אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לעשות פאן באס, עם דבר כזה שמסובבים וזה מוריד את המטח! עכשיו, יש לי כזה דבר, וכשאני שם על המקסימום, זה עובד, אם אני מוריד קצת, זה נחלש (אם ממש קצת), ואז קצת יותר מוריד אז נכבה לגמרי! מה אני יכול לעשות כדי שזה ישתמש בהדרגתיות שבקצה אחד יעבוד על המקסימום, ובקצה השני זה יכבה ? תודה מראש! נ.ב יכול להיות שהדבר הזה (הזה שמסובבים, ברח לי השם) שלי אינו תקין, ואם כך - כמה עולה בערך אחד חדש ? ואם מישהו יודע איך להכין אחד - מדריכים יתקבלו בברכה! שוב, תודה מראש!
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Sensor Properties Sensor Type VIA 686 Internal Sensor Access ISA 6000h Temperatures Motherboard 23 °C (73 °F) CPU 24 °C (75 °F) Aux 22 °C (72 °F) Cooling Fans CPU 4141 RPM Voltage Values CPU Core 1.66 V +2.5 V 2.48 V +3.3 V 3.31 V +5 V 5.10 V +12 V 11.63 V דבר ראשון אני חושב שהוולטג'ים לא בטווח נורמלי נכון? חוץ מזה יש לי תופעה מוזרה - המאוורר של המעבד שלי מסתובב עכשיו באיזה 4000 סל"ד אבל לפני כמה ימים הוא היה 4600 וכל יום יורד קצת אתמול זה היה 4200 (בערך כמובן) 2) אני לא בטוח שאני יכול לסמוך על הטמפ' שזה נותן לי כי זה דיי נשאר על ערכים קבועים, זאתומרת שבMBPROBE זה תמיד או אומר לי 22.6 או 23.0 על החום מעבד וזה לא משתנה כמעט גם אחרי משחק GTA3 או משהו. האם …
-
- 2 תגובות
- 473 צפיות
-
-
connect3D ATI Radeon HD4890 Twin Turbo Pro 1024MB DDR5 PCIe אז קיבלתי מחשב חדש עם הכרטיס הזה , שיש לו קירור מעולה . הרצתי את catalyst ונתתי לו לעשות autotune לראות עד כמה הוא יכול להגיע הוא העלה את ה gpu רק ב 5 mhz ,ואת הזיכרון ב 25mhz . שניהם קצת במידה מגוכחת . כמו כן ברגע שהתחלתי את הבדיקה המסך כל המסך נהיה צבעוני כזה וברגע שלחתי esc זה הפסיק וכמובן גם ברגע שהבדיקה נגמרה . גם הרצתי gta 4 , וכל כמה שניות היו תקיעות כאלה של חצי שניה ... אחרי ה autotune הקליל הזה גלשתי באינטרנט וראיתי הבהובים כאלה מדי פעם , זה לא שינה גם אם הזזתי את המאוורר ל 100% . כרגע הכרטיס יושב על 45מעלות בלי מאמץ ועל 50 אחוז מאוורר . כמו כן ברגע שעדכנתי ל 9.11 אז הציון שהווינדוס נתן לכרטיס ירד ל 6 …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי אז אחרי נקיון טוב של המחשב היום ראיתי שהליבות שלי עלו איזה 5 מעלות כשכל שאר הרחיבים רק ירדו במעלות חשוב לציין שזה במצב מנוחה במצב מעמץ הליבות הם על 45-7 מעלות וכל זה כשהמזגן בחדר מופעל על 22 מעלות אני לא בדקתי את המעלות כשהמזגן לא מופעל.. עכשיו מישהו אמר לי שיכול להיות שזה החיישן חום נדפק או שבטעות נגעתי בו ועכשיו הוא מביא נתונים שגויים של הליבות אבל גם אם זה נכון איך אני יכול לבדוק שזאת באמת הבעיה? האם יש פיתרון אם הבעיה היא שהליבות פשוט מתחממות? תודה
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני רוצה לשתף אותכם בבעיה שאני מקווה שתעזרו לי לפתור אותה. אני בשנה האחרונה החלפתי כבר שלושה מאווררים לכרטיס מסך, תמיד בגלל אותה בעיה מעצבנת. הבעיה היא שהמאוורר מרעיש!!! וזה לא רעש של מאמץ או משהו בסגנון זה רעש של משהו מכני, כאילו המאורר נתקל במשהו בכל סיבוב שהוא עושה. וזה פשוט משגע אותי! לפני שנה החלפתי מאורר, זה הפסיק לכמה חודשים ואז זה שוב התחיל, החלפתי שוב, ושוב זה התחיל להרעיש. הפעם חשבתי להחליף למשהו יותר איכותי, אז החלפתי למאורר של zalman ואחרי חודשיים גם הוא התחיל להרעיש. אני פשוט לא מצליח לעבוד עם המחשב בצורה חלקה וזה משגע אותי. אני בדקתי את התושבת של המאורר וזה לא נראה שמשהו מפריע שם, אבל עדיין זה מרעיש. בבקשה תעזרו לי לפתור את העניין, אני משתגע.
