עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by HwareNewb,

שלום, יש לי P4 640 3.2 GHZ,והוא מגיע לטמפרטורה מטורפת של 62 מעלות במאמץ. אני רוצה לקנות את הזלמן 9500 החדש, אבל לפני כן אני רוצה לשאול כמה שאלות: א. האם הוא יותר טוב מהביג טייפון? ב. האם ההתקנה שלו קלה, כלומר לא צריך להוציא את לוח האם? נ.ב- יש לי זכרונות של חברת CEON האלמונית (4-4-4-12)- יש מצב שאני אצליח להגיע איתם באוברקלוק ל-4 GHZ, או שאף אחד לא יודע ואני צריך לעשות ניסוי וטעייה? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 916 צפיות
  2. Started by TARON,

ישלי כרטיס מסך שארפין X550 PCI-E 128 BIT 256 MB ואני עשיתי לו אובר קלוק העלתי מ 400 CORE ל 500 ומ 200 MEM ל 300 {הוא יותר טוב או משהו עכשיו } הוא מתקרב לאיזה כרטיס טוב עכשיו ? וישלי דבר כזה SPEED FUN שהוא נמצא על 0 ויש אפשרות להעלות אותו עד 100 מזה ומזה יתן והאם זה מסוכן להעלות אותו ל 100 ואפשר הסבר מפורט על ה SPEED FUN

• 3 תגובות
    • 916 צפיות
  3. Started by eranisra,

שלום חברים, מזה שנתיים עבדתי עם אוברקלוק במחשב שלי למעבד (מ 2.2 ל 3.2) ואוברקלוק קטן לזכרונות, הכל עבד בצורה מעולה. בזמן האחרון שמתי לב שמשחקים עובדים אצלי פשוט נוראי (כבר בעצם בחודש חודשיים האחרונים) אשכרה הכל זז כאילו בתקיעות וזז נורא נורא לאט רוב הזמן, אז היום ביטלתי את האוברקלוק והכל בצורה הרבה יותר טובה - טוב לא חלק לגמרי בכל זאת זה מעבד בן 3 שנים אבל לפחות לא נתקע כמו כשהאוברקלוק היה מופעל, עכשיו ניסיתי לעשות אוברקלוק יותר קטן אך גם המחשב עבד נורא נורא לאט. מהי הסיבה לדבר?? אנא עזרתכם.

• 3 תגובות
    • 916 צפיות
  4. Started by asaf556,

שלום התחלתי לעשות OC למעבד שלי AMD 945 כרגע על 3.8 יציב מתח 1.392 טמפ מנוחה 39 מאמץ 52 כל זאת על גבי לוח אם גיגה בייט GA-MA 770T-UD3 הקירור שלי זה פייזר 7 פרו איך הנתונים והאם אני יכול להעלות עוד את המתח או שלא כדאי?

• 2 תגובות
    • 916 צפיות
  5. שוטטתי לי ברשת..(קורא ביקורות/מידע..וכו)... ובמקרה נפלתי על ביקורות של הרבה הרבה קירורים למעבדים..(לא בשפת האם אבל+- אפשר להבין דברים..) http://www.matbe.com/articles/lire/267/comparatif-de-20-ventirads/page1.php ומאחר שהזמנתי לעצמי סוניק החלטתי לראות+- איפה הוא עומד עם כול השאר..(מהר מאוד הבנתי שהוא מתחרה רציני במיוחד עם מאווררים עליו..).. ותפס את עיניי הקירור הנחמד הזה.. דף מהביקורת הנ"ל.. http://www.matbe.com/articles/lire/267/comparatif-de-20-ventirads/page11.php ובאתר החברה.. http://www.tuniq.com.tw/Cooler%20Info/Tower-120.htm חסכו את כול הקטע של הקומבינות עם המאורר האמצעי..ממש אהבתי את הרעיון..(חבל שאין אפשרות כזאת בארץ...).. תהנו.... ;D

