עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by daniel_18,

שלום, אני מתכוון לעשות OC למעבד (E4300), המעבד כנראה יישב על לוח אם GAEP45UD3L/R (אחד מהשניים). איזה קירור הכי מומלץ למעבד הזה בשביל להגיע למהירות כמעט מקסימלית? האם הקירור יחליף את הקירור סטוק או שיבוא בנוסף? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  2. אז ככה אני עכשיו עומד על core bus :630 memory bus:1020 מקורי: core bus:575 memory bus:900 בהתחלה הייתי על core bus :635 אבל אז הוא היה ניתקע ב 3dmark06 אז הורדתי חזרה ל630 ויסתדר ו memory bus:1035 אבל כניראה שהכרטיס יתחמם וקיבלתי קוים מוזרים כשיחקתי קרייסיס(על הגדרות very high 12080x1024 בלי aa) המעלות הגיעו ל80 וכניראה שזה יותר מידיי...אז העלתי תמאורר ל90% ..(כשאני משחק אני לא שומע את זה אבל ב 2d כשאני בשולחן עבודה זה מפריע) הכרטיס במעמץ על 70 ואני לא מקבל קוים סגולים ומוזרים אבל עכשיו אני לא על very high זה משנה?אני יכול להעלות עוד את ה oc אתם חושבים? והאם יש אפשרות שהמאוורר אוטומטית ב 3d יהיה על 90 ועל 2d יהיה על 60?אם כן אז איך? ביצעתי את הoc דרך ntune וגם ניראה לי קי…

• 9 תגובות
    • 896 צפיות
  3. Started by -=THE MUMMY=-,

יש לי לוח אם MSI 865 PE LEO2 SERIES MS-6728 בדקתי לפי התוכנה CPU -Z ולפפי התוכנה FSB:DRAM 4:5 עכשיו לדעתי אם אני יעשה אוברקלוק זה יפריע איך אני יכול לשנות את זה ל1:1 בביוס אני לא מוצא את האפשרות הצאת מישהו אולי יודע איפה היא נמצאת?

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  4. Started by amit14,

שלום! בתקופה האחרונה יש לי בעיות תצוגה במשחקים-התמונה כאילו נמרחת בחלק מהזמן-מופיעים מין "ענפים" של טקסטורות מרוחות מכל מיני עצמים במשחק...זה קרה לי כבר בכמה משחקים.אבל היום התקנתי את COD5 וזה פשוט בלתי נסבל. יש לי כרטיס מסך x1900gt,חשוב לציין שהטמפרטורה שלו בסדר.והדרייורים מעודכנים. תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 896 צפיות
  5. Started by pavel19,

חברה מה קורה יש לי שאלה לגבי אוברקלוקינג, נכון כשעושים אובר אז זה מקצר את תוחלת המעבד אז רציתי לדעת בכמה אחוז ואם מהמירים את זה לזמן בכמה חודשים/שנים זה מקצר את התוחלת שלו? ועוד שאלה האם אובר של מעבד פוגע גם בלוח-אם ובחלקים אחרים של המחשב? תודה

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  6. Started by sambusak,

1. ראיתי שיש שני סוגים של חומרים טרמיים. יש משחה טרמית ודבק טרמי. מה ההבדל? האם דבק מאפשר לי לוותר על חיבור קליפס? האם אני משתמש בדבק, אז ניתן לפרק אחר כך את ההיט סינק? מה ההבדל בין ARCTIC SILVER ל ARCTIC ALUMINA? 2. בעניין HARDACANO 2, האם ניתן לטבול את חישן הטמפ' במים? אני רוצה את המכשיר הזה כדי לדעת מה טמפ' המים במערכת הקירור. ???