-
- 2 תגובות
- 409 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מעבד פרסקוט 3.0 שעבר אובר קלוק ב20% ל 3.6 הוא עבד ככה במשך כחודשיים ולא היו לי איתו כל כך הרבה בעיות לאחר כחודשיים הורדתי אותו ל 10% 3.3 כיום המחשב לאחר כחצי שעה +- קופא ועושה צליל מוזר כזה שבוקע מהרמקולים או שהוא פשוט מפעיל את עצמו מחדש יש סיכוי שהלך המעבד? או שיכול להיות שאלו המאווררים שהוספתי..(יש לי כרגע 5 מאווררים 80mmרגילים) יש לי ספק 550 ג'נרליק לא של חברה מסויימת יש עליו מדבקה של midi com יבואן חלקים בישראל ככה שהספק נראה רגיל לעומת הספקים הנמכרים בשוק למרות שיש לו 2 מאווררים.. איך אני יכול לדעת אם זה המעבד או הספק? והאם יש סיכוי שהלך המעבד באמת? (למרות שאני עכשיו כותב מהמחשב שלי) שחכתי לציין שהמאוורר שעל המעבד הוא זה שקיבלתי איתו המקורי..
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה להוריד את ההיט סינק שבא עם המחשב שלי. אבל לא נראה לי שהוא תוכנן להורדה.... המעבד הוא athlon xp 1800, וההיט סינק הוא גוש אלומיניום פשוט. הקליפסים שתופסים את המעבד מסרבים לצאת ואני מפחד להשתמש ביותר מדי כוח. האם יש טריק להוצאת ההיט סינק? או שפשוט להיות ברוטלי ולהשתדל לא לשבור את המעבד לשניים? ???
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה בהמלצתכם, אבל התוכנה משוגעת לגמרי. קודם כל, היא מראה לי טמפרטורות מטומטמות כמו 170- מעלות (מתחת לאפס) וכלה ב-90 מעלות חום בלתי אפשריות. ניסיתי לשנות את הגדרות החיישנים אבל זה לא עוזר. (כאילו דהה, אני לא גר לא באנטרטיקה ולא על השמש). חוץ מזה, שמכל שלושת המאווררים שלי, היא מזהה רק אחד, וגם זה רק ע"י חיישן מסכן אחד. כל שאר החיישנים בכלל לא עובדים. ולסיום, בכלל לא מצאתי שום אפשרות לשינוי מהירות המאוורר. (לוח המדדים של זה הוא סתם חתיכה לבנה עם שעונים כמו במכונית). ??? :AR15: הקיצר, השתגעתי לגמרי מהתוכנה הזאת. אנא הסבירו לי למה כל הבלבול הזה קורה?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקנתי FREEZR PRO 7 ומאוורר 120 של NOCTUA. סה"כ יש לי עכשיו שני מאווררי 120 ואת הפריזר. באיזה תוכנה אני יכול לשלוט בהם? והאם יש אופציה לשלוט בכל אחד מהם בניפרד? יש לי לוח אם של אסוס אבל התוכנה שלהם לא נותנת שליטה מוחלטת אלא רק אופציה לפרופילים (או שאני מפספס משהו). יש הצעות?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
החלפתי את הזכרון שהיה לי במחשב ב 2 גיגה של SAMSUNG UCCC, על לוח אם של DFI LANPARTY עם מעבד AMD64 3000. כאשר אני מריץ MEMTEST של S&M, הוא מוצא תוך כמה שניות בעיות בזכרון כאשר אני מנסה לרוץ על HTT 3 BUS 244 MEM 244 HTT 9. בזכרון הישן, הכל עבד בסדר עם BUS 244 ו MEM 222. הזכרון החדש עובד בסדר ב 222, אבל כמובן שהוא מדורג כ 250 (ויש בעיות ב 244 כבר), אז מה אפשר לעשות ?
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב, אז יש לי ASUS GeForce 2 GTS, גרסת ה-Pure עם 32MB. בתקופת החום הגדול (45 מעלות בחיפה, מישהו זוכר?) התחילה בעיה, שנמשכה עד היום בצהרים, של התרסקות של ה-Explorer כל כמה דקות, תקיעה של המחשב שמחייבת Reset והודעות Windows has found errors in your registry שאיתחלו את המחשב שלי ולמעשה החזירו אותו למה שהוא היה חודש לפני כן. היום התגלתה (מה התגלתה? גיליתי) את הבעיה - הכרטיס עמד על 65 מעלות צלזיוס. הכרטיס עבר Downclocking רצחני, ל-120MHz, כדי שאני אוכל לעבוד (UT יאלץ לחכות בינתיים...). הכרטיס הוצא ממקומו, והמאוורר נוקה על ידי אבא שלי (מכמויות מסחריות של אבק). ה-RPM של המאוורר עלה מ-4800 ל-5300 והטמפרטורה ירדה ל-57 מעלות. עכשיו המאוורר עושה רעש של הליקופטר (אם כי פחות מלפני חמש…
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום, יש לי PRESCOTT P4 3Ghz, על לוח ASUS P4P800SE (זה Socket 478). הטמפרטורה הייתה 60 במנוחה אז שמתי את ה Big Typhoon. בהתחלה זה היה ממש טוב - הטמפרטורה ירדה ל 28 מעלות. אבל לאט לאט (חודשים) היא החלה לעלות - עכשיו היא כבר אזור ה 45 מעלות. פעם אחת היא אפילו עלתה ל -90 ואז הדקתי עוד יותר את המאוורר והיא ירדה שוב. והגרוע מכל - פעם בכמה חדשים המחשב לא עולה. אני מדליק אותו, יש מתח נוריות הכל, אבל אין תגובה - אפילו לא המסך של ה BIOS (זה לא ספק - החלפתי ל liberty400). אז אני מזיז קצת את המאוור, מהדק אותו, מוציא את כל החומרה האפשרית, מנסה הכל, ופתאום הוא חוזר לחיים. ממש לא ברור מה הסיבה לכל זה (גם לא נראה לי הזכרונות - ניסיתי להוציא את כל ה DIMMים, להשאר אחד אחד, סלוט ס…
-
- 13 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי כרטיס של Leadtek, מסוג Winfast 6600GT Extreme (מבוסס Geforce4 6600GT). הכרטיס במחשב חודשיים ולכן עדיין נקי מאוד. לפני חודש פעם ראשונה ראיתי תופעות מוזרות עד כדי נעילת המחשב לזמן קצר. לאחר מכן התצוגה כבתה וחזרה שוב. המחשב ננעל שוב תוך מספר שניות. הצלחתי להפעיל את תוכנת Everest ועליתי על כך שכרטיס המסך מתבשל. לאחר בדיקת החומרה (אני בונה מחשבים לבד) גיליתי שהמאוורר פשוט לא מסתובב. ברגע שנתתי לו "Push" הוא התחיל להסתובב והטמפרטורה של הכרטיס ירדה פלאים. תופעות נעלמו. קיוויתי שמדובר בתופעה חד פעמית, אך זה קרה שוב לפני יומיים. בחנות "נועה מחשבים" טוענים שאין אחריות על המאוורר ומציעים לי לקנות מאוורר חלופי של Artic Cooling. א. האם באמת אין אחריות על מוצר פגום כמו מ…
-
- 2 תגובות
- 515 צפיות
-
-
קניתי מאורר די יקר בשם Vantec Tornado 80MM Case Fan של TT זה מאורר עם חיבור ללוח אם כך שהוא לא יעבוד סתם הכי מהר שהוא יכול (6600RPM)... שזה מלא!!! זה עושה המון רעש אפילו אי אפשר לדבר והוא גם יכול להיתקלקל שלא לדבר שלא צריך כזה דבר... עכשיו יש לי בעיה מוזרה המאורר עובד במלו המהירות כול הזמן כאילו המחשב שלי נישרף כמובן שזה לא נכון... ניסיתי להגדיר את המאורר דרך תוכנה SpeedFun התוכנה אומרת לי שהמאורר פועל במקסימום מהירות 6600RPM ולא משנה מה אני אומר לו לעבוד ב10% מהמהירות אפילו זה לא משנה הוא עובד במלו המהירות מה אני יוכל לעשות כדי להוריד את המהירות ? כמובן שאני יכול לחבר לחות של המאורר "נגד" שלא יתן לו מספיק חשמל לעבוד במהירות הזאת אבל זה פרימיתיבי מידי מה אני יכול לע…
