עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני מתכנן קירור מים, ואני רוצה שהבלוקים(3 כרגע) תמיד יקבלו מים ישר מהמיכל(יעני קרים ולא עברו בבלוק אחר לפני) הדרך היחידה והזולה שאפשר(שימוש במשאבה אחת עם מפצלים פשוט יהרוג את הזרם ויקרע את המשאבה) היא שימוש בכמה משאבות של 500 ליטר בשעה, טבולות, שעולות 60 שקל... התרשים: מיכל -> משאבה א' -> בלוק מעבד(אופציונלי) מיכל -> משאבה ב' -> בלוק ציפסט מיכל -> משאבה ג' -> בלוק כרטיס מסך מיכל -> משאבה ד'(משאבה של 300 ליטר) -> רדיאטורX1 ---> המשאבה חלשה כדי שהמים יעברו כמה שיותר לאט ברדיאטור... מיכל -> משאבה ה'(כנ"ל משאבה 300) -> רדיאטור 2X מדובר על מיכל בהכנה אישית, שהמארז פשוט יישב עליו, +- 5-8 ליטר...

2. Started by yambtz,

אני רוצה להחליף את הירוק הזוועתי הזה בכחול אולטרה ברייט. הירוק הוא אולטרה ברייט גם דרך אגב.

• 12 תגובות
    • 976 צפיות
  3. Started by MonoMan,

אהלן אנשים! יש לי מעבד AXP1800+ על 7VRXP1.1 , כל התוכנות המודדות מראות לי טמפ' עבודה ממוצעת של 84 מעלות , אינני יודע עד כמה זה נכון , במהלך מאמץ המחשב קופא על יצרו , הורדתי את הבאס ל100 כדי שהמחשב יפסיק להתקע. יש לי גוף קירור סטנדרטי 70 על 60 מאוורר 60 על 60 (green power ) לגבי מהימנות מדידת הטמפ' , יכול להיות שהלוח שלי סוטה באיזה 10 מעלות בערך (gigabyte 7vrxp rev1.1) קראתי פעם באיזה פורום על מישהו שטען שיש בעיה כזו בלוח , ידוע לכם על בעיה כזאת? לפני שאני מתחיל להכנס לוויכוחים עם החנות לגבי הלוח והמעבד המקוללים , רציתי לעשות משהו עם הגוף קירור - להוציא אותו ולמרוח מחדש את הגריז . לשאלות: שמישהו יסביר לי מהי הדרך האפקטיבית ביותר? אני שמתי קמצוץ על הליבה…

• 7 תגובות
    • 976 צפיות
  4. Started by SuB,

השאלה מופנית גם על מעבדי אינטל וגם AMD

• 14 תגובות
    • 976 צפיות
  5. Started by ETB,

כרגע המעבד על 2200 (220X11) עם מתח של 1.725. והמעבד ממש לא יציב, אחרי 5 דקות בPrime95 הוא קורס, ואחרי 5-10 דקות 3DMark03. לפני זה המעבד היה על 191X11 עם מתח המקורי ותזמונים גובהים והכול היה סבבה. זה ממש מעצבן ש9 MHz מז***נים מחרבשים הכול. והמעבד כרגע על 36- 38, ובאמץ על 41-43. המפרט של המחשב: AMD ATHLON XP 2500 +Volcno 6 ABIT NF7-SL ver 2.0 OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Revision 2 Performance Series 2.5/4/4/7 ALBATRON GeForce 4 TI 4280TD 250@270/ 512@576 המעבד עם מכפלה נעולה (ועם חרא סטפינג) מה יכול לגרום לחוסר היציבות???

• 8 תגובות
    • 976 צפיות
  6. Started by guy1235,

איך עושים מוד עיפרון, איך אני יודע כמה מתח אני נותן ומתי? תודה.

7. כי הרי כשהמארז סגור ויש מאווררים,מה שהם עושים זה להכניס ולהוציא אוויר. אם המארז פתוח האוויר מתחלף כל הזמן! אז מה יותר טוב ? נ.ב אם הטמפ' במערכת שלי היא 38 מעלות במארז פתוח,יהיה טמפ' נמוכה יותר במארז סגור אם אני אוסיף עוד איזה 2 מאווררים?

• 8 תגובות
    • 976 צפיות
  8. אז הנה מה שהספקתי לעשות היום. לקח לי כ 5 דקות בערך, כולל פירוקים אבל שיהיה. בכל אופן, פירקתי ספק ישן של 486, והוצאתי ממנו את המאוורר 80 מ"מ. מעל המעבד (486 כבר אמרתי) הסרתי מאוורר קטן של 40 מ"מ מבין בליל החוטים מצאתי מפצל מתח לכוננים (שאני לא זוכר את שמו, למרות שברגע שאני אלחץ על שלח, אני אזכר) חיבור המאווררים לחוטים (כפי שניתן לראות) ובדיקה על פנטיום 2 ישן שעומד אצלי בסלון. כן כן הסלון שלי נראה כמו מעבדת מחשבים כרגע יש בו: 486 DX2 - יהי זכרו ברוך פנטיום 1 MMX, גם יהי זכרו ברוך. פנטיום 2 - שאני עוד מנסה לשפץ אותו ברמה מספקת כדי שיעבוד ויוכל להריץ חלונות 98, ואז הוא הולך לאח קטן של ידידה שלי. וכמובן שני המחשבים שאני עובד עליהם. מחשב ביתי - DURON 1200 ומחשב ני…

• 7 תגובות
    • 976 צפיות
  9. באפשרותי להשיג (אני מאמין) את כל האלמנטים הדרושים לבניית מערכת כזו (מחסן שלם עם חלפים למלא מכשירי חשמל, בניהים גם מקררים, שעובדים, מן הסתם, על קירור גז - מדחסים, וכדומה. בחינם.) רציתי עוד פרטים על זה, איך בונים/מאיפה מזמינים בלוק נפרד, וכדומה, והאם המערכות שקטות?

• 7 תגובות
    • 976 צפיות
  10. שלום לכולם .... יש לי 150 ש"ח ואני רוצה לקנות גוף קירור לכרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 6600GT 128MB DDR3 128 BIT TH VIVO TV/O -GV-NX66T128VP - BULK חשבתי על זה : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3091 * הוא מתאים לכרטיס מסך שלי בטוח ? * הוא טוב ? * הוא מרעיש ? * כמה מעלות הוא יכול להוריד לי מהכרטיס ... בערך ? וזה הגוף קירור שקיבלתי עם הכרטיס עצמו .. יענו קירור סטוק ( הנה שתי תמונות של הכרטיס משתי צדדיו ) . * http://myhard.yesky.com/imagesnew/hardware/0405/video/GV-NX66T128VP/4.jpg * http://strony.aster.pl/barton/hardware/Gigabyte_GV-NX66T128VP.jpg תודה לעוזרים !!!!

• 10 תגובות
    • 976 צפיות
  11. Started by Vatos-Locos,

אוקי אני שוקל עכשיו לקנות קירור מים אחרי שהרעש פשוט שיגע אותי מהמאוררים בקיצור יש לי כמה שאלות 1. עד כמה קירור מים טוב, אני עם 3 סמארט פאן וספארק7+ כולם בחצי מהמהירות שלהם, ואני לא מרוצה מהיכולות קירור במיוחד אני רוצה שהערכה תשתלט על כל החום שיוצא מהמעבד ולא אכפת לי איך.. ספארק7+ ו3 סמארט פאן כולם על מקסימום עושים את העבודה מ-צ-ו-י-ין ! אבל אני לא מסוגל להיות בחדר ברעש כזה... זה פשוט נוראי בקיצור ולעניין אני רוצה את אותו אפקט קירור למעבד כמו המצב שהצגתי מקודם, רק בקירור מים אני רוצה ערכה שתבוא מוכנה כולל הכל, לא בא לי לקנות לבד בלוק וזה וזה וזה.. כמה יעלה לי כל הערכה ואיזה הכי טוב לקחת אני רוצה משהו שיתן לי כמו שאמרתי ביצועים ששויים את ההחלפה ! ועוד משהו, חשוב לי…

• 5 תגובות
    • 976 צפיות
  12. היי, אני קונה מחשב חדש (המפרט בינתיים הוא בתראד הזה בפוסט האחרון:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=487572.msg4176257;topicseen#new). TMS מציעה לעשות OC למעבד ללא תשלום. האם כדי לי (המעבד עם קירור סטוק) לעשות או לוותר על זה? תודה.

• 1 תגובה
    • 976 צפיות
  13. Started by nir_sela9,

קודם כל המפרט של המחשב: מעבד: Intel QX6850 3.00GHZ כרטיס מסך: ATI Radeon HD 3870X2 (יש לי שניים כאלה, כלומר המחשב מזהה לי ארבעה כרטיסים) ספר כוח:Zalman 1000Watt לוח אם: gigabyte x38-ds4 מערכת הפעלה (אם זה משנה) win 7 64bit קירור למעבד: Zalman S9500 לא החלפתי את הקירור של הכרטיסי מסך המעלות: המעבד:41 ליבה אחת:42 ליבה שנייה:41 ליבה שלישית:36 ליבה רביעית:38 לוח אם:57 כרטיס מסך אחד:68 כרטיס מסך שני:75 כרטיס מסך שלישי:56 כרטיס מסך רביעי:65 רציתי את חוות דעתכם על המעלות במחשב אם הן בסדר. המעלות נמדדו כשהמחשב במנוחה. במארז, מלפנים יש מאוורר אחד 120Mm, בצד יש מאוורר 80mm ועוד אחד 120mm, ומאחורה יש מאוורר 120mm תודה לעונים =]

• 8 תגובות
    • 976 צפיות
  14. Started by nookii1,

שלום רב, לאחרונה רכשתי מחשב עם מארז של fractal design r4, המארז שקט וקריר מאוד אבל בכל זאת חשבתי להוסיף לו עוד מאוורר או שניים. בעקרון אני מחפש מאווררים שיהיה אפשר לשלוט עליהם כמו במארז עם הסוויץ' 5,7, או 12 וולט. עדיף שיהיו שקטים כמו אלה שבאו עם המארז, התקציב הוא 100 ש"ח לכל מאוורר לכל היותר עדיף פחות כמובן הגודל המבוקש הוא 12 או 14, אחד שיכניס אוויר והשני שיוציא. נ.ב. יש אפשרות לחבר מאווררים כך שהסוויץ' שבמארז ישלוט עליהם גם?

• 4 תגובות
    • 976 צפיות
  15. אני מעוניין לרכוש מארז מאלומיניום. אשר יש לו מאורר 120 ממ מאחורה. אפשרי שיהיה לו מאורר 80 למעלה. ושלא יהיה לו חלון בצד. כמו כן, עדיפות שלא יהיה לו דלת קידמית. ושיהיה לו כ5 מקומות לCD ו2 לפלופי. + USB מקדימה. לא חובה חברה או משהו. רק שיעמוד בדברים הנל. אשמח מאד אם תצליחו לעזור לי למצוא את המארז הזה (הוא כמובן למטרת מודינג מטורף ) אני מוסיף אתר עם תמונות של המארז הכי קרוב למה שאני מחפש, אבל, לצערי אין לו 120 ממ מאחורה. אלא 80. http://www.cooltechzone.com/reviews/cases/cp_1.php

• 13 תגובות
    • 976 צפיות
  16. Started by Ryouhu,

שלום, לאחרונה אחד מהמאווררים שלי במארז שווק חיים ומאז המעבד ממריא לטמפרטורות אסטרונומיות בזמן של עומס ( משחקים, מולטי טאסקינג ועד ) ועקב כך המחשב נוטה להתקע ומאלץ אותי לאתחלו בעזרת כפתור הריסט. המחשב נתקע בעיקר באמצע משחק, כאשר המשחק פועל במשך זמן מסויים ( תלוי במשחק ובכובד שלו ). מחר אני נוסע לקנות עוד RAM אבל מה שיותר חשוב לי זה קירור טוב ורציתי לדעת מה אתם ממליצים לי שיכול להוריד את הטמפרטורות בצורה...סבירה בואו נגיד, שלא יגיע למצב בו המעבד יכול לשמש אותי במחבת לטיגון. תקציב.. ? אמממ, עד 200 יכול להספיק למשהו טוב וחזק ? אשמח לתשובות עוד היום אם אפשר. בתודה, גל.

• 14 תגובות
    • 976 צפיות
  17. Started by Xtr3m3r,

http://www.skypc.co.il/pl_product~TT-A1926~18~0.htm

• 4 תגובות
    • 976 צפיות
  18. לאחרונה שידרגתי את הקירור של המעבד מ Bigtyphoon למשהו שחשבתי שיהיה יותר אפקטיבי והוא Thermalright IFX-14 המוצר נקנה במיטב כספי כ 420 ש"ח, לאחר התקנה לא מסובכת ע"פ הוראות היצרן מסתבר כי הלוח אינו נדלק(משהו שגרם לי להיות בלי מחשב למשך שבוע וקצת) בהתחלה חשבתי כי הלוח ככל הנראה נדפק(כמובן לאחר כל הבדיקות הסטנדריות) , רק לאחר שחיברתי את הגוף קירור המקורי הלוח עלה כאילו לא קרה כלום ניסיתי שוב להתקין ושוב המערכת לא עלתה התחלתי להבין כי משהו בקירור לא מורכב כמו שצריך ושיש קצר איפהשהו. בסופו של דבר ההתקנה הצליחה לאחר בידוד מקור הקצר שהיה כאשר הברזל של הגוף נגע במייצבים וגם ללוח כמעט להישרף!!!(לוח שעולה 1400 ש"ח). מסקנה: חברה שימו לב למה שאתם קונים ואת התאימות ללוח הצפציפי ש…

• 7 תגובות
    • 976 צפיות
  19. שחשבתי לקנות את הקריסטל אורב, אמרו לי שהוא מרעיש גם אחרי שמורידים את הגריל שחשבתי לקנות את הICEBERQ של וונטק, אמרו לי שיש לו צליח חלש אחיד מעצבן ירדתי משתיהם, אני לא מוכן לסבול רעשים יש לי בבית מאורר קטן של מעבד 266 מגהרץ. מהקטנים האלה שהיו יושבים על לוח קטן משלהם לא זוכר איך זה נקרא... כל מקרה. איזה קירור יש לכרטיס מסך אני חייב לציין שהכרטיס שלי בא בלי מאורר והוא מתחמם בצורה נורמלית, חם חם.. אבל לא רותח תודה לאל.. אז איזה קירור טוב יש שהוא שקטטטטטטט והאם כדאי לי להרכיב את המאורר הקטן שהיה על הפנטיום 266 (הוא שקט.. מאוד) אבל הוא לא נראה לי ממש יעזור כי שחיברתי אותו לחשמל ושמתי את היד שלי 2 סנטימטר ממנו. הייתי צריך ממש להתאמץ בשביל להרגיש רוח חלשה חלשה אז כמה זה כבר יכול ל…

• 9 תגובות
    • 976 צפיות
  20. Started by Ran B,

אוקי תראו..יש לי מעבד p4 2.6GHZ FSB 4X133 (536MHZ) עכשיו יש לי קירור שבא עם המעבד..המאוורר של אינטל המקורי הרגיל.. רשום על המדבקה שלו A57855-001..בלה בלה ומלא מספרים ושטויות.. עכשיו אתמול עשיתי אוברקלוק קטן בתור התחלה לראות איך המערכת תעבוד.. העלתי את מהירות הבאס מ 133 ל140. ככה שזה עכשיו 4x140 (560MHZ) -- 2.8GHZ.. והרצתי תוכנית בפסקל (כי לא הבנתי איך עובדים עם הprime95 הזה..).. הרצתי תוכנית שעושה שלושים אלף פעמים חישוב מתמטי גדול... והרצתי את זה כמה פעמים טובות..והרגשתי שהסינק מתחמם לאט לאט.. אחרי הרבה מאמץ (אני לא בטוח ש 100% די הרבה פחות..).. עשיתי ריסט למחשב נכנסתי לביוס ובדקתי את הטמפרטורה היא עמדה על 43~45 מעלות.. שבדרך כלל שהמחשב לא במאמץ והוא על מהירות רגילה(בלי …

21. Started by e-r-a-n,

איפה יש כל מיני גלריות של תמונות של מארזים שצבעו אותם וכאלה דברים בסגנון?

• 1 תגובה
    • 976 צפיות
  22. היי אלו הם הטמפרטורות שלי לאחר שחיברתי את קירור כרטיס המסך לכניסת 12 וולט ישירות לספק, גם החדר ממוזג , לאחר בדיקת כרטיס המסך עם OCCT למשך 10 דקות ,בחדר לא ממוזג :68 מעלות בלבד. מה דעתכם ?

• 10 תגובות
    • 976 צפיות
  23. Started by maphisto,

אחרי שהמהרתי את המעבד רציתי לבדוק אם אפשר עוד חששתי שכל האבק שיש על במאורר של המעבד יפריעו לקירור.... אז פתחתי וניקיתי והיה שם חומר ורוד כזה על הצלעות קירור בצד של המעבד .. נזהרתי שלא להוריד את (אני מניח שזה גריז טרמי) אבל כשהחזרתי את הכל המעבד היה בהדלקה 70 מעלות אחרי כל מיני משחקים בזה ואחרי שהורדתי את זה המעבד לא נשרף אבל הוא מתיצב על 55-65 מעלות בהדלקה ללא עומס לא העלתי אפילו את המחשב.... עזרה מפרט למטה.... עזרה בבקשה ... אז כרגע סיכום - מעבד בהדלקה מגיע ל65 מעלות בקלות ואני לא עובד עליו יותר עד לפתרון,כרגע אני רק בנייד ,טמפ מערכת בער 30-35 לא בעומס . :AR15:

• 5 תגובות
    • 976 צפיות
  24. שלום לכולם, הבנתי שהלוח שלי (DFI UT P35) מאד"בררן" בעניין הזכרונות. כרגע הרכיב החלש ביותר במפרט שלי הוא הזכרונות, כל נסיון ל OC, גם אם קטנטן לא נותן לאתחל את המחשב. כאן ראיתי רשימה של זכרונות שנבדקו ונתמכים על ידי הלוח: http://us.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct/XX_cmproddetail/XX_WbProdsWindow?action=e&downloadType=&windowstate=normal&mode=view&downloadFlag=false&itemId=537 אשמח לדעת אם יש למישהו המלצה על אחד מאלו המופיעים ברשימה. תודה

• 6 תגובות
    • 975 צפיות

דיונים חדשים בפורומים