אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לחבר שלי יש מעבד פרסקוט 3.0, עם מאוורר מקורי לאחרונה המאוורר החל להשמיע רעש חזק כאשר חם בחדר אז המלצתי לו להחליף מאוורר והוא קנה את Artic-Cooling Alpine 7 בכל אופן אחרי מאבק קשה הצלחתנו להתקין את המאוורר. עכשיו בעת הדלקת המחשב, נכנסנו לביוס והטמפ של היא 60-63 ורמת אזהרה (באיזה טמפ יצפצף) היא 70 מע' בכל אופן, בעת הפעלת Windows המחשב נותן ציפצוף אזהרה על טמפ ומפסיק לאחר 2 שנ' הורדנו Everest בכדי לבדוק טמפ בWINDOWS, והטמפ' שם היא בין 49-54.... חשוב לציין שאם העלנו את רמת האזהרה ל 80 מעלות הכל עבד טוב השאלה שלי היא האם זה תקין ? אני ממש לא מבין בשטויות האלו :-( אה ועוד משו, הייתה למארז תעלה כזאת מכוונת למעבד, היא לא נכנסת כרגע, הורדנו אותה
-
- 11 תגובות
- 921 צפיות
-
-
עבדתי על מהירות 280 * 9 במשך כמה ימים.. המעבד עבר טסטים של סופרפיי 32 מגה יותר מ 10 פעמים.. אחרי שלושה ימים [היום] איך שהווינדוס עולה פשוט הוא עושה ריסט יש איזהשהו פיתרון מבלי להוריד את הבאס?
-
- 10 תגובות
- 699 צפיות
-
-
אז ככה יש לי GF4 TI4200 @ 250/550 לפני פירמוט הכרטיס מסך היה על 300/630 והכל היה יציב ומעולה אחרי שפירמטתי המחשב בכלל לא יציב אפילו אם אני עושה OC קטן לכרטיס מסך, כמו למשל 275/550 ובדקתי את עניין האי יציבות, זה בטוח בגלל ה OC לכרטיס מסך מה יכולה להיות הבעיה ? אגב על הכרטיס מסך יש קירור פאסיבי של זלמן (משהו טוב) + מאוורר 80MM ועל הזיכרונות יש היטסינקים מישהו יודע ממה יכולה לנבוע הבעיה ?
-
- 2 תגובות
- 474 צפיות
-
-
שלום! אני עם OC יציב לכרטיס HD5850 900/1200mhz על מתח 1.275V. לאחרונה שמתי לב שאני לא יכול לצפות בסרטי פלאש (לדוג' youtube וכד') ובדיוק בתחילת הצפיה המחשב נתקע ולא ניתן לעשות דבר. אם אני לוחץ כמה קליקים עם העכבר אני מקבל צפצוף יחיד מהמחשב ואז בעצם הוא קופא וצריך לרסט. לפעמים קורה מצב שהוא קופא ואז לרגע אני מקבל מסך שחור ואחרי כמה שניות הוא חוזר לפעולה ובעצם אני מגלה שהכ.מסך חזר להגדרות המקוריות שלו.. בעצם הכרטיס התאפס. *במשחקים הכרטיס יציב. *ניסיתי לשנות תדרים/מתחים וגיליתי שזה לא ממש עוזר.. למשל הבעיה הנ"ל עדיין ממשיכה כאשר הכרטיס ב-800/1000mhz על מתח מוגזם של 1.275 וכמובן שניסיתי גם פחות.. אני לא חושב שזו בעיה של הכ.מסך כי זה לא היה בעבר.. אודה לכל מי שיוכל לעזור !
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני נתקל בבעיה לעשות OC כלשהו, אפילו ב1Mhz אחד כשכל ארבעת הזכרונות שלי מחוברים (יש לי 4X256 של geil). וכשאני מוציא שניים אז אני יכול לעשות OC חופשי. למישהו יש מושג מה אפשר לעשות חוץ מלקנות זכרונות חדשים? ???
