עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by kikkler,

נאמר וכרגע יש לי במארז (Compucase 6A19) מאוורר אחד - Vantec Stealth 120mm (ממוקם למעלה), ואני מעוניין להוסיף עוד שני מאווררי 60mm מקדימה, סתם כי זה נראה אדיר ובשביל לתרום קצת לקירור. לצורך העניין נאמר שהמאוררים הם מדגם Thermaltake 60mm 2 Ball Bearing. עכשיו כל אחד מהמאוררים מפיק 28 דציבלים של רעש - מה יקרה אם אני אפעיל את שלושתם ? אני אקבל 84 (28*3) דציבלים של רעש, שזה נשמע לי די פסיכי, או שכמו שמישהו פה טען, הרעש הוא כמו שמאורר החזק ביותר , ז"א ששלושתם ביחד יפיקו רק 28 דציבלים ?

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  2. צהריים טובים. האם לפני ביצוע אובר קלוק, רצוי לקבוע את התזמונים של הזכרונות בדיוק לפי התזמונים שהם מגיעים מהיצרין? נניח אם יש לי תזמונים מקוריים 5-5-5-18 אז להגדיר אותם ידנית לפני האובר קלוק גם 5-5-5-18? עוד שאלה, מדוע כאשר אני בוחר באופציה לשינוי ידני של התזמונים לפני שבכלל התחלתי לעשות אובר, התזמונים כבר היו ...5-7-7 ולא כמו שרשום ביצרן? אלה הזכרונות שיש לי http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr2-pc2-8500-reaper-hpc-4gb-edition-eol.html תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 927 צפיות
  3. Started by captaincaveman,

בצד האחורי של הכרטיס יש הרבה ברגים קטנים, משני סוגים. סוג אחד (אני מניח) מחבר את גוף הפלסטיק לכרטיס, והשני את ה-heatsink של ה-GPU. את כל הברגים מהסוג הראשון הסרתי בלי בעיה. את הברגים מהסוג השני (שהם גם קטנים יותר), אני פשוט לא מצליח לפתוח... יש למישהו טיפים?

4. Started by Krazy-Hawk,

שלום, אני מדבר על כרטיסי מסך כרגע, נכון יש קירור שהוא מאורר ויש קרור שהוא מעין חתיכה של נחושת או שזה חומר אחר לא בטוח. אז החתיכה מנחושת הזאת, מקררת טוב כמו מאורר או שהקרור הזה לא כ"כ אפקטיבי. אני מבין שזה נותן שקט ותוחלת זמן ארוכה, השאלה היא האם זה מקרר כמו שצריך ? למשל הקרור שעל הכרטיס הזה: ------------------ חד משמעית מה עדיף קרור כזה או מאורר... ? ??? תודה.

• 15 תגובות
    • 927 צפיות
  5. Started by kozim,

CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E4400 (Conroe-2M) CPU Platform / Stepping LGA775 / L2 CPU Clock 3060.0 MHz (original: 2000 MHz, overclock: 53%) CPU Multiplier 9.0x CPU FSB 340.0 MHz (original: 200 MHz, overclock: 70%) Memory Bus 340.0 MHz DRAM:FSB Ratio 1:1 Motherboard Chipset Intel Bearlake P35 1) מה אתם אומרים על ה-OC, אם אפשר נקודות לשיפור/שימור. 2)אני עובד כרגע עם זכרונות CORSAIR VALUE 2X1GB CL5.5.5.16 @ 680MHz והבאתי אותם למצב של DRAM:FSB = 1:1. האם שווה לי להחליף את הזכרונות ל-Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-675 CL4-4-4-12 האם ייתן לי ה-CL הנמוך יותר תוספת בביצועים באותו ה-SETUP הנוכחי?

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  6. יש לי מעבד Amd Atholn 64 3500+ Vince איזה קירור אתם אומרים שעליי לבחור מבין השניים ? Thermaltake BigTyphoon או Thermalright XP-120+Smartcase II 120mm ???

