עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אהלן, אני בשלבי התחלה של OC למעבד שלי, וצריך עזרה בכל מה שקשור להגדררות של הזכרונות שלי דרך הביוס ע'מ שלא יפריעו לי ב-OC. זה המיפרט שלי: AMD AM2 Athalon 4000 X2 Gigabyte MA785GM-US2H AMD HD 4670 DDR 3 OCZ Gold XTC 800MHZ 1GB X2 Enermax Tomahawk 400W זה קישור לתמונה של ההגדרות של כל מה שקשור למעבד שלי וכל מה שקשור אליו בביוס (CPU Freq במקור היה על 200). וזה קישור לתמונה של ההגדרות של הזכרונות שלי דרך הביוס אם אתם צריכם עוד תמונות אז תגידו. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 947 צפיות
  2. Started by amisha,

יכול להיות שדיסק קשיח יעצור אותי במהלך ה OC שאני עושה למחשב? כשאני מגיע למהירות של 3.8 הביוס אומרים שחסר לו קובץ של ה WIN מה הבעיה פה ?

• 12 תגובות
    • 947 צפיות
  3. Started by iakovl,

http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0037Volcano4005/cl-w0037.htm נראה כמו עוד ניסיון לשלב בין קירור מיים ואוויר במכה אחת אני מנבא שזה לא יהיה משהו

• 11 תגובות
    • 947 צפיות
  4. Started by SuperStyle,

הצלחתי להגיע ל 3 מגה הרץ: דגם המעבד:AMD Athlon 4400+ דגם לוח-אם:epox mf-4 דגם זכרונות:kingston 3g 667 תדר מעבד :2300 @ 3000 תדר FSB : 200 @ 261 תדר זכרונות :667 מתח מעבד :1.55 מתח זכרונות :2.0 מכפלה:11.5 תמונה אחרי מבחן יציבות של שעה ב OCCT: המתח בתוכנה לא נכון מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 947 צפיות
  5. שלום, האם לפי הנסיון שלכם, אם ארצה להעלות את הFSB של הE8200 שלי ל400(להגיע לOC של 3.2 GHZ) אני אצטרך להעלות את המתח?

• 10 תגובות
    • 947 צפיות
  6. Started by andd,

לוח אם ASUS Maximux IV Extreme-Z מעבד Core I7 2700K זכרונות G.Skill DDR3 Sniper 1600Mhz 2x4 (8GB Ram) Low voltage 1.25 קירור Crosair H100 כונן Crosair SSD 120GB Super PI 8 שניות... מה דעתכם עד עכשיו ?

• 3 תגובות
    • 947 צפיות
  7. לאחרונה שידרגתי את הקירור של המעבד מ Bigtyphoon למשהו שחשבתי שיהיה יותר אפקטיבי והוא Thermalright IFX-14 המוצר נקנה במיטב כספי כ 420 ש"ח, לאחר התקנה לא מסובכת ע"פ הוראות היצרן מסתבר כי הלוח אינו נדלק(משהו שגרם לי להיות בלי מחשב למשך שבוע וקצת) בהתחלה חשבתי כי הלוח ככל הנראה נדפק(כמובן לאחר כל הבדיקות הסטנדריות) , רק לאחר שחיברתי את הגוף קירור המקורי הלוח עלה כאילו לא קרה כלום ניסיתי שוב להתקין ושוב המערכת לא עלתה התחלתי להבין כי משהו בקירור לא מורכב כמו שצריך ושיש קצר איפהשהו. בסופו של דבר ההתקנה הצליחה לאחר בידוד מקור הקצר שהיה כאשר הברזל של הגוף נגע במייצבים וגם ללוח כמעט להישרף!!!(לוח שעולה 1400 ש"ח). מסקנה: חברה שימו לב למה שאתם קונים ואת התאימות ללוח הצפציפי ש…

• 7 תגובות
    • 947 צפיות
  8. היי כזכור היה לי ספק שבא יחד עם המארז מבית JSP EZC00L 400W שהחזיק לי את המערכת בC@ מלא. הספק נשרף לי והוספתי כסף ולקחתי את הFSP Bluestorm II 400W (חייב לציין שקט וקריר) אבל משומה לאחר ההחלפה אינני יכול לעשות C@ למעבד \ כרטיס מסך כלל וכלל אפילו לא 1MHZ ניסתי בתוכנות צד 3 כגון RIVATUNER\POWERSTRIP לעשות C@ לכרטיס מסך אך הוא לא נותן בכולזאת מה שכן,גם הOVERDRIVE לכרטיס מסך בדרייברים בוטלה ואינני יודע למה מחקתי דרייברים והתקנתי מחדש ולא עזר. כול הכבלים מחוברים כמו שצריך הכבלים 6/8pin מחוברים לכרטיס מסך והכול טופ רק שמשומה C@ לא בראש שלו :-[ יש פיתרון למועקה הזאת? זה הספק http://www.skypc.co.il/pl_product~F40060GLN~24~0.htm http://www.fsp-retail.com/en/booster_a.asp?pro_catId…

9. Started by bg1987,

מה עדיף בשביל OC למחשב משחקים? עם המפרט הבא: לוח אם ASUS P5Q PRO כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ספק כח Enermax Pro82+ 525W צורב LG GSA-GH20L X20 DVD מארז ללא ספק Antec P182 Black מאורר למארז Scythe S-FLEX SFF21E 120mm X2 קרור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme זיכרון Crucial Balistix 2gb 800mhz

• 3 תגובות
    • 947 צפיות
  10. שלום לכולם, לאחרונה התחלתי עם אוברקלוקים וכשניסיתי לבדוק תוצאות בתוכנה Super-PI הופיעה בכל פעם אחת מהשגיאות הללו: NOT EXTRACT IN ROUND או NOT CONVERGENT IN SQR05.. תוכלו לעזור כיצד לגרום להן להיעלם ולתת לבדיקה לרוץ עד הסוף? ניסיתי העלאת מתחים עד שמחשב כבר קרס .. (1.550V + 1.10%) <= ככה עשיתי במתחי המעבד.. ומלבד זאת יש לי עוד שאלה: האם הזכרון שלי דפוק? אני שואל מפני שבשום צירוף אפשרי לא הגעתי ל600MHZ שהובטחו מראש וכדי לייצב אותו הצטרכתי לתת לו 3.2V (!!) כשהזכרון הוא TCCD... תודה לעוזרים, עמית

• 13 תגובות
    • 947 צפיות
  11. Started by maphisto,

אחרי שהמהרתי את המעבד רציתי לבדוק אם אפשר עוד חששתי שכל האבק שיש על במאורר של המעבד יפריעו לקירור.... אז פתחתי וניקיתי והיה שם חומר ורוד כזה על הצלעות קירור בצד של המעבד .. נזהרתי שלא להוריד את (אני מניח שזה גריז טרמי) אבל כשהחזרתי את הכל המעבד היה בהדלקה 70 מעלות אחרי כל מיני משחקים בזה ואחרי שהורדתי את זה המעבד לא נשרף אבל הוא מתיצב על 55-65 מעלות בהדלקה ללא עומס לא העלתי אפילו את המחשב.... עזרה מפרט למטה.... עזרה בבקשה ... אז כרגע סיכום - מעבד בהדלקה מגיע ל65 מעלות בקלות ואני לא עובד עליו יותר עד לפתרון,כרגע אני רק בנייד ,טמפ מערכת בער 30-35 לא בעומס . :AR15:

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  12. מכרתי לפני מס' ימים את מערכת המחשב הקודמת שלי שהחזיקה בשיא עולם ואני בימים אלו ממש בונה לעצמי מערכת מחשב חדשה לצרכיי OC בלבד! כבר יש ברשותי זכרונות Corsair PC3200C2 Rev4.2 TCCD 256MB * 2 , בחרתי דווקא בנפחים האלו בגלל שהם עדיפים לOC. מתוכנן מעבד AMD Athlon 64 (Venice Core) 3000+ (אפשר גם להמליץ לי סטפינג מוצלח אם מישהו מכיר) החלק האחרון הוא הלוח אם שעליו אני שוקד בכובד ראש בימים האחרונים, משום שאני צריך שהוא יעבור מהירות באס של 340Mhz לפחות (אני חוזה שזה מה שהזכרונות האלו יעשו בערך). 1. זול - בסביבות ה600 שקל. 2. לפחות 3V לזכרונות (אם יש יותר הריי זו ברכה ;D ) 3. עדיפות לAGP (כן שם ישב הGeForce2 העתיק ,חחח מי יודע אולי עליו נשבור איזה שיא לסדרה הזו) כדי לחסוך קניית כרטיס…

• 8 תגובות
    • 946 צפיות
  13. Started by mokisho,

קיבלתי ציון ב 3DMark06 האם הציון בסדר בשביל החומרה או שהוא נמוך הציון הוא 5779 החומרה היא מעבד E6600 זיכרון 2 GB כרטיס מסך X1900XT 256

• 7 תגובות
    • 946 צפיות
  14. Started by puki,

כתבתי בעבר שיש לי AMD64 +3000 עם קירור סטוק, 2 מאווררים על המארז. חום היה 51-65 מנוחה-מאמץ. בצג של המארז 31 בערך אתמול העברתי את כל המחשב מצד אחד של החדר לצד שני, הטמפ' עכשיו 58-70 !!! מארז 37. אין שום סיבה נראית לעין - אותה שעה ביום, ללא מזגן (כך שאין קשר לקרבה למזגן), ההבדל היחיד זה שעכשיו הוא על מדף, גבוה בכ-70 ס"מ לעומת קודם .... מה קורה כאן ? האם לחזור לחנות שיפתרו את הבעיה ?כמה אמור להיות החום ?