-
- 6 תגובות
- 508 צפיות
-
-
עשיתי OC אוטומטי בעזרת התוכנה שבאה עם הכרטיס. היא הגיעה ל621mhz בליבה ו786mhz בזיכרונות. (התדרים בסטוק הם 595mhz לליבה ו690 לזיכרון). לאחר מכן עשיתי את אפשרות Find Max Core בATi Tool (לאחר שהחזרתי את התדרים למקוריים בתוכנת הכרטיס), והוא התייצב יפה עד 624.38mhz (ליבה). לאחר בדיקת התלת מימד הוא בדק יציבות והכל היה בסדר, אך כמה שניות אחר כך אני מניח שהוא ניסה להעלות את התדר המסך הפך לשחור ואני ישר לחצתי על כפתור הריסט. רגע לפני כן הטמפ' היו: 57 לכרטיס, כ36 למעבד, כ45 מעלות בלוח אם (לא נעשה OC פרט לכרטיס). לא היה שום ריח שרוף ולא ריח. עכשיו המחשב נדלק לכשתי שניות ואז נכבה, ושוב מדליק את עצמו וכך הלאה בלופים, כאילו הוא עושה ריסט לעצמו. מה הבעיה?? איך אפשר לפתור אותה? :'(
-
- 8 תגובות
- 601 צפיות
-
-
אוקיי , לפני בערך חודשיים קיבלתי את המעבד שלי AXP 2000 AIUHB , שקיבלתי אותו הוא עשה 220X10 בלי בעיות , וגם 225X10 , אבל ניסיתי עוד(230X10) , והלוח הגביל(ללא העלאת מתח , לא מעלה מתח לצ'יפסט בלי קירור) , אז אמרתי בסדר , נעשה איפוס ונחזיר למה שהיה , אני בא להחזיר ל220X10 , אבל לא עובד! , אני שם על 210X10.5 , עובד , אבל לא רוצה לעבור את ה210... , בסדר , נשארתי ככה , היום עשיתי עידכון ביוס , הלוח עשה 223X10 יפה ורץ כמו שצריך , בסדר , אמרתי ננסה עוד(כי אני טיפש חסר משמעת!!) , ניסיתי 228X9.5 , הלוח הגביל , בסדר , איפסתי ואני בא לשים על 220X10 , לא עובד! , אותה הבעיה , וחיכיתי עוד קצת , והלוח איפס את עצמו(100X12.5) , כאילו המכפלה נעולה , עכשיו , המכפלות היחידות שעובדות הם 9.5 ו11…
-
- 24 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד 2.4c sl6z3 שכידוע מעולה להאצה.. עכשיו הוא כרגע מואץ עד 3.4 שזה סבבה והכל ועובד יציב במחבנים ואפילו לא יוצר מדי חם לו...המעבד מגיע ל 47-48 מעלות במבחני מאמץ.... בפעולת היום יום על המחשב לא עובר את ה 43-44 מעלות. המעבד מואץ ל 3.4 כמו שאמרתי עם מתח של 1.525 שהו מתח הבסיס שלו... כרגע הבאס הוא 281 FSB... עכשיו למעבד יש בעיה שהוא לא מסוגל לעבוד במעל 283 יציב ולא משנה כמה מתח אני נות ן לו! ז"א שב 283 הוא יעבוד חצי יציב עם מתח של 1.525 וגם עם מתח של 1.6.... בדיוק אותו הדבר שום הבדל! כמובן שהיות וזה לוח אסוס אז הוא מוסיף עוד כ חצי וולט למתח שזה אומר שכרגע המעבד רץ עם מתח אפקטיבי של 1.575 בעצם אבל שום זאת לא הנקודה.. הנקודה היא שמעבר ל 283FSB שום תוספת מתח לא…
-
- 12 תגובות
- 757 צפיות
-
-
תיראו עשיתי OC ( רק התחלתי ) אני ב 212 FBS התחלתי ב 200 והטמפ בתוכנות ב WIN המעבד רשום על 70 מעלות וכשאני ניכנס מיד אח"כ לביוס הוא רושם לי 35 - 40 מעלות איך זה יכול להיות הגיוני הוא מתקרר תוך 2 שניות ?!
