אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מזה כמה שנים שאני משתמש באותו מחשב. בו יש לוח אם 945 של אינטל. בהתחלה היה לי celeron 2.53 ועכשיו יש לי pentium 530 - 3Ghz. לאורך כל השנים הטמפ' שהמחשב הראה היו גבוהות מהטמפרטורות שמדברים עליהן ברשת. כיוון שאני רכשתי לסבא ולידיד שני מחשבים זהים לשלי, האחד עם סלרון והשני עם פנטיום, אני יודע שגם אצליהם הטמפרטורות גבוהות (55-65 למעבד ו-45-55 לחיישן internal), כך שזה לא בעיה מסוימת עם הלוח אם שלי. הרבה זמן זה הטריד אותי ולבסוף הוספתי מאוורר(40*40) על הנורט'ברידג' באופן פירטי לחלוטין, התוצאה היתה מדהימה, טמפ' המעבד צנחה בכ-4 מעלות גם במצב מנוחה וגם בעומס וגם טמפ' החיישן אינטרנל צנחה בכ-8 מע'. לאחרונה רכשתי קצת דברים כדי לשדרג את המחשב ובדרך החלטתי להשקיע קצת בפתרונות קירור. כיו…
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
היום הפעלתי את המחשב ואני שומע רעב של אימפרז טורבו במחשב שלי אז בדקתי ומצאתי שהמאוור של הספק שלי שנה עד שהוא מתחיל להסתובב כמו שצריך...מה אפשר לעשות ?
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום. ברשותי מחשב בעל לוח אם של אסוס (P4B533) ומעבד פנטיום 4 שני ג'יגה שנמצא תחת אוברקלוק של יותר מ 25 אחוז כבר משהו כמו חצי שנה. לאחרונה הורדתי תוכנה למדידת חום (SpeedFan) השאלות הם: א.האם התוכנה הזאת אכן מדויקת? ואם לא אז אל איזה תוכנה אתם ממליצים. ב.האם החום שבו המערכת שלי עובדת הוא סביר לעבודה או מסכן את הרכיבים שבה: *חום מעבד בעבודה רגילה\בעומס=43\56 *חום דיסק קשיח בעבודה רגילה\בעומס=40\43 …
-
- 6 תגובות
- 621 צפיות
-
-
כרגע יש לי בעיה שמחשב מאתחל את עצמו עקב טמפ מעבד גבוהה .. הכל התחיל כשמד של אינטל הצביע על טמפרטורה של 88 מעלות וניגשתי לבדוק את הבעיה שהתבררה כרגל שבורה במאוורר בכל מקרה הבעיה תוקנה אך המחשב עדיין מאתחל את עצמו ומציג טמפ מעבד של קרוב ל 170 ... יכול להיות שניקוי של המשחה הטרמית והחלפתה יפתרו את הבעיה או שמדובר בבעיה אחרת ??
-
- 11 תגובות
- 752 צפיות
-
-
יש לי 2 HD SCSI , המערכת מוציאה המון חום והם מתחממים, התקנתי מאחורה 2 מאווררים 80 ממ כי זה מה שנכנס אבל הם בקושי מוציאים אוויר עליהם. אי צריך המלצה למאוורר 80 ממ חזק מאוד וגם לא יקר. אני רוצה טורבינה. זה באמת דחוף. תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם אתמול הרכבתי תמחשב שלי ויש לי איתו בעיה עם הטמפ הגבווה איך שאני מפעיל תמחשב הטמפ' של המערכת 37-36 , ושל המעבד 50-51 האם זה נורמלי? טמפ' במאמץ עוד לא בדקתי כי אין לי עדין איזה משחק שיסחט תמעבד. המעבד הוא אתלון 64 +3200 קלוהאמר שנקנה מקיאספי , ומרחתי על המעבד ועל הגוף קרור משחה בנדיבות 0.5 מתוך 1.5 של ננוטרום 2 בלו. הגוף קרור נראה לי יושב כמו שצריך כי הרי קיבלתי גוף קרור עם פלטה כזותי מברזל שאמורה להיות מאוחרי הלוח כתומך, ומתחברים דרכה ברגים שעוברים דרך הפלטה שמתחברים לגוף עצמו ככה זה מורכב, והגוף קרור יושב חזק על הלוח , האמת יש לי בעיה עם סידור חוטים אני מחכה לעוד כבל עול שמגיע בקרוב. יש לי סה''כ 4 מאוורים של טרמינל טייק שמגיעים עם הלן פייר , מה אתם חושבים?
