עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by NightElf,

לחברי הפורום שלום ברשותי מחשב Pentuim D805 אשר רץ על קירור סטוק במארז HEC עם שני מאווררי 12cm (כניסה ואגזוז) וחיווט מנוטב בקפידה... בתקופת הקיץ הורדתי את ה OC מ 3800MHz ל 2800MHz בשביל להגן על המעבד מהחום. לאחר מכן הורדתי אותו ל 2666MHz לאחר שזה היה בלתי נסבל לשהות בחדר של המחשב מהחום ששורר בו. השבוע אני הולך להחליף לו את המאוורר המצ'וקמק במשהו יותר נחמד שילווה אותי גם למחשב הבא שאני מתכוון לקנות בעשור הבא. חשבתי על vendetta / vendetta 2 / DuOrb / Scythe Ninja / thermalright 120 xps / zalman או כל דבר אחר שעושה בריזה למעבד יש להניח את הדעת שהקירור עולה בין 180 ל 250 שח. או לחילופין לחסוך את הכסף ופשוט לבחור ב Freezer 7 Pro ושלום על ישראל? דבר נוסף, זהו מחשב שעובד 7/24 ו…

• 11 תגובות
    • 961 צפיות
  2. סום סוף הבנתי שהחשמל הוא זה שהגביל אותי באובר קלוק עכשיו אני מוגבל דרך התוכנה הזאת של נוידיה אובק קלוק עד 2500 מגה הרץ כלומר 250 באס עכשיו אני רוצה להגיע יותר רחוק אבל אין לי מושג איך להוריד את המכפלה עכשיו יש לי עוד שאלה כיצד אני משנה את החשמל דרך הביוס כי יש לי שם אפשרות און פליי וזה עושה לי על 1.55 ומספיק לי רק 1.5 בינתיים אני לא רץ רחוק כי יש לי ספק גרוע שלא יקפוץ המחשב והכל יישרף פה.

• 11 תגובות
    • 961 צפיות
  3. שלום לכולם... היות וכל כך נהניתי מה-OC לכרטיס מסך אני רוצה להמשיך עם ה-OC גם למעבד. השאלה שלי היא כמו בכותרת וגם מתי העסק מתחיל להיות לא בריא למעבד(איזה טמפ' לא מומלצות?).. הטמפרטורות שלי הם אלה: במנוחה: ובמאמץ:

• 15 תגובות
    • 961 צפיות
  4. אני מחפש לד אולטרה עדיפות גדולה לאזור המרכז ( ת"א ) או מבצעים משלוחים תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 961 צפיות
  5. ביימים החמים כמעט כל הזמן המזגן פועל וחשבתי אם הוא פועל למה לא לנצל עם תעלה קטנה שתאוורר קצת את המארז אין לחות באוויר של המזגן לכן חשבתי שזה אפשרי מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 961 צפיות
  6. Started by TheMadKow,

ובכן, עוד התייעצות ברשותכם. מכיוון שבעבודה מלאה הAC7PRO נשמע כמו מקדח קטן, ובעבודה עם QFAN הוא שקט, אבל מתחמם יותר מידי לטעמי. החלטתי לשאול בכיוון של בקרה ידנית... עם מה אוכל לבצע בקרה ידנית ? עדיפות למוצרים תקציבים ביותר וללא יותר מידי "פאנסי-שמאנסי" ועוד שאלה שאולי תהייה די טפשית, אבל מילא - נניח וארכוש לוח בקרה שכזה, דוגמאת Hardcano, המאורר של הלוח-אם/שאר המאווררים גם יוכלו להתחבר אל הלוח אם, כדי שאוכל לקבל מהם קריאות ? (בהנחה שהלוח בא רק עם בקר מהירות) בתודה מראש, אלירן.

• 14 תגובות
    • 961 צפיות
  7. אורח
    Started by אורח,

אז ככה,דבר ראשון אני צריך המלצה למאוורים כמה שיותר שקטים וחזקים למארז שלי הCM 690. דבר שני, כרגע יש לי מאוורר מקדימה שמכניס אוויר, מהצד מכניס אוויר, למעלה מוציא אוויר ואחורה מוציא. יש לי עוד מקום לאחד למעלה ואחד למטה, השאלה שלי היא כמה מאווררים אני צריך שיהיו לי ואיפה להציב אותם?