-
- 5 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום רב יש לי מעבד CELERON 2.4 GHZ ישן. אני מנסה להריץ GTA3 (משחק מאוד ישן שדורש מהירות 700GHZ) וישר שומעים את המאוורר על 100 אחוז ולאחר איזה חצי שעה של משחק המחשב קורס ונכבה מייד. שאני מדליק אותו שוב הוא אומר לי שהמעבד נתקל בבעיית overheating מה זה אומר? איפה הבעיה ומה צריך לתקן? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מעבד Q6600, לוח של X48-DS5, זיכרונות של Corsair XMS2 DDR2 PC6400 4-4-4-12 שעובד ב2.1v (ע"פ היצרן זה המהירויות והמתח שהם אמורים לעבוד בו). משום מה, לא משנה איזה מתח אני מגדיר למעבד, אני לא מצליח לראות אותו עולה בתוכנות כמו CPU-Z או Coretemp. מה אני מפספס ? שמתי את הLoadline Calibration בלוח על Normal. יש איזה הסבר איפשהו על כל אפשרויות האוברקלוק שיש לי בביוס ?
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
אני מנסה לעשות אובר קלוקינג למעבד Athlon 2500. העליתי את המהירות של הבאס מ166 ל175 והכל היה בסדר. כשאני מנסה להעלות מעבר לזה המחשב כבר לא יציב. מאחר והטמפ' עדיין בסדר (הוספתי כמה מאווררים) אני מניח שהבעיה היא במתחים. פתחתי speedfan ו-s&m, עכשיו יש לי כמה שאלות. 1. למה יש הבדל בין מה שהן מראות, וגם בתוך ספידפאן יש שני שדות שלכאורה אמורים להיות אותו הדבר אבל הם שונים, לדוגמא ה-5V (בתמונה המצורפת) 2. כשאני מריץ את הבדיקה של S&M המתחים יורדים, עד שאני מקבל הודעה: The test monitoring the voltage has been interrupted at the voltage +4.83V. אני יודע שזה לא המתח של המעבד, אבל גם המתח של המעבד יורד. האם המתחים אמורים לרדת? יכול להיות שהספק שלי פשוט לא עומד בעומס? מה אני צר…
-
- 0 תגובות
- 379 צפיות
-
-
שמעתי כל מיני שמועות שהקירור סטוק שעל הצ'יפסט בלוחות DFI (סדרת האינפיניטי) עושה בעיות ונתקע (המאוורר) לעיתים... זה נכון? מומלץ לעבור לקירור פאסיבי או להישאר עם הסטוק? תודה.
-
- 2 תגובות
- 397 צפיות
-
-
אוקי חבר שלי מתכנן לקנות MSI9800PRO והוא רצה לדעת אם יש איזשהן תופעות לוואי בהפיכת הכרטיס מ PRO ל XT ובמה זה כרוך(כלומר מה בדיוק צריך לעשות) תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
בצעתי O.C לכרטיס ל X850XTPE כלומר הצלחתי להעלות ליבה ל 540 ( אי אפשר יותר ) זכרונות ל 615 ( כנ"ל ). הכל עבד יפה כמה ימים,אתמול נסיתי לראות סתם סרט במחשב ועוד בהתחלה המסך נכנס למצב של Standby כשבצעתי Reset למחשב בעלייה של ה ATI TRAY TOOLS קבלתי מסך כחול. רציתי לשאול מדוע זה קורה ? הלא צפייה בסרט לא אומרה כלל להשפיע על הכרטיס הרי לא מדובר כלל באפליקציית 3D . רק לאחר שהורדתי את הזיכרונות ל610 זה נרגע השאלה לכמה זמן ?
