עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by MoRtZkInG,

פעם ממזמן עשיתי מין דיסקמן מכונן סידי רום ישן הרעיון הוא להכין כונן שידע לקרוא תקליטורי מוזיקה בלי שהוא יהיה צריך מחשב מחובר עליו. עכשיו, זה היה ממזמן והשאלה אם מישהו יכול לעזור לי להיזכר איך עושים את זה. א. בכבל של הכוח (מתח), צריך לחבר גם 12V וגם 5V או שאחד מהם זה מספיק (ואיזה?), והאם באדמות מחוברות אחד לשני? ב. את היציאה לרמקולים אני רוצה לקחת מהפנל האחורי (מהחוט שבדר"כ הולך לכרטיס קול). מישהו יודע מה אמור ללכת שם? האם זה חיבור סטריאו רגיל 3 חוטים? ג. האם יש לסידי עצמו מגבר כלשהו? האם זה יעבוד לדעתכם בלי מגבר חיצוני? תודה

• 11 תגובות
    • 890 צפיות
  2. הזיכרונות שלי כרגע על700Mhz בSPD הם על 2.00 במתח נורמלי שאיתו הם מגיעים(.18 אם אני לא טועה) המעבד בoc של 3.20GHz 356x9 אני רוצה להרים את הזיכרונות ל900Mhz. עכשיו השאלות.... העלתי את הSPD ל2.40 והזיכרונות עלו לתדר של 854MHz אבל המחשב לא הצליח לעלות ככה(לא שינית את המתח של הזיכרונות) איך בידיוק אני מרים את התדר שלהם ל900MHz?לעשות בM.I.T בddr voltage control (או מה שלא רשום שם) תוספת של 0.1 ואז להרים אותם בSPD? ולגביי מעבד...יש סיכוי להרים אותו ל3.4?זה כדאי?אני ירגיש הבדל בביצועים?האם כרגע הוא לא חונק אותי? <------------ כל החלקים רשומים במפרט מחשב תודה רבה מראש !

• 14 תגובות
    • 890 צפיות
  3. Started by ihugtrees,

אפשר בבקשה המלצות לקירור למעבד הנה המפרט: מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX מארז: [..] COOLERMASTER HAF 932 ספק כוח: Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 זיכרון: G Skill F3 4 GB DDR3-1333 DDR3 CL7 SDRAM כרטיס מסך: ATI Radeon HD 5850 אני עומד לעשות OC אז אני צריך קירור חזק ושקט עד 250 ש"ח המליצו לי על שני קירורים בנתיים אבל אפשר חוות דעת והמלצות שונות קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME REV.2 ₪200

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  4. שלום, הייתי מעוניין להתייעץ לגבי קירור למעבד שיעבור OC. נאמר לי שקירור מים יכול לתת מענה טוב. האם זה נכון? אני מעוניין להגיע עם מעבד I7 4770K ל-4.2-4.4 בOC כמובן. האם מישהו יודע בערך כמה טמפרטורה אפשר להגיע עם המעבד הנ"ל בOC ובקירור מים..? כמה אפשר להגיע..? התקציב עד 400 שקל. האם שווה להשיקע בקירור מים? או שקירור אוויר יתן את אותה התמורה ואפילו יותר...? תודה מראש!!

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  5. Started by arsenic,

שלום יש לי כרטיס Readeon 9600XT 256 DDR רציתי לדעת איך אני יכול לעשות לו overcloking ואם כן אז איך תודה רבה שי

• 14 תגובות
    • 890 צפיות
  6. Started by fatsrir,

שלום, רציתי לדעת האם קיימים אמצעי קירור למחשב נייד שהם לא מאווררים אלא ממש מקררים ואיפה אפשר למצוא את זה? ואילו אמצעי קירור יש למחשב שולחני ביתי ולא שרתים וכדומה שהם לא מאוורר ואיך זה פועל? אשמח לקישורים באינטרנט וכמה זה עולה בד"כ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  7. אהלן, התחדשתי ב Katana 3 היום. לפני זה היה לי קירור סטוק שמולו ישב על דלת המארז מאוורר 90M שהכניס אוויר. (תמונה של המאוורר) עכשיו בגלל שהמאוור של ה-Katna פונה לצד, אז המאוור שיושב על דלת המארז סתם מתבזבז ויוצא שהוא מכניס סתם אוויר לתוך גוף המתכת שאליו מחובר המאוורר של הKatna (תמונה של ה-Katana) חשבתי למקם אותו שלב 1 מתחת לאיפה שהוא נמצא שיכניס אוויר קר לכרטיס מסך. כל מקרה מקווה שהבנתם את המצב ואשמח להצעות מכם. אם יש צורך בעוד תמונות אז תגידו.

