עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Gliding,

ראיתי באתר של פנדה את VF700CU של ZALMAN http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=8204 Thermaltake EXTREME GIANTIII A1919 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=5906 ARCTIC COOLIN NV Silencer 5 מי משלושתם עדיף?

• 20 תגובות
    • 934 צפיות
  2. Started by ברק,

מעניין אותי מה עם הנושא הזה כי אני חושב לקנות אחד.

• 10 תגובות
    • 933 צפיות
  3. אורח PrototypE.rev.3
    Started by אורח PrototypE.rev.3,

אז ככה : מצאתי אצלי את התצוגת LCD הישנה שלי , שצריך לסדר אותה , ופתאום זה קפץ עלי ! התצוגה היא 40 תוים על 2 שורות , והיא יותר מדי רחבה כדי להיכנס למחשב , מארז אנטק/אנרמקס , בחלון בצד מגוחך לשים אותה כי אף אחד אף פעם לא מסתכל לשם , ואז עיני נחתו על ה19 אינטש שלי ..... למי שמכיר במסכי מאג יש את החוגה באמצע של המסך , מצד ימין שלה יש את הלחצנים , ההפעלה והזום , ומצד שמאל של החוגה , הפלסטיק חלק . אני צריך מישהו שיכול לפרק מסך בלי להרוס אותו , כי בכל זאת זה 19 אינטש , ואני רוצה לשים את התצוגה שמאלית לחוגה . מישהו רוצה לעזור ?

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  4. Started by Vatos-Locos,

http://www.thermaltake.com/coolers/aquarius/a1681.htm נראה מ-ד-ה-י-ם אבל בניסיון שלי עם חברת Tt המוצרים עובדים בצורה טובה אבל לא מגיעים לרמת הציפיות שהם נותנים לך כמו בספארק7\7פלוס שעובד טוב, נראה מצויין, אבל שקט זה לא הצד החזק שלו בקיצור מה אתם אומרים על המוצר שלהם ? והאתר החדש שלהם באמת אכזב אותי כבר התרגלתי לסידור הישן והמהיר :\ אבל חפיף.....

• 11 תגובות
    • 933 צפיות
  5. Started by Stranger,

מהי הטמפרטורה המומצעת בין כמה כמה מעלות היא נעה? ומהי טמפ' סבירה? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  6. Started by eranir,

אהלן, לחבר התקלקל המאוורר של ההיטסינק. יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מאוורר מתאים של 70 מ"מ? במידה ולא - כנראה שנחליף את כל הגוף קירור. אני אישית בד"כ שם משחה תרמית, אבל על מעבדים וקירורים יקרים. עד כמה הכרחי לשים משחה על קירור מסכן (כנראה Alpine 64) שיורכב על מעבד athlon 3700? תודה, ערן

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  7. לפני חודשיים רכשתי מחשב חדש ושמתי לב שהוא מתמלא אבק די מהר המחשב הגיע עם רשתות ברזל [לא צפופות במיוחד] על הפתחים שלא ממש עוזרות בחסימה של האבק. חשבתי להחליף אותם, במה הייתם ממליצים? סוג של ספוג? כיסוי בד של רמקול? או אפילו גרביון ישן? הבנתי מקריאה בפורום שסידור מאווררים בצורה מסויימת יכול לגרום לאבק להישאר בחוץ. שאם שמים יותר מאווררים מכניסי אוויר מאשר מוציאי אוויר, אמור להכנס פחות אבק, אני צודק? זה המארז מבפנים... פירוט על המאווררים: 1 מכניס מקדימה 2 מוציאים מאחורה/למעלה 3 פתחים מיועדים למאווררים כרגע ללא שימוש ****** ניתן לווסת את המהירות של המאווררים עם הלדים [או לכבות אותם], ע"י כפתור בקדמת המארז . בדרך כלל בלילה אני מכבה אותם בשביל שיהיה שקט טיפים וע…

