אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אז הנה מה שהספקתי לעשות היום. לקח לי כ 5 דקות בערך, כולל פירוקים אבל שיהיה. בכל אופן, פירקתי ספק ישן של 486, והוצאתי ממנו את המאוורר 80 מ"מ. מעל המעבד (486 כבר אמרתי) הסרתי מאוורר קטן של 40 מ"מ מבין בליל החוטים מצאתי מפצל מתח לכוננים (שאני לא זוכר את שמו, למרות שברגע שאני אלחץ על שלח, אני אזכר) חיבור המאווררים לחוטים (כפי שניתן לראות) ובדיקה על פנטיום 2 ישן שעומד אצלי בסלון. כן כן הסלון שלי נראה כמו מעבדת מחשבים כרגע יש בו: 486 DX2 - יהי זכרו ברוך פנטיום 1 MMX, גם יהי זכרו ברוך. פנטיום 2 - שאני עוד מנסה לשפץ אותו ברמה מספקת כדי שיעבוד ויוכל להריץ חלונות 98, ואז הוא הולך לאח קטן של ידידה שלי. וכמובן שני המחשבים שאני עובד עליהם. מחשב ביתי - DURON 1200 ומחשב ני…
-
- 7 תגובות
- 897 צפיות
-
-
גם קוד דגם אם אפשר וכמה עלתה?
-
- 10 תגובות
- 897 צפיות
-
-
JIUHB או JIUCB. קיבלתי מ-PCH את JIUCB שבוע 325 במקום JIUHB והם אמרו לי שאם אני לא ירצה אותו הם יחליפו לי אותו, אז באתי להתייעץ איתכם חברים איזה סטפינג טוב יותר ל-OC.. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 897 צפיות
-
-
מה קורה? =] עד עכשיו הייתי עם OC לכרטיס המסך בלבד (המפרט המלא - בצד), וה-OC עמד על: Core: 680 Shader: 1700 Memory: 925 כמובן יציב ללא בעיות התחממות (כ-40 במנוחה, בימים חמים 45-49. כ-50 במאמץ, בימים חמים עד כ-55). היום העלתי בהדרגה עד ל: C 720 S 1800 M 925 והכל היה יציב לגמרי בבדיקות. טמפרטורות בסדר גמור וללא נפילות FPS בכלל. יש לציין כי ה-OC, כמו הבדיקות, נעשו דרך ה-AFTERBURNER וה-KOMBUSTER של MSI. העלתי לא בהדרגה לזה: C 750 S 1875 M 930 והכל היה יציב לגמרי - בבדיקות. כשהפעלתי את NFS:MW, משחק משנת 2005 שאינו כבד בכלל, ישר התחילו בעיות. לא במסכי הבחירה אלא בעולם המשחק עצמו. לא ארטיפקטים, אבל כן תקיעות ופריזים חוזרים ונשנים. להוריד את ה-OC למה שהיה באמצע פתר את הבעיה. עכשיו…
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
אז ככה יש לי בעיה מבחינת מיקום של המאוורר של המוגן 2 המארז שלי הוא cm690 וזה נכנס בו והכל טוב ויפה אבל רק כשהמאוורר בא מכיוון למטה מכיוון צד ימין יש בעיה בגלל הגובה של הזיכרונות האלה 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel עכשיו זה בגלל ההטיסיניק הגבוהה שלהם.. השאלה שלי היא אם אפשר להוריד אותו ואם כן אם זה ישפיע משמעותית על החימום שלהם או שזה לא קריטי...? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 897 צפיות
-
-
ראיתי שב3.6GHZ אנשים מגיעים ל 1.3? wtf? עשיתי בדיקות יציבות הכל יציב אז למה זה? תודה מראש ערן. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום וחג שמח! קראתי הודעות בפורום ואת הכתבה באתר על OC אני רוצה לבצע OC ממש קל אם אפשר בלי להזיז מתחים וכל מיני דברים מסובכים יש לי מעבד E6420 ליבה כפולה 2.13 לוח אם של ג'יגבייט 965PDS3 REV 3.3 רציתי להביא את המעבד ל 2.4-2.6 ברגוע האם זה אפשרי? תודה!!!
-
- 11 תגובות
- 897 צפיות
-
-
התחלתי לשחק עם OC בשביל הכיף על ה-Q6600, לא משהו רציני. ידוע לי שהפוטנציאל פה די נמוך אבל בא לי לשחק קצת בכל מקרה, כשאני מתחיל בקטן, הכל הולך חלק מן הסתם. שבשלב מסוים, די מוקדם (סביב ה-2600 כבר, לפעמים לפני) הווינדווס מתרסק באמצע הטעינה. POST עובר בשקט אבל ווינדווס פשוט לא מצליח לעלות. מה שקורה בשלב הזה הוא שהלוח מתחיל להתעלם מההגדרות של ה-FSB/DRAM וכו'. כלומר, כשאני נכנס ל-BIOS פעם ראשונה אחרי ההתרסקות הכל שם על AUTO. אני משנה חזרה, לכל דבר - אפילו שם על ידני אבל משאיר את המספרים ב-Default (כלומר לא OC בכלל) ושומר ויוצא. ואז כשאני חוזר ל-BIOS זה שוב על AUTO. כלומר, מאותו הרגע שווינדווס התרסק לי אני לא יכול לשנות יותר כלום והדרך היחידה להמשיך לעבוד על זה זה לעשות ריסט לל…
-
- 10 תגובות
- 897 צפיות
-
-
יש ברשותי 6800GT שלאחרונה בעקבות הקיץ החם לא מתפקד כאשר מופעל עליו הרבה מאמץ. המחשב מאוורר לחלוטין ( 7 מאווררים ) וגם ניסיתי לעבוד עם מאוורר רגיל על המחשב כולו וזה לא עזר, ברגע שנכנסים למשחק כלשהו הטמפ' קופצות ל100+ ואז נוצרים ארטיפקטים ולא ניתן לשחק במשחק .. המאוורר של הכ.מסך עובד למרות שאני לא בטוח שהוא עובד כמו שהוא צריך לעבוד. האם יכול להיות שצריך להחליף פשוט משחה טרמית וזה יפתור את כל הבעיה, יכול להיות שהיא "התייבשה" לחלוטין? או שזה יכול להיות משהו אחר ? .. האחריות כבר נגמרה מזמן הכ.מסך דיי ישן .. תודה מראש בן. נ.ב המחשב נוקה מאבק והמצב עדיין זהה. אוקיי לאחר רפרוף קטן בפורום הורדתי RivaTuner שיניתי את המאורר ל100% (ד"א אין בזה סכנה או משהו נכון ? ) וכרגע הטמפ' ירדה…
-
- 14 תגובות
- 897 צפיות
-
-
היי איזה קירור אוויר מומלץ להמהרה? האם זה רועש?
-
- 3 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום התחלתי לעשות OC למעבד שלי AMD 945 כרגע על 3.8 יציב מתח 1.392 טמפ מנוחה 39 מאמץ 52 כל זאת על גבי לוח אם גיגה בייט GA-MA 770T-UD3 הקירור שלי זה פייזר 7 פרו איך הנתונים והאם אני יכול להעלות עוד את המתח או שלא כדאי?
-
- 2 תגובות
- 897 צפיות
-
-
המאוורר המקורי לp4-prescott משנת 2002 וכבר מרעיש מאד. ראיתי מאווררים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5656 במחיר 50 ש"ח אבל לא נראה מקורי של אינטל ואני חושד שהוא ירעיש. לעומת זאת יש מאוור מקורי במחיר 61 ש"ח: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13534&catid=903 מאחר ומאד מפריע לי הרעש, האם החלפת המאוורר במאוררים שקיימים היום בשוק תפתור לי את הבעייה?
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
קניתי את הלוח gigabyte g41 s2pt כי הלוח אם הקודם עשה לי בעיות ורציתי להחזיר את האוברקלוק אבל לא מצאתי שום דבר ששולט על הfsb מה אני יכול לעשות? יש לי אפשרות לעשות אוברקלוק דרך windows?