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  8. Started by inrock,

שלום לכולם 1 אני עם מעבד i5 3450 והטמפרטורה של המעבד במנוחה סביב 43+ אני עם קירור סטוק. נראה לי שהטמפרטורה גבוהה מדי. האם תוכלו להמליץ על מערכת קירור טובה יותר? האם יהיה הבדל בטמפרטורה? האם אפשר להמשיך עם הקירור הקיים? תודה !

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  9. Started by unknowledgeable,

מה הקטע בלהמהיר כ.מסך כשהשיפור כל כך מינורי... לאחר ששיניתי את הgpu clock מ575 ל650 בgtx 260 השיפור בתוצאה של ה3dmark06 הוא של 600נקודות זה ביחס לשיפור של 3000 נקודות כשהמהרתי את המעבד e7400 מ2.8 ל3.7 . אלא אם השיפור במשחק עצמו הוא יותר משמעותי בהשוואה לשיפור בתוצאה ב3dmark :< אני ינסה מאחור יותר להעלות גם את הmemory clock אבל לא נראה לי שאני יקבל תוצאה דרמטית יותר :ם

• 10 תגובות
    • 890 צפיות
  10. Started by BaRKiD,

חברים אני חייב את העזרה שלכם! עד לפני כמה ימים היה לי אוברקלוק (E8500) מ-3.16 ל-4.02 והכל עבד כמו שצריך, אז סתם עשיתי בדיקה ב-3DMark06 וקיבלתי ציון ממש נמוך בחלק של המעבד 2800 במקום 3800+.. אז רציתי לראות בלי אוברקלוק כמה אני יקבל אז עשיתי בביוס הגדרות יצרן ועשיתי שוב בדיקה ויצא לי 2300 (3.16) ושוב עם אוברקלוק יצא 2800! ואז עשיתי בדיקות בכל מיני משחקים וגם הכל נדפק למשל ב-GTA IV במקום 50+FPS יצא לי 34+-FPS.. מה עושים כדי שהמעבד יחזור לימים הטובים שלו?! ואתמול עשיתי בדיקה של OCCT בלי אוברקלוק וזה מה שיצא! http://www.siz.co.il/my.php?i=tw2xquzqm5zj.png מפרט: E8500 |DFI LANParty DK X48-T2RS |G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PI Black HD4870

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  11. Started by shayone,

יש לי תקציב של עד 200 שקל ואני רוצה לקנות בלוק קירור טוב יש לי מעבד AMD 3000+ ולוח אם של גיגבייט K8triton אני בונה קירור נוזלי ויש לי כבר משאבה של איזה אקווריום ואני מתכוון לשים מיכל של מי עדן (האלה של ה19 ליטר) זה אומר שאני לא צריך רדיאטור נכון?

• 10 תגובות
    • 890 צפיות
  12. http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4&pagenum=1 לפי המדריך הנ"ל, קניתי חלקים (עלה לי 30 שקל!) ובניתי (יותר נכון חבר שלי בנה... אני לא הפרעתי) אבל זה לא עובד יש למישהו רעיונות למה זה לא עובד? (החלקים מולחמים נכון, ואין קצרים, בדוק...) יש למישהו אולי תוכנות אחרות לאינפרא?

• 5 תגובות
    • 890 צפיות
  13. סוף סוף אחרי חודש שלם סימתי: עשיתי חלון למעלה במארז צבעתי אותו למעלה בניתי מערכת שליטה למאוררים + LEDים LEDים בתוך המארז אני מאמין שעד הבוקר אני יסיים את הפינישים האחרונים לילה טוב לכולם!!!!!!!!!

• 10 תגובות
    • 890 צפיות
  14. Started by X - DreaM,

לפני איזה 3 חודשים קניתי לוח למחשב סלרון 433mhz קניתי לוח baby at/x של pcpartner.. הלוח אמור להיות מתאים לp2 333mhz מקסימום אבל עשו לו שיפוץ ומעבד 433mhz עובד בו כשאני מפעיל את המחשב זה כותב שהמעבד 432mhz אבל בוינדוס בכל תוכנה - sandra, wcpuid, בלוח בקרה ובכל מקום זה כותב שהמעבד עובד ב-450MHZ. עשיתי למעבד בדיקת ביצועים בסנדרה ואפשר להשוות אותו למעבד פנטיום 2 450MHZ -הבדל של כמה נקודות... כתוצאה מהאוברקלוק הייתי צריך לקנות קירור חדש, והמעבד עדיין חם מאוד... אני רוצה לבטל את האוברקלוק אבל על הלוח אין גאמפרים שאפשר להעלות בהם את מהירות הבאס ובביוס יש אפשרות של אוברקלוק עד 333MHZ ולי יש יותר - 433... אפשר להוריד את המכפלה עם תוכנה? אם לא, מה עושים?

