אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
- 

אז ככה עשיתי אובר קלוקינג מ 2800 ל 3200 עכשיו שאני כותב המוזיקה וכול הצלילים קופצים ואני מישתגע מה זה יכול להיות יש רעיות תודה למי שיענה
- 

- 8 תגובות
 - 900 צפיות

- 

- 

אהלן לכולם, לאחרונה שדרגתי את המפרט שלי, החלפתי את ה Q9550 שלי ל-2500K שאני מתכוון לנסות ולהביא עד 5GHz אבל גם אסתפק ב-4.8 נרכש לוח אם Z77A-GD65 של MSI ונרכשו זכרונות חדשים. המחשב החדש עוד לא הורכב, אבל מתוכנן בו OC כבד כמו שאמרתי. המארז הנוכחי שלי הוא P182 שאותו אני מוכר לחבר שלי ואני מתכנן לקנות מארז חדש, כנראה P280, נורא אהבתי את הביקורות עליו, המחיר שלו די משתלם ויש לו אחלה אפשרויות לסידור כבלים והוא גם נראה מעולה. כרגע אני עם קירור אוויר Zalman CNPS10X Extreme, אוהב אותו מאוד, אבל רציתי לשאול האם כדאי לשקול לעבוד עם קירור מים ואם כן, עד כמה זה משתלם או בכלל נדרש למפרט כמו שלי? אשמח לתגובות ולידע כללי בנושא, כי מעולם לא התעסקתי בקירור מים. תודה
- 

- 4 תגובות
 - 900 צפיות

- 

- 

שלום יש לי היתלבטות קשה: מה עדיף???: 1)למכור את הלוח הקיים שלי להוסיף כסף וליקנות lanparty ואז להמשיך את האובר למעבד ולזיכרונות שלי 2)למכור את הזיכרונות הקימים שלי ואז להוסיף כסף וליקנות זיכרונות טובים לאובר... הלוח שלי פעם ביום מאפס את הביוס שלו סתם כי בא לו אחרי שהוא עבד יציב ועבר בדיקה של s&m וזה אחת הסיבות שאני מעונין להחליף לוח.... מה יתן לי יותר נחת ויותר ביצועים כללים?? אני שמעתי שעם מוד קטן ל-kanparty אפשר להפוך אותו ל-sli האם זה נכון?? ואיך עושים את המוד? למנהלים: אני לא ידעתי איפה למקם את התרד הזה.... לא ידעתי אם בלוחות אם זיכרונות ומעבדים או באוברקלוקינג וקירור אז עם לדעתכם התרד לא אמור להיות פה אז תעבירו אותו
- 

- 14 תגובות
 - 900 צפיות

- 

- 

שלום, אני הולך לקנות מעבד Phenom II 965, ורציתי לדעת אם יש קירור כלשהו שמומלץ, במקום הסטוק שמגיע. בגדול, המעבד לא הולך לעבור אוברקלוק (ואם כן, אז משהו גבולי מאוד של אחוזים בודדים). חשוב שיהיה שקט! זה ישב על לוח אם של AM3.
- 

- 7 תגובות
 - 900 צפיות

- 

- 

- 

הכרטיס מסך שלי עומד על 50-52 מעלות במצב של מנוחה (כאשר הכרטיס בסטוק) ואחרי משחקים כמו COD2 וכגומה הוא עומד על 60-63 מעלות האם זה בסדר או שחובה חהליך את הקירור סטוק שלו? תודה
- 

