אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום לפורום! בעקבות עצות שלכם וקריאה באתר המעולה www.buildsilentpc.com החלטתי לקנות אוורור שקט שאוכל למען השם לישון בלילה עם מחשב דלוק! אני קונה את המאוורר הזה שהוא כאמור ממש שקט : 25 דציבל ! אז קודם כל - האם מאוורר זה טוב? יש עליו עוד המלצות? דבר שני - 30000 שעות - למה הכוונה? 30000 שעות עבודה או 30000 שעות רגילות (שאלה טיפשית אבל רצוי לדעת). האם מאוורר זה אמין? ולשאלה החשובה : כמה כאלה לקנות? אם אני לא טועה יש לי רק מאוורר אחד למארז . שמתי את היד והרגשתי רק אחד נושב ואילו יש עוד אחד שהוא של ספק כוח שאליו נגיע מיד . הבעיה היא שאני לא יודע אם אחד מספיק ואני לא יודע איך לדעת אם יש לי חלקות לעוד מאווררים כאלה. והאם עוד מאוורר יגדיל את הרעש וכבר לא יהיה בסה'כ 25 דציבל ? טו…
-
- 3 תגובות
- 896 צפיות
-
-
ערב טוב ! כחלק מפרוייקט ה-HTPC שלי ההולך ומתקרב על כל חלקיו השונים, אני גאה להציג לראשונה את הבסיס לפרוייקט, והחלקים המרכזיים בו מבחינה תפקודית. היום קבלתי בדואר את הזמנת הרכיבים מצרפת, ובהודעה זו אציג לכם אותם מורכבים על משטח פרספקס המשמש להמחשת מיקום הרכיבים בפרספקס, כנראה החומר ממנו יהיה עשוי המארז הסופי למערכת ה-HTPC כולה. בין הרכיבים - חיבורי 3.5 סטראו נקבות, נגמ"שים לשליטה על עוצמת הקול (נגמ"ש = נגד משתנה), וחיבורים "חופשיים" לחיווט רמקולים אפשריים. אשמח לתגובות
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-
-
בדקתי בתוכנה OCCT את המעבד והכרטיס מסך ושתיהם מגיעים לטמפ ממש גבוהות, החלפתי לשתיהם משחה טרמית ואין זה לא עוזר המעבד מגיע ל 70 מעלות ואז זה מפסיק-E8400 והכרטיס מסך מגיע לי 96 מעלות ואז אני הפסקתי אותו -9800GT אין OC ויש להם את הקירור שהם באים איתו יש משהו שאפשר לעשות? או להחליף קירור?
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-
-
האם קניית ערכת קירור מים מספיקה לקירור כל חלקי המחשב ? זה כולל בלוקי קירור לכרטיס מסך\מעבד ולכל הרכיבים במחשב או רק לחלק ? כי ראיתי בנפרד למשל קניית בלוק קירור מים לכרטיס מסך (יש לי 8800GT) שעולה לבד רק 600 שקל. אשמח ליותר מידע, תודה!
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-
-
יש לי מעבד Intel P4 2400 MHz והטמפרטורות שלו במאמץ 22 מעלות מישהו יכול להגיד לי איך אני עושה אובר קלוק, ועד כמה אני יכול להוציא מהמעבד?
-
- 12 תגובות
- 896 צפיות
-
-
היי אני עכשיו עושה שיפוץ כללי למארז (ANTEC 1080) אז אני הוספתי לו חור 120 בגג ועוד חור (בנוסף למה שיש) מול המעבד. עכשיו אני קונה 2 SF2 לקדימה, SF2 120 לגג, "בלוואר" (של "Tt) + מאוורר של antec לאחורה. ועוד sf2+מאורר antec מול המעד. אז רציתי לדעת אם תיהיה זרימת אוויר טובה במארז? תודה מראש לכל העוזרים install
-
- 9 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה מעצבנת מאד במחשב... המחשב שלי מרבה להתחמם שהוא דולק הרבה זמן...לפעמים הוא גם נכבה...מה אני יכול לעשות? המאוורר שלי נראה לי תקין לגמרי..יש לי מאוורר אחד מעל הצלעות קירור של המעבר ואחד בספק...