• 3 תגובות
    • 961 צפיות
  8. Started by nokobik,

אני מנסה לעשות OC ל-AMD 2500+ על 8RDA+, עשיתי לפני הכל עדכון BIOS ללוח, העלתי את ה-FSB ל-200 על 11 מכפלות כדי לקבל OC ל3200+ המתח על AUTO. שמתי בבביוס על AGGRESSIVE. בשימוש רגיל הכל עובד טוב ויפה אבל כשאני משחק למשל ב-NBA 2005, המשחק קורס לי לאחר כמה זמן, הטמפ' בסביבות ה-48 מעלות. שמתי בבביוס על AGGRESSIVE. צירפתי תמונות עם כל הנתונים שאני חושב שרלוונטיים. למישהו יש רעיון?

• 9 תגובות
    • 961 צפיות
  9. צבעתי את הדלת שלא חשובה (איפה שנמצא הלוח אם) בספריי, לפני שאני יצבע את כל שאר המארז מה אכפת לי על הדלת המעאפנה וזה גם מארז כזה של 160 שקל.. בכל מקרה לא יצא אחיד כזה עם סימנים של התזוזות צביעה עם הספריי מה עושים ?

• 14 תגובות
    • 961 צפיות
  10. יצא לי להזכיר את זה כמה וכמה פעמים הרעיון הוא לקחת מאוורר 16INCH סטנדרטי ורגיל כמו שיש לאנשים בחדר ולחבר אותו למארז, זה BITCH לא קטן וכשאני אסיים תהיו בטוחים שתקבלו תמונות, אך לבינתיים אני צריך לקנות מאווררים קטנים יותר בשביל שיוציאו אוויר מהמארז ועוד אחד שינשוף על הHD לשם המאוורר הגדול לא מגיע, בכל מקרה זה מה שני צריך: GENERIM 40MM*3 120MM DELTA 60MM 40MM*2 120MM/80MM- או זה או זה לא ממש משנה לא מצאתי 40MM יש כאלה ביכלל או שאני לא ימצא? רעש לא מפריע לי בגרוש, לא מפריע לי להחליף את הDELTA למאוורר אחר באותה רמה ובאותו מחיר (!!!) חשבתי על הSF2 אבל הם א. יקרים ב. מצאתי רק 80 MM ו120MM. עריכה- קראתי עכשיו את ההודעה ורציתי רק להבהיר דבר אחד את המאווררים הג'נריים אני יכול להחל…

• 12 תגובות
    • 961 צפיות
  11. Started by opelo,

שלום, רכשתי זכרונות מסוג: OCZ DDR2 800MHZ OCZ2T800C44GK. לפי נתוני היצרן CL 4-4-4-15 כאשר מקבלים 2.2V . כאשר אני בודק ב Bios , הזכרונות מקבלים 1.8V ולכן הזמנים שלהם CL 5-5-5-18 . אני לא מוצא את האפשרות לתת להם מעל 2.1V ( בלוח ניתן להעלות רק עוד 0.3V דגם לוח אם: MA78GM-S2H Gigabyte ). חוץ מזה חשבתי קצת להמהיר את המעבד AMD 5200+ DC דרך ה BIOS . יש לי קירור מתאים ואני לא מעוניין בהמהרה מטורפת ( אולי 10-20% ). אז השאלות למבינים בתחום הם: 1. איך אפשר לגרום לזכרונות לפעול במתח הנכון ועקב כך ה- CL יהיה נמוך יותר? 2. מהם השלבים לביצוע המהרה בטוחה למעבד והאם יש צורך לשנות גם את תדר ה BUS ( או ה- HTT )?