-
- 5 תגובות
- 625 צפיות
-
-
כל מי ששוקל לרכוש את ה VANTEC NEXUS 201, כדאי שיביט קודם כל כאן. בתראד הנ"ל מדובר על מספר בעיות עם הנקסוס , הכוללות בין השאר שריפה של המעגלים, איבוד שליטה על חלק מהערוצים, ועד חוסר תיפקוד מלא של הfanbus. לטענתם הם אכן הצליחו לפתור חלק מהבעיות שננגרמו על ידי בורג שנגע בבמגעים של הלוח, אך אני עצמי לא הייתי סומך על הפתרון הזה ומחכה לתגובה רשמית של vantec. שווה לקרוא לפני שזורקים את הכסף.
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
אוקיי קבלו מה רשום לי באוורסט MB 36 לא זז CPU 49-50 CPU DIODE 30-31 GPU 55 לא זז דיסק קשיח 33 לא זז הכל טמפ של המחשב אם ובלי מאוורר דלטא 60 ממ שמעיף אויר מהמפרצים יש לי מאוורר דלטא שזורק אויר על הכי נמוך בפוטונציומטר 2 מאווררי 120 מאוורר 80 וקירור למעבד של טרמלטייק הפשוט איפה עוד אפשר לבדוק את הטמפ של הכרטיס מסך כי זה יותר מדי ומזה CPU ואם לו אני צריך להתייחס בתור מעבד או לCPU DIODE בביוס היה כתוב לי 35 תודה יונתן
-
- 1 תגובה
- 437 צפיות
-
-
קניתי מחשב לפני שבועיים והוא נכבה כמה פעמים בזמן משחק. החזרתי אותו חזרה לבדיקה ואמרו שהייתה בעיה (כנראה בהרכבה) של הקרור על המעבד. עכשיו שוב יש בעיות, אחרי שעה של משחק ב- GRID/COD4, אני רואה שהמעבד ב- 80 מעלות !!!! (אז כמובן שאני מפסיק). ב- idle אני רואה שהמעבד ב- 37 מעלות פחות או יותר (אני משתמש ב- EasyTune 5 כדי לבדוק את הטמפ'). אני מנסה להבין משהו, האם זו תקלת חומרה או שיש בעיה של איוורור ? האם משהו במפרט נראה בעייתי ויכול לגרום לטמפ' הגבוהה ? מה לעשות ?!!?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, כבר די הרבה זמן ששמתי לב שיש לי בעיות טמפ' אבל לא היה לי תקציב בשביל קירור\מאווררים, ועכשיו השגתי טיפה תקציב בשביל זה אז אני רוצה לדעת מה צריך לקנות \ לעשות. צירפתי לאשכול תמונה של הטמפ' של המחשב שלי. אני יודע שהטמפ' בלוח-אם שלי ובכרטיס מסך מאוד גבוהות. המפרט: לוח-אם: Gigabyte GA-P35-DS3R Intel P35 LGA775 Motherboard כרטיס מסך: ASUS 8800GT G92 512MB DDR3 מארז: GIGABYTE - aluminum 3D Aurora 570 - SILVER מעבד: Intel Core 2 Duo 6750 - 2.66 GHz - 4MB cache תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי המועצה..... לפני שאני צובע את המחשב שלי בכחול וזורק לים החלטתי לבדוק אם למישהו יש נסיון עם הCNPS9500 על A8N32-SLI עם X2 3800. במקור היה לי קרור מים של ג'יג'הבייט אבל כתוצאה מהוספת 7900GTX נוסף נאלצתי לפרק אותה ולחזור לקרור אויר כרגע. בזמן השימוש בקרור המים המעבד הגיע מקסימום ל44 מעלות אחרי שחיטה של שעתיים( יש לציין כי הוא רץ ב2.6GHZ במקום ב2GHZ). כשהשתמשתי זמנית בקרור מקורי של AMD, הטמפ' בעומס של S&M הגיעה ל52 עד 54. אז ככה....התקנתי את ה9500, הזדעזעתי קשות.... בBIOS טמפ' של 47 מעלות (אני יודע שהוא לא הIDLE אבל גם לא ב 100%), בבדיקות של S&M טיפס לאט לאט וחצה את ה60(!!!!) מעלות. החלפתי גריז שוב, שכבה דקה, בדקתי שהכל בסדר...אין שינוי. החלפתי את פלטת…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שבת שלום. בהמשך לדיון הקודם (לחצו כאון) שדן בן היתר בבעיות היציבות. כמו שנאמר שם, כרגע ההגדרות הם כאלה: fsb 420 memory 840 cpu vcore 1.6 fsb termination 1.550 nb vcore 1.5 --- בהגדרות האלו צלחתי להריץ בדיקה במשך שתי דקות, ולאחר מכן מסך כחול. ניסיתי מתחים למעבד מ1.5 עד 1.6, ובנתיים שום דבר לא יציב. אלו עוד דברים אני יכול לעשות על מנת לייצב את מערכת? תודה מראש Install
