עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by EAD,

היי אני מקווה שיש פה אנשים שמכירים לוחות אם של DFI אז לגבי המפרט שלי - הכל רשום בצד (איפה שרשום מפרטים) יש לי קירור אויר חזק אני לא מפחד מחום וכו' הבעיה שאני ממש אבל ממש צריך לשים VOLTAGE גבוהה למעבד שלי כדי שאצליח לעשות OC ולהשאר יציב (אני מחפש ממש סופר יציבות!, כלומר להריץ OCCT במשך כמה וכמה דקות טובות וכנל לעוד פעלות כבדות). לדוגמא עבור 3.8 ג'גה הרץ אני לא נגעתי בכלום חוץ מן המכפלה (העלתי ל 9.5) ושמתי VOLTAGE של 1.43 או משהו כזה כדי שיהיה ממש סופר יציב. לשנות FSB ניסתי, ובכלל אבל בכלל לא יציב (אפילו שהעלתי לדוגמא מתחים של זיכרון לממש גבוהים, וזה DDR3 ככה שאין סיבה). בכל מקרה, בעיקר אשמח לעזרה ממי שמכיר לוחות אם של DFI עם ה BIOS שלהם ושאוכל להבין מה אני עושה ל…

• 9 תגובות
    • 697 צפיות
  2. היי, בעבר עשיתי OC למעבד ישן שהיה לי ומשהו הגביל אותי בתהליך ועד היום אני לא יודע מה, לכן אני רוצה לחזור ולהוציא את המקסימום מהמערכת שלי אני רוצה כמה המלצות\טיפים לפני שאני מתחיל המפרט שלי הוא לוח אם p43-es3g מעבד E6500 @ 2.93GHz זיכרון- G.Skill 2gb 800mhz pc2-64000 F2-6400CL5S-2GBPQ כרטיס מסך-hd4770 לפי המידע פה יש משהו שאמור להגביל אותי אם אעשה OC למעבד?בנוסף ממליצים לעשות גם OC לכרטיס מסך או שבגלל שהוא ישן לא יהיה שום שיפור\הבדל?אני צריך גם המלצה לקירור אוויר למעבד בטווח מחירים סבירתודה. :*)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Shlomi32,

יש לו 2 חיוברים.. אחד לווסט מהירות ידני. ואחד לווסט מהירות ע"פ טמפ'. איך אני אמור לחבר את הווסט טמפ'? תודה

• 5 תגובות
    • 632 צפיות
  4. שלום, ברשותי מעבד AMD 1700 XP קירור מעבד: spire whisperrock 3 מארז: compucase 6a19 כאשר אני פותח את המארז הטמפרטורה יורדת ל52 מעלות. האם הוספה של מאוורר קידמי למארז יוריד את הטמפרטורה של המעבד תודה

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  5. מישהו יודע לאיזה תדר הם יכולים להגיע + - בתזמונים המקוריים של 5-5-5 או ב 4-4-4-12 תודה

• 4 תגובות
    • 467 צפיות
  6. Started by HazardManiac,

קניתי את הקירורantec khuler h2o 920 התקנתי את התוכנה והמאווררים פועלים אבל משום מה אני לא יכול לשנות את המהירות שלהם בתוכנה והתוכנה בכלל לא קולטת את המאווררים למרות שהם מחוברים. ???

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  7. בעבר ניסיתי להתקין HR 05 SLI עליו, אבל שברתי את הצ'יפסט (בטעות, כן? ) הצ'יפסט החמוד שלי עומד כרגע על 64 צלזיוס ב IDLE המארז מקורר היטב (12 ממ מכניס בפרונט, 2של 8 שמכניסים בדלת, 12 שמוציא בגב, ו2 מאווררים לספק) אבל החדר שלי חם יחסית לבית (קצת בעיה כשיש שמש בחוץ.. 10בבוקר עד 7בערב בערך), הקירור של הכרטיס מסך לדעתי, מפריע לזרימה של האויר באזור של הציפסט, ומכאן גם נראה לי מגיע רוב הרעש מהמארז.. כי שאר המאווררים נורא שקטים, חוץ משל המעבד(סטוק), רק כשעמבד מתאמץ. ת'ריד מעניין צריך להיות, ויש כאן הרבה כאלה עם NFORCE4.. יש תמונות [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 985 צפיות
  8. אם מישהו יכול לשלוח לי לינק לתוכנה שאפשר לעשות איתה O.C אני אודה לו מאוד ....חשוב !!!..............

