עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2941&p=1 לפי הסקירה הוא מדיח את ה-TUNIC TOWER מהתואר ה"HS הטוב ביותר" בגלל 3 סיבות. 1. ביצועי OC וטמפרטורות זהים או מעט טובים מה-TUNIQ 2. שקט משמעותי מה-TUNIC עבור אותם ביצועים/RPM/CFM 3. מסוגל להחזיק מעבדי קונרו ללא מאוורר (FANLESS) גם בעומס. הוא היחידי שבאמת מסוגל לכך (לחובבי השקט). עדיין, אליה וקוץ בה: * הוא בא ללא מאוורר ואת המאווררים הטובים והשקטים שנסקרו אי אפשר להשיג בארץ והם יקרים מאוד. * גם את ה-120 עצמו לא קל למצוא בארץ * אם נחליף ל-TUNIQ את המאוורר במאווררים דומים ככל הנראה נקבל תוצאות רעש דומות גם כן. כך שהיתרון האמיתי שנותר הוא ביכולת לעבוד FANLESS וזה לא יתרון מבוטל למי שרוצה מערכת סופר שקטה שרוב הזמן ע…

• 9 תגובות
    • 676 צפיות
  2. Started by EvilForce,

איזה זלמן יותר טוב ? הישן שעולה 193 או הישן שעולה 217.5 ? מה ההבדל? והאם שווה להוסיף את הכסף?

• 9 תגובות
    • 633 צפיות
  3. Started by Bagheera,

שלום ברשותי ארבעה סטיקים של 2GB מסוג Reaper PC-6400 של OCZ. הסטיקים מותקנים על לוח Asus Striker II Formula ועובדים בבאס 1066 על מתח של 2.1(המקסימום המותר במסגרת האחריות של OCZ) כרגע הזיכרון רץ במשך 4 שעות ואין תקלות ב Memtest, לעומת זאת דבר מטריד אחר הוא רעש נוראי שבוקע מהזיכרונות עצמם(לא ממאוורר) או מקרבת הזיכרונות. מדובר על מעין רעש "היססססס" כמו רעש שמפיקה ממטרה מתיזה. הרעש מציק מאוד למרות שכרגע אינני יודע איך הוא נשמע עם דלת המארז סגורה ובנוסף מספר חיפושים בגוגל העלו שככל הנראה מדובר בתקלה בלוח(אם כי לא מצאתי שום דבר ספציפי לגבי ה סטרייקר 2) שמצדיקה החלפה. יש לציין שהרעש אינו מופק כאשר המתח לזיכרונות נמוך מ- 1.90 וולט או כאשר הבאס שווה או נמוך מ- 800 לעומת זאת הוא מת…

• 9 תגובות
    • 765 צפיות
  4. Started by Evil_Mind,

שלום לכולם... יש לי שאלה\בעיה, תגידרו איך שבא לכם... הקירור שיש לי הוא הDP-101 על מעבד 2100+ והטמפ' הממוצעת היא בערך 50 מעלות! זה נראה לי יחסית די הרבה לא? טמפ' המארז היא בערך 30... בהתחלה השתמשתי בגריז טרמי שבא עם הDP אבל לפני כמה זמן החלפתי אותו בננוטרמ בלו 2 ונראה לי שזה דווקא העלה את הטמפ'... מה דעתכם? , למישהו יש נסיון בעניין? או בכלל עם הDP-101 ? בהשראה מהדגם החדש אני רוצה לנסות לשים עליו מאוורר גם מצד שני...אבל אין שום אמצעים לתפוס אותו..אולי חוץ מלתקוע במארז איכשהו כך שיגיע אליו...שוב,רעיונות?... תודה!