- 14 תגובות
 - 900 צפיות

- 

- 

- 

הייחברה מה קורה... שבת שלום.. קניתי את המאורר הבא http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5829 והתקנתי אותו על הכרטיס מסך.. כלומר שמתי S1 ACCELERO והצמדתי אותו עם אזיקונים.. תמונה מצ"ב. המאורר הוא PWN, השאלה שלי האם אני יכול לשלוט עליו שיסתובב ב400RPM, ושאם אני נכנס למשחק אז אני אעלה אותו לפני זה ל2000 RPM .. נגיד אפילו שרשמו שהוא תומך מ400-1400 האם אפשר עוד להרים אותו... תודה רבה!... כי התבאסתי שמתי 45 שקל עליו.. ולא הצלחתי לכוונן אותו... תודה רבה לעוזרים !!!! ואם אפשר עזרה איך לכוונן אותו הכוונה בביוס, מה לרשום עליו ואיך לכוונן אותו..... מקווה שזה אפשרי תודה! יאיר [attachment deleted by admin]
- 

- 14 תגובות
 - 900 צפיות

- 

- 

הכל למעלה ! אם אפשר להביא תמונה אז בבקשה?
- 

- 6 תגובות
 - 900 צפיות

- 

- 

מכרתי לפני מס' ימים את מערכת המחשב הקודמת שלי שהחזיקה בשיא עולם ואני בימים אלו ממש בונה לעצמי מערכת מחשב חדשה לצרכיי OC בלבד! כבר יש ברשותי זכרונות Corsair PC3200C2 Rev4.2 TCCD 256MB * 2 , בחרתי דווקא בנפחים האלו בגלל שהם עדיפים לOC. מתוכנן מעבד AMD Athlon 64 (Venice Core) 3000+ (אפשר גם להמליץ לי סטפינג מוצלח אם מישהו מכיר) החלק האחרון הוא הלוח אם שעליו אני שוקד בכובד ראש בימים האחרונים, משום שאני צריך שהוא יעבור מהירות באס של 340Mhz לפחות (אני חוזה שזה מה שהזכרונות האלו יעשו בערך). 1. זול - בסביבות ה600 שקל. 2. לפחות 3V לזכרונות (אם יש יותר הריי זו ברכה ;D ) 3. עדיפות לAGP (כן שם ישב הGeForce2 העתיק ,חחח מי יודע אולי עליו נשבור איזה שיא לסדרה הזו) כדי לחסוך קניית כרטיס…
- 

- 8 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

- 

אני מחפש 2 מאוררי 120 בתקציב של 100-120 ש"ח, אחד כנראה ישב על הMUGEN2 והשני ילך למארז עצמו או ששינהם על הקירור. איזה מאווררים הכי מומלצים? מבחינת רעש פחות חשוב לי העיקר שיקרר
- 

- 7 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

אני מתכנן אובר קלוק ואני רוצה לדעת מה החשיבות של הזכרונות ומה בכלל אני אמור לעשות איתם חוץ מלעלות לכל המערכת את ה front side bus עכשיו אני באובר קלוק של 3 @ 3.21 ואני רוצה לעלות עוד, אז אני חייב את המידע הזה...
- 

- 9 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

הגעתי עם באס 180*11 במעבד שלי הכל עלה והיה יציב לגמרי.. 4 שעןת IDLE ושלוש לופים של PCMARK בשבילי זה מספיק יציב. למרות שהוא יוצא באמצע מ 3DMARK אבל לא נורא.. בקיצור העלתי ל 185*11 והנה בא מסך כחול מגעיל ומעצבן נורא נורא !!! אלה ההגדרות 180*11 1.9V CORE 2.9 MEM 1.7 CHIPSET TIMINGS DEAFUALT 2-6-3-3 שמתי 2 וולט עדיין בא מסך כחול ולא יכול להיות שאני עוצר כל כך מוקדם!! מה זה?! למה יש מסך כחול אני אמור להגיע לפחות ל200*11 המעלות לא עולות מ40 בביוס
- 

- 6 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

כן זה נראה קצת אבל גם זה הגיע... חובב מכוניות ומחשבים החליט לעצמו למה לא לפרק את הטורבו מהאוטו (במקרה הזה מיצובישי אקליפס) ולהתקין אותו (לקירור כמובן) במחשב.. התוצאות לפניכם.. http://raktron.com/turbopc/ וזה כל הפרויקט.. http://raktron.com/turbopc/buildup.html אומנם זה לא כזה מעשי אבל רעיון נחמד.... ;D
- 