• 9 תגובות
    • 930 צפיות
  9. שלום חברי הפורום היקרים המחשב שלי רץ כבר זמן רב על 3.2Ghz במעבדו, אבל קניתי כרטיס HD5850 זאת אומרת שיהיה לי קרוספייר בקרוב, וארצה להפחית את צוואר הבקבוק כמה שאפשר על ידי OC למעבד. המטרה שלי היא להגיע ל3.5Ghz, ואת זה ניתן לעשות ע"י העלאת באס לוח האם ל467Mhz, היום הוא רץ על 427Mhz, מדובר על לוח GA-EP45-DS3. כדי למצוא את ההגדרות הנכונות יש לשחק עם מתחי לוח האם, אבל לא משנה כמה העלתי את המתח, לא הצלחתי לייצב את המחשב ואחרי דקה בOCCT המחשב היה קורס (למרות שככל שהעלתי את המתח היציבות השתפרה במעט) אלו הן ההגדרות שיש לי כיום במחשב. מישהו יודע מה יהיו ההגדרות אותם אצטרך ליישם על לוח האם כדי לאפשר תדר שכזה? בנוסף לכך, מהו המקסימום מתח שאני יכול להחיל על הMCH/ICH? MB In…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. היי. אז ככה. החלטתי לעשות את זה בקרוב. אני מעוניין לקרר את הלוח שלי, המעבד, כרטיס המסך ואולי גם את הזכרונות. מדובר בלוח GA-P35-DS4, ומעבד E6750. אני כמובן עושה זאת גם לצרכי OC. הכרטיס מסך הוא PX8800GTS 640MB של LeadTek. אני רוצה לדעת מה העלויות, כדי לבנות לעצמי תקציב. אני צריך לדעת האם ישנם רכיבים חליפיים בהם ניתן להשתמש ללא חשש. אני אשמח לרשימה של חנויות מומלצות. אגב אי משלם במזומן בלבד (אם זה משנה). תודה.

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Access Denied,

אני רוצה לבצע OC לכרטיס מסך ואני משתמש בצלעות קירור שהיו שייכות למחשב ישן שהיה לי ומאוורר שמתאים להן. הבעיה שאני לא רוצה לקדוח חורים בכרטיס אלא פשוט להדביק את הצלעות. חשבתי על דבק חם או משהו בסגנון אבל אמרו לי שבדבק יש מרכיבים כמו אצטון שיכולים להמיס סיליקון או רכיבים שנמצאים על הכרטיס.. שמעתי שקיים משהו שנקרא "דבק לאלקטרוניקה" שמאפשר הדבקה של כרטיסים אלקטרונים.. האם הדבק הזה יעבוד? והאם יש בעיות בהדבקת סינק??

• 5 תגובות
    • 661 צפיות
  12. Started by מוטי יאיר,

אשמח עם תעזרו לי: ביום יום טמפ' המעבד שלי נמצאת (ללא מאמץ וללא OC) על 54/5 שזה גם גבוה ואז נכנסתי לOC העלתי את המהירות ל 178 FSB ןהתחלתי את PRIME95 בבדיקה של הturtle test . בכל אופן בשורה השנייה של הבדיקה הטמפ' קפצה ל 61 מעלות!!!יש לי את המארז הנ"ל http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm מחובר אליו מאוור אחד מוציא, אחד מכניס, ומאוורר של VENTAC על המעבד עוד לפני כמה שעות בדקתי את האופציה להוספת מאוורים ואז ראיתי שיש מקום (ז"א עוד חוט חשמל )אחד פנוי להוספת מאוורר, אז פתחתי את 2 הדלתות של מארז והוא פתוח משני הצדדים. זה לא אמור להיות יותר טוב ממאווררים? (אגב יחסית המחשב נמצא בתוך ארונית לא ממש סגורה אבל היא מתח לשולחן ממש בצד כך שממש אוויר לא מגיע לשם אבל בכל זאת) מה ל…

