אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שמעתי שאפשר להלחים ציפ של כרטיס כל שהו על כרטיס אחר מישהו יכול להסביר לי איך זה אפשר ואם זה אפשרי ובטוח אז איזה ציפ כדאי לי לשים על הריידון 9500פרו שלי במקום הציפ הונכחי? אני מבקש קצת פרטים בנושא ואולי מה עושה ציפ ומה יתרונות של ציפ של FX5200 וכדומה..
-
- 12 תגובות
- 872 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש ורציתי לדעת עד כמה לדעתכם אני יכול לעשות OC למעבד וגם לכרטיס מסך שלי כמובן בלי לשדרג למערכת קירור מתקדמת יותר. אז הנה המפרט שלי המחשב: Intel Core 2 Quad Processor Q9550 2.83GHz 1333MHz 12MB LGA775 EM64T CPU - ZALMAN INTEL DELUXE COOLER (ULTRA QUIET) ASUS P5N-D LGA 775 NVIDIA nForce 750i SLI ATX Intel Motherboard SUPER TALENT 8GB DDR2 800MHZ PC-6400 (4 X 2GB) Hitachi/WD 500GB 0A33437 SATA2 U300 7200rpm 16MB RoHSLG/SAMSUNG 22X DVD-RW DUAL LAYER W/LIGHTSCRIBE (PROMO ITEM) HD 4870 X 2 2GB 512BIT GDDR5 PCI EXPRESS 2.0 X16 VIDEO CARD6-CHANNEL DIGITAL SOUND ONBOARD 10/100/1000 Fast Ethernet Network Card (onboard) NZXT ALPHA MID-TOWER ATX CASE - ROSEWILL/NZXT 600 W…
-
- 9 תגובות
- 872 צפיות
-
-
ראיתי פה בפורומים שיש תוכנה שמגבירה את המהירות של המאווררים במחשב למקסימום אם אפשר אותה או אפילו רק איך קוראים לה ואני צריך שתתאים לויסטה ותדודה מראש
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
המעבד :AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ לוח: GigaByte M61PME-S2 F2 , קיערור סטוק רגיל. המחשב בן שנתיים +/- טרם נפתח, ללא OC. לאחר שהחורף עבר עלינו בטמפרטורות של 40-50 מעלות וטמפרטורות הליבות באיזור ה-25-30 מעלות, הגיעו השרבים והחמסינים וטמפרטורת המעבד והלוח מגיע במנוחה עד ל-60-65 מעלות כשטמפרטורות הליבות באיזור ה-40 מעלות. הטמפרטורות נבדקות באמצעות everest, speedfan , coretemp ונמצאו חופפות. על פניו המחשב מתפקד כראוי, המאווררים פועלים (סביב ה-3000 סל"ד), לא מורגשת איטיות, כיבויים פתאומיים או מסכים כחולים, אבל לאחר טראומה של מעבד שהתאבד נשאלות מספר שאלות: - האם תקין ? ??? - האם יש מה להתחיל לנקות/ להוסיף קירור ? :s05: - מה יהיה בקיץ ? - אני סתם בלחץ …
-
- 6 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להוסיף מאוורר של 120 מ"מ למארז ( raidmax ninja) הגיע רק עם מאוורר 120 קדמי ו80 מ"מ בחלון צד, ואני רוצה להוסיף אחד אחורי. המחשב פשוט רותח בזמן משחקים כבדים. עד כמה אני ארגיש את ההבדל? אמור גם להיות הבדל בביצועים בגלל המעלות הנמוכות יותר? באיזה כיוון אני מתקין אותו? אשמח לקבל המלצות למאוורר שיעלה לי עד 50-60 ש"ח עם עדיפות לשקט עד כמה שאפשר במחיר שציינתי. עדיפות לקנייה בKSP או אייבורי בגלל קירבה גיאוגרפית. אם לא אז חנות אחרת מהמרכז. עריכה: ישנה דרך לחבר מאוורר של 140 מ"מ למארז במקום 120? כי שמעתי שיש מאווררים כאלו אבל לא נתקלתי בהם.
