עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by SharonSx,

שלום אנשים, אני צריך המלצה למשחה טרמית אני הולך לקנות בקרוב מחשב חדש ואני מתכוון להתקין עליו קירור אחר במקום הסטוק, על מה הייתים ממליצים בתור משחה טוב? וגם שלא יהיה יקר מידי, בכל זאת זה עדיין משחה...

• 7 תגובות
    • 691 צפיות
  2. Started by XD-DRAGON,

היי, רציתי לקבל המלצות לקירור... נכון לכרגע מדובר בקירור מעבד ובקירור לכרטיס מסך. הכרטיס מסך - RADEON 9800. מעבד P4 פרסקוט כשקפצתי לSKYPC כדי לקבל משהו שקניתי, קיבלתי המלצות ל http://aluf.co.il/view_prod_he.aspx?ProdID=2137430125 http://www.skypc.co.il/Product.asp?P...ff=Zap〈=HE דעתכם? אני כעקרון צריך קירור לשניהם שלא יעלה על ה600 ש"ח(חריגה ל700). (אפשרי גם קירור אוויר) נכון לכרגע, בלי כל שימוש מסיבי בכרטיס מסך, הטמפרטורה מגיעה ל70 מעלות בכרטיס מסך ו65 במעבד...למחשב זה לא מזיז ממש אבל חם בחדר... תודה .

• 1 תגובה
    • 507 צפיות
  3. קניתי לפני כמה שבועות iceberq נחמד (http://www.vantecusa.com/p_ccb_a1c.html), אך מאחר והחלפתי כרטיס מסך מיד אחרי זה והכרטיס החדש (leadtek ti4800se) מגיע עם קירור עצבני ביותר משלו, אין לי מה לעשות איתו... חשבתי שמאחר והמאוורר שלו זהה לגודל של הסינק שיושב על הצ'יפסט שלי, אני אוכל להחליף אותו ולקרר את הלוח שלי (שבימים חמים מגיע ליותר מ-40 מעלות!). הלוח הוא 7VRXP v2. השאלה היא האם לעשות את זה, ואם כן, איך להסיר את הסינק הנוכחי, שנראה שדבוק די טוב ומוצמד גם עם "נעצים"... יש דרך להוציא את הנעצים האלה בלי להוציא את לוח האם מהמארז? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. קניתי אתמול מחשב חדש ומרוב טיפשותי שכחתי לגמר מנושא הקירור וכרגע יש לי רק מאוורר אחד 80MM מאחורה מוציא ומאוורר מקורי על המעבד (המאוורר+היטסינק שבאים עם המעבד). אחרי שהרכבתי את המחשב בדקתי את הטמפ' של המעבד וגיליתי שהיא 50 מעלות במנוחה ונדמה לי 59 במאמץ. אני מתכנן לקנות וולקנו 12 (כפי שהציעו לי בפורום לוחות אם, זיכרונות ומעבדים), אבל אני אקנה אותו רק בעוד שבוע. ועד אז הטמפ' של המעבד והמארז תהיה גבוהה מדי. אז רציתי לדעת אם אני אשים מאוורר גדול (המאווררים הרגילים שבבית אני מתכוון, לא מאוורר שמיועד למחשב או משהו כזה) מול המחשב יקרה משהו למחשב? כמובן שאני ג אפתח את דלת המארז כדי שהאוויר יכנס פנימה. זה פיתרון זמני ואני רוצה לדעת אם הוא יגרום לבעיות?

• 9 תגובות
    • 847 צפיות
  5. Started by MUSHROOM2354,

אני בזמן הקרוב הולך לקנות את המעבד הזה ואני רוצה לדעת איזה קירור כדאי לי לקנות לו? יש לי מארז MID TOWER IN WIN G7 ויש לי כרגע קירור 3.0 PERFORMER C THERMALTAKE. כדאי לי להישאר איתו או להחליף למשהו אחר? אם כן,תמליצו לי בבקשה על קירור טוב. תודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. Started by lowlow1001,

קניתי 3 מאווררים למארז שלי 2X8CM ו9CM השניים מקדימה אמורים להכניס אוויר אבל אני לא בטוח מה התפקיד של המאורר בצד מכניס אוויר או מוציא?

7. בעקבות המון אנשים שרוצים לשלוט במאווררים שלהם, החלטתי לכתוב מדריך כללי לתוכנה שמשלב בו גם את סדר הפעולות הנחוצות לשליטה במאווררים! כלומר, לא רק הסבר על שליטה במאווררים כי אז זה היה קצר מידי, אלא שליטה במאווררים + עוד כמה תבונות של התוכנה הידועה. חשוב: - יש לציין כי אך ורק מאווררים שמחוברים דרך חיבורי ה3 או 4 פינים שבלוח האם- ניתן לשלוט בהם באמצעות התוכנה, שכן מאוורר שמחובר ישירות לספק הכח אינו עובר דרך תוכנה כלשהי. - יש לציין שכל לוח אם שונה מהשני והם בד"כ מתבדלים בניהם לפי צ'יפסטים וחברות (brands), ולכן ההוראות שכאן לא יהיו מדויקות ככל האפשר מאחר ושלכל לוח הקונפיגורציות והיכולות שלו. *** חשוב חשוב: ברגע שיוצאים מהתוכנה, אתם מאבדים שליטה על מהירויות מאווררים, אם כי ני…

• 29 תגובות
    • 33.2k צפיות
  8. Started by idofr,

אז ככה כמובן אחד היתרונות הבולדים של הGURU של ABIT זה יכולת הOC בזמן הריצה (וזו יכולת מאוד נוחה) עכשיו הבעיה היא שאני עושה OC תוך כדי ריצה והוא מבצע את הפעולה מייד ואפילו אפשר לראות את זה בCPUID עכשיו הקטע הוא שאני מתחיל מחדש את המחשב או מנתק לגמרי את המשתמש ההגדרות המקוריות חוזרות ואז כאילו שלא עשיתי OC אני חושב שזה בעיה בביוס אבל בכול אני רוצה את דתעכםמה אפשר לעשות

• 2 תגובות
    • 710 צפיות
  9. המחשב היה במנוחה כל מה שרץ היה Azureus אני מעלה את התוכנה וזה נראה לי שהם קצת חמים מידי ,לא ? הכרטיס המדובר הוא x1900xtx בעל הקירור הסטנדרטי . http://img50.imageshack.us/my.php?image=screen1rs1.jpg

• 2 תגובות
    • 494 צפיות
  10. Started by meowmix,

שלום לכולם, לאחרונה רכשתי מחשב נייד של lenovo (מעבד t5200, ציפסט 945) המעבד רץ על 1.6GHZ והFSB על 533 MHZ. הרחבתי את הזיכרונות כך שיש לי שני מודולים של 1GB של DDR2 667MHZ. אך כאשר אני בודק ב cpu-z אני רואה שהזיכרונות רצים על 533 MHZ (אומנם בתיזמונים טובים יותר, cl4 במקום 5). היחס בין בין תדר המערכת לזיכרון הוא 1:2. האם יש דרך להעלות את התדר של הזיכרונות או שבגלל שה FSB הוא 533 אני לא יכול.

• 0 תגובות
    • 729 צפיות
  11. השבוע החלפתי את ה-E6600 ולוח ה-G31 הענתיקות למעבד ענתיקה-למחצה (אך עדיין חזק) ולוח מצויין. מדובר בשידרוג ל-E8400 ולוח X48-DQ6. אחרי ימים ארוכים של מערכת מושבתת בגלל שכונן הגיבוי של WD לא באמת יודע להחזיר דברים למקום, שיחזרתי את המייל שלי מתוך הקבצים המוצפנים (שהתוכנה של WD בכלל לא טרחה לדקרפט, mind you) הוצאתי את הסיסמא לאנטיוירוס והתחלתי להוריד את מה שאני צריך. ובגלל שאני קצת פוץ, שכחתי לשים שוב סיסמא על הרשת הביתית ובמשך חמישה ימים הורדתי אופיס במהירות של 13kbps. מסתבר שהשכנים אוהבים את הרשת שלי. אז אחרי שאירגנתי לעצמי את מה שאני צריך למען העבודות שלי (סוני וגאס, אופיס, VDJ ושיחזרתי את הדסקטופ הישן והאהוב שלי) ואחרי שסיימתי למיין 1633 תמונות, פזורות על פני יותר מעשר שני…

• 25 תגובות
    • 4.8k צפיות
  12. שלום.. אני רוצה לקנות משחה טרמית בשביל המעבד והכרטיס מסך ושמעתי שארקטיק סילבר ממש נדבקת (חבר שלי עקר את המעבד שהיה דבוק לקירור בגלל הדביקות והוואקום). כולם המליצו לי עם MX-1 ורציתי לדעת אם מזרק אחד יספיק לי למעבד ולכרטיס מסך. ודבר אחרון - האם סיליקון טרמי יכולה להוות תחליף לדבק טרמי בשביל צלעות הקירור לזכרונות?

• 11 תגובות
    • 971 צפיות
  13. Started by YRP99,

יש אפשרות לשלוט על המהירות דרך הווינדוס? אני מעוניין לדעת אם בכלל אפשרי לעשות שמתי שהוא ב idle הוא יעבוד על 1500RPM ובמאמץ על 2000RPM דרך ה bios הצלחתי רק שיעבוד ברגיל על 1000 ובמאמץ על 1600 תודה

• 0 תגובות
    • 456 צפיות
  14. מצאתי את החלקים האלו במחסן והשאלה היא האם אפשר לשמש אותם לטובת קירור של חלקים במחשב?

• 4 תגובות
    • 743 צפיות
  15. Started by benyben,

שלום. זה בטח יכנס לתהום הפורום כעוד שאלה הזויה, אבל מאוד מעניין אותי לדעת: כמה וואט צורך מאוורר מספק הכוח? האם מדברים פה על 10 וואט? או 50 וואט? שיהיה ברור - אין לי שום מושג קלוש בעניין הזה. תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 10.7k צפיות
  16. אז ככה... יש לי פה קירור שלי P4E ששוכב פה ומחכה שייעשו איתו משהו אז חשבתי לעצמי אולי לדפוק אותו כלשהו על הכרטיס מסך חשבתי לעצמי זה יכול להיות קשה אבל שווה לנסות... עכשיו יש לי כרטיס של GIGABYTE ואני לא בטוח איך לשים אותו 1)או שלהוריד ת'קירור של הכרטיס ואז לשים איכשהו תהיטסינק על הכרטיס ועכשיו השאלה איך לשים אותו ? 2) לא להוריד ת'קירור המקורי, אך להסיר ת'מאורר של ההיטסינק שהיה על המעבד ולשים ת'מאורר הזה על הקירור המקורי של הכרטיס...וגם ת'זה אני לא בטוח איך לשים זה הקירור מקדימה: מאחורה: המאורר השחור טיפה שונה אצלי...אך זה לא משנה מקווה שתעזרו לי איכשהו :] 8)

• 7 תגובות
    • 969 צפיות
  17. Started by Avi Levin,

קירור סטוק. אז מה בעצם הטמפ' האמיתית שלי? 70 מעלות?

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  18. Started by the_lighting,

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤ 1486 GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤ 675 ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ¤ 1578 WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤ 436 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤4175 Scythe "S-FLEX" S-FDB 120mm Quiet FAN 85 ש"ח Thermalright Ultra-120 eXtreme CPU Heatsink 395 ש"ח G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-3-5 F2-6400CL4D-2GBHK 1,430 ש"ח X2 סה"כ 1,910 ש"ח

• 7 תגובות
    • 607 צפיות
  19. Started by ~oren~,

קיבלתי מתנה קירור למעבד דגם Sharks של חברת Evercool עכשיו אני לא יודע אם הוא יתאים למחשב שאני הולך לקנות שהוא יהיה עם מעבד Core2Duo E6300 2M 775 1066FSB והלוח אם D946G INTEL ISELTON אני חייב לדעת לפני שאני קונה את המחשב תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 546 צפיות
  20. למעבד וגם לכרטיס..! בעזרת השם! יש בעיה אני רוצה לעשות אני רוצה ללמוד אני לא יודע מאיפה ללמוד קראתי תמדריכים שיש באתר וזה לא מסביר איך עושים אלה רק מידע כללי..@ אני רוצה לדעת איך עושים : אם מישהו יוכל לעזור לי באונליין כאשר אני יעשה את זה זה יהיה יותר טוב ופחות טעיות שלי@! תודה זה מה שאני מתכוון לקנותת! PENTIUM 4 2.8ghz 800mhz 512K 1100 ¤ 1 ABIT IS7-E 490 ¤ 1 או Epox EP-4PDA3I Intel 865PE [ 510 ] ¤ 1 WD 200/7200 SATA 8MB 870 ¤ 1 MSI RADEON 9800 PRO PLUS 128MB [256BIT] [R360] 1500 ¤ 1 SPL 008 NEON 220 ¤ 1 Thermaltake TT420 WATT APD 2-fan APFC 330 ¤ 1 512MB A-DATA 400MHZ [KSP] 490 ¤ 2X או 512MB A-DATA 500MHZ [KSP] 610 ¤ 2X הזיכרון והלוח אני מתחנן …

• 5 תגובות
    • 621 צפיות
  21. Started by shmulikg,

האם לקחת SPARK 7+ (לא אכפת לי הרעש ) יש תקציב עד 300 ש''ח ...

• 0 תגובות
    • 435 צפיות
  22. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. השאלה בכותרת, איך ניתן להסיר את גוף הקירור מבלי לגרום לנזק למעבד וללוח אם?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. היי רציתי לדעת לגביי מאורר צדדי (שבמכסה המארז) מה עדיף יותר, שיכניס אויר לכיוון לוח האם, או שיוציא אויר חם מהמארז? במארז שלי ,יש מאוורר 8 בחלק הקידמי שמכניס אויר , מאוורר 12 בחלק האחורי שמוציא אויר + ספק הכח שגם יש לו 2 מאווררים להוצאת אויר חם מהמארז. רוני

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  24. Started by shtrodel,

כמו שכתוב בכותרת... עשיתי OC קטן וזה מה שהצלחתי אם אני מנסה יותר אז פשוט הווינדוס לא עולה.. אפילו לביוס אני לא מצליח ואז אני חייב לאפס את הביוס.. :'( איזה באסה מזה הלוח המעפן הזה? זהו זה מה שהוא מסוגל...? והמעבד דווקא על 31 מעלות שזה יפה... אולי יש רעיונות איך להמשיך? אני לא ממש מבין ב OC. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 495 צפיות
  25. Started by guy94,

6185 נקודות זו תוצאה סבירה ? פשוט אני לא יודע הרבה על הניקוד ולא מצאתי באתר שלהם איפה ניתן להשוות יש ברשותי 256mb DDR 2100 Amd Athlon XP 1600 Hercules 3d prophet ti 200 אם אני יעלה את מהירות הכרטיס מסך איזה שיפור בנקודות אני אראה ? (פחות או יותר)

• 31 תגובות
    • 6.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים