אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, הספק שלי החל להישרף אז מיהרתי לפרק אותו החוצה מהמחשב ולהחליפו בחדש. על הדרך הייתה צריך לפרק את גוף הקירור של המעבד שלי מסיבה מסויימת, ועכשיו, כשצריך להחזיר אותו למקום, אני לא זוכר איך הוא היה קודם. צילמתי תמונות המצורפות להודעה זו - האם תוכלו לספר לי מה האפשרות הנכונה? תודה! מתן
-
- 7 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום ברשותי קירור מים מעבד וכ.מסך ושניהם עשוי מניקל EK ואז עבר 4 חודשים מאז שהוספתי 2 טיפות אנטי אוצות נקרא Dead-Water ומים מזוקקים. ויש סיכוי שיהיה לי קורוזיה או אצטרך לפרק ולבדוק? או אצטרך להזמין Ice Dragon Cooling Nanofluid Coolant - 32 oz. או EK EKoolant Premium Liquid Cooling Premix Coolant - 1000ml - Blood Red או רק לשים סליל כסף+2טיפות [Dead-Water ומים מזוקקים וזהו. תודה
-
- 4 תגובות
- 906 צפיות
-
-
היי,קיבלתי המלצות על הפורום הזה אז לכן אני שואל פה המעבד שלי הוא I5 4670K ואני מעוניין לעשות לו OC מ 3.4 עד לכ 4.1,כלומר אוברקלוק די בינוני. לוח האם שלי הוא http://www.tms.co.il/product/12814 אני יודע שזה גם תלוי בצ'יפ שיש לי,אבל מבחינת איכות הקירור שבכותרת הוא אמור להחזיק טמפרטורות נורמליות?
-
- 3 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום.! יש לי את הכרטיס מסך הזה: radeon 9600 se ואני רוצה לעשות לו oc עכשיו אני לא מבין בזה בכלל אני צריך עזרה ופירוט בקשר לכל הדברים האלה. אז מי שיכול להסביר לי איך לעשות אני יודה לו מאוד.!
-
- 16 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה ניסיתי לבצע OC עם מספר תוכנות כולל EasyTune5 של Gigabyte וגם ClockGen כעקרון הקטע עם התוכנות טוב לניסויים אבל נראה לי שלעבודה קבועה הכי טוב לשנות ב BIOS. עשיתי בתוכנה OC ולא נתקלתי בשום בעיות עד שניסיתי לשנות ב BIOS. ועכשיו הבעיה כזו: כשאני משנה ב BIOS תדר נניח ל 220 (אבל גם לערכים אחרים) אז באתחול ה BIOS כותב שיש OC ואם המחשב לא עולה להיכנס ב Del ל SETUP. והוא פשוט לא עולה. עד שאני מחזיר אותו ל 200. פעם אפילו לא הצלחתי לצאת מזה ונאלצתי לבצע Clear CMOS. יש למישהו רעיון ??
-
- 11 תגובות
- 906 צפיות
-
-
מעבד Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache לוח אם Gigabyte GA-945P-S3 Intel 945P Motherboard זכרונות DDR2 512MB 667MHZ Cl5 Twinmos x2 דיסק קשיח SEAGATE 80GB 7200RPM SATAII 8MB צורב דיוידי NEC ND-3550A Black x 16 Bulk DVD±R/RW כרטיס מסך X1900GT 256MB, DDRIII 2xDVI, VIVO, PCI-E מה אתם אומרים על המפרט? צריך עזרה במציאת מארז וספק כוח... תקציב ביחד 500 פלוס מינוס ואולי קירור למעבד ולכרטיס מסך...תקציב 250 חשוב שהקירור יהיה יחסית שקט...לא שקט מוחלט אבל שלא יגזים תודה מראשש
-
- 18 תגובות
- 906 צפיות
-
-
ברשותי מחשב מבוסס על פנטיום 2.4C עם קירור מקורי. לוח אם GIGABYTE 8IK1100 לפני כמה ימים ניקיתי את המחשב. לא פירקתי את ההיטסינק רק שחרתי קצת עברתי עם מברשת על המאורר כמו שתמיד אני עושה. כשהדלקתי אותו שמתי לב שהמחשב מרעיש יותר ממקודם. יש לציין שלפני הניקוי המעבד היה בOC מאוד קטן ל2.6 וכשהדלקתי אותו הוא חזר למהירות רגילה. כאילו הביוס התאפס. אני לא יודע לוודא את זה אבל לדעתי הרעש נובע מכך שהמאורר עובד על RPM גבוה יחסית (לא יורד מ 2400), וזאת למרות שהטמפטורות נמוכות (35 בidle). דבר חדש שלא היה לפני הניקוי. כי במצב מנוחה המאורר היה שקט יותר. האלה אם זה נובע ממשהו שעשיתי בניקוי אן ממשהו בביוס שאני צריך להגדיר שוב (למרות שעברתי על כל האפשרויות ולא ראיתי משהו רלוונטי) עזרתכם חשובה …
-
- 11 תגובות
- 906 צפיות
-
-
קיימת אלטרנטיבה ל NOCTUA NH-U12P בS1156 לI5? בIQPC או ivory. ראיתי שאין עדיין מוגן2 לS1156 או ערכת חיבור לונדטה2 שיכלו להתאים.