• 9 תגובות
    • 739 צפיות
  5. Started by rivking,

עשיתי OC עם ה-rivatuner מ-621/796 ל-688/857 (אוברקלוק לאוברקלוק כאשר הקלוקים המקוריים הם 580/690) שאני בודק בתוכנות אחרות זה אומר לי שהקלוקים העכשווים שלי הם באמת הקלוקים האלה אבל ב-ati tray tools זה אומר לי 580/857 כלומר רק הקלוק של הממורי אפקטיבי כנראה שזה בגלל שאמרתי לו להשתמש ב-OC רק ל-3D וב-2D הוא נותן לי רק את ה-OC של הממורי ובאברסט התמונה אחרת בכלל... יש לי שם ארבעה מצבים: תחת הכותרת: ATI PowerPlay: Setting #1 GPU: 573 MHz, Memory: 688 MHz Setting #2 GPU: 472 MHz, Memory: 688 MHz Setting #3 GPU: 688 MHz, Memory: 857 MHz Setting #4 GPU: 621 MHz, Memory: 796 MHz שניתן באמת לראות שהמצב השלישי זה ה-OC שלי... השאלה מתי הוא משתמש בו? מישהו יודע? אם אתם רוצים אנ…

• 9 תגובות
    • 674 צפיות
  6. אני רואה עלייה של 2 מעלות במארז ובמעבד כבר אמרתי שבארץ שלנו לוהט לא? ;)

• 9 תגובות
    • 939 צפיות
  7. Started by INFERNO,

ההיטסינק של המעבד מתחיל להפליץ הוא נתקע ואז ממשיך לעבוד אני רוצה לקנות היט סינק על איזה אתם ממליצים ? יש לי מעבד P3 700 וכתוב על הסוקט FC-PGA 370

• 9 תגובות
    • 994 צפיות
  8. Started by daniel0089,

יש לי מעבד של אינטל E6300 1.86Ghz, כרטיס 88GT,3GB זכרון וכו'... השאלה שלי האם כדי לי לעשות OC למעבד שלי? זה מסובך יותר מלעשות OC לכרטיס מסך (כי לפי המדריך זה נראה כך..)?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by d4rki,

הי חברים, קניתי שלשום קירור חדש h2o 950 עם ביקורות מדהימות, הוא מחובר לי ב push & pull כמו שצריך הכל עובד מצוין ועם המשחה שהגיע איתו כמובן, אבל שמתי לב לטמפרטורות מטורפות, ברמה של 45-55 בביצוע רגיל ללא oc הלוח אם שלי הוא z87-hd3 מעבד 4770 לא k בקיצור המשאבה שעליה פתק to power שהיא פין של 3 מחוברת לפין 4 cpu fan ניסיתי להחליף פינים והכל, ולא משנה איפה אני שם, נדמה שהיא לא עובדת רשום 0rpm ולכן הטמפרטורות כאלה. המחשב ב 50 בביוס. יש לציין כי יש לי מלא מאוררים במחשב ברמה של 2 מלמעלה 2 מקדימה ו2 על הראדיאטור והטמפרטורה בחדר היא 25, בבקשה ממכם עזרה. זה לא תקין שזה מציג0 נכון? וגם שאני מפעיל Prime הוא לא מתאמץ בכלל הוא נשאר כמו שהוא, רק דרך בתוכנה של antec אני יכול להעלות rpm…

• 9 תגובות
    • 4.1k צפיות
  10. PALIT ATI Radeon 1950GT SUPER 512MB AGP פתאום המאוורר שלו הלך ה-EveCool VC-RHC Turbo יתאים ? http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23381

• 9 תגובות
    • 590 צפיות
  11. כל מוצר שאני נכנס ליצרן שלו רשום amd 3200 ומעלה... אני רוצה קירור שקט למעבד... הכי שקט שאפשר ואיכותי... עד 350 שקל

• 8 תגובות
    • 456 צפיות
  12. Started by a-gold,

יש לי מעבד אינטל פרסקוט ורציתי לדעת אם הטמפ' בסדר או שזה גבוה מדי? זאת טמפ' של עבודה באינטרנט וווינאמפ ברקע ואולי עוד איזה שתי חלונות . על המעבד יש מאורר של אינטל כזה מעפן שמגיע עם המעבד. ( אל תתיחסו למה שמסומן באדום ) [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 497 צפיות
  13. Started by AcidBurn10,

