אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
דבר ראשון אני רוצה לציין שהוא היה מתצוגה אז אני מקווה שהוא לא יהיה דפוק... דבר שני רציתי לשאול איך בדיוק אני מפרק את הקירור הישן (סטוק של אינטל) מהלוח אם. תודה מראש ואני אעדכן אותכם על הטמפרטורות. מקווה לטוב תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 557 צפיות
-
-
מפרט: מעבד : Intel I5-6600K 4.6MHz קירור למעבד: Noctua nh-d15s לוח אם: Gigabyte GA-Z170-HD3P זכרונות: 1X8GB G.skill Value ram 2400Mhz ספק: Corsair RM550 כרטיס מסך: Sapphire RX 480 Nitro + OC 8GB מארז: NZXT S340 עשיתי אוברקלוק למעבד היום, הגעתי איתו ל4.6MHz על VCORE של 1.290v יציב. הבעיה שכשהוא נמצא בidle יש לו קפיצות טמפרטורה מטורפות מ26 הוא קופץ פתאום ל37 ואז יורד ישר חזרה.. יכול להיות שזה בגלל הVCORE? כי על 1.285 נניח הוא לא יציב אז יכול להיות שהוא לא נותן לי ERROR בבדיקות מאמץ אבל הVCORE נמוך מידי לתדר הזה? אגב בidle המעבד נמצא בטמפרטורה ממוצעת של 26-28 מעלות ובמאמץ הוא מגיע הכי הרבה ל50 מעלות, זה טמפרטורות יחסית טובות…
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום אני overclocking newbie :-[ יש לי מעבד e7400 2.8 הגדלתי את הfsb מ266 ל300 ושיניתי את הdram freq ל600 (DDR2 800 ocz) כך שיוצא יחס 1:1 ותדר 3150. בסטינג של המתח לא נגעתי כך שזה על auto עם וולט של 1.312 (cpu-z) בגדול רציתי לדעת כמה דברים: 1.האם היחס של 1:1 משתלם או שעדיף לי להשאיר את הdram freq על auto ולקבל יחס של 4:5 2.באתר של אינטל ראיתי שהמתח המקסימלי שממולץ למעבד זה 1.3625V וכפי שאתם רואים אני די קרוב אליו... עכשוו השאלה שלי היא בכמה כדי לי לנסות להוריד את המתח לפני שיתחילו להיות "unstable issues" ? הבחנתי שיש בביוס שלושה פונקציות שקשורות למתח(Vcc,Sbcore,Nbcore) מה שמשאיר אותי די מבולבל :-[ משום שאני רוצה עוד להגדיל את הfsb ל333 אני מפחד שהמתח שהלוח אם יתן באופן…
-
- 8 תגובות
- 877 צפיות
-
-
הכרטיס הוא GeForce 4 MX 440 64MB של XFX איך אפשר לבדוק תטמפרטורה שלו?
-
- 8 תגובות
- 718 צפיות
-
-
ביטלתי 2 מאווררים בטרנספורמר כי הוא מרעיש כמו מטוס אז רציתי לדעת איך הטמפ' למנוחה... כמובן שבמאמץ אני ייחבר אותם... לוח אם: 30 מעבד1: 48 מעבד2: 47 AUX: 32 (מהזה?) כרטיס מסך: 49 דיסק קשיח: 32
-
- 8 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום לכולם, בזמן האחרון הרעש של המאוורר של הציפסט מרעיש יותר מידי, כשאני מנמיך RPM הוא לא מקרר והציפסט מתחמם. נגמרה האחריות על הלוח, ואני רוצה להחליף לקירור פאסיבי. הבעייה עם הלוח M היא הכ.מסך שיושב על הקצה של הקירור. השאלות שלי: 1. האם הזלמן יתאים?(ZM-NBF47) http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=4446 2. אם אני אחליף את המיקום של הכ.מסך לסלוט השני הוא גם ישתמש בכל רוחב הנתיב? יש לי על הלוח 2 PCI-E השאלה היא אם אני מפעיל רק אחד מהם (לא משנה איזה) הוא ייתן לי X16?(צריך להפעיל את הג'מפר של הSLI או שאפשר פשוט להחליף סלוט וזה יעבוד?) 3. קראתי על המון המלצות לערכה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_17…
-
- 8 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום. הוספתי ללוח אם ישן 2 מאוררים,ושאני מדליק את המחשב הם לא נדלקים יחד,אפילו שהם מחוברים לחיבור FAN,והם תקינים. מה לעשות? תודה
-
- 8 תגובות
- 572 צפיות
-
-
-
יש לי מעבד: AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX הזמנתי את הקירור הזה: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=103 ואמרו לי שעדיף לי לקחת את הקירור הזה שהוא עכשיו במבצע (99 במקום 200): ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1708 שווה לי ? מה ההבדל ? זה ישפיע על ה OC ?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שאלה שרצה לי בראש כבר די הרבה זמן מה הקירור הכי טוב שיש לP4? SPARK 7, אהבתי את זה שמקבלים אותו עם שני פנלי שליטה. (דרך אגב, יש V12 שמתאים לפנטיום? ) AERO 4 JET 4 ZALMAN 7000 CU מהשהו של טרמלנרייט (למרות שהם יקרים בטרוף אז לא נראה לי שזה משנה), משהו אחר שאתם ממליצים? מה?