-
- 7 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום לכם. המעבד שלי הוא Intel Pentium4 2800MHZ HT Presccot. אז ככה, לאחרונה, הוא התחיל להרעיש ממש חזק, אני בטוח שזה המעבד כי כשאני מוריד את האיוורר ב-SpeedFan המחשב שותק. הוא ממש מרעיש כשמופעלים משחקים כבדים, כגון: FarCry,MostWanted וכו'. (אל תגידו לי לנקות אבק - כבר עשיתי זאת וזה לא עזר לי). הדבר המצחיק הוא שהטמפרטורה לא עולה על 55 בשעת מאמץ. יש לי את המחשב הזה שנתיים. הוא מעולם לא הרעיש ככה. מצד שני - אף פעם לא מרחתי שום משחה. הבנתי שקיימת משחה שאפשר למרוח אבל זה מסובך עבורי ואין לי כוח לזה. ואז ראיתי שאפשר למרוח משחה אחרת - רק להרים את המדבקה המחליפת צבעים על המאוורר ולזפזפ לשם WD40 או משהו כזה. מה דעתכם מה כדאי לעשות כדי להשתיק את המעבד קצת? D:
-
- 7 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת מה הקירור הכי שקט שאפשר להשיג ב100 שקל (יש חיה כזאת?) למעבד פנטיום 4 (פרסקוט אם זה משנה) תודה לעוזרים!
-
- 14 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור כזה ל-mosfet של הכרטיס מסך. האם מישהו מכיר חנות שמוכרת כאלו או של חברה אחרת ? או שאני אזמין מחו"ל... http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=23308 עוד שאלה : האם קירור ל-chokes הוא הכרחי לOC ? מדובר בכרטיס gigabyte 4850 1gb OC.... תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבצע מספר שינויים בנוגע לאוורור המחשב בגלל שהוא רועש מדי. אני רוצה לקנות קירור למעבד שיספק את הצרכים שלי ושיהיה הכי שקט שאפשר. כרגע יש לי מאוורר עם צלעות קירור של ZALAMAN שעושה רעש אדיר (ע"פ הלוח אם 2300 סיבובים) ושלא ניתנים לשליטה. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על פתרון קירור אידיאלי ושקט למעבד עד 150-180 שקלים (אם יש בפחות אני אשמח) שהדגש עליו יהיה שקט. השימושים שלי במחשב: אינטרנט, סרטי HD (מחובר למערכת קולנוע ביתית).- המחשב לא נכנס למאמץ כמעט אף פעם! המחשב שלי: לוח אם: Asus p5k-SE מעבד: Intel core 2 duo E8200 (טמפ' כרגע 48 מעלות). סוקט 775 כמובן. זכרון: 4GB GSKILL עם צלעות קירור שעוטפות אותן, קצת בולט אבל צלעות סטנדרטיות. מארז: themaltake so…
-
- 6 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC לQ6600 ל2.6 האם היה שינוי משמעותי בטמפ'? אני עם TT bigyphoon VX
-
- 11 תגובות
- 905 צפיות
-
-
טוב אז שמעו יש לי מעבד amd 64 bit athlon 3000+ והוא נורא חם 75 מעלות?! פעם באמאמץ הוא בקושי היה מגיע לזה ועכשיו 75 במנוחה אין לי מושג למה לא עשיתי שום oc אל התקוונתי להתחיל ואז אני בודק את הטמפרטורה ורואה מה שאני רואה מישהו יודע למה? לא החלפתי כלום ולא שיניתי כלום : \ :s05:
-
- 8 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד פושט של MSI בן 3 וחצי שנים(קיבלתי אותו מתנה לגיוס) עכשיו המחשב מגיע בקלות ל 62 מעלות ומורגש איטיות וגם תחתית המחשב ''בוערת'' . ראיתי קירור בשם Thermaltake Massive23 GT LapTop Cooler ב סך 150 ש''ח , ברצוני לדעת האם מישהו התנסה במוצר דומה ויודע שזה יעיל . תודה
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
נאכלים בקלות ע"י המאוררים האלה, שימו לב ליחס הנהדר בין הרעש\CFM: http://www.comairrotron.com/dcfans/CaravelDC.htm http://www.comairrotron.com/dcfans/MalteseDC.htm אזהרה- מגיעים ללא מגיני אצבעות.. ;D
-
- 4 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום.. היום הלכתי לחפש משחה טרמית של AS5 פניתי ל3 חנויות שכונתיות של חומרה, ואני שואל אם יש להם משחה טרמית הם מסתכלים עליי ואומרים לי שלא שמים משחה טרמית למחשבים חדשים רק לפנטיום 2 הייתי ממש מופתע ומזועזע וחשבתי לעצמי שבטח אם מישהו בא אליהם עם בעיה לחום אז הם לא שמים להם משחה במעבד... האם באמת לא חייב לשים משחה למעבד חדש יחסית או שהמוכרים ממש מפגרים?
-
- 7 תגובות
- 905 צפיות
-
-
-
מישהו יכול להציע על קירור להארדדיסק הוא עומד לי על 37 מעלות גבוהה לא??
-
- 14 תגובות
- 905 צפיות
-
-
לפני כ24 שעות שמתי משחה טרמית בגדול של כחצי מאפונה, הרצתי Prime95 למשך 20 דקות, In-place large FFTs + 8 Tests. האלו התוצאות שקיבלתי מה דעתכם? אני שואל מכיוון שהליבה ה3 מדאיגה אותי, חוץ מזה הIdle היום היה בין 24~30 ועל Avg של כ27. אני יכול גם לפרסם את הCPU stress של AIDA אם צריך לראות עוד מבדקים. תודה.
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום לפורום! בעקבות עצות שלכם וקריאה באתר המעולה www.buildsilentpc.com החלטתי לקנות אוורור שקט שאוכל למען השם לישון בלילה עם מחשב דלוק! אני קונה את המאוורר הזה שהוא כאמור ממש שקט : 25 דציבל ! אז קודם כל - האם מאוורר זה טוב? יש עליו עוד המלצות? דבר שני - 30000 שעות - למה הכוונה? 30000 שעות עבודה או 30000 שעות רגילות (שאלה טיפשית אבל רצוי לדעת). האם מאוורר זה אמין? ולשאלה החשובה : כמה כאלה לקנות? אם אני לא טועה יש לי רק מאוורר אחד למארז . שמתי את היד והרגשתי רק אחד נושב ואילו יש עוד אחד שהוא של ספק כוח שאליו נגיע מיד . הבעיה היא שאני לא יודע אם אחד מספיק ואני לא יודע איך לדעת אם יש לי חלקות לעוד מאווררים כאלה. והאם עוד מאוורר יגדיל את הרעש וכבר לא יהיה בסה'כ 25 דציבל ? טו…
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מנסה לעשות OC 200/230 בתור התחלה. עכשיו איך אני דואג שהזיכרון לא יעלה יותר מידי גבוה ??? כי אם אני משאיר אותו ביחס של 1:1 עם הבאס אז 230X2=460 נכון ? חשבתי על יותר מאוחר כשאני יעשה 250 אז לא תיהיה בעיה כי אני ישים יחס 5:4 וככה הזיכרון ישאר על 400MHZ. ועוד שאלה ממתי צריך לעלות לו גם מתח ? התיזמונים שלי כרגע הם 8-3-3-3 איך אני מעלה לכם תמונת מצב שלי ? (JPEG)
-
- 12 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוקינג למעבד אך אם אני מעלה את הFSB מעל 202 המחשב לא עולה. הטמפרטורה של המעבד נמוכה. האם צריך לשנות משהו חוץ מהFSB? מדוע זה לא עובד? יש לי לוח אם:MSI PT880 Neo-SR (MS-7008) 800 MHz ומעבד פנטיום 4 סוקט 478 פרסקוט.
-
- 17 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום! אשמח אם תגידו לי האם הקירורים הבאים קלים להרכבה (כלומר-לא צריך להוציא את לוח האם וכל מיני סיבוכים כאלה), וכן אם הם מומלצים: קירור ל X850XT: Arctic Cooling ATi Silencer5 REV.2 קירור למעבד P4 3.2 640 Prescott (אני רוצה שהקירור יספיק לי לאוברקלוק ל-4.0GHZ): Thermalright XP-120 with Enermax 120mm Fan תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 905 צפיות
-
-
יש לי מעבד INTEL 2.4 C זכרונות WINBOND 3200 512X2 לוח אם GIGABYTE 8IK1100 לפני שאני קונה קירור יותר טוב למעבד, רציתי לדעת כמה דברים. בתזמונים של זכרונות אין לי מושג, ניסיתי להבין אבל לא ממש הצלחתי. בעבר עשיתי OC ל 2.9 כאשר שיניתי את היחס ל3:2 והיום אני חזרה ל2.4 עקב החום של המעבד. 1. קודם כל רציתי לדעת אם OC עוזר ומשמעותי גם בעבודה על תוכנות וידאו ואנימציה וגרפיקה או רק עוזר למשחקים? 2. האם בשימושים אלה עדיף מעבד שעובד מהר יותר עם יחס זכרונות פחות טוב, או מעבד במהירות המקורית שעובד 1:1 עם הזכרונות? 3. אם בכל זאת שווה לעשות OC, יש סיכוי להמשיך ב 1:1, והאם זה אומר שינויים בתזמוני הזכרון? ואם כן איך עושים את זה?
-
- 13 תגובות
- 905 צפיות
-