עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by aviram20,

טוב אז אני בנתיים עם מחשב זמני שיעבור לאחותי החלפתי את הפנטיום 4 למחשב הזה זמני עד שאני יקנה את החלקים לשלי בנתיים אני רוצה להיתעלל בו קצת עם OC נחמד שאולי ישאר גם עם יעבור לאחותי עם הOC הזה.. חיפשתי בביוס את הגדרות השעון וההמהרה ולא מצאתי אותן חשוב לציין שיש כרטיס מסך OB בשימוש אבל יש לי X700 שיחליף אותו במידה והOC יצליח .. בקיצור מה עושים? ההגדרות מיתחבאות בביוס ? או שמא אין לי ברירה אלא לעשות OC ממערכת ההפעלה ובמידה וכן ? איזה תוכנה פשוטה יש ? ואם אפשר גם הסברים על התיפעול .....

• 12 תגובות
    • 942 צפיות
  2. Started by Yossi1981,

היי , אני מחפש גוף קירור שקט למעבד שלי. ההגדרה שלי לשקט : משהו שרק אם מתאמצים ממש ומקריבים את האוזן למארז אז אולי שומעים אותו(ולא אני לא!!! אודיופיל אז לא להגיד לי דברים כמו "זה תלוי בשמיעה שלך"). המארז נמצא מתחת לשולחן המחשב , משהו כמו מטר מהאוזן שלי אז השאלה שלי , מה רמת הDB שנופלת להגדרה שלי?

• 3 תגובות
    • 942 צפיות
  3. מעבד P4 2.8Ghz כאשר הוא לא במאמץ הוא בטמפרטורה ממוצע של 30 מעלות צלסיוס בערך אבל מתי שאני מאמץ אותו הוא מגיע תוך כמה שניות לטמפרטורה של 47-50 מעלות. זה דבר נורמלי שקורה כזה שינוי טמפרטורה דראסטי?

• 17 תגובות
    • 942 צפיות
  4. Started by yot,

היום בשעה 21:00 סיימתי את המודינג הראשון שלי. המודינג הוא שילוב של מאוורר 80 מ"מ. אני חייב לאמר, לכל אלו שעדיין חוששים, שהמודינג הראשון זה חוויה אדירה!! כל העסק, החל מהקנייה, ועד לסיבוב הבורג האחרון. מודינג זה הוא חלק של סדרת שיפורים של המחשב שלי מסוג פנטיום 3 660 מגה הרץ 128 מ"ב. השיפור הראשי היה קניית מאיץ גרפי חדש מסוג Leadtek GeForce 4 ti 4200 64MB. חוץ מהלכלוך, והריח של המסור באף, זה היה מדהים. שכן יירבו עליי בקרוב תמונות!! עריכה: עלה לי רעיון בראש (זה חדש): אתם מוזמנים לכתוב כאן את ההתרשמויות שהיו לכם בזמן המודינג הראשון (מי שזוכר..) את ההרגשה.. עידכון!! מחר, יום שני, אני צובע את המארז בצבע תכלת כהה. תמונות בקרוב!

• 9 תגובות
    • 942 צפיות
  5. Started by asaf556,

שלום התחלתי לעשות OC למעבד שלי AMD 945 כרגע על 3.8 יציב מתח 1.392 טמפ מנוחה 39 מאמץ 52 כל זאת על גבי לוח אם גיגה בייט GA-MA 770T-UD3 הקירור שלי זה פייזר 7 פרו איך הנתונים והאם אני יכול להעלות עוד את המתח או שלא כדאי?

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  6. Started by Esparco,

לקחתי את הFX5200 שלי עם קירור סטוק פסיבי ודחפתי לו מאוורר של מעבד פנטיום 3 עם חיבור 3 פינים והצלחתי להוציא ממנו אובר מכובד 505 זיכרונות ו 335 לליבה [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 942 צפיות
  7. לחץ כאן כדי להגיע לתמונות כמובן מהאוסטרלים !! ולמי שאהב אז בטוח יאהב גם את זה (המון המון תמונות!!!)

