עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by xena,

האם הטמפרטורות הנראות בתמונות המצורפות תקינות? האם יש מקום לשיפור? אם כן, אשמח לדעת כיצד.

• 1 תגובה
    • 902 צפיות
  2. Started by MeNi906,

אז ככה. יש לי i5 750, בזמן האחרון החלטתי לעשות OC למעבד, אבל אני לא ממש בטוח עד איפה אני יכול להגיע. אני לא יודע אם הקירור שלי מספיק טוב. אז הקירור שלי הוא של AC הדגם - ‏Arctic Freezer 13‎. עד איפה בערך אני יכול להגיע אם הקירור הזה? רמה גבוהה? אני רוצה OC גדול, שישפיע על המחשב. כרגע זה 2.67 GHZ ואני רוצה להגיע בערך ל 3.6 מינימום. אז עד איפה אני יכול להגיע עם הקירור הזה? או שמומלץ לי לקנות משהו יותר חזק (Mugen 3 או משהו אחר)? המארז שלי הוא CM 960 II של Cooler Master אם זה חשוב.

• 7 תגובות
    • 901 צפיות
  3. SpeedFan מאפשר לי לשלוט על מהירות המאוורר של כרטיס המסך. לא הצלחתי לקנפג אותו בצורה נורמלית. כוונתי היא שהכל יהיה שקט, ופתאום מהירות המאוורר קופצת למעלה (וכמובן שמתלווה אליה רעש איום) עד שהטמפרטורה יורדת קצת, וחוזר חלילה. הייתי רוצה שהמהירות תגדל בהדרגה, ולא תקפוץ מיד ל-100%. תחת Advanced כשאני בוחר את ה-chip של ה-GPU, אין לי אופציה ל-PWM. האם יש טעם בכלל בשליטה במאוורר בעזרת SpeedFan במקרה הזה? האם יש תוכנה עדיפה? (6970)

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  4. Started by yossi555555,

שלום ברשותי מארז CM690II כרגע מותקנים בו 7 מאווררים 1 מקדימה מכניס אוויר 2 למעלה מוציא אוויר 1 מאחורה 2 מלמטה מכניסים אויר ו1מהצד מכניס אוויר . שתי שאלות , מהצד שמאחורי הלוח אם יש מקום למאוורר 8" השאלה אם כדאי להוסיף? זה יועיל במשהו משום מה יש לי פחד לשים שם מאוורר אולי מחוסר ניסיון זה נופל בדיוק על הברזל הזה של התושבת של המעבד מה אתם חושבים? לגבי המאווררים למטה שדוחפים אוויר על הכונן קשיח קניתי לאחרונה כרטיס מסך HD6870 שטרם הגיע צריך להגיע מחר המאווררים שלו פונים כלפי מטה הם מכניסים אויר או מוצאים? כדי שלא יהיה בינהם פעולה הפוכה ... מה לעשות ? הוספתי תמונה שווה אלף מילים ..... תודה על העזרה הוספתי לכידה של הטמפרטורה בCORETEMP איך היא נורמלית ? טובה ? אני גר באילת כבר 3…

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  5. Started by goldan,

היי המאוורר של המעבד שלי עובד סבבה הבעיה היא שהוא עושה המון רעש הוא מסתובב סביב 3500 RPM ועולה בשעות החמות גם ל4500 RPM זה ממש מרעיש יש איזה משהו שאני יכול לעשות \ להחליף אותו במאוורר הרבה יותר שקט ? או אפילו בכמה מאווררים שבסהכ יהיו יותר שקטים ? אני לא רוצה להשקיע יותר מידי כסף במחשב כי הוא גם ככה לא שווה יורת מידי.. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 901 צפיות
  6. Started by ElemenTal,

אין לי אפשרות לעשות RUN (אם זאת הדרך להפעיל את הבדיקה, אם לא אז איך ?) :s05:

• 4 תגובות
    • 901 צפיות
  7. שמעו נמאס לי מהמוגן 2 שלי והחלטתי לעבור לקירור מים אבל משהו בסגנון Corsair H70 או Antec KÜHLER H₂O 620 עד כמה הם שיפור לעומת המוגן 2 (שאני מחליף בגלל הגודל שלו) ועל מי אתם ממליצים יותר או איזה דגם אחר אתם ממליצים??? ועדיף במחיר שלהם(משהו כמו 500 שקל) להזמין מחול קירור מים שהוא לא קיט????