- 8 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

שלום לכולם! אני בשבוע האחרון (מאז השדרוג) נמצא עם גוף קירור מקורי שבא יחד עם המעבד. שקלתי עד היום לעבור לגוף קירור קטן ולקבל OC בסיסי אבל... לא עוד. אני לא חושב שאני יסתפק בOC קטן ועם החשק בא התאבון אין לי רצון לפרק שוב פעם את הלוח לכן חפשתי קירור טוב (מאוד!) לOC בעל ביקורות טובות שלא דורש את פרוק הלוח. הYASYA מעולה ולא דורש פרוק אבל נתקלתי בבעיה אחת בזמן חיפוש חומר עליו באינטרנט. הגוף קירור יושב בצורה מעולה על תושבת שהיא לא של AMD. מה הכוונה? בתושבת של אינטנל ההתקנה היא על ידי 4 קליפסים זה אומר שאפשר לכון כמעט לכל כיון אפשרי את הגוף+המאורר. בAMD זה לא ככה, אז התוצאה היא שהמאורר יהיה או למטה או למעלה. כאן אפשר לראות בחור נחמד שהתקין את הגוף המדובר על תושבת AM3…
- 

- 2 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

לאור הצלחת MUGAN 2 החליטה חברת Scythe להוציא מהדורה מוגבלת לקירור המעולה בדומה למה שעשתה חברת THERMALRIGHT עם דגם הTRUE שלה ל120 ULTRA EXTREME כידוע לכולנו הקירור המעולה לא רק נראה גדול, הוא גם שוקל לא מעט, כ870 גרמים איך החברה המזרח אסיאית לא עוצרת כאן, והחליטו לשחרר מפלצת במשקל 1.8 קילו טהור של נחושת! פשוט להניח על המעבד שלכם והקירור ידאג לשאר בגלל המימדים העצומים שלו הגרסה לאספנים תעלה מעט יותר מהקירור הרגיל, בקרוב בישראל...
- 

- 9 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

עשיתי OC למחשב שלי מ3.0GHZ ל3.2 המכפלה 215*15=3225GHZ סבבה עכשיו נעלתי את חריץ הAGP ב66/33 ואת שאר חרצי PCI (למרות שאין לי כלום בהם) הזכרונות נעולים גם על 400MHZ ושאני מפעיל תמחשב ונכנס לCPUZ הוא אומר לי שהתדר של הזכרונות(2.5-3-3-6) זה 215MHZ למרות שנעלתי אותם מהביוס למה? והיחס שלי זה 1:1 :s05:
- 

- 10 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

המליצו לי על ה Scythe Katana 3. ראיתי באינטרנט שהתוצאות במבחנים שלו הם לא הכי טובים, איזו המלצה יש לכם לקירור יציב שיחזיק לי כמה שנים טובות? התקציב הוא עד 200 ש"ח.
- 

- 4 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

היי הציעו לי על המפרט הבא לעשות oc השאלה אם אני לא מבין בתחום הזה האם כדאי לי לעשות oc קל? האם זה יהיה משמעותי לביצועים? או שאני לא צריך בכלל להכנס לכל הקטע הזה, כי אני לא מבין בזה והבנתי שצריך לתחזק את זה באופן קבוע.../: מה אתם אומרים? אה ויש מצב שאני אקח את הלוח אם g31 ולא זה... מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Tray ¤566 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤467 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Samsung HD321KJ 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤254 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD321KJ זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤214 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p…
- 