-
- 9 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום, יש לי תקציב של עד 1.100 להקצוץ למארז ואני מתלבט כיום בין שני מארזים בין הקנדלף של טרמלטק לבין ה-P180 של אנטק. פרטים על ה- Kandalf VA9000 Series באתר הבית של Thermaltake: http://www.thermaltake.com/XaserCase/kandalf/bws/va9000bws.htm#btx פרטים על ה- P180 באתר הבית של Antec: http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=81800 מה יורת כדיי למודינג ומה יטותר עדיף כי אני חושב מתמונות פנימיות שיש יורת מקום מבחינת מרחב בקנדלף ויש לו יותר מקום לכוננים ויותר מרחב וגם דלת שקופה למודינג וכל זה ואתה הדברים האלה אין לאנטק מה שטוב באנטק שפשוט יוצא מגדרו זה הדלת הצדדית בעלת ה3 שכבות... אם תוכלו להביא לי סיקורים של אתרים והשוואות ויתורונות חסרונות אני יודה לכם וכמה שיותר מידע ע…
-
- 15 תגובות
- 897 צפיות
-
-
אני צריך לפתור בעיית התחממות יתר עבור מחשב שלא עומד בעומס. המעבד הוא AMD64 3200, סוקט 939, שלא עבר אוברקלוק. ההיסטסינק הוא היטסינק פשוט של Spire שהגיע עם המחשב, ומאוורר ה-80 מ"מ שעליו רץ ב-1500RPM בערך. המארז הוא Soprano של תרמלטייק, כל המאווררים מחוברים ופועלים. המחשב מצליח להריץ את WoW, ואחרי פרק זמן מסוים (דקות או שעות), הוא מכבה את עצמו מחימום יתר (נמדדו 87 מעלות על המעבד), וזה כמה ימים אחרי שנוקה ממנו האבק, הכבלים במחשב מסודרים למשעי. כרגע אני נוטה לכוון שדרוג הקירור, ואני מתלבט בין קירור אוויר וקירור מים. חשבתי על CNPS7700-AlCu של זלמן כאופציה לקירור אוויר, ולגבי קירור מים אני ממש לא בטוח- לתרמלטייק יש מערכות מוכנות באזור ה-500 שקל, אבל אני לא יודע אם בכלל יש צורך ב…
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
כפי שכתוב בכותרת. אנא, אל תצחקו על אי השכלתי בתחום, אני חדש בתחום ומנסה ללמוד - לדעתי, לגיטימי מאוד.
-
- 10 תגובות
- 897 צפיות
-
-
-
המאווררים בדלת ובגג עושים רעש של אזור תעשיה....לא יכלו להביא עם מארז כזה מאווררי לדים שקטים יותר... אז חשבתי להחליף לסידרה של AC שראיתי בנועה....להשים 2 של 80 בדלת להכניס אחד של 80 בגג להוציא אחד של 120 מקדימה מכניס ואחד מאחורה של 120 מוציא...עכשיו בגלל שהם לא מוארים המאווררים של AC אז אם אני ישים 2 קתודות זה יאיר יפה וטוב או שזה יכער את המארז? בכללי בחרתי במאווררים האלה כי ראיתי פעם שהמליצו עליהם..יש משהו יותר טוב מהם אוליי...מישהו יכול להמליץ...כמובן בערך באותו מחיר של הAC ואם אפשר אז גם מנועה כי אני מזמין מהם כמה דברים ואני מעדיף להזמין מהם כבר הכול במשלוח אחד וזהו.... תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 897 צפיות
-
-
מפרט amd 1800+@2600 512mb ddr400 msi k7n2 delta geforce 6200@6600gt טוב המערכת שלי כימעט ראתה את המוות שהרצתי את התוכנה הזאת :\ אבל היא שרדה והכרטיס שלי עמד ליבכות טוב אז הינה אני על OC בכרטיס מ550\300 ל710\470 והצלתי להביא את התוצאה הזאת http://rotter.name/User_files/nor/43d0dd497c441639.jpg מה ככה יש כבוד? :] ד"א משהו יודע מתי יוצא סראיל לתוכנה? כי אני רוצה ליראות את כול האפשרויות וגם הרזולוציה מוגזמת :\
-
- 10 תגובות
- 896 צפיות
-
-
