עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Etus,

אני רוצה לעשות OC למחשב שלי. יש בביוס שלי אפשרות לשנות את מהירות המחשב, או לחלופין, את המכפלות. ניסיתי לשנות את המהירות, אבל המחשב עדיין מזהה את המעבד כ- 800MHz. מישהו יודע למה?

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  2. Started by Ranbm111,

אז ככה.. התחלתי לעדשות oc (יש לי נורט'ווד) הגעתי ל 3.02GH ב40 מעלות.. ואטז אחרי שניסיתי להדליק את המחשב לא ראו.. אבל שמעו שהוא עולה.. ואם זה קשור לכ.מסך אז יש לי 5200FX בלי מאוורר כי הוא היה הרוס.. למה זה קורה לי??

• 7 תגובות
    • 573 צפיות
  3. Started by montana,

שלום , אז ככה , יש לי בעייה קטנה הביאוס שלי מוקבל לשלושה אפשרויות לעלות את הCPU ל : 25% 50% 75% כעת יש בעייה בביאוס הקודם שלי הייתה אפשרות גבוהה יותר... זה חשוב מפני שאני נכנס למשחק NEED FOR SEED CARBON המשחק עולה הכול טוב ויפה, אבל כשאני לוחץ על להתחיל לשחק הוא יוצא בלי שום סיבה. זה קרה לי בעבר שהתקנתי מוד למשחק - VICE CITY עשיתי אובר קלוק חזק {בביאוס הישן שהיה לי} וזה פתר את הבעייה אז שאלתי אם אפשר להוריד ביאוס מתקדם לאוברקלוקים... יכול להיות הבעייה במחשב יש עוד משהו מוזר כשאני בא להחליף תמונות במסנגר הוא מתנתק לפתע ויש לי מסנגר לא כבד יחסית 7.5 נ.ב במשחק MOST WONTED והקודמים לו זה לו קורא {והם גם כבדים} מפרט המחשב שלי: 1.7GH 1G RAM GEFORCE 5200 דרך אגב המחשב שלי עומד …

• 13 תגובות
    • 943 צפיות
  4. אני לא מצליח להוציא את המאוורר המקורי של INTEL ה 3.0 ה 775 LGA יש 4 סטיקים כאלה שאמרו לי ללחוץ עליהם ולסובב אותם ואז להוציא את המאוורר. אני ניסיתי ללחוץ עליהם קצת ואז לסובב אותם ולא הצלחתי. מישהו מוכן לעזור לי ? אני רוצה להוציא את המאוורר בכדי לנקותו. ואולי עוד זמן מה אני יקנה את ה THYPHONץ

• 4 תגובות
    • 542 צפיות
  5. Started by GRINFELD,

ביקשו שאני ישנה את הכותרת, אז זה הכי קרוב. הייתי בהום סנטר ואייס ורציתי לקנות חלון פרספקס ומקדח כוס ועוד כל מיני דברים ואני מזה מעוצבן. לא היה להם כלום !!! כל התכנון שלי לחלון ולמאוררים עכשיו נתקע ואני צריך ללכת לא יודע לאן ולמצוא מקדח ואת כל הדברים. בקיצור לא ממש היום שלי

• 7 תגובות
    • 631 צפיות
  6. כמו שברור מהשאלות שלי אני מאד חדש בתחום האוברקלוקינג יש לי את המערכת הבאה: מעבד i5 750 עם קירור Scythe Ninja 2 Rev B 8Gb זיכרון בשני סטיקים של 4Gb Kingston Hyperx Genesis 1600Mhz לוח אם של Gigabyte GA-P55-US3L עם ביוס מעודכן F7 ספק של Seasonic S12 Energy Plus 650W ומארז של Lian-Li PC-A17 Black קראתי לא מעט על המהרה של המעבד שלי (עם קירור אוויר בלבד) ורוב התוצאות היו סביב ה 4.2GHz ע"י העלאת המהירות שעון ל 200 ואת המכפלה ל x21 וככה מקבלים 4.2 אצלי הלוח לכאורה תומך x21 אבל כשאני מסמן x21 ויוצא מהביוס הוא חוזר ל x20 ולכן העלתי רק ל 200X20=4.0GHz למה אין לי אפשרות לשמור על x21? בבדיקה בprime95 אני מקבל אחרי מספר דקות טמפרטורות של מעל 90 כשבאתר של אינטל מצויין לא לעבור 73, ברור…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Yosafe,

