עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אז ככה, קניתי את ערכת קרור המים של GIGABYTE שקבלה דווקה ציונים לא רעים והיא ממש לא יקרה יחסית למערכות המקצועיות יותר. בנוסף יצרתי 3 פתחי אורור בקוטר 120ממ בגג המארז ושילבתי 3 מאוררי TT עם לדים כחולים. הוספתי בדלת הצד עוד 2 מאוררים של 92 ממ גם מוארים בכחול. מערכת הקרור החדשה החליפה את ה TR-SP94 הנאמן. הטמפרטורה במנוחה לא השתנת בהרבה (44-5 בTRת 41-4 עם קרור המים) אבל השינוי העקרי מתבטא בטמפרטורת המעבד בזמן מאמץ. כאן כבר יש הבדלים של 10+ מעלות גם לאחר 10 דקות של מאמץ (62 בTR על מקסימום עם מאורר 92ממ דלתא, ו51 מקסימום עם קרור המים. המעבד עשה POST כבר ב3825MHZ אבל הוא אינו יציב. בינתיים אשאר עם 3750. הנה הקישור לתמונות... תחת אלבום case modding abd watercooling http://photos.w…

• 14 תגובות
    • 886 צפיות
  2. אני הולך לעשות מודינג שלם למארז (צביעה וכו'). אני כמובן הולך גם להוסיף 3 חורים (קדימה, בדלת, בגג) למאווררים 92 מ"מ. עכשיו אני נאלץ לשים בחור האחורי של המארז מאוורר 80 מ"מ, כי החור הזה היה כבר עשוי עם המארז. שמעתי שמאווררים 80 מ"מ עושים המון רעש, ושמאוורר 92 מ"מ עושה פחות רעש. אז רציתי לדעת אם אני אוכל לשים מאוורר בגודל 92 מ"מ על החור שמיועד למאוורר 80 מ"מ? זה יתאים מבחינת מיקום מברגים וכו'? ודבר נוסף: בדרך כלל כשעושים חור מקדימה למאוורר אז צריכים גם לעשות חור בפנל הקדמי של המארז (ולשים עליו גריל) כדי שהמאוורר הקדמי יוכל לשאוב אוויר. אז אני לא יכול לעשות חור גדול בפנל הקדמי כדי שהמאוורר ישאב ממנו אוויר ורציתי לדעת אם אני אעשה במקום חור גדול, כאלה חורים מאוד קטנים המאוורר י…

• 6 תגובות
    • 886 צפיות
  3. Started by K0sTa,

שלום יש לי היטסינק יותר שאני לא צריך, אני לא משתמש בו והוא סתם שוכב בפינה...הטמפ' במחשב שלי לא גבוהות ואני לא מריץ שום אוברקלוק כרגע.. מה אני יכול לעשות עם הסינק הזה ואיפה לתקוע כדי שבכל זאת יתרום בצורה כל שהיא לקירור המחשב? מפרט המחשב: AMD 3200+ R9800PRO 128 512X2 DDR 400MHZ NFORCE 3

• 13 תגובות
    • 886 צפיות
  4. חיברתי את המאוורר של המעבד הישן שלי לחיבור של ה-3 פינים בלוח (יש לו קונקטר של 4 פינים אבל אין לי עוד חיבור של 4 על הלוח ולכן חיברתי ל-3) , עכשיו השאלה שלי היא האם ניתן לשלוט במהירות הסיבוב? אם כן , איך ? (ניסתי את כל האפשריות של האחוזים בSPEEF FAN ולא ראיתי שינוי במאוורר הנ"ל) תודה מראש

• 5 תגובות
    • 886 צפיות
  5. http://www.hasw.net/8rdavcore/8rdavcore-0.6.7b.zip

• 13 תגובות
    • 886 צפיות
  6. בזמן האחרון שמתי לב שהמעבד שלי סובל מהתחממות רצינית יותר מתמיד בשעת עבודה בתוכנות או משחקים כבדים (כ-70 מעלות) הבנתי כבר שעשיתי טעות שלא רכשתי גוף קירור כאשר קניתי את המחשב, והחלטתי להקציב כ-200 ש"ח לקירור איכותי ושקט. אני לא בקיא בנושא הקירור ולכן אני צריך את העזרה המלאה שלכם שאני אקבל את התמורה הכי טובה לכסף. תודה מראש לעוזרים

• 10 תגובות
    • 886 צפיות
  7. שלום לכולם, יש לי מעבד I3 2120 ורציתי לשאול שאלה לגבי הטמפרטורה שלו ובהבדלים בין קיץ וחורף חשוב!! אני גר באילת כרגע אצלנו כבר 35 מעלות בצל בקיץ זה מגיע גם ל 45 במצב רגיל ללא מאמץ הטמפרטורה של המעבד בין 32 ל37 עכשיו זה בערך 40-42 במאמץ בחורף אף פעם לא ראיתי יותר מ44 עכשיו זה מגיע ל50 ביחד בשעות הערב שאז החום מצטבר בבית ככה זה באילת המחשב חד הוחלף לו לוח אם לפני חודשיים והותקן קירור freezer 13 השאלה האם הטמפרטורות תקינות ? שאלתי מספר טכנאים והרבה אמרו שזה לא נורא וזה תקין אבל מקריאה פה בפרום הבנתי שמעל 50 זה לא בריא במיוחד קירור מים יותר אפקטיבי? יש משהו פשוט שלא צריך להשקיע בו הרבה זמן ומאמץ? וגם לא יקר נורא?