• 9 תגובות
    • 941 צפיות
  8. עריכה: אני יכול לייצב על 3.6GHZ עם תזמוני CL6 ומתח 1.3V למעבד אבל יש תופעה מוזרה. יש לי 3 סטקיים של ראם. שניים של 2 ג'יגה והשלישי זהה אך 1 ג'יגה. אני יכול לעשות פוסט עם הסטיק של הג'יגה ואני יכול לעשות פוסט עם שני הסטקי יםש ל2 ג'יגה אבל אני לא יכול לעשות פוסט לכולם ביחד. מה גם, כשאני מחבר את שני הסטיקים בזוג סלוטים אחד (של DC) עובד טוב אבל בשניים האחרים לא, והבעיה לא בסלוטים אני חושב כי בלי OC אין בעיה כזו. ניסיתי לתת עוד מתח לגשר הצפוני ולזכרונות אבל זה לא עוזר. יש למישהו רעיון? תודה

• 5 תגובות
    • 941 צפיות
  9. אני מתכוון לקירור כמו זה שמקבלים עם המעבד כשקונים BOX. אם יש משהו מקביל גם טוב...

• 16 תגובות
    • 941 צפיות
  10. מדובר במחשב שלי אבא שלי גם ככה בקושי עובד.. אני מחליף לו עכשיו את המאורר במארז כי הוא עושה רעש של טנק. אני שם לו מאורר 12 ס"מ מאחורי המארז , להכניס או להוציא אוויר?

• 3 תגובות
    • 941 צפיות
  11. Started by Henz16,

שמח לשמוע דעות, והעצות לשיפור וכו'. תגידו, זה מכניס אותי לאיזשהי טבלת שיאים? [attachment deleted by admin]

12. שלום לכולם! שאלתי בפורום מפרטים אך הפנו אותו לכאן- אני צריך המלצה על ספק לוח אם ויחידת קירור למעבד שיחזיקו OC בינוני. מידע קצר על הדרישות מהמפרט: 1.השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית-פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית 2D בעיקר, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. 2. בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. *מכיוון שאין לוחות לI% עם כרטיס מובנה אני אקנה כרטיס זול כלשהו... לבנתיים 3.השקט של המפרט מאוד חשוב. אני מודע לכך שמפרט בעלי רכיבי OC הוא לא האידיאלי שבשקטים אבל עד כמה שאפשר.... 8+ 4.האם מתוכנן אוברקלוק? בינוני. אני עדיין לא מתמצא בOC כי אף פעם לא עשיתי אבל לפני שאנ…

• 3 תגובות
    • 941 צפיות
  13. Started by mor1989,

מערכת : ?Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE? ?A8N-E S-939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra? ?512Mb 400MHz Kingston CL3?x2 GIGABYTE 6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E? ?Western Digital 160GB SATA II 7200RPM 8MB? ?NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8? ?HEC Compucase CI-6A21 400W? אגב העלתי לו מתח ל 1.475 לא יודע למה ב CPUZ זה מראה 1.520 V אז זה מוזר אל תתיחסו , ואין ארקטיפקטים. עבר OC , אין קירורים שהוספתי איך שזה בא ככה קיבלתי =) עבר OC נחמד הנה תמונות : http://rotter.name/User_files/nor/433ea0fb0c4838f7.jpg http://rotter.name/User_files/nor/433ea51f2560b82d.jpg הצעות ושיפורים התקבלו בברכה =) !

