אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
בקרוב אני מקבל את הקירור, ויש לי בצד עוד מאוורר P12 שנראה ככה: ועוד מאוורר P14 שנראה ככה: כדאי לי לשים בקירור שני מאווררי P14? או ליתר דיוק, איזה סידור מאווררים כדאי לשים בקירור? תודה רבה!!!
-
- 6 תגובות
- 962 צפיות
-
-
תגידו, ראיתי תמונות של הטוניק טאור ואני לא מבין איך הוא מתחבר לסוקט, לקירור שיש לי כרגע יש מין ברגים שחורים כאלא שאיתם הוא מתחבר אבל לטוניק אין כאלא. לאיפה מכוון האוורר שלו ? פשוט אני לא רוצה שיזרוק אוויר חם לתוך המארז עצמו כי גם ככה הוא חם, אפשר לעשות שהוא יזרוק אוויר לכיוון האחורי של המארז ? וגם שמעתי שיש לוחות שהוא לא מתאים להם, איך אני יודע אם הוא מתאים לי ללוח ? ומה הרוחב שלו ? (הטוניק) ד"א הלוח שלי רשום בחתימה. עכשיו שאלה אחרונה, שווה להוסיף 80 שקל בשביל הטוניק לעומת ה"איגלו" של גלייטאצ' ? והוא לא מפזר חום לשאר המארז ? (הטוניק)
-
- 16 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אני בונה מערכת... עכשיו יש לי משאבה וצינורות ורדיאטור אבל אין לי בלוקיםםםםםםםםםםםם אז יש לי שלןש אופציות או למצוא משהו בארץ או להזמין מחול או לבנות אחד בעזרת נפח אם אני יבחר ב3 תוכלו לתת לי שרטוטים של בלוק?
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אהלן, אני כנראה קונה את הקירור הנ"ל בקרוב, השאלה היא האם הקירור בא עם משחה תרמית מרוחה כבר, או שבאה משחה בנפרד או משהו כזה... האם אצטרך לקנות משחה בנפרד? ואם כן אז איזה? עד 150 ש"ח. תודה מראש =]
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
קיבלתי ביחד עם הAMD 3200 שלי את ה מאוורר הנ"ל - Thermaltake TR2 Cooler For AMD K8 64-bit Cooper Base אני טוען שהוא מרעישי יתר על המידה, למרות שהמוכר מופתע שאמרתי לו זאת. יש לי אפשרות להחליף לכל אחד מהמאווררים ברשימה הנ"ל (כמובן עם תוספת תשלום): http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={C606582C-DCFB-4307-94D1-93DC3D5C019A} על מה הייתם ממליצים? יש לי מארז מידי ולוח מיקרו.
-
- 18 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אז ככה... יש לי פה קירור שלי P4E ששוכב פה ומחכה שייעשו איתו משהו אז חשבתי לעצמי אולי לדפוק אותו כלשהו על הכרטיס מסך חשבתי לעצמי זה יכול להיות קשה אבל שווה לנסות... עכשיו יש לי כרטיס של GIGABYTE ואני לא בטוח איך לשים אותו 1)או שלהוריד ת'קירור של הכרטיס ואז לשים איכשהו תהיטסינק על הכרטיס ועכשיו השאלה איך לשים אותו ? 2) לא להוריד ת'קירור המקורי, אך להסיר ת'מאורר של ההיטסינק שהיה על המעבד ולשים ת'מאורר הזה על הקירור המקורי של הכרטיס...וגם ת'זה אני לא בטוח איך לשים זה הקירור מקדימה: מאחורה: המאורר השחור טיפה שונה אצלי...אך זה לא משנה מקווה שתעזרו לי איכשהו :] 8)
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אהלן חברים , החלטתי לשדרג את המאווררים של המארז שלי (למטה בחתימה) למאווררים בעוצמה יותר גבוהה . במהלך השיטוטים שלי ברשת ראיתי את המאווררים של NoiseBlocker (בעיקר סדרת הMultiframe והBlackSilentPro) והם נראים מאווררים בעלי נתונים מרשימים מאוד עם כמות הרעש שהם עושים והביקורות משבחות . האם הם עדיפים על הS-Flex שמומלץ כל כך הרבה פה בפורום ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם,ביצעתי אוברקלוק למעבד שלי: p4 2.0 ghz,ל p4 2.4 GHZ. הטמפ' סבירות,49 במנוחה במעבד 30 במנוחה בלוח אם. עכשיו שאני מפעיל את המחשב כתוב לי שהמעבד הוא: p4 2.4 GHZ אך שאני לוחץ כפתור ימני מאפיינים על המחשב שלי אני מקבל: pentium ® 4 cpu 2.00 ghz 2.40 ghz האם זה בסדר? כאשר אני מצבע הפעלה מחדש למחשב לא משנה אם מהכפתור ריסט או מהמחשב המחשב מתכבה ואז הוא נדלק אבל הוא לא טוען את ווינדוס והמסך שחור ושומעים צפצופים,במצב הזה אני ממתק את המחשב מחדש ומפעיל אותו והמחשב עולה כרגיל. הנה המתחים שלי: איך אני מסדר את הבעיה? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום. סידרתי מערך מאווררים דיי פסיכי, אבל מסתבר שהוא עזר להוריד את הטמפ' של המעבד בבערך 10 מעלות.. אבל אני רוצה לשמוע חוות דעת. כרגע במנוחה המצב הוא כמו בתמונה. עכשיו הסידור הולך ככה: בקדמת המארז - 120 מ"מ למטה (מכוון על ההארד דיסק והלוח אם), 80 מ"מ באמצע (מכוון על הכרטיס מסך), 120 מ"מ למעלה (איזור המעבד/ספק כוח). כולם מכניסים אוויר. צד המארז - מאוורר 100 מ"מ (מכוון על המעבד) מכניס אוויר. אחורי המארז - 120 מ"מ מוציא אוויר (ליד המעבד), והמאוורר של הספק כוח (120 מ"מ מתחתיו ששואב אוויר ומוציא אותו מהמארז מאחורה). במאמץ המעבד על איזור 42, אבל הלוח אם מגיע לאיזה 40 מעלות... כנ"ל לגבי ההארד דיסק. אם אני אשנה את המאוורר בצד המארז להוציא אוויר, זה נראה לכם יהיה יותר טוב? יש דרך א…
-
- 12 תגובות
- 961 צפיות
-
-
טוב רובכם בטח מקירים שמעתם או ראיתם אנשים שמקררים את המשחב שלהם בעזרת מקרר מיני שמגיע לטמפ' כמו של מקרר רגיל 4-8 מעלות. אני לא מבין למה לא הזכירו את זה אפילו פעם אחת (לפחות שראיתי). זה עולה בסביבות ה400 שקל כך שזה לא כל כך יקר כל החומרה מלבד סידי רום נמצאים בתוך המקרר. מאפשר אוברקלוק לכל חלקי הלוח אפילו עם סינק ממש מעפן. מעלה בהרבה את ביצועי המערכת. עלות המקרר והחשמל מפצה על כך שאפשר להשקיע פחות בקירור לכרטיס מסך או מעבד ועדיין לקבל ביצועים לא פחות טובים אם לא יותר טובים. לא צריך הרבה כדי להכניס את המחשב פנימה, רק לעשות חור להעביר חוטים החוצה. זה לא מרעיש ואני כמעט בטוח שזה "יבלע" את הרעש שהמחשב עושה ויעשה אותו הרבה יותר שקט. למודרים שבינינו יש גם עם דלת שקופה כך…
-
- 13 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אהלן יש לי מאוורר 120 מ"מ sychte 1800 rpm מיותר ואני לא יודע איפה הכי כדאי לי למקם אותו ב-cm 690 ii שלי. אפשרות 1 - על כונן ה-HDD , מכניס אוויר. אפשרות 2 - על הדלת צד מול הכ.מסך מוציא או מכניס. אפשרות 3 - על הגג (בנוסף לאחד שכבר מותקן איפה שהחץ האדום) מכניס או מוציא. אלו האפשרויות שיש לי אני חושב. איפה הכי כדאי למקם אותו? בכלל כדאי להתקין אותו או שאולי אפילו עדיף בלי? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 961 צפיות
-
-
הנה קצת תמונות שלו בפעולה - אם יש למשהו שאלות לגבי על העבודה - זה המקום
-
- 11 תגובות
- 961 צפיות
-
-
או שעדיף לחסוך כאבי ראש ולקחת אינפיניטי? אהה ומישהו יכול להראות לי מודים לקירור הזה? כי שמעתי שעם כמה שיפורים הוא יכול להגיע לרמה של הטוניק.. ובמידה ואני מחכה לטוניק, האם זה קשה או קל להרכיב אותו לבד? האם זה לקיחת סיכון או משהו כדי שלא ינזק?