• 4 תגובות
    • 915 צפיות
  6. Started by izikd,

אז ככה מנהלים אל תעבירו את הנושא זה קשור למקלט אינפרא אדום שלי... :-\ אז ככה בעת בנית המקלט אינפרא אדום שלי בדקתי את הפינים של הCOM... וגיליתי משהו מוזר שאיפה שכתוב שהפין הוא + הוא באמת - ולהיפך, גם הסתכלתי אולי זה סתם שגיעה לא נוראית בכתיבה. אבל לא זה לא מסתדר גם טוב עם הרכיבים. (בקבל איפה שיש מינוס, הולך לשם פלוס)... בדקתי את הבעיה ב-2 מחשבים, שבאחד יש רק פורט אחד כזה ובשני 2, ובשניהם יש את זה... אז זה באמת בעיה? או אולי בעיה בהגדרות כלשהם במערכת/ביוס? אולי זה ככה צריך להיות? אולי בגלל זה המקלט שלי גם לא עובד, לעומת שעכשיו מצאתי סיבה אחרת שחיברתי רגל אחת של דיודה לא לפין המתאים... בתודה, Izikd

• 12 תגובות
    • 915 צפיות
  7. אני מדבר על כזה דבר ראיתי בהרבה מודים אבל איך עושים.... ?? אולי אם צריך מדריך איך לעשות את זה יש מתנדב.....

• 7 תגובות
    • 915 צפיות
  8. Started by yacovmateo,

שלום אני חדש פה... אני רוצה לעשות OC למעבד יש לי 2.4 גיגהארץ הנה מיפרט בקיצור לוח אם: Asus P4P800 מעבד: Intel Pentuim 4 PRESSCOT 2.4Ghz Socket 478 זיכרון:Geil blue value DDR1 400Mhz 256Mb X2 כרטיס מסך: ATI Radeon 9600 FIC הארדיסק:WD 80GB SATA זה מיפרט אם צריך עוד משהו תגידו וספק כח EZCOOL 300W OEM עכשיו השאלה שלי היא לכמה אני יכול להגיע במהירות של המעבד אחרי OC תודה לעוזרים עריכה:למה רשום לי בצד שאני משתמש עם IE אני בכלל משתמש בOPERA?

• 11 תגובות
    • 915 צפיות
  9. Started by hack man,

קבלו שמתי מאורר 60 ממ שהורדתי מ ה-dp שיאורר את שני הצ'יפים על הלוח אפוקס שלי שיודעים בתור כאלה שמתחחמים שמתי סלוטייפ לבן וחזק עלל כמה כבלים מאין sleeving את הדלתא 80 ממ שמתי על הsk-7 וקשתי אותו עם חוטים כי הקליפסים קטנים מדי וזהו תוכלו להסתכל קצת ולהעיר תגובות תודה

• 11 תגובות
    • 915 צפיות
  10. Started by NIR36,

אהלן חברים מה ההבדלים בין גופי הקירור הנ"ל מבחינת שקט וביצועים? כמו כן האם מישהו מצא נתוני C/W לגבי הBIG TYPHOON חיפשתי רבות ולא מצאתי תודה ניר

• 12 תגובות
    • 915 צפיות
  11. Started by Gal.z,

שלום, אני חדש בפורום וחדש בתחום האוברקלוקינג. לאחר שקראתי לא מעט חומר והרבה טארדים שנכתבו כן בפורום, החלטתי לנסות בעצמי לבצע אוברקלוקינג למערכת שלי, על-מנת לשפר את ביצועיי המערכת ובאותו הזמן ללמוד ולהתנסות בתחום האוברקלוקינג שאני מאוד אוהב. כמו שניתן יהיה לראות במפרט, יש לי מערכת לא רעה, אך המעבד חלש וקצת מגביל אותי. החלטתי לעשות אוברקלוקינג ולנסות לשפר מעט את הביצועים שלו. לאחר שהגעתי לתדר מסוים נתקעתי בכמה בעיות שאני מיד אציין. אך לפני זה, מפרט המערכת שתוכלו להבין במה מדובר: מעבד: Intel E7300 2.66Ghz @ 3.2Ghz -הגעתי לתדר גבוה יותר אך נתקלתי במס' בעיות, לכן הורדתי לתדר נמוך ויציב יותר. לוח אם: MSI P35 Platinum Combo - מידע על הלוח כאן. זכרונות: OCZ 4x1GB Plati…