• 11 תגובות
    • 946 צפיות
  15. Started by zip master,

בואו נעשה דבר כזה : כל אחד ישלח תמונה של המארז שלו או תמונה של הדגם של המארז שלו ובסוף נחליט מהו המארז הכי יפה יעיל ומוצלח לאוברלוקינג ומודינג.

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  16. Started by doreiny,

שלום לכולם אני מעוניין לברר קצת על קירור מים לפניי שאני נכנס לזה איך אני מקרר גם את המעבד גם את הכרטיס מסך וגם את הצ'יפסטים של הלוח(אם צריך) מה אני צריך לקנות בשביל זה? (לא מחפש דברים ממש יקרים)

• 8 תגובות
    • 946 צפיות
  17. Started by babu,

אני עושה OC ככה שלא יעשה לי צוואר בקבוק ל 88GT מעבד E4500 איזה OC אני צריך לעשות כאילו מה לעלות וכמה? ואיזה קירור יחזיק לי תמעבד אם ה OC שאני יעשה?

• 9 תגובות
    • 946 צפיות
  18. Started by manbot,

חיפשתי כבר בהמון חנויות. לאף חנות שבדקתי בה יש.... התוכלו לומר לי מאיפה אוכל להשיג דבק טרמי?

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  19. חזרתי היום מזיגזג עם שני צעצועים ;D ספק Thermaltake - Silent Purepower 480W ו Arctic-Cooling NV Silencer 3 ל Gainward GeForce FX5900XT שלי שנראה כאן לצידו (הדבר הזה ענק!) התחלתי בעבודה של הסרת גופי הקירור הישנים, את הקירור מהזיכרונות תלשתי בעזרת כוח פיזי מתון ;D מריחה חדשה של משחה תרמית מורכב הוא נראה טיפה דומה ל ATI לא? אחרי עבודה ארוכה של סידור חוטים מחדש מותקן הכרטיס יחד עם הספק החדש ההתקנה הסתיימה וכבר הטמפרטורה המדווחת של הכרטיס היא 36 מעולת במנוחה! ירידה של 10 מעלות בטמפרטורה לעומת גוף הקירור של Gainward. בהמשך אני יפרסם את המהירויות שהצלחתי להגיע אליהם. עם גוף הקירור הקודם של Gainward הגעתי למהירות של 400@475 לליבה ו 700@885 לזיכרונות(…

• 11 תגובות
    • 946 צפיות
  20. מצאתי את התושבה סליחה על ההתרדה =]

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  21. Started by shar00750,

שלום לכולם אני כרגע באוברקלוק של 3.23MHZ (מעבד E2160 1.8mhz) הלוח שלי הוא MSI P45 NEO2 . במאמץ מלא הטמפרטורות מגיעות ל-48 מעלות מעבר לזה אני לא מצליח לייצב [קורס לי במאמץ ב-3.42] ישנם בלוח מספר מושגים שאין לי מושג בדיוק מה זה והאם אני צריך לגעת בהם על מנת לייצב את המערכת ולהגיע לאובר גדול יותר הוספתי תמונות מהביוס עם פירוט אשמח לקבל עזרה בנושא [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  22. אני צריך סה"כ מיכל, סלילים לצינורות (נגד כיפוף) ודברים קלילים סה"כ. ב-FROZENCPU רוצים 40 דולר למשלוח הכי הכי פשוט, זה ברור שאין שום סיכוי שאני אשלם להם סכום כזה. באיביי לא מצאתי מה שאני מחפש. תודה.

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  23. Started by yoxo,

קראתי מדריך איך לעשות OC למעבד ובאחת מהאופציות בלוח יש את האופציה Performance Enhance. הבנתי שבמידה ואני מתכוון לעשות OC אז צריך להגדיר אותה ל STANDARD , אצלי כברירת מחדל היא מופיעה TURBO. השאלה מה זה Performance Enhance ? מה תפקידו? ומדוע בOC צריך להגדירו כ STANDARD ולא טורבו כמו בברירת מחדל?

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  24. Started by Vissor,

יש לי מעבד dual core 2.8ghz האם כדאי לעשות לו overclock ..ואם כן אז עד כמה אחוז?? 10% 20% או 30%??

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  25. Started by The_Byter,

קרור - על הכל כבר שמענו מקרור פסיבי ועד קרור בחנקן אבל מישהו ידע על זה ?! vortex cooling : קרור ע"י אוויר בלחץ גבוה מאוד טמ'פ אפשרית עד כ 50- רוצים כזה ?

דיונים חדשים בפורומים