• 7 תגובות
    • 941 צפיות
  14. Started by ross,

יש לי מאורר stock של intel ומעבד core I5 2500. המעבד על 35 מעלות מקסימום והמאורר על 2000 סיבובים לדקה איך אני מוריד את הסיבובים ל-1000 (זה חיבור 4 פינים ללוח אם)

• 3 תגובות
    • 941 צפיות
  15. Started by Yaron-Cohen,

אז חשבתי לקנות אותו..! http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0025/cl-p0025silentTower.htm ולהוציא את המאורר הלבן...ולקנות את זה http://www.thermaltake.com/dcfans/35drivebay/a2002.htm ולשים את 2 מאוררי ה90mm...שאלה המפרט שלהם.. Fan Dimension 90x90x25 mm Rated Voltage 12V Started Voltage 7V Rated Current 0.25 A Power Input 3.00 W FAN Speed 1300±200 R.P.M~ 3000±10% R.P.M MAX. Air Pressure 4.3mmH2O Max. Air Flow 64.42CFM Noise 17 dBA at 1300 RPM~ 36.5 dBA at 3000 RPM Bearing Type Sleeve Life Expectation 30,000 Hours Connector 4 Pin אתם אומרים שזה טוב??..או שלא שווה להשקיע ככה בקירור.... שזה יוצא ביחד 350 שח ככה...

• 17 תגובות
    • 941 צפיות
  16. Started by free_me_0,

אומנם הגיע בטעות . עוד לא החלטתי עם זאת טעות טובה הוא רעה. קישור לכתבה: http://www.neoseeker.com/news/12423-guy-receives-e8700-cpu-by-accident-/

• 3 תגובות
    • 941 צפיות
  17. אני מתכנן קירור מים, ואני רוצה שהבלוקים(3 כרגע) תמיד יקבלו מים ישר מהמיכל(יעני קרים ולא עברו בבלוק אחר לפני) הדרך היחידה והזולה שאפשר(שימוש במשאבה אחת עם מפצלים פשוט יהרוג את הזרם ויקרע את המשאבה) היא שימוש בכמה משאבות של 500 ליטר בשעה, טבולות, שעולות 60 שקל... התרשים: מיכל -> משאבה א' -> בלוק מעבד(אופציונלי) מיכל -> משאבה ב' -> בלוק ציפסט מיכל -> משאבה ג' -> בלוק כרטיס מסך מיכל -> משאבה ד'(משאבה של 300 ליטר) -> רדיאטורX1 ---> המשאבה חלשה כדי שהמים יעברו כמה שיותר לאט ברדיאטור... מיכל -> משאבה ה'(כנ"ל משאבה 300) -> רדיאטור 2X מדובר על מיכל בהכנה אישית, שהמארז פשוט יישב עליו, +- 5-8 ליטר...

18. בהמשך לבלוק הקטן, 30*30*10 מ"מ, ותעלתו היא בצורת האות ח', הוצא בלוק חדש - 30*40*10מ"מ אשר תעלתו בצורת האות "S". תמונות לפיכם כעת תמונות של התופסן בגרסתו הראשונה לבלוק הראשון (הקטן), אותו תופסן צפוי לבלוק השני, אך כמובן בשיפוצים ושיפורים אשמח לתגובות, אבנר

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  19. Started by PRD,

המאוורר במחשב שלי לא עובד טוב המחשב מתחיל להתחמם. אז ככה אני רוצה לקנות 2 מאוורים חדשים, אז מאיפה כדי לקנות, ואילו סוגים? התקציב הוא משהו כזה 100-150 ש"ח אפשר אפילו לחרוג ל 200-250 ש"ח

• 18 תגובות
    • 941 צפיות
  20. Started by oron_s,

שבוע שעבר התקנתי את ה-TUNIQ. בפעם הראשונה התקנתי אותו שהמאוורר עובד מלמעלה למטה, אחרי ההתקנה הטמפ' לא ירדו והחלטתי להתקין אותו מחדש. בעת ההתקנה מחדש שמתי לב שכנראה לא חיזקתי אותו מספיק אבל בגלל שהייתי עייף התקנתי אותו הפוך (המאורר לוקח אוויר מימין לשמאל) אחרי שסגרתי את הכל הפעלתי את המחשב וראיתי שיפור בטמפ' אבל עדיין נראה לי שהטמפ' יחסית גבוהה. עוד משהו מוזר הוא שאין הבדל בטמפ' בין שהמאורר על הכי גבוה לבין הכי נמוך... למישהו יש רעיון ? האם זה משנה לאיזה כיוון הTUNIQ מותקן?