-
- 12 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה ניסיתי לבצע OC עם מספר תוכנות כולל EasyTune5 של Gigabyte וגם ClockGen כעקרון הקטע עם התוכנות טוב לניסויים אבל נראה לי שלעבודה קבועה הכי טוב לשנות ב BIOS. עשיתי בתוכנה OC ולא נתקלתי בשום בעיות עד שניסיתי לשנות ב BIOS. ועכשיו הבעיה כזו: כשאני משנה ב BIOS תדר נניח ל 220 (אבל גם לערכים אחרים) אז באתחול ה BIOS כותב שיש OC ואם המחשב לא עולה להיכנס ב Del ל SETUP. והוא פשוט לא עולה. עד שאני מחזיר אותו ל 200. פעם אפילו לא הצלחתי לצאת מזה ונאלצתי לבצע Clear CMOS. יש למישהו רעיון ??
-
- 11 תגובות
- 896 צפיות
-
-
ברשותי מחשב מבוסס על פנטיום 2.4C עם קירור מקורי. לוח אם GIGABYTE 8IK1100 לפני כמה ימים ניקיתי את המחשב. לא פירקתי את ההיטסינק רק שחרתי קצת עברתי עם מברשת על המאורר כמו שתמיד אני עושה. כשהדלקתי אותו שמתי לב שהמחשב מרעיש יותר ממקודם. יש לציין שלפני הניקוי המעבד היה בOC מאוד קטן ל2.6 וכשהדלקתי אותו הוא חזר למהירות רגילה. כאילו הביוס התאפס. אני לא יודע לוודא את זה אבל לדעתי הרעש נובע מכך שהמאורר עובד על RPM גבוה יחסית (לא יורד מ 2400), וזאת למרות שהטמפטורות נמוכות (35 בidle). דבר חדש שלא היה לפני הניקוי. כי במצב מנוחה המאורר היה שקט יותר. האלה אם זה נובע ממשהו שעשיתי בניקוי אן ממשהו בביוס שאני צריך להגדיר שוב (למרות שעברתי על כל האפשרויות ולא ראיתי משהו רלוונטי) עזרתכם חשובה …
-
- 11 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד E8400 3.0GHZ עם OC קטן שסקייפיסי עשו לי ל3.4GHZ .. לוח אם DFI LAN PARTY X48 T2RS זיכרון 800MHZ OCZ 4G Cl 4-5-4-12 בארבעה קיטים של גיגה.. ספק HEC 550W קירור למעבד syite ninja rev B מפרט בצד.. איך אני יכול להעלות את הOC?
-
- 10 תגובות
- 896 צפיות
-
-
השאלה שלי היא כזאת, בהרבה מקמות בעולם אנשים קונים מארזים פשוטים, עושים להם מודינג ובסוף מוכרים אותם במחיר של רווח קטן על ההשקעה במארז והמאווררים. השאלה שלי היא האם אנשים בארץ יהיו מוכנים לקנות מארז MIDI לדוגמא שעבר מודינג או מארז FULL TOWER שקדחו לו מקומות למאוורי 120 מ"מ ו90 מ"מ במקום המקומות של ה80... האפשרי הוא הדבר? או שמה רק עושקי קברים קונים חלקי מחשב יד שנייה, והם כמובן יורידו את המחיר של המארז למחיר של פקק קקולה ממיחזור...
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום יש לי במארז מאחורה מאוורר 80 מ"מ, ואני רוצה לדעת אם הוא מכניס או מוציא אוויר - איך אני בודק את זה?