-
- 12 תגובות
- 960 צפיות
-
-
יש לי HEC COMPUCASE 6A21 יש לו שני מאווררים של 120MM אחד מקדימה אחד מאחורה ויש לו אפשרות להתקין עוד מאוורר של 80MM בדלת בצד שמאל מול המעבד האם זה יכול לעזור בהרבה בלהוריד את הטמפרטורות? מה עוד כדי לעשות כדי להוריד את הטמפרטורות משמעותית? טמפרטורת מעבד במנוחה!: סביב ה-45 מעלות לוח אם: סביבות ה-50 מעלות מה לעשות? ניקיתי כבר את האבד מבפנים וגם את הפילטרים אין שום שינוי
-
- 6 תגובות
- 510 צפיות
-
-
אנשים!!! זה המצב אצלי במנוחה....האם זה תקין? האם החיישן מזייף? יש לי את המפרט המפורט למטה... דבר נוסף - במצב של עבודה מסיבית המעבד שלי מגיע ל72-75 מעלות... תודה מראש... [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 632 צפיות
-
-
היי אנשים! אני פונה אליכם בעקבות הדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408779.0 שפתחתי בעקבות בעיות בכרטיס המסך. הגענו שם למסקנה שכנראה יש צורך להפעיל את חיישן הטמפ' בכרטיס המסך. אם אתם יכולים תכנסו לדיון (לעמוד השני, בעיקר) ותגידו מה אתם חושבים/ממליצים תודה! עריכה: קראתי קצת בפורום והגעתי לאתר הזה: http://www.techpowerup.com/vgabios/982/Powercolor.X1950Pro.256.061212.html הורדתי את הביוס המתאים אבל, אבוי! אני לא יכול לשמור את הביוס הנוכחי(בטענה ש"bios reading not supported on this device") , ואני לא חושב שיעזור שאני אצרוב את הביוס החדש סתם ככה.
-
- 14 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אוקיי , נתחיל במפרט של המחשב - Intel P4 2.4 Ghz Samsung 512 DDR 333 GigaByte משהו מסידרת Titan עם Chipset של SiS 648 . R9700 Pro . הבעיה שלי , היא שכל פעם שאני מנסה להריץ משחקים ( וורקראפט ) , המשחק קורס . אני נוטה לחשוב שזה בעיקבות התחממות יתרה של כרטיס המסך , מאחר וכשאני הורדתי את ההגדרות , המשחק רץ יותר זמן , אבל בסופו של דבר , הוא קרס . אני תיכננתי כבר הרבה זמן קירור מקיף למחשב , ואני מבקש שתמליצו לי על הרכיבים הבאים ( שאלתי גם בגיימר , המליצו לי לשאול כאן , חוצמזה , שהדעה שלכם ' קצת ' יותר שווה משל אנשים בגיימר P: ) - מארז - המארז שלי ממש ממש על הפנים . הוא די מכוער , ואין בו מספיק מקומות למאוררים . אני רוצה מארז יפה , עם מספיק מקומות למאוררים , ובבקשה …
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי לא מזמן 6800NU והוא די נחמד חוץ מזה שבמנוחה הוא ב62 מעלות ואחרי דקה וחצי של 3dmarks2005 הוא מתחמם ל80 מעלות (עם צינורות פתוחים בלי עיוותים). . המעבד גם לא צדיק הוא בזמן עבודה הוא לפעמים עולה לטמפרטורה של מעל 70 מעלות הוא בדרך כלל 56-60 במנוחה. המאוורר על המעבד די חלש. טמפרטורת המערכת מגיעה עד לאיזה 50 מעלות לא הרבה יותר זה גם תלוי מה הטמפרטורה בחדר. חשבתי על כמה אופציות אחת לקנות silencer 5 rev2 (זה אמור להתאים לא?) ומאוורר נחמד לCPU שזה יצא לי משהו כמו 250- 350 שקל . אין לי מושג איזה מפלצת לשים עם המעבד ראיתי את המאווררים הטובים חלק נראים כמו גורדי-שחקים ומנועי סילון הגודל המפלצתי שלהם עוזר במשהו? ראיתי גם אפשרות של קירור מים זה כדאי? ביצועים מרשימים אבל יקר. אני…
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-