עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by BarVaZ,

חשבתי על מערכת קירור..... לשים את המחשב עצמו במקרר קטן. זה יכול ליצור בעיות? כמובן מקרר בלי כלום שיהיה רק המחשב.... תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 881 צפיות
  2. Started by Murmur,

שלום, אני מחפש מאוורר 120 ממ למארז. קראתי קצת ושמתי עין על Arctic Cooling 12025 שהומלץ כאן: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4899 אבל בחנות אמרו שאין להם במלאי ושאלו אם אני רוצה את ה- Scythe http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9165 מודל L בסוף: 800 RPM 10.7 DB 40 CFM האם הוא יספיק לי - איך הוא לעומת הארקטיק קולינג? מפרט - פנטיום 4 3.0 גה"צ, כרטיס מסך 32MB (לא משחק משחקים) של Matrox וקירור מעבד של זלמן. עובד בעיקר על פוטושופ וקידוד וידאו לפעמים. תודה,

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  3. Started by esaly,

אשמח אם תוכלו לייעץ לי: החלפתי ספק לליברטי וביצעתי את אותם השלבים כמו באתר הבא: http://www.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=27&t=1]]http://www.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=27&t=1 לאחר ריצה נורמלית ויציבה של המערכת במשך שבועיים מרגע החלפת הספק ועבודה על תדר של 3.0GHZ למעבד ו752MHZ לזיכרון ,ביצעתי ריסטרט באחת הפעמים והמערכת כבתה שוב ואיתחלה את עצמה בהגדרות המקור של הלוח אם, השאלה שלי למה זה קורה? האם אני צריך להוסיף מתח למעבד? בבקשה עזרה....אני ממש לא מבין מה לא בסדר...

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  4. Started by esaly,

היי אנשים! אני צריך את דעתכם... לפני כחודש ניסיתי לעשות OC לא גדול במיוחד למערכת שלי, הגעתי עם המעבד ל 3.0 ועם הזכרונות ל752. (כרגע יש לי 2.1 ו667 בהתאמה) הכל לכאורה עבד יפה ויציב (זאת לאחר בדיקות בPRIME95) עד שהרצתי 3DMARK06 לבדיקות ביצועים. כל פעם שעשיתי RESTART אחרי ריצת 3DMARK הלוח כבה וההגדרות חזרו למקור של הלוח שזה ללא OC. עכשיו אני לא ממש יודע מה גורם לזה, ניסיתי להוריד את התדר וכלום לא עזר, כל פעם אחרי ריצה ההגדרות היו חוזרות אוטומטית למקור. לגבי ציוד - אתם יכולים לראות במפרט שלי, לא נראה שיש לי בעיה לגבי קירור וגם הלוח די סביר. הדבר היחידי שאני חושב עליו שיכול להכשיל לי את העניין זה הספק. (הספק שלי AKASSA 400W) אני שוקל לקנות ספק חדש רק בשביל הOC ולא רציתי לקנות …

• 11 תגובות
    • 617 צפיות
  5. שלום חברים, כדאי לעשות פתיחת צינורות של כרטיס מסך gf6800 עם תוכנת RIVATUNER? יש לי פנטיום 4 2.8 800FSB על לוח אם ASUS P4S800D כדאי לעשות OC גם על הלוח דרך הביוס? אני חייב מאורר חדש למעבד אם אני עושה OC?זה בטוח ? לא יגרום לי נזק? יהיה שיפור משמעותי בביצועים? הרבה שאלות בתודה מראש

6. אהלן. יש לי 8800GTX + קירור סטוק.. עכשיו אני רוצה לדעת מה הם הקלוקים הכי גבוהים שניתן להגיע אליהם? כי הייתי על 576MHZ על הליבה ועכשיו אני 671MHZ, בשיידר על1350במקור ועכשיו 1572MHZ. וזכרון הייתי על 900MHZ ועכשיו אני על 1093MHZ.. זה נחשב מכובד? הטמפרטורה לא השתנתה הרבה... במנוחה הוא על 60 כמו שהיה תמיד... ומאמץ על 70-75. כשאני עובר ל680 לליבה המסך עושה פלאשים כאלה וקיצור מתחילים הבעיות... אם אני מפנק את הGTX עם קירור טוב אפשר לעבור את ה700 לליבה?