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, עשיתי את הOC הראשון שלי, לאחר המון הסברים מכם ועכשיו יש לי בעייה קטנה: יציבות. המערכת שלי מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON יש לי 2 סטיקים של 128 333MHZ ועוד 2 סטיקים של 256 400MHZ (שעובדים על 333 בגלל מגבלות הלוח אם) לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה). העניין הוא כזה אני העליתי עד 182 את הFSB שלי, הפעלתי משחק (בכדי לבדוק יציבות) והתחילו הריסטרטים, והורדתי שוב את הFSB. הכל אופן אני יודע שלהגביר את היציבות אני צריך להעלות מעט את המתח. ופה אני צריך עזרה. שוב לפני שאני עושה משהו אני מתיעץ. יש לי 3 אפשרויות (בעצם מקומות ) שבהם אני יכול להעלות את המתח: VCORE overvoltage control DIMM overvoltage control AGP overvoltage cont…
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום לאחרונה עברתי מxp 32bit לוינדוס 7 64bit והתחלתי להבחין בקריסות די תכופות במשחקים כגון "red faction guerrilla/wolfenstain ואני חושש שמדובר באיבוד יציבות עקב המעבר. אם זה אכן המצב מה אני יכול לעשות כדי לנסות ולייצב את הClock הנוכחי מבלי להקטין אותו. תודה לכל מי שיכול לעזור
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
היום הורדתי עידכון ביוס חדש ללוח שלי 1013 הכל היה טוב ויפה עד עכשיו המעבד שלי על 2.5 גיגה יציב הבעיה היא שבביוס החדש ההגדרות השתנו קצת ונוספו תזמוני זכרונות הזכרונות שלי עבדו עד היום 333 4-4-8 3.0 2.8v t1 יציב.. עכשיו ההגדרות גם ככה רק שנוספו תזמונים שאין לי מושג מהם.. והם כנראה לא מוגדרים נכון (ככה הם באו עם הביוס ואין לי מושג למה אני צריך לשנות אותם)
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום. ברשותי מערכת חדשה amd 4200 x2 ליבת בריסביין. asus m2a vm giskill 2gig wd 320gig על ויסטה. המערכת עובדת בסדר, אבל בעת הרצת תוכנות לבדיקת יציבות super pi 16/32mb התוכנה קופאת וגם בתוכנת S&M בבדיקת מעבד בעומס מעל 70% הבדיקה נכשלת. בהרצת super pi עד 8mb הבדיקה תקינה. בבדיקת s&m עד 65% הבדיקה תקינה. טמפ' תקינות מה יכולים להיות הגורמים? האם שינוי הגדרות ביוס עשוי להועיל?
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי נורת'ווד 2.4 עם קירור סטוק ועשיתי לו אובר ל- 2.8, לא רציני אבל מתחילות לי כל מיני בעיות עם יישומים על המחשב, בהתקנות של משחקים, בעיות עם האינטרנט, והכי גרוע, כל כמה שעות אני מקבל מסכים כחולים עכשיו הורדתי את ה FSB בחזרה לסטוק יש למישהו מושג אם יש קשר בין השניים ? ואם כן, איך בכל זאת אני יכול לעשות אוברקלוק בלי שיהיו לי בעיות ?
-
- 4 תגובות
- 447 צפיות
-
-
יש לי מעבד שעובד על 1700+@2600+, הכל עובד מצויין בטמפרטורות טובות . אבל לפעמים כשאני משאיר את המחשב עובד למשך כמה ימים וממש עובד עליו בלי הפסקה ומריץ עליו דברים , כשאני עושה רסטרט לפעמים הוא עולה כמעבד של 1100 ואז רושם בביוס overclock fail. ואז אני פשוט נכנס לביוס ועושה משם שוב רסטרט ואז זה חוזר לעבוד כרגיל, זה קרה לי פעם או פעמיים רק כשהייתי צריך לעשות רסטרט אחרי התקנה ממש כבדה.