• 7 תגובות
    • 961 צפיות
  12. האם האוברקלוקינג באמת תורם תרומה ממשית לביצועים?רגע האמת הגיע.נוכל סוף סוף לגלות מה באמת מפיקים האנשים מהאוברקלוקינג שהם מבצעים.אני מציע להשתמש בשיפור בציון בתוכנת 3dmark 2001 כמדד לעליה בביצועים, מכיוון שסופו של דבר במרבית המקרים המחשב המומהר ישמש למשחקים.כמו כן ,אני מציע שכל אחד ירשום בקיצור את השיפור בציון (בנוסף להצבעה בסקר) באיזה חומרה הוא משתמש, לאיזה מהירויות הוא הצליח להגיע במעבד ובכרטיס מסך, כיצד נעשה האוברקלוקינג, טמפרטורות , שימוש שנעשה באמצעי קירור מעבר לסטנדרט וכל דבר אחר שנראה לכם רלבנטי לצורך הענין..

• 1 תגובה
    • 961 צפיות
  13. הכרטיס כרגע ב- 500/1200 התוצאה כרגע עומדת על 8193 ....אחלה בינתיים , בסטוק הוא נתן 7240 ....טמפרטורה 41 בIDLE ו65 FULL LOAD ( נמדד ע"י TEMPLOGGER ) עדכון - עליתי ל-505/1230 ...והתוצאה לפניכם 8382 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1307240 הגולש ....

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  14. 1. מה קורה כאשר אני עושה OC למעבד ואני עובר את מהירות ה-FSB שלוח האם שלי תומך, למשל: אם הלוח שלי תומך בעד 1333Mhz Fsb ואני מגיע (עם OC) ל-1418?? האם זה עושה OC על לוח האם ובמה זה מתבטא?? ואיך אני יכול לבדוק אם כן? 2. איזה יחס הייתם ממליצים לי לשים בין זכרון OCZ 800Mhz ומעבד Q6600, באוברקלוק של עד והאם אני אצטרך להגביר את המתח?3000Mhz? 3. האם מכפלת ברירת המחדל של הזכרון היא 2 (וכמה מספר המכפלת הוא קריטי?) 4. מהם שלבי ה-OC על לוח האם הספציפי הזה? 5. האם OC מוריד מאורך החיים של המעבד (ושאר הרכיבים עליהם הוא משפיע??) אני יודע שזה הרבה אבל אני ממש אודה לכם אם תוכלו לעזור לי :) דרך אגב: לוח האם: Ds3L

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  15. AeroCool Shark 140mm או NZXT FZ-140MM

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  16. שלום, אני מתכנן להזמין מחשב שבוע הבא, אני קונה את המארז של Thermaltake בדגם Armor Revo ואת המעבד i5-3570K. תכננתי לקנות את המוגן, ואז חקרתי עוד קצת למרות שאמרו לי שהוא מצוין וראיתי שה-Noctua NH-D14 טוב יותר (וגם דורש הוספה של עוד 120 ש"ח) השאלה היא שמדובר על רק על שקט (שימו ביצועים ומחיר בצד), הגיוני יהיה שה-Noctua NH-D14 יהיה רועש יותר בגלל שני המאווררים שיש עליו, האם זה באמת נכון ? ועכשיו מבחינת מחיר, אם אני מתכנן לעשות OC למעבד בעתיד לא כרגע, וגם בלי OC, כמה מעלות הבדל תיתן לי ההוספת 120 ש"ח האלה למי שבאמת מכיר את שניהם ויודע לענות לי על השאלה? *עריכה: האם יש קירור אחר (עד 350 ש"ח) שעדיף משני אלה ? תודה .

• 4 תגובות
    • 960 צפיות
  17. Started by Fungus Funk,

האם הוא שקט ?! אם לא האם הרעש שלו קריטי ? והאם הוא עדיף ההרבה על ה - BIGTYPHOON ??

