עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by liorw13,

שלום לכולם, לאחרונה בדקתי את הטמפ' של המעבד שלי (גם בביוס וגם באוורסט) והטמפ' נעה בין 58-62 מעלות... יש לי מעבד פנטיום 4, 2.4 ג'יגהרץ.. הוספתי שני מאווררים למארז (מקדימה שמכניס ומאחורה שמוציא) החלפתי משחה טרמית בין גוף הקירור למעבד, נקיתי את כל האבק וליפפתי את החוטים שלא יפריעו לזרימת האוויר אבל הטמפרטורה ירדה אולי ב-2 מעלות... (ואחרי דקה עולה שוב ל60) מה עוד צריך לעשות ?????

• 11 תגובות
    • 877 צפיות
  2. Started by mdmdmd,

שלום לכולם לפני כמה זמן היה לי כרטיס מסך 6600LE (מפרט בצד) ואחרי שהשתמשתי בתוכנה ATITOOL ה OC היה כמובן על הפנים אבל בכל זאת ניסיתי אותה כמה זמן בכל מקרה לאחר כמה זמן שהכרטיס היה ב OC הבנתי שלא מרגישים כמעט שינוי בבצועים שלו אז החלטתי להחזיר את ההגדרות הקודמות של הכרטיס (עשיתי את הבדיקה של ATITOOL וקבעתי לפי זה(בהתחלה) בכל מקרה אחרי כמה זמן שהכרטיס הוחזר מחדש למצבו הרגיל הוא פשוט "קם יום אחד והחליט להשרף!!" פשוט המחשב עבד, UPS והכל ופתאום אני מתעורר בבוקר לגלות שהמסך לא עובד...אחרי כמה בדיקות וחיבור לכרטיס ONBOARD הבנתי שזה לא המסך אלא הכרטיס, כדי להיות בטוח וכמובן להשתמש באחריות שלי הלכתי לטכנאי שלי שמכר לי את כל הסט של המחשב והוא חיזק את דברי---- עכשיו כמה שאלות: 1) יכו…

• 6 תגובות
    • 877 צפיות
  3. CoolerMaster Hyper TX3 או Scythe Shuriken Rev B - SCSK-1100 איזה מהקרורים הבאים עדיף יותר לi5 ללא OC רק מבחינת קרור?(מבחינת שקט כבר ידוע לי שהTX3 רועש במאמץ)

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  4. אני מתכוון לקנות מעבד הנ"ל. הבעיה שכיום הוא אינו נמכר בגרסאות BOX בחו"ל אלא TRAY בלבד ללא גוף קירור ומאוורר. איני בטוח שגוף הקירור סטוק של Athlon 64 חד-ליבתי שיש לי יוכל להתאים לקירורו. מחיפושים בפורום מצאתי שישנן התייחסויות לגופי הקירור http://www.scythe-usa.com/product/cpu/041/scktn3000_detail.html http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/15/alpine-64-pro-rev.2.html מי מביניהם יהיה חרישי יותר בעת ניגון סרטים כאשר המעבד יעבוד בעומס של 70% ומעלה?

• 6 תגובות
    • 877 צפיות
  5. Started by segev22,

ככה היום אני וחבר טוב עשינו מודינג למארז שלי.... המודינג המתוכנן היה לבצע חור של כ 120 מ"מ למאוורר של 120מ"מ ע"י הסירטוטים שנילקחו מן האתר מאחד מדרכי המודינג... הדפסנו לנו את השרטוט של ה120מ"מ והתחלנו לבצע את המודינג גם עפ"י ניסיון קודם של אותו חבר...מסתבר לאחר שביצענו את העבודה שהדפסנו את השרטוט דרך המציג תמונות של הווינדוס והוא הדפיס לנו אותו כן אתם יכולים לנחש בגודל של 125מ"מ!!! מסתבר שהיינו צריכם להדפיס את זה דרך הadobacrobat ! בקיצור כרגע יש לי חור בחלקו העליון של המארז למאוור בגודל 125 מ"מ: א.מאיפה אני יוכל להשיג אחד כזה שגם אני יוכל לחבר לספק של המחשב? ב.אולי יש פיתרון אחר למישהו אני ישמח לשמוע כי גם יש לי עדיין את ה-120 מ"מ פה. הנה תמונה של ה"יצירה"-פשלה. [attachm…

• 12 תגובות
    • 877 צפיות
  6. Started by The_Byter,

יש יותר גבוה, אבל זה לזכר ה230 של yot :smoke:

• 8 תגובות
    • 877 צפיות
  7. יש לי דיי הרבה מאווררים במארז אך הטמפ' מגיבה באופן מוזר. יש לי שניים של 80 מתחת למאוורר של הספק כוח, העליון מוציא אוויר וזה שמתחתיו מכניס אוויר. יש לי עוד אחד 12 ס"מ בדלת מהצד שמזרים אוויר אי שם גם על המעבד וגם על הכ. מסך (שכמובן לשניהם מאווררים משלהם). עכשיו, עד כה הייתי עם דלת בצד פתוחה כשהמאוורר 12 ס"מ עמד שם איכשהו ואוורר את אותו האיזו בין המעבד לכ. מסך. עכשיו, היום חיררתי את הדלת בצד והרכבתי את המאוורר באופן כזה שאני יכול לסגור גם את הדלת והכל ארוז יפה. אבל עכשיו הכל נורא (נורא, נורא) נורא רועש!!!! אי אפשר כמעט לשמוע מוזיקה ומשחקים וכו', והטמפ' עלתה ל 60!!!! (של המעבד) והטמפ' של המערכת ל42. לפני שסגרתי את הכל הטמפ' הייתה 31 בד"כ (הטמפ' של המערכת) ו49 של המעבד. (הטמפ'…

• 14 תגובות
    • 877 צפיות
  8. המחשב מפעיל מחדש באמצע משחק, הפעלתי את ה hardware monitoring של ה-riva tuner אבל הוא הפעיל מחדש אז זה לא ממש מראה לי לאיזה טמפרטורה זה מגיע. וזה דווקא לא משחק כ"כ כבד (need for speed pro street) למרות שזה קרה לי ב call of duty 4, אבל זה קורה יותר בNFS. כשהעברתי את המאוורר ל100% זה לא קרה. משום מה נראה לי שהמאוורר לא מגביר את המהירות שלו כשהטמפ' עולה, זה לא נשמע ככה, כשהוא ב100% שומעים אותו ברור, הוא טיפה רועש. השאלה איך אני בוחר את השליטה שלו. כלומר, באיזה טמפ הוא יעלה את המהירות של המאוורר. ואולי ההפעלה מחדש באמצע המשחק אינה קשורה לטמפ'.. תודה מראש על כל עזרה שתהיה. אה והכי חשוב הטמפ'. שמעתי שאצל אחרים זה 80מעלות בסטנדרט, ושזה סביר וניתן לפעול ככה. אצלי זה ממש לא ככ…

• 9 תגובות
    • 877 צפיות
  9. בגדלים של 80 מ"מ, ושל 120 מ"מ. אני יודע שתאמרו לי להסתכל במדריך של פבל, אבל השבלונה שם לא ממש עגולה, ואין חור מדוייק באמצע. מישהו יכול לתת לי שבלונה יותר מדוייקת בבקשה?

• 10 תגובות
    • 877 צפיות
  10. Started by sashakrik,

אהלן ! יש לי 3700+ ע"ג לוח ASUS דגם A8N-SLI Deluxe, החלטתי לקנות ביג טייפון אבל יש לי דאגה קטנה, המארז שלי נמוך יחסית ולכן המרווח של הלוח אם לספק הכח קטן יחסית. לכן אני מפחד שלא יהיה מספיק מקום בשביל הביג טייפון כי הרי ידוע שהוא מאוד רחב. אם מישהו פה התקין ביג טייפון על לוח כמו שלי ויוכל לומר לי בכמה הוא בולט החוצה מחוץ ללוח אם מאוד אשמח. תודה !

• 14 תגובות
    • 877 צפיות
  11. Started by keglevich,

איזה בלוק מים במחיר של עד 380-390 שקל שניתן להשיג אותו בארץ!! הכי טוב????? תודה רבה לעוזרים!

• 14 תגובות
    • 877 צפיות
  12. Started by lubian,

איך יכול להיות שבשני תוכנות של OC יהיו אותם תדרים, אבל תוצאה שונה? הגעתי לתדרים יציבים בMSI Afterburner ואז ניסיתי להריץ אותם על GIGABYTE OC_GURU שבאה עם כרטיס מסך וקיבלתי תוצאה שונה. מישהו יכול להסביר לי למה זה יצאה ככה ולא זהה? השתמשתי בGPUTOOL וOCCT לבדיקת שגיעות. בבדיקות בHEAVEN יצאה לי תמונה כזאת: מעבד וכ. מסך סטוק: FPS: 59.7 Scores: 1505 Min FPS: 20.4 Max FPS: 93.5 מעבד@3200 OC, כ. מסך סטוק: FPS: 101.6 Scores: 2560 Min FPS: 30.7 Max FPS: 203.8 מעבד@3200 OC, כ. מסך@+62 ליבה ו+136 זכרון: FPS: 102.7 Scores: 2586 Min FPS: 30.7 Max FPS: 213.0

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  13. Started by kobibo,

חבר'ה מס' שאלות : 1. ביצעתי כבר פתיחת צינורות ל 16 כדי לבצע גם O.C לזיכרונות ולליבה כדאי לעלות אותם ישר לערך של ה X850XT PE או לעשות זאת בשלבים ? 2. איך אני מקבע את ה O.C לצמיתות כך שלא אצטרך לבצע זאת שוב ושוב ?