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  7. Started by ברק דדון,

שלום לכולם, יש לי לוח של asus rog maximus xii hero z490 ואני מסתכל על טמפרטורות בHWINFO הטמפרטורה של הציפסט מגיעה ל52 מעלות במקסימום האם זה תקין או גבוה? האם זה טמפרטורה בטוחה? בנוסף יש לי זיכרון של G-SKIL 2X16GB CL17 3600MHZ ובמאמץ הטמפרטורה המקסימלית מגיעה ל50 מעלות האם זה תקין או גבוה? ומה הטמפרטורה הבטוחה? ושאלה נוספת יש לי כונן NVME M2 של סמסונג והוא מגיע ל50 מעלות במאמץ האם זה תקין בטוח תודה לכולם

8. Started by yakirsh4,

שלום, החלטתי לפני כמה שבועות לעשות מודינג למעבד הישן שלי ועכישו חשבתי שאם כבר עושים מודינג אז נשפר קצת את המחשב (כמה שאפשר לפחות בגדר התקציב). אז החלטתי בין היתר לעשות OC למעבדP4 2.6GHZ שברשותי ויש לי ארבעה שאלות בנושא. קודם כל סריקה קצרה של המחשב המעבד כמו שאמרתי הוא P4 2.6GHZ socket 478 הקירור של המעבד כמובן לא ישאר הקירור box אלא ישתנה לקירור הבא: scythe SHURIKEN Rev.B מידע באתר היצרן:http://www.scythe-usa.com/product/cpu/043/scsk1000_detail.html קירור במארז: -מאוורר 120MM בפאנל בקדמי בחלקו התחתון -מאוורר 80MM בחלק האחורי של המחשב ליד היציאות של הלוח אם -מאוורר 80MM בדלת השמאלית (בזוית הסתכלות מהצד של הפאנל הקדמי) בפינה התחתונה האחורית של הדלת [מול הכניסות PCI, המיקום…

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  9. שמעתי שאפשר להלחים ציפ של כרטיס כל שהו על כרטיס אחר מישהו יכול להסביר לי איך זה אפשר ואם זה אפשרי ובטוח אז איזה ציפ כדאי לי לשים על הריידון 9500פרו שלי במקום הציפ הונכחי? אני מבקש קצת פרטים בנושא ואולי מה עושה ציפ ומה יתרונות של ציפ של FX5200 וכדומה..

• 12 תגובות
    • 896 צפיות
  10. Started by SeaMonster,

אתמול הגיע אלי המעבד, אני מתכוון להתקין אותו בימים הקרובים וכך גם לבצע OC ולנסות לפתוח את הליבה הרביעית, היעד הוא 3.5 - 3.6 Ghz הקירור שיש לי כרגע הוא AC Freezer 64, האם הוא יסתדר עם המשימה הנ"ל?

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  11. אני צריך קירור אשר מתאים לכרטיס הבא 6600 PCI-E עד 150 שקל. תשתדלו שהקירור יהיה מסקאי פיסי. ! תודה ועוד שאלה קטנה.. איפה אני יכול להשיג את הדבר הבא. http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/hr11/product_vga_cooler_hr11.htm?art=MTQyMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA== זה קירור עליון של כרטיס מסך. יש תמונות שם. איפה אני יכול לקנות את זה בארץ !

• 10 תגובות
    • 896 צפיות
  12. מישהו נתקל בדבר כזה? מדובר במאוורר EVERCOOL לתושבת 775. אני רוצה לשמן אותו אבל אי אפשר לפרק את המאוורר ולהוציא את טבעת הפלסטיק כדי לשמן את הציר.. העיגולים במרכז המאוורר כפי שרואים בתמונה הם לא גומי נשלף הם חלק מהפלסטיק עצמו! תראו גם את השריטות שנוצרו מהניסיונות שלי להוציא את העיגול הזה.. איך אפשר להוציא את המאוורר? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 896 צפיות
  13. Started by OmriF,

מישהו מכיר אתרים בחו"ל שניתן להזמין מהם קירור למעבד? אשמח להמלצה על מקום אמין כזה וגם אם תוכלו להמליץ לי על קירור למעבד E5400 ל-OC, עד 150 שקל (40 דולר). ראיתי שממליצים פה על ה: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2383 אבל אני לא מוצא מאיפה אפשר להזמין אותו..