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  8. חבר'ה יש לי קצת כסף והחלטתי שאני רוצה לקנות קירור טוב למעבד ולהחליף את הקירור הרגיל שאיתו קיבלתי עם המעבד התקציב שלי כמו שכבר כתוב בכותרת הוא 250 ש"ח מה שחשוב לי שיהיה שקט ויקרר את המעבד כמו שצריך לפי התוכנה אוורטון (אני חושב שכך היא נקראת היא ניתנת להורדה כאן באתר) המעבד במנוחה הוא 52 מעלות (כך מצויין לי על כל הליבות בין 52 ל48) המחשב שלי הוא מחשב חזק עם כרטיס מסך 9800GTX+ ארבע גיגה זיכרון RAM וכו' תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 10 תגובות
    • 933 צפיות
  9. המאוורר של הכ.מסך הוא מה שגורם לבעיה בוודאות, הכ.מסך מתחמם יותר מדיי, עובר את ה100 מעלות ב IDLE ואז המחשב מכבה את עצמו כדי לא לשרוף את הכ.מסך, אני עכשיו עם מארז פתוח ומאווורר ביתי נושף עליו הכרטיס מסך הוא של Connect3d והוא גירסה שבאה עם קירור של Arctic Cooling כמו שניתן לראות כאן: http://www.connect3d.com/radeon_hd_4850extreme.htm הוצאתי את המסילה של של המאוורר מההיטסינק, השפרצתי על המאוורר ליטר של ספריי מגעים כזה צבאי, וזה עזר לזמן מסויים ואז המאוורר חזר לקרטע שוב.. חשפתי את המדבקה שיש מעל המאוורר על מנת לשמן אותו, ואז נגלה לי "כביכול" עיגול פלסטיק כזה "שכביכול" אפשר להוריד, ניסיתי עם סכין להוריד וחפרתי בפלסטיק, אך ללא הועיל.. ואני עדיין עם הכ.מסך החם והבעייתי, מה ע…

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  10. Started by Mr.positive,

האם 62 מעלות במאמץ לאחר OC זה בסדר בשביל המעבד E6300 ?

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  11. Started by theone89,

יש לי את אותה המערכת כמו שהייתה לי כשהגעתי ל4.9GHZ רק עם שינוי קטן, הלך סטיק אחד של 2GB 1000MHZ, ובמקומו עומד 2GB 800MHZ. עכשיו אני רוצה לנסות להגיע לתדר הזה עוד פעם, כמו שהבנתי הסטיק החלש שלי יגביל אותי בOC כבד, לכן השאלה עם אני ינסה עם סטיק יחיד מה יקרה ? יותר נכון מה ההבדל בOC כבד מי DC של 2GB 1000MHZ לבין סטיק יחיד של 2GB 1000MHZ ? הקירור של המעבד שלי הוא OCZ VINDICATOR, המעבד הוא Q9550S בעל הE0 מה שגם הלוח הוא בעל הVRD11.1 שתומך בE0. ספק הכוח הוא HEC WIN+ 700W, מה דעתכם אני מגיע ל4.9GHZ ? נקווה לטוב, אולי הפעם נעבור את מחסום ה5GHZ על קירור אוויר פשוט.

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  12. שלום, הבאתי מחשב חדש עם מעבד i5 2500k וקירור scythe mugen 2 המעבד נמצא על 36 מעלות והסיבובי מאוורר הם על 350RPM (קצת נמוך הייתי אומר) יש לי לוח p8p67-m pro מה אתם אומרים האם הטמפרטורה צריכה להיות נמוכה יותר ולמה המאוורר מסתובב כל כך לאט? לא בוצע OC תודה

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  13. היי, רכשתי בעקבות האשכול הזה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=526093 מערכת מבוססת AMD A6 & Shuriken Rev2 ושמתי לב לשני דברים מוזרים 1- המעבד מדווח על 10-20 מעלות רוב הזמן 2- המאוורר בחלק גדול מהזמן לא מסתובב כלל, ומתחיל להסתובב רק במאמץ יחסי. בזמן שהוא לא מסתובב רואים שכל כמה שניות יש לו "פעימה" כזו שהוא עושה בה חמישית סיבוב ואז מפסיק שוב. האם התופעות האלה הגיוניות? מה שמרגיע את הנודניק שבי מעט זו העובדה שכשאני עובר עם היד על הפתחים הכל אכן מרגיש לי קריר במידה טובה, מה שמרגיע אותי פחות זה שזה נמצא במקום דיי צפוף בסלון (לכל מאוורר צידי אין יותר מאינצ' לנשום, מאחורה יש מקום).

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  14. Started by raul53,

יכולה להיות בעיה עם ארכיב mugen 3 במארז thermaltake v3 black edition? לא יודע, חשבתי שאולי בגלל שהמארז די קטן והמוגן יחסית גדול, זה יצור בעיה של טמפ' גבוהות במארז (בינתיים הטמפ' בסדר )?

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  15. שלום, ברצוני להזמין 2 מאוורים של Scythe S-FLEX S-FDB 120mm Quiet FAN לשים במארז. יש את המאוור הזה בכמה סל"ד קבועים: 800 1200 1600 1900 רציתי להזמין את הדגם עם 1600סל"ד האם זה מרעיש מדי? למישהו יש כזה? או שהמאווררים האלה לא מרעישים גם ב 1900סל"ד.. האם כדי בנוסף להרכיב 2 מאווררים כאלה על MUGEN 2 : http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/mugen-2-cpu-cooler.html או שעדיף כבר להשאיר את המאוור המקורי על הגוף קירור? אשמח לשמוע ביקורת

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  16. צבע שחור קולט חום יותר טוב מצבע לבן זה ידוע. במקרה הזה אני רוצה להיפטר מחום אז מה עדיף: שחור או לבן? נ.ב. אולי זה ישנה משהו- המארז שאני מדבר עליו הוא מארז שאני אבנה בעצמי, אז נכנסת פה עוד שאלה: האם לצבוע את המארז גם מבפנים או רק מבחוץ? (שוב נשאלת השאלה מלמעלה- באיזה צבע ?)

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  17. Started by STAR12,

שלום לכל חברי הפורום! יש לי מעבד פרסקוט 3.0 שמתחמם חבל"ז, המאוורר הישן לא מספיק לו והוא מגיע לטמפ' של 60+ צלזיוס. הלוח אם שלי הוא: S478 ASUS P4P800SE ואופן חיבור המאוור +גוף הקירור הוא באמצעות מסגרת שחורה מפלסטיק שאליה מוגנס גוף הקירור+המעבד וננעל מלמעלה. חשוב היה לי לציין כי אני רואה שיש המון מאווררים למעבדים בשוק שמתחברים באופן שונה למעבד. מה מומלץ למעבד בתחומים של עד 200 ש"ח שניתן לחברו (וכיצד) . תודה רבה ולילה טוב נ.ב ראיתי את זה: http://www.giga-byte.be/Support/ThermalSolution/Manual_Model.aspx?ProductID=2129 בKSP, האם ניתן לחבר אותו לכלוב וללוח אם, איך?

• 12 תגובות
    • 933 צפיות
  18. Started by ElemenTal,

באתר של הקירור כתוב שהוא מגיע ל 2000RPM ואצלי הוא מגיע רק ל 1000. בכפתור שמסובבים, אם אני מתחיל לסובב מהתחלה לעט לעט ולעקוב אחרי העליה של ה RPM אז בערך באמצע הדרך של הכפתור הוא מגיע ל סביבות ה 1000RPM ומשם אם אני ממשיך לסובב הוא לא ממשיך לעלות. למי שיש אותו גם - איך זה אצלכם ? יכול להיות שזה פשוט תקלה אצלו ואני צריך להחליף ? (זה חדש לגמרי מלפני שבוע) מבחינת קירור זה לא כל כך מפריע לי כי ב 1000RPM ה Q6600 שלי ב 22 מעלות. ולא שומעים את הטוניק בגרוש, גם אם אני מצמיד את האוזן לקירור לא שומעים אותו מבין שאר המאווררים. (ועוד אמרו שהוא מרעיש, אולי ב 2000 יהיה יותר חזק אבל לפחות ב 1000 הוא שקט לגמרי)

• 10 תגובות
    • 933 צפיות
  19. Started by joe2010,

שלום, יש לי PRESCOTT P4 3Ghz, על לוח ASUS P4P800SE (זה Socket 478). הטמפרטורה הייתה 60 במנוחה אז שמתי את ה Big Typhoon. בהתחלה זה היה ממש טוב - הטמפרטורה ירדה ל 28 מעלות. אבל לאט לאט (חודשים) היא החלה לעלות - עכשיו היא כבר אזור ה 45 מעלות. פעם אחת היא אפילו עלתה ל -90 ואז הדקתי עוד יותר את המאוורר והיא ירדה שוב. והגרוע מכל - פעם בכמה חדשים המחשב לא עולה. אני מדליק אותו, יש מתח נוריות הכל, אבל אין תגובה - אפילו לא המסך של ה BIOS (זה לא ספק - החלפתי ל liberty400). אז אני מזיז קצת את המאוור, מהדק אותו, מוציא את כל החומרה האפשרית, מנסה הכל, ופתאום הוא חוזר לחיים. ממש לא ברור מה הסיבה לכל זה (גם לא נראה לי הזכרונות - ניסיתי להוציא את כל ה DIMMים, להשאר אחד אחד, סלוט ס…

• 13 תגובות
    • 932 צפיות
  20. שלום לכולם, בזמן האחרון הרעש של המאוורר של הציפסט מרעיש יותר מידי, כשאני מנמיך RPM הוא לא מקרר והציפסט מתחמם. נגמרה האחריות על הלוח, ואני רוצה להחליף לקירור פאסיבי. הבעייה עם הלוח M היא הכ.מסך שיושב על הקצה של הקירור. השאלות שלי: 1. האם הזלמן יתאים?(ZM-NBF47) http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=4446 2. אם אני אחליף את המיקום של הכ.מסך לסלוט השני הוא גם ישתמש בכל רוחב הנתיב? יש לי על הלוח 2 PCI-E השאלה היא אם אני מפעיל רק אחד מהם (לא משנה איזה) הוא ייתן לי X16?(צריך להפעיל את הג'מפר של הSLI או שאפשר פשוט להחליף סלוט וזה יעבוד?) 3. קראתי על המון המלצות לערכה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_17…

• 8 תגובות
    • 932 צפיות
  21. Started by Milk-Inc,

עשיתי חיפוש והיו המון ת'רדים בנושא אבל לא בדיוק מה שרציתי לדעת עליו. אני הולך לעשות חור בדלת של המארז ואני רוצה לשים זכוכית , רציתי לדעת אם זה יותר עדיף מאשר פרספקט(אני חושב שרושמים את זה ככה) -את היתרונות והחסרונות ביניהם. ועוד משהו שקשור לאטימה, זה יהיה בסדר אם אני ישים סיליקון? תודה.

• 9 תגובות
    • 932 צפיות
  22. אוקי אז הינה כל כולה , עדיין לא הכנסתי הכל לתוך המארז (בשביל לקבל מקסימום בטחון שאין נזילות) ,רק את הבלוק עצמו... מעלות לפני (בדיקה רק עם MBM) : מעלות אחרי (הקריאה הנכונה היא זאת של הSIV FOR GBT כיוון שהMBM השתגע אצלי והחליט להציג טמפ' משוגעות בקפיצות - כמו למשל 50 מעלות ולאחר מכן ישר 40 , 37 ,34 ... קיצור השתגע לגמריי) : מעלות בIDLE (אותו סיפור עם הMBM): -בדקתי את העניין לעומק במהלכו עשיתי RESET במהלך TORTURE MODE בPRIME95 והמעלות שקבלתי בBIOS כ5שניות רווח בין ההרצה של הPRIME לקבלת מעלות בBIOS היו 27-30... לכן אני נוטה לא להאמין לMBM...

• 13 תגובות
    • 932 צפיות
  23. דבר ראשון, אני פותח תראד זה לזכר הLeadtek GoForce 4 TI 4200 128 MB שנשרף לי ביום רביעי ע"י הפסקת חשמל סוררת. ביום חמישי הגיע לידי הכרטיס, LeadTek GeForce 4 TI 4200 128 MB w/AGP*8. השינויים בכרטיס לעומת הכרטיס הרגיל: -המאוורר שעל ההיטסינק הרצחני של לידטק שונה ל50 מ"מ כשהמאוורר של הכרטיס הרגיל היה 40 מ"מ. -ההיטסינק האחורי (והעצבני גם כן) של הכרטיס הוארך ועכשיו הוא מכסה גם את אחורי הליבה. -(השינוי שלפי דעתי הוא הכי חשוב) שינוי זמן הגישה של הזכרונות ל3.3 NS כשבגירסה הקודמת היה 4 NS. -(וכמובן) AGP*8. אז מה אקסטרימי בזה? מיד כשהכרטיס הגיע, פרקתי את ההיטסינק שלו, ניקיתי את החומר הלבן שאמור להיות גריז טרמי ומרחתי AS3. מהירות ברירת מחדל: 245/513. תוצאת 3D Mark: 4400 o/c…

• 12 תגובות
    • 932 צפיות
  24. אני רואה עלייה של 2 מעלות במארז ובמעבד כבר אמרתי שבארץ שלנו לוהט לא? ;)

• 9 תגובות
    • 932 צפיות

דיונים חדשים בפורומים