שלום חברים , החלטתי לקנות את המארז 570 Gigabyte 3D Aurora. עכשיו הבנתי שהמאווררים שלו לא משהו , קצת "עצלנים" .. רציתי לדעת איזה מאווררים כדאי לשים שם שיהיו שקטים ויעילים. כמובן לא מאווררים ב-38000 ש"ח , המארז גם כה עולה 850 ש"ח :kopfpatsch: מאווררים בסביבות ה-100 ש"ח .. כמה מאווררים איזה ואיפה להחליף במארז , אם מישהו יודע מניסיון? תודה!

• 8 תגובות
    • 547 צפיות
  14. Started by xXaXdXaXrXx,

מה זאת אומרת אוברקלוק לזיכרון יענו אים אני עושה אוברקלוק לזיקרון מי 512 מגבייט אז יהיה גיגה?

• 8 תגובות
    • 524 צפיות
  15. Started by DrStyle,

יש לי CATALYST 9.2 והמגבלת OC לGPU CLOCK היא 820, כבר הגעתי לזה ואני רוצה לעשות בערך 850~ עכשיו איך אני יכול לעשות את זה? בRIVATUNER אפשר אבל אז יש בעיה מוזרה שהשורות בCCC לבנות כי עברתי את המגבלה..

• 8 תגובות
    • 674 צפיות
  16. או'קי ,אממ המחשב התחיל לצפצף באמצע משחק (gta sa) ישר עשיתי alt-tab ראיתי שהמעבד מגיע לטמפרטורה של 54 (מקסימום) אני עם הקירור סטוק , ועם מארז מקורר היטב... רציתי לדעת אם זאת טמפרטורה גבוהה יחסית למעבד הזה , ואם זה יכול לסכן אותו. אם כן על איזה קירור טוב אתם ממליצים לי? תקציב של 300 .. גג. אם הטמפרטורה הזאת עוד בסדר , אז מתי אני צריך לדאוג? באיזה טמפרטורה זה כבר גבוה מידי... (שאני ידע להבא... לשיא הקיץ )

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  17. מכרתי לפני מס' ימים את מערכת המחשב הקודמת שלי שהחזיקה בשיא עולם ואני בימים אלו ממש בונה לעצמי מערכת מחשב חדשה לצרכיי OC בלבד! כבר יש ברשותי זכרונות Corsair PC3200C2 Rev4.2 TCCD 256MB * 2 , בחרתי דווקא בנפחים האלו בגלל שהם עדיפים לOC. מתוכנן מעבד AMD Athlon 64 (Venice Core) 3000+ (אפשר גם להמליץ לי סטפינג מוצלח אם מישהו מכיר) החלק האחרון הוא הלוח אם שעליו אני שוקד בכובד ראש בימים האחרונים, משום שאני צריך שהוא יעבור מהירות באס של 340Mhz לפחות (אני חוזה שזה מה שהזכרונות האלו יעשו בערך). 1. זול - בסביבות ה600 שקל. 2. לפחות 3V לזכרונות (אם יש יותר הריי זו ברכה ;D ) 3. עדיפות לAGP (כן שם ישב הGeForce2 העתיק ,חחח מי יודע אולי עליו נשבור איזה שיא לסדרה הזו) כדי לחסוך קניית כרטיס…

• 8 תגובות
    • 882 צפיות
  18. Started by exyo,

היי, אני מחפש מאווררים למארז, למחשב עם מעבד AMD 3200. חשוב לי מאד שהמאווררים יהיו שקטים (אך כמובן גם יעילים). קראתי שה - Vantec Stealth די שקט. חשבתי גם לקנות Fan controller של CoolerMate Commander7 או Zalman, מה עדיף? האם זה כדאי? תודה

• 8 תגובות
    • 528 צפיות
  19. Started by nesa,

אני קונה מחשב מ ksp ואני צריך לבחור משם איזשהו מאוורר איזה כדאי ל AMD Athlon XP 2500+ www.ksp.co.il

• 8 תגובות
    • 704 צפיות
  20. מעניין אותי לדעת מה ההבדל. מבחינת חומרים, אורך חיים, הולכת החום וכו'...