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  18. Started by eXpire,

שלום לכולם! לא מזמן רכשתי קירור חדש למעבד שלי והתברר שהוא לא מותקן כפי שחשבתי (ההתקנה התבצע באופן הנכון,ההנחה של כיוון הקירור הייתה שגואיה) ובכן ברשות גוף קירור מעבד zalman CNP9500 מאוור צידי 80 מילימטר ושתי מאוורים בתחתית הקידמית של המחשב ובאמע של החלק האחורי (שניהם 120מילימטר) כך כרגע נראת הסירקולציה שלי http://img600.imageshack.us/i/mapc.png/

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  19. שלום יש לי ATI RAGE 32 כרטיס מסך ישן במחשב היש שלי עכשיו רציתי לדעת איך אני מוריד את הלוח קירור שמודבק עליו? תודה מראש ;D

• 9 תגובות
    • 960 צפיות
  20. Started by n1ka,

אהלן קיבלתי את המחשב ואני נכנס לSPEEDFAN ובGPU רשום 0 וככה זה קבוע מישהו מכיר את הבעיה ? יש דרך לדעת את הטמפרטורה ?

• 14 תגובות
    • 960 צפיות
  21. Started by assaf_h,

העלתי את תדר המעבד ל (2.97GHz (330X9 מתח למעבד- 1.38 (המעבד מגיע ל 2.8GHz במתח סטוק). הרצתי אורתוס 5.5 שעות, הכל יציב. טמפרטורה ב-TAT הייתה 60 מעלות, באוורסט 47 מעלות. אחרי אורתוס הרצתי 3DMARK05 ובחלק השני של הבדיקה, כאשר היא בודקת ת'מעבד, התרסק לי לדסקטופ. אני לא מבין, אורתוס לא מספיקה בשביל לבדוק יציבות? קראתי פה המון המלצות לבדוק איתה.. מה אני צריך לעשות? להעלות מתח למעבד? להריץ אורתוס 15 שעות? להריץ 3DMARK05 בלופים? עריכה: בסוף העלתי את המתח למעבד והמחשב עכשיו מצליח לסיים את בדיקת 3DMARK05 . כנראה שאורתוס לא מספיקה בכדי לבדוק יציבות.... :-\ בכל מקרה, האם זה הגיוני 1.4 וולט למעבד בשביל תדר כזה נמוך? קראתי כאן על אנשים שמגיעים לתדר הזה ללא העלאת מתחים בכלל...…

• 13 תגובות
    • 960 צפיות
  22. שלום , היום פתחתי את המחשב בשביל לקנות קצת אבק הוצאתי גם קירור מעבד ושמתי עוד קצת משחה ) לפני שפתחתי אותו וניקיתי הטמפ הייתה 32 ככה לאחר הניקוי והמשחה היא 35-6 מעבד i5 750 2.67 הטמפ תקינה? תודה!

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  23. היום קיבלתי את המחשב החדש: Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 WD 320GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II OCZ DDR2 2x1024MB Platinum Rev.2 Dual Channel 800MHZ CL 4-4-4-15 GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX Leadtek GeForce PX8600 GT 256MB TDH - PCX - retail COMPUCASE CI-6a21 400w ATX SUPER MIDI (Black & Blue) TOWER CASE SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 אני מעוניין לעשות OC. אבל שמתי לב עוד לפני שהתחלתי שהnorth bridge ממש רותח..אי אפשר לגעת בו יותר מחמש שניות ואפילו 3.. האם זה נורמאלי?? כרגע יש עליו את הגוף קירור המקורי של הלוח אם. ודרך אגב, גם הsouth bridge ממש חם..

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  24. Started by boom,

הבנתי שכל המאווררים של המחשב ממש מרעישים.. אין אפשרות לעשות אותם מבוקרי מחשב- הרי יש חיישני חום.. TNX

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  25. Started by Krazy-Hawk,

שלום, אני מדבר על כרטיסי מסך כרגע, נכון יש קירור שהוא מאורר ויש קרור שהוא מעין חתיכה של נחושת או שזה חומר אחר לא בטוח. אז החתיכה מנחושת הזאת, מקררת טוב כמו מאורר או שהקרור הזה לא כ"כ אפקטיבי. אני מבין שזה נותן שקט ותוחלת זמן ארוכה, השאלה היא האם זה מקרר כמו שצריך ? למשל הקרור שעל הכרטיס הזה: ------------------ חד משמעית מה עדיף קרור כזה או מאורר... ? ??? תודה.

• 15 תגובות
    • 960 צפיות

דיונים חדשים בפורומים