• 8 תגובות
    • 532 צפיות
  7. תמונה של BLOOD IRON DFI אחרי OC. (לצערי לא היו נתונים מדויקים יותר לגבי המעבד והמתחים אשר היו בשימוש) יותר מדי מתח והתוצאה - MOSFET BLAST!

• 7 תגובות
    • 595 צפיות
  8. Started by mp91,

טוב אז אני רוצה לעשות ל 7600GS SONIC DDR3 אוסי.. טמפרטורה במנוחה 50 קלוקים רגילים של SONIC : 500*2 זכרון 450 ליבה ספר אנרמקס 370W מעבד אינטל פנטיום 530, אני רוצה להגיע לרמה של 7600GT רגיל(560 ליבה ו700*2 זכרון), ללא שום מודים והעלאות מתח וכדומה.. רק אוסי פשוט. וללא החלפת גוף קירור. תוכנות שיש לי: ריוה טיונר (אין לי מושג איך אני מגיע שם לאופציות (OC ATI TOOL (אין לי מושג עם אפשר לעשות עם התוכנה OC לכרטיסי נוידיה) דריברים של הכרטיס שגם שמה אין לי מושג איפה אופצית ה OC. אז בקיצור הייתי רוצה לדעת אם הטמפרטורה תקנית לכרטיס ויעילה לעשיית OC, כמו כן, גם אם יש לי את התוכנה הדרושה לעשיית ה OC- אם לא אז איזה תוכנה אני צריך?, והאם אני אוכל להגיע למהירויות של GT בלי בעיות בדרך של ה…

• 5 תגובות
    • 799 צפיות
  9. לילה טוב, המפרט של המחשב שלי כמעט מוכן ומה שחסר לי כדי לסגור אותו זה החלטה לגבי הקירור מארז הנוסף (שעולה גרושים, אבל חשוב..) הנה המפרט (אם זה משנה משהו לגבי ההחלטה..): עכשיו הדבר היחיד שנותר לא מוסכם זה הקירור מארז.. אני מחפש משהו טוב/שקט/זול עד כמה שאפשר (למרות שזה גרושים). התוכלו לעזור לי? בתקווה ותודה, יונתן

• 2 תגובות
    • 420 צפיות
  10. Started by RenTex,

אני קונה היום מחשב מאיזושהיא חנות, היא לא עובדת עם gigabyte ורק עם אינטל ואסוס .. קיצר : q660 stepping G0 asus p5k G.skillz 800mh'z ddr2 2gb CL 4-4-4-12 עם קירור .. =] Topower 550W 8*2 cm' fans Gecube 2600Xt ddr3 .. 256mb .. Hec 6A19B WD 250aaks קיצר .. אני יקנה קירור כנראה sunbeam tuniq 120 מאוורר אחד גג 2 .. בכל מקרה, זה ספק מאוד מאוד חזק לשרתים, עם אחריות בלי בעיות .. אבל אני מפחד לעשות איתו OC .. אבא שלי קונה לי את המחשב .. ואני מעדיף את המחשב הזה מאשר להישאר עם זבל .. חחח קיצר, אם אני יעלה מתח .. אני מפחד לשרוף לעשות קצר .. עם הספק הזה .. זה לא ספק ג'נרי בכלל. ספק אחד החזקים והאמינים לשרתים. בכל מקרה, אני רוצה לשאול אם אני יוכל לעשו איתו OC ל QUAD .…

• 3 תגובות
    • 593 צפיות
  11. Started by ssib,

היי לכולם מאז שהגעתי לפה לא יכולתי שלא להתקבל בנושא ה- OC וכאשר שמעתי שיש חנות שתוכל לבצע לי אותו תוך אחריות על המעבד, ברור שהדבר הלהיב אותי בעיקר היות ושמעתי מאנשים שהדבר אינו פוגע ככל ברכיב המומהר (מעבד, זכרון או כרטיס) אולם דיברתי עם משהו שטען ש- OC "סוחט מהמחשב את המיץ" ולכן מקצר את חייו, כך שאם ברצוני במחשב שיחזיק למעלה מ- 3 שנים (ואולי גם למעלה מ- 5) לעשות OC תהיה יריה עצמית. בנוסף על זאת הוא טען שרוב האוברלוקרים הם אנשים שקונים מחשב סוחטים לו את המיץ לזמן קצר ואז עוברים למחשב הבא, ואנשים כמוני שרוצים מחשב שיעבוד למשך שנים עדיף להמנע מלהכנס לשם. אשמח לשמוע דדעותיכם בנושא עדיפות כמובן לדעות שמכילות יותר משורה אחת. SSIB