• 1 תגובה
    • 886 צפיות
  8. ערב טוב ! כחלק מפרוייקט ה-HTPC שלי ההולך ומתקרב על כל חלקיו השונים, אני גאה להציג לראשונה את הבסיס לפרוייקט, והחלקים המרכזיים בו מבחינה תפקודית. היום קבלתי בדואר את הזמנת הרכיבים מצרפת, ובהודעה זו אציג לכם אותם מורכבים על משטח פרספקס המשמש להמחשת מיקום הרכיבים בפרספקס, כנראה החומר ממנו יהיה עשוי המארז הסופי למערכת ה-HTPC כולה. בין הרכיבים - חיבורי 3.5 סטראו נקבות, נגמ"שים לשליטה על עוצמת הקול (נגמ"ש = נגד משתנה), וחיבורים "חופשיים" לחיווט רמקולים אפשריים. אשמח לתגובות

• 7 תגובות
    • 886 צפיות
  9. Started by doldol360,

כותרת^ אפשרי? עד כמה? כי המעבד הזה גם ככה חם מאוד

• 6 תגובות
    • 886 צפיות
  10. Started by fire15,

אתם מכרים את הקירור הזה להרד דיסק:ICYDock MB122 Aluminum/Plastic UATA 133 Mobie Rack, LCD, ואים לא אז תציאו לי אחד טוב

• 6 תגובות
    • 886 צפיות
  11. Started by Chevy,

LeadTek GF4 Ti 4400 128MB ? אשמח לשמוע כמה מספרים, והכי חשוב היציבות לאחר האוברקלוק. 8)

12. Started by Imapotato,

אני בונה מחשב חדש עם המעבדים החדשים של אינטל broadwell E ו אני באמת רוצה לעשות קירור מים עם Hard tubing ו אני צריך מישהו עם נסיון שיארה לי איך עושים את זה ו אני מוכן לשלם סכום יפה אם הוא רוצה לעשות את מערכת הקירור שלמה אני מתכנן למערכת קירור שלמה כלומר המעבד ושני כרטיסה המסך כל הקניות של הציוד תהיה מEK תודה

• 1 תגובה
    • 886 צפיות
  13. Started by liorbm,

שלום לכולם, ניסיתי למצוא את החיווי על טמפרטורה באוורסט אבל התוכנה בכלל לא מזהה את ה- X1950PRO שלי. Field Value Sensor Properties Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h) Temperatures CPU 16 °C (61 °F) Aux 25 °C (77 °F) WDC WD1600AAJS-00PSA0 46 °C (115 °F) Cooling Fans CPU 2755 RPM Power Supply 7670 RPM Voltage Values CPU Core 2.29 V +2.5 V 2.70 V +3.3 V 3.12 V +5 V 4.81 V +12 V 11.84 V +5 V Standby 4.68 V VBAT Battery 3.12 V Debug Info F F5 FF 58 Debug Info T 25 251 16 Debug Info V 8F A9 C3 B3 B9 41 3B (77) מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה? נקודה נוספת: בעץ מצד שמאל בתוכנה, תחת ראש התפריט "Display" -> "GPU" לא מופיע מידע כלל, כאילו הוא איננו מזהה את הכרטיס מסך. מישהו י…

• 12 תגובות
    • 886 צפיות
  14. Started by yonni,

יש לי מעבד INTEL 2.4 C זכרונות WINBOND 3200 512X2 לוח אם GIGABYTE 8IK1100 לפני שאני קונה קירור יותר טוב למעבד, רציתי לדעת כמה דברים. בתזמונים של זכרונות אין לי מושג, ניסיתי להבין אבל לא ממש הצלחתי. בעבר עשיתי OC ל 2.9 כאשר שיניתי את היחס ל3:2 והיום אני חזרה ל2.4 עקב החום של המעבד. 1. קודם כל רציתי לדעת אם OC עוזר ומשמעותי גם בעבודה על תוכנות וידאו ואנימציה וגרפיקה או רק עוזר למשחקים? 2. האם בשימושים אלה עדיף מעבד שעובד מהר יותר עם יחס זכרונות פחות טוב, או מעבד במהירות המקורית שעובד 1:1 עם הזכרונות? 3. אם בכל זאת שווה לעשות OC, יש סיכוי להמשיך ב 1:1, והאם זה אומר שינויים בתזמוני הזכרון? ואם כן איך עושים את זה?