-
- 1 תגובה
- 399 צפיות
-
-
טוב, אחרי שהגיעו כל החלקים החלטתי לעשות איזה אוברקלוק נחמד, אבל לצערי נתקלתי בבעיה, אני מגיע לבאס של 250 במכפלה 10 והכל יציב, מעלה ל258 ושום דבר לא עולה! לא הביוס ולא כלום, מה שאני נדרש לעשות זה לעשות ריסט לCMOS, מה שנראה לי מוזר שהמחשב בכלל לא עולה, הרי אין איזשהו עומס על המאבד כך שלא חושב שיש סיבה שלא יעלה + אני מעלה בקצת כך שבעיות האי יציבות לא אמורות להתחיל במערכת ההפעלה? זה נורמלי המצב שלי? הוספתי צילום של CPU Z. ב.נ: עדיין לא העלתי מתחים. את שאר המפרט תוכלו לראות בצד. תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי.. אז ברשותי המערכת שבחתימה. עכשיו סתם בתור התחלה החלטתי להעלות את מהירויות השעון של כרטיס המסך קצת ולראות איך זה משפיע. העלתי קצת ואפילו ב ati overdrive. עכשיו משהו מוזר.. מצד אחד רואים שהעלתי ע"י התוכנה gpu-z. מצד שני כמסתכלים על החיישנים רואים שהקלוקים נמוכים ממה ששמתי, ופירוט תוכלו לראות בתמונות הבאות. כמו שאתם רואים בדקתי גם על מאמץ ואותו דבר, כמו כן אחרי בדיקת המאמץ איכשהו שיצאתי מgpu-z וניסיתי להכנס שוב הוא נתן לי שגיאה משהו על דרייברים שמיועדיםל מחיקה לא זוכר בדיוק, אז הורדתי מחדש וזה עבד. האם מישהו יודע למה הדברים האלה קורים? ועוד דבר קטן, אם מתאמצים, אפשר לראות בתמונה עם furmark בפעולה, שמסביב לטבעת, את הרקע לא רואים חלק. זאת אומרת כאילו פסים כאלה לכל האורך…
-
- 2 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום שמתי לב למשהו מאוד מוזר...רציתי לעשות OC וסתם בדקתי מעלות במאמץ עם OCCT והמעבד מגיע רק ל 2333.4Mhz... למה הוא חוסך ב 167Mhz? הינה תמונה: http://imageshack.us/photo/my-images/851/wierd.jpg/ מה זה החרא הזה? ושמתי לב שיש לי גם תוכנה בשם easysaver שזה אולי חוסך במתח\חשמל (אבל התוכנה על OFF) זה יכול להיות קשור לזה? יש לי לוח אם של gigabyte אם זה עוזר בכל מקרה זה נורמאלי? כי אני רוצה שהמעבד שלי יינצל את ה stock שלו ולא יהיה על underclock... ואם זאת בעיה וזה נכון מה שאני אומר איך אני משנה את זה לנורמאלי? (לא נגעתי בחיים במכפלות או משהו כזה) יש לי דרך אגב 3g ddr2 800mhz תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
היי לאחרונה קניתי זכרונות של OCZ במהירות 1150. כשהגעתי לבית הרכבתי אותם (מפרט בצד) וניסיתי לעשות OC כאשר ניסיתי לקבוע את הזכרונות על 1200 (50 יותר מהסטוק) הוא לא נתן לי והמחשב לא עלה!! השאלה שלי היא כזאת האם הם בעצם 800 ואני יכול לעשות להם צאוברקלוק ל1150 או שמא משהו פה לא בסדר? ואיך אני רואה על כמה הם עובדים בCPUZ ? תמונה תעזור ? אם כן מאיזה לשונית ? ממורי ?
