינק מהמקום וכמעט פגעתי בלוח. איך לעזאזל אני מוציא את ההיט סינק? מה הם רוצים, שאני אתלוש אותו מהמקום? יובל קיו.
-
- 8 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שמתי את המעבד על 4.5ghz ומתח של 1.35V והוא יציב לגמרי במאמץ כבר כמה חודשים הבעיה היא שהוא לא נדלק כמו שצריך.. אני לוחץ על כפתור ההדלקה ושומע את המאווררים עובדים ורואה שהנורות על הלוח דלוקות, אבל המסך נשאר שחור ואחרי כמה שניות המחשב נכבה. ככה קורה כמה פעמים ברצף עד המחשב נדלק. חשבתי שאולי המתח לא מספיק אז הורדתי את התדר ל4.3ghz אבל זה עדיין ממשיך. חשבתי שאולי המתח גבוה מדי אז שמתי 4.3ghz ו1.31v אבל עדיין אותה בעיה חשוב לציין שמתי שהוא עולה הוא לא מאפס את ההגדרות של הביוס.. ניסיתי לגעת בPLL אבל זה גם לא עוזר. (ניסיתי גם לעלות וגם להוריד אותו) מישהו יודע למה זה קורה? הצלחתי להריץ בנצ'מרקים על 4.9ghz, למה שהמחשב לא יעלה אפילו על 4.3ghz? דרך אגב, בזמן משחק הטמפ' פחות מ60 מעל…
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
התקנתי AC FREEZER 7 PRO במטרה לקרר את המעבד ולעשות OC קטן אבל הטמפ' נשארה דומה למה שהיה קודם כשהמאוור המקורי של אינטל היה (למרות שעכשיו המחשב הרבה יותר שקט). הסרתי את המאוורר ושמתי משחה טרמית חדשה AC MX-2 (רק למקרה שמה שהיה על המאוורר היה MX-1 ) ועדיין הטמפ' לא זזה. המעבד הוא E6400 המארז הוא HEC 6920 יש שני מאווררי 120 אחד מקדימה ואחד מאחורה (אחורי NOCTUA והקדמי Yate Loons) על הכרטיס מסך יש מאוורר AC Accelero X1 הטמפ' של המעבד כרגע כשהדבר היחיד שפועל הוא הEXPLORER היא 55 מעלות כשכל ליבה היא 47 מעלות וזה נע ככה למעלה ולמטה לוח האם ב42 מעלות קבוע הכרטיס מסך ב45 מעלות HDD נח לו ב34 מעלות כל המאווררים פועלים בשיא עוצמה - ספק ENERMAX Liberty 400 - 1200RPM …
-
- 11 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום לכולם בHTPC שלי המבוסס עם המעבד הנ"ל יש רעש עקב התחממות המעבד (המאוורר מסתובב מאוד מהר), אני מעוניין לרכוש גוף קירור חדש כאשר ההגבלה היא 10 ס"מ גובה וכמו כן שיהיה שקט. חשבתי על השוריקן של scythe מה דעתכם עליו? כמו כן אשמח לשמוע על אלטרנטיבות שיעמדו במגבלת הגובה.
-
- 6 תגובות
- 870 צפיות
-
-
במה עדיף להשתמש ? jigsaw,מקדח כוס ,dermel ??? מה הכי נוח ? ד"א לא מצאתי מקדח כוס שיותר גדול מ- 112 מ"מ :-/ אני צריך 120 מ"מ יש דבר כזה?
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
נגיד אני רוצה לעשות OC ל 7800GTX SLI ויהיה לי קירור מי מים אז עד איזה קלוקים אני יכול להגיע כדי לדעת שאם אני מגדיל יותר אז חיי הכרטיס אוזלים מהר יותר?
-
- 13 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מתכנן קניה בקרוב של מחשב חדש, עם המארז Enermax Chakra 3052 (גם על סמך המלצה מהפורום). לדגם הספציפי שאני מתכוון לרכוש יש מאוורר אחד בלבד, בפאנל הצידי של המארז, וגודלו 25 ס"מ. אני רוצה להוסיף 2 מאווררים של 12 ס"מ מקדימה ומאחור, והבנתי שיש 2 סוגי מאווררים - כאלה שמכניסים אוויר וכאלה שמוציאים אוויר (ככה נאמר לי...) השאלה שלי היא מה למעשה ההבדל ביניהם בתרומה לקרור המערכת (כמובן שאחד מוציא והשני מכניס אוויר, אבל בשורה התחתונה למה מיועד כל סוג של מאוורר), וכמובן לדעת בבקשה מה אני צריך (אם בכלל לדעתכם, יש כאלה שטוענים שהמאוורר הצידי הענק מספיק טוב לבדו). תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 870 צפיות
-
-
?saw all the messages about opening the tubes on the Geforce 6200, can I do the same on Geforce 6200 Turbo cache how is the card for overclocking? how do i do it? my card has passive cooling, so would i need any extra cooling?\ Thanks to all who reply
-
- 6 תגובות
- 870 צפיות
-
-
התקציב הוא עד בסביבות 300 ₪, אפשר לחרוג מעט. השימוש הוא עריכת ווידיאו מקצועית.
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום...בימים הקרובים אני מקבל את הזלמן לכרטיס מסך שלי ורציתי לדעת איך לשים את הגריז הטרמי ( שאני מקבל בחבילה) על הציפ. האם לשים על כללל הציפ השחור ( לא כמו במעבד שזה רק בחלק המתכתי והקטן)? איזה כמות למרוח? שכבה לבנה אחידה או שיכבה חצי שקופה? האם אפשר למרוח עם האצבעות? תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני רוצה לשים אותו בצד מול ה4870 שלי באנטק 1200, יש לי שם כרגע SLIPSTREAM 1600RPM אני צריך המלצה למשהו הכי עוצמתי שאפשר - לא אכפת מהרעש. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין לדעת 2 דברים, ראשית האם אפשרי יהיה להגיע לנתוני עבודה שוטפת תקינים באמצעות קירור פסיבי למעבד Q6600, בהסתמך על סירקולציית אוויר מושלמת באמצעות מארז mozart tx. דבר שני, אם הראשון אפשרי, באמצעות איזה heatsink עדיף להשתמש: א. Thermalright ht-01 plus ב. Scythe OROCHI
-
- 2 תגובות
- 870 צפיות
-
-
יש לי כרגע על המעבד את ה CAK II 38 של GlobalWin והוא מחרפן אותי (מבחינת רעש)!!! אני קונה לו מעביר מ 60 מ"מ ל 80 מ"מ כדי שאני יוכל להשתמש במאוורר פחות רועש ויותר חזק, ואני כרגע מתלבט בין 2 (שניהם של Sunon): אחד 39cfm, 32dBA והשני 50cfm, 40dBA אני לא יודע אם לקחת את החזק כי זה הבדל של רק 7 דציבלים מה CAK שלי... יהיה שיפור משמעותי מבחינת רעש במעבר ל 40dBA או שזה עדיין רועש?
-
- 9 תגובות
- 870 צפיות
-