עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by m_m_x,

יש לי p4-2.4 לוח אם gigabyte-GA-8IPE1000 אני לא עושה-over clocking יש לי מאוורר במארז שמכניס אוויר, ומאוורר על הספק כח,על המעבד,ועל הכרטיס הגרפי.... אז ככה: מאוורר המעבד נע על-2800-2900 בדר"כ קריאה של hd0 מראה טמפרטורה של 50 מעלות ושאני מוציא תקליטור מכונן התקליטורים הוא רותח . כמו כן המעבד במצב מנוחה הוא 43 מעלות ובהתאמצות הוא מגיע ל56-58 כל העסק נראה לי חם מדי משהו בחומרה לא בסדר? האם זה חם מדי?

• 12 תגובות
    • 925 צפיות
  2. Started by eyal00,

שלום, לא מזמן עשיתי OC למעבד שלי (E4300) והגעתי ל2400MHZ אחרי כמה זמן הOC איכשהו התאפס לי. הטמפ' היו טובות,לא עבר את ה55 במאמץ מלא.(ORTHOS,INTEL BURN TEST) אמרו לי לעדכן ביוס,עדכנתי לביוס האחרון ללוח שלי F13 ועכשיו הOC לא נשמר לי בכלל. מה אפשר לעשות?

• 11 תגובות
    • 925 צפיות
  3. Started by waizman,

אוקיי, יש לי את הקריסטל כבר הרבה זמן, ולפני כמה חודשים נשברה לו כנף אחת... בעקבות השבר, הרעש העצום שלו גדל אפילו עוד יותר... חשבתי על 2 פתרונות: 1. לקנות את הכרום אורב ולהחליף מנוע כפי שמתואר במדריך שבאתר. e-Pit@m אמר שהמנוע הזה לא מרעיש כמו הקודם. 2. לקנות את Ventec IceBerg ולשלוח את הקריסטל לעזאזל... אז 2 שאלות: 1. מה יותר טוב - הקריסטל (לא אחרי מוד) או האייסברג? 2. מה מבין האופציות שלמעלה כדאי לי לעשות? נ.ב. הכרום אורב עולה כ-50 שקל, לעומת 75 לאייסברג... תודה

• 9 תגובות
    • 925 צפיות
  4. Started by DJO,

זה שווה משהו? עם זה עושים את האוברקלוק דרך הדרייברים? לי יש Gefore 2MX 400 shel hercules.

• 0 תגובות
    • 925 צפיות
  5. Started by Jhonta,

כמו שניתן לראות בחתימה שלי, אני משתמש במארז ANTEC P150 ומאוד מאוד לא מרוצה ממנו הטמפ' של המעבד שלי מרקיעות שחקים, רק בגלל חוסר איוורור של המארז למי שלא יודע, תמונה מצורפת: http://www.amdplanet.it/art_img/115/1.jpg למארז כפי שניתן לראות אין מאורר בדלת ובגלל זה הטמפ' גבוהות מאוד (Idle @ 58) וכאשר אני פותח את דלת המארז, הטמפ' צונחות ב 10 מעלות לפחות יש לי מערכת נוספת עם OC מאוד מכובד עליה במארז סמוראי תמונה: http://www.cluboverclocker.com/reviews/cases/sunbeam/samurai/case(1).jpg השאלה האם כדאי לנסות לפתור את בעיית החימום באנטק באמצעות מודינג (יהרוס את הגימור של המארז) או לקוות שהחלפת שני המארזים יפתור את הבעיה או בכלל לשמוע ממכם הצעה אחרת חשוב לצין שאני מאוד מתוסכל מהקנייה …

• 7 תגובות
    • 925 צפיות
  6. Started by Mr.Angel,

יש לי שאלה בקשר לאוברקלוק על Nvidia GeForce 2 MX 100\200. יש לי את הכרטיס הנ"ל ומעבד Intel P3 450Mhz. עכשיו רציתי לדעת מה מהיריות הבסיס של כרטיס זה וחשוב יותר, רציתי לדעת עד איזו רמה של אובר קלוק אני יכול להגיע איתו. אני רוצה לעשות לו את האוברקלוק הכי גבוה שאפשר לעשות לו אבל שיישאר יציב כמו שהיה. זה אפשרי? איך? תודה.