-
- 49 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אוקיי, אז עבדתי 4 שעות על צג LCD 20x4 ממילונית. ועכשיו יש לי בעיה. כשהמחשב נדלק יש תצוגת אתחול, אבל הריבועים לא כולם מופיעים! וחלק מאלה שמופיעים הם רק חלקית מופיעים! כלומר פסים אנכיים כמו ברקוד. חשבתי על שלושה הסברים: 1)עבדתי 4 שעות, אני עייף, כואב לי הגב, יכול לקרות לכל אחד במצב כזה שהוא מחבר בטעות ל 12 וולט במקום ל 5 (אולי לא כל אחד אבל לי זה קרה) 2)חלק מהחוטים מנותקים 3)חיברתי חוטים לא נכונים (אני בספק כי בדקתי)
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי קניתי 2 מאווררים מאייבורי וקבלתי "בטעות" מאוורר 120mm Glacialtech silentblade הרכבתי מקידמת המארז ובצד המארז אך אין שינוי בטמפרטורה... הייתכן? מארז JSP-TECH H550D עידכון: לאחר ניתוק כול ההתקנים החיצוניים (כבלי USB) ראיתי שמעלות במעבד צונחות ב*10C הייתכן דבר כזה שבגלל כבל USB המעולות קופצות משמעותית? לפני הוספת מאווררים: CPU - 33C M.B - 37C אחרי הוספת מאווררים 120MM CPU - 29C M.B - 35C לאחר הסרת כבל USB CPU - 18~20C M.B - 27~30C [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
כבר כמה פעמים יצא לי לראות שהמאורר בקירור לא מסתובב.....אבל איך שאני נותן לו דחיפה קטנה עם היד הוא מתחיל להסתובב....האם יש לו מנגנון כלשהוא הוא שהוא פשוט נידפק..? וגם כשהוא מסתובב...הוא מסתובב יחסית נורא חלש. יש תוכנה כלשהיא להגברת המהירות? יש לי I5 במנוחה הוא 38-40 בעומה (משחקים) הוא 52 האם זה סבבה ? תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי את הבעיה הבאה: וזה קורה אחרי שאני נגיד עושה ריסט למחשב או מכבה ומדליק אותו ...נגיד שאני עושה לו התקנה אז התוכנה עובדת ואחרי ריסט הוא מראה לי תהודעה הזאת מה אני אמור לעשות ?
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
המערכת היא כזאת DFI lan party ultra d 3000+ Venice 2*512 Twinmos speed premuim העלתי את המהירות אפיק ל 220 ואת הזכרונות על יחס 1:1 והכל עבד בסדר בלי שינוי מתחים ושטויות (אובר לא רציני במיוחד) אח"כ ניסיתי להעלות יותר ולשמור על המהירות של הזכרונות בסביבו ה 200 עם יחסים שונים הגעתי לדוגמא ל 250 FSB (בלי שינוי מתח) והמחשב נותן פוסט והכל אבל כשהוא מתחיל להעלות את הווינדווס הוא פתאום נותן ריסטרט עכשיו זה לא בעיה של הזכרונות כי הם נשארו על אותה מהירות כמו מקודם, אז נתתי יותר מתח למעבד אפילו נתתי כבר 1.475 אבל הוא ממשיך לעשות את זה ! יצא לי לקרוא על OC של אנשים עם המעבד הזה בלי שינוי מתח בכלל אז איך זה הגיוני שעם מתח כזה הוא נותן ריסט ? יש משהו שלא שמתי לב ? מחכה לתשובה כי אני מש…
-
- 6 תגובות
- 608 צפיות
-
-
אהלן, קניתי את המוצר על מנת שאוכל להוריד קצת את רמת הרעש בחדר (ישנים בו). למערכת מחוברים 5 מאווררים מה שמנצל את כל חיבורי המאווררים. 3 מאווררים שמגיעים סטוק עם המארז של פרקטרל ו-2 נוספים של נוקטואה (או משהו כזה). מסך המגע עובד נהדר המעבר בין המאווררים עובד נהדר מלבד זה שאין אפשרות בשום צורה להוריד את מהירות המאווררים, אף אחד מהם. ניסיתי לשנות מפרופיל שקט לביצועים לידני ה-Slide Bar שאמור להוריד את הסל"ד אינו מגיב ונשאר תמיד על מקסימום (כנ"ל לגבי החיצים שהיא עוד אפשרות שניתן דרכה להוריד ולעלות סל"ד) ניסיתי לנתק ולחבר כל מאוורר בנפרד חשבתי שאולי אחד מהם תוקע את המערכת אך שום דבר, 100% סל"ד כל הזמן. יש למישהו רעיון, פתרון הצעה? נ.ב המערכת מגיעה גם עם חיישן טמפ' שנותק…
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
היום ניסיתי לעשות OC ל8800GT שלי ושמתי לב לתופעה משונה ככל שהעליתי את מהירויות השעון של הכרטיס הביצועים ירדו :s05: WTF? למה לעזאזל זה קורה?