13. שלום ברשותי מאוורר 220V- 240 50\60 GHשל חברת SUNON עכשיו רציתי לדעת באיזה דרך הוא יקרר את המחשב של הכי טוב. אם הוא יוצא אוויר מהמחשב או אם הוא יכניס אוויר. ועוד שאלה. האם אני יכול לחבר אותו ישירות לספק הכוח (הספק לא ישרף? יהיה עליו עומס יתר או משו כזה?) או עם כבל ישירות לשקע שזה כבר נעשה וזה פועל. יש לי מחשב: P-4 1.5 GH

• 11 תגובות
    • 932 צפיות
  14. Started by tomerezri,

שלום חברה. האם עם המפרט הבא אוכל להגיע לאוברקלוק של 3.3-3.6 בלי בעיות? או שכדאי להחליף לוח אם לP35-S3G או למשהו יותר טוב? והאם הספק כוח הזה מספיק חזק? מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤895 קירור למעבד: Sunbeam Tuniq Tower 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤240 לוח אם: Gigabyte GA-P31-S3G כמות: 1 - מחיר: ¤322 מארז: Raidmax Sagitta II Black 2x120MM+1x80 ALL LED NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤299 ספק כוח: Corsair 450VX 33A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤391 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ כמות: 1 - מחיר: ¤433 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: ¤355 כונן אופטי: LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black כמות: 1…

• 12 תגובות
    • 977 צפיות
  15. שלום אני מחפש המלצות לפתרונות קירור ברי השגה למחשב שלי: יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 (541) ליבת Prescott, מארז סטנדרטי עם מאוורר בחזית ו"כוס" שאמורה להוביל את האוויר החם מהמאוורר של המעבד מחוץ למארז. מאוורר סטנדרטי שהגיע עם המעבד. כרגע המעבד עובד על 63 מעלות, בחדר ממוזג חלקית (הדלת פתוחה), כשהמאוורר על 2700 סל"ד. סביר להניח שנקיון של המארז ישפר את המצב, אבל לא מאוד משמעותית לאור הנסיון שלי (אולי יוריד ל-55 בחדר לא ממוזג). אני רוצה להגיע למצב בו אוכל להשאיר את המחשב דלוק בחדר לא-ממוזג (מישור החוף) בלי לדאוג למעבד שרוף. המחשב אמור לשמש להורדות ומרכז מדיה, כך שלא אמור להיות עומס חריג על המעבד. יהיה גם נחמד להחליף למעבד שקט יותר מזה הקיים. אני יודע שמאוורר גדול יותר בקוטר אמור…

• 5 תגובות
    • 643 צפיות
  16. Started by rawEnuf,

לצערי ניסיתי לעשות פלאש לביוס הרגיל והמוגן ורק אחרי שעשיתי הבנתי שהייתי אמור להחליף לLN2 ולעשות לו את עדכון הביוס. הבעיה היא שעכשיו עם הביוס הרגיל אני מקבל מסך כחול. ואין לי שמץ של מושג מאיפה להשיג את הBIOS המקורי של הכרטיס שלי

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אני רוצה לקנות מערכת קירור למחשב שלי לא משהו יקר אני אשמח להמלצות ועזרה. עכשיו רציתי לדעת איזה קירור מתאים למחשב שלי... פרטים: ====== Processor ====== Manufacturer Intel Corporation Processor Name Intel® Pentium® 4 CPU 1500MHz External Clock 100 MHz Bus Speed 400 MHz Processor Speed 1.5 GHz Stepping 10 Form Factor ZIF Socket +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ אשמח אם תעזרו לי

• 0 תגובות
    • 437 צפיות
  18. Started by latismu,

אהלן חברה, אני רוצה להחליף heatsink ומאוורר למעבד, אני חושב שהתושבת היא LGA 775 -כלומר פנטיום 4 (ערכתי תשורה הזאת כדי למנוע בלבול - למי שקרא אותה גם לפני התיקון) איך אני יכול לדעת בוודאות (ההיטסינק יושב לי פה על השולחן) והאם כל היטסינק+מאוורר של תושבת 775 יתאים ? אני לא יודע אם משתלם לקנות דגם Thermaltake Silent Heatpipe (Socket 775) שעולה 165 ב KSP או דגם אחר (שוב ב KSP) בשם "?Spire (Socket 775" לכשאקנה את זה, אז אני כבר יעדיף למרוח מחדש תחומר הטרמי, אז ראיתי תמדריך הנפלא הזה http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/ רק דבר אחד שלא הבנתי זה שרשום שם "חומר טרמי כלשהו". מאיפה אני יכול לקנות חומר טרמי? (ומה לקנות בדיוק...) תודה רבה