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  7. Started by RASTA^MAN,

תארד ריאשון שלי אז סלחו לי אם משהו ניראה לא מקצועי אוקיי אתם כנראה לא מכירים אותי בפורמים באתר הזה ... אז קודם כל שלום לכולם קוראים לי שגיא נימני ... דרך אגב אני מבקר בפורם באופן קבוע פשוט לא הגבתי לתארדים ... אז ככה : המפרט שלי הוא P4 2.53 לוח של אינטל ... טעות קריאה של אבא שלי ... זכרונות של סמסונג עם גופי קירור ....RDRAM 800 עוד טעות ... (כנראה משקפיים לא יזיקו ) ורדאון 9700 פרו של גיג'ה בייט ומארז אנטק פול טאוור מאורר היטב הרי יש לי לוח של אינטל - אין אובר קלוק למעבד ... אבל עדיין אפשר לכרטיס מסך ... ועכשיו לשאלה .. : אני מעוניין להכין כמו שרבים וטובים עשו : מערכת קירור מים ... בינתיים לא למעבד בגלל הלוח אלא לכרטיס מסך האם אוברקלוק לכרטיס יי…

• 12 תגובות
    • 927 צפיות
  8. Started by MotoCross,

יש לי לוח אם של אינטל, כל פעם שאני נכנס לביוס לחיפוש אחר המהרה של המעבד אני רואה שהאפשרויות הללו סגורות. האם זה בכלל אפשרי לבצע אוברקלוק בלוח של אינטל?

• 12 תגובות
    • 927 צפיות
  9. Started by ZOOZIK,

לאחרונה זכיתי במערכת קירור למעבד Cooler Master HYPER 212 בהגרלה שהיתה פה באתר (מתנת TMS) לאיזה מארז הוא מתאים? חשבתי על: CoolerMaster CM 690 או ANTEC Three Hundred ATX Mid Tower Gamer או כל מארז אחר, אני לא עובר את ה 350 שקל למארז, אין משמעות ליופי חיצוני, רק לאיכות טובה (קירור ונוחות) יש לציין שיש לי איזה 4 מאווררים ממחשבים קודמים שאני יכול לשים, זה יוזיל את עלות המארז וזה חשוב לי מאוד. עדיפות למארז עם 4 מקומות לכוננים אופטיים (בא לי להכניס שם כוננים שנשארו לי ממחשבים קודמים... ;D) (דרך אגב היתה לי התלבטות לאיזה פורום להכניס את השאלה,אוברקלוקינג וקירור או מארזים וספקי כח)

• 11 תגובות
    • 927 צפיות
  10. Started by liorbm,

שלום לכולם, ניסיתי למצוא את החיווי על טמפרטורה באוורסט אבל התוכנה בכלל לא מזהה את ה- X1950PRO שלי. Field Value Sensor Properties Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h) Temperatures CPU 16 °C (61 °F) Aux 25 °C (77 °F) WDC WD1600AAJS-00PSA0 46 °C (115 °F) Cooling Fans CPU 2755 RPM Power Supply 7670 RPM Voltage Values CPU Core 2.29 V +2.5 V 2.70 V +3.3 V 3.12 V +5 V 4.81 V +12 V 11.84 V +5 V Standby 4.68 V VBAT Battery 3.12 V Debug Info F F5 FF 58 Debug Info T 25 251 16 Debug Info V 8F A9 C3 B3 B9 41 3B (77) מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה? נקודה נוספת: בעץ מצד שמאל בתוכנה, תחת ראש התפריט "Display" -> "GPU" לא מופיע מידע כלל, כאילו הוא איננו מזהה את הכרטיס מסך. מישהו י…

• 12 תגובות
    • 927 צפיות
  11. Started by X-BLADE,

יש לי גרסה beta 0.25 13 והיא לא מראה לי טמפרטורה וכשאני משנה מהירויות באברסט לא רואים שינוי...