• 17 תגובות
    • 941 צפיות
  21. Started by Eyal-Style,

התוצאה המתקבלת האחרונה נמצאת בסוף. Vantage Stoke PCI-E - 100 Core - 625 Memory - 993 TEMP Stock - 34 48 ful Vantage Score 6073 http://yfrog.com/jb16073j ----------------------------- vanTage OC *** 108 - PCI-E *** Core - 650 Memory - 1050 full Load - 50C * Vantage Score 6089 . כנראה שהעלאת תדר ל-PCRI_E לא משמעותית בכלל - לפחות למבחינת VANTAGE GUY . http://yfrog.com/0f26267j ---------------------------- vanTage OC 108 - PCI-E Core - 650 Memory - 1100 full Load - 50 * Vantage Score 6267 . העלאה של עוד 50MHZ לזיכרומות ( MEMORY ) = תוספת של 178 נקודות ב- Vantage. יש לציין כי במצב Ati tools - Load הטמפרטורה = 55 מעלות. http://yfrog.com/em216267j ---…

• 8 תגובות
    • 941 צפיות
  22. חבר שלי ביקש עצה, אמר שמשחקים מתחילים לקרטע לו אחרי כ15 דקות של משחק מה שנשמע לי כמו מקרה רגיל של התחממות יתר. יעצתי לו להתקין hwmonitor ושיגיד לי מה הטמפרטרות על המעבד והכרטיס מסך. טמפרטורות במנוחה על המעבד 40c טמפרטורה במנוחה על הכרטיס מסך 111c בדיקה נוספת מגלה כי המאוורר תקוע ולא מסתובב (מן הסתם). לאחר פירוק והרכבה של קירור חדש, ככה נראה המאוורר הישן שהתבשל לו במשך כמעט שנה (!!) בטמפרטורות יומיות כאלה http://i25.tinypic.com/2mfxez4.jpg

• 7 תגובות
    • 941 צפיות
  23. Started by solsher,

שלום, קניתי מסך LCD תומך עיברית 16*2 לא קיבלתי מפרט טכני כי אין לו אבל הוא תומך HD44780 חיברתי אותו לפי http://homex.coolconnect.com/member3/SG3by8/kleozy/lcd/lcd.html תוכנת ה CRYSTAL CONTROL מזהה אותו אבל אני חוץ מתאורה אני לא רואה כלום על המסך. למשהו יש מושג?

• 11 תגובות
    • 941 צפיות
  24. Started by Ryouhu,

שלום, לאחרונה אחד מהמאווררים שלי במארז שווק חיים ומאז המעבד ממריא לטמפרטורות אסטרונומיות בזמן של עומס ( משחקים, מולטי טאסקינג ועד ) ועקב כך המחשב נוטה להתקע ומאלץ אותי לאתחלו בעזרת כפתור הריסט. המחשב נתקע בעיקר באמצע משחק, כאשר המשחק פועל במשך זמן מסויים ( תלוי במשחק ובכובד שלו ). מחר אני נוסע לקנות עוד RAM אבל מה שיותר חשוב לי זה קירור טוב ורציתי לדעת מה אתם ממליצים לי שיכול להוריד את הטמפרטורות בצורה...סבירה בואו נגיד, שלא יגיע למצב בו המעבד יכול לשמש אותי במחבת לטיגון. תקציב.. ? אמממ, עד 200 יכול להספיק למשהו טוב וחזק ? אשמח לתשובות עוד היום אם אפשר. בתודה, גל.

• 14 תגובות
    • 941 צפיות
  25. סיימתי להרכחב את המחשב בשעה טובה, אבל התוכנות שמצורפות ללוח (GIGABYTE Z77X-D3H) לא תומכות בWIN8 התקנתי real temp שאני מכיר מהמחשב הקודם שלי, אבל אין לו ניטור ושליטה בFANs וגם הטמפרטורה שהוא מראה לי בזמן מאמץ נעה בטווח די רחב של 5 מעלות.

• 3 תגובות
    • 941 צפיות

דיונים חדשים בפורומים