-
- 8 תגובות
- 625 צפיות
-
-
Everest Memory Read: 7857MB/S Everest Memory Write: 7942MB/S Everest Memory Copy: 7009MB/S Everest Memory Letency: 42.6ns הבעייה היא שהמחשב לא ממש יציב לא מצליח להריץ SuperPI ו Prime95 אם למישהו יש עצות איך לסחוט עוד ביצועים מוזמן להגיד מתח המעבד הינו 1.65V ולא מה ש Cpu-Z מדווחת(משום מה היא לא יכולה להציג מתח שגבוה מ 1.6V) [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לעשות O.C לכרטים 8800GTS 320MB MSI איך אוכל לעשות זאת בצורה הטובה ביותר כפי שראיתי יש אפשרות לעשות זאת דרך הדרייבר פשוט לסמן שם אופציה ב VGA CLOCK שיניתי לרמה הגבוהה ביותר שם שהיא 6 אבל לא הרגשתי שינוי ויש שם עוד אופציות של CORE CLOCK שלא יודע מה זה אומר אבל יש אפשרות להזיז להגביר שם 2D CLOCK 3D CLOCK שעומדים כרגע על 575MHz ומתחת רשום MEMORY CLOCK שעומד על 1700MHz לא מבין מה זה גם אומר תעזרו בבקשה להגיע לתוצאה יפה ב 3DMARK שכרגע אני עומד על קרוב ל10000 ברזולוציה של 1024X768 ועוד שאלה האם עדיף לעשות OC דרך הביוס או דרך הדרייבר והאם להוסיף מתח חשמל לכרטיס מסך בביוס או להשאיר אותו על אוטו אינני מתמצא בזה ולפי התרשמותי מהאתר יש פה אנשים שמאוד מתמצאים …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, הזמנתי את המפרט הבא: Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 SAMSUNG 1000GB (HD103UJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F1 GAINWARD HD 4870 1024 GDDR5 Golden Sample - RETAIL SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA PCPOWER&COOLING S61EPS Silencer 610W Retail COOLERMASTER (CM-690) 690 + WINDOW לא מתוכנן OC בזמן הקרוב. הבנתי שהקירור המומלץ הוא scythe mugen2. האם הוא שקט יותר / בעל ביצועים טובים יותר באופן משמעותי גם במהירות סטוק ושווה את ההשקעה הנוספת או שמדובר בתוספת מיותרת בשבילי? קראתי גם שבגלל הגודל שלו יכולות להיות בעיות במארזים מסויימים ועם זכרונות מסויימים. האם הוא יתאים פ…
-
- 8 תגובות
- 626 צפיות
-
-
הי. אני עומד לקנות מחשב נייד, ובעמודת הקירור יש לי אפשרות לבחור 2 אופציות: 1. משחת הקירור הבסיסית שבאה עם המעבד וכרטיס המסך. 2. משחת קירור עם הכותרת: IC Diamond Thermal Compound - CPU + GPU (Cools better than all Compounds). המשחה האיכותית יותר עולה תוספת של 25 דולר. שווה לשלם את זה? אני לא מתכנן OC או משהו בסגנון הזה. אשמח לעזרה.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי כמו שרשום במפרט בצד, יש לי מעבד 820 של אינטל ולוח 945PSN של אינטל. שמעתי על אנשים שאמרו שלא ניתן לבצע OC בלוח של אינטל. האם זה נכון? יש דרך לעקוף את זה? עד כמה כן אפשר לבצע OC? כמו כן, רציתי לדעת מהי אופצית ה-BURN IN שבביוס. תודה מראש לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 559 צפיות
-
-