-
- 13 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום , אז ככה , יש לי בעייה קטנה הביאוס שלי מוקבל לשלושה אפשרויות לעלות את הCPU ל : 25% 50% 75% כעת יש בעייה בביאוס הקודם שלי הייתה אפשרות גבוהה יותר... זה חשוב מפני שאני נכנס למשחק NEED FOR SEED CARBON המשחק עולה הכול טוב ויפה, אבל כשאני לוחץ על להתחיל לשחק הוא יוצא בלי שום סיבה. זה קרה לי בעבר שהתקנתי מוד למשחק - VICE CITY עשיתי אובר קלוק חזק {בביאוס הישן שהיה לי} וזה פתר את הבעייה אז שאלתי אם אפשר להוריד ביאוס מתקדם לאוברקלוקים... יכול להיות הבעייה במחשב יש עוד משהו מוזר כשאני בא להחליף תמונות במסנגר הוא מתנתק לפתע ויש לי מסנגר לא כבד יחסית 7.5 נ.ב במשחק MOST WONTED והקודמים לו זה לו קורא {והם גם כבדים} מפרט המחשב שלי: 1.7GH 1G RAM GEFORCE 5200 דרך אגב המחשב שלי עומד …
-
- 13 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם הדגם הזה שיצרתי טוב מבחינת מיקום הרכיבים במארז עצמו. אם המארז לא יתחממם יתר על המידה, בהתחשב בזה שיש בו רק 2 מאווררים והם של הספק. 1 מכניס אוויר לספק. 2 מוציא אוויר מהספק. המערכת מעבד + כרטיס מסך אולי גם ציפסט אם צריך יקוררו ע"י מערכת קירור מים חיצונית symphony המארז עצמו בנוי מפרספקס בעובי 100 מ"מ עם פתח יחיד ליציאת אוויר מהספק. רק רציתי לדעת עם התכנון סבבה ואם לא יהיה יותר מידי חם בפנים. מקרא דגם: מרובע הירוק: ספק 400W המרובע התכלת: 80giga HDD WD המרובע הורוד : DVD המרובע האדום: Control Panel הפלטה הורודה שמתחברת אליה פלטה כחולה : לוח אם שאליו מאונך כרטיס מסך. אוקי ועכשיו ל תומונות: [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 961 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך geforce fx 5500 עם 128 זיכרון 64 ביט והצלחתי לעלות לליבה 270@340 זיכרונות 400@485 האם הכרטיס מסך נמצא בסכנה (דרך אגב יש לו קירור סטוק)
-
- 10 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם ! היום אני משתמש במשחת קירור מסוג: Arctic Silver 5 , עם המשחה הזאת + גוף קירור שיגרתי של Thermaltake TR2 / RSI בזמן ההדלקה של מחשב חדש שהרכבתי עם AM2 DC 4000 (עם מארז פתוח) הטמפרטורה של המעבד היתה 21 מעלות. כאשר סגרתי את המארז הטמפרטורה עלתה ל 25-26 מעלות, כאשר במארז המאוורר היחיד שהיה מלבד זה שציינתי היה המאוורר של ספק הכח (120MM). אחרי כמה שעות של משחק, הטמפרטורה לא עלתה מעל 31 מעלות. כאשר אני מקבל מעבדים, אני נאלץ תמיד להסיר את "מדבקת האחריות" המטופשת, ובנוסף את המשחה שמגיע עם המאוורר, מנקה את גוף הקירור עם ספירט, וגם את המעבד עצמו (אחרי הסרת המדבקה), רק אז אני מורח בזהירות רבה (ומיומנות רבה) את המשחה. רציתי לשמוע ממכם, אודות הניסיון שלכם בעבודה עם משחות קיר…
-
- 6 תגובות
- 961 צפיות
-
-
i5 760 לוח אמ DH55PJ של אינטל. חשבתי על ביצוע OC ורציתי לדעת 3 דברים: 1. אני מניח שבגלל שהלוח לא מיועד לOC והמעבד ללא מכפלה פתוחה קיימת מגבלה כלשהי, האם המגבלה ידועה או שזה שוב תלוי בטמפ'? מה התדר שאני אוכל להגיע אליו לדעתכם בהנחה ויש קירור סטנדרטי כלשהו ב100 ש"ח? (אני יודע שאי אפשר לדעת בדיוק אבל בערך..) 2. האם ההבדל בין התדר כרגע (2.8GHz) למה שאני אוכל להגיע אליו יתן לי הבדל בביצועים, או שהמעבד מספיק חזק כיום ואין סיבה לבצע לו OC? 3. למעבד יש גם את ה"מצב טורבו" שבו הוא מגיע ל 3.33GHz. זה לא בעצם כמו סוג של OC מובנה במעבד? כאשר אני עושה OC גם תדר הטורבו עולה, או שOC למעבד הזה אפקטיבי רק כאשר אני אעלה למעל 3.33GHz?