עריכה: אני יכול לייצב על 3.6GHZ עם תזמוני CL6 ומתח 1.3V למעבד אבל יש תופעה מוזרה. יש לי 3 סטקיים של ראם. שניים של 2 ג'יגה והשלישי זהה אך 1 ג'יגה. אני יכול לעשות פוסט עם הסטיק של הג'יגה ואני יכול לעשות פוסט עם שני הסטקי יםש ל2 ג'יגה אבל אני לא יכול לעשות פוסט לכולם ביחד. מה גם, כשאני מחבר את שני הסטיקים בזוג סלוטים אחד (של DC) עובד טוב אבל בשניים האחרים לא, והבעיה לא בסלוטים אני חושב כי בלי OC אין בעיה כזו. ניסיתי לתת עוד מתח לגשר הצפוני ולזכרונות אבל זה לא עוזר. יש למישהו רעיון? תודה
-
- 5 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שניהם ידועים לטובה. הראשון מגיע בלי מאוורר ועולה 20 ש"ח יותר מה OCZ, שמגיע עם מאוורר וגם זוכה ללא מעט שבחים. אני רוצה לקרר E6600 בשביל להתחיל עליו OC ולהוציא ממנו קצת יותר מיץ. כרגע (עם קירור סטוק) הטמפ' שלו בשגרה הן 40 מעלות ו-65 במאמץ (מאמץ = 100% עבודה דרך TAT). איזה מן הקירורים כדי לקחת?
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-
-
למעבד - core i5 750 tray, hd 4770, 4GB memory cooler master hyper tx3 או deepcool iceege 200? הבנתי כבר שה- alpine וה- freezer של arctic cooling מומלצים אבל אני חושב לקנות מהחנות cobra pc ואין להם שם אותם אז רציתי לשאול אם אלה ששאלתי למעלה מספיק טובים, ומי מהם יותר מומלץ?
-
- 4 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום לכולם! שאלתי בפורום מפרטים אך הפנו אותו לכאן- אני צריך המלצה על ספק לוח אם ויחידת קירור למעבד שיחזיקו OC בינוני. מידע קצר על הדרישות מהמפרט: 1.השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית-פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית 2D בעיקר, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. 2. בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. *מכיוון שאין לוחות לI% עם כרטיס מובנה אני אקנה כרטיס זול כלשהו... לבנתיים 3.השקט של המפרט מאוד חשוב. אני מודע לכך שמפרט בעלי רכיבי OC הוא לא האידיאלי שבשקטים אבל עד כמה שאפשר.... 8+ 4.האם מתוכנן אוברקלוק? בינוני. אני עדיין לא מתמצא בOC כי אף פעם לא עשיתי אבל לפני שאנ…
-
- 3 תגובות
- 896 צפיות
-
-
מישהו מכיר חברה בשם AVC ? הציעו לי מפרט למחשב שכולל מאורר של החברה, הדגם הזה http://www.avc.com.cn/ediy/products/Xuan%20ice%20drum.htm, שמו ICE COLD קשה למצוא מידע על החברה ברשת, זו כנראה חברה סינית גדולה שמייצרת עבור כל מיני יצרנים. המאורר חלק ממפרט שכולל מעבד Intel Core i5 - 750 - 2.66GHz לוח-אם GIGABYTE GA-P55-US3L זכרונות 4096MB (2048MBX2)1066/1333 MHz DDR3 כרטיס מסך ATI SAPPHIRE 5570 1GB אחת הבעיות היא שבספציפיקאציות יש רשימה של מעבדים נתמכים, שה-Core i5 לא כלול בה, רק עד Core 2 Extreme, אבל אולי אין לזה משמאות. בקיצור כבר הבנתם שאני לא מבין בעינני קירור (וחומרה בכלל) ואני מבקש את אזרתכם: האם מישהו מכיר או שמע על החברה הנ"ל? מישהו שמבין יכול אולי להיסתכל על הנתו…
-
- 2 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום אשמח אם תפנו אותי למאמרים על ביצוע OC למעבדי I7 סוף סוף קיבלתי את המע' החדשה לי מבוססת 950 ולוח UD7 של גיגהבית תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-