עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני כרגע בחנות וחייב לבחור בין שני הקירור הבאים: ZALMAN Fatal1ty FS-C77 http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=174&code=005009 ZALMAN CNPS9500 LED http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=165&code=005009 מה לדעתכם יותר טוב, כי שניהם חדשים וה9500 הוא כעת הכותרות ומחכה לביקורות מקצועיות (אלא אם כן היו כבר כמה כאלה, כי אני בצבא והייתי די מנותק בחודש האחרון בבסיס) . . . והFATALITY הזה כל מה שהשם שלו עליו הוא בדרך כלל הדבר הכי טוב בשוק . . . כבר ראיתי מוצרים אחרים עם השם שלו עליהם וזה משגע אותי. מה אני קונה חברה? בלי קשר למחיר!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לעשות oc למעבד Intel g2020 שלי ובשביל זה אני רוצה לקנות קירור חדש ומאוורר למארז המארז שלי: cooler master k380 שכרגע בנוסף למאוורר שבא איתו יש מאוורר 120 של חברת bitfenix על הדלת התקציב שלי זה עד 250 לקירור של המעבד ו50 למארז בתטספת קל 30 שקל חריגה לשני החלקים (ביחד לא לכל אחד) חנות לקניה: Tms או ivory חשבתי על הקירור הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8273 ב200 שקל ובשאר התקציב לקנות שני מאווררי 120 שאחד יעמוד על הקירור למעבד ויוציא את האוייר החם מהצלעות קירור לגב במארז שבו יעמוד מאוורר 120 נוסף שיוציא את האוויר החם אחוצה מה שאני לא יודע זה איזה מאווררים כדאי לקנות ואם בכלל מה שאני רוצה לעשות כדאי אני ישמח לעוד קצת חוות דעת ורעיונות נוספים תודה

• 8 תגובות
    • 671 צפיות
  3. Started by slrr,

זה יהיה בונוס גדול אם תסבירו לי איך לעלות תמונות לפורום... אוקי אז המפרט שלמטה.. EIST על דיסאייבל... 400, מכפלה 8 ,אפיק כ.מ נעול על 100, זכרונות על יחס של 2.4 מהירות נוכחית של 960.. בעיה: ב-CPU-Z הוא מראה לי קפיצות של המכפלה בין 6 ל-8,,,, למה???

• 4 תגובות
    • 611 צפיות
  4. Started by Black_Citadel,

KSP הביאו לי עם ההיטסינק מאוורר של SPIRE שרשום עליו ULTRA QUIET - אני נכנס לאתר ורואה 31.8 דציבל OMG על פי הביקורת שקראתי הוא מקרר מעולה אבל הרעש... אין לי מושג עד כמה נורא הוא.. יש לי זכות ללכת אליהם ולהחליף את המאוורר ? לא נגעתי בו עוד

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by swisaman,

שלום לכולם! יש לי את המעבד AMD PHENOM II 955 והגעתי איתו לOC יפה של 3.8GHZ עכשיו,אני צריך עזרה בהתייצבות על 4GHZ :\ Clock Ratio: x18 Nb Freq:x8 ]1484 FSB:212 HT Freq:1484 Mem Clock: 1333 cl9@cl7 CPU Vol:1.425 CPU NB VID:1.3750 NB/PCIe/PLL Vol:1.860v SB/HT Vol:1.240v NB Vol:1.260 Dram Vol:1.515v פרט המערכת: AMD Phenom II x4 955 3.2 GIGABYTE GA-790XT-USB3 Kingstone DDR3 1333MHz CL9 טמ"פ: 58 מאמץ מלא! אפשר למשוך ל4 אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by NuXeR,

שלום, אני מחר קונה מעבד E8500. נזכרתי שיש דבר שנקרא סטפינג והתחלתי להסתכל קצת..שמתי לב שהסטפינג שיש כיום הוא C0. כאשר אינטל עומדים להוציא E0 ? אני צודק ? הבנתי שה-E0 אמור להיות קצת יותר טוב, קריר ובעל פוטנציאל גבוה יותר ל-OC של בערך 200 MHZ באותו מתח/טמפ'. האם למישהו יש מידע מתי אמור לצאת הסטפינג הזה, והאם אני אכן צודק בנתונים שרשמתי? תודה, תומר.

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  7. אוקי.. היום עשיתי OC ראשון שלי ! הלך בסדר גמור.. רק שיש לי בעיה אחת.. אני לא מצליח לקבל יציבות על FSB 400, רק על 380. טיפה מידע, העלתי את הFSB ל400, בשביל לקבל פוסט הייתי צריך לעלות את המתח של הזכרונות ל2.02 עם תיזמונים 5-5-5-15 (הזכרונות עובדים על 800MHZ). המעבד הוא E6750, עובד על מכפלה 8, במתח 1.344 (לפי CPU-Z) מגיע ל 3200MHZ. בשביל לעשות פוסט הייתי צריך להוסיף גם 0.1 וולט לNB, ו0.1 לFSB. הבעיה היחידה היא שבמצב הזה אני לא מצליח לעשות שום בדיקת יציבות. המחשב נופל לי כל פעם. נכון לעכשיו הורדתי את הFSB ל380, והכל עובד יציב. הטמפרטורות הם 32 מנוחה עד 66 מאמץ (100%). אני לא רוצה להוסיף מתח למעבד כי אז הוא מתחמם ועובר את ה70 (מה שאני ממש לא רוצה, 70 זה הגבול). הקירור שעל המעב…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. בחופש, כמו כל חופש, אני עובד וחוסך. המפרט שלי עד היום היה: AXP 1800+ DLT3C NF7 MX440 TWINMOS 256MB רק ממבט חטוף רואים שהכרטיס לא מרשים , וכמו כן גם הזיכרון לא מרהיב :\ לכן , קניתי כרטיס מסך חדש Radeon 9800Pro של חברת Powercolor עם 3 שנות אחריות + אישור מהיבואן להחליף קירור ולשמור את האחריות ;D וקניתי, OCZ Preformance 256x2 MB pc3200 Rev.2 , זכרונות שברוב הביקורות שראיתי הגיעו עם BH-5. עכשיו , הכל התחיל יפה, אבל פתאום הלך הלוח :\ , אז הלכתי לחברה והחלפתי אותו בלוח Epox 8rda+ Rev 2.2!!! עם ערכת PowerPack שמגיע עם היטסינקים למופסטים , ועוד כמה היטסינקים לצ'יפים חמים בלוח (איכותי מאוד) ומגיע אפילו עם מברג. בימים חמים אלו, אי אפשר להתחיל אובר קלוק ממש רציני אבל ממה שעשיתי עד ע…

• 12 תגובות
    • 852 צפיות
  9. Started by RotemS,

לפני חודש בערך קניתי מחשב חדש אחרי 5 שנים עם פנטיום 4.. בגלל שאז הטמפרטורה הגבוהה לא הדאיגה אותי בשל המעבד החם ההוא עכשיו אני מעוניין לדעת מה קורה אצלי עכשיו והאם הכל תקין ומבחינת OC עד כמה אפשר אולי לעשות במקרה ואני ארצה.. כרגע המעבד במנוחה כאשר הוא רץ על 2.0 גיגה הרץ בטמפרטורה של 40 מעלות לליבה הראשונה והשניה ונע בין 43-44 בליבה השלישית והרביעית. הלוח שברשותי הוא P5Q. האם הטמפרטורה היא טובה ועד כמה אני יכול לפי הערכתכם לעשות OC אם ואני ארצה..

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by SuBeX,

קראתי את מה שיש בפורום וגם במקומות אחרים, אבל אני עדיין לא סגור על זה? וגם שמתי לב שמחקו את ההשוואת קירור לכ. מסך.... אני משער שמעדכנים את זה עכשיו... לכן אני אשאל, מה הקירור הכי טוב לכ. המסך שלי? 9600XT כמובן. אני מעוניין לעשות לו OC עד שאני אשדרג את המחשב גרוטאה שלי... ;D תודה מראש... כמו כן אני אשמח לדעת מה הטמפ' המשוערת שלו ללא OC עם איוורור סטנדרטי ותקין?

• 7 תגובות
    • 808 צפיות
  11. Started by J.a.C.k,

האם הטמפרטורות נורמליות למפרט: AXP 1900+ tt volcano 8s+ y.s tech 92mm asus a7n8x 512 ddr gfx 5200u case open [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  12. יש חשיבות איך שמים את גוף הקירור?????.. כלומר אם התופסן (זה שסוגרים אותו עם המברג) יהיה למטה או למעלה? אני מדבר על המאורר וההיטסינק שמגיעים הם AMD XP

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. שלום , היום פתחתי את המחשב בשביל לקנות קצת אבק הוצאתי גם קירור מעבד ושמתי עוד קצת משחה ) לפני שפתחתי אותו וניקיתי הטמפ הייתה 32 ככה לאחר הניקוי והמשחה היא 35-6 מעבד i5 750 2.67 הטמפ תקינה? תודה!

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  14. Started by gilibong,

אהלן חברים יש לי את הפנל של hardcano 12 שזה מראה את המעלות של המשחב אז זה מראה לי שם את המעלות של המעבד ובתוכנה שאני משתמש זה מראה לי ב10 מעלות פחות איך אני ידע מה נכון? אני משתמש ב speedfan בפנל כתוב לי 42 ותוכנה מראה לי 32 אשמח אם תעזור לי

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by sobe,

אוקקי אז אני רוצה לעשות או סי לחלקים הנ"ל, המארז הינו NZXT APOLLO (עם מודינג קטן שעשיתי שעזר להוריד את הטמפ'). הטמפ':http://i21.tinypic.com/vzab12.jpg האם הטמפ מתאימות לאו סי? תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 486 צפיות
  16. Started by PhP dUdE,

שלום בזמן האחרון חשבתי לנסות קירור מים לחויה,אז ככה יש לי גישה למכונות CNC ולנחושות רציתי לראות כמה בלוקי קירור גאוניים אתם יודעים ל"תפוס רעיונות,אשמח לקבל תמונות ולינקים תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  17. Started by mc-kasda,

9600xt 256 45 מעלות במנוחה במארז 6a19 עם 2*120mm הטמפ בסדר?המעבד לא חם 46 מעלות בשיא החום במנוחה אבל 2600barton זה יכל להיות בגלל שיש כרטיס שמפיץ חום בחריץ ההרחבה הראשון הכי קרוב אל הכרטיס?או שזה לא משנה?

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  18. שלום לכולם! אני מחפש להוסיף שדרוג קטן ביכולת הקירור של המארז שלי Cooler Master Elite 370 מארז תקציבי שמספק תמורה נהדרת למחיר והפתיע אותי בכמות המאווררים שאפשר לחבר לו. מאחר ומחובר לו כברירת מחדל מאוורר 120mm בחלקו האחורי שמוציא אוויר, חשבתי שמן הראו להוסיף מאוורר 120mm נוסף שיכניס אוויר למען סירקולציה טובה יותר. http://www.techreaction.net/wp-content/uploads/2010/09/27.jpg זה התרשים של זרימת האוויר ומיקומי המאווררים האפשריים, ככה שמבין האפשרויות (מאחורה כבר יש) איזו הכי מומלצת: מהצד למעלה? מהצד למטה? מלמטה? או מקדימה?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אוקי, אז זה הולך ככה. ישלי OC יציב על המחשב כבר בערך חודש וחצי.. בהגדרות הבאות: FSB400, מעבד X8, עובד על 3200, מתח 1.36 זכרונות עובדים על 800, בתזמונים 4-4-6-12 במתח +0.3 = 2.11. הFSB קיבל +0.25, והNB קיבל +0.15 (זה המינימום מתחים שהייתי צריך בשביל לקבל בוט לפני חודש וחצי) הכל טוב ויפה, הרצתי היום PRIME95 וכמו שהכי כיף, אחרי 4 שעות ו20 דקות, קיבלתי שגיאה.. מדהים :-\ ואז ניסיתי לשחק מחדש בהגדרות, ודי לתדהמתי גיליתי שהמערכת עושה בוט גם על +0.2 לזכרונות = 2.01 = על אותה מהירות ואותם תזמונים! (133Mhz יותר מסטוק! ורק =0.1V יותר מסטוק! זכרונות מעולים =] ) והFSB / NB צריכים רק +0.1 ! אפשר לדעת מה זה הקטע הזה? למה לפני חודש וחצי הייתי צריך למלא את הלוח בתוספות מתחים בשביל להחזיק…

20. Started by ybe,

המפרט: בחתימה למטה, קירור סטנדרטי -2 מאווררים. מה עשיתי: העלתי את המתח דרך הביוס ב5%(ניתן עד 10%) והשתמשתי בeasy tune להעלאת מהירות המעבד. התוצאות: מהירות מעבד 1600mhz (במקור 1467)- יציב כמו סלע(לא בדקתי מהירויות גבוהות יותר) למי שמוכרח לדעת ב- 3d mark 2001 קיבלתי 6860 (במקור 6504). ובנוסף המהרתי באמצעות riva tuner את ה-geforc3 ti 200 למהירות 220/500 (במקור 175/400) ועוד פעם הציון ב3d mark 2001 7628 . מסקנה: עליתי במהירות לפחות על פי 3d mark 2001 בכ-17% . הבעיה: טמפרטורת המעבד הגיעה במאמץ לכ-55%(במקור עד 50%) טמפרטורת לוח האם הגיעה במאמץ ל-44%(במקור עד 39%) השאלה: אפשר להתקדם( בעיקר עם המעבד) מבלי תוספת קירור?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. יש לי משהו שנקרא: CPU HOST Frequency(MHZ) (לוח gigabyte 945P) וכשאני לוחץ יש לי לבחור במספרים מ100 עד ל600 השאלה אם שם בעצם עושים את הOC ואם כן מה וכמה לאחר מכן יש לי PCI-E Frequency(MHZ( הוא על AUTO) הבנתי שעדיף שהוא יהיה מותאם אישית ויהיה קבוע ז"א לשנות אותו ל100Mhz ?(קראתי את המדריך ככה אמרו לפי המדריך אנ ירק רוצה להיות בטוח) ואת האפשרות של ה DRAM BANK INTRELEAVE אני לא מוצא בכלל , זה קיים בלוח הזה והיכן המחלקים והיחסים בביוס המעפן הזה? תודה רבה רבה לעוזרים..

• 7 תגובות
    • 591 צפיות
  22. Started by guyyug,

46 מעלות למעבד בלי oc הענין נורמלי p-3 667

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לכם, ברשותי מעבד אתלון 64 3000, ואני כרגע באוברקלוק של 240 בבאס = 2160 למעבד. הזכרונות שברשותי פשוטים יחסית ומגבילים אותי מאוד, הם לא עולים מעל 240 באס, וזה בתזמונים הכי משוחררים. החלטתי שאני רוצה להשתמש במחלק ל-166. הצלחתי להעלות את המעבד עד ל-2550 יציב לגמרי, כשהבאס עם המחלק הינו 231. המחשב מתפקד היטב במהירות הזאת, אך המעבד מגיע לטמפ' של 50 מעלות, שזה פחות או יותר הגבול המומלץ לווניס. כמה שאלות: - האם, במקרה שלי, עדיף להשתמש במחלק ולהגיע לתדר מעבד גבוה, על פני 1:1 עם הזכרונות ותדר מעבד נמוך יותר? - הקירור סטוק של AMD מיצה את עצמו מבחינת האוברקלוק, ואני מעונין להחליפו באחד שמספק קירור טוב יותר. חשבתי על הפריזר פרו החדש, אבל הבעיה היא שהלוח שלי לא מאפשר הרכב…

• 4 תגובות
    • 581 צפיות
  24. Started by KoDkOd,

אחים שלי מזל שעניתם מהר כי אחרת הייתי הורס לגמרי את מה שרציתי לעשות... וישלי עוד שאלה קטנטונת...שעליה לא הצלחתי לחשוב.. איך לעזאזל אני מוציא את הפנאל הקידמי?????????????????? :'(

• 5 תגובות
    • 951 צפיות
  25. Started by moranhoresh,

אני מעוניין לקנות מעבד E2160 עם לוח אם של GIGABYTE 35. כרכטיס מסך 7300GT. האם כרטיס המסך יגביל אותי מבחינת OC למעבד? אני לא צריך להמהיר בשביל משחקים, אלא רק בשביל אפליקציות. תודה

דיונים חדשים בפורומים