• 13 תגובות
    • 896 צפיות
  14. מה שלומכם אנשי היקרים ? טוב אני עומד כגע בדילמיה קשה ביותר, כן ניחשתם יפה ואני רואה שאתם יודעים לקרוא כותרות ! עזרו והמליצו לי על מאווררים למארז ! טוב בתכנית שלי היא לקנות את המארז האלומניום של supertalent - chieftec oem טוב מכיוון שאני יודע שמאווררים שבאים, עושים יותר "רוח" מאשר רוח... תמליצו לי בבקשה על מאוורים חזקים שעו את העבודה על הצד הטוב ביותר ובוא בזמן גם שלא ירעישו יותר מידי ! במיוחד לא בין 2-4, אוקי מספיק עם ההלצות הזולות שלי (אני יודע שאתם אוהבים את זה LOL ) אבל ההצגה חייבת להמשך, אז בקיצור, חברה, איכות, כח, מרעיש לא מרעיש, מחיר, למה וכמה ? ;D טוב אני יודע שאתם תעזרו לי בחתימה חפיפניקית כמו שאני חותם לפקידה בבנק, שמזכיר שוב ושוב שהוא מעוף האדם ולא האדם …

• 13 תגובות
    • 896 צפיות
  15. חנות ליד הבית אמרה לי 30 שקל מארז סטנדרטי אין שם ואין חברה.. אני מניח שאני לא אקפוץ על זה.. אבל בכל זאת המחיר בלי התקנה עכשיו השאלה.. איך מתקינים מאוורר? איפה להתקין אותו? יש לי אחד מלפנים למטה ואחד באמצע מאחורה במארז MIDI TOWER שלי.. אז איך מתקינים איפה כדאי לי באיזה כיוון כל זה.. כרגע האחורי מוציא אוויר והקדמי מכניס.. טמפרטורותל שלי כרגע: CPU 62C SYSTEM 40C 4200RPM CPU FAN 2109ROM SYSTEM FAN ויש עוד מאוורר אבל הביוס לא יכול לקרוא אותו כי הוא מחובר רק לחשמל ולא ללוח אם..

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  16. Started by Belgia,

שלום, אני קונה מחשב מ TMS ונותר לי לבחור את הקירור למעבד. המעבד של המפרט שלי הוא 4570 (מסדרת Haswell ) החדשה [Tray] קיבלתי המלצה על Katana 4 שאין להם, הקירור הזה עולה 130 ש"ח ב KSP, אבל אין לי איך להביא להם את זה (הם טוענים שהם לא עובדים עם הדואר, אלא רק עם שליחים ושזה עולה 50 ש"ח). חשוב לי מאוד שהקירור הזה יהיה שקט [אם זה רלוונטי, המארז שלקחתי הוא ה Fractal R4] השאלה שלי היא כזו: האם כדאי לקנות ב KSP את ה Katana 4 ולבקש שהם יקחו את זה עם שליח ? החסרונות באופצייה הזו היא שהקירור עולה 180 ש"ח בסה"כ ושהזמן שייקח לי לקבל את המחשב גדל. האם יש קירור אחר ב TMS (באותו סדר גודל של מחיר) שמומלץ במקום ה Katana 4 (ואני מדגיש שוב ששקט זה פרמטר חשוב בשבילי [בעיקר במנוחה, כשאני הולך …

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  17. Started by someonewhy,

אהלן חברים אני מעוניין לרכוש קירור מים מהאתר Performance-PCS עכשיו אני לא כלכך מבין בנושא את המפרט תוכלו לראות בחתימה שלי אני רוצה לקרר את המעבד והכרטיס מסך אני דיי סגור על XSPC Raystorm RX36 שמקרר את הכול עכשיו אני לא יודע איזה טובינג צריך מה ומו אם תוכלו לעזור לי איזה דברים אני צריך להוסיף מאוד אני אשמח מאוד אני מעוניין שהטובינג יהיה בצבע כחול או לבן. תודה רבה והמשך יום טוב!

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  18. אני מצאתי אתמול קולר של מי עדן והקירור של המים עובד, עכשיו אני רציתי לדעת אם אפשר לקפל את הרדיאטור לעיגול הכוונה שיהיה מגולגל והצינורות של הרדיאטור יהיו מגולגלים אחד על השני וצמודים כמובן בניהם

• 13 תגובות
    • 896 צפיות
  19. Started by shibby15,

אני יודע שהנושא נטחן מכל הכיוונים אבל בכל זאת, הנה המצב: הדלקתי את המחשב נכנסתי לביוס כדי לבדוק טמ"פ בהתחלה אחרי שהמחשב היה דלוק משהו כמו דקה (אחרי לילה מנוחה שהוא היה כבוי) זה עמד על 48 יצאתי ל5 דקות ושחזרתי זה עמד על 58! זה דיי גבוה לא? בהתחשב בעובדה שהמעבד לא עשה כלום. המעבד עם ההיטסינק המקורי ויש במחשב 3 מאווררים. אם יש לכם המלצות להורדת הטמ"פ תרגישו חופשיים.