• 8 תגובות
    • 890 צפיות
  15. מבחינת גודל הכוונה תודה מראש

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  16. קניתי את המחשב החדש עם המעבד QX9650 שקיבלתי ונדהמתי לגלות שהמהירות שלו היא 2GHZ. כניראה בגלל המכפלה שמוגדרת על 6, הFSB בסדר. וגם רשום שתדר הDRAM הוא 400, זה בסדר נכון? כי צריך להכפיל בשתיים? [הזיכרנות הם 4GBPQ 800MHZ ak G.skill] אשמח לתוכנות אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך, משום מה בBIOS אני לא מוצא את הגדרות האוברקלוק [לוח P5K-E]. טמפרטורת מעבד: ליבה 1+2 35 ליבה 3+4 16

• 8 תגובות
    • 890 צפיות
  17. אני רוצה קירור מים למעבד שלי בתקציב של עד 600 שקל מה אתם אומרים עליו? אניה רוצה להגיע בOC ל4GHZ בערך. כרגע המעבד בלי OC 2.8 ובמאמץ המעבד על 65 מעלות. מארז COOLER MASTER 690

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  18. יש לי מעבד Q6600 GO לוח אם gigabyte p35 ds3l sunbeam tuniq 120 gigabyte gts 8800 512 g92 מארז sagita raidmax 120*2 עשיתי המהרה למהירות 3.2 356*9 תגידו לי אם הטמפ' של המעבד תקינות(עם הsunbeam על 60 אחוז) ובקשר לכרטיס גרפיקה נדמה לי שזה גבוה מדי לכרטיס של NVIDIA לא? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 890 צפיות
  19. Started by YakirOz,

שני פינים של התושבת למאורר של המעבד יצאו מהלוח אם ואני לא מצליח להחזיר אותם. במחשב שלי לא נדלק עקב חימום יתר של במעבד. מה עושים? תודה

• 5 תגובות
    • 889 צפיות
  20. Started by ndav,

העלתי קצת מ133 ל 138 [ אני פחדן בגלל חוסר ניסון ] עכשיו ב 138 המחשב עובד ללא בעיות ואני רוצה להעלות עוד מה התופעות לוואי שברגע שהם יופיעו אני ידע שזה המקסימום שאפשר מעבד AMD 1800XP=1900 לוח G7VAXP זיכרון 256DDR TRASCED טמפ' מעבד 43 טמפ'לוח 32

• 13 תגובות
    • 889 צפיות
  21. Started by premier,

אנשים אני מתכנן לקנות מחשב (amd כמובן) זה מחשב למשחקים ו- OC , ואני צריך קירור למעבד וכאן נכנס ZALMAN6000 האם שווה לקנות ?? בקישור נמצא המוצר. נ.ב. הוא עולה בערך 190 ש"ח.

• 14 תגובות
    • 889 צפיות
  22. לאור (או בעצם החושך) בעית התאורה האחורית בצגים של אריהב החלטנו אנוכי וNIVEZRATI לעלות סקר בכדי לדעת אם רק אנחנו נתקלנו בבעיה זו או עוד אנשים, תודה רבה על ההשתתפות

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  23. Started by shaynet,

בעקבות בקשה של אחד מחברי הפורום אני מעלה מדריך קצר לVMOD ל6600GT לפני שאני יתחיל אני חייב לציין שמי שעושה את המוד מעבד באופן מיידי את האחריות על הכרטיס ומי שלא יודע להלחים טוב ממש לא כדאי לו לעשות את המוד שכן רחיבים רבים מעוד רגישים לחום וההלחמות קטנות מאוד מה שאומר שהלחמה לא זהירה עלולה לגרום לקצר ולהרוס את הכרטיס כדי למדוד את המתח לליבה השתמשו ברב מודד כדי למדוד מתחDC הצמידו את החוט האדום של הרב מודד לפין שמוקף באדום ואת החוט השחור לפין שמוקף בשחור המתח במנוחה אמור להיות בסביבות 1.3V ולאחר מכן במעמץ להגיע ל1.45V הג'וק שמסומן בכחול אחראי על המתח לליבה ככה שלאחר שהמוד נעשה חובה לשים עליו קירור (סינק של זכרונות) אחרת הוא ישרף לאחר שנמדדו המתחים ניתן לגשת למוד עצמו שהוא הל…

• 12 תגובות
    • 889 צפיות
  24. Started by NeverHood,

אפשרות ראשונה Spire EasyStream 3 שכרגע לא מראה תוצאות טובות במיוחד... (40-50 מעלות) במנוחה-מאמץ אפשרויות אחרות : Tt Spark7 Tt Volcano 7 plus Vantec AeroFlow המחירים שלהם בערך אותו דבר... השאלה שלי איזה מומלץ, ולמה? מבחינת ביצועים בשטח בהורדת טמפ' וכמובן גם בקטע של רמת רעש נמוכה!

• 8 תגובות
    • 889 צפיות

דיונים חדשים בפורומים