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. האם זה חובה לשים משחה טרמית על המעבד ששמים את ביג טייפון? או שאפשר בנתים לחבר את הקירור בלי משחה טרמית, וברגע שאני מתכנן אוברקלוק לשים משחה טרמית? המעבד E2180 הקירור Big Typhoon

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. Started by ob,

קיבלתי מאוורר למעבד חדש של Zalman CNPS7500-AlCu ומשחה טרמית ... והיו לי עוד שני מאווררים ישנים של אינטל , החלטתי לחבר גם אותם ... חיברתי אחד למעלה ואחד מאחורי המארז עם ההיטסינק של המעבד ... האם יהיה יותר טוב להוציא אותו ? או דרך טובה יותר להרכיב את המאווררים בצורה אחרת ? http://img230.imageshack.us/img230/7711/123li7.jpg יש לי גם כרטיס מסך ישן של radeon 9600xt עם מאווררון יש למישהו רעיון מה אני יכול לעשות איתו ? http://www.hardwaretidende.dk/hard/artikelimages/30112003-3.jpg

14. Started by yaron@,

שלום קניתי מערכת קירור של ARCTIC COOLER - FREEZER PRO 7 על המערכת קרור יש משחה טרמית ... רציתי לדעת אם פרט אליה אני צריך גם לשים על המעבד עוד משחה או שזה מספיק. וגם אם תוכלו לעזור לי בכך שתאמרו לי אייך לנקות את המעבד מהמשחה הקודמת. בחנות הביאו לי ספוג גס לנקיון. תודה.

• 7 תגובות
    • 569 צפיות
  15. בין ליבות 1 ו-2 לבין ליבות 3 ו-4 הפרש הטמפ' הוא 7 מעלות האם זה תקין? תודה על העזרה. נ.ב יש לציין שהמעבד באוברקלוק ל-3mhz

• 3 תגובות
    • 476 צפיות
  16. יש את הv1 של tt יש את הטוניק(חשבתי על להחליף לו מאוורר) וראיתי סוניק עם 2 מאווררים...כדאי? מה האפשרות הכי טובה ב300 שקל? תודה מראש

17. Started by MisterKiller,

אהלן אנשים, אני די חדש לתחום האוברקלוקינג בכללי.. אבל קניתי מחשב חדש לפני כמה ימים והחלטתי לשדרג אותו קצת עם אוברקלוקינג עדין.. נתוני המערכת: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz לוח אם ASUS P5KR (Intel P35 Express Chipset) כרטיס מסך Gigabtye GeForce 8600GT (Silent-Pipe II) זכרונות OCZ DDR2 800 PC2-6400 CL4 Platinum 2GB Kit מארז EZCool Black-Silver עם מאוורר צד 25 ס"מ קירור מעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro טוב אז נתוני המחשב המקוריים מ-CPU-Z היו: Core Speed 2003.7 MHz Multiplier x Bus speed 6.0 x 334.0 MHz Rated Bus speed 1335.8 MHz Stock frequency 2666 MHz Memory Type DDR2 Memory Size 2048 MBytes Memory Frequency 400.7 MHz (5:6) CAS# Latency (tCL) 5.0 clocks RAS# to CAS#…

• 30 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by KoBy_MaN,

קניתי x1950gt הוא של חברת ספיר שאר המפרט הוא: http://img215.imageshack.us/img215/7138/123dx3.jpg אני מרגיש ריח של שרוף, והמחשב נכבה\מרסטרט אוורסט לא מראה טמפ' איך להגביל את המהירות של המאוורר (תוכנה) או מה לעשות?!