-
- 5 תגובות
- 896 צפיות
-
-
מישהו יכול להגיד לי מאיפה אני יכול להוריד תוכנה למדידת הטמפרטורה חוץ מ-MBM5, ותוכנה לאוברקלוק דרך הווינדוס.
-
- 0 תגובות
- 896 צפיות
-
-
לא יודע איפה בדיוק לכתוב את ההודעה אבל אפשר בבקשה את ההורידה של התוכנה?
-
- 10 תגובות
- 896 צפיות
-
-
יש לי E6600 כרגע עם קירור סטוק. אני רוצה לעשות OC אבל אני לא יודע איזה קירור לקנות ??? התקציב שלי הוא 200-300 אני מתכנן לעשות OC כבד ! חשוב שהקירור לא יהיה יותר מידי גדול כי המארז שלי קטן יחסית (TT ARMOR JR) ושיתאים גם לסוקטים החשים של אינטל כדי שאוכל להשתמש בו בעתיד. תודה.
-
- 6 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום! יש לי את הMUGEN II ואני רוצה לשים עליו עוד מאוורר. הבעיה שהפכתי את כל האינטרנת ואני לא מוצא בשום מקום את התפסנים שמחזיקים את המאוורר על גוף קירור. אם מישהו יודע באיזה אתר מוכרים אותם תנו לי לינק בבקשה. מדובר בפריט הזה: http://www.scythe-usa.com/product/acc/053/scy12fc_detail.html
-
- 10 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבצע מספר שינויים בנוגע לאוורור המחשב בגלל שהוא רועש מדי. אני רוצה לקנות קירור למעבד שיספק את הצרכים שלי ושיהיה הכי שקט שאפשר. כרגע יש לי מאוורר עם צלעות קירור של ZALAMAN שעושה רעש אדיר (ע"פ הלוח אם 2300 סיבובים) ושלא ניתנים לשליטה. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על פתרון קירור אידיאלי ושקט למעבד עד 150-180 שקלים (אם יש בפחות אני אשמח) שהדגש עליו יהיה שקט. השימושים שלי במחשב: אינטרנט, סרטי HD (מחובר למערכת קולנוע ביתית).- המחשב לא נכנס למאמץ כמעט אף פעם! המחשב שלי: לוח אם: Asus p5k-SE מעבד: Intel core 2 duo E8200 (טמפ' כרגע 48 מעלות). סוקט 775 כמובן. זכרון: 4GB GSKILL עם צלעות קירור שעוטפות אותן, קצת בולט אבל צלעות סטנדרטיות. מארז: themaltake so…
-
- 6 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום, כפי שחלק כבר יודעים, אני שונא להשתמש בחיפוש כי הוא מלא באגים... בקרוב, אני קונה Volcano7+ (כבר כל הפורום הזה יודע), ואני אצטרך להסיר את המשחה תרמית הקודמת מהמעבד, אני יודע שעושים את זה עם אלכוהול וצמר גפן, אבל אני מחפש מדריך מפורט היטב, כי אני לא רוצה להיות תקוע עם מעבד הרוס....אז בבקשה, אני סומך עליכם... נ.ב: חיפשתי מדריך כבר, ולא מצאתי...אז זה אפילו יותר טוב אם משהו יכול לתת לי קישור לאתר עם מדריך
-
- 6 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני מעדיף לקנות בIQPC אז אלה בערך האפשרויות שלי, איזו מהן יותר כדאי? http://www.iqpc.co.il/Home/Index.asp?productCat=450 המשחה אגב, להחליף את המשחה של הפריזר פרו 64 בגלל שכשהתקנתי אותו(פעם ראשונה שלי) נמרחה לי לצדדים לפחות 5 פעמים, בקיצור בלאגן והמעבד שלי עומד על 40 מעלות מינימום(במצב שקט-900RPM)
-
- 5 תגובות
- 895 צפיות
-
-
הטמפרטורות על 18-17 במנוחה זה פשוט לא הגיוני מעבד E6750 STOCK לוח אם G33 קירור FREEZER PRO מה הולך פה? האם יש פוטנציאל OC לא נורמלי??? מעבד לא מהעולם הזה?? צירפתי תמונה : בדיקה של 3 תוכנות