• 10 תגובות
    • 925 צפיות
  7. Started by Ac1D,

שלום לכם. המעבד שלי הוא Intel Pentium4 2800MHZ HT Presccot. אז ככה, לאחרונה, הוא התחיל להרעיש ממש חזק, אני בטוח שזה המעבד כי כשאני מוריד את האיוורר ב-SpeedFan המחשב שותק. הוא ממש מרעיש כשמופעלים משחקים כבדים, כגון: FarCry,MostWanted וכו'. (אל תגידו לי לנקות אבק - כבר עשיתי זאת וזה לא עזר לי). הדבר המצחיק הוא שהטמפרטורה לא עולה על 55 בשעת מאמץ. יש לי את המחשב הזה שנתיים. הוא מעולם לא הרעיש ככה. מצד שני - אף פעם לא מרחתי שום משחה. הבנתי שקיימת משחה שאפשר למרוח אבל זה מסובך עבורי ואין לי כוח לזה. ואז ראיתי שאפשר למרוח משחה אחרת - רק להרים את המדבקה המחליפת צבעים על המאוורר ולזפזפ לשם WD40 או משהו כזה. מה דעתכם מה כדאי לעשות כדי להשתיק את המעבד קצת? D:

• 7 תגובות
    • 925 צפיות
  8. Started by mt_nro,

שלום! רציתי לדעת מה הקירור הכי שקט שאפשר להשיג ב100 שקל (יש חיה כזאת?) למעבד פנטיום 4 (פרסקוט אם זה משנה) תודה לעוזרים!

• 14 תגובות
    • 924 צפיות
  9. המערכת תקרר את המעבד והצ'יפסט בנתיים , כלומר המעגל יהיה כזה : מיכל מים > משאבה > רדיאטור 1 (3X120) > רדיאטור 2 (120X2 או 140X2 עוד לא סגור)>מעבד > צ'יפסט >מיכל מים . עכשיו השאלה היא מה עדיף ? להשאיר את המעגל הזה ולקנות משאבה חזקה מסוג AQUASTREAM XT או לחלק את המערכת ל 2 עם שתי משאבות MCP655 ? כלומר ככה : 1.מיכל מים > משאבה 1 > רדיאטור1 > מעבד > מיכל מים 2. מיכל מים > משאבה 2 > רדיאטור 2 > צ'יפסט > מיכל מים מה אתם אומרים ? כמו כן אשמח לשמוע הצעות אחרות יעילות יותר ... תודה.

• 12 תגובות
    • 924 צפיות
  10. טוב אז שמעו יש לי מעבד amd 64 bit athlon 3000+ והוא נורא חם 75 מעלות?! פעם באמאמץ הוא בקושי היה מגיע לזה ועכשיו 75 במנוחה אין לי מושג למה לא עשיתי שום oc אל התקוונתי להתחיל ואז אני בודק את הטמפרטורה ורואה מה שאני רואה מישהו יודע למה? לא החלפתי כלום ולא שיניתי כלום : \ :s05:

• 8 תגובות
    • 924 צפיות
  11. Started by windshear,

שלום, אבקש את חוות דעתכם בקשר ל-2 מוצרים 1)ספק Thermaltake TT480APD PFC 2 FAN 480 WATT Power Supply ב- 507 שח (האם זה יקר מידי והאם הספק הזה טוב ל - XP 2800 PLUS 2 CDRWS PLUS 3 HDDS PLUS RADEON 9800PRO 2) מאורר - THERMALTAKE SPARK 7 ב- 150 שח האם הוא טוב ל - 2800XP והאם הוא גם טוב לOC בנוסף יש לי כבר מאורר של SPIRE הוא דפוק לפי מה שהבנתי (מבחינת ביצועים) האם אפשר פשוט לנתק אותו מהמעבד ולמרוח משחה טרמית עוד פעם על המעבד ולהרכיב מאורר אחר ? אודה על העזרה WINDY

• 12 תגובות
    • 924 צפיות
  12. http://www.hasw.net/8rdavcore/8rdavcore-0.6.7b.zip

• 13 תגובות
    • 924 צפיות
  13. Started by omri09,

יש לי מארז CM690 עם 2 מאווררים(אחרי שהוצאתי אחד) אבל שמתי לב שרק מאוורר אחד מופיע ב- EVEREST(האחורי, שאני יודע שהוא פעיל) יכול להיות שהקדמי לא מחובר? אולי אין לי בכלל מאוורר קדמי(חיפשתי אותו ולא כ"כ מצאתי) ???