• 2 תגובות
    • 427 צפיות
  19. שלום אני צריך המלצה ל2 מאווררים של 80MM ואחד של 12MM ושולט מאווררים חשוב לי מאוד שהמאווררים יהיו שקטים וחזקים כמה שאפשר.. ושולט מאווררים שיהיה כמה שיותר זול וכמה שיותר טוב. ויש לי כמה שאלות: 1. זה מסובך להרכיב את ההשולט מאווררים למאווררים ולמארז? המארז שלי הוא cooler master centurion5 אני מחליף את השניים הקיימים ומוסיף אחד בדופן.. 2.יש לי שתי תוכנות לבדיקת טמפרטורות מחשב 1. speed fun 2. sensors בתוכנה הראשונה כתוב שהמעבד ב 29 מעלות ובשניה 44 מעלות.. איזה תוכנה צודקת? ובתוכנה EVEREST יש שתי CPU 1. CPU 29מעלות 2.CPU DIODE 42 מעלות רציתי לשאול מה הטמפרטורה של המעבד 44 או 29? ואם הטמפרטורה 44 מעלות בבקשה תמליצו לי גם על גוף קירור טוב וזול למעבד כי מתוכנן OC…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Slavikik,

ה 8800GT בא אם קירור "זבל" אז רציתי לדעת איזה קירור ממולץ ליקנות לו?? אפשר קישור מהחנויות הבאות נועה KSP TMS פנדה תודה..

• 10 תגובות
    • 748 צפיות
  21. Started by vipnisim,

מה ההבדל בניהם והאם שווה להוסיף עוד 100 ש"ח ל EXTREME

• 62 תגובות
    • 4.1k צפיות
  22. זה פירוט המחשב: מעבד c2d e6600 קירור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT לוח: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 זכרונות: g.skill f2 6400cl5 1gbnq 800MHZ וזה 4 גיגה על 4 חתיכות 1024X 4 ה OC שעשיתי: cpu clock ratio x6 cpu host frequancy 350 pci express frequancy 105 system multipier 2.0 בעקבות ה OC היתה ירידת ביצועים במשחקים לדוגמא: בזמן OC אני מקבלת במשחק מסוים 40 פרימים לשניה אחרי שאני מבטלת OC אני מקבלת 54 פרימים לשניה..

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by avidan28,

ובכן אחרי בדיקת משקל אני החלטתי להיות קצת יותר חכם ולהגדיל ראש אני מחפש מאווררים שיהיה אפשר להרכיב על שני הברגים שיש משני צידי הסוקט 939 שלי.אני לא ממש יודע מה מומלץ אבל אני מניח שה 9500 של זלמן מקבל ציונים די טובים.אשמח לעוד הצעות כי להרכיב משקלים בין 760 ל 940 גרם על שני שפיצים של פלסטיק לא נישמע ממש בטוח...ראיתי מאווררים של זלמן שיושבים על פס מתכת שמתחבר לשני הברגים שיש בסוקט.אם למישהו יש עוד כאלה סוגים בבקשה לתת הצעות. תודה רבה. http://www.thg.ru/mainboard/20050117/images/asus-a8n-sli-big.jpg

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  24. Started by boxer555,

קיבלתי ב3DMARK 2001 SE 36,186 נקודות. אני עוד מעט יוריד 2006 וניראה כמה אני מקבל. יש לי E6600 2.4 GHZ עשיתי לו OC לא משהו רציני אני עובד כרגע עם סטוק ומתח של 1.24V המעבד שלי במנוחה עומד על 33 מעלות וכרגע הוא על 3.00GHZ בסטוק. כאשר הרצתי SUPERPI על 1M קיבלתי 18.360S. עכשיו גם עשיתי OC לכרטיס מסך שלי 7600 GT של GIGABYTE עם קירור סטוק פסיבי הגעתי מ- 560.0/700.0 ל- 631.0/755.0 . במנוחה הכרטיס עומד על 39 מעלות במאמץ הוא מגיע ל54 מעלות ניסיתי לעלות עוד קצת בליבה של הכרטיס ובזיכרון אבל הכרטיס לא היה יציב אז השארתי אותו ככה כלומר במצב שהוא כן היה יציב. האם התוצאות סבירות או טובות עם מה שהגעתי לאן שהגעתי? האם אני יכול להמשיך? עוד דבר אני כרגע ביחס של 1:1 והזיכרונות שלי הם 800 MHZ…

• 1 תגובה
    • 495 צפיות

דיונים חדשים בפורומים