שלום לכולם ברשותי מחשב חדש ( יחסית ) עם פנטיום 4 2.26 לוח אם של Gigabyte 8IEXP ו 756MB DDR333 של Kingston כרטיס מסך מסוג GeForce 4 Ti4400 של MSI מומהר ל 320*680 והעיניין הוא כזה: המעבד רץ ב 2.9Ghz והוולט שלו כרגע לאחר שעשיתי מוד לרגליי המעבד הוא 1.850V במקום ה 1.500V המקורי. הזיכרון רץ במהירות של 342Mhz עם וולט של 2.8V ובס של CAS 2.3.3.6 @ 171Mhz ( עובד גם ב CAS 2.2.2.5) משום מה אני לא מצליך לעבור את ה 3Ghz למרות שלפי הבנתי הזכרון הנ"ל אמור לעבוד במקסימום מהירות של 210-214MHz! (ואין לי בעיות של קירור או חום במערכת, הכל פיקס). גם בתיזמונים שונים איטיים או מהירים אני לא מצליך לייצב את המהירות על יותר מ 2.95Ghz @ BUS*175Mhz . איופה לעזאזל אני טועה ? תודה מראש !

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Sickp,

יש לי מחשב בן שנתיים, היה מצויין לזמנו, הריץ כמעט את כל המשחקים החדשים על VHIGH. אבל עכשיו למשחקים יש דרישות גבוההות יותר ורואים שהFPS נמוך ומצריך להוריד את האיכות. מעבד: C2D E7200, כרגע עובד על 2.8GHZ כ.מסך: Ati Radeon HD4850 היה על OC, אבל עכשיו הורדתי כי הוא מתחמם וצריך לחליף משחה. זכרונות: 2 * Gskill 1GB DDR2 800Mhz CL5 לוח אם: Abit IP35-E הוא באמת היה בן זונה פעם! חוץ מהבעייה שאני בחיים לא הצלחתי לעבור את ה 2.8GHZ במעבד. אחרי ששיחקתי עם המתחים פה ושם, שמתי לב שלא משנה כמה מתח אני קובע בביוס למעבד זה תמיד נשאר אותו דבר. ועוד משהו מוזר זה שהמעבד שלי עובד בהפרש של 0.15V ממתח של מעבד אחר מאותו דגם. אני יודע שהחלקים מיוצרים בזמנים שונים ויוצאים שונים בתפקוד שלהם…

• 5 תגובות
    • 999 צפיות
  9. Started by boxer555,

אני לא יכול להעלות מתח בביוס ואני לא יכול לקבוע יחס גם כן.. כלומר אין לי את האפשרויות הנ"ל בביוס יש איזו תוכנה שניתן לעשות את זה לא דרך הביוס? תודה מראש לעוזרים..

10. יש לי מעבד אינטל 478 עכשיו איך אני משתמש בתופסנים כדי להרכיב אותו? להבריג משהו..?

• 1 תגובה
    • 597 צפיות
  11. המחשב החדש שלי הוא ABIT P35 Pro + Q6600 G0. הקירור הוא Tuniq 120 mm והמחשב רץ כרגע ב 2.7GHz 1. הורדתי והתקנתי 2.05 TAT. הקובץ הוא 03/14/2007 01:01 AM 3,475,764 tat.exe בכל פעם שאני מנסה להריץ את התוכנה אני מקבל הודעת שגיאה של ווינדוס. איפה אני טועה? 2. האם uGuro של ABIT אכן מדויק בבדיקת הטמפרטורה של הפרוססור? הטמפרטורה המוצגת לי היא 35 מעלות (עם קופסה פתוחה) כאשר שום דבר לא רץ ו 37 מעלות כאשר אני מריץ SuperPI במשך 3 דקות (50% עומס). זה פשוט נראה לי הרבה יותר מדי טוב...

• 5 תגובות
    • 790 צפיות
  12. Started by bennnn,

שלום יש לי 6800 גי טי עם MV5 קירור עליו........והיום תחתי את ה 4 ברגים כדי לנקות את המאוורר הזה.....והחזרתי וכנראה אולי המשחה הטרמית קצת יצאה כי הרגשתי בידיים שלי אותה ועכשיו במקום שיהיה שיפור הכרטיס במנוחה על 68 מעלות ולפניי כן הוא היה 52-55 שאלתי האם אני צריך להוסיף משחה טרמית? ואם כן אז פשוט לעבור על איפה שיש לבן בכרטיס ? ואיפםה קונים וכמה עולה תודה.

• 14 תגובות
    • 665 צפיות
  13. Started by moshel7,

כשאני סוגר את ידית הסגירה של גוף הקרור הסגירה ממש חזקה וקשה שאפילו לוח-האם ממש מיתעקם כלפי מטה אפילו מקבל "בטן" מה אפשר לעשות?

