עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by LastForOne,

אני עומד לקנות מעבד Q6600 ולהעלות את המהירות שעון שלו מ2.4 ל3.5~4.0 .. אמרו לי שזה יביא שיפור שיהיה אפשר להרגיש רק בבנאצ'מרקים ותוכנות כמו סופר פאיי.. זה יכול להביא לשיפור מורגש במהירות [בשימוש יומיומי, לא בבנצ'מרקינג] ?

• 12 תגובות
    • 960 צפיות
  2. Started by iSneak,

מפרט: Intel Core 2 Duo E6600, Asus P5B Deluxe, 2GB DDR2 800 Mhz, CPU Cooler: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro. ככה, אז השאלות שלי: 1. מה הטמפ' המקסימלית של המעבד? 2. אני חושב להעלות את ה FSB ל-400MHZ, שיתאים עם הזכרונות, האם אני אצטרך העלאת מתח? ואם כן, לכמה? *ספק - HEC 580W. 3. הקירור שלי מספיק טוב להחזיק אותו? או להסתפק בFSB של 333 MHZ? עשיתי חיפושים באינטרנט לכל השאלות האלה ולא מצאתי תשובה חד משמעית בשום מקום, תודה!

• 9 תגובות
    • 960 צפיות
  3. Started by B.D.B,

[ltr]some details first: Abit AN7 (rev.1) XP-M 2600+ 256Mbx2 Geil PC3500 (DDR433) Golden Dragon Dual Channel Kit ThermalRight SLK 947U w/. ThermalTake 92mm LED fan (78.7dba/48dba) before the final setup was set I wanted to check the top the system can offer. CPU toped at 2650Mhz (212x12.5) @ 1.937v and it could probably hit 2.7Ghz with more voltage, but I didn't want to risk the CPU. tring to find the max FSB was weird, it crushed at 215x12 with fsb:mem at 4/3 (though it does runs unstable at 219x12 with fsb:mem at 4:4). current specs: XP-M 2600+ @ 2606Mhz (217.2x12) 1.875v 434.3Mhz 2-3-3-9 Dual Channel 3.1v ambiant temp. 17oC 30oC idel 47oC full load (all fans at full sp…

• 13 תגובות
    • 960 צפיות
  4. Started by dw,

קניתי את המחשב שלי בתקופה שבה THERMAL TAKE VOLCANO 2 היה מאד מומלץ, אז קניתי אותו. אני מרוצה באופן כללי ממנו, אבל הוא עושה רעש חזק מאד. רציתי לקבל עצה למאוורר שקט (וטוב) עבור המעבד. חוץ מזה, אם מישהו מכיר חומרים שחוסמים רעשים ויודע איפה אפשר לקנות הוא מוזמן לכתוב 8)

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  5. שלום חברים, אני מתכנן על המפרט הבא למחשב גיימינג ועריכת סאונד וגרפיקה, ללא OC, ורוצה מאוד שהוא יהיה שקט במיוחד. Intel I7 2.66GHz 920 - מעבד ThermalRight Ultra-120 cooling - קירור פאסיבי למעבד Asus P6T X58 DDR3 - לוח אם OCZ3G1333LV3GK 1GBX3 - זיכרונות Gigabye FX9800GTX+ with Zalman Cooling - כרטיס מסך המפרט יצטרף לרכיבים קיימים: 4 הרדיסקים 2 כוננים אופטיים 2 כרטיסי PCI ספק Enermax 651p-ve עד כאן הכל טוב ויפה, אך לאור ניסיון קודם עם רעשי מאווררים, רציתי להתייעץ איתכם בכמה שאלות: 1. האם המחשב יצליח להשמור על יחס קירור-רעש בקיץ (ללא מזגן), עם הקירור שכולל את ה-ThermalRight הפאסיבי, מאוורר הזלמן של כרטיס המסך, ומאוורר אחד או שניים של 120 מילימטר שישבו על מארז Ener…

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  6. אני כרגע עם מה שרשום למעלה, שמתי מעט גריז טרמי (nanotherm Blue 2) ושמתי את ההיטסינק עליו ועכשיו שאני רואה אתה הטמפ' אני , היא יותר גבוהה מאשר מה שהיה לי עם הפאלומינו! היא כרגע על 60 מעלות! שעם הפלומינו היה לי פחות 10 יכול להיות שזה בגלל שהוא כבר קיבל את ה"צורה" של ליבת הפאלומינו בנחושת? (יש לי בנחושת מין ריבוע כזה, וההיטסינק גם קצת שרוט מסביב לריבוע, אבל גריז טרמי אמור לגשר על זה, לא?) למה זה?? זה יותר מידי בשביל בארטון!

• 14 תגובות
    • 960 צפיות
  7. Started by GHOST,

טוב אני מתכנן לעשות מסך LCD למערז קראתי את המדריך באתר וכמו שהבנתי הכי קל זה להלחים אותו לקבל מדפסת.....הדבר שלא הבנתי זה איך אני אמור לגלות איזה קבל שייך לאיזה פין בחיבור? ??? ודבר שני אני ישמח אם תוכלו להביא לי קישורים נוספים למדריכים של LCD שאני יוכל לקבל עוד מידע........

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  8. אהלן. אני לא יודע אם זו באמת בעיה אבל אני מעדיף להתייעץ איתכם כאן. כשאני בודק את הטמפ' של המעבד אני רואה 33 מעלות. אבל כשאני מסתכל על הטמפ' של כל ליבה אני רואה 50 מעלות. למה בדיוק אני צריך להתייחס? חוץ מזה אני משתמש במאוורר של Zalman 9600 ניתן לראות בלינק הזה: http://xtreview.com/images/zalman-CNPS9700-LED_01.jpg וחוץ מזה הייתי מעוניין לדעת האם יש תוכנה צד שלישי שאפשר להגדיר איתה את מהירות המאוורר לפי הטמפ' כי הזלמן הזה רועש מאד. תודה גיל.

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  9. Started by shabo,

קניתי מחשב עם E6300 מעבד ולוח אם - ASROCK ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E והשאלה שלי האם אני אוכל להתקין קירור טוב יותר מזה שמביאים אינטל ולעשות OC.. או רק להתקין קירור? אפשר לעשות קירור לזכרונות שמותקנים על הלוח ואם כן איך?

• 16 תגובות
    • 960 צפיות
  10. Started by אסיWOW,

אני רוהצ לעשות OC למחשב הישן שלי ( שנה אחת ) ואני צריך מדריך שינחה אותי, אין לי מושג בזה לא מתכנן OC חייתי, רק אחד נחמד ל Q6600 שלי

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  11. Started by maxi,

שלום רב לכולם! ובכן יש לי ATHLON XP 2000+ וברצוני לדעת האם ה-GLOBALWIN CAK II 38 מתאים :saint: תחוו דעה המלצות ......ודרך אגב איך קוראים לחלק ההוא שמגן על המעבד מפני יחידת קירור כבדה ושומר מפני סדק הליבה :'( ומורכב בבסיס והיכן אפשר להשיג החלק הזה רב תודות

• 4 תגובות
    • 960 צפיות
  12. Started by alianyn,

יש לי כמה רעיונות לביצוע להם אני צריך פרספקס (ראיתי כמה דברים שmetkumods עשה וזה נתן לי רעיונות) הסתובבתי בירושלים בערך 3 שעות (כל אחד אמר "אני לא מוכר אבל..." : ), בכל מקרה כשסוף סוף מצאתי מקום שמוכר הוא אמר לי שפרספקס בעובי 2 מ"מ (זה הכי דק שיש) 1 מטר מרובע - עולה 60 ש"ח!!!! (מילא 20,30,40 אבל 60 - לא הגזמנו?) בשביל כל הרעיונות שלי כולל אימון הייתי צריך בערך 2 מטר מרובע = 120,130 ש"ח עפ"י החישוב שלו 110 ש"ח לאחר וויכוחים. האם מישהו מכיר חומר פלסטי אחר שניתן להשתמש בו כמו פרספקס? או דרך להשיג בחינם/זול? יש לי רעיונות לכמה דברים מדהימים!!!

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  13. Started by Doron404,

אם כרגע יש לי מערכת עם AMD 1700 (מכפיל של 11.5) יציבה בBUS של 182, ואני אחליף את המעבד לAMD אחר, עם ליבה זהה אבל במכפיל של X15, האם המערכת תישאר יציבה והמעבד יעבור ב2730MHZ?

• 4 תגובות
    • 960 צפיות
  14. Started by drumtroll85,

1. מהו שילוב הגוף קירור + מאוורר הטוב ביותר ל-P4, בהנחה שאין בעייה תקציבית. 2. האם יש גופי קירור + מאווררים טובים לצ'יפסט SIS 655 3. האם יש גופי קירור + מאווררים טובים לRADEON 9500 PRO

• 8 תגובות
    • 960 צפיות
  15. Started by x-niko,

שלום .לכולם מה אתם אומרים כדאי לשים פילטר למאוורר האחורי שמוציא אוויר . זה לא יפגע בביצועים ? ואיך שמים אותו מפנים המארז או מאחורה?

• 5 תגובות
    • 960 צפיות
  16. Started by bah10,

הזמנתי את הלוח של ASUS P4T 533 וניתן לחבר אליו את הIPANEL כיוון שללוח יש תמיכה בזה. השאלה שלי מה עדיף IPANEL או כבר לקנות DIGIDOC 5? ???

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  17. למעבד (מן הסתם): Zalman CNPS9500 LED 92MM Fan http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=165&code=005009 373 שח (אתם יודעים על מקום שמוכר בפחות? לכרטיס מסך: Zalman FATAL1TY Vga Cooler FS-V7 http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=173&code=013 (אתם יודעים אם הוא שקט? ואיך הוא בכלליות? כי אין עליו הרבה מידע אבל הוא עושה רושם טוב... חוץ מזה זאלמן לא אכזבו בנתיים) או Arctic Cooling ATI Silencer 5 Rev.2 http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=61 תודה רבה חברה

• 10 תגובות
    • 960 צפיות
  18. Started by pergola,

הטמפרטורה המקסימלית של המעבד שלי (E5200) היא 70+- כשאני מריץ OCCT אחרי האוברקלוק שעשיתי. המקסימום שהוא מגיע אליו זה 75. להוריד את הOC? או שזה לא עד כדי כך מסוכן להישאר ככה? ובלי קשר Real Temp רושם לי שהטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי היא 111 במקסימום - 8800GT.. מה לגביו?

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  19. Started by Dima67,

אוקיי, אז החלטתי לבצע אוברקלוק לפנטיום E6300 שלי. המעבד הוא בסטוק של 2.8GHZ, לוח אם EP43-UD3L, קירור SCYTHE MUGEN 2, זיכרונות רגילים בעלי במהירות 800MHZ. כרגע אני לא מחפש לעשות אוברקלוק רצחני, משהו צנוע לבינתיים. עד עכשיו הגעתי למהירות 3.4GHZ עם המכפלה המקסימלית של המעבד (10.5) ו-FBS של 324. כל זה בינתיים ללא שינוי במתחים. אני מבצע בדיקות מאמץ בינתיים והטמפ' המקסימלית שאליה הגעתי זה 50 מעלות. -את הבדיקות מאמץ אני מבצע בעזרת RPIME95 ו-OCCT. מדידת טמפרטורות מתבצעת בעזרת SPEEDFAN ו-REALTEMP. -כמה עוד אני אוכל להגיע ללא שינוי במתחים? כשאני אצטרך לשנות מתחים, בקפיצות של כמה אני צריך לעשות את זה? -איזה הגדרות ב-BIOS אני צריך לשנות? את הרוב שמתי על DISABLED וכדומה, מאוורר המעבד …

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  20. Started by BeNzZy-BoY,

אני צריך עזרה בקשר למאוורר למעבד AMD הבנתי שהמאווררים שבאים איתם די גרועים.. חשבתי על זה אני צריך חוות דעת איך הוא בתור מאוורר ל-AMD: http://www.pch.co.il/docs/pd-937313484.htm בתודה בנצי

21. Started by blueman1,

שלום לכולם, בימים אלו אני קונה מחשב חדש ומקריאה בפורומים וכתבות נגלתי לעולם ה oc. יש לציין שאף פעם לא עשיתי oc וזה נראה לי דבר קצת מסובך, אך אני לומד את הדבר, קורא פה וקורא שם והשאלה שרציתי לשאול אתכם היא כזאת הבנתי שכאשר מבצעים oc החום עולה וצריך אמצעי קירור נוספים, השאלה שלי היא כזאת אם אני עושה oc פשוט ולא גדול אם הקירור שמגיע עם החלקים שקניתי מספיק ואם לא אז מה חסר ומה צריך ויהיה חכם להוסיף Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box GIGABYTE GA-965P-DS4 LGA775 G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB CL 5-5-5-15 CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLER דבר שני שלא כל כך הבנתי אם אני oc לחלק אחד בלבד האם אני חייב לעשות oc לכל ה…

• 12 תגובות
    • 959 צפיות
  22. Started by PhoenixBoy,

הסידור של המאווררים שלי במחשב הם ככה: 1 שמכניס אוויר ממוקם על החלון 1 על המעבד 1 בספק כוח שהוא די גדול כי יש לי ספק של 400W ועוד אחד שאילתרתי מספק דפוק והפכתי אותו למן כרטיס קירור כזה ומיקמתי אותו מתחת לכרטיס מסך כך שהוא מקרר את הכרטיס מסך בזמן עבודה הטמפרטורה של המעבד היא: 44 בערך ובזמן מנוחה הטמפרטורה של המעבד היא: 36 בערך ובעוד שתי אזורים של המחשב שלי הטמפרטורה לא עולה על 36 מעלות גם בזמן עבודה. האם כדאי לי להוסיף מאוורר מאחורה? אם כן אז שמוציא או מכניס?

• 5 תגובות
    • 959 צפיות
  23. Started by bsn23,

אפתח בכך שאם הנושא לא מתאים לכאן אבקש להעבירו למקום המתאים. המחשב נקנה לפני שנה וחצי ורץ פצצה אבל יש רגעים שכבר מרגישים שקשה לו (GTA4 לדוגמה, אני יודע שהמשחק בעייתי בפני עצמו, אבל שמעתי שמעבד 3GHZ יעשה הבדל). אני לא אוברקלוקר, אבל ניסיתי להמהיר אותו דרך הביוס בעזרת מדריכים מכאן ומרחבי הרשת. אני פחדן מישהו יכול אולי לעזור לי באילו הגדרות כדאי לי להשתמש או שבכלל עדיף כבר להחליף מעבד? הקירור שברשותי לדעתכם יאפשר אוברקלוק משמעותי? אם יש עוד גורמים שישפיעו אשמח לשמוע הצעות. הדבר היחידי ששיניתי מאז שנקנה המחשב הוא הכרטיס מסך שהיה 8800GTS 320MB OC של MSI. מערכת הפעלה: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E6420, 2133 MHz (8 x …

• 12 תגובות
    • 959 צפיות
  24. Started by andd,

אז ככה יש לי לוח ds3l וכבר אין לי חיבורים פנויים של 3 פינים אני רוצה להוסיף עוד מאוררים למארז הייתי בחנות הקרוב לביתי (פנדס) ואין להם חיבורים של 4 פינים או מפצלים משהו.. היה להם שם מאורר שבא עם מפצל וכל מיני.. עלה 120.. לא מתאים, בכסף הזה אני קונה שתיים המוכר אמר לי שאפשר להפוך חיבור 3 ל4, שיש מדריכים ברשת חיפשתי ולא מצאתי כלום אז קיצר.. יש חיה כזאת? חיפשתי כל מיני דברים בגוגל תמונות זה יכול להיות שימושי בשבילי http://www.dtekcustoms.com/ProductImages/products/addons/3-4%20pin.jpg מזה? http://www.overclockers.co.nz/product/gadget/MPP-B.jpg קיצר אני אשמח מאוד אם תעזרו לי בנושא הזה.. וגם למצוא לינקים לחנויות בארץ תודה תודה עריכה הנה אני צריך משהו כזה http:…

• 7 תגובות
    • 959 צפיות
  25. אוקיי, ראיתי שהשאלה הזאת נשאלת כאן המון פעמים. אז כנראה שאין באמת מקום שנותן תשובה מספיק ברורה. אז אני אנסה לתת אחת. (כן, אני יודע שיש סטיקי שמדבר על זה, אבל הוא קצת מבורדק ולא ממש ברור) וכן, זה ארוך, אבל אתם באמת רוצים לדעת, תקראו הכל! אז נתחיל. לכל מעבד יש טמפרטורה מסויימת שברגע שהוא מגיע אליה הוא נכבה, כדי לשמור על עצמו מפגיעה עקב עבודה בטמפרטורה גבוהה. טמפרטורה אותה הגדירו למעבד בייצור שלו, ואין דרך לשנות או לדעת אותה. הטמפרטורה הזאת נקראת Junction Temperature Maximum או בקיצור Tj max. לכל מעבד (ספציפי, לא סדרה לא דגם ולא סוג, לכל שבב) יש Tjmax שונה, שאותו, כאמור, אי אפשר לדעת. מה שכן אפשר לדעת הוא בכל זמן, מה המרחק במעלות של המעבד מהTj max שלו. לדוגמא, אם ה…

• 5 תגובות
    • 959 צפיות

דיונים חדשים בפורומים