• 5 תגובות
    • 924 צפיות
  14. Started by Dready,

יש לי את המערכת הבאה: p4 2.4c ht 800 fsb p4p800 1024 ddr memory (micron) s עכשיו כשאני עושה אוברקלוק למעבד ל3100 גיגה המחשב נטקע אחרי 15 דקות, עכשיו מה יכולה להיות הבעיה?, (אני לא משתמש בקרור מיוחד) ושאני עושה על 2.8 זה פועל סבבה, ד"א בביוס אני עושה "AI Overclock %30 אני פשוט לא יודע להשתמש ב-manual ^^

15. Started by 47,

היי! אני מתכנן לרכוש דרמל או איך שאתם קוראים למכשיר(לא למותג). אני רוצה לקנות זול יחסית ושיהיה הכי טוב לאותו תקציב... כוון שאני לא ממש מנוסה אני רוצה לדעת שתתנו לי המלצה ממקודת(עד הפרט האחרון), בדיוק מה הכי כדאי לקנות. אני בעיקר רוצה לעבוד עם הכל, מתכת, פלסטיק, פרספקט,עץ וכל חומר אחר, וגם מומלץ שתגידו לי איפה אפשר לקנות. תודה למגיבים....

• 4 תגובות
    • 924 צפיות
  16. Started by drbit,

שלום חברים ! יש לי שאלה למבינים לגבי טמפרטורת מעבד האם הטמפרטורות שלי גבוהות ? מפרט : CPU: Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600 G0 CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme CPU Fan: Scythe S-FLEX S-FDB 120mm Quiet FAN 1200RPM SFF21E המעבד ללא overclock מעבד נמצא במנוחה, אין מזגן בחדר. טמפרטורה שמדדתי עם תוכת Core Temp 0.97.1 Core Temp 0 - 46 Core Temp 1 - 44 Core Temp 2 - 39 Core Temp 3 - 43 האם זה טמפרטורות טובות או יש מקום לשיפור ? השאלה היא האם עם הגוף קירור שלי אני יכול לקבל טמפרטורות טובות יותר או שזה מה שאני אמור לקבל ? תודה לעזורים! אנשים! לכל מי שיש את הקירור Thermalright Ultra-120 eXtreme מוזמן לשתף אותנו בטמפ' שלכם בסטיק זה. תודה לכל המשתתפים בסקר !!!

• 12 תגובות
    • 924 צפיות
  17. Started by Iko89,

אני מקבל מסכים כחולים כל הזמן, אני עומד על OC של 4.05 יציב, עבר שעתיים בOCCT ושעתיים בP95 ו5 לופים בסופר PI הינה CPUZ : הרצתי את RegistryBooster מצא לי מעל 1000 שגיאות, תקינתי אותם . הBSOD האחרון : שגיאה : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0X20000002, 0X0000001C, 0X00000000, 0X804E2B79 אני לא מקבל שגיאות על קבצים ספציפיים חוץ מפעם אחת שקיבלתי שגיאה על שתי קבצים בעלי שם זהה. שמם הוא RtkHDAud.sys בדקתי, וזה אותו קובץ, הם אותו גודל והם במקומות שונים . סרקתי את גוגל ומצאתי כל מיני תוצאות כגון בעיות בזכרונות, במעבד ובכלל יציבות המערכת . המליצו שם לעשת בדיקות בתוכנות OCCT, SUPER PI, PRIME95, ועוד תוכנה אחת לבדיקת הזכרונות, הורדתי אותה ולא הצלחתי לתפעל אותה . אם …

• 13 תגובות
    • 924 צפיות
  18. Started by michaelr,

מכיוון שאני הולך לשדרג את המחשב בימים הקרובים החלטתי לבדוק עד כמה אפשר לדחוף את המעבד עם הלוח אם שיש לי למטה במפרט. דבר ראשון שעשיתי זה לעדכן ביוס מה שכן העדכון אפשר לי לפתוח את הליבה הרביעית של המעבד נראה שהיא עובדת תקין ואני לא רואה שום בעיות . עכשיו במהירות סטוק של המעבד הייתה 2.6 עשיתי אובר קלוק ל 3.25 החום של המעבד במאמץ לפני היה לי על 45 עכשיו בבדיקת מאמץ של שעה עומד על 50 . בביוס הגדרתי ככה: cpu clock ratio -X13 memory clock 5.53 cpu voltage -1.41 עכשיו השאלה שלי זה האם לנסות ולדחוף עוד יותר המעבד או להוריד קצת . והאם יש איזו שהיא תוכנה שיכולה לבדוק אם הליבה הרביעית באמת תקינה?