• 6 תגובות
    • 901 צפיות
  8. היי, אני מחפש מאווררים עם בורר מהירות עבודה של המאוורר (פוטנציומטר) אני זקוק למאוורר בגודל 120 ו- 80. אשמח אם תעזרו לי למצוא, כמובן שעדיפות למאווררים שקטים, הם מיועדים ל- HTPC ועבור השידה בו המחשב ימוקם. אין לי אפשרות לחבר ללוח האם. יש עדיפות למאוורים הנ"ל עם תאורה (לד) טנקס

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  9. Started by yuvalaba,

מה ההבדל בין טמפרטור של ליבה ושל המעבד כיצד הן נמדדות האם הם בערכים מוחלטים כיצד יתכן שטמפרטורה של ליבה היא תמיד 53 נמדד על יד everest cortemp מרגע הדלקת המחשב וגם בעומס וטמפרטורת המעבד משתנה לפי עומס. מ 17 עד 35 e5200 on gigabyte g31m-esl2

• 4 תגובות
    • 901 צפיות
  10. יש לי מעבד AMD 3500 וכמו שאתם רואים בתמונות הטמפרטורה שלו די גבוהה, וזה עוד במצב שאני גולש סה"כ באינטרנט ועוד תוכנת ITUNES . הטמפ' צריכה להיות ככה? והאם כדאי לי לקנות קירור למחשב ואיזה? ודבר נוסף יש לי בכונן , 4 מאווררים שמכניסים אוויר ועוד אחד שמוציא, והקירור של המעבד זה הקירור שבא עם המחשב. אשמח לעזרה, תודה. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 901 צפיות
  11. Started by GZA3,

אגב, מעבד 3200+ ולא 3500+ פשוט עשיתי OC קטן [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 901 צפיות
  12. לפני כחודש הייתה לי תקלה בלוח אם והחלפתי אותו (עדיין לא נגמרה האחריות אני לא ממש זוכר איך זה היה בלוח הקודם אבל עכשיו כשאני נוגע בהיטסינק של הצי'פסט (אני מקווה שאני לא טועה - זה החלק שנמצא מאחורי הכרטיס הגרפי) הוא ממש חם. האם זה אמור להיות ככה, ואם לא אז מה יכול לפתור את הבעיה..

• 15 תגובות
    • 901 צפיות
  13. שלום אני מתכוון לקנות מחשב והבנתי שהקירור הכי משתלם כיום הוא Sunbeam Tuniq Tower 120mm רציתי לשאול אם הוא יכנס במארז cm690 עם איורור כזה: 12 סמ למעלה מוציא אויר 12 סמ קדימה מכניס אויר 12 סמ אחורה מוציא אויר 12 סמ בצד מכניס אויר תודה לכם

• 14 תגובות
    • 901 צפיות
  14. שלום, זהו הנושא השני שלי תחת השאלה מה עושים עם המתח המישתנה. הצעתם לי כאן להחליך מעבד מהפנטיום די 805 לE7200 והחלפתי . קניתי לו גם קירור פריזר 7 פרו . השאלה שלי היא כזאת : יש לי ספק שכנראה הוא גנרי, ספק 400W של TT המפרט כתוב בצד, מדובר במחשב הראשון . אני מסמן 1.48 מתח למעבד בביאוס, ובספיוז ובאוורסט מראה לי רק 1.2 . קראתי את המדריך לOC ושיניתי את ההגדרות שצריך בביאוס מה עושים ?

• 14 תגובות
    • 901 צפיות
  15. היי , חשבתי על רעיון , ורציתי לנסות אותו לפחות. אז ככה : לחבר צינור עגול , בדיוק מהמאוורר שמורכב על ההיטסינק ( של המעבד כמובן ) זה יהיה צינור עבה (כגודל המאורר) והוא ילך בקו ישיר אל דלת המארז , שם יהיה פתח עגול ויהיה מורכב מאוורר נוסף. הרעיון הוא פשוט , ידוע שיותר חם בפנים המארז מאשר הטמפרטורה של החדר , אז בעצם לנסות להביא אויר ישירות מחוץ למארז. (בזמן שהוא סגור) המאוורר החיצוני שעל הדלת ידחוף אויר כלפני פנים הצינור , והמאוורר של של ההיטסינק עצמו ימשיך את זרימת האויר ישירות להיטסינק , וככה (לפחות לדעתי) האויר שיוכנס יהיה קריר יותר . צרפתי תמונה , לנסות להראות למה אני מתכוון. מה אתם חושבים? זה ילך? יהיה שיפור ניכר?

• 14 תגובות
    • 901 צפיות
  16. יש לי שני מחשבים אחד amd 2000 עם קירור סטנדרטי ואחד סלרון 433 מומהר ל488. הרכבתי את החיישן של ההרדקנו על הסלרון והמעבד מגיע ל46-47 מעלות כשאני מפעיל כמה תוכנות ביחד(icq + firewall + antivirus+ sub seven + winamp + mirc) אפילו אחרי 10 דקות שהתוכנות פועלות ואין שינוי הטמפ' נשארת גבוהה... הורדתי את האוברקלוק אבל הטמפ עדיין גבוהה - 46מעלות. בamd אפילו במאמץ המעבד מגיע למקסימום 49 מעלות עם שני משחקים כבדים פועלים ביחד! מישהו יודע למה המעבד חם כל כך? מהם הטמפ' שהמעבד יכול להישרף לי? נ.ב: יש לי במחשב סלרון 3 מאווררים 80 מ"מ בדלת

• 11 תגובות
    • 901 צפיות
  17. Started by AirBlad3,

תראו לי דברים בבקשה מה שעשיתם עם המארז ( מודינג וכו)

18. אני מדבר על כזה דבר ראיתי בהרבה מודים אבל איך עושים.... ?? אולי אם צריך מדריך איך לעשות את זה יש מתנדב.....

• 7 תגובות
    • 901 צפיות
  19. Started by hagai-,

איזה מבין המשחות הטרמיות האלה עדיפה?

• 8 תגובות
    • 901 צפיות
  20. Started by idok,

האתר SYSTEM COOLING לקח לבדיקה את ההיטסינק החדש... והנה הביקורת... כמו שאפשר לראות הוא מציג ביצועים יפים מאוד יחסית לקירור אוויר, אבל תסתכלו על המשקל....700 גרם!!! בקיצור, האתר ממליץ עליו, אבל הוא עדיין לא ראה את המחיר שלו בארץ הקודש....תהנו! ;D

• 14 תגובות
    • 901 צפיות
  21. איך מרכיבים צג LCD (Dot Matrix). גרפי של 240X64 . הסגתי צג כזה אבל אין לו לא מפרט ולא תרשים. פשוט כלום!!!!!!

• 9 תגובות
    • 901 צפיות
  22. Started by onn_the_vy,

מוצג מספר 1, המחשב שלי. אז מה יש לנו פה... מארז מידי פשוט ב150 שקל.= מארז קבר.. סידירום, דיוידי, צורב, כרטיס מסך, כרטיס קול, עוד כרטיס קול, כרטיס רשת, בקר IDE (נוסף..) הרדיסק אחד בינתיים.. ספק ATX, ספק AT, ספק 12V, 8 מאווררים, ידידת,פנל לכרטיס קול(אני עשיתי..) ו......דוקטור, קירור לצ'פסט שנעשה על ידי..ואפשר לראות אותו באיזה ת'רד איפשהוא בעמודים הדיי ראשונים.. ואתם יודעים מה הכי יפה פה..?כל המארז פנוי לגמרה!!, אתה יכול להחליף זיכרון לדוג' בלי הלתחיל סתבך בחוטים.. כל מה שיש מעל הלוח זה מאווררים ואוויר!! שום חוטים, שום כלום!! בקורב תמונות שאני יקח את המצלמה ביה"ס. נ.ב- בקרוב עוד כרטיס קול...:-))

• 2 תגובות
    • 901 צפיות
  23. Started by THE FOX,

הנה לדוגמא המעבד שברשותי... מתח סטוק 1.45V תדר סטוק 2 GHZ לאחר UC המתח הורד ל 1.225V יציב לגמרי ומתי שאני לא על המחשב אני מוריד את התדר מטה ל 0.9 GHZ או 1 GHZ אפשר עוד הרבה יותר מטה...מהביוס. אנשים הציגו את תוצאותיכם נראה מי יצליח להגיע לתדר ומתח הכי נמוך, בהצלחה.

• 14 תגובות
    • 901 צפיות
  24. Started by Ori The Man,

אני מחפש בקר טוב למאווררים שיהייה עם צג טמפרטורה של המעבד וכו' רצוי כמה שיותר משוכלל ושלא יעלה הרבה ושאני יוכל לחבר מאווררים עם חיבור מולקס רגיל(4 פינים) ושאני לא יצתרך לקנות מאווררים מיוחדים

• 10 תגובות
    • 900 צפיות
  25. Started by Sunny Jim,

עשיתי למעבד שלי אוברקלוק ל333, והוא יציב לגמרי... הבעיה שאחרי שאני עושה למחשב RESTART, או אחרי כמה RESTARTS, הBUS מתאפס בחזרה ל-266! מה יכולה להיות הבעיה? (עשיתי עדכון BIOS ל713 ללוח אגב...)

• 22 תגובות
    • 900 צפיות

דיונים חדשים בפורומים