• 9 תגובות
    • 927 צפיות
  12. Started by aviv00,

Temperatures GPU Diode (DispIO) 64 °C (133 °F) GPU Diode (MemIO) 64 °C (138 °F) GPU Diode (Shader) 64 °C (133 °F) אלא הטמפ' שאני מקבל אם אני ממאיר את ה CORE מ 575 ל 670 וMEM מ 900 ל 1000 עד איפה אפשר להגיע ? קראתי ש אפשר להגיע עד 90 מעלות ואין בעייה אבל מה עם השאר ? אני מקבל ב 3DMark Vantage 5700 בלי הבדיקה של CPU בלי OC עם OC 6750 האם זה בסדר ? אגב יש לי 4 גיגה זיכרון צריך לשנות את המפרט

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  13. Started by almog333,

האם באמת שווה לי לקנות קירור לקונרו E6600 אם אני לא עושה OC? האם המעבד עם הקרור סטוק ירעיש הרבה יותר? האם אורך חיי המעבד תלוי בסוג הקרור? תודה לעונים.

• 15 תגובות
    • 927 צפיות
  14. Started by iakovl,

שמעו שמעתי על הדבר בזה באתר מודינג חדש ואני יודע שהרעיון ישן אבל שמעו אותו. יוצרים בלוק קירור מיים ע"י לקיחת HSF רגיל ומעבירים בו צנרת מנחושת ויש לכם בלוק, הדבר הטוב הוא שיש גם את המאוורר על הHSF מה שנותן אפקט של רדיאטור לקירור נוסף וגם למקרה שהמשאבה מתה. הרעיון שלי הוא לעשות דבר דומה ל SK-7 השאלה שלי אם למישהו יש מידות (חלק עליון תחתון וכו') זה אמור לצאת די טוב. מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 927 צפיות
  15. Started by nicirnTAL,

http://www32.brinkster.com/gamershs/db/htm2.htm *אוקיי, יש טיפה בעיות, אז התוכנה קוראת 72C. זה היה במהלך גלישה... איציק... וכיווץ מסיבי של 1.8GB... המעבד לא היה אמור להישרף כבר או משהו? אני לוקח בחשבון שיכול להיות שהלוח מזייף ... אבל כאשר המחשב עולה ( אחרי שהוא לא היה דלוק שעות... ) אז הטמפ' בין 34 ל 40... תודה ...

• 11 תגובות
    • 927 צפיות
  16. Started by Bessmertniy,

מה ההבדל ה extreme לרגיל?? והאם הוא רועש כבר קראתי כמה reviews שאמרו שאפילו ב מהירות הכי גבוה הוא לא כל כך רועש... אבל קשה לי האמין להם כי הי OCקלוקרים ורגילים לרעש... עכשיו יש לי מאוורר 60 מילימר שיש לו קול שואהההה כזה פיץ גבוה ומעצבן!! יווווווווווו הייתי רוצה לדעת אם כדי לי לקחת אותו מהטרות שלי זה OC ל barton 2500 המישהו שמע אותו ? ראה אותו איך הוא? תודה וביי

• 6 תגובות
    • 927 צפיות
  17. יש לי GTX 260 216SP חשבתי על זה ואת הכרטיס מסך אני לא מתכוון להחליף בזמן הקרוב הכרטיס הזה מספיק לי אין לי זמן לשחק יותר מדי רק שיוצא איזה משחק ממש שווה... עכשיו הכרטיס בלי OC כי אני לא יכול לעשות OC נורמלי כי אני רגיש לרעש כול החלקים במחשב שקטים - ספק 20 DBA מאווררים 21 DBA קירור למעבד 26 DBA הדבר הכי רועש במחשב שלי זה הכרטיס מסך עכשיו באתר רשום שבמהירות המקסימלית של המאוררים בקירור זה 0.5 SONE כמה DBA זה יוצא ? ולשאלה הכי חשובה עד כמה זה יתן שיפור ועד כמה OC אני יוכל להגיע בלי להעלות מתחים לכרטיס מסך? כי הדבר היחיד שדיי מונע ממני לקנות את הקירור זה הכאבי ראש זאת אומרת ההרכבה שלו וזה שאני אצתרך לפרק את הכלוב של הכוננים קשיחים ולהרחיק אותו כדי שהיה מקום לקי…

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  18. אזז ככה עשיתי אוברקלוק ואני רוצה לדעת תמיגבלה שלו על קירור אוויר ובנתיים הכל סבבה עם 4200MHZ שזה 495X8.5 וFSB של 1980MHZ על 1.5250V כמו שתם גם יכולים ליראות שהמעבד שלי בסטפינגE0 וגם ללוח יש תמיכה מלאה במעבדי הE0 אז המעבד ללא OC בטמפ' של 19-18 מעלות אז זה מעבד דיי טוב לOC, לא יודע לאן זה יקח אותי אבל אני קצת מפחד להמשיך מה לעשות ? ומה אתם אומרים על האוברקלוק עם המערכת שלי ?