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
כמו שניתן לראות בחתימה שלי, אני משתמש במארז ANTEC P150 ומאוד מאוד לא מרוצה ממנו הטמפ' של המעבד שלי מרקיעות שחקים, רק בגלל חוסר איוורור של המארז למי שלא יודע, תמונה מצורפת: http://www.amdplanet.it/art_img/115/1.jpg למארז כפי שניתן לראות אין מאורר בדלת ובגלל זה הטמפ' גבוהות מאוד (Idle @ 58) וכאשר אני פותח את דלת המארז, הטמפ' צונחות ב 10 מעלות לפחות יש לי מערכת נוספת עם OC מאוד מכובד עליה במארז סמוראי תמונה: http://www.cluboverclocker.com/reviews/cases/sunbeam/samurai/case(1).jpg השאלה האם כדאי לנסות לפתור את בעיית החימום באנטק באמצעות מודינג (יהרוס את הגימור של המארז) או לקוות שהחלפת שני המארזים יפתור את הבעיה או בכלל לשמוע ממכם הצעה אחרת חשוב לצין שאני מאוד מתוסכל מהקנייה …
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
זה המחשב שלי: CPU: Intel Pentium 4 2.66Ghz 533Mhz Bus Motherboard: EliteGroup PVPXAD (משהו כזה) Memory: Kingston 256MB DDR PC-2100 Video Card: Sapphire Radeon 8500LE 128MB + TV + DVI H.D.D: Seagate 80GB 7200RPM תגידו לי אם כדאי לי לעשות אוברקלוק ולאיזה חלק\ים
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי מחשב חדש בן 3 שבועות, E7500, קירור ונדטה 2, מאוורר קדמי מכניס אוויר מאוורר אחורי מוציא אוויר. אני מאוכזב מהטמפרטורה שראיתי עכשיו.. קניתי את הונדטה 2 במטרה שהמעבד יהיה על עד 35 מעלות... לא יותר וזה מה שאני מקבל: http://img41.imageshack.us/img41/7996/46453388.jpg מה אתם מציעים לעשות? תודה
-
- 8 תגובות
- 872 צפיות
-
-
קראתי את המדריך על OC (חלק 2) ורציתי לנסות וליישם את מה שכתוב מדריך (בפעם הראשונה בחיי) ע"י שימוש בתוכנה בכל מקרה, העמסתי עליו טיפה, וכלום לא קרה.. לא עליה בטמפ', ולא כלום (גם כשהעמסתי עליו עם ה ATITool) אז העלתי טיפה יותר את ההרצים (Mhz) ופתאום המסך התחיל לעשות צורות לא ברורות, אז עשיתי ריסט ישר וכשראיתי שגם אז אני לא רואה כלום חוץ מריבועים לא ברורים על המסך רישמית נפל לי הלב לתחתונים וכיביתי את המחשב. :-X אחרי כמה דקות הדלקתי אותו וראיתי שהכל חזר להיות כשורה כצעד ראשון מחקתי את התוכנה ד"א המערכת הפעלה השניה שלי בשביל שכשאני יפעיל את המערכת הפעלה הראשית שהתוכנה לא תשנה לי שוב את ה OC של הכ.מסך. בכל מקרה.. אחרי התקף לב לא קטן - מישהו מוכן לתת לי מדריך ***טוב*** ומפורט לאי…
-
- 10 תגובות
- 872 צפיות
-
-
התחלתי לבדוק היום את ה1900GT שלי... בינתיים לא שיניתי מהירות זכרונות רק ליבה מ500MHZ ל 564 וזה בינתיים... הטמפ' במנוחה 68 ובמאמץ הגיעה ל82 - השאלה שלי היא (זה אובר ראשון שאני עושה לכ. מסך) עד כמה הטמפ' של 1900GT זה נורמלי (במאמץ) ומתי ואם כדאי לשנות מהירות זכרונות - בבדיקה של ATITRAYTOOLS ראיתי שיפור של משהו כמו 70 FPS (אני יודע שבמסך הקטן זה כלום אבל זה שיפור של 10%!) עצות? שכחתי לציין שבמהירויות סטוק הטמפ' במנוחה היא 58
-
- 4 תגובות
- 871 צפיות
-
-
האלן הלכתי היום לקנות קירור למעבד כדי לבצע OC הלכתי במטרה להביא את הקירור frezer pro 7 אך בגלל שלא היה לו את הקירור הנל במלאי הציעו לי קירור אחר בשם buafalu רציתי לשאול איך הקירור הזה לעומת הfrezer ועם הוא יספק אותי בעיקרון אני מתכנן OC לא גדול ל 3GHZ המפרט שלי: Intel:Core2 Q8300 2.50 GHZ ATI:Raedon HD5770 4GB:DDR2 620W:SeaSonnic GIGABYTE:GA-73PVM-S2H תודה לעוזרים..