• 11 תגובות
    • 915 צפיות
  12. Started by assaf_h,

העלתי את תדר המעבד ל (2.97GHz (330X9 מתח למעבד- 1.38 (המעבד מגיע ל 2.8GHz במתח סטוק). הרצתי אורתוס 5.5 שעות, הכל יציב. טמפרטורה ב-TAT הייתה 60 מעלות, באוורסט 47 מעלות. אחרי אורתוס הרצתי 3DMARK05 ובחלק השני של הבדיקה, כאשר היא בודקת ת'מעבד, התרסק לי לדסקטופ. אני לא מבין, אורתוס לא מספיקה בשביל לבדוק יציבות? קראתי פה המון המלצות לבדוק איתה.. מה אני צריך לעשות? להעלות מתח למעבד? להריץ אורתוס 15 שעות? להריץ 3DMARK05 בלופים? עריכה: בסוף העלתי את המתח למעבד והמחשב עכשיו מצליח לסיים את בדיקת 3DMARK05 . כנראה שאורתוס לא מספיקה בכדי לבדוק יציבות.... :-\ בכל מקרה, האם זה הגיוני 1.4 וולט למעבד בשביל תדר כזה נמוך? קראתי כאן על אנשים שמגיעים לתדר הזה ללא העלאת מתחים בכלל...…

• 13 תגובות
    • 915 צפיות
  13. Started by predator_008,

איך אני נותן למאוורר פחות מ12V?

• 17 תגובות
    • 915 צפיות
  14. היום קיבלתי את המחשב החדש: Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 WD 320GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II OCZ DDR2 2x1024MB Platinum Rev.2 Dual Channel 800MHZ CL 4-4-4-15 GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX Leadtek GeForce PX8600 GT 256MB TDH - PCX - retail COMPUCASE CI-6a21 400w ATX SUPER MIDI (Black & Blue) TOWER CASE SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 אני מעוניין לעשות OC. אבל שמתי לב עוד לפני שהתחלתי שהnorth bridge ממש רותח..אי אפשר לגעת בו יותר מחמש שניות ואפילו 3.. האם זה נורמאלי?? כרגע יש עליו את הגוף קירור המקורי של הלוח אם. ודרך אגב, גם הsouth bridge ממש חם..

• 11 תגובות
    • 915 צפיות
  15. Started by House M.D.,

יש לי כרטיס מסך ATI HD4550 , ואני לא ממש מרוצה ממנו במשחקים, ברצוני לעשות לו OC. התחלתי לעשות לו OC, בזיכרון הצלחתי להעלות לו 100MHZ עד שהופיעו ארטיפקטים בבדיקת מאמץ לכרטיס, לעומת זאת בליבה הצלחתי להעלות רק 30MHZ עד שהופיעו ארטיפקטים. לכן ברצוני להעלות לו את מתח העבודה, שעומד כרגע על 1.10V כדי להצליח להעלות יותר . הטמפרטורות של הכרטיס נורמאליות אז אין סיבה שייגרם לו נזק כתוצאה מחימום יתר. אבל הבעיה היא שאני לא יודע איך להעלות לו מתח, קראתי מדריכים באינטרנט וראיתי שצריך לצרוב לו ביוס ערוך, אבל רוב המדריכים שמצאתי הם מלפני 4-6 שנים, ואני די פוחד להשתמש בתוכנות המומלצות שם לכרטיס שהוא יחסית חדש (יוצר בסוף 2008) אשמח לקבל המלצות ותוכנות מעודכנות לעינין הזה , השגתי את הביוס המ…

16. SpeedFan מאפשר לי לשלוט על מהירות המאוורר של כרטיס המסך. לא הצלחתי לקנפג אותו בצורה נורמלית. כוונתי היא שהכל יהיה שקט, ופתאום מהירות המאוורר קופצת למעלה (וכמובן שמתלווה אליה רעש איום) עד שהטמפרטורה יורדת קצת, וחוזר חלילה. הייתי רוצה שהמהירות תגדל בהדרגה, ולא תקפוץ מיד ל-100%. תחת Advanced כשאני בוחר את ה-chip של ה-GPU, אין לי אופציה ל-PWM. האם יש טעם בכלל בשליטה במאוורר בעזרת SpeedFan במקרה הזה? האם יש תוכנה עדיפה? (6970)

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  17. Started by The_Byter,

קרור - על הכל כבר שמענו מקרור פסיבי ועד קרור בחנקן אבל מישהו ידע על זה ?! vortex cooling : קרור ע"י אוויר בלחץ גבוה מאוד טמ'פ אפשרית עד כ 50- רוצים כזה ?

18. סום סוף הבנתי שהחשמל הוא זה שהגביל אותי באובר קלוק עכשיו אני מוגבל דרך התוכנה הזאת של נוידיה אובק קלוק עד 2500 מגה הרץ כלומר 250 באס עכשיו אני רוצה להגיע יותר רחוק אבל אין לי מושג איך להוריד את המכפלה עכשיו יש לי עוד שאלה כיצד אני משנה את החשמל דרך הביוס כי יש לי שם אפשרות און פליי וזה עושה לי על 1.55 ומספיק לי רק 1.5 בינתיים אני לא רץ רחוק כי יש לי ספק גרוע שלא יקפוץ המחשב והכל יישרף פה.

• 11 תגובות
    • 915 צפיות
  19. הי יש לי מפרט מחשב לגיימר עם קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm . היום נודע לי מהחנות שרכשתי כי יש בעיה ולא יהיה ניתן להשיג את הקרור. בררתי גם בiqpc גם שם אמרו שיש בעיה. אני צריך עזרה בדחיפות במציאת קרור אחר. חשוב שהקרור יהיה שקט ויבטיח לי שקט מהמחשב המחשב אמור לעמוד בסלון. הציעו לי לקחת קרור של Thermaltake BigTyp 120 VX האם הוא מתאים למפרט שלי האם הוא שקט והאם הוא קרור טוב. אם לא איזה קרור מומלץ בתקציב של עד 300 ש"ח אני מצרף את המפרט ולא ניתן להשיג תודה מראש על העזרה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL די…

• 4 תגובות
    • 915 צפיות
  20. המחשב שלי הוא לא רק שלי גם של אבא שלי, וקיבלתי אישור לעשות מודים ואוברקלוקינג.. עכשיו אם אפשר לקבל לינק למדריך של בקר מאוררים? אני התקנתי 3 מאווררים ואני רוצה לעשות בקר, על הדבר הזה של הדיסקטים (המילוי מקום) ואני רוצה שתסבירו לי בדיוק מה אוברקלוק עושה ואיך עושים את זה?!

• 6 תגובות
    • 915 צפיות
  21. היי חבר'ה!! אז כנראה שהמאוורר של המעבד שלי עומד למסור ד"ש למות לו, הוא מקרר פחות והמעבד מגיע לטמפרטורות ממש גובוהות המעבד הוא q6600 2.4 אם אני לא טועה זה סוקט 775 נכון? אני מחפשת גוף קירור טוב אבל גם זול כי אין לי הרבה להשקיע בזה עכשיו כי אני רוצה לקנות גם 4 ג'יגה זכרון בקרוב אני צריכה שהוא שקט מאוד ובאיזור של העד 100 שקל. אם המאוורר יגיע גם עם משחה טרמית זה יהיה מצויין אודה לכם על העזרה מורן

• 10 תגובות
    • 915 צפיות
  22. Started by avivlevy,

אני רוצה לקנות מישהו מעבד איך אני יכל לדעת שהוא לא עשה לו OC (הוא אמר לי שלא אבל אני רוצה לבדוק)

• 2 תגובות
    • 915 צפיות
  23. Started by Riddler,

שניהם ידועים לטובה. הראשון מגיע בלי מאוורר ועולה 20 ש"ח יותר מה OCZ, שמגיע עם מאוורר וגם זוכה ללא מעט שבחים. אני רוצה לקרר E6600 בשביל להתחיל עליו OC ולהוציא ממנו קצת יותר מיץ. כרגע (עם קירור סטוק) הטמפ' שלו בשגרה הן 40 מעלות ו-65 במאמץ (מאמץ = 100% עבודה דרך TAT). איזה מן הקירורים כדי לקחת?

• 7 תגובות
    • 915 צפיות
  24. Started by Swed,

אני כבר דיי הרבה זמן רואה בסקאי פיסי.. קירור למוספט של TR הינה דוגמה. http://skypc.co.il/pl_product~HR-09S~18~0.htm אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי

• 13 תגובות
    • 915 צפיות
  25. הם אמנם קצת קוריאניים, אבל ל-Zalman זה אף פעם לא הפריע http://www.zerotherm.net/eng/product/BTF80.asp

• 5 תגובות
    • 915 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.