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Shekel.90,

שלום אני מחפש קירור נוזלי למעבד I7 4770K עם OC בינוני עד כבר לצורך עריכה ועיבוד וידאו וגראפי התקציב שלי זה 750 רצוי 2x140 ממ המפרט שלי זה I7 4770K עם OC GTX780 X2 SLI עם oc לוח אם MSI Z87 G45 SeaSonic x850 gold מארז Corsair Air540R 16GB DDR3 2133MHZ SSD SAMSUNG 840 120GB HDD SEAGATE BARRACUDA 2TB תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by KyleIsle,

הי, יש לי מעבד Prescott 2.8E, עם Thermalright SLK-948U. כרגע יש לי מאוורר של Vantec מדגם Stealth, שמגיע ל-RPM 1700. זה שקט, אך לא מקרר מספיק. איזה מאוורר אתם ממליצים? מכל המידע שהצלחתי לאסוף באתר, הגעתי למסקנה שיש את ה-Enermax 80mm, אך באתרים שונים בחו"ל כתוב שהוא מומלץ לקירור מארז ולא מעבד. תודה, אסף

23. זקוק לקירור למעבד שיהיה קירור טוב ושקט כמה שיותר לצורך העניין נעמיד תקציב של עד 350 שקלים? תנו לי קירור אחד שמתאים ל Q9950 וקירור אחד שמתאי םל I7 או שזה לא משנה והכל תואם להכל? ( לכל קירור בנפרד תקציב של 350) וזקוק לקירור למארז שלי CM690 נראה לי יש שם 2 מאוררים שברצוני להחליף למאווררים טובים יותר ושקטים יותר לכל מאורר תקציב של 100 שקלים אני רוצה את הטוב ביותר שיש לכם. תודה

• 8 תגובות
    • 914 צפיות
  24. Started by soundf,

שלום ברצוני לבצע שידרוג כללי לכל המחשב מבחינת קירור והקטע החשוב ביותר השקט#@# אני יוצר מוזיקה ושקט בזמן העבודה זה דבר חשוב ביותר אז הינה המפרט שלי: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-Dלוח אם- יש לי לציפסט את הקירור סטוק אבל הוא מרעיש ברמות אז כיבתי וזה על 48 מעלות !!!! קניתי מאז את הקירור פאסיבי הזה: ZALMAN ZM-NBF47 Northbridge cooler והחיבור ללוח אם איתו נדפק לי (אין לי ברגים טובים והוא לא מתחבר טוב ) אז אני עם הפאסיבי שוב AMD Athlon 64 939 3700 San Diego coreמעבד- יש לי קירור סטוק אני רוצה לקנות טרמנטק ביגטייפון TX או משהו טוב אחר כמה שפחות רעש בביצועים מקסימלים ספק כוח- HEC 480W ACE480 לא מפקיע ולא מתכוון לשנות דיסק קשיח- WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII איך בונים לו כלו…

• 8 תגובות
    • 805 צפיות
  25. Started by WhiteLen,

לפני כמה זמן קראתי כאן שהרעש מהמאווררים נובע מלכלוך וצריך לנקות אותם. מאחר שהם באמת היו כבר מלוכלכים פרקתי אותם שימנתי עם WD-40 והדבקתי על הפתח למעלה מדבקה כדי שהשמן לא יברח. הבעיות: 1. כשהמאוורר התחיל להסתובב השמן כנראה המיס את הדבק של המדבקה ונזל מהצדדים. 2. הרעש נשאר אותו רעש, רק מאוורר אחד שכבר הפסיק להסתובב התחיל לעבוד שוב. יש למישהו רעיון איך פותרים את הבעיות?

• 8 תגובות
    • 678 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.