כיצד אוכל לזהות את הסטיפינג יש לי BIOS של AMIBIOS וכל הנתונים הקשורים למתח ולמהירות הן באפור (לא ניתנות לשינוי) האם יש משהו לעשות בנידון
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום החלטתי לעשות OC ל9800 NP שלי השתמשתי בתוכנה RAGE3D והתחלתי לאט לאט להעלות את מהירות הCORE של הכרטיס כל פעם בדקתי יציבות וחום והגעתי בOC עד למהירות של 380 (המהירות של ה9800 פרו) והכרטיס היה מאוד יציב אך טיפה התחמם אבל לא משהו רציני ( לא קרוב לאיך שהכרטיס יתחמם עם הקאטליסט 3.8 ) בדקתי מה התוצאה ב3DMARK03 והיא הייתה: לפני OC 4600 אחרי OC ל9800 פרו - 5200 לא השתמשתי בשום קירור מיוחד חוץ מהמאוורר המקורי של הכרטיס המסקנה שלי היא שבכלל לא שווה לקנות 9800 פרו אם אפשר להגיע אליו בOC מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעונים, לאחרונה רכשתי את גוף הקירור הבא: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/046/scnj2100-detail.html מחנות שלא אנקוב בשמה, מתחיל ב-K נגמר ב-P. רכשתי אותו כי עלתה טענה מצד המוכר שאפשר להשתמש בו כקירור פאסיבי. יש לי כרגע Arctic Cooler Freezer 7 pro, שמרעיש נורא(שומר את המעבד ב-50 מעלות בממוצע) ואני כבר רוצה קירור פאסיבי. יש לי מארז של Compucas 6A19 עם שני מאוררים של 120 מ"מ, הקדמי מכניס אוויר והאחורי מוציא. בימי הקיץ הללו אני גם משאיר את המארז פתוח. עד כמה אפקטיבי יהיה להשתמש גוף קירור הזה כפאסיבי? (אגב, אחד השיקולים הנוספים להשתמש בו כפאסיבי הוא שכאקטיבי, הוא פשוט לא נכנס לי במארז ).
-
- 8 תגובות
- 790 צפיות
-
-
זה התחיל בחודש האחרון פתאום התחלתי לשים לב שהטמפרטורה של הכרטיס מסך במנוחה עומדת על 65+ מעלות ועכשיו בדקתי במעמץ אחרי איזה חצי שעה זה מגיע ל 100 מעלות (המאורר על 100%) בנתים אני לא רואה ארט אפקטים או משהו בסגנון הכרטיס דיי חדש בן חצי שנה אני יכול להביא אותו ל SKYPC שיבדקו אותו או שלהשתמש במשפט הידוע - לא לתקן מה שעובד ופשוט לחכות עד שיופיעו בעיות (עם בכלל) אני בכול מקרה מחר יתקשר ל SKYPC ניראה מה הם אומרים על העינין תודה לעונים
-
- 8 תגובות
- 768 צפיות
-
-
-
אני צריך משחה טרמית לכרטיס מסך... מה אתם ממליצים ???.... תביאו ת'הכי טובה שיש ... נ.ב. 1 : איזה עובי צריכה להיות המריחה ?... משהו כמו שתי דפי a4 למדפסת.... או שפחות ..?!?! נ.ב. 2 : אני מורח ת'משחה רק על הליבה של הכ.מסך או גם על הסינק..?!?! תודה
-
- 8 תגובות
- 780 צפיות
-
-
-
קניתי את המאוורר הזה של COOLER MASTER: http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=36&id=4410 אותו מאוורר מגיע גם עם גופי הקירור החדשים של החברה. אני יודע שהוא מסתובב מהר יחסית למאוורר שקט אבל CM מדגישים שהוא לא רועש. כאשר אני מחבר אותו הוא עושה רעש נוראי בערך כמו של 8800GTS 320M על 90% אולי אפילו יותר גרוע. מישהו יודע אם ככה זה אמור להיות או שקיבלתי מאוורר פגום?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.crystalfontz.com/
-
- 8 תגובות
- 828 צפיות
-
-