• 8 תגובות
    • 660 צפיות
  19. כל פעולה שנדרש מאצץ כדי לבצע אותה המאוור של המעבד עושה רק של מתכת כזה. מה צריך לעשות? לנקות אותו?

• 3 תגובות
    • 507 צפיות
  20. בדרך כלל (מיולי עד סוף אוגוסט), הכרטיס מסך היה על 58 מעלות במנוחה. ועכשיו הוא על 55-56 במנוחה? האם זה נורמאלי? כנראה בגלל שהמזג אויר התקרר טיפה? או אולי זה משהו אחר? (בכל מקרה יש סיבה לדאגה?)

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  21. שלום. קירור המים הזול ביותר עבור המעבד יהיה עדיף על קירור האוויר היקר ביותר (דוגמת ה Noctoa NH-D14)?

• 42 תגובות
    • 7.1k צפיות
  22. Started by ron533,

שלום, יש לי מעבד QX9770 עם מכפלה פתוחה, 3.2 GHZ , ורציתי לעשות לו אוברקלוק על לוח אם של ASUS P5Q. יש לי קרור אויר מתאים של OCZ. זכרונות G.SKILL 800GHz FSB 1600. אין לי נסיון ממשי בזה ורציתי ייעוץ לגבי המתחים שצריך להעלות/לשנות באוברקלוק של המעבד בלבד. שיניתי את המכפלה ל 8.5 (ברירת המחדל היא 8) בלי לשנות שום דבר אחר - וכמובן אין בעייה של 200GHz עלייה בתדר. כמה מתח אני צריך להעלות לו עם כל עלייה בתדר? (מה מתח ברירת המחדל? רשום Auto בביוס ) האם אני משנה מתח רק ל CPU או גם למשהו אחר? ל NB למשל? וכמה אם כן? תודה!

• 6 תגובות
    • 718 צפיות
  23. אז איך כדאי לסדר את המאווררים במארז? מה מוציא מה מכניס? כדי להגיע לתוצאות הכי טובות? כרגע התוצאות ממש לא משהו למרות כל אוויזרי הקירור שיש לי ואני לא מבין למה. אני חושב שהבעיה היא הסרקולציה במארז בגלל ששיניתי כמעט את כל המאווררים. איך כדאי לסדר אותם? ויש המלצות למאווררי 80 שעושים עבודה טובה מאד בלי הרבה רעש? או כמעט שקטים לגמרי?

• 6 תגובות
    • 781 צפיות
  24. Started by michael_ros,

מה הולך? תגידו איך הגופי קרור של זלמן לAM3 פנום2 X3 .אני עדיין מתלבט מה לקנות.

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  25. שלום לכולם ! :-\ אני כבר ממש מיואש (מצטער על הדיכאון על ההתחלה) אבל אני מנסה כבר כמה זמן לעלות לבאס 250. אני יודע שצריך מלמטה לאט לאט לעלות, עשיתי את זה אבל... הזכרונות כל הזמן עושים לי פוסט. הגעתי לפני כמה ימים ל240 עם: Vcore 1.55 DDR 2.65 AGP 1.6 יחס 5:4 מכפלה מעולה כמובן הכל היה טוב ויפה ועמד 7 שעות בPRIME95 ??? ואז רציני כמובן לעלות עוד ל250 אז העליתי עוד קצת גם במתחים לכל דבר, המערכת שוב עברה PRIME95 ואז............. שיחקתי היום FARCRY וראיתי את המסך הכחול מול הפנים !!! האם נגזר עלי להשאר עם המחשב ללא OC לעולמים, או שיש פה איזה משהו שפיספסתי? --אני צריך אולי עידכון לBIOS ?--

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים