עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by House M.D.,

היי. אני מחפש המלצה לקירור מים סגור, בתקציב של ~450 ש"ח (יכול גם להוסיף קצת אם זה משמעותי). הסיבה שאני מעוניין בקירור כזה, היא שהקירור הנוכחי שלי (Freezer 7 Pro) לא מצליח לקרר את המעבד כמו שצריך בזמן מאמץ של כרטיסי המסך שלי. המפרט שלי: AMD Phenom x4 955 @ 4.0 GHz SLI x2 560 GTX + OC מארז Thermaltake A60 מכיוון שהמארז הוא mid tower, אני לא יכול להכניס אליו קירור אוויר יותר טוב שיהיה גם יותר גדול. הדגמים שחשבתי עליהם עד עכשיו: Thermaltake water 2.0 pro - נראה טוב בביקורות, בערך ברמה של Corsair H80, רק יותר זול וקצת יותר שקט. Antec Kuhler 920 - קצת פחות טוב לפי הביקורות, גם קצת יותר יקר, אבל יש לו אפשרות שליטה על המהירות באמצעות תוכנה. במהירות הכי גבוהה רועש מאוד. השקט מאוד …

• 5 תגובות
    • 893 צפיות
  2. Started by stingeR-,

כמו שהבטחתי.. ביצעתי את מוד העיפרון לכרטיס שלי. ניסיתי כל הצהריים להעלות את מתח הכרטיס אך ללא הועיל(מכיוון שאין לי מולטימטר אז פשוט בדקתי על ידי עלייה בטמפרטורות ואוברקלוק יותר טוב) לפני חצי שעה הדריך אותי מישהו מXS בכלל לחבר נקודות אחרות על הPCB עם עפרון.. : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1820157#post1820157 כפי שאתם רואים בשלושת הצבעים מסומנות הנקודות שכביכול חיברתי. במקרה הזה הייתי אמור לקבל 1.55V לליבה מה שלדעתי לא הגיוני מכיוון שהכרטיס אמור היה להגיע לסביבות ה80-90 מעלות עם קירור אוויר ב1.55V וגם הייתי אמור להגיע בקלות ל700 לליבה. זה לא קרה. לכן אני חושב שהכרטיס עומד על 1.25V/1.3V/1.35 אלו האפשרויות מכיוון שהאוברקלוק עלה אך ורק ב25מגהרץ - מ580…

• 68 תגובות
    • 5.7k צפיות
  3. שלום לכולם! אני מעוניין ללמוד איך לעשות אוברקלוק לכרטיסי מסך nvidia וATI החדשים בלי לשרוף אותם או לגרום ל- "שבירה"- כלומר בהתחלת בדיקת המאמץ- התחלנו ב108 פריימים ופתאום מתחיל אחרי זמן שאתה מעלה מתחים ב35 והלאה. שמעתי שיש את EVGA PRESION X לnvidia וMSI AFTERBURNER לATI. השאלות שעולות. ידוע לי שכרטיס nvidia איכשהוא היו די חסומים לאוברקלוק בסדרת 600 הישנה, זה גם לגבי סדרת 700? מה זה ארטיפקטים? איך אדע בכמה להעלות את הPOWER LIMIT שנמצא בשתי התוכנות בכמה? כי בשאר המדריכים לא כתוב עליהם מהירות מאורר? על auto או להגדיר מעצמך? לשם מה מגדילים וולטג'? voltage? האם זה תורם? איך אפשר לדעת איפה הגבול אם הטמ' עדיין סבירה. פעם עשיתי על auto את מהירות המאוורר והטמפ' הייתה עד 73 מעלות…

• 6 תגובות
    • 981 צפיות
  4. Started by AcidBurn10,

שלום לכולם חג שמח ושנה טובה ! אני צריך המלצה לקירור טוב למעבד Q6600 G0. כרגע אני לא עושה OC , כנראה בעתיד הלא רחוק.... אני רוצה קירור איכותי טוב ושקט . חשבתי על ה - Tuniq Tower 120 .. אבל מה שמציק לי בו זה המאוורר הפנימי. מישהו יודע אם אפשר להחליף את המאוורר הזה במקרה והוא נשרף?? ראיתי גם את ה-Ninja Plus Rev. B וה-Zalman CNPS9500 ואת ה-Scythe "INFINITY" 5Heat Pipes CPU Cooler. מה עדיף מביניהם ????? ה-Tuniq?? כולם בסביבות אותו מחיר... בין 250 ל-300. וזה מה שמתאים לי. תודה לכולם ושוב חג שמח !

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by House M.D.,

היי, יש ברשותי מחשב נייד מדגם Dell n5010. לאחרונה שמתי לב שטמפרטורה שלו בזמן משחק גבוהה מאוד. היום בבוקר המעבד והכרטיס מסך הגיעו ל 105 מעלות בזמן משחק ב AC2:Brotherhood ואז הוא נכבה. הטמפרטורה של הצ'יפסט הגיעה ל90. החלטתי לעשות מעשה ולפתוח את המחשב (בן שלושה חודשים). החלפתי משחה טרמית לכרטיס מסך והמעבד, מה שגרם לשניהם להגיע ל75 מעלות בלבד בזמן אותו משחק! אבל להפתעתי הצ'יפסט של הלוח אם היה בכלל בצידו השני, ולא היה לו שום קשר לקירור, כך שהוא נשאר חם. האם יש דרך לקרר אותו?

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  6. Started by Guarding angel,

מעבד-AMD Phenom II X2 X550 (נפתח למעבד X4,X3) עולה כ570שח הלוח-Gigabyte GA-M720-US3 עולה כ380שח תומך ACC ופותח את מעבדי ה550,7750,710,720 כנראה שגם פותח מעבדי 245 או 7750. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=228239 שילוב מבורך לאוברקלוקינג מצוין ולביצועים מעולים. משומה NVIDIA לא השקיעה במיוחד בNVCC לכן לעיתים הליבה הרביעית לא תהיה יציבה מספיק לוחות אם עם ACC של ATI\MD יציבות יותר וכמובן אמינות יותר. אין בעיה להריץ את המעבד על הליבה השלישית ביצועיו לא נחותים כלל והוא נותן 4GHZ בקלות יחסית אפילו ב3.8 הוא יתן ביצועים עדיפים. רכישת לוח אם Gigabyte GA-MA-770T-UD3P יכול גם לבוא בחשבון.

7. עצה לכל מי שיש לו קירור כבד+ תמונות היי חברים מאחר שמאוד הציק לי שהקירור החדש שלי יכביד על הלוח אם עם הזמן יותר ויותר (בכל זאת מחשב חדש אז התקנתי תחתיו עיפרון רגיל שיתמוך ויחזיק בעיקר הכובד כך שהמשקל יורד מלוח האם כמעט לגמרי פשוט לא נראה לי בריא כל העסק הזה שהלוח סוחב ועוד לי יחסית יש קירור קטן יש כאלו עם קילו שלם מקווה שנתתי רעיון כללי נחמד התמונות [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. אלו המהירויות החדשות : המקוריות היו : Core Clock: 398 Memory Clock : 298 הכרטיס : Gigabite Radeon 9600Pro 128MB DDR עם קירור סטוק. זה מסוכן? אפשר להעלות עוד קצת? צריך להוריד? יש לציין שהוא עובד יציב ולא לוהט לוהט...פשוט חם אבל לא יותר מדיי.

• 6 תגובות
    • 563 צפיות
  9. אין לי ידע באוברקלוקינג והשאלה היא כיצד אוכל לשפר Herucles GF T200 האם צריך קירור ? האם צריך לגעת בכרטיס או רק בתוכנות ואיזה

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by XpideR,

היי אני רוצה לדעת מהי הטמפרטורה המקסימלית של המעבד הזה (e7200) כי הוא הגיע לי פעם ל 77 ולא קרה כלום אז אני רוצה לדעת מהי הטמפרטורה שכבר נחשבת לגבוהה במעבד הזה עריכה : שאמרתי 77 מעלות התכוונתי לכל ליבה לא למעבד עצמו תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by rafi-s-,

תגידו זה הגיוני יש לך מחשב עם מעבר 3200+ VENICE עם לוח ABIT K8N ULTRA ועדכנתי לו ביוס לגרסה הכי חדשה ובבית הטמפרטורה של המעבד על 22 מעלות עם קירור סטוק תודה

• 5 תגובות
    • 621 צפיות
  12. Started by gal2576,

מי שיש לו סיבה או הסבר טוב או משהו שהוא לא מסכים איתו יכול לשלוח לי בפרטי תודה

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  13. Started by Idan-h,

יש לי כרטיס GF4 MX של Inno3d (אני יודע שהחברה לא משו). אם אני לא טועה הכרטיס הוא SE למרות שהדרייבר ושאר התוכנות מזהות אותו כMX רגיל. אני חושב ככה כי המהיריות שלו הן: ליבה -250. זכרון -332. יש לי קובץ REG שבעזרתו אני מוסיף ערך OC לדרייבר של NVIDIA ובאמצעותו אני יכול להעלות את הליבה והזכרון. כמה אני יכול להעלות לזכרון ולליבה בלי סיכון גדול מידי? לא יודע אם זה קשור אבל הנה הטמפ' של המחשב במנוחה: לוח -32 33. מעבד - 35-38, אם יש מזגן אז 33. ולשאלה - האם הGF4 MX שלי הוא 128Bits? הגיוני? הזה מידע עליו מאוורסט: Memory Bus Properties: Bus Type DDR Bus Width 128-bit Real Clock …

• 10 תגובות
    • 810 צפיות
  14. Started by eyal,

בכל מעבדת מחשבים יכולים לסדר לי מפסקים שיכבו מאווררים מסוימים?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום. הזמנתי מנעה מחשבים את המוצר הבא http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3975 ,אך הם הביאו לי את המוצר הבא http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3078 התקשרתי אליהם והסברתי להם שקיבלתי את המוצר הלא נכון ושהוא לא מתאים,הם מתעשקים שזה אכן המוצר שהזמנתי,לא מוכנים לשמוע את ההסברים שלי,ומתעקשים שהקירור כן אמור להתאים ל939. כאשר אני מנסה לחבר את הקירור זה פשוט לא יושב טוב (יושב באוויר)כי זה לא מתאים לתושבת 939 מעבד 3500+.באתר של AC רשום שאותו גוף קירור מתאים למעבדי AMD64 עד ל3400+ בעוד ששלי הוא 3500+. גם את זה הסברתי להם,אך שוב הם מתעקשים שאני עושה משהו לא טוב. מישהו יכול להסביר לי האם הגוף קירור הנ"ל באמת אמור להתאים ל939 3500+? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  16. Started by frenzy,

מישהו הזמין מוצר מ3dcool.com וקיבל אותו מהם? אני רוצה לדעת אם הם שולחים לישראל.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by kof23,

המחשב שלי נשמע תמידית כמו טרקטור!!! המחשב בן 3 פנטיום 4 , 2.4GHz , 512RAM איזה מאווררים אני צריך להחליף? אני רוצה שזה יהיה שקט אבל לא יעלה הרבה... בתודה מראש.

• 6 תגובות
    • 536 צפיות
  18. Started by spybar1,

כנראה שארכוש את המפרט להלן, יש לי מספר שאלות בנוגע לקירור. 8) Categories Products Price Qty מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1450 1 מארזים ANTEC P182 SE Aluminium ¤1162 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 640MB Retail אחריות 3 שנים ¤2093 1 כרטיסי קול Creative X-Fi FATAL1TY Pro SCXFIFATP ¤844 1 זיכרונות Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 6400 ¤1724 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤648 1 ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤615 1 צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤180 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS4 Conroe Support GP…

• 10 תגובות
    • 814 צפיות
  19. Started by shimon23,

שלום יש לי Gf 2 ti של Inno3d והזכרונות של הכרטיס הזה לא טובים בכלל להמהרה, מרפרנס של 250/400 הגעתי עם הזכרונות מקסימום ל 450 ומשהו, דווקא עם כרטיס אחר gf 2 pro גם של inno3d(של חבר שלי) הגעתי ל 230/480(ולא ניסיתי יותר). השאלה שלי היא : אם אני ידביק היטסינק קטן לזכרונות עם מאוורר קטן(486dx2), לכמה אתם חושבים שאני יוכל להגיע?(אין לי כוח לכל המאמץ אם זה יהיה רק כמה מגהרצים בודדים) ואם אין לי גריז טרמי פשוט אני ידביק את ההיטסינק?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by moshtager,

היום קניתי את ה TUNIQ TOWER הוא לידי ואני מת כבר להרכיב אותו השאלה שלי היא כזאת יש לי סוקט 939 קיבלתי עים הקירור שתי פלטות האמורים להיתלבש מאחורי הלוח אם , אכשיו בחוברת שקיבלתי עים הקירור וגם באתר שלהם רשום שפלטה אחת היא ל775 ופלטה שניה לp4 מה אני אמור להבין מיזה שלamd מרכיבים את הקירור בלי פלטת תמיכה או שאים ? ביגלל זה עדין לא הרכבתי אותו . בבקשה אים מישהו יודע איך מרכיבים ובא לו לעזור לי אז באמת תודה ועוד משהו קיבלתי איתו גם מישחה כמה בידיוק אני צריך לימרוח ? תודה לכל העוזרים ;)

• 5 תגובות
    • 717 צפיות
  21. ברשתותי מעבד MAD ATHLON XP 1600 PLUS במהירות 1.4 מותקן עליו VOLCANO 6CU PLUS הטמפ של המעבד היא בערך 50 מעלות ולפי דעתי זה הרבה והטמפ של המראז בערך 26 מעלות שזה טוב השאלה היא האם כדאי להוסיף עוד מאווררים או שעלי למרוח ARTIC SILVER 3 על המעבד ואז זה יוריד משמעותית את הטמפ של המעבד? ואם כן היכן אוכל למצוא הסבר איך למרוח את המשחה?

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  22. אהלן התחדשתי לי היום במעבד AMD athlon x2 5600 המעבד הגיע עם היט סינק שמרוחה עליו שכבה דקה של חומר תרמי השאלה היא כשאני מרכיב האם אני צריך למרוח על המעבד עצמו משחה נוספת או שזה מספיק? (השכבה די דקה למראה) ואם כן, כמה למרוח בערך (מה צריך להיות העובי האופטימלי פחות או יותר) תודה רבה

• 11 תגובות
    • 783 צפיות
  23. Started by kobibo,

שתי שאלות: 1. האם ישנה תוכנה שניתן לעלות באמצעותה מתח ל GTO2 במקום להתעסק עם vmode ? 2. אם לא אפשר הסבר כללי לגבי vmode באמצעות עיפרון? לאיזה מתח צריך להביא את ה vmode באמצעות הנגד? 3.האם מישהו החליף נגד ולאיזה ערך?

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  24. אז ככה, התקלקל לי הרדון 9800 פרו שלי ובמסגרת האחריות החליפו לי אותו באחד אחר, רק שהפעם שמתי לב שהזכרונות הם של hynix ובקודם הם היו של סאמסונג, ואז נזכרתי שאמרו בפורום שזה של אקסטי - כלומר הכרטיס שלי הוא xt מוחלש. יש לי קירור סילנסר3 אבל עוד לא שמתי אותו על הראדון, בכל מקרה השאלה שלי היא: אמרו פה בפורום שאפשר להפוך את הכרטיס הזה לxt , אז איך עושים את זה??

• 4 תגובות
    • 531 צפיות

דיונים חדשים בפורומים