-
- 0 תגובות
- 501 צפיות
-
-
ההגדרות שלי הם כרגע כאלה הזיכורנות ב1:1 (800MHZ) FSB +0.1 MHC +0.2 PCIE 100 המעבד כבר על מתח של 1.506 כאשר במאמץ לפי CPU -Z הוא מקבל 1.39 מעלות במאמץ לא עוברות את ה 74 לפי CORE TEMP השאלה עכשיו האם אני יכול בשקט לעלות עוד את המתח מכיוון שללוח הזה מסתבר יש VDROOP ממש גדול או שעדיף לוותר כבר על התדר המיוחל בדיקת המאמץ מתבצעת עם PRIME95 על SMALL כאשר לאחר שמונה שעות היום זה עדיין עבד תקין כשחזרתי לאחר ארבע שעות נוספות ראיתי שמחשב ביצע איתחול .
-
- 3 תגובות
- 489 צפיות
-
-
REV 3.3 נתחיל מזה שאם אני לא שם את אפיק הPCIE על 105 אז אני מקבל X1 בלבד . בעיה נוספת היא שבהתחלה הייתי מסוגל לעשות אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך 8600GT בו זמנית (FSP 350 GLN) המעבד על 3Ghz והכרטיס מסך על 800 במקום 540 עכשיו פתאום אני צריך לבחור בניהם כאילו הספק לא מחזיק באמצע משחק המחשב עושה ריסטארט, אם אני מוותר על אחד מהם הכל רץ בסדר. האם הספק "נחלש"?
-
- 6 תגובות
- 506 צפיות
-
-
לא מזמן יצאתי להרפתקאה של התקנת bigwater עם VGA heatsink (על xfx 6800 NU AGP) אחרי תלאות רבות הצלחתי סוף סוף להרכיב את הכל. בהתחלה לא התקנתי את ה VGA HS כמו שצריך והוא התחמם נורא ואז פירקתי אותו והרכבתי אותו מחדש והכל נראה כאילו בסדר הטמפרטורה לא עולה הרבה אבל אני עדיין מקבל כמויות מסחריות של artifacts ו המחשב מתרסט מדי פעם. אולי עוד פעם לא התקנתי את הדבר הזה כמו שצריך אולי אני צריך להרכיב את המאורר המקורי (שיהיה קצת קשה לעשות למרות שיש לי הרבה אזיקונים ). אולי עכשיו יהיה לי תירוץ לבזבז איזה 10000+ שקל על מחשב חדש אבל לא נראה לי שהבעיה כלכך קשה כי הוא עובד לכמה זמן הוא עדיין מתחמם אבל נותן טמפרטורה שגויה. יש למישהו ניסיון עם הדברים האילו ? הנה כמה דברים שאני חושב …
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
בסנסור1 הטמפרטורה 26 מעלות ובסנסור 2ו3 הטמפרטורה 77 יש לי מאוור 80 מ"מ שבא עם המארז ועוד מאוור פשוט על המעבד אז מה יותר הגיוני 77 או 66 מעלות?
-
- 12 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אהלן התחלתי להעלות את ה-FSB דרך clock gen (כי הביוס של לוח האם תוצרת intel נעול אצלי). הוא היה 200 ועכשיו הוא 215. כשאני מעלה ל220 המחשב עושה ריסטרט כמעט מייד ואפילו ב-215 הרצתי קצת את Prime95 ובערך שעתיים לאחר תחילת הבדיקה הייתה שגיאה. השאלה היא איך אני יכול לשנות מחלקים ומתחים לא דרך הביוס, כי אני מאמין שהמחשב שלי יכול להגיע לOC יותר משמעותי מאשר 2600 ל2805, שזה ממש הבדל זעיר. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 460 צפיות
-
-
אני לא מצליח לעבור את ה-364 ב-FSB בהתחלה העליתי מתח למעבד ל-1.25, אח"כ ל-1.4 וכלום. זה עושה ריסט ומשחזר את ההגדרות מקור. הזכרונות על 2.2 . מה הבעיה? אנשים עם מפרט דומה מגיעים בקלות ל-400 FSB :-\
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הצלחתי להמהיר את המעבד ל 3.4 (425X8ׂ), המערכת כרגע יציבה והשינוי היחידי שעשיתי במתח היה לשנות את המתח של הזיכרון מ1.8 ל 2.2 מעבר לזה אני לא יכול להתקדם, אם אני מעלה ל 3.6 הוא רושם לי שאני צריך לשנות את ה CPU CONFIGIRATION עוד דבר מוזר זה ש SPP צ'יפ עומד על 82 מעלות במנוחה (85-87) במאמץ. איך אני יכול להתקדם מכאן ? והאם 82 מעלות לצ'יפ זה מוגזם ? מפרט : intel e8200 xfx nforce 680i lt sli gigabyte hd6950 1gb pny 2gb x2 ddr2 800mhz g.skill 1gb x2 ddr2 800mhz fsp everest 700w arctic freezer pro 7 תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-