• 13 תגובות
    • 886 צפיות
  15. Started by X-BLADE,

יש לי גרסה beta 0.25 13 והיא לא מראה לי טמפרטורה וכשאני משנה מהירויות באברסט לא רואים שינוי...

• 9 תגובות
    • 886 צפיות
  16. Started by mtao21,

שלום ברשותי קירור מים מעבד וכ.מסך ושניהם עשוי מניקל EK ואז עבר 4 חודשים מאז שהוספתי 2 טיפות אנטי אוצות נקרא Dead-Water ומים מזוקקים. ויש סיכוי שיהיה לי קורוזיה או אצטרך לפרק ולבדוק? או אצטרך להזמין Ice Dragon Cooling Nanofluid Coolant - 32 oz. או EK EKoolant Premium Liquid Cooling Premix Coolant - 1000ml - Blood Red או רק לשים סליל כסף+2טיפות [Dead-Water ומים מזוקקים וזהו. תודה

• 4 תגובות
    • 886 צפיות
  17. Started by vivaoscar,

היי,קיבלתי המלצות על הפורום הזה אז לכן אני שואל פה המעבד שלי הוא I5 4670K ואני מעוניין לעשות לו OC מ 3.4 עד לכ 4.1,כלומר אוברקלוק די בינוני. לוח האם שלי הוא http://www.tms.co.il/product/12814 אני יודע שזה גם תלוי בצ'יפ שיש לי,אבל מבחינת איכות הקירור שבכותרת הוא אמור להחזיק טמפרטורות נורמליות?

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  18. Started by Black_Citadel,

מקודם הרצתי לי את הGTO2 שלי על מהירות מעבד 555 וזכרון 592, אחרי 10 דקות בערך הופיעה נקודה ירוקה ונעלמה, אחרי חצי דקה היא הופיעה שוב ונעלמה באותו רגע, וככה קרה מספר פעמים עד שהפסקתי את הבדיקה אבל בכל זאת רשום לי NO ERRORS איך זה יכול להיות ?!?!?!

19. Started by tomer87,

אני מתכוון לקנות את הקירור הנ"ל: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068 והשאלה שלי להיום (ויכול להיות שהיא קצת דיבילית ותעצבן פה כמה אנשים אבל אני חייב לשאול אותה !!!) : במאפיינים שהסתכלתי באתר החברה כתוב שהוא מתאים לP4 3.2 ומעלה. עכשיו האם זה יכול להתאים גם,נגיד, למעבד מומהר שיש לי במחשב עכשיו??? המעבד הוא 2.6c מומהר ל3.2. מה אתם אומרים??? תומר בכר

• 11 תגובות
    • 886 צפיות
  20. Started by Component,

שלום רב, חיברתי LCD כמו שכתוב במדריך הזה, אבל כנראה שאני לא מצליח לקנפג את התוכנה (שמופיעה בעמוד השני של המדריך) כמו שצריך. מישהו בעל ניסיון עם המסכים האלה יכול לנסות לעזור לי? בתודה מראש, עדי רובין.

21. Started by dardanadg,

[glow=red,2,300][/glow] שלום, אני מחפש בטירוף חנויות שמוכרים בהם ציוד למודינג וקירור כמו לדים למארז, חלונות וכו' אניי מחפש כבר מלא זמן ןאין לי מושג איפה אני יכול למצוא.... אני רק יודע שמוכרים באתר של פנדס ואתרים בחו"ל אבל חוצמזה לא ראיתי בארץ חנות שמוכרות ציוד כזה. עזרה בבקשה ודחוף ממי שיודע על מה שאני צריך ומוכן לעזור לי בעניין... זה ממש יקל עליי בקנייה למחשב שלי עדיף חנויות בתל אביב ובמרכז אם יש תודה רבה רבה רבה!! ???

• 4 תגובות
    • 886 צפיות
  22. Started by O.G.D 2k5,

שלום אני נסיתי לעשות אוברקלוקינג לAsus fx 5600+zalman vf700-alcu עם ריווה טיונר והביצועים ב3dmark03 ירדו פלאים מ 2198 ל 590 איך יכול להיות???

• 17 תגובות
    • 886 צפיות
  23. Started by 47,

מה המוד נותן? מה כל כך טוב בו? ואיזה חומרים צריכים למוד? ואיך מבצעים אותו?

• 13 תגובות
    • 886 צפיות
  24. רק שיגיע לארץ http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=619

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  25. הכרטיס כרגע ב- 500/1200 התוצאה כרגע עומדת על 8193 ....אחלה בינתיים , בסטוק הוא נתן 7240 ....טמפרטורה 41 בIDLE ו65 FULL LOAD ( נמדד ע"י TEMPLOGGER ) עדכון - עליתי ל-505/1230 ...והתוצאה לפניכם 8382 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1307240 הגולש ....

• 6 תגובות
    • 885 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.