-
- 1 תגובה
- 637 צפיות
-
-
מעבד כמו בכותרת לוח אם ASUS A8N-E זיכרונות Hynix 400 כאשר אני עושה OC למעבד ( מכפלה 10 על 200 סטוק) בכל קונפיגורציה המחשב עולה ופשוט לא עושה OC! כלומר אני בודק מה מהירות השעון בתוך הווינדוס היא נשארת 2000 ולא זזה.... במקרים מסויימים אפילו המהירות נופלת ל1600... אני לא מבין אם זה איזה מנגנון בטיחות או מה שלא יהיה ואיך אני מעיף את זה לקיבינימט כדי שאני יוכל לבדוק מה המעבד הזה שווה... תודה על העזרה
-
- 4 תגובות
- 493 צפיות
-
-
לוח p35-s3 e6750 העיניין מאוד מוזר לאחר שהייתה לי בעיה מסויימת שלא יכלתי לשחק במשחקים והכל היה איטי הוצאתי זיכרונות ועשיתי איפוס ביוס והכל הסתדר אך בדיוק לאחר מכן באתי לעשות אוברקלוק מחדש וכלום לא משנה מה אני עושה לא עוזר אני רק משנה את האופציה של לשלוט על FSB בלי אפילו להעלות HZ 1 עושה סייב למאפיינים וריסט ואחרי שהוא מראה את סוג המעבד בפוסט הוא כבה ומאתחל את עצמו... לברירת מחדל... מה עושים ? הטמפ' תקינות 46 -43
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה שהתחילה בשבוע האחרון , בזמן הדלקת המחשב הv1 מסתובב במהירות המקסימלית שלו , בבדיקה שעשיתי בביוס אכן הוא מסתובב במהירות המקסימלית (2000 rpm ) , לאחר restart המהירות חוזרת ל"נורמל" ( 850 rpm ) מישהו יודע איך ניתן לפתור את הבעיה המוזרה הזאת ? תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום קניתי שלשום מחשב חדש, E6400, עם לוח אם ASUS P5B. התקנתי את התוכנה SPEEDFAN, ומשהו מאוד מוזר מופיע לי: תחת הסעיף AUX, הטמפרטורה נעה בין 119 ל-125 מעלות צלזיוס.. חיפשתי קצת בגוגל וראיתי שלעוד אנשים עם לוח דומה של אסוס (גרסת DELUX) יש את אותה בעיה. זה מוזר, שכן בטמפ' של 125 מעלות המחשב לא היה עובד... הנה קישור לתמונת מסך של התוכנה: http://img185.imageshack.us/img185/8871/untitledqv6.jpg מישהו נתקל בבעיה כזאת? ואגב, יש לי מארז 6a21 (הרד דיסק אחד של 160GB, ועוד אחד של 80GB, וצורב DVD אחד. כרטיס מסך 7600GS, ספק 550W של צ'יפטק). אם אני לא טועה, אין לי שום מאוורר מקדימה ובצד - האם לדעתכם יש צורך להוסיף מאווררים שם? ועוד משהו - הגיוני שאני מרגיש שיוצא אוויר מקדימה? זה לא אמור…
-
- 4 תגובות
- 570 צפיות
-
-
עריכה: אני יכול לייצב על 3.6GHZ עם תזמוני CL6 ומתח 1.3V למעבד אבל יש תופעה מוזרה. יש לי 3 סטקיים של ראם. שניים של 2 ג'יגה והשלישי זהה אך 1 ג'יגה. אני יכול לעשות פוסט עם הסטיק של הג'יגה ואני יכול לעשות פוסט עם שני הסטקי יםש ל2 ג'יגה אבל אני לא יכול לעשות פוסט לכולם ביחד. מה גם, כשאני מחבר את שני הסטיקים בזוג סלוטים אחד (של DC) עובד טוב אבל בשניים האחרים לא, והבעיה לא בסלוטים אני חושב כי בלי OC אין בעיה כזו. ניסיתי לתת עוד מתח לגשר הצפוני ולזכרונות אבל זה לא עוזר. יש למישהו רעיון? תודה
-
- 5 תגובות
- 904 צפיות
-