• 5 תגובות
    • 585 צפיות
  14. Started by THE FOX,

כרגע אני עם שניי סטיקים של 256 MB שרצים ב DUAL. אני רוצה להוסיף עוד 512 MB. יש לי מקום לעוד שני סטיקים בלוח. אם אוסיף עוד סטיק של 512 הם יעבדו בDUAL עדיין? לא מכיר איך זה עובד עם הלוחות האלה..מחכה להסבר [ברשותי לוח NF3U + מעבד ווניס]

• 3 תגובות
    • 435 צפיות
  15. Started by Netanel16,

קיבלתי את המחשב החדש שלי, עם כרטיס מסך GeForce 7800 GTX, והבעיה היא שהטמפרטורה שלו עומדת על 50-60 ישר שאני מדליק את המחשב, בלי שום מאמץ, ובאמצע משחק היא מגיעה ל 70 פלוס. בכרטיס הקודם שלי GeForce 440 MX, הטמפרטורה הייתה 20-30 במנוחה. האם זאת בעיה או שהטמפרטורה הזאת נורמלית ? ואם כן איך אפשר לפתור אותה? תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by ido-nava,

שלום, יש ברשותי מעבד AMD 3500+ 939 עם קירור TT BT בהתחלה הטמפרטורה שלו היתה כ20-21 מעלות (במנוחה) וכרגע היא עומדת על 35 (במנוחה). יש לציין שלא מרחתי משחה טרמית וכאלו דברים אף פעם.. וגם, מאז שהתקנתי win xp 64 עלו הטמפרטוורת בכ 5 מעלות. למרות שהחזרתי ל win xp 32 נשארו הטמפרטורות על אותה המעלה. עכשיו מישהו יכול לעזור לי איך אני יוכל לקרר יותר את המעבד ? עריכה: הכרטיס מסך שלי evgs 6800gs עומד על 40 מעלות במנוחה זה בסדר? *ויש לציין שיש לי מארז מאוורר היטב TT SHARK, עם 2 מאווררים (קדמי ואחורי) 120 http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/shark/va7000bwa.asp תודה

• 8 תגובות
    • 574 צפיות
  17. הלוח של גיגהבייט GAEP43DS3L קירור של SCYTHE NINJA 2 על הלוח יש חיבור 4 יניםלמעבד ובמאוורר יש 3 פינים מה לעשות? חוץ מלהחליף מאוורר מארז V9

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  18. Started by liav12,

מנסה לעשות אוברקלוק מהדרייברים עצמם אבל התוכנה לא נותנת לי ואומרת לי שאין אפשרות לעשות ושעלי לנסות מהירויות נמוכות יותר, אפילו אם אני יעלה רק במגה הרץ אחד. וגם בתוכנה GTU זה לא עובד. יש איזה תוכנה אחרת שיכולה לעקוף את זה?

• 6 תגובות
    • 762 צפיות
  19. בימים האחרונים כשאני משחק במחשב אפילו נגיד nba המחשב פתאום נכבה לי באמצע ולא הבנתי למה פתאום הסתכלתי על הטמפרטורה של הכרטיס מסך והיא הייתה על בין 90 ל110 ....עד היום לא היה לי בעיה איתו יש לו עליו מאוור של zalman נדמה לי והוא היה בטמפרטורה של 50 בערך במנוחה אחרי שראיתי את זה פתחתי את המחשב וניקיתי אבל ועכשיו הפעלתי שוב ושמתי לב שהמאוור עושה קצת רעש בהתחלה הייתי צריך להוזיז אותו כדי שיתחיל לעבוד ועכשיו הטמפרטורה היא 56 במנוחה מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 747 צפיות
  20. Started by skp333,

יש לי כרטיס מסך לידטק התעסקתי עם התוכנה NiBiTor לשינוי הביוס של הכרטיס שלי מוולט 1.2 ל-1.3 וצרבתי לי את הביוס עם 1.3 אחרי שסיימתי העלתי 3D MARK 2005 וה-FPS ירד ל-12-5פריימים ב-TEST הראשון במקום 25-30 . מיד אחרי זה החזרתי את הביוס הקודם אבל הבעיה ממשיכה מה עלי לעשות לסדר את זה אם אפשר בכלל ? יכול להיות שנדפק משהוא בכרטיס או שזה בעייה אחרת? עוד דוגמא קונטר סטרייק סורס ירד ל-100FPS ב-TEST שלו במקום-140 FPS