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
-
-
פשוט מדהים ! http://nobispro.com/aquatank/
-
- 8 תגובות
- 871 צפיות
-
-
-
יש לי פרספקט צהוב כן כן צהוב אייך אני חותך אותו במידות שאני רוצה איזה כלי ? ועם איזה כלי אני עושה חריטות לרשום את השם שלי למשל שהוא יהיה זוהר על לדים ? בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 871 צפיות
-
-
אצלי הוא עובד במנוחה על 50% מאוורר באופן חירשי, ומגיע לטמפרטורת ליבה של 52 מעלות, בזמן משחקים קבעתי לו פרופילים והוא מגיע ל-80% מאוורר עם 64-65 מעלות, ובעומס ממש כבד דוגמת CRYSIS על VH ברזולוציית 1680x1050 עם AAx2 הוא אף מגיע ל-100% מאוורר עם 69 מעלות. האם הטמפרטורות נורמליות? ראיתי אצל חבר 9600GT שעובד על 32 מעלות על AUTO... ??? יש לציין כי אצלו היה את מארז ה-TAGAN עם מאוורר ה-28 ס"מ וקירור סטוק, ואצלי מארז Gigabyte Triton וקירור סטוק גם כן.
-
- 14 תגובות
- 871 צפיות
-
-
ובאותה הזדמנות אני קונה בעוד חודש-חודשיים מקסימום מחשב ואני רוצה לעשות לו O\C ר-צ-ח-נ-י ולהגיע לבאס 250 ובחרתי בינתיים ברכיבים הבאים: EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 (A3) לוח אם AMD ATHLON XP 2100 + FAN מעבד Thermalright SLK-600/800 Extreme גוף קירור למעבד Winbond/Twinmos DDR 512MB 3200/400Mhz זיכרון פנימי Connect3D 9500/9700/9800 Pro 128Mb DDR כרטיס מסך Thermaltake Highest Xaser II 5000 Plus Chassis מארז Enermax 350W EG 365P VE ספק כוח יש איזה שינויים במפרט שאתם רוצים להציע לי? ואיזה סטפינג לקחת למעבד? אני גם מחפש מאורר שקט יותר (אני חושב שאני יכול להסתדר עם 30-40 דצ…
-
- 14 תגובות
- 871 צפיות
-
-
יש מאוורים (אלה של ה20 שקל שרק מוציאים אויר חם) שקטים? המאורר של המעבד שלי שקט ולא שומעים אותו המאוור שמוציא את האוויר החם (זה של ה20 שקל) רועש ומעצבן יש אחד כזה פשוט אבל שקט?
-
- 10 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לקנות קירור למעבד הנ"ל בסכום בסביבות 100 שח ראיתי שיש את Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=247 ב107 שהמליצו עליו וראיתי שיש גם קופון של אייבורי לקירור למעבד Corsair דגם Air Series A50 ב92 שח http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7735&CatCode השאלה מה יותר טוב ? או שיש הצעות נוספות באותו טווח מחירים? תודה וחג שמח
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
ואיך עושים אותו? כי אני רוצה את המגביר מתח אם אני לא יעשה את המוד וישים את המגביר מתח מה יהיה? יש לי IC7MAX3 עריכה: ולמה באתר של OCZ רשום שאפשר לשים בלוח שלי?