• 14 תגובות
    • 896 צפיות
  20. העלתי את המעבד לתדר 2.75 סוף סוף יציב כסלע. בכוונה פתחתי הרבה יישומים .... http://img202.imageshack.us/i/ma770ud3.png/ התמונה אומרת הכל (תתעלמו מהבדיקה של הOTHROS שאתם רואים) ממשיך להעלות עידכון : אז הגעתי ל- 2.85 GHZ אין לי כח עכשיו לנסות לייצב את העניין .. מחר אני מעדכן פה נקווה לטוב .

21. Started by benasoor,

שלום לכולם?? רציתי לדעת האם יש הבדל בין המישחות הטרמיות? ואיזה מישחה הכי טובה(לפי מה שאני יודע mx2 של ארטיק קולר)? פשוט אבא שלי הביא לי מישחה מהעבודה שהם משתמשים על המכונות ואני רוצה לדעות אולי כדי להשים משהו אחר(לא למחשב שלי)? למשיחה שאבא שלי הביא קוראים: היא של חברת servisol והשם שלה: silcone heat sink compound תודה לכל העוזרים :yelclap:

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  22. Started by 1nstall,

היי יש לי מעבד אינטל 2.6 ht ואני רוצה לקנות לו את המאווררים הבאים Thermaltake Spark 7+ או CoolerMaster Aero 4 מה יותר טוב ??? ??? ??? ממש דחוף תודה מראש לעוזרים install

• 13 תגובות
    • 896 צפיות
  23. Started by ColWar,

קראתי את המדריך על OC (חלק 2) ורציתי לנסות וליישם את מה שכתוב מדריך (בפעם הראשונה בחיי) ע"י שימוש בתוכנה בכל מקרה, העמסתי עליו טיפה, וכלום לא קרה.. לא עליה בטמפ', ולא כלום (גם כשהעמסתי עליו עם ה ATITool) אז העלתי טיפה יותר את ההרצים (Mhz) ופתאום המסך התחיל לעשות צורות לא ברורות, אז עשיתי ריסט ישר וכשראיתי שגם אז אני לא רואה כלום חוץ מריבועים לא ברורים על המסך רישמית נפל לי הלב לתחתונים וכיביתי את המחשב. :-X אחרי כמה דקות הדלקתי אותו וראיתי שהכל חזר להיות כשורה כצעד ראשון מחקתי את התוכנה ד"א המערכת הפעלה השניה שלי בשביל שכשאני יפעיל את המערכת הפעלה הראשית שהתוכנה לא תשנה לי שוב את ה OC של הכ.מסך. בכל מקרה.. אחרי התקף לב לא קטן - מישהו מוכן לתת לי מדריך ***טוב*** ומפורט לאי…

• 10 תגובות
    • 896 צפיות
  24. Gigabyte 965 S3 מעבד 6300. המעבד בערך ב 26 מעלות ללא מאמץ. אין שום OC. 37 לבורד זה לא קצת חם מידי?

• 8 תגובות
    • 896 צפיות
  25. Started by YO-YO,

הדיודה שיש לי נשרפה לצערי...(וכמעט לקחה את המעבד איתה... :AR15:) עכשיו, לפני שאני מזמין עוד אחת מחו"ל, אני רציתי לשאול אם יש להשיג בארץ כאלה... אז בקיצר...אם זה לא ברור...תשובה שתכלול גם איפה אפשר להשיג תהיה מבורכת... :saint: תודה לכולם.... נ.ב כולם מבלבלים לי את המוח בקשר לאם במקרה הזה אסור להזכיר שם חנות בפורום, אז אם אסור תשלחו לפרטי.... ;D

• 5 תגובות
    • 895 צפיות

דיונים חדשים בפורומים