• 6 תגובות
    • 927 צפיות
  19. Started by eyal107,

תגובות והערות בבקשה

• 10 תגובות
    • 927 צפיות
  20. Started by dragon772,

כשאני מכבה את המחשב ומדליק אותו אז ברגע שאני מדליק יש קול חזק של המאוורר של המארז ואחרי כמה דקות וכמה דפיקות על המארז זה מסתדר והופך לשקט האם יש בעיה במאוורר? ומה מומלץ לעשות במקרה כזה? תודה לעוזר

• 14 תגובות
    • 927 צפיות
  21. Started by a.bomb,

esh li epox 8rda+ shehy pzaza le over kloking meabed 1800 0.13 micron ve 256 ddr 400 mhz ve ani lo yodea eiza efsharyot leafil o lehabot ba setup ki kol pam sheani maale mashy amahshev methil leitaka ve esh li volkano 7+ hig!!! help mi!!!!!

• 7 תגובות
    • 926 צפיות
  22. ברשותי כרטיס geforce 3 v8200 deluxe של asus הטמפרטורות עליו מראות... 75 ציפ 55 זיכרונות זה לא חם מדי???? נראה לי אפשר לבשל חביתה על זה.... מי עוזר לי בבקשה?

• 4 תגובות
    • 926 צפיות
  23. Started by lubian,

שלום לכולם. אני עשיתי OC למעבד שלי Q6600 לתדר 3200 לפי מדריכים שמצאתי וגם ראיתי ביוטוב איך לעשות את זה. מהתחלה חשבתי לא לגעת במתח, אבל זה נפל לי בבדיקה של prime95 אחרי שעה וחצי, אז העלתי מתח ל1.325 והרצתי prime 95 שוב למשך 24 שעות והכל היה יציב. עכשיו השאלה: זה אמור להשאר בתדר הזה כל הזמן אן שיש אפשרות כמו שהיה קודם שכשמעבד לא במאמץ הוא מוריד תדר עבודה שלו. וכמו שהבנתי זה קשור לאופציה של EIST שאיכשהו נעלמה לי מהגדרות בBIOS, לא נמצאת באותו מקום שהיתה קודם. אם כבר פתחתי נושא, אז תאשרו לי בבקשה שעשיתי הכל נכון והכל תקין. בעיקרון טמפרטורות לא ממש השתנו מסטוק. היה 33, עכשיו 35, במאמץ היה כ62, עכשיו כ65. VID-1.300 VCORE-1.312 שבמאמץ יורד ל1.296. זכרונות הם מסוג CL4 ב2.1V, אז ג…

• 4 תגובות
    • 926 צפיות
  24. איך זה שעם היחידת קירור הזאת טמפ' המקסימום של המעבד היא 37 מעלות? זה נחשב לטוב? ומה ההשפעה של היחידת קירור הזאת(לא מצאתי אותה בנושא הנעוץ של היחידות קירור)

• 18 תגובות
    • 926 צפיות
  25. Started by BeesKnees,

לפני כ24 שעות שמתי משחה טרמית בגדול של כחצי מאפונה, הרצתי Prime95 למשך 20 דקות, In-place large FFTs + 8 Tests. האלו התוצאות שקיבלתי מה דעתכם? אני שואל מכיוון שהליבה ה3 מדאיגה אותי, חוץ מזה הIdle היום היה בין 24~30 ועל Avg של כ27. אני יכול גם לפרסם את הCPU stress של AIDA אם צריך לראות עוד מבדקים. תודה.

• 2 תגובות
    • 926 צפיות

דיונים חדשים בפורומים