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  19. Started by G-BOY10,

יש לי כרגע מארז למחשב דיי חדש פנטיום 4 לוח אם של אסוס (פרטים במפרט שלי) אם אני רוצה לקנות מארז חדש (שמתי עין על זה של TT) זה יהיה מסובך לפרק את הלוח והספק ממארז אחד ולהעביר למארז אחר? בקשר לכוננים אין לי בעיה

• 12 תגובות
    • 924 צפיות
  20. יש לי 3 שאלות: 1.אני מתכנן לעשות אוברקלוק לזכרון,למעבד ולכרטיס מסך ואלה החלקים שאותם אני מתכנן לקנות: קירור לכרטיס מסך: Arctic-Cooling ATi Silencer 1 מאוורר למעבד: Delta 92MM Ball Bearing fan לוח קירור למעבד: Thermalright SP94 for Pentium 4 קירור לזיכרון של הכרטיס מסך: Zalman VGA RAM Heatsink ZM-RHS 1 60 הטמפ' במחשב שלי הן 45-55 למעבד בעבודה רגילה ו 55-60 במאמץ,35-40 ללוח אם בעבודה רגילה ו40-45 במאמץ,האם בעזרת החלקים שאני מתכנן לקנות אני אוכל גם לעשות אוברקלוק חזק (להעלות את המעבד ל3.0 ג'יגה-הרץ לפחות ולהגיע עם הכרטיס מסך לרמה של 9700 פרו) וגם לשמור על יציבות המערכת וטמפרטורות סבירות של החלקים,או שאני אצטרך לקנות אמצעי קירור נוספים? 2.האם קירור …

• 17 תגובות
    • 924 צפיות
  21. אם מישהו מבין ויש לו ניסיון בזה פנה אלי ב ICQ בבקשה המספר שלי הוא 84638170 יש לי ASUS V7700 DELUXE 512RAM שפועלים ב 100 מגהרץ מעבד AMD THENDER BIRD שעובד ב 100X11 ויש לי לוח אם מבוסס על KT133 של חברת LUCKY STAR מדגם K7VAT מי שמבין בבקשה בוא ל ICQ שלי תודה מראש jhracham או בכינוי האמיתי שלי GTK

• 4 תגובות
    • 924 צפיות
  22. Started by or_y,

שלום, יש לי מחשב עם לוח GA-8IK1100. http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=1631 המאוורר של הצ'יפסט ממש רועש ואני חייב להחליף אותו. אני לא יודע לאיזה קירור להחליף. אני לא יודע מה מתאים ומה טוב. אני חייב קירור שקט. תודה

• 12 תגובות
    • 924 צפיות
  23. Started by vivaoscar,

היי,קיבלתי המלצות על הפורום הזה אז לכן אני שואל פה המעבד שלי הוא I5 4670K ואני מעוניין לעשות לו OC מ 3.4 עד לכ 4.1,כלומר אוברקלוק די בינוני. לוח האם שלי הוא http://www.tms.co.il/product/12814 אני יודע שזה גם תלוי בצ'יפ שיש לי,אבל מבחינת איכות הקירור שבכותרת הוא אמור להחזיק טמפרטורות נורמליות?

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  24. Started by most,

מחר אני אמור לקבל את הכרטיס מסך החדש שלי..GEFORCE 6800LE מזל טוב לי מכיוון שאני מתחנן לעשות לו פתיחת צינורות ואולי איזה OC קטן אני רוצה לדעת מהן הטמפרטורות המומלצות(בקיץ!)שהכרטיס יגיע אליהם במאמץ?

• 19 תגובות
    • 924 צפיות
  25. Started by KoM,

אחח, אני מכור לקליפסים של ה-SK6 ! פשוט כל מאורר שרוצים אפשר לשים עם הדבר הזה במודינג פשוט יחסית ! בואו תראו מבחר דברים שנחו עליו לאחרונה, פירוט ביצועים מאוחר יותר... הנה 80 מילימטר אחד, שעשה לא מעט בעיות... הנה עוד משהו משוגע : והנה ספייר אפילו הצליח עם חיזוקים עיקשים להכנס גם הוא : בקרוב עוד התפעות עם היטסינקים אחרים 8)

• 5 תגובות
    • 924 צפיות

דיונים חדשים בפורומים