- 10 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

לאחרונה זכיתי במערכת קירור למעבד Cooler Master HYPER 212 בהגרלה שהיתה פה באתר (מתנת TMS) לאיזה מארז הוא מתאים? חשבתי על: CoolerMaster CM 690 או ANTEC Three Hundred ATX Mid Tower Gamer או כל מארז אחר, אני לא עובר את ה 350 שקל למארז, אין משמעות ליופי חיצוני, רק לאיכות טובה (קירור ונוחות) יש לציין שיש לי איזה 4 מאווררים ממחשבים קודמים שאני יכול לשים, זה יוזיל את עלות המארז וזה חשוב לי מאוד. עדיפות למארז עם 4 מקומות לכוננים אופטיים (בא לי להכניס שם כוננים שנשארו לי ממחשבים קודמים... ;D) (דרך אגב היתה לי התלבטות לאיזה פורום להכניס את השאלה,אוברקלוקינג וקירור או מארזים וספקי כח)
- 

- 11 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

אוקי אז באיזה מחשב רגיל פנטיום 4 היתה לי איזה בעיית התחממות של המעבד משהו בסביביות 60 מעלות אז נקיתי את צלעות הקירור ושמתי משחה טרמית חדשה אך משום מה אחרי שהחזרתי הכל המעבד קפץ ל 90 מעלות + וכמובן שאיני יכול להפעיל אותו ככה ואינני מודע למה הוא עושה את זה !! לכן פניתי אליכם אנשים ! מה דעתכם למה זה קורה ומה עלי לעשות בשביל לפטור את זה ? !! תודה !
- 

- 10 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

שבוע שעבר התקנתי את ה-TUNIQ. בפעם הראשונה התקנתי אותו שהמאוורר עובד מלמעלה למטה, אחרי ההתקנה הטמפ' לא ירדו והחלטתי להתקין אותו מחדש. בעת ההתקנה מחדש שמתי לב שכנראה לא חיזקתי אותו מספיק אבל בגלל שהייתי עייף התקנתי אותו הפוך (המאורר לוקח אוויר מימין לשמאל) אחרי שסגרתי את הכל הפעלתי את המחשב וראיתי שיפור בטמפ' אבל עדיין נראה לי שהטמפ' יחסית גבוהה. עוד משהו מוזר הוא שאין הבדל בטמפ' בין שהמאורר על הכי גבוה לבין הכי נמוך... למישהו יש רעיון ? האם זה משנה לאיזה כיוון הTUNIQ מותקן?
- 

- 17 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

אני זוכר שלפני חודשיים בערך דאגתי כי הטמפרטורה של כרטיס המסך שלי היה 80. עכשיו הוא בסביבות ה90 ואחרי מאמץ איזה 100. רוב הסיכויים שהחיישן מקולקל כי אני ניקיתי את המאוורים איזה מאה פעמים וזה לא עוזר... בזמן האחרון באמצע משחקים מופיע לי הודעה שהמהירות השעון יורדת אוטומטי כדי שכרטיס המסך לא יתחמם יותר מידי. אז - יש משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע את הטמפרטורה הזאת? אם אני אביא לתיקון בחנות, האם הם יש משהו שהם יכולים לעשות כדי לתקן את זה? כי לא בא לי גוף קירור חדש, זה הרבה כסף... ד"א: יש לי Radeon X1800GTO ופעם הטמפרטורות היו רגילות, 50-60. [אני בודק בATI TOOL ובCCC]
- 

- 13 תגובות
 - 899 צפיות

- 

- 

שלום לכולם נשבר לי הפלסטיק שמחבר את הקירור ללוח אם (ללוח אם תוצרת GIGABYTE ) המעבד AMD Phenom 2- 720 ניסיתי להדביק בחזרה את החלק שנשבר אבל גם אפוקסי וגם דבק תעשיתי (אחד אכי חזקים ) לא הצליחו לעשות את העבודה אז מה שנשאר לי לעשות זה לקנות קירור עים תושבת מברזל (לא מצעתי בשום מעבדה שיש את הפלסטיק הזה) הקירור שעומד אצלי הוא OCZ Vendetta 2 מה שחשוב שיהיה שקט יחסית המעבד עבר OC קטן תקציב: 150-250 שח
- 

- 8 תגובות
 - 899 צפיות

-