-
- 10 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אז אחרי דיי הרבה זמן שחיכיתי, הנה המערכת החדשה שלי : Q9450 Asus maximus formula corsair xm2 2gb 800 cl 5 evga 9800gtx @ 815\1221\2035 corsair hx620w seagate barracuda 500gb liteon X20 lg 20n X20 antec p182 @ 4X12 fans 1XZalman f3 + 3XAntec stock fans Thermalright Ultra 120 Extreme @ Zalman f3 בקרוב יהיו עוד שינויים בחומרה, אבל ככה רק לגרות אותכם =] בזמן הקרוב כנראה מחר, אני יתחיל ב OC, אחרי הרכבה דיי ארוכה, של המערכת, אני נח כרגע. אחרי ליפינג או איך שלא קוראים לזה של כל המערכת, הורדתי את הטמפ' של המעבד בכ3-4 מעלות, ממה שהיה בהתחלה לפני סידור יעיל יותר של קאבלים. מצורפות 2 תמונות לגירוי אז לא לברוח, עניין של זמן עד שהאשכול יהפוך מאשכול תמונות של מחשב, לאשכו…
-
- 13 תגובות
- 895 צפיות
-
-
עד עכשיו ה QPI עמד על 2800 החלטתי לנסות לשנות ולהריץ כמה דברים לראות את ההבדל אבל נזכרתי שראיתי שעדיף שה CORE תמיד יהיה מהיר יותר מה QPI יש אמת? שמתי בביוס את ה QPI ו UNCORE על אוטומטי כדי לראות מה המחשב יחליט והוא הקפיץ לי את הQPI עד 3800 בזמן שהשאר יותר נמוכים די משמעותית מוזר ? בריא? בסופו של דבר הלכתי על דבר כזה שמתי על 172 אבל הייתי צריך להוריד את הזכרון ל 688 במקום 800 כדי שיסתדר לי להגיע ל 3600 מה יותר כדאי לוותר ולהפוך זכרונות 1600 ולרדת איתם ל 1300 כדי שיהיה אפשר לשים את המעבד על 3600 או לשמור את הזכרונות על 1600 אבל אז מסתדר לי להגיע רק עד 3200 על המעבד ניסיתי גם באס על 180 וזה נתן לי כמעט 3800 על המעבד אבל שהרצתי פריים הוא הגיע ל 87…
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
טוב ככה לקחתי ת Ati Raedon 9550 Se Sappihre 256mega 128 bit שלי ועליתי איתו מ 1915 נקודות של ה 3D-mark ל 2766 נקודות מ 200hertz le @ 410 hertz ve memory 200 @ 250 עכשיו אני צריך לקרר אותו עם קולר? טוב או שמה שיש לי זה מספיק יש לי קורל של ati
-
- 12 תגובות
- 895 צפיות
-
-
I just thought I would give you the heads up on the latest developments in the so called "obsolete" Athlon XP line of CPU's... The Mobile Athlon XP-M 2500+ seems to be AMD's latest overclocking king, news is strarting to spread through the various enthusiast forums now, and the resulst are amazing! Some people are getting 2.7GHz and MORE! One major feature of the XP-M, is it's power management. Now this is useless for 99.9% of desktop systems, however is has one MASSIVE impact on the enthusiast market... It's UNLOCKED!!! and what also is a bonus for the enthusiasts, is that this core is identical in speed and fuction to the desktop 2500+ Barton XP. Another feature of the…
-
- 6 תגובות
- 895 צפיות
-
-
לפנדה אין את זה הייתי השבוע יש לי מארז יפה אם חלון אבל אני רוצה מנורה כחולה כזאת אולטרה מאיפה אפשר לקנות ?!
-
- 7 תגובות
- 895 צפיות
-