• 11 תגובות
    • 877 צפיות
  14. Started by greenvector,

היי הרצתי OCCT , מצורף מסך הפתיחה. לפי מה שזה מראה המעבד עובד על 2GHZ במקום 3.. זה תקין? (מעבד E8400) [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 877 צפיות
  15. פתחתי תהיטסינק וראיתי זה טוב?AGOGA

• 10 תגובות
    • 877 צפיות
  16. Started by redead,

אני רוצה לקנות את המאורר הזה למעבד שלי.. הוא מגיע כבר עם משחה טרמית של AC או שצריך לקנות בנוסף?

• 7 תגובות
    • 877 צפיות
  17. Started by Lambomeir,

מה שרשמתי בכותרת... המעבד הוא e8400 -אני רוצה להגיע ל oc של בערך 3.8GHZ (הסטוק הוא 3.00) אם מישהו כבר שואל התקציב הוא בערך 300 שקל. שיהיה קירור טוב כי כרגע המעבד מגיע לטמפ' של 50 מעלות ללא oc ולא במאמץ. דרך אגב זה בכלל תקין??? נ.ב אם התקציב לא מספיק בבקשה לרשום פה קירור שיעשה את העבודה ואני כבר אחליט אם לקנות או לא

• 10 תגובות
    • 876 צפיות
  18. Started by shimon16,

עד עכשיו היה ברשותי דרייבר ישן של Nvidia שמקבלים בבאנדל של הכרטיס מסך והטמפ' של הכרטיס היתה בסביבות 60-63 מעלות ע"פ הדרייבר אתמול התקנתי את הדרייבר החדש מהאתר של Nvidia והטמפ, צנחה ל46-50 מעלות. מי מהדרייברים מזייף? הטמפ' סבירה ל6800 רגיל עם 16 צינורות פתוחים?

• 12 תגובות
    • 876 צפיות
  19. Started by huber,

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/core-i7-coolers-roundup_18.html

• 2 תגובות
    • 876 צפיות
  20. Started by Dready,

אין לי מוסג איך אבל אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי 2.4c ht 800hz איך? , דרך תוכנה דרך ביוס ויש לי לוח אם של asus- p4p800

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  21. Started by ברק דדון,

שלום לכולם שידרגתי מ9900K ל10900k לוח asus rog maximus xii hero z490 ורציתי לדעת כמה דברים מה הטמפרטורה המקסימלית למעבד הזה ל7\24? ומה המתח המקסימלי למעבד הזה ב7\24? עיקר הדברים שאני עושה במחשב זה משחקים מדיי פעם וCINEBENCH ואם מישהו עשה למעבד הזה ויש לו ניסיון אשמח לטיפים ועצות תודה

22. יש פנטיום 4 1.8 באוברקלוק ל 2.33 אז איזה קירור עדיף zalman slk 600 ax 7 slk 800

23. Started by matanyaniv,

אני מחבר עכשיו קטודה. הקדודה מחוברת לכזה מלבן בצבע תכלת, מהדבר התכלת הזה יוצא כבל אדום טכבל שחור-השחור הולך לחיבור מולקס והאדום הולך לחיבור בצורת ג'אמפר. חיברתי את המולקס אבל את החוט האדום אני עוד לא יודע לאן לחבר, כתוצאה מזה הקטודה לא עובדת...(אני חושב) לאן אני צריך לחבר אותו?

• 6 תגובות
    • 876 צפיות
  24. Started by omrit,

שלום, יש לי ביג טייפון שמתאים לתושבת 939 של AMD ואני רוצה להתקין אותו על לוח AM2 שיש לי. האם הדבר אפשרי? יש לי את ה"קליפ" שמגיע עם ה ביג טייפון VX בשביל AM2. אני אשמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 876 צפיות
  25. אפוקס הוציעו לאחרונה מספר ביוסים חדשים ללחות שלהם. ללוח 8RDA3 אפילו הוציאו תיקון לכל הביות שהעלתי בביקורת החדשה שעלתה היום (למי שקרא כבר) . בכל מקרה אני ממליץ לא להתקין אותם כי הם פשוט מחסלים כל סיכוי לאוברקלוק נורמלי (לא ניתן לעבור את סף ה 200 ביציבות). מדובר על מספרי ביוסים : 8rd33630 8rd33619 אם משהו התקין אותם וגילה משהו אחר ממני אנא ספרו .

• 9 תגובות
    • 876 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.