-
- 9 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרטיס GEFORCE 8500 GT, עקב התחממות רבה של הכרטיס בעל הקירור הפאסיבי החלטתי לקנות מאוורר,לאחר התייעצות עם הפורום הבנתי שאני יוכל לחבר אותו על הצלעות קירור של הכרטיס מסך בעזרת ברגים, קניתי מאוורר F9 של ARTIC COOLING מאוורר 90 מ"מ, המאוורר הגיע עם 4 ברגים קטנים,הברגתי אותם, אח"כ נסיתי ל"הדביק" את המאוורר על הצלעות קירור , לא ממש הצליח לי,אחרי הרבה נסיונות הצלחתי איכשהו לתתקוע אותו טיפה,ואז מה שקרה שהוא פשוט נפל מישם .. בדקתי עם המאוורר עובד והוא הסתובב כמו שצריך, הבעיה שלי היא שאני לא יודע איך לתקוע את המאוורר נסיתי כבר כל פוזיציה ולא הצלחתי..מבקש את עזרתכם תמונות: http://img291.imageshack.us/img291/2883/p1010012lj.jpg http://img192.imageshack.us/img192/2568/p10…
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב חדש 2.8 dc כולל מאוורר גדול ואיכותי על המעבד .למארז termalthek יש 2 מאוררים נוספים של 12 ס"מ בבדיקת הטמפרטורה של המעבד ללא עומס - 52 עד 63 מעלות לוח האםasus p5ld2 45 מעלות נראה לי מוגזם לכל הדעות מה יכולה להיות הסיבה. המארז גדול וחופשי יחסית מהפרעות זרימת אויר בהמשך לשאלה, הספקenermax שלו שני מאוררים משלו אשר אינם עובדים כלל ובנגיעה בו הוא קר למדי. אני מניח שהם נכנסים לפעולה רק שיש עליו עומס גדול מה שלא קיים במחשב שלי
-
- 10 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום. הנה תמונה: האם הסלוטים הפתוחים הם בעיה? תודה
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
דבר ראשון, אני פותח תראד זה לזכר הLeadtek GoForce 4 TI 4200 128 MB שנשרף לי ביום רביעי ע"י הפסקת חשמל סוררת. ביום חמישי הגיע לידי הכרטיס, LeadTek GeForce 4 TI 4200 128 MB w/AGP*8. השינויים בכרטיס לעומת הכרטיס הרגיל: -המאוורר שעל ההיטסינק הרצחני של לידטק שונה ל50 מ"מ כשהמאוורר של הכרטיס הרגיל היה 40 מ"מ. -ההיטסינק האחורי (והעצבני גם כן) של הכרטיס הוארך ועכשיו הוא מכסה גם את אחורי הליבה. -(השינוי שלפי דעתי הוא הכי חשוב) שינוי זמן הגישה של הזכרונות ל3.3 NS כשבגירסה הקודמת היה 4 NS. -(וכמובן) AGP*8. אז מה אקסטרימי בזה? מיד כשהכרטיס הגיע, פרקתי את ההיטסינק שלו, ניקיתי את החומר הלבן שאמור להיות גריז טרמי ומרחתי AS3. מהירות ברירת מחדל: 245/513. תוצאת 3D Mark: 4400 o/c…
-
- 12 תגובות
- 961 צפיות
-
-
היי חברה ממה שהבנתי די דפקו אותי עם המארז והספק הבנתי שהם גינרים או משהו כזה ושכדאי להחליף אותם בשיא המהירות המפרט שלי: E6300 geil 512*2 X1950 pro P5B DLX אני רוצה לעשות OC וממה שהבנתי אני צריך לקנות עכשיו מארז+מאוורר +ספק תמליצו לי בבקשה על ערכה טובה ואיכותית במחיר סביר שאלה: האם אפשר לוותר על המארז או שהו ממש חיוני
-
- 10 תגובות
- 961 צפיות
-
-
ברשותי Gigabyte 8600GT Silent Pipe 512MB DDR2 אני מעוניין לעשות OC. לרוב אני משחק בסימולטור אשר פועלים על DirectX האם ה-OC ישפיע על הביצועים? נ.ב הטמפ' במנוחה עומדות על 45-47 ובמאמץ 51-52. ללא OC אני עומד עכשיו על Memory-400 Core Clock-575 Shader Clock-1300 איזה OC כדי לעשות? תודה!2
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
בזמן האחרון המחשב שלי מתחיל לזיייייף במנוחה: http://imageshack.us/photo/my-images/714/57797671.png/ במאמץ: http://imageshack.us/photo/my-images/232/23819993.png/ לפני חודשיים זה לא היה ככה מה יכול להיות הסיבה לזה? זה גורם למחשב שלי להתקע כל כמה שניות :\ ועוד דבר.. אני רוצה לנקות את המחשב מאבק אחרי הרבה זמן שלא ניקיתי כמו שצריך... יש למישו איזה סרטון וידאו (עדיף בעברית) ביוטיוב או משו שמסביר בדיוק איך לנקות את המחשב מאבק (יסודי) בלי לגרום נזקים? ועוד משוווווו אני רוצה לשדרג את הזכרון שלי אני רוצה להרחיב אותו ל 2GB..כרגע יש 512MB כמו שאתם רואים..: http://imageshack.us/photo/my-images/52/24380733.png/ מה השם המלא של הזכרון אותו אני צריך לקנות? ואם אפשר קישור א…
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-