עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לפני כשבוע קנית מחשב עם לוח אם מסוג Intel Pearl Creek G31 ובתוכנה everes שמתי לב שהטמפ' של הלוח אם עומדת על 80 מעלות בערך השאלה שלי הם זה נורמלי ללוח אם הזה או שזה די קיצוני ואם זה לא נורמלי ללוח אם הזה אז מה יכול לגרום לתופעה הזאת תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  2. בפעם הראשונה בחיים שלי עשיתי OC, הצלחתי להעלות את GF 4 העתיק שלי ב-20 נקודות בטרידימארק 03 אבל הבעיה היא שנהיו לי נקודות קטנות על המסך, בצבע סגול ולפעמים ירוק, כשאני מחזיר את הליבה והזיכרון למהירות הרגילה ומפעיל מחדש הן נעלמות איך אני יכול להשאיר את הכרטיס באובר מבלי שיהיו לי נקודות על המסך ? תודה !

• 12 תגובות
    • 678 צפיות
  3. הכרטיס הוא hd2900pro ושאני מריץ את ati tool אחרי ההתקנה הוא לא מצליח לקרוא את תדר הליבה והזכרון ונתקע או משהו כזה. תודה. עריכה:עכשיו גיליתי שriva tuner כן תומכת בגרטיסים של ati אני אבדוק אותה.

• 0 תגובות
    • 438 צפיות
  4. כרגע הוא מכניס אוויר לתוך המארז(יש מאוורר 12CM בתחתית הספק שמכניס אוויר). כדאי אולי לגרום לו להוציא אוויר כדי שגם יקרר קצת את המארז? זה לא יכול לדפוק אותו? זה הספק: http://www.datech.co.il/product_info.php?products_id=7043 ובבקשה בבקשה בבקשה, אני יודע שהוא "ג'נרי", לא צריך להזכיר לי את זה.

• 13 תגובות
    • 803 צפיות
  5. הי! גיליתי שכנראה ההארדיסק עושה לי את הבעיות של התקיעות והמשחקים הכחולים (הוא רותח מרוב חום) ולכן החלטתי לקנות אמצעי קירור. הבעיה היא שאני לא יודע איזה מומלץ לי ואם בכלל יש מקום לבחירה... אני מתכוון לקנות מ- KSP (החנות הנורמלית היחידה בירושלים, אם יש הצעות למקום אחר אני אשמח), ואני לא יודע מה לקנות משם. חשוב לי שהוא יהיה שקט יחסית אבל גם אפקטיבי. תודה!

• 8 תגובות
    • 564 צפיות
  6. מדובר בזכרונות RDRAM של Samsung במהירות 400 MHz כ"א (יחד 800 MHz. כמובן) עקב העלאת FSB ל-120 מהירות הזכרונות עלתה ל-480 (4*120) מכיון שאין חיישני טמפרטורה לזכרונות, אינני יודע מה קורה שם. המחשב בינתיים עובד יציב לגמרי. מה אתם אומרים? יש צורך לשים לב לפרט כלשהו?

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  7. בפנדה אמרו לי שה SONIC TOWER לא יקרר מספיק טוב את ה פרסקוט שלי. האם זה נכון? בהנחה שאני מוציא את המאורר של הליבה. ובהנחה שאני קונה מארז ARCTIC COOLING Silentium T2. עריכה: כבר הזמנתי והיום הם אמרו לי לא לקחת. למי להקשיב? לכם או להם? אני מבולבל לגמרי.

• 13 תגובות
    • 992 צפיות
  8. לפנדה אין את זה הייתי השבוע יש לי מארז יפה אם חלון אבל אני רוצה מנורה כחולה כזאת אולטרה מאיפה אפשר לקנות ?!

• 7 תגובות
    • 875 צפיות
  9. לאחר זמן לא מועט של חברות כאן באתר, החלטתי לבצע OC למעבד שלי. לא בצעתי אף שינוי למערכת הקירור הקיימת. העליתי את ה-FSB כרגע ל-120. המהירות עלתה ל-2.16G . מהירות הזכרונות עלתה אף היא. המערכת כרגע נראית יציבה לחלוטין. טמפרטורת מעבד 37-36 מעלות. במבחן burn in של Sandra שחזר על עצמו 5 פעמים הטמפרטורה עלתה ל-45 מעלות. מספר שאלות לי: 1. האם זה תקין להשאיר כך את המעבד קבוע על OC ללא כל סיכון - עם שמירה על מערכת יציבה? 2. מהו גבול הטמפרטורה המסוכנת למעבד? 3. האם כדאי להמשיך ולהמהיר את המעבד גם ל-FSB של 133 ? 4. האם ניתן להשאיר את המערכת כך ללא קירור נוסף? 5. האם יש צורך להעלות גם את ה-Vcore ? 6. האם העלאת המהירות שנוצרה של הזכרונות בטוחה להם? תודה רבה על המידע.

• 6 תגובות
    • 812 צפיות
  10. התקנתי תוכנת rivatuner אבל אני לא יודע על כמה לשים השעון של הליבה והזיכרון ואני כל הזמן משנה את זה ומשחק בזה .למישהו יש המלצה בשבילי על כמה לשים את זה סופית אחת ולתמיד ?ויש לי עוד בעייה שנראה לי שקרתה לאחר שעשיתי את האוברקלוקינג אך אני לא בטוח אין לי החלקת שינון בגבולות של פרטים מסוימים גם תלת מימד וגם במשחקי דו מימד והכל מופיע שהמעטפת בזיגזג גם בביוס הסמל של "ENERGY" מופיע שגבולותיו בזיגזג וזה מעצבן.יכול ליהיות שדפקתי תביוס? זקוק לעזרה למי שמבין בעניין אודה לו מאוד!!

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  11. Started by sarkise,

שמעתי פה מכה אנשים שיש מה שנקרא בקבוק לחץ אוויר, שיש בתוכו אוויר דחוס וניתן לנקות בעזרתו את המחשב. השאלה שלי היא, עד כמה הוא יעיל לניקוי אבק מהמאוורריים ומהלוח אם ובמארז, ולכמה שימושים הוא מספיק. האם הוא יעיל גם לניקוי של אבק קשה שכאילו "נדבק" לכרטיסים האנכיים ? ומה תחום המחירים שלו. תודה [:

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by The_Byter,

ביקורת ראשונה על קירור המים הישראלי EMP!!! ביקורת זו נכתבה ע"י תום (Po-Hadov) עבור פורום רוטר.נט. המעוניין להפיץ אותו רשאי לעשות כן, ובלבד שיתן קישור למסמך המקורי, לפורום חומרה, רשתות ואבטחת מידע ברוטר.נט וכן יזכיר את מחברו המקורי. כידוע לחלקכם רכשתי בשבוע שעבר מערכת קירור מים שיוצרה עבורי ע"י חברת EMP, שבבעלות ידידי אליאור (ידוע בכינויו: The Byter). חלק א' - המערכת שלי: בלוק - HD2K3-C לפרטים: http://www.emp.co.il/product.php?&ID=0001 רדיאטור - רדיאטור מקצועי EMP לפרטים: http://www.emp.co.il/product.php?&ID=0026 משאבה - Eheim 1048 לפרטים: http://www.emp.co.il/product.php?&ID=0013 מיכל - מיכל מים - 3.5 אינצ' לפרטים: http://www.emp.co.il/product…

• 34 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. ג'נריים של 80 mm תוכל לעזור? תודה

• 1 תגובה
    • 491 צפיות
  14. Started by amit355,

משהו ניסה לבנות את הבקר הפשוט שמתואר במאמר הזה http://www.heatsink-guide.com/tempcontrol.htm משהו דומה ?

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  15. Started by Eyal-Style,

**קראתי ביקורות על ה- sentry 2 של nzxt ולא התלהבתי: בהירות צג חלש. מסך מגע באיכות ירודה. אי אפשר לכבות את הצג(בלילה ... ) שליטה על קצת מאווררים. מספק מתח נמוך. איזה בקר מאווררים ייתן ל את התמורה טובה ביותר ? אם אפשר מ- KSP או

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  16. שלום לכולם, מארז P183 מגיע עם שני מאווררי 120mm אחורי ועליון, ואני מעוניין להוסיף שני מאווררי 120mm קדמיים. בהתחלה חשבתי על שני SlipStream 1200RPM שלדעתי מאזן בין רעש לביצועים.. עכשיו אני חושב על קונטרולר למאווררים Kaze Q 3.5 כשהמטרה היא שליטה קדמית נוחה על המאווררים (אם כבר אז ארבעתם) ולא מעבר לכך.. 1. האם הקונטרולר בסדר? ממליצים על אחר? 2. האם יש למישהו מושג אם הוא יפריע לדלת המארז להיסגר? 3. הוא לא אמור לשבת במקום של כונן אופטי? אז למה 3.5? 4. אם כבר ותהיה לי האפשרות להוריד ממהירות (ורעש) המאווררים, אז למה שלא תהיה לי האפשרות להעלות? ז"א למה לא לקנות SlipStream 1600/1900RPM או דגם אחר? אשמח גם לתשובות חלקיות.. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום, אני שוקל לרכוש את הבקר הבא: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=274&code=017 ברשותי מארז Gigabyte AURORA 570 - המכיל 3 מאווררים 120MM ובנוסף מאוורר למעבד Thermaltake BigTyphoon 120 VX. האם הבקר ישלוט בצורה טובה על המאוווררים הנ"ל וייתן לי יכולת תמרון בין המהירויות השונות?

• 4 תגובות
    • 585 צפיות
  18. Started by XCG120,

מה ההבדל בן הבקר הזה ‏Scythe Kaze Master Pro 5.25 Inch 6 Chnnel Fan Controller Black (חוץ מזה זהוא ץומך ב6 מאווררים) לבן הבקר הזה ‏Scythe Kaze Server 5.25'' Black Fan Controller‎ ? תודה.

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  19. אני עורך וידאו, יש לי מערכות וידאו חזקות עם קירור רב במשרד. בבית, בחדר שינה שלי יש מערכת וידאו נוספת, שעובדת תמיד, גם בלילה. במערכת ישנם מאוורים: 1 למעבד (מקורי אינטל 4) 2 של 120 מ"מ. 2 של 80, שאחד מהם כבר קבוע במארז ונשלט ע"י כפתור קטן. אולי בעתיק נוסיף עוד אחד 80. אגב המחשב פנטיום 820, לוח אסוס P5WD2 PREMIUM, ספק אנרמקס חזק (שמשום מה לא מצליח לשלוט בו מהכפתור מאחורה), 7 הארד דיסקים. זה עיקר החום... אף פעם לא חשבתי לכיוון של בקר, אבל עכשיו נכנס לי ג'וק לנסות משהו כזה. איזה בקר מומלץ? אני לא מחפש יופי,לא תאורה- אחד שיהיה טוב, שיעשה את העבודה כמו שצריך, ולא יותר מידי כסף. יש לי דלת שסוגרת את ה"סלוטים" ,ז אני צריך משהו ללא כפתורים בולטים מידי. מה דעתכם על אלו? http://www.lo…

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  20. ברצוני לקנות בקר שיתמוך במאווררים של 10 - 12 וואט מאווררים 200 מ"מ. על איזה בקר אתם ממליצים? בתודה.

• 7 תגובות
    • 944 צפיות
  21. Started by P4laDiN,

צריך המלצה לבקר מאווררים טוב. 4 מאווררים. שיהיה נוח ויעיל. תודה

• 6 תגובות
    • 546 צפיות
  22. Started by bah10,

אני רוצה להזמין את זה: http://www.plonter.com/webcatalog/computerstore/detail.tmpl?cart=308939873725066085&sku=ZBH-500079〈=heb האם זה כדאי? יש למישהו בכלל בקרה דיגיטלית? תודה

• 0 תגובות
    • 806 צפיות
  23. Started by urich,

שלום המחשב שלי קריר למדי חוץ מה gpu של הgeforce 6600gt שמגיע ל58 מעלות במאמץ (לא נראה לי בעייתי נכון). אבל המחשב רועש מדי לטעמי ואני רוצה להמניך קצת את המאווררים לפי חום ויש תוכנה שבאה עם הלוח שדואגת למאוורר של המעבד בלבד אני רוצה תוכנה ניטור לטמפרטורות ומאווררים שתהיה פשוטה למדי ומה כדאי לי להגדיר בה כךשיהיה שקט-יציבות- ואורך חיים מקסימלי למאווררים. כאן שאלה האם שינוי מהירות המאורר פוגעת או משפרת את אורך חייו. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 469 צפיות
  24. אז ככה יש לי משחק שדורש 800MHZ במעבד (הנסיך הפרסי) אבל לי יש רק 700... (מחשב מלפני 6 שנים המחשב השני יותר טוב) אבל לפחות אני הולך לקנות מחשב חדש... בתחילת נובמבר... אז בינתיים רציתי לשחק במשחק... יש לי את שאר הדרישות הנחוצות... איך אני עושה OC של 100MHZ למעבד? אם אתם צריכים עוד פרטים אני יגיד בשמחה!

• 8 תגובות
    • 498 צפיות
  25. Started by MasterOr,

שלום, בקרוב מגיע אליי השילוש הבא: Intel core i7 930 Asus P6X58D Premium OCZ Intel XMP 1600Mhz 8-8-8-24 אני רוצה לעשות OC למעבד להשוות אותו לתדר של הזיכרונות כלומר שהמעבד יעבוד ב1600, אני לא רוצה לגעת במתחים, ממה שהבנתי המעבד מגיע בבאס של 133 וכל מה שאני צריך לעשות זה להעלות אותו ב(כמה?) כדי להגיע ל1600MHz בנוסף, כרגע זה עם קירור סטוק אבל אם כדי לעשות את הOC הרצוי אני צריך לקנות קירור אז כנראה שנקנה את ה D14. הבעיה שלי שאני לא מועדכן בחומרה החדשה פעם הייתי קצת יותר בעניינים ואני יודע שתמיד היו עובדים עם מחלקים של 1:1, גם היום זה ככה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.