• 13 תגובות
    • 760 צפיות
  21. שלום לכולם. יש לי את הכרטיס מסך הנ"ל ומאז שקניתי את המחשב (חצי שנה פלוס מינוס) אני שם לב לשתי דברים: 1) בתוכנה cpuid המאוורר של הכרטיס מסך לא מזוהה- כלומר אני לא יודע מה המהירות של המאוורר (וכמו כן אני גם לא יכול לשנות את המהירות שלו בתוכנות כאלה ואחרות..) 2) המאוורר טיפה מרעיש- לא רעש של חוט שנוגע בו או משהו שיוצר חיכוך אלא רעש של מהירות מקסימלית ב 0% מאמץ- זה לא מאוד מאוד רועש, אבל כשאני רוצה לישון בלילה זה טיפה מציק, אני די בטוח שכשהוא לא במאמץ הוא לא אמור להרעיש ככה... למישהו יש רעיון איך קודם כל לעזור למחשב לזהות את המאוורר כמאוורר ואז אולי הוא יתקנפג ויתחיל לעבוד יותר לאט במנוחה- ואם לא אני יוריד לו את המהירות עם תוכנות כאלה ואחרות.. תודה מראש לכל העוזרים!

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  22. Started by Danny_The_King,

שלום רב.. אז ככה.. יש לי לוח אם של ASUS P5Q מעבד כפול 8500 עם OC ל-3.6GHZ זיכרון של ג'י סקייל של 4GB 800MHZ וכרטיס מסך של רדיאון 4870HD..שיש לו OC גם כן שהטכנאי מחשבים עשה לי שמעלה לו את המהירות של GPU ל780 ושל הזיכרון ל-1100 אבל הוא מכובה לבנתיים..אבל הקטע שהכרטיס מסך מכוון בהגדרות בתור מותאם לOC בלי שאני יעשה OC עכשיו התקנתי תווינדוס.. ומופיע לי סמל בשורת המשימות ליד השעון סמל של מטוס כשאני לוחץ עליו רשום לי שמשהו שקוראים לו סיקס אינג'ן שהוא מאיץ של הלוח אם רשום שהוא לא יכול לפעול תחת OC.. מה אני יכול לעשות בשביל לגרום לו לפעול? או לפחות להעלים תסמל הזה... אני מצרף תמונה.. תודה לכל העונים ואגב אני לא סגור על זה האם מדובר פה בOC של כרטיס מסך או של המעבד

• 4 תגובות
    • 597 צפיות
  23. עקבתי במדוייק אחרי ההוראות באתר שנתנו לי, הנה השרשור הקודם שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265854.0 תחילה עדכנתי את הביוס לגירסא F5 וביצעתי הכל כפי שהוסבר במאמר, הגעתי עד לשלב שבו אמרו לי לראשונה לעשות ריסט ולגשת לביוס לשם שינויים, ניגשתי לביוס ושיניתי הכל כפי שהוסבר, שמרתי שינויים בביוס ויצאתי.. מאז המחשב עולה למסך הלבן של גיגבייט ואחרי 3 שניות עושה כיבוי למחשב לגמרי (לא ריסט), המחשב נדלק מעצמו מחדש ושוב מגיע למסך הגיגבייט ושוב כיבוי וזה נמשך ככה בלי סוף... (המחשב אינו מגיע לווינדוס, הוא נתקע בשלב ההתחלתי - המסך הלבן של גיגבייט). אינני מצליח להיכנס לביוס או ל-QFlash או לשום דבר אחר. אין לי מושג מה עשיתי שגרם לזה בדיוק, אולי העלאת המתח Vcore ל-1.35V (שה…

• 3 תגובות
    • 693 צפיות
  24. Started by DJ_Yaniv,

יש לי בעייה אחרי OC שעשיתי אתמול למעבד, E6400 היגעתי מי 2.13GHz ל 4GHz. לאחר מכן אני לא יכול להחליף את החלונות ולחצנים במאפייני תצוגה, מישהו אולי יודע מה הבעייה ? תמונה: ויש לי גם בעייה עם הקול במחשב, לא מופיע לי הסימון הזה של הקול והעוצמה של הקול במחשב עכשיו ירדה. אבל האיכות נשארה כמו שהיא הייתה. מישהו יודע איך אני יכול לסדר את זה ?

• 8 תגובות
    • 588 צפיות
  25. Started by yogev_k,

חברה היום אני קמתי ואני רואה שהמעבד שלי לא יורד מה-50% שהוא מתאמץ ולפעמים הוא מגיע ל-80 בלי עבודה?? נראה לי משהו מוזר מישהו יכול לעזור לי ובגלל זה הוא מתחמם לי מאד.....

• 1 תגובה
    • 462 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.