אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
-
אהלן חברה.... אני מבקש עזרה לבניית מערכת קירור מים למעבד+ כרטיס מסך (ללא צ'יפסט) תכף תבינו למה..! בניתי לי מפרט מחשב ורציתי לקרר אותו במערכת מים חזקה מספיק ומכוון שאין ניסיון עם קירור מים פניתי אליכם בתקווה שתעזרו לי המפרט הוא: ספק CORSAIR HX1000W מעבד INTEL I7 920 (היעד שלי הוא OC של 4.0GHZ) בטפמרטורה נורמלית לוח אם GIGABYTE X58-EXTREME ומכיוון שיש לו בלוק מים לצ'יפסט אז אין לי צורך בעוד אחד (תקנו אותי אם אני טועה) זיכרונות OCZ 6 GB(3*2GB) 1600MHZ CL 8 דיסק קשיח SEAGATE 1000GB כרטיס מסך מתלבט בין ATI 4870X2 לבין GTX295 (מה עדיף?) ויש טעם לחכות לכרטיס חדש יותר (DIRECTX 11)? תקציב למערכת מים עד 2300 ש"ח אשר תהיה מסוגלת לקרר מערכת שלמה של מעבד וכרטיס מסך וצ'יפסט אני רוצה ר…
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
-
-
מצאתי באינטרנט פרויקט של מערכת קירור מים לכרטיס ATI RADEON 9700PRO, רציתי לשתף אותכם כי הוא מאוד נחמד הפרויקט הזה, אז תראו בעצמכם: הפרויקט
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
יום טוב אנשים, כבר איזה כמה זמן שאני חושב על לשפר את הקירור במארז היפיוף שלי ה ALien A-top.... למי שמכיר את המארז יודע שיש מאורר 120 מאחורה שמוציא ו 2 של 80 מקדימה למטה מול המגירה של ה HDD שאחד מכניס ואחד מוציא.. עכשיו מה שקורה בפועל זה שכמעט ואין אוויר שנכנס למארז או אוויר שעובר על המעבד, הזיכורונת והכרטיס מסך, וכל העסק שם די חם... חשבתי על שלים עוד מאורר 120 בגג שמכניס אוויר (בדקתי ויש מקום), ועוד מאורר 120/92 מ"מ בדלת שגם יכניס אוויר. עכשיו בדלת אני לא סגור אם יש מקום כל כך וזה גבולי, ועוד דבר זה שבדלת צריך לקדוח בחלון. עכשיו מה שחשוב זה כמה דברים: א. שיכניסו כמה שיותר אוויר במינימום רעש ב. שיהיהו זוהרים (רצוי בצבע כחול כי ככה גם שאר המואררים) …
-
- 13 תגובות
- 870 צפיות
-
-
לפני חודש פרסמתי פה את הX3 425 שהצליח להפוך לפנום מרובע (4 ליבות + קאש) עכשיו הגיע אליי עוד מחשב חדש עם 425 והנה התוצאה http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=876899 המשותף לשני המעבדים הוא ששניהם גרסאת TRAY ולכן אני מניח שכרגע אצל היבואן יש סטוק של 425 שמכילים ליבת DENEB ויש סיכוי לא רע שיהפכו לפנומים
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
בוקר טוב, בשעה טובה קיבלתי את שאר הרכיבים שהזמנתי (לוח אסוס A7N8X דלוקס, 2X WINBOND 256MB, VANTEC AEROFLOW), והתקנתי אותם במערכת יחד עם ה T-Bred B 1700 שלי. מה הטמפרטורה במצב מנוחה ותחת עומס שאתם מקבלים עם אותו מעבד (ללא המהרה) ואותו פתרון קרור? במצב מנוחה הוא נותן לי כ-35 מעלות, ותחת עומס בינוני-גבוה 44 מעלות. בנוסף לכך, עד כמה אמינה הקריאה של המתחים? המתח למעבד נראה כ 1.66 וולט למרות שהוא אמור להיות 1.6 בלבד. (שאר המתחים - 3V =3.3, 5V =4.8, 12V = 13). יש לי הרגשה שאני צריך להחליף ספק. בכל מקרה, ההתקנה של חלונות 2000 נתקעת, לאחר שהוא טוען את הדרייברים ואומר Starting Windows 2000 (לפני ההתקנה), ייתכן שהמערכת קורסת תחת עומס בגלל הספק? ניסיתי להוריד את התדר של הזיכרון ו המע…
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום, החלטתי לפני כמה שבועות לעשות מודינג למעבד הישן שלי ועכישו חשבתי שאם כבר עושים מודינג אז נשפר קצת את המחשב (כמה שאפשר לפחות בגדר התקציב). אז החלטתי בין היתר לעשות OC למעבדP4 2.6GHZ שברשותי ויש לי ארבעה שאלות בנושא. קודם כל סריקה קצרה של המחשב המעבד כמו שאמרתי הוא P4 2.6GHZ socket 478 הקירור של המעבד כמובן לא ישאר הקירור box אלא ישתנה לקירור הבא: scythe SHURIKEN Rev.B מידע באתר היצרן:http://www.scythe-usa.com/product/cpu/043/scsk1000_detail.html קירור במארז: -מאוורר 120MM בפאנל בקדמי בחלקו התחתון -מאוורר 80MM בחלק האחורי של המחשב ליד היציאות של הלוח אם -מאוורר 80MM בדלת השמאלית (בזוית הסתכלות מהצד של הפאנל הקדמי) בפינה התחתונה האחורית של הדלת [מול הכניסות PCI, המיקום…
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
אני לא מבין זה משגע אותי..קניתי מחשב חדש לפני חודשיים כבר אז היו לו טמפ' מטורפות אבל השארתי את זה ככה.היום בכלל כבר אני יוצא מדעתי 76 מעלות בזמן מנוחה!! מה עשיתי לו?? ועוד עשיתי מחקר שלם על כיווני המאוורים במארז שלי וסידרתי שלושה מאוורים במיקומים הכי טובים..ועכשיו היום הוא היה בכלל על 50 מעלות פתאום התחיל לעלות ל76 וזה לא פעם ראשונה.. יש משהו דפוק במעבד?? ואני עוד עם התוכנה C2NGO שמורידה טמפ' בזמן מנוחה.. בכל מקרה בזמן מנוחה המעבד על 50-55 (מדגיש שזה עם התוכנה שהורידה 10-15 מעלות!) בזמן מאמץ 75-84! כשב84 הוא פשוט מכבה את המחשב..הצלחתי להמנע מלהגיע ל84 ע"י הוספת עוד מאוורר..ראוי לציין שהלוח אם שלי כל הזמן על33-37 מעלות! איך יש כאלה הפרשים?! דפקו אותי עם מעבד פגום?? והחימום…
-
- 11 תגובות
- 870 צפיות
-
-
היי, חבר שלי מחבר במארז אחד שני ספקים, השני בשביל הFANS, איך אפשר לחבר אותו כך שידלק בעת שהראשון נדלק ללא חיבור ללוח?
-
- 4 תגובות
- 870 צפיות
-
-
האים מישהו הצליח להשיג מעבד P4 3 GHZ עם 30 CAPS בארץ? שמעתי שאלה הכי טובים לOVERCLOCK מבין המעבדים של 3 GHZ. (כמובן NORTHWOOD).... אני מקווה לקנות בעתיד הקרוב מעבד וזכרונות כשהמטרה היא להגיע ל 3600 MHZ - תוך שימוש בציוד הקיים (ראה חתימה). בנוסף חשבתי לקנות קודם את המעבד ולראות עד כמה הוא מגיע (כמובן להוריד את מגבלת הזכרון הישן שלי חשבתי להתחיל להריץ את הזכרון מ 100 MHZ ולהעלות משם את ה FSB לזכרונות ולמעבד כלומר אסינכרוני). ואח"כ לקנות זכרונות מתאימים בהתאם למהירות המירבית של המעבד - אני נוטה לכיוון של ADATA 512 MB X2 מסוג DDR 500. - אבל גם OCZ 512X2 PERFORMANCE בא בחשבון. חבל שבכתבה על הזכרונות לא נבדקו זכרונות GEIL - אם יש למישהו ניסיון איתם ו OVERCLOCKING - שיגיד ... אש…
-
- 8 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אין לי מושגג איך עושים אובר קלוק ואני צריך קירור למעבד מה אתם ממליצים
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
-
-
חנות ליד הבית אמרה לי 30 שקל מארז סטנדרטי אין שם ואין חברה.. אני מניח שאני לא אקפוץ על זה.. אבל בכל זאת המחיר בלי התקנה עכשיו השאלה.. איך מתקינים מאוורר? איפה להתקין אותו? יש לי אחד מלפנים למטה ואחד באמצע מאחורה במארז MIDI TOWER שלי.. אז איך מתקינים איפה כדאי לי באיזה כיוון כל זה.. כרגע האחורי מוציא אוויר והקדמי מכניס.. טמפרטורותל שלי כרגע: CPU 62C SYSTEM 40C 4200RPM CPU FAN 2109ROM SYSTEM FAN ויש עוד מאוורר אבל הביוס לא יכול לקרוא אותו כי הוא מחובר רק לחשמל ולא ללוח אם..
-
- 2 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אם יש מאוררים שהם מזרימים אוויר פנימה.. אני יכול להפוך אותם כך שהם יוציאו אוויר מהמארז? (הכוונה להפוך אותם פיסית בהרכבה) במארז ANTEC 300
-
- 9 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש ערכת סליבינג http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_1102&products_id=6116 הערכה הזאת טובה? ומה הערכה כוללת? האם היא תספיק לכל החוטים? וזה קשה להרכיב את זה על החוטים?
-
- 12 תגובות
- 870 צפיות
-
-
יש לי כמה בעיות ב OC אני לא מצליח לעבור את ה 400 באס אין לי את האופציה לשנות מתח מעבד, למי שיש את הלוח יודע איך משנים את זה ???? הזכרונות אמורים להיות 4-5-4-15 אבל בפועל המחשב עולה רק עם 5-6-6-18 יכול להיות שזו בעיית מתח ??
-
- 9 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום לכולם?? רציתי לדעת האם יש הבדל בין המישחות הטרמיות? ואיזה מישחה הכי טובה(לפי מה שאני יודע mx2 של ארטיק קולר)? פשוט אבא שלי הביא לי מישחה מהעבודה שהם משתמשים על המכונות ואני רוצה לדעות אולי כדי להשים משהו אחר(לא למחשב שלי)? למשיחה שאבא שלי הביא קוראים: היא של חברת servisol והשם שלה: silcone heat sink compound תודה לכל העוזרים :yelclap:
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
-
מה זה אומר תזמונים של זכרון, האם אצלי זה בסדר? והאם אובר קלוק למעבד אוטומטית עושה אוברקלוק לזכרונות ? תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 869 צפיות
-
-
כן כן אני יודע שזה יקח עידנים עד שיהיה לי כסף לקנות את זה אבל הליבה של ה-barton 3000 ממש גדולה והבסיס של ה-SLK800 ממש קטן ויש לי הרגשה שהSLK לא יכסה את כל הליבה יש למישהו מושג אם זה מתאים אחד לשני? כי בסופו של דבר אני תמיד קונה ללוחות אם שלי את המעבד הכי מהר שהם תומכים ורק אחרי זה מחשב חדש...
-
- 5 תגובות
- 869 צפיות
-
-
קניתי לא מזמן רדיאטור H60 של קורסייר שבא איתו כבר מאוורר במארז קראתי שאפשר להוסיף לו עוד מאוורר בשביל לעשות PUSH PULL אני לא מבין הרבה במאווררים אז רציתי לדעת איזה מאורר כדי לי להוסיף או אם בכלל להשקיע בשתי מאווררים חזקים ?
-
- 2 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות OC ל2100+ עם לוח NF7 אני מקווה להגיע ל11.5*220 אני צריך לקנות Crystal Orb או מאווררים נוספים למארז Chieftec Dragon DX-01BD Black Tower ?
-
- 12 תגובות
- 869 צפיות
-
-
המארז מגיע עם שני מאווררים של אנטק עם שלוש אפשרויות מהירות. אחד עליון 140MM שניתן לחבר רק למעלה. ואחד אחורי 120MM למעלה (הספק למטה) שאותו העברתי לצד הכרטיס מסך, עם אפשרות לשליטה על מהירותו מחוץ למארז. המארז כולו מרושת ב 4 מאווררים 3 120MM ואחד 140MM השאלה היא לאן לחבר את המאוורר של אנטק (שיש לי יכולת לשלוט במהירות שלו ללא לפתוח את המארז)? האם לצד הכרטיס מסך שינשוף עליו? אולי מקדימה שיכניס אויר? תודה...
-
- 2 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אחרי שניגשו אלי בתדהמה קטנה (אחרי שנודע להם שאת המערכת שלי אי אפשר לשמוע) רציתי לדעת איך אתם מקררים את המחשב שלכם ומה הטמפ' שלכם בקיצור אני קירור ומפרט A64 3000+ wini@stock - TT sonic tower + TT thunderblade 120@7V MSI neo 4 plat@stock - TT extreme spirit@fanless X300@stock - stock passive WD250 + samsung120 - no active cooling noisetaker 420W @ minimum setting fans : 2*120 in @ off 1*120 out @ off חדר ללא קירור טמפ' חדר לא ידועה תמונות - אין לי כרגע משהו עדכני
-
- 14 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני הקרורים האלה: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=37 http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=149&code=013 אני צריך את הקרור ל OC
-
- 11 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אז ככה יש לי צג LCD מסוג WAYTON 16021J1 .השאלה שלי פשוט ביותר...האם אפשר לבצע את החיבור למחשב כמו שיש במדריך...כמובן שע"י חיבור בצורה שונה או כל דרך אפשרית אני אשמח לדעת...תודה מראש. יש לי לינק שקשור לצג - http://www.everbouquet.com.tw/products.htm http://www.everbouquet.com.tw/MC16021J.htm
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-