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום חברים. במסגרת חיפושי אחרי מאוורר שקוף, יש לי שתי אפשרויות באותו המחיר: 1. מאוורר לדים של זיגזג (מותג זיגזג - מוזר...) עם מיסב כדורי. 2. מאוורר לדים של CoolerMaster, מיסב "Rifle" (זה שכלול של CM על המיסב הרגיל). מה עדיף?
-
- 9 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום , בפורום המליצו לי לנקות אבק לצורך הורדת טמפ' (הכרטיס על 90 מעלות בעבודה) עכשיו , איך עושים את זה? מוציאים את הכרטיס מסך מהמקום ואחר כך את המאוורר מהמקום ואת המאוורר שוטפים במים? או שפשוט שואב אבק עושה את העבודה? (בזהירות כמובן) או שאין ברירה , ומחשב הוא דבר רגיש.. צריך לעבור ס"מ אחר ס"מ עם טישו.. מה ממה שכתבתי נכון , יש אזהרות כלשהם לפני ניקוי אבק? תודה, אבי
-
- 12 תגובות
- 871 צפיות
-
-
אוקיי שלום לכולם ושבת שלום! עכשיו השאלה שלי היא ככה... לפני כמה זמן (הרבה זמן בעיקרון) התחלתי להתעניין באוברקלוק וכמו בכל דבר אם לא מנסים לא יודעים אז ניסיתי...לא ציפיתי להיות שיאן עם קירור לא ידוע (חברה לא ידועה) אבל בכל מקרה לו בשביל המעט (ובשביל הניסיון) ניסיתי לעשות ניסיתי להעלות את הבאס במעט (133 בסטוק) ל145 אני יודע זה קפיצה לפי מה שאני מבין אבל מה לעשות אני מתחיל גבוהה אוקיי לא הלך אמרתי לעצמי זה בטח המחשב הוא לא בנוי לאוברקלוק...עכשיו אפילו אם אני עושה למעבד והופך אותו כאילו ל-1900+ הוא לא עולה...(פשוט לא מגיע לווינדווס) עכשיו חשבתי למה זה?! הרי זה ל חום כי הטמפ לא בשמים!!! אפילו בסדר הייתי אומר...אז אולי בגללש המכפלה של נעולה 1:1 ?? יכול להיות? המחשב שלי הוא: Amd…
-
- 10 תגובות
- 871 צפיות
-
-
טוב אז ככה תי OC געתי למהירות 2.8מ 2.4 והמעבד היה 37 מעלות לא במאמץ אחרי זה ניסיתי להגיע למאקסימום המחשב עלה הגעתי ל GH 3 והמחשב נכבה עשה קולות אחרי זה שבאתי להדליק אותו לא מופיע כלום במסך וזה אומר memory faild מישו יודע מה זה יכול להיות נשרף אולי משו ? והגדרתי שהמעבד מגיע ל 60 מעלות אז שיכבה את המחשב
-
- 17 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום לכולם חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש עד 3 אלף שקל. אז הצענו לו לקחת את המעבד E5200 עם קירור טוב ולעשות לו OC שיתן ביצועים ברמה גבוה. החבר דיבר עם דוד שלו שהוא מהנדס מחשבים והוא אמר לו שלא כדאי לו לעשות OC כי הקירור לא יעזור נגד הנזק של המתח המוגבר ברכיב. וגם בויקיפדיה יש ערך שהוא יתרונות וחסרונות ומראה יותר על החסרונות. מה אתם אומרים? כדאי לעשות לא כדאי? מהם ההשלכות? כמה המעבד יחזיק וכו'. [אני מדבר על OC טוב ויציב עם קירור טוב [ac pro freezer 7 או משהו כזה לא זוכר].
-
- 8 תגובות
- 871 צפיות
-
-
בדקתי ב OCCT 74 מעלות בערב זה סביר ? או שכדי להוסיף מאוורר ..... הסירקולציה היא : מאוורר גדול בצד (לא 120 MM יותר גדול...) וחורים למלה שמשם יוצא האוויר החם לא עשיתי OC
-
- 7 תגובות
- 871 צפיות
-